Jatkoajan leffakerho

  • 2 028 218
  • 10 816
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...

The Unbearable Weight of Massive Talent​


Tai siis suamex Suurenmoisen lahjakkuuden sietämätön taakka

Nicolas Cage

siis Nick fucking Cage... esittää itseään
Heh, näyttelijäurallaan syöksykierteessä oleva Nicolas Cage hyväksyy agenttinsa tarjoaman miljoonan dollarin sopimuksen ja osallistuu Cagen superfaniksi tunnustautuneen upporikkaan rikollispomo Javin syntymäpäiväjuhliin.

Itseironinen, hauska, action yliampuva.. hemmetin hyvä leffa jossa Cage on pelle, sankari, itsensä, roolinsa.. Pedro Packal säestää vieressä. Jo toinen erinomainen Cage leffa vuoden sisään (pig).

Cage is back, not that he went anywhere :-D
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Hei tytöt ja pojat


tänään "mutta.. kuka murhasi Harryn?" eli "The trouble with Harry"

Hitchcock klassikko tänään Teemalta.. tämä on siis merkittävä siksi, että tällasia murhakomedioissa on tämä esikuvana todella monessa.

Jos ette ole nähneet, kattakaapa, myös Areenassa
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Elvis (2022).

Menin katsomaan ilman oikeastaan paljoakaan tietoa itse viihdetaiteilija Elviksestä. Puhumattakaan että olisin ollut perillä ihmisenä Elvis Aaron Presleystä. Tottakai nyt kaikki hitit olivat muistissa, ja se pohjatieto että kyseessä oli/on yksi merkittävimmistä hahmoista musiikin ja populaarikulttuurin puolella.

Lyhyesti, kun leffaa ajattelee viihteenä, oli se minulle sitä. Alkupuolisko oli aivan täynnä energiaa ja loppua kohden se tasoittui draamalliseksi elämänkertakuvaukseksi. Elokuvassa esiteltiin pikemminkin viihdetaiteilija-Elvistä, keskityttiin musiikkiin ja esityksiin itse henkilö Elviksen jäädessä pintapuoliseksi. Musiikkiesitysten kuvaamisessa elokuva on täysi 10, niin aivan aluksi kuin erityisesti elokuvan viimeisessä kohtauksessa. Se yllätti, että varsinaisesti elokuvassa oli hyvin pitkälti kyse managerin tai "promoottorin" suhteesta Elvikseen.

Kokonaisuutena viihdyttävä tunteisiin vetoava leffa. Leffassa oli muutamia ongelmia. Niistä ja siitä mikä kysymys jäi elokuvassa kysymättä ja vastaamatta, kerron lisää spoilerin sisällä.

Elokuvassa oli minun mielestäni vähän päälleliimatun tuntuisesti viittauksia Amerikan kansalliseen historiaan. Tai päälleliimattu on varmaankin väärä sana, koska tuossa yhteiskunnassa aikanaan erinäiset tapahtumat joita elokuvassa tuodaan esiin, ovat varmasti olleet koko kansakuntaa koskettaneita. Tarkoitin, että elokuva ei mielestäni kulje niiden kohdalla aivan saumattomasti. Elokuvassa käytettiin ajoittain nykymusiikkia tuomaan tiettyä tunnelmaa, mielestäni tämä oli ihan turhaa koska aikakaudenkin musiikilla olisi voitu luoda sama tunnelma kohtauksiin.

Ehkä isoin kerronnallinen virhe elokuvassa oli käyttää ns. epäluotettavaa kertojaa. Tämä toimii tietynlaisissa esim. rikossarjojen tuotannoissa, kun katsojana ymmärtää että jotain jätetään sanomatta ja sitten alkaa pohtimaan mistä on kyse. Tälläisessä elokuvassa jossa henkilöhahmot ovat hyvin mustavalkoisia, tämä ei mielestäni nyt onnistunut. Varsinkaan kun kertojana on Tom Hanks, näyttelijä jonka hyvin pitkälti koko ura on esittää hahmoa johon katsoja voi elokuvassa luottaa olevan ns. moraalinen kulmakivi. Oliko kyseessä toisaalta tehokeino, jossa tämä hahmon luonne paljastuu katsojallekin tarinan kehittyessä?

Minua kiinnosti elokuvaan mennessä, miksi joku joka saa kaiken, päätyy kuolemaan päihdekierteeseen ennen aikojaan. En olettanut tämän olleen se, mistä elokuvassa oli kyse, enkä myöskään olettanut elokuvan pyrkivän olemaan historiallisesti tarkka tai rehellinen. Kaikista eniten elokuvassa minua jäi vaivaamaan, ettei tähän annettu elokuvassa ollenkaan uskottavan tuntuista vastausta.

Ihmiset joilla on perustarpeena välttää ahdistus, käyttävät siihen kaikki keinot jotka vain tarjolla ovat. Se miten elokuvassa kuvattiin Elviksen lapsuus- ja varhainen aikuisikä, ei vain sopinut minun mielestäni ollenkaan yhteen sen kanssa, miten Elvis päätyi mihin päätyi, sillä tavallisesti se epämukava tunne jota ihminen pakenee koko elämänsä, liittyy johonkin lapsuuden traumaan, itsensä kieltämiseen tai muuten valheessa elämiseen. Elokuvassa kuvataan oikeastaan ainoaksi selittäväksi tekijäksi, että promoottori käytti tätä julmasti hyväkseen. Elvis kuvattiin elokuvassa sydämmellisenä herkkänä ihmisenä, joka halusi ympärilleen ja ennen kaikkea perheelleen vain hyvää. Siksi kohtaus, jossa Priscilla kyyneleet silmissään pyytää Elvistä menemään vieroitukseen edes lapsensa vuoksi, tuntui epäloogiselta. Irtosuhteet ja "hullaantuminen menestyksestä, rakkaus tietä kohtaan" tuodaan esiin lähinnä kuvaannollisesti, sekä promoottori-Hanksin kertomana, mikä lisäsi sitä tunnetta ettei päihteisiin itsensä hukkaaminen tuntunut kerronnallisesti uskottavalta.

Toisaalta, voihan olla että huumeet yksinkertaisesti olivat se liikaa ollut asia, johon Elvis hukkasi itsensä. Tuo Elviksen ja Priscillan kohtaus limusiinin takapenkillä oli kamalan surullinen, kun mies murtuneena toteaa ettei enää osaa unelmoida, tuntee ettei kukaan tule muistamaan häntä, ei näe enää tarkoitusta. Unchained Melody oli surullinen kohtaus jossa oli taidettu käyttää ihan aitoa kuvamateriaalia. Se tyhjyys silmissä tuntui katsojana aivan kamalalta.

PS. Finnkinon leffateattereissa elokuvat ovat huimia kokemuksia. Ei pilannut nautintoa, mutta kyllä sen huomaa kun ääni ja kuva eivät ole juuri täsmälleen synkronoituja. Kun ääni tulee kuvaa perässä juuri sen verran, että huulilta dialogin seuraaminen jättää katsojalle sen tunteen että jokin on pielessä, joutuu katsoja muistuttamaan itseään että se johtuu vain ongelmasta esityksessä. Ei siitä että hahmosta oli tarkoitettu tehdä hienovaraisesti epäluotettavan tuntuinen.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
The People's Front of Judea
Creed "spin-off" Drago on tekeillä rotten tomatoes instagramin mukaan...

Naurahdin ekaa kommenttia "Rocky Cinematic Universe"
 

jake styles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
The People's Front of Judea

Joo luin kanssa. Stallone oli lapsuuteni sankareita joten jää Drago katsomatta... tai ainakaan en maksa sen mahdollisesta näkemisestä.

Edit. Ihan 100% varma en ole kyllä mikä Sylttyä raivostuttaa. Se että Winkler ei myy vai anna ilmaiseksi osaa oikeuksista Stallonelle?

Tuottaja lähestyy 100-vuoden ikää eli tuonpuoleinen ei ole enää kovinkaan kaukana joten Stallone ei halua että oikeudet siirtyvät tämän suvulle vaan haluaa ne omille mukuloilleen?

Stallone on kaikki Rockyt kirjoittanut ja näytellyt joten hän on Rockyn kasvot sanan kaikissa merkityksissä mutta onhan tuottajaoikeudet aika selkeästi mustavalkoista lakitekstiä niin ihan ei aukea tämä raivo.
 
Viimeksi muokattu:

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Katoinpa toista kertaa elämässäni Pohjanmaa elokuvan. On kyllä loistava ja nostan jopa kaikkien aikojen parhaaksi kotimaiseksi. Näyttelytyö on upeaa kaikin puolin! Kalevi Kahra ja Esko Salminen varsinkin vetää aivan loistavat roolit. Oma suosikkini Taneli Mäkelä on myös pirun hyvä kuten aina ja sitten tietty Esko Nikkarinen, Vesa Mäkelä, Vesa Vierikko, Kalevi Haapoja ja Aarno Sulkanen vetää loistavat roolit. Tietysti parilla näyttelijällä noista on pieni rooli. Miitta Sorvali ois toki voinu saada ehkä vähän enemmän ruutuaikaa.

Esko Nikkarisen kännikohtaus on kyllä kova.
 
Viimeksi muokattu:

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
The People's Front of Judea
Katoinpa toista kertaa elämässäni Pohjanmaa elokuvan. On kyllä loistava ja nostan jopa kaikkien aikojen parhaaksi kotimaiseksi. Näyttelytyö on upeaa kaikin puolin! Kalevi Kahra ja Esko Salminen varsinkin vetää aivan loistavat roolit. Oma suosikkini Taneli Mäkelä on myös pirun hyvä kuten aina ja sitten tietty Esko Nikkarinen, Vesa Mäkelä, Vesa Vierikko, Kalevi Haapoja ja Aarno Sulkanen vetää loistavat roolit. Tietysti parilla näyttelijällä noista on pieni rooli. Miitta Sorvali ois toki voinu saada ehkä vähän enemmän ruutuaikaa.

Esko Nikkarisen kännikohtaus on kyllä kova.

Esko Nikkari on suomen Gary Grant joten nimet oikein;)
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Pitihän se Jurassic World Dominion käydä katsomassa kun on Jurassic-leffasarjaa fanittanut since 1993.

Ei hirveästi uutta sanottavaa mitä täällä ei olisi jo sanottu. Hyviä puolia jos pitää luetella niin leffa oli ainakin visuaalisesti näyttävä. Monet kohtaukset olivat hemmetin vaikuttavia. Lisäksi positiivista Ian Malcolmin mukanaolo. Ilahdutti että hän oli edelleen…no…Ian Malcolm. Jeff Goldblum tuntuu pistävän hahmoon aika paljon omaa persoonansa. Kun katsoo hänen haastattelujaan niin hän on samalla kiehtovalla tavalla outo kuin Malcolm.

Heikkoutena oli aiemmista Jurassic World- leffoista tuttu heikko uskottavuus. Nyt ei tosin sentään lähdetty pelleilemään koeputkidinoilla, siitä kiitos. Joidenkin dinojen, etenkin raptorien animointi tuntuu ottaneen takapakkia. Niiden liikkuminen näytti luonnollisemmalta 30 vuotta sitten. Ja kyse ei ole siitä että aika olisi kullannut muistot. Olen katsonut alkuperäisen Jurassic Parkin lukuisia kertoja, viimeksi noin viikko sitten.

Leffan pääpahis Lewis Dodgson jätti kylmäksi. Kun on mietitty leffaan pääpahista, joku varmaan vaan huutanut ”we’ve got Dodgson here”.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
The Gray Man. Oikeasti, 200milliä? Mitä helvettiä nyt. Tekisin kotikoneella paremman elokuvan. Leikkaus. Ihan uskomattoman huono leffa. Leikkaus. Hahmot todella tylsiä. Leikkaus. Jokaisen, leikkaus, näyttelijän suoritus todella heikko. Leikkaus. Juoni heittää niin häränpyllyä välillä. Leikataan tähänkin kohtaan. Kaikki loogisuus oikein loistaa, leikkaus, poissa-, leikkaus, -olollaan, leikkaus.

Niin paska leffa, ettei ansaitse yhtään tähteä minulta.

Ps.
Muistinko mainita huonosta leikkauksesta? Mahtaako olla eniten ikinä missään? Laskin läpällä yhden toiminnan aikana, niin 25kpl oli pelkästään josain n. 30s aikana.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Operaatio Mincemeat

John Maddenin ohjaama Operaatio Mincemeatin näkökulma sotaan on erilainen kun yleensä WWII leffoissa.

Eli vuonna 1943 toisen maailmansodan aikana kun liittoutuneet suunnittelivat Sisilian maihinnousua, tiedustelu-upseerit uskottelivat Saksan armeijalle, että liittoutuneet hyökkäisivät Kreikkaan eivätkä Sisiliaan.

Elokuva kertoo miten brittien korkeimmat sotajohtajat saadaan hyväksymään täydellisen huteralta ja epäuskottavalta kuulostava suunnitelma.

Suunnitelmaa hahmottelevat upseerit Ewen Montagu (Colin Firth) ja Charles Cholmondeley (Matthew Macfadyen) sekä MI5:n toimistovirkailija Jean Leslie (Kelly Macdonald)Hyvä leffa, ei uutta ja erikoista, vaan hyvä vakooja, salasuunnitelma ja WWII leffa

BTW.. Colin Firth ja Matthew Macfadyen ovat kaksi herra Darcyn esittäjää Jane Austen -dramatisoinneista Ylpeys ja ennakkoluulo – Firth vuoden 1995 minisarjassa, Macfadyen vuoden 2005 elokuvassa

BTW2: yhtenä hahmona on muute Ian Fleming -niminen laivastoupseeri ja vähän ikäänkuin selitettään nimikkeet M ja Q
:-D
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös