Mainos

Jatkoajan leffakerho

  • 2 421 238
  • 12 317

Buster

Jäsen
Guadagnino teki jo Suspiriasta remaken, tai miksikä sitä haluaa kutsua, ja se oli hyvin mielenkiintoinen ja huumaava kokemus. Jäi vahvasti mieleen.

Ja toki myös A Bigger Splashin taustalla on aikaisempi elokuva, mutta en ole alkuperäistä nähnyt.

Jos vain Guadagnino pysyy peräsimessä, niin eiköhän tuosta Universalista ja pukumiehistä huolimatta tule jotain odottamisen arvoista, sillä hän vaikuttaa olevan hyvin erityinen ohjaaja.
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks

Eli reeboottia reebootin perään kun se kerran on muotia.

Tästä on kyllä pakko vähän tykätä kun tekijät on niin kovaa luokkaa. Coenin äijät kynänvarressa ja Call Me By Your Name- italiainen tahtipuikoissa.

Koska De Palma -versiokin on reebootti niin tämän leffan ympärillä ei viitsi alkaa metelöidä mistään vanhan idean uudelleenkäyttämisestä. Gangsterimaailman Star is Born.

Kirjoittaja-ohjaajapallit on täydellisiä joten tän voi vielä kusta pääroolituksessa.

Edit. Ja jossei halua availla linkkejä niin Hollywoodissa keitetään käärmekeittoa uuden Scarface -elokuvan hengessä.
Fucking cockroaches. Ehkä typerin idea ikinä. Tulee olemaan samanlainen floppi kuin se Ben Hur remake.
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Dangerous Lies

Bongasin tämän jostain Netflixin listalta ja ajattelin antaa mahdollisuuden. Ensimmäisen viiden minuutin kohdalla tajusin, että tätä pitää katsoa sarkastisin silmin ja nauttia matkasta.

Elokuvan dialogi on heikosti peiteltyä expositiota. Tyypit istuu autossa ja kertoo ikään kuin kameralle, että heillä on nämä ja nämä työpaikat, että heillä on rahahuolia ja että he ovat naimisissa. Päähenkilöiden välillä ei ole kuitenkaan minkäänlaista kemiaa.

Leffa on täynnä kohtauksia, joilla ei ole (jälkikäteen ajateltuna) oikein mitään merkitystä juonen kannalta. Katsojana sitä yrittää "ratkoa palapeliä", mutta se on hankalaa, koska päähenkilöt tekevät jatkuvasti aivan päättömiä ratkaisuja. Monista ratkaisuista jää vieläpä sellainen maku, että ne on ollut pakko tehdä, koska tuotantoyhtiön rahat eivät riittäneet uuteen kuvauspaikkaan.

Alussa on ihan ok premissi. Tästähän voi tulla hyvä trilleri, ajattelin. Loppua kohden mielenkiintoinen arvoitus siirtyy kuitenkin sivuun ja tilalle tulee jotain rikollishommia, jotka eivät ole kovin kiinnostavia.

Tällaisia leffoja katsoo toisinaan senkin vuoksi, että ymmärtää käsikirjoituksen merkityksen. Ja sä tästä muutamat naurut perjantai-iltaan, jos ei muuta.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Patersonia tuli jäätyä katsomaan keskeltä elokuvaa kun sattui tulemaan televisiosta. Olipahan hyvänoloinen leffa. Mahtavan verkkainen ja elämänmakuinen kerronta. Adam Driverilta tässä(kin) hieno suoritus.

Jim Jarmusch:n leffat on kyllä hienoja pääsoin.

Down by the law oli eka jonka näin "I Scream, You Scream, We All Scream for Ice Cream". Tietysti Broken Flower (2005) on mestariteos, mutta kyllähän näitä muitakin kattelee. Hyvä oli myös Paterson, määkin näin sen ekaa kertaa kun bongasin sattumalta ...
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Jäi viime syksynä katsomatta Once upon a time in hollywood, kun ei osunut leffassa käynti aikatauluihin. 9 kuukautta tässä sitten yhtäkkiä vierähti, että tuli se vihdoin eilen illalla katsottua.

Mielenkiintoinen pätkä taas Tarantinolta. Kannatti odottaa ja maltoin olla lukematta leffasta mitään spoilereita. Tuttuja ovat nämä leffan tapahtumat ja heti alkumetreiltähän tuossa tajusi, mistä on kysymys, ja otti hyvin otteeseensa. Loppu sitten yllätti kivasti, kun pitkin leffaa odotteli tietysti historianmukaisia tapahtumia.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk
Tom Hanksin tähdittämä Greyhound menee suoraan striimipalveluun, eikä siis levitettäväksi elokuvateattereihin. Syyn varmaan kaikki tietää. Alusta, missä tämän jopa Oscareille povatun elokuvan voi nähdä on Apple TV+. Toiseen maailmansotaan sijoittuvassa elokuvassa Tom Hanks esittää tulikasteensa saavaa komentajaa, jonka vastuulla on johtaa kauppalaivojen turvaksi lähetettyä saattuetta joutuen taisteluun saksalaisten sukellusveneiden kanssa. Arvatenkin ison kankaan matskua, jota pitää nyt "tihrustaa" pienemmästä ruudusta.

 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tänään telkkarista American Sniper. Kävin piruuttani katsomassa imdb:n perusteet 7,3/10:lle. Suurin osa user revikoista 9 tai 10, jokunen 8 seassa. Ja sitten ovat ne, jotka antoivat 1/10, kuten minäkin olisin tehnyt. Tuo on yksinkertaisesti yksi kuvottavimmista leffoista, mitä olen ikinä nähnyt. Kerran lennoilla katsoin, kun hyvät leffat loppuivat. Aivan täyttä patrioottista propagandapaskaa ilman mitään syvyyttä. Olisi oikeastaan hauska nähdä, mikä arvosana tuolle tulisi, kun kaikki ameriikan äänet blokattaisiin tuloksista.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Katsoin yllä mainitun saamia arvosteluja ja palkintoja. Kyllä Clintin leffa ihan ok arvosteluja oli saanut elokuvallisistakin asioista, ei niinkään aiheesta mitä käsitteli.

Mutta myös.

Golden Schmoes Awards 2014
Winner
Golden Schmoes
Most Overrated Movie of the Year


Täytyypä katsoa joskus, Clintin ohjaukset on olleet ihan hyviäkin mutta kun katsoo hänen CV:tään niin on siinä vahva patriotismi läsnä joka saattaa aina välillä läikkyä yli.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuosta American Sniperista itselleni tuli välillä lähinnä joku ylipitkä sotapelisimulaatio mieleen. Kaupunkisodat oli toki kuvattu taitavasti ja paikoin intensiivisestikin, mutta rajansa kaikella. Ehkä voi vedota asiasta kiinnostuneisiin ja sellaisiin jotka tykkää pelata sotapelejä. Itse kyllästyin siihen puoleen aika nopeasti.

Noin muuten mielestäni elokuvan tärkein piirre ja puoli, eli sodan aiheuttamat ongelmat ja traumat jätettiin todella pintapuoliseksi ja viitteelliseksi. Tai itse etukäteen odotin, että elokuva toisi esille vahvemmin ne ongelmat, mitä sotaveteraaneilla usein on kun palataan kotiin ja ptsd ei saa kunnon hoitoa. Sen sijaan oli tosiaan harvinaisenkin paljon käytetty aikaa amerikkalaiseen kilven kiillotukseen ja ampumataitojen vertailuun. Tuossa muodossa tälläinen tarina ei kyllä iske, koska haluaisin ennemmin nähdä niitä asian pimeitä puolia ja realismia enemmän.

Eastwood on tosiaan ohjannut useita klassikkoteoksiakin, mutta tämä ei niihin kuulu ainakaan omissa kirjoissani. Pikemminkin varmaan huonoimpia elokuvia, ainakin ohjauksista, mitä häneltä olen toistaiseksi nähnyt.
 

Jakedeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eastwood on tosiaan ohjannut useita klassikkoteoksiakin, mutta tämä ei niihin kuulu ainakaan omissa kirjoissani. Pikemminkin varmaan huonoimpia elokuvia, ainakin ohjauksista, mitä häneltä olen toistaiseksi nähnyt.

Ainakin osaltaa tuon leffan ihmeellisiä painotuksia selittää se, että alunperin ohjaana piti olla Spielberg, jonka jäljiltä käsikirjoituksessa oli nämä todella hämmentävät kahden markan action-elokuva tyyppiset pahisten jahtaamiset. Jotenkin tuntui, että Eastwoodia ei toimintaan kiinnostanut paljoa panostaa, mutta kun sitä kuitenkin siellä on paljon, niin lopputulos on paljon tyhjänpäiväistä ampumista.

Mutta olihan tuo todella outo elokuva. Joitakin kohtuu häiritseviä ja realistisia kohtauksia, kuten lasten tappaminen ja tarve tehdä tälläisistä asioista päätöksiä muutamassa sekunnissa. Näissä Eastwood jätti aika paljon katsojan varaan, että pitäisikö hurrata vaiko oksentaa (sen verran taustoja luin, että ainakaan ihan suoraviivaisesti tekijöiden tarkoittama tulkinta ei ollut ensimmäinen). Varmasti nämä eri tulkintamahdollisuudet selittävät pätkän suosiota. Mutta kokonaisuudessaan toki hämmentävän tyhjä elokuva näinkin vakavasta aiheesta
 
Tänään telkkarista American Sniper. Kävin piruuttani katsomassa imdb:n perusteet 7,3/10:lle. Suurin osa user revikoista 9 tai 10, jokunen 8 seassa. Ja sitten ovat ne, jotka antoivat 1/10, kuten minäkin olisin tehnyt. Tuo on yksinkertaisesti yksi kuvottavimmista leffoista, mitä olen ikinä nähnyt. Kerran lennoilla katsoin, kun hyvät leffat loppuivat. Aivan täyttä patrioottista propagandapaskaa ilman mitään syvyyttä. Olisi oikeastaan hauska nähdä, mikä arvosana tuolle tulisi, kun kaikki ameriikan äänet blokattaisiin tuloksista.
Muistan katsoneeni tämän leffan kerran päätyen juuri samaan tulkintaan kuin sinäkin @Leon. Ja samaan hengen vetoon todettava että katsoin tämän leffan joskus noin vuosi ensitulkintani jälkeen huomaten, että hetkinen, tämähän olikin kriittinen näkemys patriotismista. Ensimmäisen ja jälkimmäisen tulkinnan välillä oli erona se, että ensimmäisen kohdalla lähinnä silmäilin elokuvan läpi, toisella kerralla katsoin sen oikeasti.

Paha sanoa, miksi ne omat tulkinnat elouvasta ovat niin eroavaisia toisistaan. Sitä on ihmisenä näin pitkällä aikuisiällä aika samanlainen, eikä se elokuvakaan faktisesti ole muuttunut sitten ensi näkemän.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tuli tossa hiljattain katsottua YLE Areenasta Film Stars Don't Die in Liverpool joka kertoi näyttelijä Gloria Grahamein vikoista vuosista ja viimeisestä romansistaan. Ei kovin kaksinen pätkä, mutta tuli katsottua kun Grahamein oli noissa 50-luvun Film-Noir leffoissa ja niitä on muutaman nähty. Mutta sitten kun tossa luki hieman Gloria Grahamesta niin tuntuu että ehkä hänestä olisi saanut paremmankin leffan aikaseksi. Aika raadollinen on toi 50-luvun Hollywood naisenäyttelijöille ollu, ilmeisesti ristiriitainen persoona on ollu kyseessä ja pieni skandaalikin sinne mahtui. Mutta tässä leffassa jäi lopulta aika siloteltu kuva hänestä.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kaikki kunnia Jasperille että päässyt Spike Leen leffoissa isoihin rooleihin, mutta hiukan kalskahtaa korvaan tämä kun ottaa asiantuntijaroolia haastattelussa.

– Suomalaiset elokuvantekijät eivät vielä ole tehneet kansainvälistä läpimurtoa isoilla estradeilla.


Jos tämä tarkoittaa kotimaista elokuvaa jota katsotaan ympäri maailman niin sitä on parhaimmillaan Kaurinmäen Aki tehnyt, toki menee yli hilseen monelta joka elää Hollywood-elokuvakuplassa. Jos tuo tarkoittaa ihan vaan elokuvantekijöitä kuten ohjaajia niin Rennyn elokuvat on tuottanut ihan mukavasti siellä Hollywoodissa, pelkästään kaksi ysärin alun action-hittia tuotti 500 miljoonan dollarin lipputulot.

Siinä on kaksi ääripäätä josta valita, aivot narikkaan toiminnasta elokuvallisesti erittäin tyylikkäisiin Kaurismäen elokuviin, ja oltiin isoilla estradeilla.

Lisätään vielä että suomeksi puhuttua elokuvaa millä Kaurismäki oli Cannesissa ja Oscareissakin ei tule enää koskaan tapahtumaan ainakaan kenenkään muun elokuvantekijän toimesta, se oli erittäin poikkeuksellista ja hieno hetki suomalaiselle elokuvalle.
 
Viimeksi muokattu:

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Tänään telkkarista American Sniper. Kävin piruuttani katsomassa imdb:n perusteet 7,3/10:lle. Suurin osa user revikoista 9 tai 10, jokunen 8 seassa. Ja sitten ovat ne, jotka antoivat 1/10, kuten minäkin olisin tehnyt. Tuo on yksinkertaisesti yksi kuvottavimmista leffoista, mitä olen ikinä nähnyt. Kerran lennoilla katsoin, kun hyvät leffat loppuivat. Aivan täyttä patrioottista propagandapaskaa ilman mitään syvyyttä. Olisi oikeastaan hauska nähdä, mikä arvosana tuolle tulisi, kun kaikki ameriikan äänet blokattaisiin tuloksista.
IMDB:ltähän näkee tuon suoraan, esim. American Sniperilla US users 7,6/10 ja non-US users 7,1/10.
Niin ja tuon leffan arvosanoista 54,8% on 7 tai 8, ja 22,6% on 9 tai 10. Kannattaa katsoa muutakin kuin niitä kirjoitettuja arvosteluja.

Eli onneksi suurin osa lienee arvostellut itse elokuvaa, eikä sitä sattuuko sopimaan omiin aatteisiin.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
IMDB:ltähän näkee tuon suoraan, esim. American Sniperilla US users 7,6/10 ja non-US users 7,1/10.
Niin ja tuon leffan arvosanoista 54,8% on 7 tai 8, ja 22,6% on 9 tai 10. Kannattaa katsoa muutakin kuin niitä kirjoitettuja arvosteluja.
Piti sitten läväyttää faktat suoraan naamalle. Ärsyttävää. Olisi ollut paljon hauskempaa spekuloida vielä hetki noita.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Tuosta American Sniperista itselleni tuli välillä lähinnä joku ylipitkä sotapelisimulaatio mieleen. Kaupunkisodat oli toki kuvattu taitavasti ja paikoin intensiivisestikin, mutta rajansa kaikella. Ehkä voi vedota asiasta kiinnostuneisiin ja sellaisiin jotka tykkää pelata sotapelejä. Itse kyllästyin siihen puoleen aika nopeasti.

Noin muuten mielestäni elokuvan tärkein piirre ja puoli, eli sodan aiheuttamat ongelmat ja traumat jätettiin todella pintapuoliseksi ja viitteelliseksi. Tai itse etukäteen odotin, että elokuva toisi esille vahvemmin ne ongelmat, mitä sotaveteraaneilla usein on kun palataan kotiin ja ptsd ei saa kunnon hoitoa. Sen sijaan oli tosiaan harvinaisenkin paljon käytetty aikaa amerikkalaiseen kilven kiillotukseen ja ampumataitojen vertailuun. Tuossa muodossa tälläinen tarina ei kyllä iske, koska haluaisin ennemmin nähdä niitä asian pimeitä puolia ja realismia enemmän.

Eastwood on tosiaan ohjannut useita klassikkoteoksiakin, mutta tämä ei niihin kuulu ainakaan omissa kirjoissani. Pikemminkin varmaan huonoimpia elokuvia, ainakin ohjauksista, mitä häneltä olen toistaiseksi nähnyt.
Aikalailla samanlainen oli elämänkertakirjakin jonka luin sattumalta juuri samaan aikaan kun tuli tieto että Chris Kyle on kuollut. Tosin enemmän käytiin läpi sitä psykologiaa, mutta tosiaan melkoista itsekehua ja kovaa patriotismia. Silti mielenkiintoinen koska itsekin tarkka-ampujan koulutuksen saanut reservissä ja maakuntakomppaniassa sitten sijoitettiin siihen hommaan.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Aikalailla samanlainen oli elämänkertakirjakin jonka luin sattumalta juuri samaan aikaan kun tuli tieto että Chris Kyle on kuollut. Tosin enemmän käytiin läpi sitä psykologiaa, mutta tosiaan melkoista itsekehua ja kovaa patriotismia. Silti mielenkiintoinen koska itsekin tarkka-ampujan koulutuksen saanut reservissä ja maakuntakomppaniassa sitten sijoitettiin siihen hommaan.
Juu, perusteiltaanhan elokuva ja sen tarina (tiesin etukäteen, miten Kylen kävi) oli kerrassaan mielenkiintoinen ja ohjaajana Eastwoodin tapainen aika mestariteoksiakin ohjannut konkari. Homma ei vaan toiminut. Ehkä sitten epärealistisesti odotin, että siviilielämän ongelmat ja sodan vaikutukset olisi tuotu voimakkaammin ja raadollisemmilla tavoille esiin, nyt ne jäi aika pintaraapaisuksi ja keskiössä oli isojen poikien pippelin mittailu ampumataidoilla ja muuta hyvin epäkiinnostavaa roskaa. Harmi, potentiaalia tuossa elokuvassa oli ja Bradley Cooper sinällään hyvä valinta rooliin ja ei näyttelijäsuorituksessakaa mitään vikaa.

Olisikohan samantapaista elokuvaa, joka enemmän keskittyisi siihen, mitä sota tekee ihmisen mielelle ja miten vaikeuttaa sopeutumista yhteiskuntaan? Ilman sodan ja sotimisen glorifiointia ja henkilökohtaisten ihmisen tappamisen taitojen hehkutusta.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Korona-aikana elokuvafestarit ovat vetäytyneet nettiin. Brooklyn Film Festivalin ohjelmisto on katsottavissa ilmaiseksi 7.6. asti, myös Suomesta käsin, vaatii vain ilmaisen rekisteröitymisen. Rekisteröitymisen yhteydessä ei tullut sähköpostiin mitään vahvistuslinkkiä tms. eli luultavasti toimii kun laittaa tietoihin vaan jotain.

Ohjelmistossa 15 kokopitkää elokuvaa ja 10 dokumenttia sekä iso kasa lyhytelokuvia. Englanninkielisissä elokuvissa ei ole tekstejä (ainakaan niissä parissa jotka olen toistaiseksi katsonut), muun kielisissä enkkutekstit.
 

Buster

Jäsen
Olisikohan samantapaista elokuvaa, joka enemmän keskittyisi siihen, mitä sota tekee ihmisen mielelle ja miten vaikeuttaa sopeutumista yhteiskuntaan? Ilman sodan ja sotimisen glorifiointia ja henkilökohtaisten ihmisen tappamisen taitojen hehkutusta.
Jaa-a. Brothers (tanskalainen ja US-remake) tuli ensimmäisenä mieleen, mutta en enää muista onko siinä rakkauskoukeroilta kuinka paljon tätä ptsd-puolta. Bourn on the Fourth of Julykaan ei välttämättä suoraan istu, tai Kauriinmetsästäjä. Saati Billy Lynn's Long Halftime Walk. Taking Chance nyt ei ainakaan.

Kanadalaisen Bob Clarkin Dead of Night liippaa läheltä, vaikka se muotoutuukin kauhuelokuvaksi. Viime vuosilta on Thank You for Your Service, jota en ole nähnyt. Samoin Takaisin helvetistä saattaa olla sellainen mitä haet. Kimberly Piercen Stop-Loss? Alan Parkerin Birdy? Emilio Estevezin The War at Home? Siinä nyt jotain mahdollisia.

Sitten on aiheeseen liittyen John Hustonin dokkari Tulkoon valkeus, joka on varmaan edelleen Netflixissä. Muita dokkareita When i Came Home. Of Men and War. HBO:n ja James Gandolfinin tuottama Wartorn ja Suomalainen Sodan murtamat (yle).

E: Kaikki linkit imdb:hin.
 
Viimeksi muokattu:

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tänään tulee telkkarista IRA-draama Isän nimeen. Vanha leffa, mutta jos joku ei ole nähnyt, niin kannattaa katsoa.

Siitä tuli vaan mieleen, että erässä toisessa ketjussa jokunen aika sitten keskusteltiin näyttelijöistä, jotka eivät ole koskaan tehneet huonoja elokuvia. Ajattelinpa sitten tsekata Daniel Day-Lewisin rekordin. Mieshän tunnetaan paitsi Oscareistaan niin myös siitä, että tekee töitä melko harvakseltaan ja varsin valikoiden.

Ihan täydellistä suoraa ei saa Danny-boykaan aikaiseksi, mutta on varmasti yksi tasalaatuisimmista merkittävän uran tehneistä nykynäyttelijöistä. Tässä miehen leffat listattuna IMBD-arvion mukaan:

  1. There Will Be Blood 8,2
  2. Isän nimeen 8,1
  3. Gandhi 8,0
  4. My Left Foot: The Story of Christy Brown 7,9
  5. Viimeinen mohikaani 7,7
  6. Gangs of New York 7,5
  7. Phantom Thread 7,5
  8. Hotelli Firenzessä 7,3
  9. Olemisen sietämätön keveys 7,3
  10. Lincoln 7,3
  11. Viattomuuden aika 7,2
  12. Bounty - kapina laivalla 7,0
  13. The Boxer 7,0
  14. Poikien pesula 6,8
  15. Noitavaino 6,8
  16. The Ballad of Jack and Rose 6,6
  17. Nine 5,8
  18. Eversmile New Jersey 5,6
  19. Stars and Bars 4,8

Huonoista leffoista Nine on noin kymmenen vuoden takainen musikaalisovitus ja kaksi muuta komedialeffoja vuosilta 1988 ja 1989. Day-Lewis esiintyi näiden lisäksi isolla kankaalla myös vuoden 1986 ranskalaiselokuvassa Nanou (5,8) mutta roolinsa oli niin pieni, että tätä ei kannattane laskea mukaan.

Näitä lukuun ottamatta kaikki muut elokuvansa ovat olleet joko erinomaisia, hyviä tai vähintään kelvollisia. 19 elokuvan keskiarvo on 7,1 ja mediaani 7,3. Vähintään seiskan arvoisia elokuvia 13/19.

Kuka pistää paremmaksi?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: PJPT

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK

Buster

Jäsen
Loistava näyttelijä, mikäs olikaan syy että ei ole enää aktiivinen.
Viimeisimmät.
Kuka tietää. Jonkinlainen motivaation puute yhdistettynä täydellisyyden tavoittelun paineisiin ja omiin hulluihin vaatimuksiinsa itselleen, mistä syystä hommasta ei löydy enää iloa. Ilmeisesti on jo vuosia ollut pusero aina tyhjä elokuvan jälkeen. Kuuluisin Day-Lewisin eläköityminen taisi olla 1989, kun lopetti stage-uransa näyttämöllä kesken Hamletin esityksen. Ennen tätä viimeisintä oli puhe, että esiintyisi Chernobyl-sarjassa pääroolissa, kunnes sitten yhtäkkiä lopetti. Taas. Mikä tietysti sääli.

Ei taida juuri kellään näyttelijällä CV olla tuon veroinen. Niitä rooleja kuitenkin otetaan vastaan monista eri syistä. Studioaikoina näyttelijät ei saanut valita roolejaan. Tosin ei sitä aikaa kannata demonisoida, koska sehän oli paratiisi esim. nuorille näyttelijöille monessakin mielessä. Sait säännöllistä viikkopalkkaa huolimatta siitä näyttelitkö missään, studiojen palkkalistoilla oli kaikenlaista väkeä näyttelyvalmentajista, ravintoterapeuteista (amfetamiinia, hihii), kaikenlaisiin valmentajiin ja yleensä myös niitä roolejakin riitti paljon B-elokuvien puolella, joissa sai "piilossa" harjaannuttaa taitojaan.

Nykyaikana taas Nicolas Cagen fyrkat vissiin meni avioerossa tai muuten vaan joutuu maksamaan pirusti jotain elatusapua, joten hän tekee paljon paskaa ja ei varmaan juuri kieltäydy rooleista. Michael Caine puhuu aina, miten se joku Tappajahai 3 (mikälie) maksoi hänen valtavan talonsa. Joku tekee elokuvan, saadakseen tehtyä oman henkilökohtaisen projektinsa. Ja vaikkei hyviä projekteja olisikaan, niin nimi ja naama on pidettävä pinnalla. Lisätietoja voi kysellä Zooey Deschanelilta, joka piti paussin jossain välissä ja puhelimet säilyi mykkinä, kun palasi takaisin. Miljoonia syitä.

On kyllä hyvin etuoikeutetussa asemassa Day-Lewis ja ei suotta.

Mutta mikäs on Charlie Chaplinin rekordi? Nykyisistä Leonardo DiCaprio voisi olla lähellä, kun hänelläkin on se luksus pikkutarkasti valita projektinsa parhaiden ohjaajien kanssa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jupe
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös