Jarno Pikkaraiselle kenkää!

  • 204 918
  • 1 251
J

Just-Ice-Hockey

@Provider kyllä -lähtökohtaisesti tänne kannattaisi aina palkata menestysvalmentajia. Nythän tilanne on vain se, ettei niitä ole saatavilla.

Jos ajattelee tilannetta mihin Salmelainen tuli?

Manner, Tukka-Jukka ja Tapola olivat käytännössä tavoittamattomissa (jos Tapparan miehet edes kelpaavat meille faneille). + Pennanen nyt ei ollut edes menestyskoutsi, kun tämän ja ensi vuoden koutsipaletteja tehtiin. Tai silläkin taisi olla vielä jatko Kerhoon jo rustattuna? Ja nyt menossa ilmeisesti liiton hommiin?

Jalosta eikä Peltosta saada Sveitsistä ainakaan heti. Heillä siellä mukavat oltavat. Olin muuten siellä juuri työmatkalla. Miksi helvetissä edes tulisivat takaisin? Palkat paremmat, maisemat paremmat ja harrastamismahdollisuudet mielettömät. Ja on rahaa saada joukkueeseen parempi pelaajamateriaali.

Söde lienee seuraava potentiaalinen kotiutettava? Vai onko sekään? Onhan MJ-valmennus nimittäin makeaa hommaa.

K.Kivi on menestynyt, mutta haistan ison floppiriskin. Sopisiko Kivi tuohon koppiin vai olisiko liian monta tähteä mitä hallita? En osaa sanoa. Dufvaa dumataan, mutta osaahan se valmentaa. Ja omaa auktoriteettia. Ollaankohan me naurettu vähän turhaan sille? No ei ole Dufva tulossa ja tuskin Kivikään. Eikä ehkä harmitakaan.

Jotenkin en näe, että tätä tilannetta auttaa nyt ruikutus. On nimittäin ilmeisesti kasvatettava omasta takaa se menestysvalmentaja? Onko Pikkaraisesta siihen? En osaa sanoa. Aika 50/50% fiilikset. Mutta mä nyt kuulun siihen jengiin, jonka mielestä tää ainainen valmentajien poispotkiminen pitää saada loppumaan ennen kuin on kunnon aihetta. Musta nyt ei ole riittävää syytä:

5. sija uusiutuneella joukkueella ei ole huono saavutus. Siihen päälle hienoinen niskalenkki keskinäisissä otteluissa todennäköisiä finaalivastustajia Kärppiä ja Tapparaa vastaan.

Toki sitten on 0-1 pelit Ipaa vastaan, mutta sitten 2-0 pelit ja vielä selkeillä voitoilla Jyppiä vastaan. Potentiaalisia mestareita noikin. Mutta joku kutina on silti, että sen mestaruuden ratkaisee HIFK, Kärpät ja Tappara. Ja Pikkarainen on osoittanut osaavansa saada joukkueen pelaamaan juurikin näitä jengejä vastaan. Ja viime keväänä osoitti, että saa jengin nostamaan tasoa pleijareihin.

Muistetaan itkeä verisesti näitä Jukurit ja Pelicans pelien kotitappioita, kun Pike pyyhkii puolivälierässä jäätä vastustajalla ja Nordiksen paras keväthurmos sitten 2011 on päällä. Jengissä on nimittäin se potentiaali. Myös koutsissa.

Mutta 50/50%. Voi päättyä katastrofiin. Niin se Kojonkin kanssa aluksi päättyi.

Tuossa on lueteltu paljon suomalaisia valmentajia, ei toki kaikkia heitäkään. Lisäksi valmentajia on paljon muissakin maissa. Pikkaraisen suhteen alan kallistumaan siihen, että hän ei ollut paras valinta, ei edes paras saatavilla oleva, mutta riittävän hyvä vaikka voittamaan mestaruuden. Mainittakoon vaikka muuan Tirkkonen, jonka olisin ottanut mieluummin kuin Pikkaraisen. Siltikin olen sitä mieltä, että Pikkaraisella mennään vähintään tämä kausi ja aloitetaan seuraavakin.

Se mitä en ymmärrä, ja tässä ollaan varmasti eri leireissä, on miksi pahoittaa mieli siitä, jos joku haluaa valmentajaa vaihdettavan. Pikkaraisen tämän kauden näytöt ovat mielestäni vähintäänkin kyseenalaiset. Toki siellä oli kaksi huippumatsia kun voitettiin sekä Kärpät että Tappara samalla viikolla. Muuten toi meno on ollut kyllä yhtä tervanjuontia. Ainoa osa-alue mikä tuntuu toimivan illasta toiseen on ylivoima, muuten ollaan liikaa Herran ja yksilösuoritusten varassa.

Viides sija IFK:n materiaalilla on ihan minimi tällä hetkellä. Joo joukkue on elänyt, mutta ammattimiehiä ne kaikki on. Nyt on valmennuksen tehtävä löytää oikeat ketjut joilla mennä eteenpäin. Niin ja iskostaa sekä kehittää pelitapaa.

Se mitä Pikkarainen ei ole saanut käännettyä, niin yhä vaan hävitään kaikki kuuden pisteen matsit. Katoppa huviksesi ens kerran kun vastaan asettuu Ilves tai Jyp ja voitolla voidaan nousta sija tai kaksi taulukossa, niin kyseinen ottelu hävitään. Koko runkosarja ollaan takaa-ajossa tänäkin vuonna, se on asia mikä itseäni syö aika lailla, jälleen.

Muutenkin on tunne, että tämä on se Pikkaraisen kausi jolloin pitää onnistua. Tuskin tulee toiste moista materiaalia käyttöön herralle. Tai jos tämä taso on uusi normaali on Salmelainen aika kova kundi.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Jep, onelinerit on aina vähän helpompia ja keskustelusta on helppo kieltäytyä kun pitäisi perustella sotkujaan.
Kyllä täällä joku ihan muu aiheuttaa sotkua ja kirjoittelee faktana ilman kunnollisia argumentteja, ja nyt en viitannut sinuun @Pekka Kaukalo
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Toistan itseäni, mutta Pikkaraisen monottamisessa ei olisi nyt mitään järkeä. Kyllä, alkukausi on ollut hankala. Ja kyllä, vieläkin meno on tahmeaa. Mutta.

HIFK:n kolme ensimmäistä ketjua muodostunee pelaajista: Turunen, Paajanen, Dyk, M. Keränen, Sallinen, Leskinen, Saarinen Lundell ja Kangasniemi. Näistä kaksi viimeksi mainittua pelasi joukkueessa viime kaudella ja kaikki muut tulivat tälle kaudelle, vaikka kaikki omia kasvatteja toki ovatkin. M. Keränen ja Leskinen ovat nyt pelanneet yhteensä huikeat 20 ottelua HIFK:ssa, ja niissäkin on välillä ollut puolet joukkueesta sivussa. Ottaa aikansa saada joukkuepeli toimimaan.

Tuohon nähden alkukausi on mennyt jopa yllättävän hyvin, mikä johtuu pitkälti joukkueen huikeasta taitomäärästä. Nuo kolme ensimmäistä ketjua ovat huikeita, mikä tahansa voi paukuttaa pari-kolme maalia oikeastaan peliin kuin peliin. Näkisin että ainoa ongelma on se, saako Pkkarainen joukkueen hitsautumaan yhteen pudotuspeleihin. Jos saa, on HIFK todella vaikea pysäyttää.

Salmelaisen toiminnasta voisi sanoa, että kovan nipun on kasannut. Toivottavasti ei mene täysin uusiksi ensi kaudelle.

Hyvä pointti! Itsekin unohdan usein miten paljon on ollut vaihtuvuutta. Sitä on myös pakistossa jonkun verran ja varmaan tämä voi olla yksi syy sille miksi omista lähdöt ei ajoittain suju niin smootista sillä kaikki ei tunnista samalla tavalla milloin täytyy reagoida milläkin tavalla. Voihan olla että helmikuussa tämä ei enää ole mikään ongelma. Yv ja av on varmaan helpompia saada toimimaan ja ne ovatkin toimineet ihan hyvin kuten myös puolustus ihan ok.

Toivon todella että ainakin kärkihyökkääjistä Paajanen, Sallinen, M. Keränen, Lundell ja Jääskä jatkaa. Saarisen soppari jatkuu automaattisesti. Turunen ja Leskinen olisi bonusta. Jos valtaosa jatkaa niin ensikausi tulee olemaan varmasti tätä kautta helpompi.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Mielenkiinnosta; kuka?
Taidat itsekin tunnistaa itsesi, kun saavut paikalle utelemaan?

Ja kun seuraavaksi kysyt perusteita niin lue huolella eilinen tuotoksesi, jossa väität 1) IFKn keräävän enemmän pisteitä kuin Kärpät 2) Ihmettelet, miksi kahdella päävalmentajakaudellaan mestaruuden ja hopean saavuttaneelle Mikko Mannerille ei ole avattu ”potkut- ketjua”? Tämän jälkeen lue myös huolella @Ishmael sekä @Huml71 vastaukset viestiisi, jossa väitteesi ja ihmettelysi ammutaan totaalisesti alas. Tämän jälkeen omaan tyyliisi sivuutat ihan täysin sinulle kirjoitetut faktat, ja jauhat samaa levyä pienemmällä volyymilla ”mutku on sen kumma, että Mikko Manneria ei arvostella, kun Pikkaraistakin arvostellaan”.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Mainittakoon vaikka muuan Tirkkonen, jonka olisin ottanut mieluummin kuin Pikkaraisen.
Sori kun lainaan pitkästä tekstistä vain tämän. Pisti vähän silmään.

Jos kauden alla olisi kerrottu, että Pekka Tirkkonen ottaa vetovastuun Pikkaraiselta, niin olisit ollut tyytyväinen? Siis se Tirkkonen, joka on vetäny jotain mestisjengejä ja hommannut vyölleen potkut NL:stä?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: F#21

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielenkiinnosta; kuka?
Kaltaisiasi uskonsotureita ilmestyy tänne aina silloin tällöin ristiretkelle julistamaan punaista propagandaa. Ihmetys onkin sitten suuri, kun se mustan puhuminen valkoiseksi ei täällä onnistukaan ja niille jutuille lähinnä nauretaan. Voi tulla yllätyksenä ettei tämä Jatkoaika olekaan pelkkä hyväuskoisten hölmöjen fanipalsta, jossa mitataan sitä kuka on kovin ja uskollisin superfani. Sitä varten netistä löytyy muitakin paikkoja (ihan vaan vinkkinä) josta varmasti saat tuolle propagandallesi hakemaasi varauksetonta ihailua ja uskoa.

Onnea valitsemallesi HIFK-temppeliritarin tielle. Helppoa se ei tule olemaan. Älä kuitenkaan ryömi takaisin sinne kiven alle mistä olet tullut - hyvät naurut tuosta tahattomasta komiikasta on saatu.
 
Viimeksi muokattu:

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Kaltaisiasi uskonsotureita ilmestyy tänne aina silloin tällöin ristiretkelle julistamaan punaista propagandaa. Ihmetys onkin sitten suuri, kun se mustan puhuminen valkoiseksi ei täällä onnistukaan ja niille jutuille lähinnä nauretaan. Voi tulla yllätyksenä ettei tämä Jatkoaika olekaan pelkkä hyväuskoisten hölmöjen fanipalsta, jossa mitataan sitä kuka on kovin ja uskollisin superfani. Sitä varten netistä löytyy muitakin paikkoja (ihan vaan vinkkinä) josta varmasti saat tuolle propagandallesi hakemaasi varauksetonta ihailua ja uskoa.

Onnea ja menestystä valitsemallesi HIFK-temppeliritarin tielle. Helppoa se ei tule olemaan. Älä kuitenkaan ryömi takaisin sinne kiven alle mistä olet tullut - hyvät naurut tuosta tahattomasta komiikasta on saatu.
Mitä jengiä sä kannatat?
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä jengiä sä kannatat?
Eikös se tuossa lue. Nimenomaan kannatan seuraa ja toivon menestystä - en fanita. Niiden eroa eivät tämän palstan kakka peukalot tunnu ymmärtävän.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Tuossa on lueteltu paljon suomalaisia valmentajia, ei toki kaikkia heitäkään. Lisäksi valmentajia on paljon muissakin maissa. Pikkaraisen suhteen alan kallistumaan siihen, että hän ei ollut paras valinta, ei edes paras saatavilla oleva, mutta riittävän hyvä vaikka voittamaan mestaruuden. Mainittakoon vaikka muuan Tirkkonen, jonka olisin ottanut mieluummin kuin Pikkaraisen

Olen myös ihmetellyt miksei liigaan tule ulkomaalaisia valmentajia? Ehkä raha on ongelma? Sillä rahalla mitä täällä voidaan maksaa, ei saada ulkomaalaisia tasonsa näyttäneitä huippukoutseja? Siten riskit on isot, kun ei tunneta ja joutuu ottamaan pienen arvan? Voi tulla alkoholistia tai pastoria. Shedden oli toki kiinnostava onnistuminen, vaikka ei mestaruutta tuonutkaan.

Tirkkonen on onnistumassa Jypissä, mutta eihän sekään mikään automaatiomenestysvalkku ollut. Ja komppaan @Pekka Kaukalo kommenttia.

Tirkkosen mainitseminen nyt on ehkä jälkiviisautta. Tai en tiedä jos fanit on jo vuosia toivonut miestä tänne. En ainakaan löytänyt viestejä.

Se mitä en ymmärrä, ja tässä ollaan varmasti eri leireissä, on miksi pahoittaa mieli siitä, jos joku haluaa valmentajaa vaihdettavan. Pikkaraisen tämän kauden näytöt ovat mielestäni vähintäänkin kyseenalaiset. Toki siellä oli kaksi huippumatsia kun voitettiin sekä Kärpät että Tappara samalla viikolla. Muuten toi meno on ollut kyllä yhtä tervanjuontia. Ainoa osa-alue mikä tuntuu toimivan illasta toiseen on ylivoima, muuten ollaan liikaa Herran ja yksilösuoritusten varassa.

En usko, että ollaan vain yksilösuoritusten varassa. Pelisysteemin iskostus ja joukkueen yhteen hitsautuminen on vaiheessa, mutta on siellä aihioita, kuten Lehkonen purki niitä. Tapparalla ja Kärpillä on yhtälailla huippuyksilöitä ja kaadettiin ne.

Mutta ehken tässä siis pahoita mieltäni (koska on hienoa, että fanit elää tunteella ja mielipiteet on vapaita), vaan olen enemmänkin turhautunut. Kovin on Jatkoaika muuttunut monotoniseksi paskaa&kenkää vs odotellaan nyt -väittelyksi. Alkaa vain siten olla aika monotonista tää Koutsille kenkää ruinaaminen. Stögöllekin taidettiin perustaa kuukauden jälkeen ”kenkää” osio ja onneksi ei annettu. Saatiin edes jotain hienoa. Ennen oli sentään hieman mielikuvitusta näiden kenkää ketjujen kanssa. Oma suosikkini on ollut: ”Valtanen, Nybondas ja Jalonen, pyytäkää anteeksi ja poistukaa” -ketju. Jos KJ lukee jatkista, niin toivon sen nauraneen tolle eikä kanna kaunaa. Olisi kiva nähdä se joskus vielä täällä -vaikka epäilen sen jäävän Sveitsissä eläkkeelle.

Sana projekti on tyhmä, mutta harvassa on ne koutsit, jotka ensimmäisellä kaudellaan mestaruuden tuo. Toki Pikellä on takana kohta melkein vuosi päävalmentajuutta.

Kuten sinäkin, niin jotenkin nyt haluaisin antaa tälle projektille hieman aikaa. Kaikki nimittäin ei ole paskaa. On tosi paljon hyvää.

Se mitä Pikkarainen ei ole saanut käännettyä, niin yhä vaan hävitään kaikki kuuden pisteen matsit. Katoppa huviksesi ens kerran kun vastaan asettuu Ilves tai Jyp ja voitolla voidaan nousta sija tai kaksi taulukossa, niin kyseinen ottelu hävitään. Koko runkosarja ollaan takaa-ajossa tänäkin vuonna, se on asia mikä itseäni syö aika lailla, jälleen.

Jep. Toivon, että tää muuttuu. Ja noi on henkimaailman pelejä. Miten niihin on latauduttu? Toki isossa kuvassa noi Kärpät ja Tappara -matsit tuntuu pelaajille niiltä todellisilta 6 pinnan matseilta. Luulen, että alitajunnassa nää on meidän pelaajien mielestä ne päävastustajat. Ja siis typerää ajatella noin, koska kaikki pitää voittaa ja Ipa varsinkin voi olla tämän vuoden HPK. Ja olisi kiva saada hyvä runkosarjasijoitus.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Taidat itsekin tunnistaa itsesi, kun saavut paikalle utelemaan?

Ja kun seuraavaksi kysyt perusteita niin lue huolella eilinen tuotoksesi, jossa väität 1) IFKn keräävän enemmän pisteitä kuin Kärpät 2) Ihmettelet, miksi kahdella päävalmentajakaudellaan mestaruuden ja hopean saavuttaneelle Mikko Mannerille ei ole avattu ”potkut- ketjua”? Tämän jälkeen lue myös huolella @Ishmael sekä @Huml71 vastaukset viestiisi, jossa väitteesi ja ihmettelysi ammutaan totaalisesti alas. Tämän jälkeen omaan tyyliisi sivuutat ihan täysin sinulle kirjoitetut faktat, ja jauhat samaa levyä pienemmällä volyymilla ”mutku on sen kumma, että Mikko Manneria ei arvostella, kun Pikkaraistakin arvostellaan”.

1) Väitän näin, koska IFK on viimeisestä viidestä ottelusta kerännyt enemmän pisteitä kuin Kärpät?
Seuraan 5 ja 10 pelin kuntopuntareita vähintään yhtä tarkasti kuin sarjatilannettakin. Nuo kuntopuntarit kertovat nimensä mukaisesti joukkueen tuloskunnon suunnasta. Mikä meni väärin?

2)
Oma näkemykseni on, että niin kauan kuin Pikkaraisen joukkue repii pisteitä paremmin kuin Kärpät, niin hän/he tekee juuri oikeita asioita. Siitä olen 100% varma, että Mannerin ei ollut tarkoitus hävitä Sportille, eikä Pikkaraisen pelsuille. Mikä päävalmentajien vastuu on näistä tappioista, en tiedä.
Täällä se 'oikeuttaa' osan faneista vaatimaan Pikulle kenkää, mutta Oululaiset eivät ole vaivautuneet edes perustamaan Mannerille kenkää! - ketjua 10 vuoden valmentajakauden aikana

Kyllä kaikki luetun ymmärtämisessä jollain tasolla olevat saavat tuosta ihan eri kuvan. Mikäli asiasta on joku laajempi näkemysero, niin palautetta otetaan vastaan erittäin mielellään.

Liigan sivuilta on helposti saatavilla myös vähän vähemmän rajallinen tilasto:
Kärpät 32 ottelua, 74 pistettä.
IFK 33 ottelua, 57 pistettä. Eli IFK ei tosiaan revi enemmän pisteitä kuin Kärpät, vaan itse asiassa vähemmän. N. 0,5 pistettä per ottelu vähemmän.
Ehkä Oulussa ei vaadita valmentajalle potkuja Jatkoajan keskustelupalstalla, mutta voiko se johtua siitä, että:
- Niitä voidaan silti vaatia jossain muissa keskusteluissa?
- Niitä ei ole tarpeen vaatia, kun katsoo vaikka mitalitilastoja viimeisten 15 vuoden ajalta (vrt. IFK)?

Ammutaanko tässä totaalisesti alas väittämäni, että IFK on viidessä viimeisessä pelissään ottanut enemmän pisteitä kuin Kärpät? Vai väitinkö jotain muuta?

Ampuuko viestin kirjoittaja tällä alas väitteeni siitä, että Oululaisilla ole Mannerille kenkää-ketjua?
Väittämällä, että potkuja saatetaan vaatia jossain muualla? Tuoko on totaalista väitteeni alasampumista?

Kyllä meilläkin osataan. "Suikkaselle kenkää!" -ketju avattiin "jo" lokakuussa 2016, ainoastaan yhden kuukauden liigataipaleen jälkeen.

@Lätty-ylämummo Miksi meidän pitäisi avata "Mannerille kenkää" -ketju heti yhden heikomman jakson jälkeen? Kahdelta kaudelta miehen ollessa päävalmentajana saldona on kulta sekä hopea, ja tämäkin kausi on kokonaisuutena mennyt varsin mallikkaasti.

Palstaveli @Huml71 kysymyksen voi tulkita kahdella eri tavalla. Joko hän kysyy minulta, että miksi ko. ketju pitäisi avata, tai ihmettelee asian tarpeellisuutta ylipäätään. Joko vastaukseni miellytti tai ei, perästä ei ole kuulunut.

Sinun ei tarvinnut vastaavaa pohtia Pikkaraisen kohdalla, vaan avasit ketjun 1h 18min sen jälkeen, kun seura julkisti valmentajan vaihdon.

Olen ryhtynyt kirjoittamaan tänne siksi, että seuraa ja yksittäisiä toimijoita dissaavat ja heille suoraan vittuilevat nimimerkit mielestäni ylläpitävät IFK:n ympärillä negatiivista ilmapiiriä. 'Työkalukseni' olen valinnut sen, että koitan perusteluillani kyseenalaistaa väitteitä, joille en näe perusteita. Tilastot on yksi sellainen väline, mutta olen hyvin tietoinen siitä, että niitä voi käyttää väärin. Pyrin väärinkäyttöä välttämään kaikin keinoin siksi, että uskon vahvasti positiivisen asennoitumisen yhdistettynä rehellisyyteen kantavan pidemmälle. Osana tätä linjaa on myös se, että jos puutun jonkun tietyn henkilön näkemyksiin, teen sen niin, että käytän hänen sanomaansa viitteenä, enkä vihjaile sinun valitsemmasi tyyliin.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Kaltaisiasi uskonsotureita ilmestyy tänne aina silloin tällöin ristiretkelle julistamaan punaista propagandaa. Ihmetys onkin sitten suuri, kun se mustan puhuminen valkoiseksi ei täällä onnistukaan ja niille jutuille lähinnä nauretaan. Voi tulla yllätyksenä ettei tämä Jatkoaika olekaan pelkkä hyväuskoisten hölmöjen fanipalsta, jossa mitataan sitä kuka on kovin ja uskollisin superfani. Sitä varten netistä löytyy muitakin paikkoja (ihan vaan vinkkinä) josta varmasti saat tuolle propagandallesi hakemaasi varauksetonta ihailua ja uskoa.

Onnea valitsemallesi HIFK-temppeliritarin tielle. Helppoa se ei tule olemaan. Älä kuitenkaan ryömi takaisin sinne kiven alle mistä olet tullut - hyvät naurut tuosta tahattomasta komiikasta on saatu.

Pari faktaa:
-olen agnostikko
-kirjoitukseni vastaavat vain omia näkemyksiäni, joten olen korkeintaan Lätty-ylämummo propagandisti, en punainen.
-minulla ei ole mitään tarvetta kyseenalaistaa värien perinteisiä määrityksiä
-en hae näkemyksilleni ihailua, vaan mielenkiintoisia debatteja, joissa perusteet olisivat edes hiukan mielenkiintoisia
-olen mielissäni voidessani ilostutta aivan paskankin huumorintajun omaavan ihmisen elämää
 

Salo70

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PENA, RAMI, FRANK
Mihinkähän on muuten kadonnut takavuosien kestotekosyy eli "ollaan harjoiteltu kovempaa kuin koskaan, jengillä jalat jumissa?"
Nykyään perustellaan päinvittuapelaamista sillä että puuttuu pari marginaalipelaajaa niin koko homma kusee siihen.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Eikös se tuossa lue. Nimenomaan kannatan seuraa ja toivon menestystä - en fanita. Niiden eroa eivät tämän palstan kakka peukalot tunnu ymmärtävän.
Uuh, osasit kääntää nimimerkkini.

Kun nyt semantiikan puolelle upotaan, niin fanitushan tulee toki sanasta "fanatic". Eli haet tässä erotusta fiksujen kannattajien ja hysteeristen fanien välille? Edustat siis itse "järkiperäistä kannattajakuntaa", joka vain "toivoo menestystä" muttei "fanita". Mitäs sitten tämä kannattaminen pitää sisällään? Ostatko lippuja? Löytyykö hyllystä fanituotteita? Miten olet onnistunut vetämään rajan? Jos nyt joku media tulee haastattelemaan ja kysymys olisi; "oletko IFK-fani", niin mitä vastaat?

Kun katsotaan vaikkapa sinun tai jonkun muun joukkuetta vain kannattavan henkilön kirjoituksia, niin voisi nimenomaan kuvitella, että kyse on fanista: Valmentajaa ollaan vaihtamassa jokaisen hävityn ottelun jälkeen, omien tunteiden hallinta tasoa 2-vuotias. Näppäimistöltä irtoaa pelkkää negatiivista paskaa heti kun siihen on tilaisuus, mutta missään nimessä ei faniteta.

Sanalle fani löytyy toki pohjaa sekä psykologiasta että uskonnoista. Fanitukseen liittyy vahvoja tunteita. Mitä siis hae tällä kahtiajaolla? Vai onko yritys olla vain nokkela, herra makkara.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Pekka Kaukalo mielipiteeni Pikkaraisen tilanteesta voit käydä lukemassa aiemmin tänään jättämästäni postauksesta äänestysketjuun Pikkaraisen potkuista.
Älä siis vääristele sanomisiani.
 

444

Jäsen
Myönnän otannan rajallisuuden, eikä se sinänsä vastaa kysymykseesi. Oma näkemykseni on, että niin kauan kuin Pikkaraisen joukkue repii pisteitä paremmin kuin Kärpät, niin hän/he tekee juuri oikeita asioita.
Ammutaanko tässä totaalisesti alas väittämäni, että IFK on viidessä viimeisessä pelissään ottanut enemmän pisteitä kuin Kärpät? Vai väitinkö jotain muuta?

Ampuuko viestin kirjoittaja tällä alas väitteeni siitä, että Oululaisilla ole Mannerille kenkää-ketjua?
Väittämällä, että potkuja saatetaan vaatia jossain muualla? Tuoko on totaalista väitteeni alasampumista?
Myönnät itsekin, että viiden pelin otanta on rajallinen. Noin pienellä otannalla sattuman mahdollisuus kasvaa huomattavaksi ja tekee sen vuoksi ko. tilaston epäluotettavaksi. Voisi myös kysyä, että miksi juuri 5 ottelua? Miksi ei vaikka 4 tai 6? Tai vaikka se myös mainitsemasi 10? 4, 6, 7, 8 ja 10 ottelun kuntopuntarissa Kärpät on IFK:n edellä. 5 ja 9 ottelun kohdalla tilanne kääntyy meidän eduksemme. Joten ei liene ihme, että otantaasi kyseenalaistetaan.

Alkuperäinen väitteesi myös oli, että ”niin kauan kun Pikkaraisen joukkue repii pisteitä paremmin kuin Kärpät, niin hän/he tekee juuri oikeita asioita”. Viiden ottelun perusteella kaikki on siis hyvin, kun saldona on 7 pistettä, koska Kärpät on kerännyt vähemmän pisteitä samassa ajassa? 1,4 pisteen keskiarvolla olisi viime kaudella sijoituttu runkosarjassa sijalle 10. Tuossa kuuluisassa 5 ottelun kuntopuntarissa sijoitus on mairittelevasti peräti 9. Minun mielestäni se ei ole oikeanlaista tekemistä, riippumatta siitä, miten Kärpät pärjää. Vaihtoehtoisesti voisin kysyä, että onko tekeminen ollut vähemmän optimaalista 4, 6, 7, 8 ja 10 ottelun osalta, koska tällöin pisteitä on kertynyt vähemmän kuin Kärpille? Entä 33 ottelun perusteella?

Mikäli pointti tuosta ”Mannerille kenkää” -ketjun puuttumisesta ei vielä aiemmin mennyt perille, niin yritetään uudestaan. Vuodesta 2003 Kärpät on saavuttanut 7 kultaa, 3 hopeaa sekä 2 pronssia. IFK:n saldo vastaavalta ajalta on 1 kulta, 1 hopea ja 2 pronssia. Onko siis mitenkään mahdollista, että koska Oulussa on totuttu menestymään, niin myös seurajohdon tekemiin valintoihin lähtökohtaisesti luotetaan ja tietynlainen usko siihen omien tekemiseen säilyy pienistä suvannoista huolimatta? Helsingissä puolestaan ollaan totuttu siihen, että menestystä ei tule. Pääsääntöisesti huonoista päätöksistä johtuen; on huonosti kasattuja joukkueita ja väärin valittuja valmentajia. Onko mitenkään mahdollista, että tällä lähihistorialla kannattajat / fanit vain aidosti haluavat enemmän? Haluaisivat, että sitä menestystä vihdoin tulisi? Edellisestä mestaruudesta tulee keväällä kuluneeksi 9 vuotta, ja se on tällä budjetilla ja talousalueella toimivalle seuralle aivan säälittävä suoritus. Oulussa menestystä tulee tasaiseen tahtiin, joten omiin on helpompi luottaa. Ehkä siksi porukka ei nouse barrikadeille Mambaa vastaan, vaikka ovatkin viimeisissä 5 pelissä keränneet 2 pistettä vähemmän kuin IFK.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt laittoi @Ishmael yllä olevalla kirjoituksella ns. lättyä ylämummoon!
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Eikös se tuossa lue. Nimenomaan kannatan seuraa ja toivon menestystä - en fanita. Niiden eroa eivät tämän palstan kakka peukalot tunnu ymmärtävän.

Hyvä että kannatat IFK:ta, mutta eikai fanittamisessakaan ole mitään väärää? Fanit ovat tunnelman ja seuran tulojen kannalta aika tärkeä porukka.
 
J

Just-Ice-Hockey

Olen myös ihmetellyt miksei liigaan tule ulkomaalaisia valmentajia? Ehkä raha on ongelma? Sillä rahalla mitä täällä voidaan maksaa, ei saada ulkomaalaisia tasonsa näyttäneitä huippukoutseja? Siten riskit on isot, kun ei tunneta ja joutuu ottamaan pienen arvan? Voi tulla alkoholistia tai pastoria. Shedden oli toki kiinnostava onnistuminen, vaikka ei mestaruutta tuonutkaan.

Tirkkonen on onnistumassa Jypissä, mutta eihän sekään mikään automaatiomenestysvalkku ollut. Ja komppaan @Pekka Kaukalo kommenttia.

Tirkkosen mainitseminen nyt on ehkä jälkiviisautta. Tai en tiedä jos fanit on jo vuosia toivonut miestä tänne. En ainakaan löytänyt viestejä.

Kyllä kai niitä riskejä on kotimaisissakin valmentajissa. Lisäksi Salmelaisen duuni on tehdä riskikartoitus sillä tavalla, että ei tule pappia tai alkoholistia, ei ainakaan sellaista joka ei osaa valmentaa. Tuskin ylipäänsä on olemassa varmaa menestysvalkkua, jos olisi, on pelkkää mielenköyhyyttä olla käyttämättä kaikkia mahdollisia fyrkkia tallaiseen henkilöön.

Tirkkosen osalta en maininnut häntä minään varmana korttina. Totesin vain, että hän olisi ollut itselleni mieluisampi vaihtoehto verrattuna Pikkaraiseen. Ja tämä ihan vaan näyttöjen perusteella, Tirkkonen teki kuitenkin SaiPassa varsin hyvää työtä. Ja sama näyttäisi nyt toistuvan Jypissä. Pikkaraisen näytöt Liigasta rajoittuvat toistaiseksi yhteen pudotuspelisarjaan, mikä imo on aika vähän IFK:n päävalmentajalle.

En usko, että ollaan vain yksilösuoritusten varassa. Pelisysteemin iskostus ja joukkueen yhteen hitsautuminen on vaiheessa, mutta on siellä aihioita, kuten Lehkonen purki niitä. Tapparalla ja Kärpillä on yhtälailla huippuyksilöitä ja kaadettiin ne.

Meillä on vain yksi ketju joka saa peliä painettua vastustajan päähän toistuvasti. Jos siellä olisi edes alustavaa systeemiä, saisi meidän jengi tolla taitotasolla pelin painettua vastustajan päätyyn ja pidettyä sen siellä. Nythän meillä ei käytännössä ole muuta kuin kova paine, aina ja jatkuvasti. Se, että me joudutaan jatkuvasti nostamaan esille kahta voittoa kertoo enemmän meidän jatkuvasta alemmuustilasta kuin mistään muusta. Terveen itsetunnon omaava kannattajakunta ei jää kiinni yksittäiseen voittoon, sen ei ole tarve jäädä. Ihan yhtälailla kuin sillä ei ole tarvetta rypeä yksittäisessä tappiossa.

Mutta ehken tässä siis pahoita mieltäni (koska on hienoa, että fanit elää tunteella ja mielipiteet on vapaita), vaan olen enemmänkin turhautunut. Kovin on Jatkoaika muuttunut monotoniseksi paskaa&kenkää vs odotellaan nyt -väittelyksi. Alkaa vain siten olla aika monotonista tää Koutsille kenkää ruinaaminen. Stögöllekin taidettiin perustaa kuukauden jälkeen ”kenkää” osio ja onneksi ei annettu. Saatiin edes jotain hienoa. Ennen oli sentään hieman mielikuvitusta näiden kenkää ketjujen kanssa. Oma suosikkini on ollut: ”Valtanen, Nybondas ja Jalonen, pyytäkää anteeksi ja poistukaa” -ketju. Jos KJ lukee jatkista, niin toivon sen nauraneen tolle eikä kanna kaunaa. Olisi kiva nähdä se joskus vielä täällä -vaikka epäilen sen jäävän Sveitsissä eläkkeelle.

IFK-osiin on kieltämättä syntynyt melko syvä ja pitkä rintamalinja, minkä kummallakin puolella kirjoittajat tuntuvat olevan melko syvällä poteroissaan. Toki liikehdintää on viime aikoina näkynyt. Salmelainen on tehnyt hyvää duunia, minkä seurauksena monet herrasta kriittisesti kirjoittaneet ovat avoimesti osoittaneet tukeaan herralle ja tämän tekemiselle. Ovatpa jopa jotkut myöntäneet olleensa miehen suhteen väärässä. Sama on varmasti Pikkaraisen kohdalla mahdollista, jos vaan tuo tekee työnsä tavalla joka näkyy a) kentällä ja b) sarjataulukossa. Anteeksi nyt, mutta viidessija puolivälissä kautta ei missään nimessä IFK:n materiaalilla ole hyvä suoritus, ihan minimi tasolla siinä mennään.

Salmelaisen kohdalla tapahtunut muutos osoittaa imo sen, että kaikki täällä kirjoitettu kritiikki kumpuaa rakkaudesta seuraan, halusta nähdä IFK:n menestyvän. Jotenkin itse pidän kriittistä lähestymistapaa aidompana välittämisenä kuin kaiken hyväksymistä, mutta se nyt taas on vain minun näkemykseni.

Jakolinjoista vielä sen verran, että viestissäsi mainitsemasi kirjoittajan kaltaiset spedet elävät niistä. Näillä henkilöillä ei ole mitää annettavaa keskustelulle, jolloin heidän antinsa supistuu typeriin onelinereihin, vailla mitään pointtia.

Sana projekti on tyhmä, mutta harvassa on ne koutsit, jotka ensimmäisellä kaudellaan mestaruuden tuo. Toki Pikellä on takana kohta melkein vuosi päävalmentajuutta.

Kuten sinäkin, niin jotenkin nyt haluaisin antaa tälle projektille hieman aikaa. Kaikki nimittäin ei ole paskaa. On tosi paljon hyvää.

Harvassa tosiaan ovat ne valmentajat jotka ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan kannun uuteen seuraan tuovat. Kuluvalla vuosikymmenellä niitä kuitenkin joitakin löytyy: Suikkanen, Aho, Marjamäki ja Manner nyt ainakin. Sana projekti on siten todella tyhmä, ainakin valmennuksen suhteen. Ehkäpä Salmelaisella voi jonkin sortin projekti olla käynnissä Nyban jäljiltä, mutta sen pitää olla valmis jo nyt. Nyt ei uj-tasollakaan enää sitten projekteja vaan kovaa duunia sen eteen, että IFK on ja pysyy isona ja kauniina.

Jep. Toivon, että tää muuttuu. Ja noi on henkimaailman pelejä. Miten niihin on latauduttu? Toki isossa kuvassa noi Kärpät ja Tappara -matsit tuntuu pelaajille niiltä todellisilta 6 pinnan matseilta. Luulen, että alitajunnassa nää on meidän pelaajien mielestä ne päävastustajat. Ja siis typerää ajatella noin, koska kaikki pitää voittaa ja Ipa varsinkin voi olla tämän vuoden HPK. Ja olisi kiva saada hyvä runkosarjasijoitus.

Pelaajille ei voi olla mitään kuuden pinnan matseja. Heidän tehtävänsä on pelata niin, että kolme pinnaa tarttuu aina mukaan. Toki tuo ei ole realismia, mutta siinä se pelaajien tehtävä kaikessa yksinkertaisuudessaan on. Jotenkin luulen, että noissa mainitsemissani peleissä on kyse @BOL mainitsemasta ylilatauksesta. Asia mikä, mikäli tulkintani pitää paikkansa, menee täysin valmennuksen piikkiin.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Olen myös ihmetellyt miksei liigaan tule ulkomaalaisia valmentajia? Ehkä raha on ongelma? Sillä rahalla mitä täällä voidaan maksaa, ei saada ulkomaalaisia tasonsa näyttäneitä huippukoutseja? Siten riskit on isot, kun ei tunneta ja joutuu ottamaan pienen arvan? Voi tulla alkoholistia tai pastoria. Shedden oli toki kiinnostava onnistuminen, vaikka ei mestaruutta tuonutkaan.

Kotimaisen lätkän erityispiirteet on korostuneet viiden viimevuoden aikana. Täällä pelataan isossa kaukalossa nopeaa, fyysistä ja erittäin taktista lätkää. Oma väitteeni on, että ulkomaalaisen valmentajan on helpompi menestyä maa- kuin seurajoukkueen peräsimessä ensimmäisellä kaudellaan. Hyvä valmentaja omaksuu tietenkin täällä vaadittavat taidot, mutta opiskeluajat tahtoo olla etenkin fanien puolelta aika lyhyitä.

Kärkijoukkueiden budjetit mahdollistaa valmentajan palkkaamisen mistä euroopan sarjasta tahansa. Virta vie kumminkin toiseen suuntaan, meiltä pois. Täällä lätkässä tehdään nyt erinomaista duunia.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
@Pekka Kaukalo mielipiteeni Pikkaraisen tilanteesta voit käydä lukemassa aiemmin tänään jättämästäni postauksesta äänestysketjuun Pikkaraisen potkuista.
Älä siis vääristele sanomisiani.

Meinaatko siis tätä:

Tuossa pitäisi olla myös vaihtoehto, että kenkää tämän kauden jälkeen jos menestystä ei tule. Sen verran voi vielä katella. Kuitenkin kaksi kautta kakkosvalmentajana ja puolitoista ykkösenä pitäisi riittää näyttöihin. Sekin vielä ettei niitä varteenotettavia vaihtoehtoja ole nyt kesken kauden tarjolla.

En minä tuon perään kysellyt. Jos nyt meni täysin ohi, niin kyselin kylläkin fanitus / kannatus semantiikan perään ja homma lähti liikkelle, kun arvostelit IFK:n jatkoaikaosiossa IFK:n fania/kannattajaa liiasta kannattamisesta/fanittamisesta. Voit toki osoittaa, missä vääristelin sanomiasi.

Voitko siis avata tyhmemmälle tätä tiukkaa rajaa jonka olet vetänyt fanituksen ja kannattamisen välille ja sitä, miten se tulee esille omassa toiminnassasi. Ketkä lasket itsesi lisäksi vain kannattajiksi ja ketkä ovat liikaa fanituksen puolella.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voitko siis avata tyhmemmälle tätä tiukkaa rajaa jonka olet vetänyt fanituksen ja kannattamisen välille ja sitä, miten se tulee esille omassa toiminnassasi. Ketkä lasket itsesi lisäksi vain kannattajiksi ja ketkä ovat liikaa fanituksen puolella.
Huomasin kyllä sen sun kysymysten tulvan, mutta en nyt jaksa mitään kysy/vastaa -leikkejä. Koska se lienee ihan sama mitä sulle sanoo, niin eri mieltä ollaan ja on tässä parempaakin tekemistä ja ajankäyttöä kuin kysymysleikit.

Lyhyesti. HIFK:n pelatessa ketä vaan vastaan toivon sen voittavan - silloinkin kun en siihen usko.
Nyt tulee se järkyttävä osuus: voin myös vedonlyönnissä pelata Hifk:ta vastaan, jos huomaan hyvän sauman/kertoimen tehdä sillä rahaa, kuten olen tehnytkin. Jostain kumman syystä niissäkin tilanteissa toivon Hifk:n voittoa (pelaan maltillisilla panoksilla).
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
No katotaas:

























Tuossa otos marraskuun loppuun. Jos tuo joukko peukuttajineen ei riitä mainitsemakseni kouralliseksi, niin laskeskellaan joulukuu jatkoksi.
Tuossa kommentoin ettei ole luottoa Pikkaraiseen (omalla tavallani). Potkuja en ollut vaatimassa. Minulle on yhdentekevää, saako potkut vai ei, sillä tässä vaiheessa kautta se tuskin muuttaa mitään. Uskoa ei ole, saa todistaa vääräksi.

Tosin uusi hyvä valmentaja, jolla on näkemys siitä, miten pitäisi pelata (selkeä taktiikka tai jopa useampi) sekä omassa päässä että vastustajan, saattaisi auttaa.

En olisi ensinkään valinnut Pikkaraista, mutta ehkä Salmelainen ei parempaa löytänyt/onnistunut saamaan.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Pikkarainen ei tule kenkää samaan ennen kuin ollaan todella syväkyykyssä ilman mahdollisuutta menestyä. Ja siinäkin tapauksessa valmentaja tulee todennäköisesti akselilta Kalto/Kuhta.

En ymmärrä miksi tämä ketju on aktiivinen jatkuvasti vaikka kukaan ei vaadi potkuja. Miksi tätä samaa keskustelua ei voi käydä vitutus ketjussa?

Kyllä itseäkin vituttaa tappiota Pelsuja yms. vastaan. Silti vaikka miten mietin asiaa, en näe miten valmentajan vaihdos tässä kohti mitään auttaisi pysäyttämättömään voitto kulkuun..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös