Mainos

Jatkoaikalaisten Pro Scouting reportit

  • 71 058
  • 160

Laksola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Joten raportti Jason Garrisonista olisi paikallaan. Mikä tämä iso kokoinen, hyvän laukauksen omaava pakki on miehiään?

Jason Garrison

Vuonna 1984 syntynyt varaamaton puolustaja teki sopimuksen vuonna 2008 Panthersiin. Kysyntää miehelle oli ainakin Pittsburghista, mutta mies valitsi Panthersin lähinnä parempien peliaika odotteiden vuoksi.

Yliopistossa pelatessaan pidettiin isona puolustajana, jolla keskivertoa paremmat kiekolliset taidot ja hyvä luistelu kokoonsa nähden.

Floridan organisaatioon siirtyessään rooli oli vaihteleva, sillä farmissa Rochesterissa mieheltä odotettiin tehoja hyökkäyspäässä puolustuspelin lisäksi, mutta ylhäällä Panthersin riveissä mies oli selkeästi puolustavassa roolissa. Ensimmäiset pari vuotta olivat hiihtelyä NHL:n ja AHL:n välillä ja lopullinen läpimurto nähtiin kaudella 2010-2011, kun mies vakiinnutti pelipaikkansa ja pelasi 73 ottelua tehden ihan kohtuulliset 18 pistettä. Miehen tavaramerkki ei tähän aikaan kuitenkaan ollut maalit tai hyökkäystehot, vaan loistava puolustuspeli yhdessä pakkiparinsa Mike Weaverin kanssa (tilastollisesti viime kauden paras puolustava pakkipari), fyysisyys sekä monipuolinen peruspeli.

Joukkuekavereiden mukaan Garrisonin laukaus on aina ollut raudanluja, mutta vasta tänä vuonna ovat he saaneet kannustettua hänet vetämään enemmän. Ja uuden pakkiparinsa Brian Campbellin säestämänä mies on sitten todella alkanut käyttää laukaustaan. Hänen laukaus ei ole ainoastaan perhanan kova, vaan myös tarkka. Hyvin harvoin paukkuu pleksit tai heiluu kalaverkot, kun Garrison pääsee laukomaan.

Alkukaudesta Garrisonille avautui loistavia vetopaikkoja ja paljon kiitos Campbellin. Vastustajat näet kiinnittivät ekstrahuomiota taitavaan Campbelliin mikä jätti tilaa Garrisonille. Niin usein Soupy piti kiekkoa, imi vastustajat itseensä ja levitti no-look syötöllä Garrisonille ja BOOM; kiekko on verkossa. Hiljattain Garrisonin maalitahti on hieman hiipunut, mikä johtuu lähinnä siitä että vastustajat ovat alkaneet keskittää huomionsa Campbellin sijasta häneen.

Garrison on edelleen varma puolustuspään pelaaja, vahva, kokoisekseen hyvä ja nopea suorassa luistelussa, kohtalaisen hyvä kiekon kanssa, erittäin kova ja tarkka laukaus. Heikkouksina ehkä ns. ketteryys tai liikkuvuus. Kaikkein taitavimpia, ketterimpiä ja vikkelimpiä hyökkääjiä vastaan on välillä vaikeuksissa.

Kokonaisuudessaan yksi NHL:n aliarvostetuimmista pakeista (tosin alkanut saada lähiaikoina suhteellisen paljon mediahuomiota) ja takuu varma top 4 puolustaja lähes joukkueessa kuin joukueessa. Sheldon Souray hieman paremmalla liikkeellä ja myös hieman vähemmällä aggressiivisuudella.

-L-
 

TonyClifton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dominik Hasek
Usein puhutaan vain Edmontonin "super"junnuista: Nugent, Eberle, Hall jne. Harvemmin ovat esillä Edmontonin pakit?

Poimitaan nyt yksi hieman (ainakin itselle) tuntemattomampi mies esiin. Rightilta pelaava Corey Potter paukutti viime ottelussa komean maalin. Mikä lienee miehiään? Ikääkin jo 27 vuotta.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Onko tosiaan niin että kellään ei ole laittaa tarkempaa analyysiä pelaajasta Kyle Brodziak? Nyt kun kaipaisin lisäinfoa toisesta pelurista, Florida Panthersin Shawn Matthias on pelaaja, joka ei soita minulle kelloja. Minkälainen kaveri on kyseessä?
 

Laksola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Florida Panthersin Shawn Matthias on pelaaja, joka ei soita minulle kelloja. Minkälainen kaveri on kyseessä?

Shawn Matthias on -88 syntynyt, alunperin Detroit Red Wingsin toisella kierroksella 2006 varaama, keskuhyökkääjä/laituri. Panthers hankki hänet yhdessä ehdollisien varausvuorojen kanssa Floridassa lievästi flopanneeseen (No, lähinnä loukkaantumisten ja joukkueen huonon menestyksen takia) Todd Bertuzziin.

Matthias pääsi jo kaudella 2007-08 kokoeilemaan NHL kaukaloita kauden loppupuolella ns. emergency call-uppina 4 pelin verran. Pelasi pääosin Jokisen laidalla ja sai ylivoima-aikaakin nättöpaikan vuoksi ja teki ihan kohtuulliset tehot 2+0. Nämä kaksi maalia syntyivät yhdessä ja samassa ottelussa ja muistaakseni taisivat olla molemmat ohjurimaaleja maalin edestä.

Seuraavana vuonna hän pelasi pääosin AHL:ssä Rochesterissa, hieman yllättäen kin monien fanien mielestä, mutta pelasi ylhäällä yhteensä 16 peliä joissa hieman vaatimattomat tehot 0+2. Farmissakin 61 ottelussa syntyi vain tehot 10+10, joten ensimmäinen ammattilaiskausi oli siis hieman kivinen alku uralle.

Kausi 2009-10 alkoi myös farmin puolella, mutta muutaman lyhyemmän call-upin jälkeen vakiinnutti paikkansa ylhäällä ja pelasi loppukauden ja muutenkin enemmistön kaudesta Floridassa. Farmin tehot 6+7 27 otttelussa olivat lievä parannus edelliskauteen ja NHL:n puolella 55 ottelussa tehot 7+9 eivät olleet mitään häikäisevää, mutta miehen pelatessa lähinnä 3. ja 4. ketjussa olivat tehot ihan kohtuulliset.

Edellinen kausi eli 2010-11 oli ehkä hieman loukkaantumistenkin vuoksi pieni ns. lyhyt/tyhjä kehitysaskel. Mies pelasi 51 ottelua ja kaikki ylhäällä, mutta edelleen lähinnä pohjaketjuissa huonojen laiturien kanssa. Tästä huolimatta fanit näkivät väläyksia miehen taidoista aina silloin tällöin, vaikka läpimurto jäi jälleen tekemättä.

Tämänkin kauden mies aloitti nelosketjussa mm. sellaisten pelimiesten kuten Matt Bradley ja Tim Kennedyn kanssa, mutta loukkaantumisten ja vahvojen peliesityksien vuoksi mies on noussut tällä hetkellä jopa kakkossentteriksi (pelasi jopa ykkösketjussa tuuraamassa loukkaantunutta Weissia yhden pelin) tällä hetkellä 36 ottelussa tehot 6+8 ovat melko hyvät alkukauden peliaikaan nähden. Viimeisessä 15 pelissä mies on tehnyt 9 tehopistettä ja muutenkin ollut joka pelissä ykkösketjun ohella harvoja pelaajia, jotka pystyvät omilla suorituksillaan luomaan säännöllisesti maalipaikkoja itselleen ja ketjukavereilleen. Oma odotukseni ja veikkauksen on, että tällä tahdilla ehjänä pysyessään (koputtaa puuta) luvassa on sellainen ~30-40 pisteen kausi.

Kyseessä on siis isokokoinen pelaaja (193/97), jolla hyvät kädet ja hyvä liike. Osaa käyttää ulottuvuuttaan ja kroppaansa hyvin hyödyksi suojaamalla kiekkoa kulmissa ja puolustaessaan. Alkanut vasta viimeisen parin vuoden aikana saamaan lihaa pitkän rungon ympärille ja se alkaa toden teolla näkyä. Matthias on myös näyttäny jo monesti pystyvänsä kuskaamaan kiekon kentän läpi ja tällä tavoin rakentamaan itselleen paikan. Vaikka hänen laukauksensa ihan hyvä onkin, mieheltä puuttu todellisen maalintekijän maalivainu mikä puolestaan on toistaiseksi muutaman maalin tältäkin kaudelta vienyt. Kokemuksen kautta tämäkin asia luultavasti hieman paranee, mutta mitään 40-50 maalin miestä hänestä todennäköisesti koskaan tulee.

Potentiaalia on hyväksi ja isoksia kakkossentteriksi, joka pystyy tekemään noin 50-60 pistettä kaudessa. Brooks Laich hieman paremmilla käsillä olisi tälläin äkkiseltään paras kuvaus potentiaalista.

-L-
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Islandersin Matt Moulson ja Pa Parenteau ovat varmasti monelle tuntemattomia nimiä. Haluaisiko joku näistä kirjoittaa enemmän?
Molemmat jo 28v. ja varattu aikanaan 9. kierroksella muun kuin Islandersin toimesta. Moulson on jo vetämässä kevyesti kolmatta peräkkäistä 30 maalin kautta. Tällä tahdilla hätyyttelee 40 maalin kautta.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Islandersin Matt Moulson ja Pa Parenteau ovat varmasti monelle tuntemattomia nimiä. Haluaisiko joku näistä kirjoittaa enemmän?
Molemmat jo 28v. ja varattu aikanaan 9. kierroksella muun kuin Islandersin toimesta. Moulson on jo vetämässä kevyesti kolmatta peräkkäistä 30 maalin kautta. Tällä tahdilla hätyyttelee 40 maalin kautta.

Arviot perustuvat nähtyihin peleihin John Tavaresin rinnalla ja muutenkin ykkösketjuroolissa.

Parenteau on kiekollisena vahvimmillaan, ei välttämättä pujottele puolustuksen läpi, mutta tuo kiekon yli sinisen, rauhoittaa pelin ja jatkaa peliä järkevästi seuraavalle. Ylivoimalla pienessäkin tilassa toimii viisaasti ja saa sidottua vastustajan pelatakseen kiekon vapaaseen paikkaan. Tällä kaudella pelirohkeus ja ehkä fyysinen kestävyyskin ovat kasvaneet sen verran, että ei lennä kumoon pienistä ja hakeutuu entistä hanakammin myös maalille. Vahvassa ketjussa tai edes työteliään sentterin rinnalla hyökkäävässä roolissa NHL-tasoa. Laadukkaassa jengissä ehkä täydellinen kakkosketjun laituri sekä yv-mies. Kentän viimeisellä kolmanneksella kuin kotonaan.

Moulson on jotain väliltä klassinen sniper - tuurihaukka, sillä hän ei omaa kultaisia käsiä tai laukausta, mutta niin vain on juuri siellä minne kiekko ajautuu, tehden maaleja melko selvistä paikoista. Tämän takia olin itsekin leimaamassa miestä yhden kauden ihmeeksi, mutta sama meno jatkuu pari kautta myöhemminkin. Täysin avoimien maalipaikkojen lisäksi tökkii kiekkoja sisään myös sieltä missä tulee oikeasti kipeääkin. Jos Parenteau elää kentän viimeisellä kolmanneksella, niin Moulson omistaa toimiston viimeiseltä neljännekseltä. Sympaattinen kuin mikä ja ehkä miehen omin sanoin hänen tyylinsä tulee parhaiten esille:
"I've always seemed to find a way (to score), whether it's the puck going in off me or banging in rebounds," says Moulson, who has benefitted from Tavares assists on 12 of his 15 goals. "Getting open for Johnny or P.A., I pride myself on getting the job done. A lot of that is making sure I'm in the right place."
Lähde SportsIllustrated, jonka artikkelissa enemmän Moulsonista täällä.

Tietenkin molempien kohdalla suuri peliaika sekä eräskin John Tavares antavat mahdollisuuden vahvuuksien esille tuomiseen. Vaikea verrata mitä saisivat aikaan jossain muussa roolissa toisaalla eikä juuri huvitakaan, sillä Islandersissa ei pitkiin aikoihin ole ollut parhaassa iässä olevia hyökkäyspään uhkia kuten em. herrat.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
P.A. Parenteau on muuten mielenkiintoinen kaveri. Teki aikanaan junnusarjassa ihan mukavia tehoja muttei koskaan ollut kuitenkaan mikään huippulupaus. Myöhemmin teki kovia tehoja AHL:ssä, muttei oikeen koskaan saanut näyttöpaikkaa AHL:ssä. Kaudella 09-10 pääsi pelaamaan 22 peliä, joissa ei muistaakseni esittänyt mitään ihmeellistä. Viime kaudeksi teki sopimuksen Islandersiin pienellä palkalla ja olikohan vielä kaksisuuntainenkin. Ilmeisesti kemiat sitten vaan natsasivat ja teki sitten 53 tehopistettä. Tällä kaudella on ollut liki piste per peli vauhdissa.

Moulsonin tarina on vähän samantapainen vaikka muistaakseni Kingseissä pelatessaan sai vähän jotain aikaankin, toisin kuin Parenteau. Jännä fakta Moulsonista on myös se että hänet on draftattu NHL:n lisäksi NLL:ään (Lacrosse)
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Mikä ukko on Ragsien Brian Boyle?

Potentiaalin perusteella highschoolista ensimmäisellä kierroksella varattu jätti, joka on käynyt pitkän tien NHL:än. Viime vuoden 21 maalia huusivat tuurikautta, kuten näyttääkin nyt asia olevan, mutta onko miehellä oikeasti potentiaalia 20+20 voimahyökkääjäksi vai AHL-kauden jälkeen Eurooppaan/myymään autoja Bostonin lähiöön?
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
David Desharnais

Todella pienikokoinen ja taitava enimmäkseen peliätekevä sentteri. Desharnais jätettiin draftaamatta, vaikka teki QMJHL:ssä kovat tehot (374 pistettä 262 ottelussa). Varaamatta jättäminen johtui luonnollisesti koosta, sitä kun ei Desharnaisilla ole kuin 170cm. Desharnais sai kuitenkin kutsun Montrealin training campille vuonna 2007 saamatta kuitenkaan sopimusta. Ammattilaiseksi mies kuitenkin pääsi tehdessään sopimuksen ECHL-joukkue Cincinnati Cyclonesin kanssa. Rookie-kaudellaan Desharnais takoi 68 ottelussa 106 tehopistettä, voittaen ECHL:n pistepörssin. Siihen päälle DD teki vielä 33 tehopistettä 22 playoff-ottelussa ja johdatti Cyclonesin seurahistorian ensimmäiseen ECHL-mestaruuteen. Desharnais voitti luonnollisesti vuoden tulokkaan palkinnon, mutta samalla myös liigan MVP-pystin. Uusi kausi, uudet kujeet ja DD:lle uusi kutsu Habsin training campille. Leiriltä DD:lle oli kotiin tuomisina 2-vuotinen entry-level soppari. Ensimmäinen kausi AHL:ssä sujui varsin hyvin Desharnaisin tehdessä 58 tehopinnaa 77 ottelussa. Toisella kaudella syntyi jo 78 tehopinnaa 60 ottelussa, sekä myös NHL-debyytti. Seuraavalla (2010-2011) kaudella Desharnais tehoili AHL:ssä kauden ekalla puolikkaalla 35 ottelussa 45 tehopistettä ja fanit ihmettelivät miksei kutsua ylös kuulu. No, sitten se kutsu tuli ja alaspäin ei ole DD:n tarvinnut sen jälkeen mennä. Viime kaudella Habsien pelejä katsoessa todellakin kiinnitin huomiota tähän harvinaisen älykkääseen ja taitavaan pygmiin. Jostain syystä Desharnais keräsi sympatioitani viime kaudella ja tälläkin kaudella DD on pelannut hyvin. Habs-fanit voivat varmasti vahvistaa tämän ja ehkä myös vähän lisätä jotain, koska en kuitenkaan läheskään jokaista Canadiensin matsia katso.

Heikkouksia ei Desharnaisilla oikeastaan kokoa lukuunottamatta ole. Tietysti kaksinkamppailutilanteissa ollaan tuon mittaisella varrella isoja kavereita vastaan helisemässä, mutta hyvällä jalkanopeudella ja taitavilla käsillä Desharnais kyllä paikkaa tämän puutteen varsin hyvin. Tuskin kaverista mitään St. Louisia tulee, mutta ihan kohtuullinen n. 50-60 pisteen kakkossentteri on täysin mahdollinen ja jo tällä kaudella tuo 50 pisteen rajapyykki on vaarassa.
 

Oranssi 73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia, HCK ja Kerho
Luke Schenn

Luke Schenn?

Huhuttu Flyersii tällä kaudella Prongerin korvaajaksi ja kiinnostaisi saada jotain raporttia kaverista tai vertailua Chrissiin.

Kiitos näin jo etukäteen.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Brian Elliott (St. Louis) kiinnostaisi itseäni, sillä ei ole oikeastaan minkäänlaista kuvaa kaverista, mutta on tällä hetkellä torjuntaprosenteissa NHL:n kärkeä. Taylor Pyatt (Phoenix) on kerran tehnyt NHL-urallaan yli 20 maalia kaudessa (2006-07), mutta minkälaisesta pelaajasta on kyse?
 

RepoMies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maple Leafs
Luke Schenn

Puolustaja
s. 2.11.1989 Saskatoon, CAN
188cm, 98kg, ampuu oikealta

Toronto varasi Schennin vuoden 2008 koko draftin viidentenä pelaajana, joten odotukset olivat lupauksesta korkealla. Isokokoista, kovaa ja hyvin puolustavaa pakkia verrattiin silloin ainakin Adam Footeen. Pääsi heti ensimmäisellä kaudellaan ottamaan paikan Toronton puolustuksessa ja pelasikin vahvan ja lupauksia herättävän kauden. Pisteitä syntyi ensimmäisellä kaudella 14 ja tehotilastoon tuli lukemaksi -12.

Vahvan ensimmäisen kauden jälkeen Schennin kehitys on hidastunut ja uran parhaaksi pistemääräksi on jäänyt 22. Vaikka kyseessä onkin luotettava omanpään pelaaja eikä kiekollinen pakki, on tulevaisuudessa lupa odottaa enemmän.

Pelityyliltään Schenn on erittäin fyysinen puolustava puolustaja. Usein taklaustilastoissa liigan kärkipäätä ja tappeluitakin nähdään jokunen kaudessa. Pääsääntöisesti varma oman pään pelaaja. Heikkouksiksi laskisin ajoittain hieman huonon pelinluku taidon ja silloin tällöin Schenn unohtaakin oman miehensä maalin edustalla. Tämä asia tulee kyllä luultavasti kokemuksen myötä parantumaan.

Loukkaantumisista ei Schenn ole rajusta pelityylistään huolimatta kärsinyt ja parin vuoden sisällä on lupa odottaa miehestä sellaista hyvää kakkospakkia jonka voi heittää jäälle tilanteessa kuin tilanteessa. Joukkueen ykköspakiksi rahkeet eivät kuitenkaan riittä keskinkertaisen kiekollisen pelin takia. Ehdottomasti yksi suosikkipelaajistani.

----------------------

Itse haluaisin lukea enemmän Carl Hagelinista sekä Matt D'Agostinista.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Taylor Pyatt

Taylor Pyatt (Phoenix) on kerran tehnyt NHL-urallaan yli 20 maalia kaudessa (2006-07), mutta minkälaisesta pelaajasta on kyse?

Bio
Syntynyt: 19.09.1981, Thunder Bay, Ontario
Ikä: 30 vuotta
Pelipaikka: Laitahyökkääjä (yleensä LW), Kätisyys: Left
Pituus: 193cm, Paino: 103kg

Siirtohistoria
1999: Pyatt 8th overall, New York Islanders
2002: Pyatt, Tim Connolly (NYI) <--> Mike Peca (BUF)
2006: Pyatt BUF <--> 4th round pick (VAN)
2009: Pyatt --> PHX (UFA)

Ura
Yksi kolmesta entisen NHL pelurin, Nelson Pyattin, pojasta. Veli Tom Pyatt pelailee Tampassa. Junioriura meni OHL:n Sudburyssä. Toisella kaudella lopullinen läpimurto ja korkealla varauksella Islandersiin. Valittiin OHL:n ykköstähdistöön. Kolmannen OHL kauden jälkeen löi itsensä läpi Islandersissa training campilla. Kausi toi 4 maalia heikoissa saarelaisissa ja ennen seuraavaa kautta tuli muutto Buffaloon. Ensimmäinen Sabres kausi meni puoliksi AHL:n ja NHL:n välillä, mutta kaudesta 02-03 eteenpäin mies on pelannut täydet kaudet show´ssa. Lockout kausi meni Ruotsin Hammarbyssä hyökkäävässä roolissa. 06-07 tulleen siirron myötä pääsi Canuckissa pelaamaan Sedinien kanssa ja teki omat maali sekä piste ennätyksensä. Kesällä 2009 tulleen tragedian vuoksi vaihtoi maisemaa kiekkohullusta Vancouverista Phoenixiin uutta alkua varten. Pyattin pitkäaikainen tyttöystävä kuoli juuri ennen häitä lomamatkalla Jamaicalla. Kojooteissa mies on pelannut pääsääntöiseti 3 ja 4 ketjuissa rikkovassa roolissa samalla tuoden tuiki tärkeää secondary scoringia.

Loukkaantumiset
Pelannut kohtuullisen ehjiä kausia. 08-09 kävi kauden jälkeen operoimassa polvensa. Sitten on näitä perus lätkäpelaajien vaivoja: 25 tikkiä huuleen kiekon osumasta 07-08 ja yksittäisiä pelien missaamisia.

Pelityyli
Ison ruhon ansiosta häntä on vaikea pysäyttää täydessä vauhdissa. Pyatt kykenee antamaan painavia taklauksia, suojaamaan kiekkoa ja tekemään tilaa ketjukavereilleen. Vetokin on kohtuullisen painava ja tarkka, mutta jos kaudessa kertyy laukauksia vain 100-150 niin 20 maalin raja alkaa olemaan jo aikalailla maksimaalinen suoritus.

Isoa kroppaa saisi hyödyntää enemmän. Sellainen tietty ilkeys puuttuu pelaamisesta. Luistelu tuolla massalla ei luonnollisesti ole maailman nopeinta. Varsinkin käännöksissa kömpelyys näkyy. Ei pääse riittävästi maalipaikoille laukomaan vajaavaisen luistelunsa takia eikä ole mikään maskimiehen prototyyppi eli itse veikkaisin 06-07 kauden 23 maalin jäävän miehen ikuiseksi ennätykseksi.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Siirtohistoria
1999: Pyatt 8th overall, New York Islanders
2002: Pyatt, Tim Connolly (NYI) <--> Mike Peca (BUF)
2006: Pyatt BUF <--> 4th round pick (VAN)
2009: Pyatt --> PHX (UFA)

Mikä selittää huikean vaihtoarvon putoamisen?
Pyatt Ja Connolly varattiin samana vuonna, Connolly koko draftin viidentenä ja Pyatt kolme vuoroa myöhemmin samaan seuraan. Peca seitsemän vuotta vanhempana tasaisena 50 pisteen pelaajana ei vastaa kuvaani korvauksena kahdesta huippulupauksesta... Lisäksi Peca ei edes ollut pelannut edeltävällä kaudella. Buffalossa Pyattista tuli 20 pisteen pelaaja, Connollystä nousevan tahdin 40 pisteen pelaaja(lukuunottamatta 02-03 kautta), mutta oliko 4th rounder kuitenkaan hyvä korvaus Pyattista, josta ei tullutkaan mitään kummempaa? Tuolla varausvuorollakin napattiin pelaaja, joka lätkii nykyään kiekkoa Saksassa DEL-liigassa. Lopulta sitten UFA statuksella pois tragedian jälkeen.
Miksi Pyatt ei saanut koittaa pidempään Buffalossa?
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Miksi Pyatt ei saanut koittaa pidempään Buffalossa?

En ole Pyattin uraa ennen Coyotes vuosia seurannut ja Buffalonkin tilannetta vain sivusilmällä.

Joku Sabres fani voi tulla vahvistamaan, mutta omien muistikuvien mukaan miehelle ei meinannut löytyä peliaikaa Buffalon silloisesta hyvinkin vankasta hyökkäysmateriaalista johtuen. Lisäksi tuo heikkouksissa mainittu ilkeyden puute vaikutti asiaan. Hän on edelleen hieman väliinputoaja. Taito ja liike ei riitä top 6:een ja pelityyli ei ole ihan täydellinen bottom 6:een. Buffalolla oli tuohon aikaan 10 yli 16 maalin tekijää.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mikä selittää huikean vaihtoarvon putoamisen?
Pyatt Ja Connolly varattiin samana vuonna, Connolly koko draftin viidentenä ja Pyatt kolme vuoroa myöhemmin samaan seuraan. Peca seitsemän vuotta vanhempana tasaisena 50 pisteen pelaajana ei vastaa kuvaani korvauksena kahdesta huippulupauksesta... Lisäksi Peca ei edes ollut pelannut edeltävällä kaudella. Buffalossa Pyattista tuli 20 pisteen pelaaja, Connollystä nousevan tahdin 40 pisteen pelaaja(lukuunottamatta 02-03 kautta), mutta oliko 4th rounder kuitenkaan hyvä korvaus Pyattista, josta ei tullutkaan mitään kummempaa?

Ihan täysin en ymmärrä mitä tarkoitat "huikealla vaihtoarvon putoamisella"? Ensimmäisessä kaupassa Pyatt oli se lisuke Connolly <-> Peca kaupassa ja toisessa Pyatt vaihdettiin 4th round pickiin. En ainakaan itse saa tuosta mitenkään merkittävää vaihtoarvon putoamista.

Ja jos Pecan arvoa ihmettelet niin eipä noiden Selke-voittajien arvo kovinkaan pieni yleensä ole ollut, varsinkin jo Selke-voittaja naputtelee sitä 20+ maaliakin.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Ihan täysin en ymmärrä mitä tarkoitat "huikealla vaihtoarvon putoamisella"? Ensimmäisessä kaupassa Pyatt oli se lisuke Connolly <-> Peca kaupassa ja toisessa Pyatt vaihdettiin 4th round pickiin. En ainakaan itse saa tuosta mitenkään merkittävää vaihtoarvon putoamista.

Top-10 varaus kaupataan lisukkeena parin vuoden päästä varaamisestaan ja sen jälkeen vaihtoarvo on 4ht rounder niin kyllä se mielestäni on huikeaa vaihtoarvon putoamista. Varausvuoro jolla Pyatt napattiin ei varmaan olisi mennyt lisukkeena Pecasta.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Doaner: Suuret kiitokset hyvästä kirjoituksesta Taylor Pyattiin liittyen! Phoenix on sympaattinen joukkue, mutta en ole pystynyt / ehtinyt katsoa joukkueen pelejä paljon, joten oli mukava lukea pelaajasta.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Itselleni kelpaisi pienet raportit Cal O'Reillysta ja Ryan O'Reillysta. Veljekset siis ilmeisesti kyseessä. Muuten olisi kiva kuulla vähän lisää näistä.
 

Ralph

Jäsen
Itselleni kelpaisi pienet raportit Cal O'Reillysta ja Ryan O'Reillysta. Veljekset siis ilmeisesti kyseessä.

Cal O'Reillystä en tiedä muuta, kuin että kyseessä on isoveli ja Nashvillen varaus, joka on nyt hyppinyt Phoenixiin ja sieltä Pittsburghiin. Ensi kaudeksi Coloradon 14. hyökkääjäksi hänet voisin ottaa, Ryanin taakse.

Ryan on sitten veljeksistä selvästi parempi.

Ryan O'Reilly
Keskushyökkääjä
s. 7.2.1991, Varna, Ontario, Kanada.

Mies varattiin NHL:ään kesällä 2009, toisen kierroksen kolmantena pelaaja, Colorado Avalancheen. Läntisen konferenssin jumboksi tullut Colorado Avalanche varasi ensimmäisellä kierroksella Matt Duchenen ja toisella kierroksella Ryan O'Reillyn. O'Reilly pääsi heti pelaamaan NHL:ssä, eli jo kaudella 2009-10, aloittaen nelossentterinä ja lopulta kolmossentterinä. Aloitti yllättävän hyvin, eikä Coloradon johdolla varmaan ollut vaikeuksia päättää että O'Reilly pelaisi koko kauden NHL:ssä. Muistaakseni pääsi todella nopeasti maalin ja pisteiden makuun. Mies hieman hyytyi loppukaudesta, mutta pelasi ottelua vaille koko kauden iskien 26 tehopistettä. Pelasi myös kaikki pudotuspelit, jossa pääsi maalintekijäksi jatkoajalla, kun San Josen Dan Boyle teki oman maalin.

Toisella kaudella O'Reilly, joka tiedettiin hyväksi kolmossentteriksi, vakuutti entuudestaan puolustuspelitaidoillaan. Nyt kausi ei alkanut kovin tehokkaasti, mutta keskivaiheissa vauhti kiihtyi. Se vauhti päättyi pieneen loukkaantumiseen jonka vuoksi O'Reilly pelasi koko kaudella 74 ottelua, tehden jälleen 26 pistettä. Pelasi tällöin todella hyvin yhteen erityisesti Daniel Winnikin kanssa.

Nyt tälle kaudelle, mies sai ketjukaverikseen kesällä toisena varatun ruotsalaisen, Gabriel Landeskogin. O'Reilly pääsi heti huikeaan vauhtiin, syöttäen alkukaudesta kovaan tahtiin maaleja ketjukavereille. Hetkeksi vauhti hyytyi, mutta sitten se käyrä kohosi taas, ehkä lopullisesti. Iski tärkeitä maaleja ja alusti hyvin paikkoja muille ja on nyt jo 50 tehopisteessä, yhden ottelun huilanneena. Pelaa nyt Landeskogin ja Tampa Baysta tulleen Steve Downien kanssa.

O'Reilly on monipuolinen, Jordan Staalimainen kakkos/kolmossentteri. Yksi liigan parhaimpia aloittajia ja puolutuspäässä varma suorittaja. Ottaa rutkasti kiekonriistoja ja pitää hyvin miehensä maalilla. Ei väistä ketään, vaikkei olekkaan mikään jättiläinen. Pelaa pelityyliinsä nähden yllättävän puhtaasti. Ei ole tainnut kertaakaan tapella NHL-urallaan, vaikka varmasti hän ryhtyisi myllyihin jos tarvetta olisi. Hyökkäyspäässä O'Reilly on kesällä selvästi parantanut käsiään, kun ensimmäisillä kausilla mies vaikutti hieman kädettömältä koohottajalta. Ei ole mitenkään nopea, mutta suojaa hyvin ja taistelee aina loppuun asti. Terävä laukaus, mutta hieman epätarkka, sillä vedot menevät usein seinille. Näyttää yhä koohottajalta hätäilijältä, mutta on kuitenkin rauhallinen ja pelaa siksi ajoittain viivalla ylivoimalla. Hyvä myös rankkareissa.

Entry level -sopimus päättyy tähän kauteen ja hän saa varmasti ensimmäisen miljoonasopimuksensa kesällä Coloradoon RFA-pelaajana. Coloradon GM, Greg Sherman, on ilmoittanut O'Reillyn olevan yksi neljästä Coloradon tulevaisuuden nimestä yhdessä Duchenen, Erik Johnsonin ja Semyon Varlamovin kanssa. Odotettavissa on joku noin neljän miljoonan ja kolmen vuoden sopimus. Tämän jälkeen, O'Reilly on yhä RFA ja tällöin nähdään, onko O'Reillystä NHL-tähtisentteriksi, eli lähemmäs seitsemään miljoonaan, vai tasaiseksi kakkossentteriksi ja johonkin viiteen miljoonaan. Kova tekijä, todella kova tekijä. Yksi suosikkipelaajiani.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös