Kiinnostaisi toisaalta tietää, että keihin harrastajiin viittaat?
Kavereita tulee eniten kuunneltua.
Kiinnostaisi toisaalta tietää, että keihin harrastajiin viittaat?
Kavereita tulee eniten kuunneltua.
Tähän nähden on mukava katsoa, kun esimerkiksi Videospace YouTube-kanavalla dumataan uusimmat Jurassic Park -elokuvat täysin sieluttomina ja tyhjänpäiväisinä tuotteina.
Lisäksi voisi mainostaa tätä, että tiettyjen kirjastojen elokuvapalvelut ovat päivittyneet huomattavasti nykyaikaisemmiksi. Ei muuta kuin hommaamaan kirjastokorttia oikeasta kirjastosta. Löi esikatselun tekstin ruotsiksi, mutta kyllä se ihan suomeksikin on.En tiedä onko tämä jo linkattu tänne. Tuolta siis löytyy ilmaiseksi ja suomiteksteillä leffoja.
Tiesitkö tämän? Satoja suomeksi tekstitettyjä elokuvia on katsottavissa suoratoistona ilmaiseksi - Episodi.fi
Elokuvia ja sarjoja tarjoavien striimipalveluiden määrä on kasvanut viime vuosina kovaa tahtia. Samalla on myös viihteen suurkuluttajien lompakkoon ilmaantunut runsas kuukausittainen kevennys. Olemassa on kuitenkin varteenotettavia vaihtoehtoja. Rakuten TV on striimipalvelu, josta voi vuokraa ja...www.episodi.fi
Olen miettinyt juuri tätä, kun Priscilla ei saanut yhtäkään Oscar-ehdokkuutta (Spaeny?) ja Baz Luhrmannin vain noin kaksi vuotta sitten tullut Elvis taas keräsi niitä yllättävän monta. Kun on noin vähän aikaa elokuvien välillä, joten "saman henkinen" akatemia on ollut äänestämässä. Eli torjuivatko ihmiset tuon elokuvan, koska se ei sovi Elviksen traagiseen narratiiviin pojasta, joka ei koskaan toipunut äitinsä kuolemasta ja joka oli ahneen Kenraali Parkerin ohjailtavana sekä kuuluisuutensa uhri? Ainakin Priscillan pimeämpi Elvis on sata kertaa kiinnostavampi hahmo monitahoisuudessaan kuin Luhrmannin vastaava. Pidän tätä perinteisen Elvis-version haastamista hyvin kiinnostavana.Kaikesta edellä mainitusta huolimatta Priscillaa voidaan kuitenkin pitää tavallaan onnistuneena elokuvana. Coppola oli nimittäin tuonut premissinsä tehokkaasti esille, vaikken juuri minä siitä sattunutkaan pitämään.
Eikö tosiaan Dyynille ole omaa ketjua? Kävin katsomassa kakkososan ja tekisi mieli keskustella siitä, sekä kirjoista.
Dune 2 oli pieni pettymys siinä mielessä, ettei iskenyt yhtä kovaa kuin ykkönen. Toki ykkösessä oli enemmän juonenkäänteitä ja kakkoseen jäi aika suoraviivainen kehityskertomus. Toteutus jäi kuitenkin uupumaan, vaikka tosiaan yksittäiset kohtaukset olivat komeita. Ehkä rytmityksessä oli jotain vialla, kun toisaalta leffa tuntui turhan pitkältä ja toisaalta tuli tunne, että juonta juostiin läpi kovaa kyytiä. Toki Paulin näyille pitää jättää tilaa, mutta ehkä nyt tuli liikaa kaikkine hidastuksineen.Eikö tosiaan Dyynille ole omaa ketjua? Kävin katsomassa kakkososan ja tekisi mieli keskustella siitä, sekä kirjoista.
Vastaan spoilerilla! Muille varoituksena, että en suosittele avaamaan, jos kirjat eivät ole tuttuja.Eniten jäi harmittamaan, kun kirjan loppupuolelta jätettiin pois todella mielenkiintoista materiaalia. Mietin jo etukäteen, että miten meinaavat tuoda valkokankaalle sen ja jos onnistuvat hyvin, niin tekijöille lähtee isot rispektit. No, jättivät odottamani sitten pois, eli ilmeisesti oli liian vaikea rasti.
Vastaan spoilerilla! Muille varoituksena, että en suosittele avaamaan, jos kirjat eivät ole tuttuja.
Ei haittaa yhtään, että Alia leikattiin pois. Tai no, näkihän Paul hänet täysi-ikäisenä siinä näyssä. Puhuva aikuismainen lapsi olisi liian outoa valkokankaalle. Varsinkin, jos menisi tappamaan oman isoisänsä.
Myös Chanin ja Paulin ensimmäistä lapsi leikattiin pois ja tämäkin on hyvin perusteltua. Seuraavassa elokuvassa tulee kuitenkin olemaan yksi Leto-niminen, niin joillekin voisi olla liian hankalaa ymmärtää, että miten se tapettu lapsi onkin yhtäkkiä elossa.
Uskon ja päättelen, että trilogian viimeiseen osaan yhdistetään toisen ja kolmannen kirjan tapahtumia roiman aikahypyn kera, koska miksi muuten Aliaa olisi jo näytetty aikuisena. Mielenkiintoista myös nähdä, että muutetaanko kolmiodraaman asetelmia ratkaisevasti kirjoihin nähden, koska nyt toisen osan lopussa oli selkeästi ryppyjä rakkaudessa. En ihmettelisi yhtään, jos Chani haluaisi jopa Paulin hengiltä, kun tajuaa millaisen miehen on itselleen ottanut.
Melki voisit tehdä oman topicin Dyynille! Ykkönen kolahti jo todella kovaa vaikka osasin odottaakkin Villeneuvelta kovaa leffaa. Monesti ainakin itselleni tulee sellanen "nääh" fiilis leffasta jota odottanut kun odotukset eivät kohtaa tuloksen kanssa, mutta ei tuosta. Vaikkakin se on sellainen ns. "set-up leffa" tälle tokalle, niin silti sen olen leffakäynnin jälkeen kotonakin useampaan kertaan 4K-levyltä katsonut isolta ruudulta ja kunnon äänentoistolla.Eikö tosiaan Dyynille ole omaa ketjua? Kävin katsomassa kakkososan ja tekisi mieli keskustella siitä, sekä kirjoista.
Itsekin tykkäsin elokuvasta todella paljon. Se tunnelma oli vain niin kaikin tavoin hämmentävä, kun perhe eleli arkeaan "laitoksen" jauhaessa naapurissa yötä päivää. Todellisuus perhearjen takana tuli tuon tuosta esiin mitä absurdeimpina keskusteluina ja pikku tapahtumina. Sitten taas toisaalta tuossa se koko juju oli, ja en nyt sitten ihan varma ole, kantoiko se koko leffan loppuun, vaikka itse tuota outoa näytelmää tykkäsin seuratakin. Mitään varsinaista tarinaahan elokuva ei kertonut. Sekin on tavallaan itsestään selvää, että totta kai tuollakin elettiin niin normaalisti kuin suinkin pystyttiin, vaikka se katsellessa vähän kauhistuttaakin. Miten muutenkaan ne olis eläneet.Ja silti Zone of Interest oli mielestäni todella hyvä ja vaikuttava elokuva, joten tavallaan tämäkin oli ihan tyhmä listaus. Näin Zonen viime viikonloppuna, ja vaikka se sitä katsoessa tuntui vähän liian itseään toistavalta, jälkikäteen minusta on alkanut tuntua että se on mestariteos. Se todella jäi mieleen, ja nyt kun ajattelee, niin monet ohjaajan taiteelliset ratkaisut olivat oikeastaan aika nerokkaita.
Mutta joo, tuntuu ettei ainakaan tähän mennessä omalle kohdalle ole näistä Oscar-ehdokkaista sattunut sellaista elokuvaa, josta olisi tullut hohhoijaa-fiilikset, vaan kaikki olleet omalla tavallaan oikein hyviä.
Oli siellä kohtausia jotka vaan edelleen ovat liian mahdottomia kuvattavaksi audiovisuaalisin keinoin, mutta se ei minua haitannut. Haittasi enemmän tuo mainitsemasi rytmitys, etenkin loppuosa vaikutti liian hätäiseltä alkuun verrattuna. Yksitysikohtia tarkastelemalla löytää Dyyni2:sta vaikka kuinka paljon ongelmia, mutta kokonaisuus oli sen verran mykistävä, että vaikka olen itse urautunut elokuva-alalle enkä yleensä siksi osaa päästää irti teknisiin ja tarinankerrontaan liittyvien juttujen jatkuvasta analysoinnista, niin tähän pääsi uppoutumaan vaivattoman helposti. Mulla meni kummatkin Dyynit tän vuosituhannen sci-fi leffojen kärkeen melko reippaalla marginaalilla. Jotain noissa on toisaalta sellaista samaistuttavaa ja turvallista ja inhimillistä ja toisaalta elämää suurempaa eeppistä touhua joka haltioitti aikoinaan ekoissa tähtien sodissa.Dune 2 oli pieni pettymys siinä mielessä, ettei iskenyt yhtä kovaa kuin ykkönen. Toki ykkösessä oli enemmän juonenkäänteitä ja kakkoseen jäi aika suoraviivainen kehityskertomus. Toteutus jäi kuitenkin uupumaan, vaikka tosiaan yksittäiset kohtaukset olivat komeita. Ehkä rytmityksessä oli jotain vialla, kun toisaalta leffa tuntui turhan pitkältä ja toisaalta tuli tunne, että juonta juostiin läpi kovaa kyytiä. Toki Paulin näyille pitää jättää tilaa, mutta ehkä nyt tuli liikaa kaikkine hidastuksineen.
Eniten jäi harmittamaan, kun kirjan loppupuolelta jätettiin pois todella mielenkiintoista materiaalia. Mietin jo etukäteen, että miten meinaavat tuoda valkokankaalle sen ja jos onnistuvat hyvin, niin tekijöille lähtee isot rispektit. No, jättivät odottamani sitten pois, eli ilmeisesti oli liian vaikea rasti. Spoilereihin se mitä tarkoitan:
Tämä tekele on varmaan niin hieno IMAX-teatterissa, että pitänee mennä katsomaan uudestaan Itiksessä.
Samaa mieltä alkuosasta (ja osin koko viestistä), eli rytmitykseltään tämä alkoi olla jo ihan oikea elokuva, siinä missä ykkönen oli taustatarinan ja asetelmien pikakelausta jotta päästiin sitten tähän pisteeseen. Mutta mulle kyllä jäi tuo valtateema kovinkin vajaaksi, kokonaisuudessaan Paulin hahmon kehityskaari tuntui aikamoiselta läpijuoksulta, ja lopussa sitten taas homma paketoitiin aivan liian kiireellä kohti seuraavaa osaa.Minulle tämä Dyynin kakkososa oli jopa selvästi parempi kuin ensimmäinen. Ensimmäinen ei kovin hyvin toiminut omana osanaan vaan oli vain pohjustusta. Tämä oli kokonaisvaltaisempi kokemus. Esimerkiksi vallan teema kehittyy hienosti koko elokuvan ajan ja lopussa tarjoaa sykähdyttäviä hetkiä. Kävin katsomassa leffan ihan perussalissa, kun en ollut tietoinen, että tämäkin on kuvattu IMAX-teatteriin. Tämä tekele on varmaan niin hieno IMAX-teatterissa, että pitänee mennä katsomaan uudestaan Itiksessä.