Jatkoajan leffakerho

  • 2 334 884
  • 12 061

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jees, muistin nimen väärin, kun en jaksanut tarkistaa kannesta. Taitaa siinä olla tuo assasin vielä perässä. Lähinnä minua kiinnosti, kuinka Jet Lin ja Stathamin työskentely toimii, mutta typerää teinien kosiskelua tuo meno oli. Omaan makuuni Statham on tehnyt parhaan suorituksensa The Italian Jobin komeana poikana, nämä toimintaroolit menevät liikaa patsasteluksi. Jet Li puolestaan oli hyvä Fearlessissa, joka oli varsin hyvä kung fu-leffa, vaikken aivan niiden ylin ystävä olekaan. No, tuossa Roguessa olisi saanut olla ketä tahansa pääosissa, koska leffa itsessään kusi sen verran rankasti.
 
Suosikkijoukkue
RL, CC, MS, SB-A, MN, CO, GL, ST,HG, BG
Janoan Rakkautta mikä tuli eilen myöhäisyössä neloselta. Pakko sanoa, että yksi huonoimmista elokuvista ikinä. Menee samaan kastiin Weight Of Waterin, Resident Evilin ja Godzillan kanssa. Plussat ainoastaan lyhyestä girl-on-girl kohtauksesta, joka sekin tosin tapahtui hämyisästi verhon takana.

En ole varma oliko elokuvassa käsikirjoittajia, tai juonta.
spoilaus:
Miksi helvetissä Neven piti valehdella siitä rahasummasta, ja miksi piti mies saada vankilaan ja vanha äijä hautaan? En tajua motiivia. Olisi bluffannut rahat, tai antanut sen 100k ja pitänyt 900k. Tai vaihtoehtoisesti jättänyt antamatta rahat, huoh.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Muutama mielenkiintoinen poiminta Applen trailerisivuilta:

Fugitive pieces
The children of Huang Shi

Ai pidänkö draamoista? Kyllä.

Tsingis Kaania 300:n vanavedessä: Mongol

Hulk on saamassa toisen version jo nyt. Mikähän on homman nimi?

Edit: Elokuvina nuo supersankarileffat eivät ole kiinnostaneet enää kovin paljon pariin viime vuoteen, mutta uusi Hulk ilman jatkumoa edellisestä on varsin erikoinen veto.
 
Viimeksi muokattu:

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Ai pidänkö draamoista? Kyllä.

Samaa vikaa on täällä havaittavissa. Viime aikoina leffailu on kyllä jäänyt vähemmälle, mutta pääasiassa draamapainoitteisella linjalla mennään. Joskus tulee toki ohilyöntejä, mutta esim. Raja 1918 sun muut kyllä koskettivat, juuri mainittu tosin vain vähäsen oli pettymys.

Jotkut perus kolmiodraama-nyyhkytykset ovat toki tiukasti kamppailleet "Vuoden turha vuokraus" -palkinnosta.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Shine a Light

Käväsin katsomassa tuon mestariohjaaja Martin Scorsesen ohjaaman elokuvan Shine a light, tai oikeastaanhan kyseessä on konserttitaltiointi ehkäpä maailman legendaarisimman rock'n roll bändin The Rolling Stonesin (kahdesta) keikasta, johon oli hieman lisätty vanhoja haastatteluja ja muita arkistoista löytyneitä lyhyitä pätkiä. Itse suurena rollarifanina pidin kovastikin tuosta pätkästä, mutta epäilisin ettei tavalliset tallaajat tuosta ihan yhtä paljoa innostu. Toivon kylläkin että moni varsinkin näistä nuorista jampoista ja pissiksistä kävisi tuon katsomassa, sen verran historiallinen bändi kun on kyseessä.

Itse en etukäteen ottanut selvää biisilistasta, joten se tuli minulle yllätyksenä, kuten taisi tulla pätkän ohjaajallekin. Varsinkin keikan alkupuolella soitettiin monia hieman vähemmän tunnettuja kappaleita, mutta ne toimi suht hyvin. Mun mielestä kenenkään on aivan turha valittaa että olisi halunnut kuulla juuri sen tai sen oman suosikkibiisinsä. Rollareilla kun on uskomaton määrä hittejä ja hyviä biisejä, niin ei kaikki hitit tai jokaisen omat suosikkibiisinsä mahdu yhteen keikkaan, se on selvä asia. Mutta siis settilista oli hyvä. Vierailevat muusikot onnistuivat hyvin, ja vaikka olivatkin suht erilaisia, niin sopivat kuitenkin kokonaisuuteen erittäin hyvin. Rollarit kun soittivat tuttuun tapaan sekä bluesia että myös countrya. "Disco" -tyylisiä biisejä ei muistaakseni kuultu, eikä siten mukana ollut isompaa flirttiä tai mitään varpaiden nuoleskeluakaan, mikä oli mielestäni hyvä asia bändin ja muusiikin ollessa pääosissa. Tai noh, keimailihan Jagger hieman sen Christina Aguileran kanssa, mutta siis kuitenkin.

Rollarit ovat varmasti kiertäneet maailman isoimmat stadionit ja saaneet ennätysyleisöt, mutta tällainen rock'n roll bändi sopii mielestäni parhaiten pieneen "teatteriin", jollaisessa tämäkin keikka oli. Plussat siitä. Yleisössä tosin taisi olla enimmäkseen jotain hemmetin presidenttejä sekä muutenkin vaan rikkaiden muksuja, joten se tietenkin hieman näkyi. Yleensä Rollareiden ja muidenkin isojen bändien keikoilla suurilla ja erikoisilla lavasteilla, screenillä näkyvillä animaatioilla yms, ja valojen kanssa kikkailemalla saadaan aikaan hieno show, mutta mun mielestä tässä pätkässä oli hyvää, että itse bändi oli pääosassa kaiken muun humpuukin sijaan. Plussat siitäkin. Scorsesen ohjauksesta ei oikein osaa sanoa mitään.

Taisi olla juuri sopiva aika tehdä rollareista tällainen dokumentti. Äijät kun jaksoivat vielä painaa kovaa, vaikka loppu näyttäis olevan lähellä. Tämän käsitin olevan myös elokuvan tarkoitus. Mick oli (tuttuun tapaan) yllättävän energinen ja Keith oli Keith, mietin että pääseeköhän se edes omin avuin lavalta pois. Ikä tietenkin näkyi, mutta Keith oli aivan uskomaton, mutta toisaalta ihan vaan oma itsensä. Mutta se oli jotain sanoin kuvaamatonta. Kyllä mulla monta kertaa nousi karvat pystyyn ja tuli kylmät väreet, pari tippaakin tais silmästä valua, pakko tunnustaa. On jännää katsoa rokkikonserttia isossa salissa isolta screeniltä. Aion kyllä mennä vielä uudestaankin katsomaan tämän saman pätkän, ensi kerralla vaan eturiviin.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Tuli katseltua Alpha Dog. Oli yksi parhaista leffoista, mitä hetkeen olen katsellut. Leffa perustuu lievästi ihan oikeisiin tapahtumiin, joissa pikku kikkailu ja pössytys saa kidnappauksen jälkeen hieman uusia ulottuvuuksia. Aidot haastattelut luovat tunnelmaa tosissaan, muutenkin oli mielestäni aika hyvin tehty.

Hienosti luotiin kidnapatun ja -nappaajien välinen tunnelma aidosti purkkiin, siis en tarkoita, että oikeasti olisi niin käynyt kuin nähtiin, mutta se fiilis luotiin loistavasti. Oikea päätekijä oli kaikkien aikojen nuorin FBI:n etsityin rikollinen. Jos rikosdraama tai -trilleri kiinnostaa, voin ehdottomasti suositella. Elokuva on vuodelta 2006, sääli, että tuli vasta nyt katsottua.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Korjasin lauantaisen Roguen aikaansaamaa syvää pettymystä sunnutaina Lions for Lambsilla. Kyseessä on kolmen tarinan yhteen nivoutumasta, jossa reaaliaikaista tarinaa tarkennetaan takaumilla. Senaattori Tom Cruise ja toimittaja Meryl Streep kikkailevat yhdessä tarinassa, professori Robert Redford ja lahjakas bilettäjäopiskelija toisessa, ja kolmanessa seurataan kahden nuoren solttupojan taivalta Afganistanissa.

Elokuva rakentuu pitkälti mielenkiintoisen sananvaihdon ympärille paitsi sotilaiden tapauksessa, jota seurataan enemmänkin toveruuden ja perinteisemmän draaman kautta. Vähän vaikea referoida sen kummemmin, kun leffassa pääasiassa tönötetään paikallaan ja jutellaan, mutta omaan makuuni oikein hyvä teos. Sotilaspoikien tarina jäi mielestäni hiukan irtonaiseksi dramaattisuudestaan huolimatta, eikä kokonaisuus yltänyt aivan huikeuksiin. Parasta antia oli Redfordin ja Streepin osaaminen, ja myös Cruise sopi rooliinsa.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Iron Man. Yksi parhaista Marvel-leffoista X-Menien (siis kahden ensimmäisen) ohella.

Ja tätä leffaa jos menette katsomaan, kannattaa odottaa kärisivällisesti loppuun asti eikä rynnätä ulos heti kun lopputekstit alkavat.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Iron Man. Yksi parhaista Marvel-leffoista X-Menien (siis kahden ensimmäisen) ohella.

Ja tätä leffaa jos menette katsomaan, kannattaa odottaa kärisivällisesti loppuun asti eikä rynnätä ulos heti kun lopputekstit alkavat.
Näin suurena Marvel-diggarina sanon, että nice. Tuota en ole kyllä koskaan tajunnut, että mihin hittoon sieltä leffasta on kiire, kun lopputekstit alkavat. Toki jokainen saa tehdä ihan mitä itse lystää. Mutta yleensä siinä samalla peittää näkyvyyden niiltä, joita lystää katsoa ne lopputekstit ja niiden jälkeen tulevat loppukohtaukset.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Näin suurena Marvel-diggarina sanon, että nice. Tuota en ole kyllä koskaan tajunnut, että mihin hittoon sieltä leffasta on kiire, kun lopputekstit alkavat. Toki jokainen saa tehdä ihan mitä itse lystää. Mutta yleensä siinä samalla peittää näkyvyyden niiltä, joita lystää katsoa ne lopputekstit ja niiden jälkeen tulevat loppukohtaukset.

Samaa mieltä. Tapana on ollut ne lopputekstit loppuun asti katsoa ja silloin tosiaan ottaa päähän kun muut heiluvat edessä. Eilisen Iron Man-näytöksen n. 200 katsojasta oli salissa vielä viisi (minä ja kolme kaveria + yksi jannu eturivissä), kun lopputekstien jälkeinen pätkä tuli.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itse olen toisinaan istunut lopputekstien ajan teatterissa, mutta olen huomannut, että jotkut portsarit suhtautuu hieman nihkeästi. Ilmeistä ja eleistä on luettavissa, että alapas poistua siitä muualle. Ärsyttävää. Kai sitä jos kerran lipun on ostanut, niin saa istua siellä näytöksen loppuun saakka.

Ilmeisesti joillekin on käytäntö, että ihmisten tulisi poistua heti kun lopputekstit alkaa.

Asiasta toiseen. Tätä leffaa odotan ihan hulluna ja nostalgian riivaamana. Jossain välissä kuulin juttua, että olisi tulossa jotain aiheeseen liittyen, mutta tänään aukeni sitten totuus ihan toden teolla. Toivottavasti onnistuu, voi nimittäin olla melkoinen pommi siinä tapauksessa!
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viimekuukausina kaksi elokuvaa, jotka ovat jääneet mieleen:

Rendition (2007)
Ideana jo hyvinkin ahdistava. Ei ollut mitään tietoa millainen elokuva on kyseessä kun aloin tekelettä katsomaan. Luulin jostain syystä komediaksi. No sitähän se ei sitten todellakaan ollut. Kertoo siis tarinan vangitusta terroristiepäillystä ja tämän tapauksen ympärillä pyörivistä henkilöistä. Näytteleminen on laadukasta, vaikkakin olisin odottanut Reese Whitherspoonilta jotenkin vähän enemmän. Kokonaisuutena erinomainen elokuva jos draamoista pitää. Niin ja tästä elokuvasta (toisin kuin useimmista draamoista) ei jää kovin paha olo, joten voi katsoa käytännössä milloin vain.

Into the Wild (2007)
Jotenkin erinomaisen koskettava (tositapahtumiin pohjautuva) tarina nuoresta miehestä, joka kyllästyy materialistiseen maailmaan ja päättää elää vähän erilailla. Vaikka itseäni ei elokuvan ideologia hirveästi innostanutakaan, on nuoren miehen matka mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä. Elokuva on mielestäni road trip- tyyppisenä tarkasteltaessakin hyvä. On muuten ainoa Sean Pennin ohjaama leffa jonka olen nähnyt. Suosittelen.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Mongol

Tätä elokuvaa odotellaan niin perkeleesti: http://www.youtube.com/watch?v=Ioa-7zRml8Q&feature=related

Aiheena todella kiinnostava, ja jos noista trailereista nyt ikinä pystyy mitään sanomaan, niin hyvältä vaikuttaa. Mitenhän tuonkin teko on mennyt täysin ohi?

edit: Jaah, tuossa muutama viesti yläpuolella Sampiokin näyttäisi elokuvasta mainitsevan... noh, toisto auttaa aina. Viheltää!
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Aiheena todella kiinnostava, ja jos noista trailereista nyt ikinä pystyy mitään sanomaan, niin hyvältä vaikuttaa. Mitenhän tuonkin teko on mennyt täysin ohi?
Kyllä vaan, kiehtovalta vaikuttaa. Ohjaajan ja näyttelijäkaartin perusteella taitaa olla eurooppalais-aasialaista yhteistyötä, joten tuskin mitään hollywood-settiä luvassa. Tällöin voisi odottaa, että pahimmat sudenkuopat ja latteudet vältetään. Toivottavasti puhuvat autenttisia kieliäkin sitten.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Into the Wild (2007)
Jotenkin erinomaisen koskettava (tositapahtumiin pohjautuva) tarina nuoresta miehestä, joka kyllästyy materialistiseen maailmaan ja päättää elää vähän erilailla. Vaikka itseäni ei elokuvan ideologia hirveästi innostanutakaan, on nuoren miehen matka mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä. Elokuva on mielestäni road trip- tyyppisenä tarkasteltaessakin hyvä. On muuten ainoa Sean Pennin ohjaama leffa jonka olen nähnyt. Suosittelen.
Tätä odottelen kovasti dvd:lle. Vaikuttaisin osuvan meikäläisen makuun aika kivasti.

Kyllä vaan, kiehtovalta vaikuttaa. Ohjaajan ja näyttelijäkaartin perusteella taitaa olla eurooppalais-aasialaista yhteistyötä, joten tuskin mitään hollywood-settiä luvassa. Tällöin voisi odottaa, että pahimmat sudenkuopat ja latteudet vältetään. Toivottavasti puhuvat autenttisia kieliäkin sitten.
Venäläistä rahaa ja ohjaus on muistaakseni taustalla. Ja sama tarkoitushan euroleffoilla loppujen lopuksi on kuin Hollywood-kamallakin, eli takoa voittoa. Alkuperäiset kielet on toki asia, minkä voisi olettaa olevan kunnossa, kuten Arnissa oli pääkielenä ruotsi, mutta sama tarinan kaari ja samat hengennostatuspuheet noissakin on luvassa.

Edit: Lisää Mongolista: http://fi.wikipedia.org/wiki/Mongol_(elokuva)
Tuohan on jo vanha leffa, elikkäs tuleekohan suoraan dvd:lle?
 
Viimeksi muokattu:

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
On muuten ainoa Sean Pennin ohjaama leffa jonka olen nähnyt. Suosittelen.

Tsekkasin huvikseni että mitäs muuta Sean Penn onkaan ohjannut ja törmäsin leffaan nimeltään The Pledge. Helkkari, leffassa on Jack Nicholson ja Benicio Del Toro enkä muista katsoneeni tuota. Menee katselujonon kärkipäähän jonottamatta, kuin SM-liigakiekkoilija Sedun baariin.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Helkkari, leffassa on Jack Nicholson ja Benicio Del Toro enkä muista katsoneeni tuota. Menee katselujonon kärkipäähän jonottamatta, kuin SM-liigakiekkoilija Sedun baariin.
Suosittelen erittäin lämpimästi. Todella tiivistunnelmainen ja sopivalla tavalla karhea elokuva, joka onneksi välttää pahimmat sudenkuopat. Käänteetkin varsin yllättäviä. Ehkä ihan paras terä katoaa loppuakohden, mutta on silti mainio elokuva.

Molemmat mainitsemasi näyttelijät tekevät upean suorituksen omalla tavallaan. Del Toro ehkä kaikkein hämmentävimmän suorituksen, ei ihan tyypillisin rooli todellakaan. Robin Wright-Penn on myös hyvä roolissaan. Kuuluu mielestäni siihen harvaan kastiin Hollywood-naisnäyttelijöissä, joka saa itsestään esiin ihan muita puolia kuin se yleinen naisellisena kaunistuksena oleminen. No, eihän hän tietysti enää ihan mikään nuori neito olekaan, mutta silti.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Sean Pennhan on loistava näyttelijä, mutta itse pidän miehestä vielä enemmän ohjaajana.

Itselläni on Into the Wild vielä näkemättä, mutta fanitan miehen kaikkia aiempia ohjaustöitä (Indian Runner, Emily on poissa ja Pledge), joten siinä mielessä ainakin odotukset ovat kohdallaan. Jollain tavalla pidän sitä myös tyylikkäänä, että ohjauksissaan Penn pysyy poissa kameran edestä napsimasta lisäpisteitä, ja keskittyy vain ohjaukseen. Noista elokuvista Indian Runner ja Emily on poissa (The Crossing Guard) ovat hyvin tummia draamoja, kun taas Pledgeen on hieman trilleriaineksiakin sekoitettu mukaan. Pledgen suhteen kuulee jonkinverran kritiikkiä elokuvan lopun suhteen, kun taas itse pidän sitä aivan loisteliaan karvaana päätöksenä tuolle tarinalle. Nicholson vakuuttaa Pledgen lisäksi tuossa Emily on poissa -elokuvassa tyttärensä kuolemasta toipuvana (tai sitä yrittävänä) isänä. Springsteenin Highway Patrolman -biisiin perustuvassa Indian Runnerissa puolestaan vakuuttaa Viggo Mortensen eksyksissä olevana sheriffin hulttioveljenä ja eipä Viggo vastaavaan suoritukseen olekaan pystynyt ennen kuin ehkä vastikään ilmestyneessä Eastern Promisesissa.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Into the Wild (2007)
Jotenkin erinomaisen koskettava (tositapahtumiin pohjautuva) tarina nuoresta miehestä, joka kyllästyy materialistiseen maailmaan ja päättää elää vähän erilailla. Vaikka itseäni ei elokuvan ideologia hirveästi innostanutakaan, on nuoren miehen matka mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä. Elokuva on mielestäni road trip- tyyppisenä tarkasteltaessakin hyvä. On muuten ainoa Sean Pennin ohjaama leffa jonka olen nähnyt. Suosittelen.
Näin ja pidin. Hieno road movie erikoisesta nuoresta miehestä. Elokuva oli pitkä, mutta tarina sen verran kiehtova, että aika kului hujauksessa. Kauniisti kuvatun elokuvan tahti oli aika verkkainen ja ote tarinaan maalaileva. Kaverin vaiheet matkan varrella oli kuvattu sopivan liioitellusti, hän sai kaikkine fyysisine ponnistuksineen ikään kuin yli-ihmishabituksen. Koska en tiennyt elokuvan olevan tositapahtumiin pohjautuva, oli sen loppu jos ei järkytys niin ainakin yllätys.
 

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
Iron Manin kävin katsomassa. Oli mainio leffa.

En ole koskaan ollut mikään Marvelin sarjisten suurkuluttaja, ja Iron Man oli minulle aika tuntematon supersankari. Odotuksia ei siis hirveästi ollut. Elokuva yllätti kuitenkin erittäin positiivisesti. Pääosaa esittänyt Robert Downey jr. oli mainio itseriittoisena ja humoristisena Tony Starkina. Muutenkaan näyttelijäkaartissa ei ollut mitään valittamista. Ryminää ja räiskettä oli sopivasti, ja se Iron Manin puku oli todella hieno. Lisäksi plussaa heti alussa kajahtavasta AC/DC:n Back In Blackista!
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Uusin Rambo, totuus on tarua raaempaa.

Tapasin eilen pitkästä aikaa tutun brittimiehen. Vaihdoimme kuulumisia ja hän kertoi että hänet on "Mianmarin" (entinen Burma) hallitus julistanut ei toivotuksi henkilöksi. Tiesin, että hän tekee lastensuojeluprojekteja Thaimaan ja Burman rajalla, burmasta saapuneille pakolaisille. Hänen kertomuksensa sotilasjuntan järjestelmällisestä tietyn kansanryhmän terrorista oli järkyttävää kuultavaa. Hän kertoi, että ainoa apu tuolle alueelle menee amerikkalaisten lähetystyöntekijöiden mukana, jotka rinkka selässä vaeltavat sinne henkensä kaupalla!!!

Hämmentävä keskustelu, joka palautti mieleen nostalgia-hengessä katsotun uusimman Rambon ja jätti miettimään maailman mielettömyyttä ja elämän suuria arvoja. Siis Rambo, totuus ja arvot samassa lauseessa?!
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
IronMan tuli tsekattua myös täällä. Ehdottomasti Marvelin kärkeä. Hieman samanoloista dialogia kuin ensimmäisessä Ihmeneloset-leffassa, tosin paremmilla näyttelijöillä varustettuna. Robert Downey jr on kaikessa ironisuudessaan ja yksinkertaisuudessaan aivan loistelias äijä. Omista menneistä on otettu kaikki "hauskuus" irti ja se on sovellettu omaan näyttelemiseen vankalla pohjalla.

Kahden tunnin kestossa ei ole kamalasti liikaa, vaan lähes jokainen ratkaisu on perusteltua juonelliselta pohjalta. Tosin miinusta loppuratkaisusta, joka oli hieman hätäisen oloinen. Muuten erinomainen raina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös