Jatkoajan leffakerho

  • 2 312 830
  • 11 993

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mukavaa on "löytää" aina joku yllättävä elokuva, josta ennakkoluuloisesti ei usko pitävänsä mutta joka osoittautuukin hyväksi. Eilen katselin 2 Päivää Pariisissa -nimisen elokuvan. Yleensä jos elokuvan kansilehdessä lukee sanat "Romanttinen komedia", se tarkoittaa minulle että "Älä katso!". Päätin kuitenkin lainata tuon elokuvan kirjastosta ihan vaan sen takia että sen on tehnyt yksi suosikkinäyttelijättäristäni, eli Julie Delpy. Ja tästä elokuvasta voi todellakin sanoa että sen on tehnyt Delpy, sillä hän on paitsi tehnyt käsikirjoituksen ja säveltänyt kaikki elokuvan musiikit, niin myös tuottanut, ohjannut ja leikannut sen, ja esittää vielä naispääosan.

Ja hyvä oli että lainasin, koska tämä elokuva oli varsin miellyttävä positiivinen yllätys. Delpy on lainannut jonkin verran näistä Linklaterin "Rakkautta ennen..." -elokuvista, mutta myös vanhoista Woody Allen -elokuvista, lisännyt vähän omaansa ja yhdistänyt niistä varsin oivan ja viihdyttävän elokuvan. Meno on vähän kärjistettyä ja liioiteltua, kuten komedioissa yleensäkin, mutta silti kyseessä on aika "elämänmakuinen" elokuva. Ja näyttelijävalinnat on kautta linjan onnistuneita, myös Delpyn omat vanhemmat Marie Pillet ja Albert Delpy, jotka esittävät elokuvassa hänen "elokuvavanhempiaan", tekevät onnistuneet roolisuoritukset.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Brüno oli sitten sitä itseään. Elokuvana varsin ala-arvoinen, mutta pokan suhteen melkoinen tekele, samoin usean "vitsin" suhteen. Tölvintää leffassa oli niin moneen suuntaan, ettei niitä voi millään muistaa.

Boratin kohdalla pitkitetty sketsi toimi paremmin, mutta Brunossa alkoi ajoittain olla liikaa toiston makua, eikä kaikki ammukset osuneet edes kantamansa laitaan. Mutta uskoisin, että tätä ei kannata edes kokonaisuutena tarkastella, vaan eräänlaisena kollaasina.

Sasha Baron Cohen on kyllä uskomattomalla pokerilla varustettu kaveri, varsinkin jos puheet leffan dokumentaarisen otteen autenttisuudesta pitävät paikkansa.

En tähditä, mutta useat läpät kirvoittivat melkoiset naurut. Tosin paremmalla intensiteetillä ja kässärillä on tuo Hangover varustettu, mutta se tuskin yllättää ketään.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Brüno oli sitten sitä itseään. Elokuvana varsin ala-arvoinen, mutta pokan suhteen melkoinen tekele, samoin usean "vitsin" suhteen. Tölvintää leffassa oli niin moneen suuntaan, ettei niitä voi millään muistaa.

Boratin kohdalla pitkitetty sketsi toimi paremmin, mutta Brunossa alkoi ajoittain olla liikaa toiston makua, eikä kaikki ammukset osuneet edes kantamansa laitaan. Mutta uskoisin, että tätä ei kannata edes kokonaisuutena tarkastella, vaan eräänlaisena kollaasina.

Sasha Baron Cohen on kyllä uskomattomalla pokerilla varustettu kaveri, varsinkin jos puheet leffan dokumentaarisen otteen autenttisuudesta pitävät paikkansa.

En tähditä, mutta useat läpät kirvoittivat melkoiset naurut. Tosin paremmalla intensiteetillä ja kässärillä on tuo Hangover varustettu, mutta se tuskin yllättää ketään.

Mulla oli vaikeuksia katsoa Boratia ja Brunoa jo Ali G shown aikoihin, ei siksi etta ne oliivat olleet huonoja patkia vaan siksi etta jotenkin tulee vaikea olo niita katsoeassa myotahapean takia....kai siina ihmetyttaa etta kuinka ulapalla ne ihmiset on joita se naruttaa. Youtubessa on kylla aka hyva patka jossa SBC esiintyy jossain redneck baarissa natsina ja saa koko koplan laulamaan jotain kick the jew in the well tai vastaavaa.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Mulla oli vaikeuksia katsoa Boratia ja Brunoa jo Ali G shown aikoihin, ei siksi etta ne oliivat olleet huonoja patkia vaan siksi etta jotenkin tulee vaikea olo niita katsoeassa myotahapean takia....
Sama "vika" täällä päässä. Ali G oli sentään jonkin verran katsottava. Elokuvasta muuten tykkäsin paljon ja olihan tuolla joitakin hyviä haastattelupätkiäkin mm. Becks ja Posh. Sen sijaan Boratista sain tarpeekseni jo Ali G show'n aikana enkä ole siis elokuvaakaan viitsinyt katsoa. Brüno oli mielestäni Boratia parempi show'n aikana ja saattaa tuossa elokuvassakin jotain naurettavia vitsiä seassa olla... Saa nähdä uskaltaako tuota katsoa, paljoa en ainakaan uskalla maksaa.
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tulipa katsottua pitkästä aikaa oikein hyvän jälkimaun jättävä leffa eli The Bucket List (suomeksi Nyt tai ei koskaan, pyörii Canalilla ohjelmistossa tällä hetkellä). Vähän ehkä cheesy ja näin, mutta tuon päätyttyä oli heti sellainen fiilis, että olipas hyvä leffa ja jäipäs siitä hyvä mieli. Menee sarjaan "elämänmakuiset (draama)komediat", joita tässäkin ketjussa vähän aikaa sitten listailtiin. Jack Nicholson oli oma loistava itsensä ja Morgan Freemankin totutun hyvä - siinä jo kaksi hyvää syytä katsoa tämä leffa.
 

anzie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Katsoin eilen leffan Twilight - Houkutus. En tiennyt leffasta juuri mitään etukäteen, muuta kuin että jotain palkintoja se oli voittanut.
Tällaisista vampyyrileffoista en ole kovin paljoa koskaan innostunut. Mielestäni on hyvä asia, että sadistiset kulmahammasvamyyrit on kuitenkin vihdoin jätetty pois. Vampyyrit olivat kuitenkin tässäkin leffassa kulmahampaita lukuunottamatta samanlaisia kuin ennenkin - veri himottaa, nopeita, vahvoja jne.

Juonikin oli aika peruskauraa - Bella asuu äitinsä kanssa aurinkoisessa osavaltiossa (olisiko ollut Arizona..), ja joutuu muuttamaan kylmään ja sateiseen Washingtoniin Forksin pikkukaupunkiin isänsä luokse.
Kaupungissa kaikki on aluksi ihan perseestä, vanha lapsuudenkaveri onkin ruma intiaani jne.. Koulussa Bella tapaa Edwardin, joka on aluksi hyvin outo Bellaa kohtaan, johtuen siitä että Bellan veren "tuoksu" on vampyyrille lähes vastustamaton.

Jonain päivänä koulun pihalla Bellan neekerikaveri meinaa vahingossa ajaa Bellan päälle, mutta supernopea ja -vahva Edward tuleekin ja pelastaa Bellan.
Siitä alkaa Bellan ja Edwardin lähentyminen, mikä johtaakin vuosisadan vampyyri-ihminen -rakkaustarinaan.

Leffa oli itselleni ainakin erittäin ennalta-arvattava, ja arvasin monta lopun yksityiskohtaakin jo ennen puoltaväliä, mm. sen että Edward tulee imemään Bellan verta mutta onkin niin "vahva" vampyyri että pystyy lopettamaan rakastamansa ihmisen imemisen. Myöskään se, että pariskunta lopulta saa toisensa ei yllättänyt tällaisessa rakkaustarinassa.
Kokonaiskuva leffasta:
Ihan ok, ennalta-arvattava rakkaustarina, joka ei sinällään tarjoa mitään uutta. Nuoret näyttelijät suoriutuivat tehtävstään mielestäni hyvin.

*** / *****
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
12 Rounds. Oli miehestä mitä mieltä tahansa niin kyllä tuo Renny osaa ihan kelvollisesti nää perus toiminta-leffat ohjata. Samat sanat oikeastaan Cenaan - ei mikään erikoinen näyttelijä, mutta ihan pätevä kaveri toimintasankarin rooliin. Sen sijaan suurin pettymys oli pahista esittänyt Aidan Gillen joka veti roolinsa melko mitäänsanomattoman tylsästi. Ei missään vaiheessa ehtinyt syntymään varsinaista vihaa pahista kohtaan mikä yleensä tämän tyypin leffoissa on lähes pakollista.

Juoni ihan kohtalainen ja erityismaininta ettei se mennytkään ihan niin yksinkertaisesti kuin etukäteen kuvittelin. Lajityypissään 3½tähteä ja yleisesti elokuvana sellanen 2 tähteä.

17 Again. Ihan Chandlerin takia piti katsastaa kyseinen elokuva ja aika ankarasti sai pettyä. Perryssa ei toki mitään vikaa ollut, mutta sitten kuvaruudulle marssi tämä kiiltokuva-poika Zach Efron ja saatiin vahva ehdokas vuoden huonoimmaksi elokuvaksi.

Miinusta lisäksi muutamista "mitä vittua?"- kohdista kuten elokuvan alussa kun Efron (korisjoukkueen suuri tähti) menee ennen matsia tanssimaan sinne chearleadereiden (vittu mikä sana) kanssa ja vetämään jotain High School Musical kuvioita.

Jotain komediaa tää kait yritti jäljitellä muttei paljoa naurattanut. Yksi tähti.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Viikonlopun aikana on tullut muutama leffa katseltua ja vielä olisi yksi DVD odottamassa katsomistaan.

Operaatio Valkyrie oli ensimmäinen valintani tälle viikonlopulle. Leffa oli kaikkiaan varsin viihdyttävä paketti, vaikkei se mitään superhienoa tarjonnutkaan. Juoni edistyi hyvin koko ajan alusta loppuun ja päähenkilön roolissa ollut Tom Cruise onnistui roolissaan hyvin. Ei mitään valittamista elokuvasta, vaikka olisi siitä ehkä paremmankin vielä saanut. Joka tapauksessa 3/5 tähteä.

The Slumdog Millionaire on palkittu elokuva, joka on herättänyt myös paljon ajatuksia katsojissa. Aihepiiriltään elokuva ei ole omia suosikkeja, mutta pitäähän tällaiset klassikkoleffat katsoa kuitenkin ainakin kerran elämässä. Palkittu elokuva on saanut elokuvakriitikoilta sekä heikkoja että ylistäviä arvosanoja, niin pitihän se itsekin katsella, millaisesta elokuvasta on kyse. Varsin epätyypillinen elokuva, joka kasaantuu takautumista.

Itse elokuva ei sovellu kovin nuoren ihmisen silmille, sillä se kuvaa välillä aika raa'astikin elämänmenoa. Samalla se herättää ajatuksia, surusta epätoivoon. Ihan mielenkiintoinen elokuvakokemus, vaikkei välttämättä aivan niiden kaikkien Oscareiden arvoinen, mitä se on voittanut. Suosittelen kuitenkin ainakin kerran elämässä tämänkin elokuvan katsomaan. 3/5.

The Pink Panther 2. Steve Martinin tähdittämän komediasarjan toinen osa. Pelkäsin ennakkoon elokuvan olevan juuri sellaista huumoria, joka ei uppoa meikäläiseen ollenkaan. Sitähän se periaatteessa olikin, mutta aivan niin huono elokuva ei kuitenkaan ollut, mihin valmistauduin. Ihan katseltava pätkä ajankuluksi. 2/5.

Kohta olisi sitten vuorossa vielä kotimainen Kielletty Hedelmä. Saa nähdä, millainen elokuva on kyseessä. Oikeastaan minkäänlaisia ennakko-odotuksia kyseiseltä teokselta ei ole, joten elokuva saa toivon mukaan positiivisesti yllättää minut.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Viimeisen reilun viikon aikana on tullut katsottua melkoinen kasa leffoja. Tätä avitti huomattavasti Makuunin "7 leffaa viikoksi kympillä" -tarjous. Nähdyksi tuli Beowulf, Black Sheep, Superbad, Capote, Hero, Death Sentence, Stardust, Easy Rider ja Only Yesterday sekä aiemmin näkemäni 300.

Beowulf ja Stardust olivat erinomaisia fantasiaelokuvia. Jälkimmäisen osasin odottaakin hyväksi, mutta Beowulf oli ehdottoman positiivinen yllätys. Capote, Superbad ja Hero olivat kaikki katsomisen arvoisia leffoja. Black Sheep oli varsin hauska, kun oli jonkun verran olutta alla. Ei kuitenkaan tosikoille. Death Sentence oli välillä tahattomasti huvittava, perusmättöä. Easy Rider taas on hyvä pössyttelyleffa ja se myös todistaa, että Jack Nicholsonkin on ollut joskus nuori. Only Yesterday on Ghiblianimaatio ja kuuluu jo sellaisenaan katsomisen arvoisten elokuvien joukkoon.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Viimeisen reilun viikon aikana on tullut katsottua melkoinen kasa leffoja. Tätä avitti huomattavasti Makuunin "7 leffaa viikoksi kympillä" -tarjous. Nähdyksi tuli Beowulf, Black Sheep, Superbad, Capote, Hero, Death Sentence, Stardust, Easy Rider ja Only Yesterday sekä aiemmin näkemäni 300.

Beowulf ja Stardust olivat erinomaisia fantasiaelokuvia. Jälkimmäisen osasin odottaakin hyväksi, mutta Beowulf oli ehdottoman positiivinen yllätys. Capote, Superbad ja Hero olivat kaikki katsomisen arvoisia leffoja. Black Sheep oli varsin hauska, kun oli jonkun verran olutta alla. Ei kuitenkaan tosikoille. Death Sentence oli välillä tahattomasti huvittava, perusmättöä. Easy Rider taas on hyvä pössyttelyleffa ja se myös todistaa, että Jack Nicholsonkin on ollut joskus nuori. Only Yesterday on Ghiblianimaatio ja kuuluu jo sellaisenaan katsomisen arvoisten elokuvien joukkoon.

Itselleni tuo Stardust oli aika pettymys. Kirjan kun oli lukenut Englanniksi niin odotukset olivat aika kovat. Tosin melko uskollisesti mentiin kirjan mukaan, mutta jos olisi jättänyt De Niron roolin siihen hyvin pieneen osaan mitä se kirjassakin oli, leffa olisi mielestäni parantunut huomattavasti. Eli oikeastaan pidin leffasta, mutta en väkisin mukaan tungetusta ja paisutellusta De Niron roolista.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tuli katsottua Hayao Miyazakin Tuulen laakson Nausicaä. Leffa perustuu Miyazakin omaan sarjakuva-saagaan, aikanaan leffa saavutti melkoisen suosion Japanissa ja sen kannustamana Miyazaki sitten perusti maailmankuulun Studio Ghiblin.

En oikein osannut odottaa kovinkaan kummoista katselunautintoa koska pari Studio Ghiblin leffaa, jotka olen nähnyt, ei ole tehnyt minuun todella suurta vaikutusta. Esim. Naapurini Totoro oli melkoinen pettymys, eikä Kissojen valtakuntakaan todella vakuuttava ollut. Niihin verrattuna Tuulen laakson Nausica onnistui yllättämään minut positiivisesti. Toisaalta ehkäpä leffasta teki hyvän juuri se, että se oli Miyazakin ensimmäinen ja tällöin myös tietyllä tapaa kokonaisuutena ehkäpä "raikkain". Nyt tuotantoyhtiössä on tapahtunut muutoksia, Miyazakikaan ei taida enää olla kuin taustalla etc. Merkitsevätkö nämä muutokset sitä, että Studio Ghiblin loistokas aikakausi alkaa olla takana? Toivottavasti tulevaisuuteen mahtuu muutakin kuin Maameren-tarinan kaltaisia likilaskuisia tuotoksia. Leffoja joiden tavoitteet ovat taivaissa mutta tulos on sitten kaikkea muuta kuin odotettu.

Toisaalta animen tarjonta on niin valtava, joten eiköhän sieltä mielenkiintoisia filmejä löydy jos kiinnostusta niiden etsintään olisi enemmänkin.

vlad.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Tuli katsottua Hayao Miyazakin Tuulen laakson Nausicaä.

Kaikki Miyazakit katsoneena oma suosikkini on ehdottomasti Kurenai no buta, eli Porco Rosso. Eräässä kohtauksessa tulee väkisin kyyneleet silmään ja huumoriakin löytyy riittävästi.

Täydellinen animaatio aikuiseen makuun. City-Marketista 9,95€. Menkää ja ostakaa...
 

Old Ray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Seuraavista leffoista on varmaan ollut tässä ketjussa jo puhetta, mutta:

7 Pounds - 7 elämää
"Seitsemän elämää on Will Smithin ponnistus vakavaan elokuvaan Men In Blackien ja Bad Boysien menneisyydestä. Smith esittää salaperäistä verotarkastaja Ben Thomasia, joka auttaa mission omaisesti huonoon jamaan joutuneita lähimmäisiään. Hänellä on jokin henkilökohtainen tragedia ja syyllisyydentunto taustallaan, joita avataan elokuvan edetessä pikku hiljaa. Ben kohtaa myös nuoren, sydänvaivoista kärsivän Emilyn (yleensä hyvä Rosario Dawson), ja nämä kaksi alkavat odotetusti kiintyä toisiinsa." - Film-O-holic

Itse katselin tämän draamaelokuvan tänään ja suosittelen kyllä. Juoni paljastuu kerroksittain hitaasti ja voi olla, että kärsimättömämmät katselijat kyllästyy. Itse kyllä diggailin, koska elokuva kyllä herätti niin vahvasti tunteita katsojassa!

Never back down
Tässä vapaaotteluelokuvassa on vähän kliseinen juoni, mutta silti erinomainen tarina. Löytyy draamaa jos actioniakin tästä elokuvasta. Näyttely on jotenkin niin aitoa, tuntuu, että näyttelijöiden ei tarvitse näytellä niitä kohtauksia. Tässä leffassa ei mässäillä verellä, että saa aikamoinen lyönti olla, että alkaa legot tippumaan tai nenästä veri vuotamaan solkenaan.

Minun makuun, ja yksi ehdottomista suosikeistani leffasaralla.

E: Niin ja suositelkaapa hyviä draamoja.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
En oikein osannut odottaa kovinkaan kummoista katselunautintoa koska pari Studio Ghiblin leffaa, jotka olen nähnyt, ei ole tehnyt minuun todella suurta vaikutusta.
Oletkohan mahdollisesti vilkaissut Ghiblin Grave of the Fireflies (Hotaru no haka, 1988) -elokuvan?

Kyseessähän on Isao Takahatan ohjaama ja käsikirjoittama sotaelokuva siviilien näkökulmasta. Elokuvan tarina pohjaa osittain Takahatan omiin kokemuksiin sota-ajan Japanista. Mestari Miyazakilla ei ole käsittääkseni ollut projektin kanssa mitään tekemistä, sillä hän työsti Totoroa samanaikaisesti. Mutta ilman Miyazakin maagista kosketustakin, kyseessä on yksi parhaista ja vaikuttavimmista näkemistäni elokuvista. Tippa kävi linssissä, kerta kaikkiaan.

Japanissa Hotaru no hakaa esitettiin niin sanotuissa kaksoisnäytöksissä Totoron kanssa. Alunperin näyttöjärjestys oli Totoro-Hotaru, mutta katsojien pyynnöstä järjestystä muutettiin, sillä ihmisille Totoron iloisuudesta siirtyminen Hotarun totaaliseen melankoliaan oli liian järkyttävä kokemus. Näin teatterit siirtyivät näyttämään Hotarun ensimmäisenä, jotta yleisö voisi päättää illan Totoroon ja poistua näin teattereista astetta hilpeimmin mielin.

Jos Hotaru no haka on jäänyt välistä, suosittelen kliseisen vilpittömästi lisäämään sen tulevaisuuden ohjelmistoosi.

Surukin voi olla henkeäsalpaavan kaunista. Why must fireflies die so young?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Oletkohan mahdollisesti vilkaissut Ghiblin Grave of the Fireflies (Hotaru no haka, 1988) -elokuvan?

Kyllä, olen nähnyt kyseisen todella upean sodanvastaisen piirroselokuvan - löytyy tuolta hyllystä. Leffaa voi suositella huoleta kaikille elokuvien ystäville, myös sellaisille joita piirretyt/animet eivät kiinnosta tippaakaan. Laskisin sen parhaimmaksi piirros-/anime-elokuvaksi jonka olen koskaan katsonut. Hieno ja koskettava elokuva!

vlad.

edit:

E: Niin ja suositelkaapa hyviä draamoja.

Draama on sikäli aika laaja käsite koska moni ymmärtää sen omalla tavallaan, toisaalta itse draamankaareen liittyy erilaisia nyansseja mikä antaa sijan eri tulkinnoille ja eri tavoille tehdä draamaa, on historiallista draamaa, rakkausdraamaa, komediallistadraamaa (tässä toki komedian ja draaman ero on häviävän pieni mutta ihe itsessään erottaa elokuvan ns. komediasta - tosin muinaisessa Kreikassa draaman eräs lajeista taasen oli komedia) sitten on tietenkin ihmisiä, sattumuksia, hetkiä etc. etc. kuvaavia draamoja - skaala on todella laaja auringon noususta auringopn laskuun. Mutta muutamia minun suosikkejani:

-Kuolleiden runoilijoiden seura.
-American Beauty (mennään välillä kyllä mustan huumorin puolelle).
-Happiness - Onni (liikutaan välillä aika rajusti mustan huumorin puolella).
-Unelmien sielunmessu (käsittelee hyvin rankkaa aihetta draaman keinoin).
-Boys don't cry (draamaa ja rakkautta, mutta nimen ei kannata antaa hämätä).
-American History X (ja kyllähän tästäkin löytyy hyvin vahva draamankaari, sekä voimakas yhteiskunnallinen sanoma).
-Million dollar baby.
-Piano (rakkausdraamanahan tätä pääasiassa pidetään mutta minä pidin).
-Kerran sotureita (sanokaa mitä sanokaa mutta väkevää draamaa tämä on).
-Gran Torino (moni pitää tätä Eastwoodin uusinta toimintaelokuvana mutta minusta pohjimmiltaan kyse on draamasta johon episodinomaisia poikkeuksia ovat nämä toiminnallisemmat pätkät).

Lukematon joukko hyviä draamaelokuvia jäi luettelematta mutta kun en jaksanut käydä läpi kokoelmiani.

vlad.
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä, olen nähnyt kyseisen todella upean sodanvastaisen piirroselokuvan - löytyy tuolta hyllystä. Leffaa voi suositella huoleta kaikille elokuvien ystäville, myös sellaisille joita piirretyt/animet eivät kiinnosta tippaakaan. Laskisin sen parhaimmaksi piirros-/anime-elokuvaksi jonka olen koskaan katsonut. Hieno ja koskettava elokuva!
Samainen keskustelu muodossa tai toisessa on varmasti käyty Jatkoajassa jo useita kertoja, mutta en tosiaan voi kuin peesata. Harvinaisen tunteikas ja vivahteikas animaatioelokuva. Todellakin uskaltaa suositella kenelle tahansa joka pitää laadukkaista ja ajatuksia herättävistä elokuvista. Onkohan Japani ainoa maa, jossa tuollaisia aiheita puetaan animaatioon. Länsimaissa tuosta aiheesta olisi takuulla tehty näytelty elokuva. Tiedä sitten, voisi toimia siinäkin muodossa, mutta aihetta ajatellen tuo animaatiomuoto on jotenkin todella sopiva ja antaa elokuvalle juuri sen oman mielenkiintoisen vivahteikkuutensa.

Suhteellisen realistinen vieläpä ja historiallinen, jos nyt ei tietenkään tositarina. Muutamista satumaisuuksista (jotka voi tietysti kokea halutessaan aika puhtaasti metaforisina) huolimatta hyvinkin todenmakuinen. Jotain tuontapaisia asioita on Japanissa Toisen maailmansodan aikana voinut käydäkin.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Suhteellisen realistinen vieläpä ja historiallinen, jos nyt ei tietenkään tositarina. Muutamista satumaisuuksista (jotka voi tietysti kokea halutessaan aika puhtaasti metaforisina) huolimatta hyvinkin todenmakuinen. Jotain tuontapaisia asioita on Japanissa Toisen maailmansodan aikana voinut käydäkin.

Itseasiassa elokuva perustuu Nosaka Akiyukin samannimiseen kirjaan. Hän menetti siskonsa nälkään sota-ajan Japanissa 1945. Nosaka Akiyuki piti itseään syyllisenä siskonsa kuolemaan ja kirjoitti kertomuksen helpottaakseen tapahtuman hyväksymistä. Tiedä sitten kuinka tarkkaan elokuvan tapahtumat kuvaat kirjan tapahtumia, ja kirjoittiko Akiyuki kirjansa ns. elämäkertana vai kaikesta huolimatta kertomuksena ja kuvauksena jossa kaikki ei aivan käynyt yhtä todellisten tapahtumien kanssa.

vlad.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itseasiassa elokuva perustuu Nosaka Akiyukin samannimiseen kirjaan. Hän menetti siskonsa nälkään sota-ajan Japanissa 1945.
Ahaa! Tuota en tiennytkään. Ilmankos tunnelma ollaan saatu niin voimakkaasti esiin, koska todellisuuteen pohjautuvat asiat kuitenkin yleensä on sellaisia, joiden kautta saadaan uskottavimmat tarinat aikaan. Mietin, että idea on voitu ehkä koota palasista ja kertomuksista sotien ajoilta, mutta noinkin suoraan. No, mikäpäs siinä. Kuten jo todettua, erittäin toimiva elokuva. Harva elokuva on saanut lähes kyyneliin tai ihan vuodattamaankin, tuo on niitä.

Tässähän tuli ihan hinku ostaa tuo elokuva jo tällä viikolla hyllyyn. Harmi vaan, että en ole nähnyt sitä toviin missään. Jossain välissä jotain erikoispainostakin suomiteksteillä näki mm. Anttiloissa, vaan eipä enää.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tässähän tuli ihan hinku ostaa tuo elokuva jo tällä viikolla hyllyyn. Harmi vaan, että en ole nähnyt sitä toviin missään. Jossain välissä jotain erikoispainostakin suomiteksteillä näki mm. Anttiloissa, vaan eipä enää.

Ainakin www.discshop.fi :n kautta kyseistä leffaa toisinaan löytyy: Tulikärpästen hauta. Joskin tällä hetkellä tilapäisesti loppunut mutta eiköhän sitä lisää ole tulossa.

vlad.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
-Gran Torino (moni pitää tätä Eastwoodin uusinta toimintaelokuvana mutta minusta pohjimmiltaan kyse on draamasta johon episodinomaisia poikkeuksia ovat nämä toiminnallisemmat pätkät).
Katsoin tämän juuri eilen illalla ja pidin. Hieno päätös Eastwoodin uralle, tai olipa pääte tai ei, hieno elokuva silti. Aina joukkoon mahtuu jotain kliseen tynkää ja alleviivausta, mutta kokonaisuutena kuitenkin monivivahteinen ja mielenkiintoinen leffa. Draamana minäkin tätä ennemmin pidän kuin toimintana. Itse asiassa Eastwoodin kuivan ironiset sanailut iskivät huumorintajuuni siinä määrin, että pariin otteeseen jopa naurahdin elokuvan aikana, eikä tätä ole käynyt kovinkaan usein ns. komedioita katsellessani.

Hyvä elokuva ja ehdottomasti menee omaan suositeltavien draamojen kategoriaan.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Jälleen on muutama elokuva katsastettu.

Kielletty Hedelmä oli sanalla sanoen hyvä elokuva. Ihan mielenkiintoinen tarina mielenkiintoisessa ympäristössä. Dome Karukoski on tehnyt vakuuttavaa nousua kotimaisten ohjaajien kärkipäähän, joten mielenkiinnolla odottelen hänen seuraavia leffojaan. Toimiva elokuva on samalla synkkä, toiveikas ja karu. 4/5 tähteä.

Ralliraita puolestaan oli selkeästi pettymys. Toisaalta osasin odottaa, ettei kyseessä olisi mikään järisyttävä komedia, mutta silti aikamoinen pettymys. Elokuvaa kuvaillaan hullunhauskaksi komediaksi, jota se ei kyllä missään muodossa ole. Simppeli juoni ei sinällään olisi haitannut, mikäli elokuvassa olisi ollut jotain hauskaa. 1/5.

Benjamin Buttonin uskomaton elämä oli aika mielenkiintoinen elokuva. Elokuva tosin kesti yli kaksi ja puoli tuntia, joten välillä tuli haukoteltua jonkin verran. Hieno tarina kuitenkin, jossa olisi saanut olla kenties enemmän toimintaa mukana. Brad Pittin karisma puree hyvin ja leffa kannattaakin ainakin kerran elämässä katsella. 3/5.
 

30/30150

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
E: Niin ja suositelkaapa hyviä draamoja.

Tuohon Vladin listaan lisättäviä (vaikka niitä on reilusti lisää):

Naisen tuoksu: Al Pacino on alkoholisoitunut ja sokea vanha armejan mies, joka ystävystyy nuoreen opiskelijaan
Short cuts: Amores Perrosin ja Crashin tapaista tarinan yhdistelyä
Isän nimeen: Isä ja poika tarina Irlantilaisesta vankilasta
Sunday bloody sunday: Mielenosoitus menee vituiksi
Grace is Gone: Naissotilas kuolee Irakissa ja mies käsittelee asiaa kotona, perheroolit väärinpäin

Nyt katsoin tämän United 93, joka on kyllä kieltämättä aika vahva elokuva 9/11 tapahtumista. En löytänyt siitä sellaista yltiöpäistä patriotismia, mitä odotin tai sellaista Hollywood tyylistä toimintaa lihaksine ja tisseineen. Jos minulta kysytään, siitä leffasta välittyy aika hyvin se epäusko, hämmennys ja ennenkaikkea se, kuinka paljon 9/11 sattui.
Lennonjohdon ja ilmavoimien operointi on saatu kuvattua todella intensiiviseksi, eikä matkustajista yritetty maalailla mitään super-ihmisiä.

Tänään olisi vuorossa Babel, jostain syystä odotukset on aika korkealla.
 
Nyt löysin loistavan brittitrilleri nimeltään Eden Lake..

Tarina kertoo pariskunnasta, joka lähtee viettämään lomaa/telttailemaan kauniin järven rannalle, jossa myös paikallisen kylän nuorisojengin on tapana kokoontua. Tietenkin nämä kaksi seuruetta kohtaavat ja pikku hiljaa naljailu ja vittuilu muuttuu johonkin ihan muuksi.

Elokuva ei ole todellakaan ole mikään sellainen missä möröt jahtaavat päähenkilöitä, vaan tilanteet tuntuvat aidoilta ja rajuilta. Jengin "johtaja" esittävä nuori jannu tekee todella hyvän roolin ja saa kyllä katsojan vihat niskaansa.

Kannattaa tutustua. Oheessa traileri:
http://www.youtube.com/watch?v=bnrr73pNnfU&feature=fvw
 

ditrim

Jäsen
Elokuva ei ole todellakaan ole mikään sellainen missä möröt jahtaavat päähenkilöitä, vaan tilanteet tuntuvat aidoilta ja rajuilta. Jengin "johtaja" esittävä nuori jannu tekee todella hyvän roolin ja saa kyllä katsojan vihat niskaansa.

Tämä jengin "johtaja" eli näyttelijä Jack O'Connell vetää aika kovaa settiä tällä hetkellä pyörivässä Skins -liekeissä -sarjassa. Tästä syystä, kierrän suksivajan myötäpäivään ja otan tehtäväkseni nähdä Eden Laken.

Tänään voisin katsoa kielletyn Hedelmän ihan vaan siksi että Taitopelaaja antoi sille 4/5 tähteä. Vähän jäi mietityttämään, että jääkö siinä tissit näkemättä kun ei täysiä pinnoja ole saanut...
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Yle:n Teema lähetti viime viikolla elokuvan, joka oli minun mielestäni yksi parhaista lentokonekaappauksista kertovista leffoista - kenties jopa kautta aikain paras!
Kyseessä on saksalainen leffa Tervetuloa Mogadishuun (2008) - ohjaajana Roland Suso Richter.
Elokuva kertoo Lufthansan matkustajakoneen kaappauksesta lokakuussa vuonna 1977.
En tiedä sitten, että saako tuota dvd:nä - mutta ainakin sopii toivoa, että tuo tulisi Teemalta uusintana.

Erityisesti Lufthansan koneen kapteenia näytellyt Thomas Kretschmann teki mielestäni todella hienon roolityön.
Elokuvan piinaava ja lohduton tunnelma on lähes "käsinkosketeltavaa".
Enkä tarkoita tuolla piinaavuudella pelkästään 70-lukulaisia vaatteita, joita leffassa näyttelijäparat joutuvat käyttämään :-)

Suosittelen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös