Jatkoajan leffakerho

  • 2 336 625
  • 12 066

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Se on kyllä hyvä, että Gloín on hyvinkin Gimlin oloinen, tämän isä kun on. Óin myös hyvin samanoloinen perinteinen kääpiö.

Oma jännityksensä on minulla se, että millainen on Billy Connollyn olemus, tämän tulee esittämään Dáin Rautajalkaa.

Tämän tiedän, siksi siihen viittasinkin. Oin on Gimlin setä ja Gloinin veli, joten hänessäkin on ns. suvun näköä.

Dain Rautajalka tehnee elokuvassa kaksikin piipahdusta, nuorempana flashbackissa ja vanhempana loppupuolen kahinoissa. Heitän villin veikkauksen, että Connolly esiintyy ensimmäisessä ja kolmannessa elokuvassa muttei toisessa, ellei sitten juuri toisessa osassa muistella vanhoja hyviä aikoja, jolloin nuori Dain koulutti Azog-hiittä kuin Sir Pena ikään Morian edustalla käydyssä kääpiöt vs. hiidet -deathmatchissa. Azogilla (sekä Thorinin isällä ja isoisällä) on roolit elokuvassa, joten kääpiöiden taustaa käydään varmasti kunnolla läpi. Azogin poika Bolg otti sittemmin isänsä hiisiarmeijan komentoonsa, ja uskoisin Bolgin saapuvan näyttämölle kolmannessa elokuvassa, jossa hänellä on oma roolinsa myös kirjassa.

Näissä elokuvissa ei muuten nähdä örkkejä lainkaan - vaan hiisiä. Kutakuinkin samaa sakkia, mutta Hobitti-kirjassa pidettiin tarkkaan huolta, että heitä kutsutaan hiisiksi. Itsekin miellän vuortenalaiset hiidet hieman pienemmiksi ja "matomaisimmiksi" kuin isommat örkit ja vielä isommat uruk-hait. Moriassa oli ja on hiisiä, ja Sormusten Herran pilareissa kipittävät rääpäleet olivat erilaisia kuin isommat örkit.

Toki eräs hiisi on vähän tuhdimpaa kaliiberia, nimittäin Iso Hiisi, jota esittää Barry Humphries, paremmin tunnettu komediahahmo Dame Ednana. Pinkki kylpytakki ei varmaan ole tällä kertaa käytössä.

Siitä olen iloinen, että Jackson pisti hukat uusiksi. En ollut Sormusten Herrassa tyytyväinen sen litteäpäisiin hukkiin, jotka eivät susia muistuttaneet milllään tavalla, eikä ilmeisesti ollut Jacksonkaan, koska hukat ovat saaneet kuuleman mukaan uuden kuosin. Toivottavasti ovat enemmän susimaisia.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Näissä elokuvissa ei muuten nähdä örkkejä lainkaan - vaan hiisiä. Kutakuinkin samaa sakkia, mutta Hobitti-kirjassa pidettiin tarkkaan huolta, että heitä kutsutaan hiisiksi. Itsekin miellän vuortenalaiset hiidet hieman pienemmiksi ja "matomaisimmiksi" kuin isommat örkit ja vielä isommat uruk-hait. Moriassa oli ja on hiisiä, ja Sormusten Herran pilareissa kipittävät rääpäleet olivat erilaisia kuin isommat örkit.
Hiidet lienee enempi sitä porukkaa jonka Morgoth (en tarkoita sitä Jatkoajan nimimerkkiä toim. huom.) alkujaan kidutti haltioista. Eli sitä vanhempaa kaartia ja örkit enemmän sitten Sauronin ja Sarumanin tekosia. Tosin, nyt en tosin mene vannomaan varmaksi, hiidet taisi suomen kielisessä Hobitissa olla osittain käännösjuttu ja tarkoitti samaa kuin örkit? Esim. Silmarillionissa puhuttiin kuitenkin örkeistä. Joka tapauksessa urukit tuli kuvioihin myöhemmin kun Sauron loi heidät. Kirjassa siis. Elokuvissahan taas ne oli Sarumanin luomus. Kirjassa taasen Saruman risteytti ihmisen ja örkin ja käytti näitä vakoojinaan. Oli toki uruk-hai porukkaakin Sarumanin leivissä, mutta ne oli siis Sauronin muokkaamia voimakkaampia örkkejä.

Edit. Ei kun ovathan ne hiidet "goblins" alkuperäiskielisessä. Azog ja Bolg mielestäni silti oli örkkejä, kookkaampia körmyjä. Näin tulevat varmaan olemaan elokuvissakin, kun miettii millaisen näyttelijät on niille varattu. Manu Bennett as Azog (näyttelee mm. Spartacus-sarjassa) ja Conan Stevens as Bolg (näytellyt mm. Game of Thronesissa Gregor Cleganea).
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Hiidet lienee enempi sitä porukkaa jonka Morgoth (en tarkoita sitä Jatkoajan nimimerkkiä toim. huom.) alkujaan kidutti haltioista. Eli sitä vanhempaa kaartia ja örkit enemmän sitten Sauronin ja Sarumanin tekosia. Tosin, nyt en tosin mene vannomaan varmaksi, hiidet taisi suomen kielisessä Hobitissa olla osittain käännösjuttu ja tarkoitti samaa kuin örkit?

Alkuperäistermi The Hobbit -kirjassa (joka minulla on hyllyssä, kuten myös suomenkielinen laitos ja sekä englannin- että suomenkieliset versiot Sormusten Herrasta) on "goblin", kun taas Sormusten Herrassa puhutaan lähinnä örkeistä ("orc"). Mutta myöhemmin ilmaisuja käytettiin enemmän ristiin esim. Silmarillionissa, joten ei tuo ole mitenkään yhdenmukainen. Eivät tietysti ole hiidet/örkitkään, niitäkin on eri heimoja ja alalajeja. Sumuvuorten alaiset porukat ovat ainakin goblineita/hiisiä.

Vielä jos haluaa vähän ristiriitoja termeihin, niin käytössä on myös termi snaga, jota isommat örkit käyttivät pienemmistä (hiisistä?), mutta sanalla voidaan tietysti myös viitata mihin tahansa pienempään ja alisteiseen örkin alalajiin.

Itse näkisin, että Morgothin luomuksista hiidet ovat hieman pienempiä ja örkit hieman isompia, mutta ero lienee suht merkityksetön. Sauron tosiaan loi uruk-hait, jotka kestävät paremmin päivänvaloa. Sauron kehitteli myös olog-hait eli mustat peikot, jotka myös kestivät auringonvaloa eivätkä muuttuneet kiveksi kuten perinteiset luolapeikot (jotka puolestaan loi Morgoth).

Sauronin mustia peikkoja nähtiin Sormusten Herran viimeisessä osassa Gondorin taistelussa sekä Mordorin portin taistelussa, luolapeikkoja nähtiin Moriassa (jossa oli yksi nakkikioskirähinöitsijän mentaliteetilla varustettu kaveri) sekä väläykseltä Peikkokorven erämaissa, jossa Aragorn ja hobitit törmäsivät Bilbon vanhoihin tuttuihin. Tämä kohtaus oli ainakin extended editionissa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Mielenkiintoista keskustelua sinulla ja Ted Raikkaalla. Tällaiselle amatööri Tolkienseuraajalle avautui jo muutamien viestien keskustelusta uusia näkökulmia minulle ja entistä enemmän odotan Hobbit-trilogiaa. Tosin halu nähdä ne yhtäkyytiä on kova, eikä odottaa loputtoman pitkältä tuntuvaa aikaa osien välillä.

Siitä olen iloinen, että Jackson pisti hukat uusiksi. En ollut Sormusten Herrassa tyytyväinen sen litteäpäisiin hukkiin, jotka eivät susia muistuttaneet milllään tavalla, eikä ilmeisesti ollut Jacksonkaan, koska hukat ovat saaneet kuuleman mukaan uuden kuosin. Toivottavasti ovat enemmän susimaisia.

Minulle Sormusten Herran hukista tuli ennemminkin mieleen hyeenat, joten ei aivan onnistunut ulkomuodon valinta Jacksonilta. Toivottavasti Hobbit-trilogiassa on tosiaankin päädytty enemmän susimaiseen ulkomuotoon väritystä ja ilmeikkyyttä myöten.

vlad.
 

Baldrick

Jäsen
...Napapiirin sankarit ovatkin katsomatta paskaa.

Napapiirin sankarit nyt ei mitenkään edes liity samaan kategoriaan Levottomien kanssa, vaan kyseessä on komedia. Mielestäni vielä ihan hyvä sellainen, varsinkin suomalaiselle tasolle.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Käytiin tuossa katsomassa Looper, joka oli lopulta ripauksen erilainen kuin oletin trailerin perusteella. Todella paljon graafisempi väkivallan kuvauksen suhteen. Eikä paljon eritelty keihin väkivaltaa kohdistetaan.

Ihan ajatuksia herättävä leffa, mikä oli suuri yllätys. Erityisesti leffan puolivälissä mukaan astuva natiainen näyttelee loistavasti. En kuitenkaan suosittele katsottavaksi jos seurassa on henkilöitä jotka eivät tykkää väkivallan jälkien näkemisestä.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Muutama leffa tämänkin viikonlopun aikana on tullut nähtyä, joista tässä lyhyt arviointi.

Green Street Hooligans

Elijah "Frodo Baggins/Huckleberry Finn/Kevin" Wood näyttelemässä pääroolia englantilaisista jalkapallohuligaaneista kertovassa elokuvassa?
Ennen eilistä epäilin yhtälön toimivuutta ja kieltämättä tunsin lievää hämmennystä, kun Elijah alkoi jakamaan oikeutta Lontoon sivukujilla, mutta hiljalleen aloin pitämään näkemästäni. Pätkähän osasi olla jopa aggressiivisen oloinen ja jollain tavalla myös tapella.

Harvemmin katson jalkapallo-aiheisia leffoja, sillä vaikka arvostankin lajia, en ole enää sen suurimpia ihailijoita. Tällä kertaa päätin tarttua itseäni niskasta kiinni ja katsoin tämän elokuvan.
Lyhyesti sanottuna: varsin mukiinmenevä tapaus, jossa ei ollut alkua ja loppua lukuunottamatta juuri glooriaa, vaan miljöönä oli enimmäkseen Lontoon karuimmat asuinalueet. Tämä yhdessä uskottavien roolihahmojen ohella tekivät elokuvasta ainakin minusta realistisen.
Actionia ja draamaa oli sopivassa suhteessa eikä kestokaan ollut paha.

Muista henkilöistä mainittakoon Bovveria esittävä Leo Gregory, joka teki vaikuttavan roolityön, ex-huligaani Pete Dunhamia esittävä Charlie Hunnam, joka "isoveljenä" yritti suojella Elijahin roolihahmoa (Matt Buckner) sekä tietenkin näin naiskauneutta arvostavana (jos joku ei ole vielä tätä puolta minussa huomannut) Claire Forlanin esittämä Mattin isosisko Shannon.

Suosittelen katsomaan tämän leffan, varsinkin jos Elijah Wood tuntui Frodona olevan aivan liian herkkä ja pehmeä.

****

The Guardian

Ashton Kutcher kuuluu niihin näyttelijöihin, joiden faneihin en lukeudu. Ulkonäkö hänellä on naistenlehtien perusteella ilmeisesti kunnossa, mutta miksikään karismaattiseksi supertähdeksi en häntä lue ja tokkopa tulen koskaan lukemaankaan.

The Guardian oli aikoinaan teattereihin tullessaan niitä leffoja, jotka periaatteessa olisin halunnut nähdä isolta screeniltä. Otollinen aika kuitenkin tuli ja meni, joten nyt jouduin katsomaan leffan tietokoneen näytöltä.

Kutcher oli Kutcher pääosassa, kaikkine vahvuuksineen ja heikkouksineen. Ylinäyttelyä siellä täällä, idioottimaista karjuntaa toisinaan jopa liikaa. Pahimmat mölinät hän näyttää jättäneen onneksi televisioon, joten koheltaminen oli aika minimissään. Valitettavasti Kutcher ei vaan tunnu saavan itsestään irti sitä extravaihdetta, jolla hän saisi itsensä nostettua sinne kirkkaimmalle jalustalle. Kaipa ikä tuo viisautta ja suoritusvarmuutta hänelle, sen aika vain näyttää.

Costner tuntui olevan aika nukuksissa puolet leffasta. Sama draivi, joka hänellä oli esimerkiksi elokuvassa "Tanssii susien kanssa", loisti poissaolollaan ja jäljellä oli vain nuutunut ja harmaantunut Kevin, joka usein tuntui olevan eri aaltopituudella nuoremman polven näyttelijän kanssa.

Elokuvan actionkohtaukset olivat melko onnistuneita myrskyävine merineen sekä tietenkin koulutuskohtauksineen. Melissa Sagemiller oli ja on seksikäs.
Suurin miinus tulee aivan liian pitkästä kestosta. Tässä leffassa on ylimääräistä tavaraa ainakin 40 minuutin verran, ellei jopa 50 minuutin.

***
 

Dängleri

Jäsen
Kova päivä - hyökkäys Osama bin ladenin piilopaikkaan -kirjan myötä Irakin sota kiinnostaa jälleen, joten olisiko kellään heittää aihetta sivuavia elokuvia (tai ylipäänsä Lähi-itään liittyviä):

Over There, The Hurt Locker, Green Zone, Body of Lies, Jarhead yms. on tullut jo nähtyä, mutta olisiko muita olemassa?

edit: + Act of Valor + The Kingdom
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Kova päivä - hyökkäys Osama bin ladenin piilopaikkaan -kirjan myötä Irakin sota kiinnostaa jälleen, joten olisiko kellään heittää aihetta sivuavia elokuvia (tai ylipäänsä Lähi-itään liittyviä):

Over There, The Hurt Locker, Green Zone, Body of Lies, Jarhead yms. on tullut jo nähtyä, mutta olisiko muita olemassa?
Syrianaa suosittelen. Poliittinen trilleri, joka vaatii useita katselukertoja avautuakseen edes auttavasti. (Linkki ohjaa Wikipedia-artikkeliin.)
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Suosittelen katsomaan tämän leffan, varsinkin jos Elijah Wood tuntui Frodona olevan aivan liian herkkä ja pehmeä.

Ei ole ollut tuota ongelmaa ainakaan Woodin Sin Cityssä esittämän kannibaalisarjamurhaajaroolin jälkeen, mutta tuosta futishuligaanielokuvasta olen aikaisemminkin kuullut. Täytyy joskus vilkaista.

Omaan viikonloppuuni sisältyi brittiläinen historiallinen toimintaelokuva Ironclad, joka kertoo tositapahtumiin pohjautuvan mutta reippaasti vapauksia ottavan tarinan Englannin kuningas Juhana Maattoman (kyllä, se Leijonamielen veli) ja Englannin paronien sisällissodasta v. 1216, tarkemmin ottaen kuuluisasta Rochesterin linnan piirityksestä. Juhana joukkoineenhan piiritti linnaa muutaman kuukauden, sillä linna oli strategisesti tärkeä koko Etelä-Englantia ajatellen. Linnassa piti puolustustaan paroni Albany, jolla oli vain pieni joukko apunaan.

Elokuva on paitsi erittäin verinen ja raaka (tästä plussaa, historiallisesta sodankäynnistä kun on kyse), myös hyvin ytimekkäästi etenevä ja pääasiaan keskittyvä paketti. Pääosassa on seitsemän miehen joukko, joilla on apunaan jokunen perussotilas ja farmari, joten hahmojen tarina on napattu pitkälti Seitsemästä Samuraista sekä Seitsemästä rohkeasta miehestä. Todellisuudessa Rochesterin linnassa oli satakunta ritaria, mutta turha on antaa faktojen tulla toimintadraaman tielle.

Ironcladin piiritys on toteutettu varsin pitkälle siten, kuinka se historiallisestikin tapahtui, tosin sillä erotuksella, että elokuvassa Juhanalla on tanskalaisia pakanapalkkasotureita, jotka maalaavat itsensä sinivärillä kelttisoturien tapaan ja puhuvat unkaria poislukien joukon johtaja Vladimir Kulich (tuttu legendaarisesta 13. soturi -elokuvasta, jossa hän esitti Beowulf-varianttia Buliwyfia). Todellisuudessa Juhanalla oli vähemmän eksoottisia taistelijoita riveissään, ja todellisuudessa Juhana ei ollut ihan niin sadisti kuin elokuvassa.

Piirityksen lopputulos, paroni Albanyn kohtalo ja sen sellainen tapahtuivat todellisuudessa ihan toisin, ja elokuva vetää siinäkin mutkat suoriksi, että tarinan lopussa unohdetaan tyystin Juhanan poika Henrik III, josta tuli 9-vuotiaana kuningas, mutta eipä tämä haittaa. Tosin kun kerran historiallista taistelua toteutetaan, niin olisi sen lopputuloksen sentään voinut laittaa oikein päin, vaikka se ei olisikaan elokuvallisten kliseiden mukaista.

Ihan ilolla sitä katselee Walesissa kuvattua brittituotantoa, jossa raajat irtoavat, ihmisiä halkaistaan lähes kahtia lyömämiekoilla ja kapinakenraaleita ammutaan katapultilla linnan muuriin verimössöksi. Tähän päälle laatunäyttelijöitä, historiallinen piiritys toteutettuna teknisesti oikein (tosin alimiehityksellä ja väärällä lopputuloksella) ja kasassa pysyvä simppeli juoni, niin mikäpä se Ironcladia katsoessa.

Jos tähtiä pitäisi antaa, niin 3/5 olisi varmaan passeli lukema.

Juhanaa esittää mainiosti Paul Giamatti, joka riehuu ja huutaa sydämensä kyllyydestä. Paroni Albanya esittää aina loistava Brian Cox. Fyysisemmissä rooleissa mm. James Purefoy temppeliritarina sekä Jason Flemyng ärhäkkäänä sotilaana. Sekä tietysti edellä mainittu Kulich, jonka toimintaa on ilo katsoa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Vladimir Kulichista tuli mieleen, että mielestäni oli aikoinaan helvetinmoinen vääryys, että mahtiroolin vetänyt Kulich ei päässyt 13. Soturin jälkeen isommaksi tähdeksi. Mies on tehnyt vain harvakseltaan leffarooleja sen jälkeen, joten rooli Ironcladissa oli iloinen yllätys.

13. Soturi on minusta täysin aliarvostettu elokuva, jonka monia repliikkejä osaan ulkoa. Hyvä on myös kirja johon se perustuu eli Michael Crichtonin The Eaters Of The Dead, jonka taustalla on osin historiallinen henkilöhahmo eli Euroopassa tutkimusmatkaillut arabi Ahmed Ibn Fahdlan, joka päätyi viikinkien matkaan. Elokuvassahan arabia esitti espanjalainen Antonio Banderas. Tarinan ulkoiset puitteet ovat siis pohjimmiltaan historiallisiin lähteisiin ja henkilöihin perustuvia, poislukien tietysti "kuolleidensyöjien" olemassaolo sekä Beowulf-saagan modernisointi Buliwyfin hahmossa. Mutta arabi Ibn Fahdlan tosiaan matkasi viikinkien kanssa ja oli reissussa pohjoisessa silloin, kun arabikulttuuri oli erittäin sivistynyttä ja pohjoisessa kulttuuri oli brutaalimpaa.

13. Soturia suosittelen, sille kannattaa antaa mahdollisuus ja samalla vertailla sitä Beowulfin saagaan, josta se tekee "realistisemman" tulkinnan. Pitääkin katsoa tuo taas kerran uudestaan, olen tuon nähnyt varmaan vajaat kymmenen kertaa. Elokuvaan kuulemma kuvattiin reilusti lisää kohtauksia, joita tuottajat sitten karsivat. Tuskin ikinä toteutuu, mutta director's cut olisi tästä elokuvasta mahtava nähdä.


'Lo, there do I see my father. 'Lo, there do I see my mother, and my sisters, and my brothers.
'Lo, there do I see the line of my people back to the beginning.
'Lo, they do call to me. They bid me take my place among them.
In the halls of Valhalla... where the brave... may live... forever.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ironclad meneekin katsomislistalle. Historiallisiin tapahtumiin pohjautuvat leffat ja sarjat ovat mun suosikkejani, vaikkei niissä aivan orjallisesti noudatettaisikaan tapahtumia. Kunhan ei liikaa otata vapauksia henkilöhahmoissa ja keskeisissä tapahtumissa.

Harmi, kun tuo haku ei toimi, nimittäin olisin kysynyt uudelleen yhden uudehkon japsileffan perään, josta jo tässä vuoden sisään kerran kyselin. Leffassa oli muutaman valikoidun soturin joukko, joka puolusti isompaa joukkoa vastaan jotain frikkin' linnaketta. Kuulostaa samalta kuin tuossa edellä, mutta mulla ei ole mitään hajua leffasta. Aasialaisrotuisia näyttelijöitä ja uusi/uudehko se kuitenkin oli. En millään jaksa alkaa selata taaksepäin kymmeniä sivuja, joten kysyn nyt vain, että sytyttääkö kellään?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kova päivä - hyökkäys Osama bin ladenin piilopaikkaan -kirjan myötä Irakin sota kiinnostaa jälleen, joten olisiko kellään heittää aihetta sivuavia elokuvia (tai ylipäänsä Lähi-itään liittyviä):

Over There, The Hurt Locker, Green Zone, Body of Lies, Jarhead yms. on tullut jo nähtyä, mutta olisiko muita olemassa?

Battle for Haditha
nyt ainakin kannattaa katsoa, samoin brittiläinen the Mark of Cain. Nämä sijoittuvat siis Irakin sotaan, jälkimmäinen tosin käsittelee myös koettelemuksia sotaretken päätyttyä.

Sitten Israelin Libanonin sotaretkiä käsitteleviä elokuvia, ja suositeltavia katsottaviksi ovat Libanon (Lebanon) sekä Waltz with Bashir. Jälkimmäinen on dokumentaarinen animaatio mutta hyvin vaikuttava sellainen.

vlad.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Kova päivä - hyökkäys Osama bin ladenin piilopaikkaan -kirjan myötä Irakin sota kiinnostaa jälleen, joten olisiko kellään heittää aihetta sivuavia elokuvia (tai ylipäänsä Lähi-itään liittyviä):

Over There, The Hurt Locker, Green Zone, Body of Lies, Jarhead yms. on tullut jo nähtyä, mutta olisiko muita olemassa?
Bravo 2-0, Generation Kill...
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Tulevana viikonloppuna on täällä Iissä jälleen IIK!! -kauhuelokuvafestivaali. Ohjelmistossa tällä kertaa lyhytelokuvakilpailun lisäksi [REC]3 - Genesis, dokumentti Kauhun Kummisedät, The Phantom Of The Paradise, Sleep Tight, The Phantom Of The Opera -mykkäelokuvakonsertti, The Werewolf vs. The Vampire Woman, The Howling, Excision, Game Of Werewolves, Death Weekend, Henge, Two Thousand Maniacs! ja Frogs.

Aikataulut löytyvät IIK!!:n virallisilta sivuilta

Samalta sivustolta löytyy myös pdf-muodossa elokuvien esittelyt

Eiköhän tuota joitain elokuvia tule käytyä katsomassa. Mitä mieltä palstan kauhufriikit ovat tarjonnasta, onko jotain erityisen suositeltavia tapauksia ohjelmistossa?
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tulipahan katsottua eilen pitkän pohdinnan jälkeen The Hunger Games. En ole pitkään aikaan katsonut niin huonoa elokuvaa. Tempo oli hidas ja verkkainen, eikä hahmoihin saanut minkäänlaista yhteyttä. En suosittele kyseistä pätkää, ellet oli kirjasarjan fani. Annoin elokuvalle 5/10 IMDb:ssä (linkki vie sinne).

Niin ja kävinhän myös viikonloppuna katsomassa Skyfallin. Täytyy tunnustaa, että odotin paljon parempaa, mutta ei se silti mikään varsinainen pettymys ollut. Itse tykkään uudesta Bondista eniten, sillä se on paljon inhimillisempi ja uskottavampi kuin vanhat Bondit. Itsellä jäi sellainen tunne, että Skyfall olisi saanut olla hieman pitempi, jotta olisi voitu tuoda enemmän syvyyttä tarinaan, sillä se tuntui etenevän vähän turhan suoraviivaisesti. Loppukohtaus oli pienoinen pettymys. Täytyy myös sanoa että Bardem oli kyllä hyvä pahis, paras Bond-pahis tähän asti. Mutta eipä siinä, ihan toimiva leffa oli. Annoin IMDb:ssä 8/10 (linkki vie sinne, taas).
 
Viimeksi muokattu:

Dängleri

Jäsen
Kova päivä - hyökkäys Osama bin ladenin piilopaikkaan -kirjan myötä Irakin sota kiinnostaa jälleen, joten olisiko kellään heittää aihetta sivuavia elokuvia (tai ylipäänsä Lähi-itään liittyviä):

Syrianaa suosittelen. Poliittinen trilleri, joka vaatii useita katselukertoja avautuakseen edes auttavasti. (Linkki ohjaa Wikipedia-artikkeliin.)


Battle for Haditha
nyt ainakin kannattaa katsoa, samoin brittiläinen the Mark of Cain.

Sitten Israelin Libanonin sotaretkiä käsitteleviä elokuvia, ja suositeltavia katsottaviksi ovat Libanon (Lebanon) sekä Waltz with Bashir.

Bravo 2-0, Generation Kill...

Samasta aihepiiristähän on juuri tulossa elokuva Zero Dark Thirty. Suomen-ensi-ilta IMDB:n mukaan tammikuun lopulla.

Kiitoksia näistä. Pitääpä yrittää etsiskellä elokuvat.

Mielenkiintoista nähdä aikanaan tuo Zero Dark Thirty, eroaako millään tavoin tuon Kova päivä -kirjan kertomuksesta, vai onko "juoni" sama.
 

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Eiköhän tuota joitain elokuvia tule käytyä katsomassa. Mitä mieltä palstan kauhufriikit ovat tarjonnasta, onko jotain erityisen suositeltavia tapauksia ohjelmistossa?

The Howling on ehdottomasti yksi parhaista ihmissusileffoista koskaan. Sitä ainakin suosittelen. En sitten tiedä, onko olemassa joku joka on tämän klassikon onnistunut missaamaan.

[REC]-sarjan kolmas osa oli myös mielestäni ihan kelpo zombie-leffa ja jos et halua kauhuasi liian tosissaan tehtynä, niin suosittelen kyllä. Sama pätee myös tuohon The werewolf vs. the vampire womaniin tietenkin sillä erotuksella ettei ole zombie-leffa.

Phantom of the opera on varmasti hieno kokemus tuollaisena kuin se tuolla ilmeisesti esitetään live-muusikoiden säestämänä. Siinä sivussa myös Phantom of the paradise, joka on melkoisessa kulttimaineessa. Sitäkin voisin suositella.

Tuo kauhujen yö osa vaikuttaa myös todella mielenkiintoiselle.

No taisin nyt sitten suositella oikeastaan kaikkia. Puuttuvatkin ovat sitten sellaisia joita en ole päässyt näkemään.

Lisäys
Taso vaikuttaa kaikkineen todella "laadukkaalle".
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Kova päivä - hyökkäys Osama bin ladenin piilopaikkaan -kirjan myötä Irakin sota kiinnostaa jälleen, joten olisiko kellään heittää aihetta sivuavia elokuvia (tai ylipäänsä Lähi-itään liittyviä):

Over There, The Hurt Locker, Green Zone, Body of Lies, Jarhead yms. on tullut jo nähtyä, mutta olisiko muita olemassa?

Hyviä ehdotuksia on tullut, mutta yksi viime vuosien parhaista on mielestäni Rendition.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kova päivä - hyökkäys Osama bin ladenin piilopaikkaan -kirjan myötä Irakin sota kiinnostaa jälleen, joten olisiko kellään heittää aihetta sivuavia elokuvia (tai ylipäänsä Lähi-itään liittyviä):

Over There, The Hurt Locker, Green Zone, Body of Lies, Jarhead yms. on tullut jo nähtyä, mutta olisiko muita olemassa?

edit: + Act of Valor + The Kingdom

Homeland on ehdottomasti katsomisen arvoinen. Linkki vie - yllätys, yllätys - IMDb:hen.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Kotirintaman nakokulmasta, The Messenger

Linkki tietysti imdb:hen
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Drew Goddardin Cabin in the woods oli minusta yllättävänkin piristävä kokemus genrensä elokuvana, tai oikeastaan minusta on vaikea määritellä elokuvalle selkeää genreä mutta ehkäpä ensimmäisenä mieleen tulee kauhu, lisäksi viitteitä jännitykseen ja jopa jonkinsortin fantasiaankin on nähtävissä. Ainakin hirviöitä luodessaan on tiimi saanut fantasioida likimain rajattomalla tavalla vaikka suurin osa hirviöistä olikin täysin statistin roolissa mutta oivallisessa sellaisessa.

Olin lukenut elokuvasta runsaasti positiivisia arvioita ja sen mainittiin olevan "ehdoton helmi genressään" (filmitahti.fi) joten olihan filmi hankittava kokoelmiini ja katsottava onko se edes jotakuinkin arvioidensa ja kehujensa arvoinen. Sanotaanko, että viihdyin ihan kivasti sen puolentoista tunnin ajan mitä elokuva kesti mutta tosiasiassa on todettava, että tuskin aineistoa kovinkaan paljon pidempään elokuvaan olisi ollut olemassa tai mikäli elokuvaa olisi liiankin kanssa venytetty se olisi kääntynyt selkeällä tavalla itseään vastaan ja ainakin minun katselunautintoa se olisi laskenut olennaisella tapaa. Nyt se oli aineistoonsa nähden juuri sopivan mittainen ja näinollen kohtuullisen tasapainoinen esitys.

Minusta rakenne oli yllättävänkin hyvä, teemoja oli haettu suhteellisen ennakkoluulottomasti useilta tahoilta ja vaikka voisi kuvitella, että toteutuksen suhteen on vaara suurelle flopille - tämä onnistuttiin välttämään. En ryhdy spoilaamaan kovinkaan paljon, joten totean, että erään tietyn teeman käyttö edes välillisesti - viittauksenomaisesti - ei välttämättä enää kovinkaan montaa kertaa ennakkoluulottomalla tavalla toimi kantavana roolina elokuvassa. Nyt se onnistui, mutta hyvä, että se oli vain sivujuonne eikä todellisessa merkityksellisessä roolissa - se ei ollut kohdistettu muille, vain ja ainoastaan keskiössä oleville, jotka kenties hetken luulivat olevansa tässä "hötössä" mukana.

***

Toinen leffa tiiviissä putkessa oli sitten Paul Verhoevenin klassikko 80-luvun lopulta - Robocop. Kaikki - ainakin toimintaelokuvien ystävät - tuntevat tämän klassikon, joten en puutu aiheeseen kovinkaan kummoisella tavalla. Vaikka leffan teosta on kulunut aikaa jo ties kuinka kauan, likipitäen sukupolven verran, niin tavallaan se oli edelleen ajankohtainen ja säilyttänyt merkityksensä suhteellisen hyvin - aika ei siis ollut täysin ajanut sen ohi.

dvd:ltä löytyi niin "original cut" kuin myös "director cut", katsoin jälkimmäisen ja ymmärtääkseni kyseessä on juuri leikkaamaton versio. Ainakin se oli sama jota ammoisina 90-luvun vuosina filmnetillä mainostettiin leikkaamattomana versiona. Väkivalta elokuvassa oli tarpeellista ja aidonoloista, sillä oli ehdottomasti paikkansa, eikä se minusta ollut yliampuvaa ja mässäilevää. Väkivalta itsessään kuvasi elokuvan kuvaaman yhteiskunnan arvoja kaikessa karuudessaan.

Ihan miellyttävä nostalgiamatka vuosikymmenten taa, kai näin voidaan sanoa kun leffa on valmistunut 1987 minun ollessa tuolloin seitsentoistakesäinen.

vlad.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Drew Goddardin Cabin in the woods oli minusta yllättävänkin piristävä kokemus genrensä elokuvana, tai oikeastaan minusta on vaikea määritellä elokuvalle selkeää genreä mutta ehkäpä ensimmäisenä mieleen tulee kauhu, lisäksi viitteitä jännitykseen ja jopa jonkinsortin fantasiaankin on nähtävissä.
Minun mielestäni tuossa elokuvassa oli myös paljon sellaista hiukan mustaakin huumoria ja irvailua lajityyppien elokuville. Mikään parodia se ei suinkaan ole, mutta tiettyä kieli poskella menoa kuitenkin lajityypin edustajiin nähden oli. Myös tribuuttia. Yksi niistä olennoista nimittäin toi aika paljon mieleen Pinheadin Hellraiserista. Myös Lovecraftin Cthulhu-mytologiasta selkeästi otettu ideaa.

Ihan pätevä elokuva mielestäni ja oli keksitty sentäs jotain uutta. Perusidea siis jopa nokkela. Hiukan ehkä vielä kierompikin lopputulos olisi saanut olla, niin voisi olla kyseessä voisi olla jopa lajinsa merkkipaalu.

Viihdyin joka tapauksessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös