Jatkoajan parhaat letkautukset, läpät ja muut vastaavat kirjoitelmat

  • 3 281 913
  • 7 387

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tästä keskustelusta voimmekin päätellä, jotta oopperakatsoja on tämän ajan kaukopartiomies, eikö vain olekin!

Ehkä jo kymmenen vuoden päästä varusmiehet kiertelevät keräyslippaiden kanssa toivomassa lahjoituksia oopperaveteraanien kuntoutukseen.
 

Bronco

Jäsen
Jatkoajan ilmiöt eli meemit -ketjusta poimittu. KiVi on ensinnäkin yksi ketjun harvoista kirjoittajista, jotka tajuavat mitä meemi tarkoittaa. Sen lisäksi tämä tiivistys osuu kokonaisuudessaan maaliin.

Ole väärässä - häivy vähin äänin

Prevelit - työn puolesta

Vihervassari - yhteiskunnan vihollinen nro 1

Jonkun jutut vituttaa - lue ne kaikki

Jostain aiheesta kirjoitettiin järkevä teksti - älä kommentoi mitään

Joku on aivan kujalla - mikä olisi kekseliäin vittuilu?
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Jatkoajan ilmiöt eli meemit -ketjusta poimittu. KiVi on ensinnäkin yksi ketjun harvoista kirjoittajista, jotka tajuavat mitä meemi tarkoittaa. Sen lisäksi tämä tiivistys osuu kokonaisuudessaan maaliin.
Eli tehdäänkö meemejä siis näin:

Avaa ketju
Jatkoajan keskustelupalsta on kymmenvuotisen uransa aika kerännyt yhteen jos vaikka minkälaista tarinaa ja keskustelijaa. Sekaan mahtuu juttua laidasta laitaan, ja aivan kuten "oikeassa" elämässä, joku tapaus nousee sitten muiden yläpuolelle jääden yhteisön muistiin ja seuraavien juttujen aihioksi. Harri Holkeri joi aikoinaan kahvia, Marjo Matikainen penäsi havuja ladulle. Kaikki nämä ovat yleisesti tunnettuja tarinoita, jotka ovat tahollaan yhteistön tunnistamia pieniä ilmiöitä. Internet-maailmassa nämä ilmiöt, kuten vaikkapa Olli Hokkasen kolanjuontiyritys, nimetään usein meemeiksi. Lisää Internet-meemejä Wikipediassa.

Meemiksi voi nousta yhtälailla harmiton lauseen mittainen kirjoitus tai vastapainoisesti yhden käyttäjän koko tuotanto. Meemi on aina yhteisön tuote, jonka syntyprosessi on kaikille suuri mysteeri, mutta usein tahattomasti yhteisö itsessään ruokkii meemin leviämistä muiden jäsenten tietoisuuteen.

Tähän keskustelusäikeeseen voi tuoda mieleenpainuvimpia meemejä, joita palstan historiassa on erinäisissä mittakaavaavassa todistettu.
Lue tästä ketjusta, mitä ketjusi aihe tarkoittaa.
 
Viimeksi muokattu:
Jatkoajan ilmiöt eli meemit -ketjusta poimittu. KiVi on ensinnäkin yksi ketjun harvoista kirjoittajista, jotka tajuavat mitä meemi tarkoittaa. Sen lisäksi tämä tiivistys osuu kokonaisuudessaan maaliin.
Meemi (engl. meme < kreik. μίμησις, mimesis) on idea, käyttäytymismalli, tyyli tai käyttötapa, joka leviää kulttuurissa henkilöltä toiselle.[1] Se on kulttuurinen ja viestinnällinen kopioituja eli replikaattori.[2] Käsitettä meemi käytti ensimmäisenä Richard Dawkins vuonna 1976 kirjassaan Geenin itsekkyys. - Wikipedia

Meemi ei ole mikään 4Chanin tai Ylilaudan hassuttelukuva, vaan käyttäytymismalli mitä massa noudattaa.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Kiitos käyttäjille @Bronco ja @Ikävänkantaja tuon meemi-keskustelun herättelystä. Hieman hämmennyksissäni olen seurannut aikoinaan pystyttämäni meemi-säikeen kehittymistä, sillä kuten todettua, suurin osa ketjuun ilmiannetuista "meemeistä" on kaikkea muuta kuin meemejä sanan varsinaisessa merkityksessä. Itse asiassa kyseinen keskustelu on liusunut lähinnä Jatkoajan keskustelupalstan tyypillisten keskustelutapojen listaamiseksi, mikä taas ei ollut ketjun päämäärä alkuunkaan. Tätä suuntausta on muistikuvieni mukaan ylläpidetty vapaalla puolellakin muutaman verson voimin, mutta en nyt pikaisella etsiskelyllä löytänyt näitä irvailevia "käyttöoppaita" ketjujen arkistosta. Niissähän tavoitteena on juuri kaavamaisesti toistuvien keskustelumänööverien tunnistaminen.
 

Bronco

Jäsen
Meemi ei ole mikään 4Chanin tai Ylilaudan hassuttelukuva, vaan käyttäytymismalli mitä massa noudattaa.

Kirjoitin tässä yhteydessä siis nimenomaan nettimeemeistä. Toki nämäkään eivät ole niin yksioikoisia kuin annoin ymmärtää.

Hieman hämmennyksissäni olen seurannut aikoinaan pystyttämäni meemi-säikeen kehittymistä, sillä kuten todettua, suurin osa ketjuun ilmiannetuista "meemeistä" on kaikkea muuta kuin meemejä sanan varsinaisessa merkityksessä. Itse asiassa kyseinen keskustelu on liusunut lähinnä Jatkoajan keskustelupalstan tyypillisten keskustelutapojen listaamiseksi, mikä taas ei ollut ketjun päämäärä alkuunkaan.

Juuri näin!
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tämä on kai ihan tosissaan heitetty kommentti, mutta sai kyllä jos ei nauramaan, niin ainakin ihmettelemään. Eli Jokerien junnupakki Saari on siirtymässä muualle hakemaan vähän kosketusta miesten peleihin ensi kaudeksi. Sport-osiossa mietittiin, josko saataisi poika Vaasaan kehittymään:

Voisin kuvitella, että Saaren perässä on useampi liigaseura. Aikamoisen tilipussin saa pulittaa, jos meinataan Saari tänne saada. Veikkaan, että palkka liikkunee tyyliin 150.k€:n tietämillä vähintään.

Toki Winger myöhemmin "maltillisti" palkka-arviotaan puoleen tuosta.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Larssonin viesti Detroit-ketjussa menee mielestäni tänne, luotaa aika hyvin monen NHL-puolen kirjoittajan tuntoja:

Kyllä sun kanssa on vaan niin mukava keskustella. Asiasta kuin asiasta keskustellessa saa tasaisin väliajoin muistutuksen kuinka sitä on kykenemätön ymmärtämään perusasioita. Tuntuu vaan että perusasioissa puhutaan esim. mun kohdalla siitä, että joku pelasi hyvän pelin, ja Dissonanssi the corsi/asset management wizardin perusasia on enemmänkin sitä että nelospakki x:n sopimuksen parin vuoden päästä voimaan tulevan klausuuli y:n, Ken Hollandin osaamattomuuden, Kanadan dollarin kurssin ja Zadorovin lennon myöhästymisen yhteisvaikutuksen myötä Babcock lähtee (rankasti kärjistetty). Pointtina se että ihan itsekkin luot näitä absoluuttisia totuuksia.

Huomaa kirjoitusmuoto. Samapa se on mistä asiasta rohkenee esittää eriävän mielipiteen, niin olet vaatimassa kaikenmailman selityksiä ja videotarkastuksia. Joku joskus tarjoaa selityksen, jonka jälkeen pitää taas selittää, koska sulle ei kelvannu.

On turhauttavaa lukea MEISTÄ Wings-ukoista (ja akoista jos sellaisia on) aina yhtenä kokonaisuutena ja yksikkönä. Emme omaa eriäviä mielipiteitä ja yhdessä ringissä runkataan. Meillä on niin paksut värilasit ja meno on niin punaista että kaikilla on kestokuukautiset. On aika selkeää että täällä nähdään Wings-organisaation touhut hyvänä, kun joukkue tappelee konferenssinsa kärkipaikasta. Samalla rakastamasi Buffalon millintarkat suunnitelmat toteutuvat. Junnut kehittyy niinkuin pitää ja on tekemisen meininki jne jne. Tuon määrätietoisen touhun orkestroineen organisaation alla pelaava joukkue on hävinnyt 14 kertaa putkeen varsinaisella peliajalla. Silti Wings-organisaatiossa on ne ongelmat.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Wanha, mutta sattui silmään:
Tää olisi enemmän vitutusketjukamaa, mutta tunnen myötähäpeää niitä tyyppejä kohtaan jotka menevät salilla puuttumaan toisen treenaamiseen ja kertomaan kuinka se ja se tehdään "oikein" ja saavutetaan paremmat tulokset ja tuntuukin vielä paremmalta.

Ihan sama kun olisit runkkaamassa ja yht äkkiä kaveri tunkee päänsä oven raosta ja huikkaa että purista palleja samalla, tuntuu paremmalta.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Wanha, mutta sattui silmään:

Mutta tuo oven raosta huikattu neuvohan on hyvä, mielestäni olisi syytä ennemminkin kiittää, kuin harmistua ;)
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Tässä on hieno esimerkki siitä, että palstan tasoon voi luottaa vaikka täällä pientä notkahdusvaihetta on nykyään olevinaankin. Lyhyesti ja ytimekkäästi selitetty, tyhjentävä vastaus. Alkuun faktoihin perustuva arvio, sitten havainnollistus, jonka jälkeen omakohtainen kokemus ja mutuun perustuva, luotettavan tuntuinen arvio. Pieni on kaunista tässäkin muussa vastaavassa kirjoituksessa.

Googlettelin tenniksen pituuslyönnin maailmanennätystä mutta eipä löytynyt.

Mitäs palstan myytinmurtajat/matemaatikot arvioivat lennon pituudeksi? Kovimmat miespelaajat syöttävät palloa lähes 250km/h nopeudella.

Kuinka kauas tuolla vauhdilla pallo lentäisi optimaalisessa kulmassa ja olosuhteissa?

Suunnilleen puoli kilometriä lentäisi, jos käytetään vapaan heittoliikkeen kaavoja eli jätettäisiin ilmanvastus huomioimatta ja oletettaisiin lähtökulmaksi optimi eli 45 astetta. Käytännössähän palloa ei niin jyrkkään kulmaan pysty kovin lujaa lähettämään ja oletus ilmanvastuksen mitättömyydestäkin on hyvin naiivi.

Oikean suuruusluokan saa tältä Youtube-videolta, jolla muutama ammattilaispelaaja ottaa toisistaan mittaa Espanjassa. Kisan voittaa Feliciano Lopez tuloksella 78 metriä. Tuosta pystyy varmasti vielä parantamaan; epäilen itsekin todistaneeni viime kesänä pidempää, kun Niemisen Jarkolta paloi pinna Tampereella. Tuskin kuitenkaan kauheasti 100 metrin päälle pääsisi treenaamallakaan.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Kun pleijareissa Levonen jättää pillin himaan ja taistelut käydään mies miestä vastaan viidakon säännöillä, on Mustanaamiot (Liivik, Sailio, Talaja, Rooba, Kantola, Giliati, Pitkänen...) vahvoilla. Lisäksi Hirso on sellainen johtava pelaaja, jollaista ei Kärpillä tällä hetkellä ole.

Ettäs tiedätte sielä pohjoisessa. Ihan turha Kärppä-fanit haaveilla mistään menestymisestä kun teillä ei ole rosterissa johtavia ja voittavia pelaajia kuten Hirsovitsi.

Tummennus minun.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Nimim. benicio tarjoaa varsin laadukasta ja osuvaa käännösapua "grinder"-termin suomennosta pohtiville:
Mites rouhija? Tai röyhijä, jos olet puhevikainen.
Tajuajat tajuaa, vai miten se oli.
 
Nimimerkki Skeletor pistää Vedonlyönti-ketjussa kovat piippuun ja lyö nimimerkille Saul Goodman luun kurkkuun:

Valioliigassa Tottenham saa Liverpoolin vieraana kivoja kertoimia. Viime aikaisten esitysten perusteella vieraat ovat suosikkeja, joten lapuille x2.

Tottenham voittaa tänään noin kerran neljästä.

Heh, ainakin käyttämäni vedonlyöntiyhtiön kertoimissa x2 on 1.93 ja suora ykkönen 1.86. Ei tuo x2 ihan kerran neljästä taida olla...

Noin mojovan servauksen jälkeen en yhtään epäile, että nimimerkillä Skeletor "voittosarake näyttää hyvältä", kuten hän tuolla kertoi.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Noin mojovan servauksen jälkeen en yhtään epäile, että nimimerkillä Skeletor "voittosarake näyttää hyvältä", kuten hän tuolla kertoi.
Voittosarake varmasti näyttää hyvältä, kun suosikit saavat yli neljän kertoimia. Not.

Panoskoot tosin ovat mahdollisesti luokassa alle 0,30 euroa/lappu, kuten vedonlyöntiketjun viimeisestä viestistä voit nähdä.
 
Voittosarake varmasti näyttää hyvältä, kun suosikit saavat yli neljän kertoimia.

Itselleni ei tosiaan tule mieleen kovin montaa futismatsia, joissa suosikit olisivat saaneet yli neljän kertoimia. Vuoden 2004 EM-kisojen Ruotsi-Tanska-pelissä on saattanut olla lähellä. Mutta jos joku noita pystyy bongaamaan useamminkin, ei voi kuin kadehtia.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Ihan satavarmasti joku pitää mauttomana, mutta minä en pidä(minulla on itselläni lievä, aika lailla huomaamaton vamma). Sampio puhui tuolla vammaisketjussa HIFK-faneista:

Tunnen pari HIFK:n kannattajaa, mutta ihan samanarvoisia ystäviä nekin ovat. Eihän kukaan voi mitään sille, millaiseksi syntyy. Pyrimme suhtautumaan kaveripiirissä heihin kuten muihinkin. Toki pakko joskus on kynnystä madaltaa jutuissa, välttää pistävää ironiaa tai puhua vähän hitaammin, mutta noin keskimäärin ne menee siinä sivussa mukana, kunhan vain muistavat pyyhkiä suurimmat kuolavanat suupielistään ja käydä vessassa ajallaan.

Rohkea heitto ketjussa, jossa minä en ihan heti tällaista kirjoittaisi.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tässä yhteydessä lienee ihan hyvä selventää asiaa sen verran, että olen itsekin viittä vaille liikuntavammainen, mutta satuin onnekseni syntymään sopivasti myöhässä, jotta tuo vamma osattiin jo korjata. Käsittääkseni sitä ei kovin paljon aiemmin osattu vielä hoitaa, ja sikäli normaalin elämän olen saanut viettää. Henkisestä tasapainostani en ole täysin varma, suht lähellä Helsinkiä kuitenkin asun.

En todellakaan naura kenenkään vammoille pilkallisesti tai syrji kehitysvammaisia tms. jengiä. Mulla on näiden HIFK-fanien lisäksi myös muutama muukin vammainen tuttavapiirissä, tosin ei aivan lähipiirissä, ja lisäksi koulussamme on kaupungin keskitetty "harjaantumisluokka", mikä se nyt viralliseltä nimeltään onkaan, jonka oppilaat ovat mitä hienointa sakkia. Vilpittömiä ja iloisia tyyppejä, jotka menevät hienosti perusopetusporukan seassa.

Ketjun aiheeseen liittyen, obi-wanin vastaus viestiini oli kekseliäs, vaikken HIFK-fani olekaan.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Miksi vammaisia ei saisi pilkata?? Yritetäänkö täällä rajoittaa sananvapautta??

Tuskin kyse on siitä että saako. Varmaan enemmänkin siitä, että onko oikein pilkata sellaisia jotka eivät itse omalle tilalleen voi mitään. Kehitysvammaisuus on kohteesta itsestään riippumaton tilanne kun taas esim ääliömäisyys on yleensä ihan itse aiheutettua.

Eli otetaan vielä hitaasti: kaikkia saa pilkata mutta on eri asia onko se oikein.

Omasta mielestäni on esimerkiksi väärin sanoa kehitysvammaiselle "vitun vajakki" mutta en koe mitään ongelmaa todeta sinulle "vittu kuinka uskomaton ääliö".
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuskin kyse on siitä että saako. Varmaan enemmänkin siitä, että onko oikein pilkata sellaisia jotka eivät itse omalle tilalleen voi mitään. Kehitysvammaisuus on kohteesta itsestään riippumaton tilanne kun taas esim ääliömäisyys on yleensä ihan itse aiheutettua.

Eli otetaan vielä hitaasti: kaikkia saa pilkata mutta on eri asia onko se oikein.

Omasta mielestäni on esimerkiksi väärin sanoa kehitysvammaiselle "vitun vajakki" mutta en koe mitään ongelmaa todeta sinulle "vittu kuinka uskomaton ääliö".

Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Minusta on ääliömäistä pilkata ihmistä hänen ominaisuuksiensa takia, mutta sananvapaus takaa oikeuden tähän, joten turhaan siinä kitiset.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös