Jatkoaikaparlamentti – ehdokasasettelu

  • 25 879
  • 404

Ralph

Jäsen
Hyi saatana miten paljon kirjaimia kaikkien viesteissä, eihän tommosta paskaa kukaan jaksa lukea! Kirjottakaa lyhyemmin ja lopettakaa tommonen paasaus!

Mun vaalimainokseni on lyhyin:

Hyväsydämmisyys, sitkeys, uteliaisuus - nämä ova kaikki sanoja, joita Ralph ei ymmärrä. Mutta hänen ei tarvitse ymmärtää niitä, hän elää niitä joka päivä.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
1. Asumisen hinta on saatava alas. Erityisesti tämä koskee vuokralla asumista. Tämä saavutetaan seuraavalla tavalla:
- Valtion on vedettävä kaikki tukensa "yleishyödylliseksi" määriteltyiltä vuokrafirmoilta (esim. VVO).
- Asuntolainan korkovähennyksen purkua on edelleen nopeutettava.
- Asumistukea on ruvettava pienentämään hyvin hitaasti, mutta varmasti. Tähtäimenä 20-30 vuoden päästä tueton asuminen.
- Kuntien ja kaupunkien on otettava enemmän vastuuta yksiöiden ja kaksioiden rakentamisesta ja kaavoittamisesta ja tarjottava asuntoja "plus miinus nolla" hinnalla vuokralle. Tällä tavalla saadaan synnytettyä kilpailua asukkaista yksityisille markkinoille, opiskelijoiden ja nuorten toimeentuloa turvataan paremmin ja synnytetään työpaikkoja kun rakentamista lisätään.
-Asumisen kustannusten laskiessa ihmisten ostovoima nousee joka johtaa siihen, että paikalliset yritykset pärjäävät paremmin. Paikalliset yritykset kun pärjäävät paremmin, saadaan lisää työpaikkoja josta saadaan lisää ostovoimaa ja taas paikalliset yrittäjät pärjäävät paremmin jne. Kyseessä on siis positiivinen kierre.

4. Byrokratiaa pitää purkaa ja valtion on suoraviivaistettava ja karsittava toimintaansa. Koulutus, poliisi, maanpuolustus, jossain määrin terveydenhuolto pitää kuulua valtion toimintaan. Yritystuet, finanssiseikkailut, revontulitutkijat, säänennustus, kuntien irtisanomissuojat, virkamiesten pitkät lomat, armeijan soittokunnat tai kalustonäytökset yms yms ei kuulu valtion toimintaan ja ne pitää lopettaa.

Ilman että tästä kysyttiin minulta, kommentoin Jatkoajan Kokoomuksen edustajana muutamaa näihin kahteen kohtaan liittyvää asiaa. Ja eteenpäin pyrkivänä poliitikkona pyrin rakentamaan kommenttini kilpailijankin ajatusten pohjalta kohti yhteistä päämäärää, en osoittelemalla 20-40 kohdan listalta niitä yksittäisiä kohtia, joissa hän on mielestäni väärässä.

Sekä byrokratiaan että asumiseen liittyvänä asiana tahtotilani on purkaa haihattelevaa sääntelyä rakentamisessa. Siinä kaksi kohtaa ovat ylitse muiden (olkoonkin että tämä menee melkein lillukanvarsitasolle).

Ensimmäinen asia on rakennusmääräyksiin liittyvä sääntely. Energiasäästöt ja parempaan energiatalouteen pyrkiminen ovat ehdottomasti tavoiteltavia asioita, mutta lakeihin on saatava tarvittaessa liikkumavaraa esimerkiksi lämmöneristysmääräysten suhteen. Passiivitalot ja muu nollaenergiaan pyrkiminen pitää laajentaa standardeiksi vasta sitten, kun niistä on pitkältä ajalta kokemuksia. On olemassa lukemattomia moderneja tapoja säästää energiaa, mutta rakentamisen pitää olla kestävää, eikä maallikkojen huolto-osaamiseen täysin luottavaa utopiaa. Emme voi ottaa sitä riskiä, että rakennamme uusia homepommeja. Tässä isoon rooliin nousee se, kuinka saamme hyödynnettyä koulutusta ja tutkimusta. Kansalle on tarjottava myös lisää tietoa elinkaarenhallinnasta - siitä, miten nyt tehtävät investoinnit vaikuttavat rakennuksiin pitkällä ajanjaksolla.

Yhtenä sivujuonteena tälle on maalämmön suurempi hyödyntäminen. Yhteisöt, valtio ja kunnat eivät saa olla omavaraisen energiatalouden esteenä.

Sääntelyn pitää myös tähdätä siihen, että voimavaroja ja kustannuksia siirtyy tiukoista määräyksistä ja vaatimuksista rakentamisen huolelliseen valvontaan. Siltä osin vaatimuksia voidaan jopa kiristää. Samalla kustannuksella parempia taloja, kustannuksia ylimitoitetuista rakenteista huolelliseen lopputulokseen ja sen valvontaan.

Korjausrakentamisen ja käyttötarkoituksen muutosten suhteen määräyksiä on tarkasteltava uudelleen ympäristöä palvelevalla tavalla. Etenkin pääkaupunkiseudulla on löysättävä vaatimuksia esimerkiksi paikoituksen sekä väestönsuojien osalta. Tyhjillään olevia toimistotiloja pitää saada muutettua helpommin asuinrakennuksiksi ja opiskelija-asunnoiksi.

Museoviraston ja rakennusvalvonnan ylivaltaa julkisivuasioissa pitää saada purettua kohtuullisemmaksi. Suomella ei ole varaa maksaa liikaa niistä virheistä, mitä menneiden vuosikymmenien aikana tehty huoltotoimenpiteiden laiminlyönti on aiheuttanut rakennuksille. Homekouluja ei pidä suojella määräänsä enempää, jos suojelu jää vain keisarin uusien vaatteiden tasolle. On olemassa lukuisia julkisia rakennuksia, joita muka suojellaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaina, ja siksi kunnat ja kaupungit maksavat niiden korjaamisesta edullisemman uuden rakennuksen sijaan - etenkin jos korjausvaihtoehdossa nykyisiä rakenteita ja tilajakoja ei edes pystytä hyödyntämään. Asuinrakentamisessa taas pitää pyrkiä siihen, että julkisivujen korjausratkaisut toimivat julkisivultaan ympäristöön, ei kyseiseen yksittäiseen rakennukseen tuijottaen.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
1) Suomen taloudellista tilaa on kohennettava useilla samanaikaisilla toimilla. Näitä ovat mm. yhteiskunnan ja erityisesti julkisen sektorin rakenteiden keventäminen ja toiminnan tehostaminen, valikoitujen yhteiskunnallisten infrastruktuurihankkeiden käynnistäminen, sekä vienti- ja kasvuyritysten toimintaedellytysten parantaminen eri keinoin, kuten työntekijästä koituvia maksuja alentamalla ja kohdistetuilla verohelpotuksilla

2) Työmarkkinapoliittisten pelisääntöjen ajanmukaistaminen ja oikeudenmukaistaminen. Tähän sisältyvät mm. laittomien lakkojen sakkomaksujen huomattava korottaminen ja/tai niistä aiheutuvien suorien vahinkojen korvausvelvollisuus, sekä työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksujen verovähennysoikeuden lakkauttaminen kaikilta osapuolilta. Paikallista sopimista on edistettävä.

3) Tarvitaan nk. yhteiskuntasopimus (josta tulisi Esko Ahon kunniaksi käyttää nimitystä työreformi vähintään epävirallisissa yhteyksissä, koska Esko oli oikeilla jäljillä). Samassa yhteydessä tulisi alentaa yritysten työllistämiskynnystä monin eri toimin, mm. perushommista maksettavaa minimipalkkaa tulee laskea noin 20-30 %. Sosiaalietuuksien vastikkeellisuutta on lisättävä, eli kotona lonniminen on tehtävä huonosti kannattavaksi, jos tarjolla olisi periaatteessa mitä tahansa työtä, johon työntekijällä ei ole esim. fyysistä estettä. Vastaavasti työntekijän irtisanomissuojaa on joissakin tapauksissa parannettava vastikkeeksi mm. minimipalkan alentamisesta ja sosiaalietujen vähintään osittaisesta vastikkeellisuudesta. Näin pyritään luomaan yhtäältä pysyviä työpaikkoja ja toisaalta tekemään työnteko eri tilanteissa entisä kannattavammaksi. Vuotuista kokonaistyöaikaa voidaan lisätä luopumalla toistaiseksi helatorstain, Vapunpäivän ja Loppiaisen vapaista. Vaihtoehtoisesti nämä lomapäivät voidaan pitää entisellään, mutta tällöin pyhää seuraava lauantai on sitten työpäivä.

4) Tuloverotusta on laskettava loivasti. Pitkälle koulutettujen palkkatyö tulee tehdä kannattavammaksi vähentämällä tuloverotuksen progressiota. Ei voi olla oikein, että lääkäri tai insinööri jättää työpäivän 8 tunnin jälkeen "kesken", kun on kannattavampaa mennä haravoimaan pihaa kotiin. Pitkän tähtäimen tavoitteena on tasaveromallin käyttöönotto Suomessa. Vastaavasti kiinteistö- ja arvonlisäverotusta voidaan nostaa tarvittaessa.

Näistä muistuttaisin myös siitä, että valtio voi paikalliseen sopimiseen kannustamalla muokata myös työntekijän kannalta mielekkäämmäksi. Tietyilla aloilla pitää pystyä muokkaamaan päivä- ja viikkotyöaikoja sekä vuosilomia siten, että halutessaan työtä voidaan suorittaa vapaammin sesongin mukaan. Jos työntekijän ja työnantajan yhteinen intressi on raudan takominen silloin kun on kuumaa, pitää työehtosopimusten tulla siinä vastaan. Eli arkipyhiä ja viikonloppuja voidaan pyhittää työlle, ja vastaavasti lomia voidaan pitää enemmänkin sinä aikana vuodesta, kun urakat on saatu valmiiksi tai töitä ei muuten ole. Tämä tarkoittaa joissain tapauksissa ylityö- ja sunnuntailisien karsimista, mutta lisää vuosilomaa ja työn tehokkuutta alan tarpeiden mukaan.

Toinen tähän liittyvä asia on työpaikkaliikunnan lisääminen. Jokaista nykyajan kuntopommia eli istumatyötä vastaan pitää taistella tukemalla työpaikkaliikuntaa ja muuta ennaltaehkäisevää kuntoutusta. Työaikaan lisättävät tunnit voivat kenties olla liikuntaan käytettävää aikaa.
 
Ruohonleikkurivahingot ovat asia erikseen. Kuten lapsilla yleensä, myös minun perheessäni lasten jäljiltä saattaa jäädä pihamaalle kaikenlaista tavaraa. Siksi pyrin aloittamaan ruohonleikkuun siten, että kerään nurmikolta ylimääräiset tavarat pois. Joskus jotakin jää huomaamatta. Sopivan värinen ja riittävän pienikokoinen esine voi helposti maastoutua ylipitkäksi kasvaneeseen nurmikkoon. Kun esineen yli ajaa, niin materiaalista riippuen silppu ja ääni vaihtelevat suuresti, mutta se tapahtuu aina pyytämättä ja yllättäen. Isoa mieliharmia näistä esinevahingoista ei ole onneksi koitunut, sen enempää lapsille kuin aikuisille. Olen kyllä sanonut lapsille että älkää jättäkö tavaroita kesällä lojumaan pihalle, sillä ne voivat joutua ruohonleikkuriin. Eivät he aina muista, mutta ennen pitkää oppi menee perille. Tosin nykyään lapseni alkavat olla jo sen verran vanhoja, että leluja ei enää juurikaan käytetä.

harmi. Mä toivoin linkin videon kaltaista episodia. Linkki vie youtube videoon, jossa isä ajaa ruohonleikkurilla pleikkaripelien yli.

https://www.youtube.com/watch?v=EglOsfErtaE
 
Ilman että tästä kysyttiin minulta, kommentoin Jatkoajan Kokoomuksen edustajana muutamaa näihin kahteen kohtaan liittyvää asiaa. Ja eteenpäin pyrkivänä poliitikkona pyrin rakentamaan kommenttini kilpailijankin ajatusten pohjalta kohti yhteistä päämäärää, en osoittelemalla 20-40 kohdan listalta niitä yksittäisiä kohtia, joissa hän on mielestäni väärässä.

Sekä byrokratiaan että asumiseen liittyvänä asiana tahtotilani on purkaa haihattelevaa sääntelyä rakentamisessa. Siinä kaksi kohtaa ovat ylitse muiden (olkoonkin että tämä menee melkein lillukanvarsitasolle).

Ensimmäinen asia on rakennusmääräyksiin liittyvä sääntely. Energiasäästöt ja parempaan energiatalouteen pyrkiminen ovat ehdottomasti tavoiteltavia asioita, mutta lakeihin on saatava tarvittaessa liikkumavaraa esimerkiksi lämmöneristysmääräysten suhteen. Passiivitalot ja muu nollaenergiaan pyrkiminen pitää laajentaa standardeiksi vasta sitten, kun niistä on pitkältä ajalta kokemuksia.
En vielä ole mielelläni osallistumassa vaaliväittelyyn/keskusteluun mutta sanotaan sen verran että siinä missä sinä puhut standardeista ja määräyksistä minä puhun niiden poistamisesta. Rakentamisen rajoittaminen ei hyödytä ketään pitkällä tähtäimellä. Arkkitehtuurissa on lukemattomia keinoja toteuttaa hyvin hengittäviä ja lämpimiä taloja. Talon muovipussiin pakkaaminen on riskialtista Ja sisäilmanlaatu ei moisesta ainakaan parane. Joku kontrillimekanismi on oltava ettei rakenneta ns. Paskaa mutta se pitää toteuttaa toisella tavalla kun standardisoimalla kaikki ja rakentamalla muovipussitaloja. Eli olen pitkälle samaa mieltä kanssasi, mutta keinot toteuttaa,edistää ja elvyttää rakentamista ovat itselläni radikaalimmat.

Jos ihminen haluaa asua kesämökillä tai autotallissa, ei se ole valtion asia siihen puuttua.
 

oliwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Supercell
Asetun ehdokkaaksi Lopun Alku valitsijayhdistyksen listalta.

Lupaan palauttaa Suomen kestävän kehityksen linjalle mm lakkauttamalla kaiken teollisen toiminnan ja "karsimalla" Suomen väkimäärän oikealle tasolle.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
@oliwa

Ei olla ihan samoilla linjoilla, mutta en ole nökönuuka. Eli vaaliliittotarjous kaikille valitsijayhdistysten ehdokkaille on edelleen voimassa. Kiinnostaako?
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Jotenkin tuntuu, että Jatkoajan vaaleissa ehdokkailla tuntuu olevan aika pienet erot. Katselin tuossa erään toisen puolueen ehdokkaan @MustatKortit vaaliohjelmaa ja havaitsin sen hyvin samanlaiseksi kuin omanikin. Eipä kai se suuri ihme olekaan, että varsinkin palstan miesväestöllä on samantapaiset mielipiteet.

Voisin kokeilla kysyä muilta ehdokkailta kannatatteko trio -S:n ajamaa yhteiskuntasopimusta? (Itse kannatan)
Entä ehdollisia sopeuttamistoimia, mikäli yhteiskuntasopimus epäonnistuu?
 
Voisin kokeilla kysyä muilta ehdokkailta kannatatteko trio -S:n ajamaa yhteiskuntasopimusta? (Itse kannatan)
Entä ehdollisia sopeuttamistoimia, mikäli yhteiskuntasopimus epäonnistuu?

Voisin kannattaakin jos tietäisin mitä se sisältää. Ymmärtääkseni pääpointtina on kustannustason lasku vs. kilpailijamaat eli käytännössä palkanalennus. Katkeraa mutta ehkä tarpeellista.
 
Voisin kannattaakin jos tietäisin mitä se sisältää. Ymmärtääkseni pääpointtina on kustannustason lasku vs. kilpailijamaat eli käytännössä palkanalennus. Katkeraa mutta ehkä tarpeellista.

Yhteiskuntasopimusta ratkaistaan väärästä päästä. Palkka-ale vaikuttaa ainoastaan negatiivisesti sisäisiin markkinoihin, työtuntien lisäys vähentää palkkausta ja/tai lisää pätkätyöläisyyttä sekä lisää työttömyyttä mutta en olisi ollenkaan varma, että tuottavuus kasvaa. Ja mitä sitten jos tuottavuus kasvaakin, kun kukaan ei osta tai kellään ei ole varaa ostaa niin mitä helvettiä sitä tuottamaan lisää? Tehostaminen on sitä, että tehdään vähemmällä enemmän, eikä sitä, että tehdään enemmällä vähemmän.

Suomen suuri ongelma sisämarkkinoilla on ostovoiman puute jota ei pystytä taittamaan millään muulla kun koventamalla yritysten välistä kilpailua ja keksimällä keinot laskea elinkustannuksia (pääteemani näissä vaaleissa, eli asumisenkustannukset liittyvät suoraan tähän). En ole sitä mieltä, että palkkoja tulisi korottaa, ja jonkinlainen toimenpide tällä osa-alueella olisi ehkäpä suotavakin, mutta palkkojen suoranainen laskeminen ei auta mitään.

EDIT: Suomi ei voi kilpailla koskaan kustannustasoissa Esim. Kiinan kanssa. Siinä missä Suomi voi kilpailla, on laatu. Koulutuksesta leikkaaminen on siis omaan nilkkaan osuvaa pitkällä tähtäimellä.
 
@TweetyLeaf eipä noilla kilpailijamailla yleensä Kiinaa tarkoiteta vaan Suomen isoimpia kauppakumppaneita Saksaa ja Ruotsia.

Hesarissa oli juttua tuosta yk-sopimuksen ekasta yrityksestä ja selkeästi annettiin ymmärtää että keskeisin sisältö oli työajan pidentäminen. Sipilä katkaisi neuvottelut kun se ei edennyt.
 
@TweetyLeaf eipä noilla kilpailijamailla yleensä Kiinaa tarkoiteta vaan Suomen isoimpia kauppakumppaneita Saksaa ja Ruotsia.

Hesarissa oli juttua tuosta yk-sopimuksen ekasta yrityksestä ja selkeästi annettiin ymmärtää että keskeisin sisältö oli työajan pidentäminen. Sipilä katkaisi neuvottelut kun se ei edennyt.

Eli käytät esimerkkinä maata (Saksa) jossa on hyvät kokemukset tuottavuuden lisääntymisellä kun työaikoja on lyhennetty ? Saksalainen insinööritaito on huippuluokkaisessa maineessa esim. autojen takia. Suomen pitäisi löytää oma osaamisalueensa ja pyrkiä eteenpäin sellaisilla aloilla missä Saksa ja Ruotsi eivät ole ihan niin vahvoilla ja nimenomaan kilpailla laadulla.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Ehdokas @Ted Raikas olet ilmoittanut olevasi valmis hoitelemaan 70- vuotiaan karvattoman naisen. Nyt kysyn sinulta, kun vanhusten hoito tuntuu olevan sinulla lähellä sydäntä (ellei jopa fetissi?), että oletko myös valmis lisäämään rahaa vanhusten hoitoon?
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Ehdokas @Käyttäjänimetön , mitä mieltä olet salibandyn asemasta yhteiskunnassamme?
Jo muinaiset kreikkalaiset pelasivat salibandyä. Tosin ei minulla ole kuin aihetodisteita tuosta asiasta, mutta ne ovat aika vakuuttavia: Muinaiset kreikkalaiset olivat kovia homostelemaan ja salibandy on homojen laji.

Homoilu poistettiin Suomen rikoslaista muistaakseni vuonna 1981. Sen jälkeen homoilu on ollut Suomessa tältäkin osin sallittua, joten onko muka sattumaa, että pian sen jälkeen, vuonna 1985, Suomi pelasi ensimmäisen salibandymaaottelunsa? Eipä tietenkään ole.

Kun nyt on tälle tielle lähdetty, niin antaa salibandyn olla osana yhteiskuntaamme, kuten ovat myös hämyiset homoluolat ja agilityn harrastajat.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Jo muinaiset kreikkalaiset pelasivat salibandyä. Tosin ei minulla ole kuin aihetodisteita tuosta asiasta, mutta ne ovat aika vakuuttavia: Muinaiset kreikkalaiset olivat kovia homostelemaan ja salibandy on homojen laji.

Homoilu poistettiin Suomen rikoslaista muistaakseni vuonna 1981. Sen jälkeen homoilu on ollut Suomessa tältäkin osin sallittua, joten onko muka sattumaa, että pian sen jälkeen, vuonna 1985, Suomi pelasi ensimmäisen salibandymaaottelunsa? Eipä tietenkään ole.

Kun nyt on tälle tielle lähdetty, niin antaa salibandyn olla osana yhteiskuntaamme, kuten ovat myös hämyiset homoluolat ja agilityn harrastajat.


Tiukkaa päättelyä, joka antaa ehdokkaasta luotettavan kuvan. Ei minullakaan ole mitään salibandya vastaan, se on geeneissä ja ihan okei, kunhan ei minun tarvitse koskea mailaan.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Homoilu poistettiin Suomen rikoslaista muistaakseni vuonna 1981. Sen jälkeen homoilu on ollut Suomessa tältäkin osin sallittua, joten onko muka sattumaa, että pian sen jälkeen, vuonna 1985, Suomi pelasi ensimmäisen salibandymaaottelunsa? Eipä tietenkään ole.
Puuhelmet ja olkalaukku vetoa siitä, että Käyttis hämää ja numerogenuksena visusti tietää homostelun tulleen poistetuksi Suomen rikoslaista jo vuonna 1971. Mutta pisteet hänelle hienosta historiatärpistä. Vaan onko nyt niin, että salibandyä pelattiin siis kaapissa monet vuodet?
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Puuhelmet ja olkalaukku vetoa siitä, että Käyttis hämää ja numerogenuksena visusti tietää homostelun tulleen poistetuksi Suomen rikoslaista jo vuonna 1971. Mutta pisteet hänelle hienosta historiatärpistä. Vaan onko nyt niin, että salibandyä pelattiin siis kaapissa monet vuodet?
Hieman ilmaisin väärin asiani. "1971 homoseksuaalisten tekojen kriminalisointi poistetaan rikoslaista. Samalla asetetaan homoseksuaalisille teoille korkeammat suojaikärajat ja asetetaan kehotuskielto, eli julkisesta kehottamisesta samaa sukupuolta olevien henkilöiden väliseen haureuden harjoittamiseen tulee rangaistava teko. Kehotuskielto vaikuttaa siihen, kuinka media käsittelee homoseksuaalisuutta."

Mutta 1981: "Sosiaalihallitus poistaa virallisesta tautiluokituksesta kohdan, jossa homoseksuaalisuus luokitellaan sairaudeksi.".

Eli täsmennän. Vuoteen 1971 asti homostelu ja siitä päätellen salibandy olivat rikollista toimintaa. Vuosina 1971-1981 salibandyä saattoi varmaan pelata sairaiden homojen kesken eli paralympialaisissa se olisi voinut olla sallittua. Sen jälkeen se on ollut pelkästään homoa, tervettä ja laillista.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Mun vaalimainokseni on lyhyin:

Hyväsydämmisyys, sitkeys, uteliaisuus - nämä ova kaikki sanoja, joita Ralph ei ymmärrä. Mutta hänen ei tarvitse ymmärtää niitä, hän elää niitä joka päivä.

Heti valehtelemassa.

"äänestä sorza hallitukseen, koska sanoohan sen jo terve järkikin"
 
Heti valehtelemassa.

"äänestä sorza hallitukseen, koska sanoohan sen jo terve järkikin"

Itseasiassa jos tarkkoja ollaan, hallitukseen ei äänestetä ketään. Eduskuntaan äänestetään porukkaa ja hallitus muodostetaan vasta sen jälkeen. Voit olla "vaalivoittaja" ja silti jäädä ulos hallituksesta.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Itseasiassa jos tarkkoja ollaan, hallitukseen ei äänestetä ketään. Eduskuntaan äänestetään porukkaa ja hallitus muodostetaan vasta sen jälkeen. Voit olla "vaalivoittaja" ja silti jäädä ulos hallituksesta.

Tässäpä piilee iskulauseen toinen hienous.Tarpeeksi äänestämällä minua kerään suurimman osan äänistä puolueelleni ja luonnollisesti minä olen hallitustunnustelija suurimmalla äänimäärällä. Tämän jälkeen pääsen tekemään totalitääristä politiikkaa niinkuin tahdon.
 
Tässäpä piilee iskulauseen toinen hienous.Tarpeeksi äänestämällä minua kerään suurimman osan äänistä puolueelleni ja luonnollisesti minä olen hallitustunnustelija suurimmalla äänimäärällä. Tämän jälkeen pääsen tekemään totalitääristä politiikkaa niinkuin tahdon.

Niin eli harhaanjohdat äänestäjiä luulemaan, että muutkin harhaanjohdetut äänestäjät äänestävät juuri sinua? Good luck with that :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös