Provider

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisihan se kivaa ja kannatettavaa, että jää olisi Liigakaukaloissa parempi ja ennen kaikkea tasaisempi laatuista. En nyt vaan jaksa innostua selityksistä meidän menestymättömyyden tai lokkaantumisten johtuvan huonosta jäästä. Huonoa jäätä tuntuu olevan ”juuri meillä” ihan kaikilla.
Okei. No sehän on hyvä niin. Ja olen jopa kanssasi pitkälti samaa mieltä. Kuten varmaan fiksuna kirjoittajana huomaat, en ole missään kohtaa selittänyt IFK:n huonoutta paskalla jäällä. Vähintään sinun olisi se pitänyt huomata, mutta ehkä touhutipan houkutus oli liian suuri.

Olen vain pyynnöstä antanut linkit, joissa pelaajat omalla nimellään mainitsevat Nordiksen jään olevan paska. Vähemmän yllättäen tämä ei pyytäjälle kelvannut, vaan maalitolpat siirtyivät, mutta se onkin aivan eroa asia se.

Toki Nordiksen paska jää vaikuttaa IFK:hon enemmän kuin muihin, mutta vain loukkaantumisen kautta, itse ottelutapahtumassa olosuhteet ovat kummallekin joukkueelle samat.
 
"Viime kaudella Paajanen oli vielä aliarvostettu ja jumaloitu pelaaja teidän mielestä ja nyt ihmetellään kun saa ansaitsemaansa arvostusta ja nostetaan Kunyk häntä paremmaksi. Montako kertaa Kunyk on tällä kaudella mahtunut EHT:lle mukaan? Ei kertaakaan."
VapaaehtoisGM 28.12.2019

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Mutta @Lätty-ylämummo nyt puhutaan hieman eri asiasta kuin siitä, että pomppaako kiekko lavan yli kolmannessa erässä. Josko jätettäisiin itse peleistä puhuminen. Pelit on aika pieni osa kokonaisuutta.

Puhutaan siitä, että vuodesta toiseen HIFK johtaa loukkitilastoja. Mitä asioita sen päivittäisess toiminnassa on eri kuin muilla joukkueilla?

1) Harjoitteluolosuhteet
2) Peliolosuhteet (joskus treenataan eri paikassa kuin pelataan)
3) Fyysinen valmennus
4) Taktinen valmennus
5) Muut faktorit, kuten Apollon Vippi.

Kaikki muut on vaihtuneet ja jopa Apollossa käydään nykyään vähemmän, mutta harjoittelu-olosuhteet eivät.
 
Hei, mua ei huimaa! -The Sir
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK
Suosikkijoukkue
IFK
Ehkä jääkiekkoilija on taitoluistelijatyttöstä herkempi loukkaantumaan?
En vieläkään ymmärrä sitä, että käyttäjiä Nordiksella on pilvin pimein, mutta vain edareilla olisi ongelmia jään vuoksi. En osta.
 

F#21

Jäsen
Pitäisiköhän Nordiksen jäämestarille viedä vähän parempi perjantaipullo, jotta jatkossa jää on paras mahdollinen juuri jääkiekolle? Voisi myös kuvitella, että jos hoitaa hommansa oikein hyvin, hänen nimensä on muistissa, kun GH joskus tarvitsee jäämestaria? En kyllä ole varma, tuli vain mieleen.
Heh, kaverit tekevät siellä parhaansa kyllä. Siitä ei homma ole kiinni.

Omista kokemuksista on jo n. 10 vuotta, joten eivät varmasti (=toivottavasti) pidä paikkaansa tänä päivänä. Silloin tuli treenattua tai valmennettua siellä lähes päivittäin noin viiden vuoden ajan ja vaikkakin yläkerran jäällä unelmat nousivat (ei valmentajana) alakertaa paremmin, niin jää oli harkkahallissa parempi. Yläkerran jää oli tällöin liian pehmeä ja esim. muodostelmaluistelijoiden jälkeen tuossa oli aivan perseestä treenata kun urat eivät olleet ehtineet kunnolla jäätyä.

Miten muistaisin että muutama vuosi sitten tehty kuntotarkastus suositteli isompaa remonttia jäälaitteiston osalta? En nyt nopeasti löytänyt enää siihen linkkiä niin en tätä pystynyt varmistamaan.

edit. Ei näköjään ollut jääkoneistosta mainittu mitään tuossa Kiinteistöviraston tekemässä tutkimuksessa.
edit2. Ollaan muuten todella kaukana ketjun aiheesta tällä hetkellä, joten jos jatkoja halutaan niin voitaisiin vaihtaa ketjua.
 
Viimeksi muokattu:

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
No enpä ihan vitsailuksi sanoisi, sillä vaikka toki muutkin asiat merkitsevät, niin maailmalla ainakin on ymmärretty tuon popcorn osaston hinta, ja ihan hitokseen on panostettu nimenomaan siihen puoleen tuossa fysiikkavalmennuksen kehittämisessä, kaikkine tukijärjestelmineen, että loukkaantumisia saataisiin vähennettyä merkittävästi.
"Maailmalla on ymmärretty". Esimerkkejä?

Oletan @F#21 tarkoittaneen, että fysiikkavalmentajan palettiin tulisi kuulua IFK:ssa pitkäjänteisesti muutakin kuin yhden kauden loukkaantumisten vähentäminen.


Tiedän jopa ammattini puolestanikin, että eräskin -melko kalliskin- yhdysvaltalainen ammattilaisseura sai toteuttamillaan - kyllästyneitä kun jatkuviin loukkaantumisiin olivat - kokonaisratkaisuilla vähennettyä useampia kymmeniä prosentteja loukkaantumisten määriä, kun fysiikkavalmmenus saatiin hiottua hyvän teknisen järjestelmän kanssa jokaista yksilöä merkittävästi paremmin palvelevaan iskuun.
En tosiaankaan lähde arvailmaan mitä teet työksesi, mutta pahoittelen jo etukäteen ennakkoasennettani sen suhteen, että työsi toisi mitään lisää fysiikkavalmennuksen arviointiin. Kyseinen kappale tekstissäsi jää muutenkin salamyhkäiseksi: Mikä seura, mikä laji? Mitä tarkoittaa "kokonaisratkaisu"? Mikä on "tekninen järjestelmä"? Jenkeissä on pikkasen erilainen valikoima hoitometodeja, mitä tulee vammoista toipumiseen ja yleiseen fyysiseen kehitykseen.

Eli en tosiaankaan vähättelisi ollenkaan sitä osaa tuosta valmennuksesta. Jos ja kun myyt osaamista sillä saralla, niin se voittaa jolla on tarjota paketti, joka sen peruskunnon lisäksi tarjoaa kokonaisuden jossa ei kallis kaveri istu kautta katsomon puolella, vaan tekee sitä homma josta seura käsittääkseni makseleekin.
Jep, kyllä fysiikkavalmennus ON tärkeä osa kokonaisuutta. Mutta, mitä tarkoitat? Voittaako se siis pelit, jolla on paras kunto? Eli mikäli Jukurit saisivat naarattua parhaan fysiikkavalmentajan, he voittaisivat? Vai tarkoitatko, että sellainen fysiikkavalmentaja joka tarjoaa parhaan kokonaisuuden (mitä lie tarkoittaakaan) saa pestin liigajengiin? Mitähän tuo nyt sitten tarkoittaa, mikäli kyse on parhaasta paketista?


Huippujoukkueeksi - ei edes kansallisella tasolla - ei tulla sillä, että pelaajat (tai siis ne veret seisauttavat hankinnat) huilailevat kauden ja seura hakuampuu tuurajia jostakin jämäpelaajista ja p-amerikan herraties mistä sarjoista. Joukkue ja sen valmennus -harjoitteluineen - rakennetaan mahdollisimman valmiiksi ennen kunkin kauden alkamista, jotta voidaan myös toteuttaa mahdollisimman optimaalinen kokonaisuus mitä tulee harjoitteluun ja pelaamiseen yksilönä tahi joukkueena.
Sekava on myös tämä kappale, eikä (tekstin) määrä tunnu korvaavan laatua. Tarkoitatko IFK:ta? Vai yleisesti joukkueita? Mitäs noita nyt tulikaan viime kaudella IFK:hon? Järvinen, Keränen, Leskinen...hmm. Siitä toki samaa mieltä, että joukkueen tulisi olla rungoltaan mahdollisimman valmis heti kauden alkaessa. Täydentäviä palasia voidaan tuoda sitten aikanaan sisään loukkantumisten ja floppien paikoiksi ja poffien materiaalileveyttä lisäämään. Kuten on tehtykin.

Toista toki on se, jos joukkue -kuten IFK vähän tuntuu välillä olevan mentaaliltaan- on vain sellainen "harrasteluporukka" menestymiseen satsaamisen sijaan, jolloin asioita voidaan toki tehdä puolivaloilla, jutella mukavia kauniista tulevaisuudesta, keräillä pelaajia pitkin kautta sieltä ja täältä ja vähän tuoltakin sekä katsella että kuka pelaa jos pelaa, kauden alkaessa, sen aikana ja varsinkin lopussa.
Mitähän toista se nyt on? Mihin tämä kappale viittaa? Kuvitteletko ihan tosissasi, että IFK ei tavoittele menestystä? Puolivaloilla tuolla vaan hiihtelevät ja juttelevat mukavia. Kiva käydä nostamassa liksa ja moikata tuttuja. Joopa joo taas.


Jokaisen ammattilais-urheiluseuran valmentajan pitäisi kyllä tänä päivänä kyetä siihen, että saa kavereille kuntoa aikaiseksi ja tulokset sillä saralla kehittymään, mutta melko harvassa tuntuu olevan sellaiset, jotka aikaan saavat sen siten, ettei pelaaja altistu lisääntyneelle loukkaantumisriskille.
Otin puppulausegeneraattorista sulle tälle lauseelle vastineen (eka joka sieltä pärähti): "Oudoksuttavaa kyllä, on useasti todettu, että teoreettinen mielipide avaa itse kullekin tiedon ja ymmärryksen portin kohti järjestelmän ulkopuolelle jääneitä epäonnistuneita prosesseja."

Kröhöm, siis: Tarkoitatko, että on Pikkaraisen vika, että ei saa "kaverille kuntoa"? Tiedätkö miten kuntoa on kauden mittaan mitattu IFK:ssa tai kuka siitä on ollut vastuussa? Onko siis Pikkarainen aiheuttanut jollain maagisella väärällä treenaamisella pelaajille loukkaantumisia?

Tämä toki ei ole helppoa ilman hyvää kehon rasitustilan tunnistavaa järjestelmää, ja siihen ei oikeastaan (voisi jopa sanoa että varsinkaan) kovinkaan hyvin sovelllu juuri kenenkään kohdalla se perinteinen "musta tuntuu että voin tänään treenata kovaa" mentaliteetti, koska iso osa ei vaan osaa tunnistaa niitä merkkejä itsessään milloin ei kannattaisi vetää sisukalut suussa niitä treenejä, ja mikä olisi optimaalinen levon, lihashuollon ja treenin suhde juuri sille päivälle.
Ei edes, vaikka harjoituksia olisi -kuten nykyään entistä enemmän on- yksilöity kunkin henkilökohtaisen kehitystarpeen huomioiden.
Tiedätkö miten IFK:ssa on mitattu kehon rasitustilaa vaikkapa viime kaudella? Oletatko, että ei käytössä ei ole ollut mitään muuta mittaria kuin pelaajan oma mutu?

Osaltaan tämäkin vaikuttaa lopulta siihen, miten tasapainoisesti joukkue kykenee peleissä suorittamaan. Ja mitä enemmän näitä osataan tunnistaa, sitä enemmän myös kykenee se varsinainen pelillinen valmentaja tekemään tarpeellisia muutoksia kokoonpanoihin, joilla peliesitys pysyy paremmin tasapainoisena ja loukkaantumisetkin todennäköisesti vähenevät sen seurauksena.
Siloin ei tarvitse myöskään alati hakata päätään honkaan silläkään, että peluutetaan väkisin pelaajaa jolla on se "the nimi" selässään, koska juuri nyt onkin tilanne se, että siitä on suunnilleen yhtä paljon hyötyä joukkueelleen kuin pohjattomasta saappaasta vesilätäkössä.
Eli siis viittaako tämä kappale siihen, että Pikkarainen ei ole onnistunut ymmärtämään mitä on mitattu ja on siksi peluuttanut "the nimi"-pelaajaa liikaa, jolloin "the nimi"-pelaaja on hyödytön joukkueelleen...koska on siis huonossa fyysisessä tilassa? Turunen? Vai siis Leskinen vai kuka? Eli IFK:ssa ei ole tunnistettu pelaajien rasitustilaa ja siksi viime kaudella ei pärjätty oletetulla tasolla?

En osaa sanoa, enkä sanoisi vaikka osaisinkin, että miten paljon tämä(kin) IFK:n pelissä on näkynyt viime vuosina, mutta ei tuo keskimäärin ole oikein hyvältä näyttänyt. Mutta vaikea on tosiaankin täysin sanoa totuutta, koska vahva tieto maailman paskimmasta jäästä, joka kaikki vammat aiheuttaa, on jonkinlaisena palstatotuutena kaikkeen syypäänä. Mene ja tiedä siis, missä se totuus makaa, mutta en ole kyllä nähnyt merkkejä siitä, että IFK mikään edelläkävijä ja suuri visionääri olisi ollut yhtään missään asiassa, ja se näkynee myös noissa mestaruuksien määrissä.
Tähän olisi myös voinut vastata puppulausegeneraattorilla. Eli nytkö siis fysiikkavalmennusta – tai siis valmennusta – tai siis molempia tai jompaa kumpaa, ei voi arvostaa koska mestaruuksia ei ole tullut?

Loppuun voisi hitusen lainata tätä jonkun täällä mainitsemaa Sallisen toteamaa, että "joukkueessa tehdään paljon oikeita asioita", niin mielestäni näkyy sekin, että siellä tehdään myös paljon vääriä asioita, tai ainakin on tehty aina viimeaikoihin asti.
Lainaat kapteenia ja käännät ympäri maailmanmestarin sanoman palvelemaan omaa agendaasi? Joka – jos en väärin ymmärtänyt – on siis se, että IFK:n valmentaja tai valmentajat ovat tehneet viime aikoihin asti paljon vääriä asioita. Erikoinen tyyli hyödyntää lainattua tekstiä, toki tottahan tuo saattaa siitä huolimatta olla. Voihan se olla, että nyt vihdoin uuden fysiikkavalmentajan myötä karmivat poissaololuvut (jotka eivät siis ole johtuneet pelkästä huonosta fysiikasta) kääntyvät maagisesti parempaan. Ja millainen johtopäätös siitä itse asiassa pitäisi tehdä, mikäli näin tapahtuisi? Eli josko ensi kaudella kukaan ei loukkaannu, sairastu ja lopussa nostellaan terveen joukkueen voimin kannua – niin kuka on onnistunut ja mistä se johtui?

Se taas, että muuttuuko asiat näiltä osin jatkossa, jää nähtäväksi, mutta tosiasiat -juurikin niitä mestaruuksia ja loukkaantumisia, kuin myös peliesityksiä katsoen tahi laskien, puhuvat puolestaan, eivätkä siis tue näkemystä jonka mukaan IFK olisi edes lähellä sellaista eurooppalaista suurseuraa. Toivottavasti jatkossa asia on toisin.
Ei varmasti IFK ole vielä eurooppalainen suurseura – eikä varmasti tule sitä olemaan ihan tosta noin vaan ja sormia napsauttamalla. Onko sitä mikään muukaan suomalainen seura? Tuskin. Toki pitäisi varmaan ensin määritellä mitä se tarkoittaa? CHL- ja liigamestaruuksia? No, niitä voi tulla vain ajan myötä. Vaikka IFK voittaisi ensi kaudella mestaruuden ja seuraavalla kaudella sekä mestaruuden että CHL:n pokaalin, niin ei mielestäni olisi vielä todistettu yhtään mitään. Eurooppalaisen suurseuran titteliin vaadittaisiin melkoista dominanssia koko Euroopan talousalueella ja vieläpä monia vuosia ellei vuosikymmeniä. Pitkä ja kivinen on tie.
 
"Spora kaulaan ja skragalla Nordikselle"
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat; Kerava Shakers
Pitäisköhän välillä keskustella topicin otsikkoon liittyvistä asioista?
 
Asun böndellä, mut mulla on pala Stadia sydämessä
”Mitä helvettiä sinä oikein paukutat täällä? Kannattaisi ehkä kahteen kertaan miettiä mitä sanoo, vaikka nyt vain internetissä ollaankin. Lähe menee vielä kun ehdit.” - käyttäjien ’SirPentti’ ja ’Animal’ yhdistetty kommentti eräässä Jatkoaika.com palstan ketjussa syyskuussa 2016 -
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat; Kerava Shakers
Jos viittaat edelliseen viestiini niin yritin kyllä ymmärtää Tommyä nimenomaan ketjun aiheeseen liittyen. En toki voinut välttyä ottamasta kantaa myös muihin sekaviin väittämiin kun vauhtiin pääsin.
Oli enemmänkin muille jotka keskittyivät jään kunnon spekulointiin yms.
 
Asun böndellä, mut mulla on pala Stadia sydämessä
”Mitä helvettiä sinä oikein paukutat täällä? Kannattaisi ehkä kahteen kertaan miettiä mitä sanoo, vaikka nyt vain internetissä ollaankin. Lähe menee vielä kun ehdit.” - käyttäjien ’SirPentti’ ja ’Animal’ yhdistetty kommentti eräässä Jatkoaika.com palstan ketjussa syyskuussa 2016 -

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Oikeastaan itselleni se mikä tässä kaudessa on nyt vähän kiinnostavaa, että onko Pikkaraisesta mihinkään?

Hyvä valmentaja saa joukkueensa myös venymään tiukassa paikassa. Nyt on tiukka paikka. Loukkaantumiset on jo nakertaneet harjoituskautta ja myöskin kassalipas on varmaan kiinni. Kuitenkin jengissä on paljon laatua. Saako koutsi nyt tämän rosteriin "ylittämään itsensä".

Nyt olisi Pike se kuuluisa näytön paikka.
 
Hei, mua ei huimaa! -The Sir
Suosikkijoukkue
HIFK, Jokipojat, Montreal Canadiens, Liverpool
Oikeastaan itselleni se mikä tässä kaudessa on nyt vähän kiinnostavaa, että onko Pikkaraisesta mihinkään?

Hyvä valmentaja saa joukkueensa myös venymään tiukassa paikassa. Nyt on tiukka paikka. Loukkaantumiset on jo nakertaneet harjoituskautta ja myöskin kassalipas on varmaan kiinni. Kuitenkin jengissä on paljon laatua. Saako koutsi nyt tämän rosteriin "ylittämään itsensä".

Nyt olisi Pike se kuuluisa näytön paikka.

Hyvä kysymys, että onko Pikkaraisesta mihinkään?

Katsoin Pikkaraisen uuden kauden elokuun avaushaastattelun ja yritin tulkita miehen sanomisia kehonkielen ja sanomisten perusteella. Jostain syystä en vain saanut oikein kiinni haastattelusta. Pikkarainen vaikutti koko ajan hieman epävarmalta ja "säikyltä" eikä osannut oikein tiivistää sanomisia kannattajille/pelaajille tai kun tiivisti, sisältö jäi silti tyhjäksi.

Jos tuon haastattelun perusteella pitäisi tehdä johtopäätöksiä, niin Pikkarainen ei ainakaan siinä haastattelussa olisi saanut minua vakuutettua pelaajien valmentajana kun ei saanut täysin vakuutettua tavallisena seuran kannattajanakaan. Olisin jäänyt pelaajana pohtimaan, että mitä tuo valmentaja minulta lopulta haluaa.

Pikkarainen toimii hyvin tietyssä pienemmässä ympäristössä, kuten esimerkiksi Joensuussa, jossa toi Mestiksen mestaruuden Joensuun Kiekko-Pojille 2009-2010, mutta sekin oli ostettu aika pitkälle rahalla ylivoimaisella joukkueella. Oliko se sitten Pikkaraisen vai joukkueen vai molempien mestaruus, en tiedä, mutta Liiga ja etenkin Stadin HIFK on astetta vaativampi ympäristö kenelle tahansa valmentajalle ja pelaajille, paitsi aivan parhaimmille. Se on samalla HIFK:n kirous ja siunaus, miten valmentaja ja pelaajat selviävät valtakunnan kirkkaimmissa valoissa fanaattisten kannattajien vaativien katseiden ja odotusten ristitulessa.

Minulle tuli Pikkaraisesta deja vu Pentti Matikaisesta, molemmilla sukunimessä -nen pääte. Matikaisen kaudet HIFK:ssa olivat suurimmaksi osaksi yhdenlaista jatkuvaa sekoilua ja mieleen on tullut sama ajatus Pikkaraisesta, että ovatko hänen kautensa HIFK:ssa myös lopulta sekoilua. Ei välttämättä hänen takiaan vaan, että HIFK ja Pikkarainen eivät lopulta ole se "Match in Heaven" osaamiseltaan, kulttuuritaustaltaan tai uskottavuudeltaan pelaajien parissa.

Pelitavallisesti Pikkarainen on minusta aika suoraviivainen kaveri esimerkiksi Kärppien Manneriin verrattuna, samalla sabluunalla mennään vaikka kaaduttaisiin koko ajan saappaat jalassa. Matikainen oli myös suoraviivainen, toisaalta yksinkertainen nousukaskaveri, joka luuli olevansa parempi kuin lopulta olikaan. Matikaisen hybris oli niin valtava, että hän oli tuhota koko klassisen jääkiekkoseuran lopulta osaamattomuuttaan ja junttimaista suurieleisyyttään. Paska juttu myöntää kun itsekin on samoilta kulmilta.

Se mitä pelkään Pikkaraisesta, että hän ei vaan saa joukkuetta sillä tavalla hanskaan, että kaikki pelaajat ostaisivat hänen pelitavalliset ideansa ja mojonsa sekä seisoisivat valmentajan takana silloin kun kaikki ei mene kuten Strömsössä. Eikä kausi ole alkanut suotuisasti kun useampi pelaaja on loukkaantuneena, pelitapa rakoilee harjoituspeleissä ja yhdeksi kärkisentteriksi ajateltu Broadhurst kadonnut täysin maan alle. Ihan kuin "Penan" kauhea Karma seuraisi myös Pikkaraista HIFK:n.

Stadin ja HIFK:n perinteinen kaksikielinen arroganssi ja kirkkaat valot saattavat olla lopulta myös Pikkaraiselle kompastuskivi, jonka ylittäminen ei onnistu pelkästään pelillistä vaatimustasoa nostamalla. Toki toivon parasta kuten aina, mutta pelkään samalla pahinta.

Jos 10 ensimmäistä peliä menee penkin alle (kaiketi nyt sen verran edes pelataan pelejä koronan aikana), niin ollaan taas HIFK:ssa tilanteessa, jossa valmentajaa ollaan heivaamassa pois, pelaajat sekoamassa pelilliseen kaaokseen ja seurapomot hiljaa pohtivat, että mitäs nyt tarttis tehdä, ainakin hankkia pelaajia loukkaantuneiden tilalle.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK, Jokipojat, Montreal Canadiens, Liverpool
Jotain rotia! Pena on aito Pohjois-Karjalalainen, mutta Pike savolainen.

Vakava syntyperävirhe, mutta kannuksensa Pikkarainen hankki Joensuussa. Karjalaisten näkökulmasta savolaiset ovat kieroja vääräjalkaisia ja tyhjiä lupauksia tekeviä ketkuilijoita. Penalle pojot karjalaisuudesta, mutta eihän se juuri mitään ymmärtänyt seurajohtamisessta.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
@Jäkishöntsä hauskaa pohdintaa. Viime kädessä sitä menestystä voi saada monella tavalla. Kyllähän Penakin taisi parit arvokisat ihan hyvin höökiä.

Mutta itselleni kovan valmentajan tekee se, että saa enemmän joukkueesta irti kuin oletetaan. Viime vuonna tämä ei onnistunut. Toki oli kuulemma noi loukit ihan poikkeuksellisia. Eli kuten pelaajat itsekin sanoivat, että on helpompaa palautua yhdestä pitkästä loukista kuin useasta pienemmästä, koska olet tavallaan koko ajan rikki eikä ukkoja saa treeneihin.

Nyt joukkue on kuitenkin riittävä siihen, että taisteltaisiin paikasta 4 sakissa. Ei olla ennakkosuosikkeja, mutta nyt se pieni ero pitää tulla valmennuksen tekemänä. Jos valmennus suorittaa perustasolla, niin materiaalin puolesta taistellaan sijoista 5-7. Jos taas valmennus nostaa tasoaan niin silloin on tuo välieräpaikka mahdollinen. Joka se olisi kaiken tämän sekoilun jälkeen jopa saavutus.
 
Hei, mua ei huimaa! -The Sir
Suosikkijoukkue
IFK
SolidSportin juontaja heitti äsken ihan randomilla että "sanokaa minun sanoneen, Jarno Pikkarainen valmentaa vielä jonain päivänä Suomen maajoukkuetta!". Naurahdin ihan ääneen!
Aika moni täällä naureskeli silloinkin, kun Pennanen kengittiin, mutta eipä IFK-tausta ole estänyt maajoukkuetehtäviin pääsyä.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Markku Kanerva
SolidSportin juontaja heitti äsken ihan randomilla että "sanokaa minun sanoneen, Jarno Pikkarainen valmentaa vielä jonain päivänä Suomen maajoukkuetta!". Naurahdin ihan ääneen!
Voihan tämä tapahtuakkin joskus. Nyt sille ei vain ole mitään merkkejä, joten tälläiset heitot on osastoa "saatan olla oikeassa tai en"
 

Provider

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se mitä Pennanen on tehnyt myöhemmin urallaan on IFK:n osalta täysin toissijaista. 2012 hän oli vielä aivan liian raaka IFK:n peräsimeen. Sama koskee myös Pikkaraista, se ei ole millään tavalla IFK:lta pois, jos hän joskus nousee vaikka maajoukkuevalmentajaksi asti. Merkitystä on vain sillä riittääkö nyt.
 
"Viime kaudella Paajanen oli vielä aliarvostettu ja jumaloitu pelaaja teidän mielestä ja nyt ihmetellään kun saa ansaitsemaansa arvostusta ja nostetaan Kunyk häntä paremmaksi. Montako kertaa Kunyk on tällä kaudella mahtunut EHT:lle mukaan? Ei kertaakaan."
VapaaehtoisGM 28.12.2019

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Se mitä Pennanen on tehnyt myöhemmin urallaan on IFK:n osalta täysin toissijaista. 2012 hän oli vielä aivan liian raaka IFK:n peräsimeen. Sama koskee myös Pikkaraista, se ei ole millään tavalla IFK:lta pois, jos hän joskus nousee vaikka maajoukkuevalmentajaksi asti. Merkitystä on vain sillä riittääkö nyt.
Ihan vapaasti vaikka NHL:n Stanley Cup mestarivalmentajaksi, mutta se vaatii näyttöjä ja ehkä vähän kielitaitoakin.
Tai jos Lundell tulkkaa myös 2030-luvulla, niin fine!
On meinaan käsittämätöntä, että pian tulevan eurooppalaisen suurseuran valmentaja ei osaa englantia.
 
'897 - not before,
not after
but ever since!

PuukäsiPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Näinkö on? Onkohan tälle mitään lähdettä?

Mietin vaan kun tuntui oikein hyvin tulevan juttuun Broadwurstin kanssa jossain videolla...
Eiköhän tässä ole taas kerran vedetty omat hyvät johtopäätökset kun Wursti sanoi jossain haastiksessa, että aluksi oli vaikeaa kun on tottunut englantiin valmennuskielenä mutta Lundell on niitä sitten käännellyt hänelle.
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On meinaan käsittämätöntä, että pian tulevan eurooppalaisen suurseuran valmentaja ei osaa englantia.
Lyhyesti sanottuna: Höpö höpö!

Et viitisisi levitellä täällä omia "tietojasi", jotka ovat vääriä, ettei tästäkin tule nyt taas yksi virheellinen palstatotuus.

Valmennuskielenä IFK:ssa on tosiaan suomi, eikä siinä ole Liiga-maailmassa mitään ihmeellistä, vaikka joukkueessa on ulkomaalaisvahvistuksia, eli ei kannata vääntää sitä yhtään sen isommaksi asiaksi kuin se on.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lyhyesti sanottuna: Höpö höpö!

Et viitisisi levitellä täällä omia "tietojasi", jotka ovat vääriä, ettei tästäkin tule nyt taas yksi virheellinen palstatotuus.

Valmennuskielenä IFK:ssa on tosiaan suomi, eikä siinä ole Liiga-maailmassa mitään ihmeellistä, vaikka joukkueessa on ulkomaalaisvahvistuksia, eli ei kannata vääntää sitä yhtään sen isommaksi asiaksi kuin se on.
Nyt mäkin kiinnostuin jo -ennenkuin tästäkään tulee virheellinen palstatotuus- että missä lukee, tai mistä selviää, että valmennuskieli on suomi? Ja toisaalta -joka siis oli oleellisempi asia- että osaako se pike...tai siis kohta eurooppalaisen huippuseuran valkku sitä enkkua vai ei?

En ota kantaa onko sillä mitään väliä, mutta kunhan kiinnostuin kun ei vastauksestasi auennut että mikä siinä lainatussa viestissä oli tarkkanottaen se virheellinen palstatottus, tahi sellaiseksi ainakin muodostuva?
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Saatoin ymmärtää väärin tuon kirjoituksen, mutta sellainen käsitys jäi, että tulkkia tarvitaan. Oli miten oli, jos itse olisin valmentaja kertoisin asiat ensin suomeksi, sitten englanniksi ja jos osaisin vielä ruotsiksi ja muilla kielillä. Sillä voisin varmistua siitä, että viestini menee henkilökohtaisesti ja oikein perille.
Ja tällä en epäile yhtään Lunkan tulkkaustaitoa.
Oudon kuvan tuo teksti kuitenkin antaa.
Eikä minun tarvitse käsitystäni muuttaa ellei HIFK:n sivuilla toisin todeta tai ellen itse henk. kohtaisesti kuule valmentajamme puhuvan Lontoon murretta.
Ei näitä tarvitse todistella puolin eikä toisin.
 
'897 - not before,
not after
but ever since!

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Valmennuskielestä vielä:
Se on ollut englanti (tai osittain) ainakin Brewerin, Sicilianon, Sheddenin ja Baxterin kausina ja ainakin osittain En nyt suoralta kädeltä muista onko meillä ollut joku täysin ruotsalainen valmentaja.
Taisi olla myös ennen Breweria joinakin kausina.
Eli höpö-höpö vaan.
No hard feelings!
 
'897 - not before,
not after
but ever since!

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Saatoin ymmärtää väärin tuon kirjoituksen, mutta sellainen käsitys jäi, että tulkkia tarvitaan. Oli miten oli, jos itse olisin valmentaja kertoisin asiat ensin suomeksi, sitten englanniksi ja jos osaisin vielä ruotsiksi ja muilla kielillä. Sillä voisin varmistua siitä, että viestini menee henkilökohtaisesti ja oikein perille.
Ja tällä en epäile yhtään Lunkan tulkkaustaitoa.
Oudon kuvan tuo teksti kuitenkin antaa.
Eikä minun tarvitse käsitystäni muuttaa ellei HIFK:n sivuilla toisin todeta tai ellen itse henk. kohtaisesti kuule valmentajamme puhuvan Lontoon murretta.
Ei näitä tarvitse todistella puolin eikä toisin.
Itsehän vetäisin ensin viittomakielellä, sen jälkeen somaliksi. Tuon jälkeen varmistaisin, että kaikkia on kutsuttu oikeilla pronomineillä ja lähtisin vetämään seuraavaksi englantia. Tuosta sitten norjaa ja vielä venäjäksi varmuuden vuoksi. Näin siis tekisin, vaikken kunnolla osaa suomeakaan. Mutta varmistaisin, että viestini menee henkilökohtaisesti perille. Tarvittaessa treenit jatkuisivat seuraavan päivän puolelle – ihan siis jotta viesti menee perille henkilökohtaisesti.
 
"Spora kaulaan ja skragalla Nordikselle"
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy