Team Salming 2018 - 2019:
Käydäänpä sitten hieman läpi joukkueeni alkukautta.
Ensimmäisellä kierroksella numerolla kahdeksan varasin viime kaudella 100 pistettä mättäneen Claude Girouxin. Odotukseni hänen suhteen olivat, että 100 pistettä ei toistu, mutta vähintään 85 pistettä Giroux kykenisi tekemään, koska hän pelaa yhdessä sarjan parhaista ylivoimaviisikoista, joka on todistanut tasonsa monen vuoden ajan. Alku on ollut hyvä, sillä seitsemään otteluun kasassa on kymmenen pistettä. Jälkikäteen spekuloituna olisin voinut varata myös Matthewsin tai Tavaresin, mutta koska tiesin Flyersin ylivoiman olevan takuuvarma suorittaja, en ole katunut Girouxin valintaa.
Toinen varaukseni oli numerolla 65 Vladimir Tarasenko. Bluesin tähti on takonut kuuteen otteluun viisi pistettä. Valitsin Tarasenkon, koska Blues oli vahvistunut kesän aikana ja oletin samalla Tarasenkon nousevan viime kauden 66 pisteen pohjanoteerauksesta takaisin reippaasti yli 70 pisteen mieheksi. Tavoitteeni oli ja on, että kauden lopussa Tarasenkolla on 80 tehopistettä. Se on edelleen mahdollista, mutta tahti ei saa hiipua pimeinä talvi-iltoina.
Kolmas varaus numerolla 80 oli Patrice Bergeron. Siitä lämpimät kiitokset minua ennen varanneelle nimimerkille @Teemu#8, joka varasti Ilja Kovalchukin nenän edestä ja päädyin Bergeroniin, joka on tällä hetkellä pistepörssin viiden kärjessä 13 pisteellä. Kunhan hän pysyy terveenä, piste per peli -tahti säilynee nyt vähintään, mikä olisi sensaatiomaista. Yksi maukkaimmista draftryöstöistä alun perusteella.
Neljäntenä nimenä huusin numerolla 137 Jake Guentzelin. Toivoin, että viimeisen sopimusvuoden kunniaksi Guentzel alkaisi tehoilemaan myös runkosarjassa piste per peli -tahdilla kuten hän on tehnyt kaksissa edellisissä pudotuspeleissä. Kuuteen otteluun on syntynyt tehot 4+0. Hörnqvist on edelleen säilyttänyt roolinsa ykkösylivoiman maalinedusmiehenä, joka on rajoittanut Guentzelin pistetehtailua, vaikka hän tasaviisikoin pelaa maailman parhaan rinnalla. Ei auta kuin siis toivoa ruotsalaisen loukkaantumista, jotta Jake nousisi pysyvästi ykkösylivoimaan. Muutoin oletusarvo on, että yli 60 pistettä Guentzel ei saa tehtyä. Jälkikäteen katsottuna viisaampaa olisi ollut valita esimerkiksi viisi numeroa myöhemmin varattu Evander Kane.
Viides varaukseni oli: Terve Roberto Luongo.
Olen pettynyt. Viime kauden kolmanneksi parhaan torjuntaprosentin kohtuullisen määrän pelejä pelanneista maalivahdeista omistanut Luongo meni ja loukkaantui ensimmäisessä ottelussa kuukaudeksi. Minulle myytiin viallinen tuote, vaikka nimenomaan halusin terveen yksilön, mutta takuu ei ollut voimassa. Toivon, että Luongo ei enää uudestaan loukkaannu ja pystyisi vielä raapimaan 20 voittoa ja tuomaan noin 45 pistettä.
Kuudennella kierroksella oli aika varata ensimmäinen puolustaja numerolla 209. Thomas Chabot oli minulla muutenkin listoilla korkealla ja kun vielä Karlsson treidattiin hänen edestään pois sopivasti draftin jälkeen, Chabotin vastuu ja rooli vain kasvoi. Kuuteen otteluun kahdeksan pistettä on toki ylittänyt odotukseni, mutta tiesin hänen olevan hyvä poika junnukisojen muistikuvien ja viime kauden Youtube-kohokohtien perusteella. Bergeronin ohella loistavin haku varausvuoroon nähden toistaiseksi.
Seitsemäntenä otin oman pojan, Alex Tuchin. Valitettavasti hän loukkaantui viimeisessä harjoitusottelussa eikä ole vielä avannut kauttaan, mutta palannee ensi viikolla askiin vihdoin, joten vajaat kymmenen peliä jäi nyt väliin. Siltikin kautta on vielä hänelläkin 70 ottelua jäljellä ja toivon, että odotukseni 25+25 tehoista toteutuvat vähintään. Paciorettyn ja Haulan rinnalla tehoja pitäisi syntyä tasaviisikoinkin, koska Tuch pystyy nostamaan heidät suurempaan loistoon kuin on toistaiseksi nähty. En kadu valintaa toistaiseksi.
Kahdeksas valintani oli taas puolustaja. Suunnitelmana oli valita Nutivaara, mutta hänet vietiin nenän edestä, joten päädyin numerolla 281 Erik Gustafssoniin. Ennen draftia en ollut edes kiinnittänyt häneen huomiota, mutta varaustilaisuuden edetessä ja potentiaalisten puolustajien huvetessa aloin katsomaan tarkemmin viime kauden puolustajien pistepörssiä ja intuitioni käski valita Gustafssonin muutaman kohokohtapätkän katsottuani. Valinta on ollut oiva, sillä kasassa on neljä pistettä kuudessa ottelussa. Jos kauden lopussa Gustafsson on nakuttanut 35 pistettä, voisin olla todella tyytyväinen.
Yhdeksännellä kierroksella valitsin Neal Pionkin. Sama juttu kuin Gustafssonin kohdalla eli en tiennyt kaverista mitään ennen draftia, mutta varaustilaisuuden aikaisella tarkemmalla tutkimisella hän vaikutti potentiaaliselta pojanklopilta. Viidessä ottelussa kasassa on tehot 0+3, mikä on hyvä alku, koska jonkin pelin Pionk taisi istua katsomossakin, mutta teki sitten yhdessä ja samassa pelissä kaikki kauden tehopisteensä. Odotan Gustafssonin tavoin hänen päätyvän 30-35 pisteeseen, jos hän pysyy terveenä ja saa pelata ainakin toisinaan kakkosylivoimassa.
Kymmenentenä täydensin hyökkääjistöä Dylan Stromella numerolla 352. NHL-tason laukaus on tuottanut toistaiseksi tehot 1+0 kuudessa pelissä eli riskinotto ei ole toistaiseksi onnistunut. Melkeinpä kuka tahansa muu olisi ollut parempi varaus tähän kohtaan, mutta jos haluaa voittaa, pitää riskeerata jonkin verran. Jospa Strome vielä parantaisi ja tekisi edes 30 pistettä, jotta en antaisi liikaa tasoitusta.
Viimeinen varaus oli alusta asti selviö eli Tomas Hyka. Oletin, että kukaan muu ei tajunnut hänen olevan edes tulokas. Alku näytti pahalta, kun hänet pudotettiin nopeasti leiriltä AHL:aan, mutta Hyka sai kutsun ylös pian, kun Vegasin kausi lähti yskähdellen käyntiin ja kolmosketju vuoti. Pirteät otteet siinä ovat nostaneet Hykan jo Haulan ja Paciorettyn rinnalle siksi aikaa, että Tuch on sivussa, joten periaatteessa tämä on win-win tilanne. Ainoa ongelma on se, että energisyydestä huolimatta Hykan pistesarake näyttää nollaa ja pelkään, että kun Tuch on pelikunnossa, Hyka lähtee takaisin farmiin, vaikka on ollut paljon parempi hyökkäyssuuntaan kuin Lindberg tai Carpenter. Unelmani toki on, että Hyka saisi jatkaa loppukauden kolmosketjun laidassa Eakinin ja Nosekin rinnalla.
Kokonaistilanteessa olen kahdeksantena 35 joukkueen sarjassa, mikä on yli odotusten loukkaantumiset huomioiden. Kärkeen on onneksi eroa vain seitsemän pistettä. 55 ottelussa kerätyt 48 pistettä tarkoittavat sitä, että PPG-sarakkeessa on lukema 0.91, joka puolestaan on sarjan toiseksi paras liminin jälkeen. Ero kolmantena olevan KaljaVeikon lukemaan 0,84 on huomattava. Kunhan saan siis sairastuvalta Luongon ja Tuchin takaisin pelikuntoon, kaikki on mahdollista.
1. kierros #8 G. Giroux 82gp 22+63=85p, pistepörssin
19:s
8. Claude Giroux
Seuraavana
@Parker27
- Päädyin varaamaan ensimmäisellä kierroksella edelliskauden pistepörssissä toiseksi sijoittuneen Claude Girouxin tosiaan sen vuoksi, että Philadelphian ylivoimaa pidin pisteautomaattina. Noh, lopulta Flyersin ylivoima oli vasta sarjan 23. paras eli Giroux-Gostisbehere-Voracek takakolmio ei ollut ihan niin tehokas kuin oletin, mutta riittävän tehokas kuitenkin, jotta Giroux ylsi asettamaani tavoitteeseen eli vähintään piste per peli -tahtiin. Missään nimessä en odottanut sadan pisteen kauden toistoa, vaan noin 85-90 pisteen kautta, joka siis toteutui, joten näin jälkikäteen voi olla ihan tyytyväinen. Lisäksi Giroux pelasi kaikissa otteluissa kuten kapteenin pitääkin ja oli joukkueeni paras pistemies.
2. kierros #65 V. Tarasenko 76gp 33+35=68p, pistepörssin
58:s
Kas, tunnin koiralenkin aikana ehtikin tulla jo oma vuoro. Vladimir Tarasenko liittyy organisaatiooni.
@Teemu#8
- Tarasenkon alkukausi oli todella floppi, mutta kevätpuoliskolla hän lähes lunasti odotukset tai ainakin pelasti kasvonsa. Viime kauden 66 tehopisteen saalis parani lopulta vain kahden pisteen verran ja toivomani lähemmäs 80 pisteen kausi jäi haaveeksi, mutta kevätkauden tasonnoston ansiosta annan hyvän arvosanan lopulta Tarasenkolle, mutta en kiitettävää toisin kuin Girouxille. Tarasenkon jälkeen seuraava varattu pelaaja draftissa oli muuten Marc-Andre Fleury, joka keräsi kaiketi 88 pistettä, joten ihan nappiin toisen kierroksen valintani ei mennyt, mutta ei tästä nyt jossiteltavaakin jää, kun päätin varata ensiksi hyökkääjiä useamman kappaleen.
3. kierros #80 P. Bergeron 65gp 32+47=79p, pistepörssin
29:s
Jaahas, Ilja ryöstettiin nenän edestä. Patrice Bergeron sitten.
@Parker27
- Edelleen massiiviset kiitokset käyttäjälle
@Teemu#8, joka nappasi Kovalchukin (16+18=34) nenän edestä ja olin pakotettu valitsemaan Bergeronin, joka pelasi jo viime kaudella piste per peli -tahtia, mutta missasi parikymmentä peliä. Tälläkin kaudella tuli yksi pidempi loukkaantuminen, joka vei noin kuukauden, mutta silti Bergeron takoi uskomattomat 79 pistettä. Fantastinen kausi ottelumäärään nähden.
4. kierros #137 J. Guentzel 82gp 40+36=76p, pistepörssin
34:s
- Alkukaudesta olin jo vaihtamassa Guentzelia Evander Kaneen katumuksissani, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Ilman säännöllistä ykkösylivoima-aikaa 40 maalia ja 76 pistettä on huima saavutus. Toki toivoin, että pudotuspelien vire siirtyisi viimeisen sopimusvuoden kunniaksi runkosarjaan ja niin kävikin. Varausnumeroon nähden todella hyvä haku Bergeronin tavoin ja muutoinkin neloskierroksella varatuista kenttäpelaajista kaiketi vain Huberdeau teki enemmän pisteitä, mutta hänet varattiin ennen vuoroani.
5. kierros #152 R. Luongo 42gp 0+1=1p, 18 voittoa, yksi nollapeli =39p
Terve Roberto Luongo.
@Parker27
- Luongo tietysti loukkaantui avauspelissään ja oli kuukauden sivussa. Sen jälkeen ei oikein missään vaiheessa vakiinnuttanut ykkösvahdin asemaa kuin vasta maaliskuussa tuoden muutaman peräkkäisen voiton ansiosta joitakin pisteitä. Alkukaudella toivoin loukkaantumisen jälkeen, että Luongo tsemppaisi itsensä 45 pisteeseen ja 20 voittoon. Ihan siihen asti hän ei yltänyt, mutta ei kauaksikaan jäänyt. Riittävä suoritus pisteiden valossa, mutta melko huti tämä valinta kuitenkin oli, koska tarjolla olisi ollut vielä muun muassa Andersonia, Markströmiä, Huttonia ja Lehneriä.
6. kierros #209 T. Chabot 70gp 14+41=55p, pistepörssin 87:s,
puolustajien pistepörssin kymmenes
Kyllä minulle 45 pisteen puolustaja kelpaa. Thomas Chabot.
@Teemu#8
- Ja näin. Muistelin, että mainitsin Chabotin olevan 50 pisteen puolustaja, mutta olinkin näköjään puhunut vain 45 pisteen pelaajasta. Chabot laittoi siitä vielä kymmenen pistettä paremmaksi. Erik Karlssonin kauppaaminen pois tieltä edesavitti sensaatiomaiseen alkukauteen, jonka jälkeen sitten kauden keskivaiheilla pienten vammojen ohessa pistetehtailu rauhoittui, mutta lopulta se 45 ja 50 pisteen rajat ylittyivät kepeästi. Onnittelen itseäni erinomaisesta scouttauksesta, kun numerolla 209 sai kuudenneksi tehokkaimman puolustajan.
7. kierros #224 A. Tuch 74gp 20+32=52p, pistepörssin
105:s
Hmm. Pohdin todella kauan hyökkääjän ja puolustajan välillä, mutta valintani on Alex Tuch.
@Parker27
- Vähintään 50 pisteen kausi oli toiveissa ja se toteutui. Ensimmäiset kahdeksan peliä Tuch missasi loukkaantumisen takia, mutta palatessaan kokoonpanoon pelasi todella pitkään pinna per peli -tahtia nousten sisäisen pistepörssin kärkeen. Pari viimeistä kuukautta ovat olleet hieman vaisumpia Tuchilta ja tehoilu on taantunut melko pahastikin, mutta sai kuitenkin sen 50 pisteen rajan rikottua.
8. kierros #281 E. Gustafsson 79gp 17+43=60p, pistepörssin 74:s,
puolustajien pistepörssin kuudes
Huoh, Nutivaara olisi kelvannut. Kokeillaan sitten yksilöä nimeltä Erik Gustafsson.
@Teemu#8
- Huh, kiitokset
@eeMule siitä, että nappasit Nutivaaran neljä vuoroa ennen omaa vuoroani, jolloin "jouduin" valitsemaan Gustafssonin. Nutivaara taisi tehdä lopulta vain 21 pistettä, kun puolestaan Gustafsson takoi 39 pistettä enemmän. Jos olisin ottanut Nutivaaran, en olisi voittanut, joten pieniä ovat marginaalit. Mutta eipä siinä, onnittelen itseäni taas erinomaisesta scouttauksesta. Intuitioni oli oikeassa potentiaalista muutaman kohokohtapätkän perusteella. 35 tehopisteen tavoite ylittyi kirkkaasti, kun Gustafsson pääsi operoimaan Blackhawksin ykkösylivoimassa ja jakamaan kiekkoa siipiin Kanelle ja DeBrincatille.
9. kierros #296 N. Pionk 73gp 6+20=26, pistepörssin 317:s, puolustajien pistepörssin 74:s
Roskaa enää jäljellä, joten täydennetäänpä puolustus Neal Pionkilla.
@Parker27
- Alkukaudesta Pionk teki pisteitä hyvin, mutta sitten seurasi noin 30 pelin jakso, jonka aikana tehot olivat luokkaa 0+2. Maaliskuussa Pionk piristyi taas hieman ja ylsi lopulta tyydyttävään 26 tehopisteen yhdeksännen kierroksen varauksena ja puolustajista sijoitus oli lopulta 74:s pörssissä, mikä on ihan jees, kun kaksi muuta puolustajavarausta olivat kymmenen parhaan joukossa.
10. kierros #352 D. Strome 78gp 20+37=57p, pistepörssin
78:s
Käsittämätöntä, että Dylan Strome on vielä vapaana.
@Teemu#8
Arvoin Bozakin ja Stromen välillä aika kauan, mutta en vain usko tuohon Stromeen. Etenkin kun hyökkäys on kovempi Arizonalla nyt, niin saa nähdä.
Prkl, sen piti tulla mulle!
Oli toisena valintana mulla, pähkäilin otanko nyt vai ensi kierroksella. Hyvä valinta jos vain saa luottoa Tocchetilta!
No jaa, vaikea nähdä yltävän ensimmäisellä täydellä kaudellaan ainakaan yli 40 pisteen.
Hyvä varaus, ei siinä, mutta en minä sentään käsittämättömänä tuota pitäisi.
- Ei muuta kuin käännetään urakalla veistä haavassa. Kuten todettua, käsittämätöntä, että Strome oli vapaana kymmenennellä kierroksella. Siirto Arizonasta Blackhawksin tulosyksikköihin oli toki lottovoitto, mutta NHL-tason kädentaidot olivat tiedossa. Alkukaudesta pidin itsekin Stromen valintaa epäonnistuneena riskinä, mutta kuten totesin, jos haluaa voittaa, pitää ottaa riskillä potentiaalisia pelaajia ja nyt Stromen kohdalla riski kannatti loppujen lopuksi hänen tehtyä massiiviset 57 tehopistettä ja ollen pistepörssissä lopulta jopa 80 parhaan joukossa varausnumerolla 352.
11. kierros #367 T. Hyka 17gp 1+3=4p, pistepörssin 688:s
Minulla on ollut alusta asti vain yksi nimi tulokaslistallani. Kuka muu muka kuin Tomas Hyka.
Lämpimät kiitokset vuoden 2018 varaustilaisuudesta. Onneksi vaadin varaamista palstalla kasvottoman ja automatisoidun draft-sivuston sijaan tai muutoin tämän ketjun tarjoamat ilon ja surun tunteet sekä hetket olisivat jääneet kokematta.
@Parker27
- Hyka pelasi alkukaudesta ylhäällä energisesti, mutta ei saanut tulosta aikaan, putosi farmiin eikä sen koommin noussut sieltä enää ylös. Eipä minulla ollut ketään muuta tulokasta edes mielessä varata, joten jossiteltavaa ei tästä jäänyt eikä voitto onneksi jäänyt kiinni viimeisen kierroksen jämänimestä.
Yhteensä Team Salmingin pelaajat esiintyivät 739 ottelussa keräten 601 pistettä. Olen ylpeä erityisesti siitä, että viimeisenä yönä organisaationi pystyi ainoana ylittämään 600 pisteen rajan. Siitä kiitokset lähtevät ratkaisevan tehopisteen tehneelle Neal Pionkille, jonka ykkössyöttö Rangersin päätöserän 2-3 johtomaaliin alivoimalla ajassa 53:50 oli se maaginen 600. piste organisaatiolleni. Team Salmingin kauden viimeinen tehopiste puolestaan oli Jake Guentzelin 3-3 tasoitusmaali ajassa 57:25 ja samalla hänen itsensä kauden 40:s maali.
PPG-sarake näyttää puolestaan lukemaa 0,81, joten Team Salming ylitti ainoana seurana maagisen 0,80 pisteen rajan ottelua kohden. Seuraavaksi paras tässä tilastossa oli
@KaljaVeikko lukemalla 0,76, joten erotus oli melko selvä. Nopeasti laskettuna Team Salming pelasi 16. eniten otteluita eli loukkaantumisia ja poissaoloja tarkastellessa olimme harmaata keskikastia, johon voi olla ihan tyytyväinen, vaikka ajoittain tuntui, että kun yksi pelaaja tervehtyi, toinen meni loukkaantumaan vajaaksi kuukaudeksi, mutta kohtaloksi nuo eivät lopulta koituneet.
Kiitokset kaikille onnitteluista ja onnittelut samalla käyttäjille
@strapat hopeasta ja
@Esgo pronssista. Eroa näihin seuroihin kertyi lopulta 14 ja 30 pistettä. Lämpimät kiitokset käyttäjälle
@Lico ylläpidosta ja järjestelyistä,
@FutureHockey'lle varattujen pelaajien listan päivittämisestä (vaikka olet jättänyt viimeisen kierroksen kesken!) ja tietysti
@F#21'lle koko kauden reaaliaikaisesta tilastopalvelusta.