Jarkko Ruutu – kova pelaaja vai rotta?

  • 688 916
  • 3 212

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse haluaisin ainakin ehdottomasti Ruudun omaan joukkueeseeni kuin vastustajan. Osaa ärsyttää ja samalla myös tehdä pisteitä silloin tällöin.
Antaa aina kaikkensa omalle joukkueelle ja uskaltaa ottaa avoimesti kritiikkiä vastaan.

Jaa, minusta taas vastustajan tahallinen ärsyttäminen ja hermostuttaminen vaatii kovuutta kun onnistuessaan se nimenomaan johtaa nähdyn kaltaisiin tekoihin. Eli sailioilla lähtee lapasesta ja ajellaan kädet korkealla päähään tai koitetaan jotenkin muuten kuolleesta kulmasta kostaa jotain pelin aikaista ärsytystä.

Jarkko Ruutu on siis molempia, ärsyttävä rotta ja kova pelaaja. Ja varmasti kentällä myös aika mulkkumainen vastustaja.

Quote that. Jakke on nimenomaan molempia. Sitä ainoastaan ihmettelen ettei hanskaamaan ole vielä lähtenyt ja jotenkin on sellainen kutina perseessä, että Rudi ei matsaa tällä kaudella kertaakaan. Jäähymäärät ei yllätä yhtään. Tehopisteet sen sijaan yllättää. Kyllä Jarkosta on enemmän hyötyä kuin haittaa joukkueelle, vaikka välillä niitä "kuolemia" tulee ja teatterilavat kutsuu. Mutta onneksi pelaa meillä eikä vihulaisten joukkueissa. Ruutu on onnistunut omassa roolissaan tosi hyvin.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Huutonaurut. Olit varmaan Buranalla katsomassa kyseisen matsin, sillä Urholla näyttivät silloin muutamankin hidastuksen tuosta taklauksesta, joka tapahtui Kurjen ollessa kiinni laidassa, jolloin Jakke taklasi tätä olkapäähän eli kyseessä oli ehdottoman puhdas taklaus.

Taisit katsoa kyseistä peliä melko vahvat värilasit päässä. Jos Ruudun taklaus Kurkeen oli puhdas niin eilinen Sailion "taklaus" Ruutuun oli tämän kauden komein niitti. Kurjen tilanteessa Jarkko tuli kolmantena miehenä kuolleesta kulmasta ja taklasi kyynärpäätä käyttäen suoraan päähän. Siitä ei saa puhdasta millään, mutta uskon hyvyyteen Ruudunkin kohdalla ja 2+10 oli aivan oikea tuomio. Sailion eilinen temppu oli ruma ja onneksi siitä selvittiin ilman kummempia vahinkoja, vaikka se tavallaan hyvältä tuntuikin (Ruudun kyykistymiset, selän kääntämiset, jalasta kiinni pitämiset yms saivat varmaan jokaisen Blues-fanin ärsyyntymään).

Ruutu on erilainen persoona ja antaa kyllä kaikkensa joukkueelle, mutta uskon että Ruudun ja joukkueen kannalta olisi parempi, jos jättäisi hypyt vähemmälle, sillä eiköhän tästä seuraa lieveilmiö (kenties jossakin määrin jo seurannut), että ne Ruutuun kohdistuvat oikeat rikkeet jäävät äkkiä viheltämättä. Kuitenkin Ruudulla on myös kiekollista osaamista, joten käyttäisi enemmän käsiään ja heittelisi jätkää tieltään mojovilla taklauksilla niin jäisi varmasti parempi maku.

Eilen Ruutu pelasti Jokereille pisteen.
 
Quote that. Jakke on nimenomaan molempia. Sitä ainoastaan ihmettelen ettei hanskaamaan ole vielä lähtenyt ja jotenkin on sellainen kutina perseessä, että Rudi ei matsaa tällä kaudella kertaakaan.

Kekäläinenhän sanoi Iltalehdessä suht suoraan että JR:lla on tappelukielto. Tavallaan harmi, koska nyt sitten pahimpien kuumentujien purkautumiskeinoksi näyttää jäävän vain Sailiolta nähdyt teilausyritykset joita en missään tapauksessa haluaisi kentällä näkeväni. En sano etteikö Ruudun olisi "ansaittua" ottaa välillä oikein kunnolla kovuutta vastaan, mutta nähdynkaltaista kyynärpäätaklausta ei voi kukaan täysjärkinen ei-Porilainen puolustaa oli vastaanottajana kuka hyvänsä. Joku tässä ketjussa jo hekumoi jonkun isomman noutajan suorittamaa tappotaklausta, olisiko se sitten oikeus ja kohtuus jos Ruudun ura tai miksei vaikkapa alaraajojen käyttökyky päättyisi haaveiltuun teilaukseen? Kuinka moni hurraisi vielä matsin jälkeenkin?

In other news, statseja kun katsoo niin jäähysaldo 131min on kyllä melkoinen saavutus kun katsoo ettei Ruutu ole saanut "kuin" 3 kymppiä ja yhden erittäin heppoisen ulosajon jota ei olisi koskaan saanut jos vastaanottajana ei olisi ollut kokokansanilmaveivikultamikke. Pelejä kun on katsonut niin harva Jarkon kakkonen on ollut ns. hyvä jäähy, melkein kaikki ovat joko turhia/typeriä tai sitten pelkällä nimellä saatuja. Pistesaldo sen sijaan on ollut yllätys ainakin itselle ja harva JR:n pojo on tullut lahjana vaan kaveri nimenomaan tekee niitä pongoja eikä hirsoile kakkossyöttöjä. Itse kyllä diggaan suuresti Ruudun touhuista kentällä niitä älyttömiä lakoamisia lukuunottamatta, tosin siinäkin sellainen klausuuli että onhan niissä oma huumoriarvonsa kun iso äijä lakoaa aivan palasiksi ympäri kenttää. Filmaus on erittäin perseestä mutta jos se nyt on noin saatanan lujaa sisäänrakennettu niin mieluummin sitä sitten katselee oikein kunnon teatteria kuin perus uimahyppyjä kun vähän maila käy luistimien lähellä joita näkee jokavitunpesoselta SM-liigassa.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Sailiolta ruma temppu ei siinä, monia rumia temppuja olemme nähneet myös Ruudulta tämän kauden aikana.

Tuli vain mieleeni, että eikös tuo ollut ihan selvä kuittaus Sailiolta? Jos mieheltä loppui keinot kesken, että kuinka asian oikein hoitaisi, kun ei Jarkko tappele kuitenkaan, ja tällä kertaa päätti ikäänkuin ylittää sääntöjen rajoja härskillä tavalla? Se ei tietenkään tee Sailion tempusta yhtään oikeutetumpaa, mutta onko Jarkko itse ajanut itsensä tähän tilanteeseen selkärangattomuudellaan, sitä minä vain mietin.

Edit. kannattaisi näköjään lukea edelliset viestit ensin.
 

trap

Jäsen
Rottahan Sailiokin on ja yksi heikkous on se että lähtee myös itse provosointeihin mukaan. Eilen oli Ruudun kanssa alusta asti sanailua ja tökkimistä, lopussa meni sitten vati nurin ja ihan hyvä niin.
 
Rottahan Sailiokin on ja yksi heikkous on se että lähtee myös itse provosointeihin mukaan. Eilen oli Ruudun kanssa alusta asti sanailua ja tökkimistä, lopussa meni sitten vati nurin ja ihan hyvä niin.

"Ihan hyvä niin". Just. No noitahan se Ruutu hakee mutta kyllä kostojen ihannoinnissakin pitäisi joku raja mennä, jos ei Jatkoajassa niin kurinpitojärjestelmässä. Sailio olisi ehdottomasti pitänyt ajaa ulos mutta menkööt se vielä tuomareitten Ruutu-kokemusten piikkiin. Sen sijaan en voi pätkän vertaa ymmärtää jos tuo tapaus ei mene Liusjärven tutkintaan, rajansa se nyt saatana on kostotoimenpiteilläkin, varsinkin kun noista päähänkohdistuneista taklauksista on puhuttu jo pidempään.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
"Ihan hyvä niin". Just. No noitahan se Ruutu hakee mutta kyllä kostojen ihannoinnissakin pitäisi joku raja mennä

En ihan ymmärrä. Noitahan se niinku hakee mutta sen suutahtaneen pelaajan täytys niinku olla fiksumpi osapuoli ja tökkästä vaan sillai vähä.

Sovitaanko niin, että Ruutu kyykkää muutaman kerran kaudessa, ja vastapainoksi hänet lanataan muutaman kerran kaudessa. Näin rottamaisille agitaattoreille pitkässä juoksussa tuppaa käymään. Kaikkien kannalta tyydyttävä ja kohtuullinen ratkaisu.
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Jos Ruutu olisi taklannut tuolla tavalla niin automaattisesti ulos.

Väitän, että Ruutu nauttii kun häntä koitetaan ajaa kylmäksi tai satuttaa. Auta armias sitä kaveria kun joskus saa vielä Ruudun suuttumaan kunnolla. Paljon on puhuttu, että Ruudusta harmia Jokereille. Päin vastoin. Tehnyt 22 pistettä ja niillä tehoilla Jokereiden 4.paras pistemies. Saa vastusjat provosoitumaan eli tekemään helvetin tyhmiä ratkasuja ja ottamaan tyhmiä jäähyjä. Saa myös vastustajan joukkueen fanit kiinnitämään huomion itseensä (minut mukaan lukien). En puolustele Jarkon kyykistymisiä tai jäässä pyörimisiä, mutta ohan Jarkko kumminkin helvetin hyvä pelaaja omassa roolissaan niin Jokereissa kuin Leijonapaidassa.
 
En ihan ymmärrä. Noitahan se niinku hakee mutta sen suutahtaneen pelaajan täytys niinku olla fiksumpi osapuoli ja tökkästä vaan sillai vähä.

Olipas taas hienosti poikkaistu lainaus. Luepas nyt uudestaan koko postaus ja vingu sen jälkeen lisää. Missä menee esim. Sinulla raja Ruudun rottailujen kostotoimenpiteissä? Kyynärpää naamaan tuntuu olevan ihan ok, mites sitten vaikka miehekäs lanaus selkään laidan vieressä oikein kunnon aivotärähdyksellä ja vähintään loppukauden saikulla? Oikeus ja kohtuus? Eikä suorittajalle mitään ylimääräistä rangaistusta koska kohteena oli kuitenkin Rotta-Ruutu joka ansaitsi kaiken saamansa? Kuinkas monta fyysistä loukkaantumista Ruutu on aiheuttanut kauden aikana, kyyneleitä pukukopissa ja katsomossa ei lasketa?

Eihän siinä mitään jos jätkää otetaan pelityylinsä takia vitusti kovempaa ja saahan sitä saatana taklata niin lujaa kuin säännöt antaa myöden. En vaan kertakaikkiaan voi hyväksyä jos muutenkin mulkkuna tunnettu Sailio pääsee tuosta kilahtamisestaan kuin koira veräjästä vain sen takia että "Ruutu had it coming". Sehän on suora signaali liigan johdolta että säännöt eivät suojaa kaikkia pelaajia.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
ohan Jarkko kumminkin helvetin hyvä pelaaja omassa roolissaan niin Jokereissa kuin Leijonapaidassa.

Onko enää Leijona-kamaa? Prochazka, Reichel, Jagr - Tshekkiä kaatunut kuin heinää ja joukkue voittanut. Tommy Salon pulttaus ja Ruudun voittomaali mm-kisoissa. Tkachuk-Guerin keskittyy World Cupissa 2004 tasotuksen hakemisen sijaan kaksikon Ruutu-Nieminen muilutukseen. Rankkukisamaalit ja muutama taklaus mm-kisoissa 2009. Pääosin pyyteetöntä ja kurinalaista duunia joukkueelle.

Ohan näitä hyviä hetkiä. Ihan aiheellisesti voi kuitenkin kyseenalaistaa Ruudun paikan nelosketjussa ihan mm-tasollakin. Tätä kyseenalaistusta on tehty parempinakin vuosina, eikä tuo liike ole ainakaan parantunut. Itse ainakin odotan pikkasen vahvempia näyttöjä, mikäli aikoo vetää kotikisoissa sitä fiksun veteraanin ja alempien ketjujen alivoima-ekspertin roolia.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
En vaan kertakaikkiaan voi hyväksyä jos muutenkin mulkkuna tunnettu Sailio pääsee tuosta kilahtamisestaan kuin koira veräjästä vain sen takia että "Ruutu had it coming". Sehän on suora signaali liigan johdolta että säännöt eivät suojaa kaikkia pelaajia.

Jos Sailio ei saa lisärangaistuksia, miten valitettavasti taitaa käydä, liigan kurinpitoryhmältä menee uskottavuus. Oli kuka hyvänsä kyseessä, oikeutta pitää jakaa sääntöjen mukaan.

Jos kyseessa olisi ollut IsoPahaSusiJarkkoRuutu vs. kultamikke, olisi tilanteesta välittömästi käynnistynyt poliisitutkinta ja Jarkkoa olisi kuultu ennen jatkoaikaa, todenäköisin syin epäiltynä murhan yrityksestä...

Shanahan liigan kurinpitäjäksi!
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Shanahan liigan kurinpitäjäksi!

Jos tämä toteutuisi, ei Sailion olisi tarvinnut ottaa oikeutta omiin käsiin, kun olisi tiennyt Ruudun saavan penalttia pelin jälkeen. Ja moni muukin Ruutuun kohdistunut "vääryys" olisi jäänyt tapahtumatta kun Jakke olisi istunut katsomon puolella kärsimässä omia pelikieltojaan.

Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta mikäli otteluvalvoja ei vie taklausta jatkokäsittelyyn, eikö Jokerit voi vaatia sitä? Onko missään sanottu, että veisivät sitä eteenpäin?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Onko enää Leijona-kamaa? Prochazka, Reichel, Jagr - Tshekkiä kaatunut kuin heinää ja joukkue voittanut. Tommy Salon pulttaus ja Ruudun voittomaali mm-kisoissa. Tkachuk-Guerin keskittyy World Cupissa 2004 tasotuksen hakemisen sijaan kaksikon Ruutu-Nieminen muilutukseen. Rankkukisamaalit ja muutama taklaus mm-kisoissa 2009. Pääosin pyyteetöntä ja kurinalaista duunia joukkueelle.

Ohan näitä hyviä hetkiä. Ihan aiheellisesti voi kuitenkin kyseenalaistaa Ruudun paikan nelosketjussa ihan mm-tasollakin. Tätä kyseenalaistusta on tehty parempinakin vuosina, eikä tuo liike ole ainakaan parantunut. Itse ainakin odotan pikkasen vahvempia näyttöjä, mikäli aikoo vetää kotikisoissa sitä fiksun veteraanin ja alempien ketjujen alivoima-ekspertin roolia.

Itse olen halveksinut Ruutua sen kuuluisan Jagr-teloitusyrityksen jälkeen, mutta Karjalalippiskisoissahan Ollaan Sankareita Kaikki, kun Leijonat Taistelee.

Mutta ei siinä kitään, teoivottavasti Sailio saa nyt myös sen pelikiellon. Onpahan sitten, toisin kuin ruutu, saanut ansqitsemansa seurauksen teoiistaan.
 
Viimeksi muokattu:

axe

Jäsen

basswood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvä päätös, ja nyt mentiin teon eikä niinkään seuraamuksen mukaan.
Vaikka kyseessä tai oikeammin kohteena olikin Jarkko Ruutu ;)
 

TD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Feran tytöt <3
Nonni, eiköhän jaarittelut maailman epäoikeudenmukaisuudesta voida lopettaa tähän. Molemmat saivat, mitä ansaitsivat.

jännä linjaus silti, tahallinen kiekottoman ajelu päähän on kaksi peliä penalttia... Ei ole tässä käsillä mitään aiempaa tilastoa, mutta voisi kuvitella että tahattomasti kiekollista päähän olisi noin kaksi peliä. Tahallisuus la kiekottomuus ainakin maalaisjärjellä pitäisi olla koventavia seikkoja...?

Ei silti, itse vihaan ruutua ja mulle tämä käy... Kunhan vain ajattelin.

Ruudun X ja sen dramatisointi teki varmasti sen, että tuomarit eivät heti "ottaneet todesta" niitin vakavuutta. Sen on Jarkko itse tehnyt maatessaan ylidramaattisesti "joka tilateessa". Ja noi kyykkäykset menee mun järjen yli - hyi saatana, muuten varmasti kiva pelaaja oman joukkueen kannalta.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
jännä linjaus silti, tahallinen kiekottoman ajelu päähän on kaksi peliä penalttia... Ei ole tässä käsillä mitään aiempaa tilastoa, mutta voisi kuvitella että tahattomasti kiekollista päähän olisi noin kaksi peliä. Tahallisuus la kiekottomuus ainakin maalaisjärjellä pitäisi olla koventavia seikkoja...?

Otanpa kantaa tässä vaan tohon kiekolliseen tai kiekottomaan. Mun mielestäni Ruutu on tossa tilanteessa se kiekoton mies aivan selvästi, mutta miksiköhän joka helvetin pelissä saa taklata aivan surutta miestä jopa sekunnin sen jälkeen, kun hän on sen kiekon syöttänyt eteenpäin ja ei tule jäähyä estämisestä tai väkivaltaisuudesta tai muusta mukavasta.

Ei mahdu meikäläisen kaaliin, jos tässä Sailio-Ruutu tapauksessa kerran puhutaan kiekottomasta pelaajasta ja Jakke on kiekoton pelaaja muutamia sadasosia.

Avatkaa nyt joku viisaampi tämä kuvio mulle, miten tää voi olla mahdollista?
 

Battle Ankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, IPPPK, Ässät
Aikoinaan tuomarikurssilla sanottiin noista kyykkäämisistä, että välittömästi PRK varsinkin laidan lähellä. Nuo jos mitkä halveksuvat kanssapelaajien terveyttä. Pitääkö jonkun loukkaantua vakavasti, ennenkuin aletaan pelikieltoja jakelemaan?
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Sanon ihan ilman mitään provosoinnin tynkääkään sen, että tollasten kyykkäämisten jälkeen ei hirveästi sympatiaa tekijälle heru. Jos nyt yhdessä pelissä saa vähän kyynärpäätä naamaan, niin tavallaan ihan oikein että saa maistaa omaa lääkettään.

Kun Rudi pelasi IFK:ssa, niin suurin osa vihellyskonserteista tuomareita kohtaan aiheutui "maineen takia tulleista" 2min jäähyistä. Jos joku lakaisi Rudilla jäätä joskus (vähän rumastikin), niin yllättäen sille löytyi ymmärrystä enemmän IFK-katsomosta. Aika monesta suusta silloin kuuli kommentin: eiköhän tuo ollut vain ajankysymys.

Eniten ihmettelen Rudin kohdalla sitä, että mihin on vittumainen pelisilmä kadonnut. Kunnon mulkku-Rudi olisi vedättänyt tuomareita pitkään ilman överi-ylilyöntejä, ja madaltanut maineen tuomien jäähyjen määrää pikkuhiljaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös