Jarkko Ruutu – kova pelaaja vai rotta?

  • 689 092
  • 3 212

Jasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go on... Narrit...
Muuten olen kyllä edellisen kanssa aika samoilla linjoilla, mutta mielestäni ainut syy mistä rangaistuksen olisi voinut antaa olisi ollut "kohtuuttoman kova peli", mutta minimi tuomio tästä olisi ollut OR joka taas mielestäni olisi ollut aivan kohtuuton tässä tapauksessa, joten tältä kantilta voidaan tuomarin ratkaisua pitää oikeana.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Edelleen vahvasti muutaman kirjoittajan kannalla tämän sivuston tasosta, sitä oli huomattavasti enemmäm muutama vuosi sitten ja silloinkin kiisteltiin fyysisyydestä ym. asioista, mutta kirjoittajat olivat enemmistönä kiekkoihmisiä ja perusteltiin asioita paremmin. Nyt täällä on valtavasti enemmän ns. kiekkoihmisiä, minkä helposti huomaan kirjoituksista, vrt. esimerkiksi Virjon kirjoitus. Myös siitä montako nimimerkkiä poistetaan nykyisin viikossa/kuukaudessa kertoo siitä, että kaikenlaisia yrittäjiä on entistä enemmän ja moni saa silti säälistä jäädä.

Ruudun taklauksesta käyty keskustelu on jo siitä syystä huvittavaa, että puolustajat perustelevat ja suureksi osaksi melko hyvin argumentein. Syyttäjät valittavat esimerkiksi, että taklaus osui päähän tai vaikka ulkopuolinen pelaaja. Eikö tämä kerro jotain? Näitä on ollut runsaasti, välillä on ollut kädet ylhäällä ja sun muuta.

Omalta osaltani tämä on nyt loppuunkäsitelty, voin itse katsoa taklauksen aina kovalevyltä uudelleen ja eihän se muuksi muutu, kuin siisti taklaus, jossa Jagr voisi katsoa peiliin ja on varmaan katsonutkin. Tämä on kuin yrittäisi kantaa säkillä valoa pimeyteen.
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Power kirjoitti:
Kommenttisi vastapainoksi on pakko todeta, että tämä HN:n erinomaisesti määrittelemä Koodi-IFK-Äijä-Fyysisyys -osasto puuttui Kiekkopesästä tyystin.

No, ei kylläkään puuttunut. HN oli yksi tuon osaston äänekkäimmistä lipunkantajista, tai osuvampi ilmaisu olisi ehkä - nyrkinheiluttajista.

Muutenkin on omituista sekoilua (ei Powerilta) koittaa niputtaa ne, jotka eivät tuomitse Ruutua hänen sääntöjenmukaisen taklauksensa vuoksi murhaajaksi tjsp, joiksikin äijä-fyysisyys-osaston luupäiksi.

Jääkiekossa taklataan, se on osa peliä. Taklauksille on laadittu säännöt. Jos kokee Ruudun suorittaman taklauksen ongelmaksi, on vika itse lajissa ja sen perusteissa.

Ei jääkiekon ydin ole mihinkään muuttunut. Korkeintaan parempaan suuntaan nyt, kun kahvaamiseen ym estämiseen ollaan puuttumassa. Jos näkee Ruudun taklauksen osoituksena lajin mätänemisestä, pitää lajia ja sen fyysisyyttä mätänä alunperinkin.

Tietenkin ihmisen silmät voivat avautua väkivaltaisen lajin mädännäisyydelle iän karttuessa. Siitä höpiseminen, että laji olisi jotenkin ratkaisevasti muuttunut viime vuosien aikana, on aika liikuttava selittely-yritys.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Voimalaituri kirjoitti:
Suomi-Kanada ottelussa jollain Kanadan kannattajalla oli käsissään kyltti:"Ruutu is a TURTLE". Tämän perusteella Jarkko ei kuuluisi nisäkäsjyrsiöihin, vaan olisikin vaihtolämpöinen matelija - kilpikonna. Valitettavasti kyltti ei kertonut onko kyseessä maa-, suo-, vesi vai kentien mutanttikilpikonna.

on-topic: Tietääkö joku mihin tapaukseen tuo kyltti perustui?
Eihän tämä mihinkään yksittäiseen tapaukseen liity, mutta liittyy kuitenkin tappeluista kieltäytymisiin. Yksi näistä nähtiin tällä kaudella monen videoklipin kautta myös Suomessa. Kuka muistaa Dion Phaneuf-tapausta? Tällaisten tapausten jälkeen ei ole mikään ihme, että vastustajan kannattajat pitävät Ruutua mutanttininjakilpikonnana. Myös maakilpikonna voisi tulla kyseeseen. Eihän nämä reaktiot kuitenkaan yllätä: olisin itsekin todella hermostunut tällaiseen pelaajaan, mikäli mies pelaisi pahimmalla vastustajalla.

Omien mielestä tässä on kyse oman roolin täyttämisestä ärsyttäjänä ja monet vastustajat katsovat tätä "turtleiluna". Turtle-nimitys ei tule välttämättä mistään fyysisestä kilpikonnaksi vetäytymisestä. Esimerkiksi tämä Phaneuf-tapaus tulkittiin usean vastustajajoukkueen fanin mielestä "turtleiluksi" vain siitä syystä, että Ruutu ei ottanut haastetta vastaan, vaan vastasi tähän omaan ärsyttävään tyyliinsä.

Ruudustahan ollaan Pohjois-Amerikassakin montaa eri mieltä. Omille hän on yksi suurimmista suosikeista ja vastustajille yksi suurimmista inhokeista. Tämä rajanveto ei rajoitu pelkästään kannattajiin, vaan myös pelaajiin, valmentajiin ja mediaan. Miehen pelityyli, monen pelaajan muistissa oleva historia ja Ruudun merkitys pelin fyysisellä puolella seurajoukkueelleen Vancouverille on sellainen yhdistelmä, että Ruutu saa tappeluhaasteita vastaansa runsaasti.

Koska Ruudun tehtävänä ei ole kuitenkaan tapella, vaan ärsyttää ja pelata monipuolisesti fyysistä kiekkoa, mies joutuu kieltäytymään haasteista aika ajoin. Mikäli hän nimittäin ottaisi nämä haasteet vastaan, hän ei muuta ehtisi tekemäänkään kuin istumaan jäähypenkillä. Koska Canucksin valmentaja Marc Crawfordin mielestä Ruutu on selvästi arvokkaampi pelaaja pelaamaan joukkueensa fyysistä peliä, kuin istumaan jäähyllä ja koska Crawford palkitsee Ruutua peliajan kautta nimenomaan ärsyttämisestä ja muusta fyysisestä pelistä kuin tappeluista, Ruudun pitää tehdä kipeitä valintoja:

Ollako ninjakilpikonna vai yksi pelin parhaista ärsyttäjistä. Hankalaa varmasti päättää, sillä ei ole tietenkään mukava olla kilpikonna.

Edit: Korjattu lauserakennetta.
 
Viimeksi muokattu:

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
Rocco kirjoitti:

Hah, tuolla oli tuo Ruutu - Hedström matsikin mitä olen etsinyt. On sillä nopeet kädet, vaikka koossa häviääkin.

Saa nähdä raahaavatko ruotsalaiset Hedströmin kentälle, jonkun ihme "loukkaantumisen" avulla.

Paha kun toisaalta haluis Ruotsin ulos Sveitsiä vastaan, toisaalta vanhat tutut Ruutu Hedström samaan aikaan kentälle.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Rocco kirjoitti:
Joo, ei Jarkko ole todellisuudessa "pelkkä" kilpikonna, mutta aika monen vastustajajoukkueen fanin mielestä Ruutu kuuluu tähän matelijoiden alakategoriaan. Onhan se tietysti ymmärrettävää kun mies taklaa kovaa, virnuilee vastustajille, suu käy lähes tauotta ja tämän lisäksi Jarkko repii, raataa ja pelaa tähtipelaajien iholla. Kun tästä kaikesta fyysisestä pelistä huolimatta mies haistattaa välillä pitkät esimerkiksi tulokas Phaneufin haasteeseen, Ruutua eivät ihan kaikki (esim.) Flames-fanit rakasta.

Edit: Hyvä pätkä Ruudusta.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Lapanen kirjoitti:
Ei jääkiekon ydin ole mihinkään muuttunut. Korkeintaan parempaan suuntaan nyt, kun kahvaamiseen ym estämiseen ollaan puuttumassa. Jos näkee Ruudun taklauksen osoituksena lajin mätänemisestä, pitää lajia ja sen fyysisyyttä mätänä alunperinkin.


AMEN.
Toiset ne osaa kadehdittavan hyvin pukea haluamansa asiat sanoiksi. Hieno kirjoitus Lapanen, iso kiitos siitä. Olen ensimmäistä (heh, tod.näk. myös viimeistä) kertaa täysin samaa mieltä kanssasi. Peace.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ioota Rhoo kirjoitti:
Hah, tuolla oli tuo Ruutu - Hedström matsikin mitä olen etsinyt. On sillä nopeet kädet, vaikka koossa häviääkin.

Saa nähdä raahaavatko ruotsalaiset Hedströmin kentälle, jonkun ihme "loukkaantumisen" avulla.

Paha kun toisaalta haluis Ruotsin ulos Sveitsiä vastaan, toisaalta vanhat tutut Ruutu Hedström samaan aikaan kentälle.

Tarkoitat varmaan Mikael Holmqvistia (Nucks vs. Ducks klippi)?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Onko kellään pätkää Ruudun tappelusta, jossa hänellä EI olisi kypärää päässä?
 

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
Daespoo kirjoitti:
Tarkoitat varmaan Mikael Holmqvistia (Nucks vs. Ducks klippi)?

Sitähän mä tarkoitin... Ei ihme, että on ollut vaikea löytää. :)

Helvetti, mitä sekoilu. Hyvä, etten kirjoittanut vielä saarnaani siitä, että ihmisten pitäisi edes hieman tarkistaa faktoja ennen kuin heittelevät kommenttejaan.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
HN kirjoitti:
Mun silmiini ei ole osunut, että joku olisi väittänyt lajin muuttuneen jotenkin ratkaisevasti viime vuosien aikana. Voi toki hyvinkin olla, että olen missannut jonkin kirjoituksen.

Nähdäkseni kysymys ei ole pelkästään jääkiekosta, vaan myöskin urheilijan suhtautumisesta urheiluun yleensä. Selvä se että on olemassa rooli pelaajia jotka tekevät omaa tärkeää työtään, on kuitenkin jokaisella asialla oma rajansa
, ja tästä on mielestäni enemmänkin kysymys. Minulle kelpaa taisteleva roolipelaaja ilman muuta, on vain olemassa tietyt rajat jotka jokainen ratkaisee omassa päässään, minkä hyväksyy voiton eteen tehtävän ja minkä ei. Kukaan ei varmastikkaan kiistä Ruudun loistavia taistelijan lahjoja ja yritystä joukkueensa eteen, on kuitenkin tiettyjä asioita joita ei voida puolustella jääkiekko kortilla. Ja nyt ei ole suinkaan kysymys ainoastaan Ruudun Jarkosta, vaan jääkiekosta yleensä, ja tavasta miten sitä pelataan.

Ruudun tyyppisiä pelaajia on ollut aina, eikä se tule koskaan muuttumaankaan,minun toivomukseni itse seuratessani jääkiekkoa olisi kuitenkin se, ettei kukaan loukkaisi itseänsä kovin pahasti, siitä tulee voitosta huolimatta aikas paha mieli. Turha kertoilla että tämä on miesten peli ja kaikkea voi sattua, niin voikin ja sattuukin. Kova peli on mielestäni edelleen kunniassa, sikailut vain hieman vähemmälle.

veini
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Rocco kirjoitti:

Todella helmi pätkä.

Lapaselta hyviä pointteja. Ihmeelliseksi menee jääkiekkokin, jos sääntöjen mukaisia taklauksia täytyy ruveta vähentämään, ettei vain laji alkaisi mädäntyä. Taklaukset kuuluvat lajiin ja niidenkin aiheuttamia loukkaantumisia estämään on olemassa tietyt suojavarusteet, joita kaikkien tulee käyttää.

Hieman toistoa: Ruudun Jagriin kohdistunut taklaushan ei ollut mitenkään ihmeellisen kova, eikä hän mitenkään erityisesti kytännyt paikkaa päästä vahingoittamaan vastustajaa. Mielestäni kyseessä oli aivan normaali pelitilanne, jossa Ruutu toimi täysin pelin hengen ja oman roolinsa mukaisesti ilman ylilyöntejä. Vammat Jagrille aiheutuivat vain Jofan munankuoresta, jonka reuna ymmärtääkseni viilsi otsaan vekin, eikä myöskään suojannut iskulta. Jos peli menee siihen, että taklaajan pitää ruveta tarkkailemaan minkälainen kypärä toisella on päässä, mennään todella pahasti metsään. Kovista taklaajista on jo muutenkin tehty lainsuojattomia, kun tulevat vielä liian kovaa ja yllättäen tilanteisiinkin ja kaikkea.

Diivailusta sakotetaan. Jagrille samanlainen kattila päähän niinkuin muillakin tai kärsiköön seuraamukset ilman itkua. Olympiakisoissa ei ole koskemattomia pelaajia.
 

Muksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lapanen kirjoitti:
Itsehän olen tyyytyväisyydellä pannut merkille, kuinka omasta kiekkonäkemyksestään aikoinaan 'pahan ihmisen' brändin kehitellyt kovan pelin airut HN, on liittynyt meihin neitikiekon ystäviin.

Mitähän seuraavaksi? Kohta varmaan Muksu tulee tuomitsemaan tarpeettoman ja turhan kovan taklauksen pelin todellisen hengen vastaiseksi.

Oi niitä aikoja...
Äläpä varasta mun juttuja kavereillesi. Hyvät Ihmiset ja Pahat Ihmiset on mun brändi, perkele. HN toki kuului meihin Pahiksiin. ;)

Itse asiasta en taida sanoa mitään, kun kaikki joita voisi kiinnostaa tietää jo muutenkin mitä sanoisin. Asian vierestä sanon silti sen verran, että siinä on vinha perä, että jos Koivua olisi talutettu ja joku ebil kanukki olisi virnuillut niin asian tiimoilta käytävä keskustelu olisi paljon yksipuolisempaa - oikein tai väärin.

Parhaat naurut minulle on irronnut siitä miten ruotsalainen media nosti taas sen hotellissa turpaan jutun esille. Hommahan meni niin, että uhri-raukka oli ensin haukkunut suomalaiset Ruotsin lehdille vellihousuiksi pelin jälkeen. Nerokas svedutoimittaja kysäisi, että mitäs mieltä Ruutu tästä lausunnosta - johon Ruutu vastasi aivan oikein, että turpaan tulee jos hotellilla nähdään. Tuskin kukaan uskoi miesten alkavan oikeasti tapella, mutta hyvät otsikothan siitä sai valehtelemattakin kun vain jätti osia kertomatta. Mitä Ruudun olisi pitänyt sanoa? "Joo, erityisesti toi Koivu, se on kyllä ihan chicken shit. Älkää vain sanoko siille Böö!"
 

bizkit78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Vancouver Canucks
Muisti pätkii pahasti, kuka siis se ruotsalainen paskahousu ketä Ruutu "etsi" hotellissa turpaanvedon merkeissä?
 

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
Muksu kirjoitti:
Parhaat naurut minulle on irronnut siitä miten ruotsalainen media nosti taas sen hotellissa turpaan jutun esille. Hommahan meni niin, että uhri-raukka oli ensin haukkunut suomalaiset Ruotsin lehdille vellihousuiksi pelin jälkeen. Nerokas svedutoimittaja kysäisi, että mitäs mieltä Ruutu tästä lausunnosta - johon Ruutu vastasi aivan oikein, että turpaan tulee jos hotellilla nähdään. Tuskin kukaan uskoi miesten alkavan oikeasti tapella, mutta hyvät otsikothan siitä sai valehtelemattakin kun vain jätti osia kertomatta. Mitä Ruudun olisi pitänyt sanoa? "Joo, erityisesti toi Koivu, se on kyllä ihan chicken shit. Älkää vain sanoko siille Böö!"

Jokaisessa seuraamassani Suomen pelissä, jossa Ruutu on ollut mukana tuon tapahtuman jälkeen, on ruotsalainen selostaja maininnut, että kyseessähän on suomalainen "buse", joka sanoi haluavansa tapella hotelli huoneessa.

Ruotsalainen lehdistö kävi koko sen turnauksen ajan vuorotellen kalastelemassa kommentteja, joilla he voisivat hehkuttaa "krig" eri joukkuiden välillä.

Ruutu on jo nyt mielestäni kohonnut Tikkasen rinnalle legendaarisena ärsyttäjänä, jota kaikki joko vihaavat tai rakastavat.

Viskikossu kirjoitti:
Eikös se ollut Jonathan Hedström?
EDIT: Kyllä Hedströmhän se oli. Ja Hedström on Torinossa mukana.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Ioota Rhoo kirjoitti:
Ruutu on jo nyt mielestäni kohonnut Tikkasen rinnalle legendaarisena ärsyttäjänä, jota kaikki joko vihaavat tai rakastavat.

Ei ehkä niin hyvä pisteiden tekijä, mutta... muuten tuohon on helppo yhtyä ja lisäksi Ruudulla on hyvänä siipimiehenä Nemo "hymy kuin vammasella" Nieminen. Wing manillahan on erityisen hyvät suhteet jenkkeihin viimeisimmän WC:n jäljiltä. Ottakaa pojat roolia!
 

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
Black Adder kirjoitti:
Tuohon on helppo yhtyä ja Ruudulla on hyvänä siipimiehenä Nemo "hymy kuin vammasella" Nieminen. wing manillahan on erityisen hyvät suhteet jenkkeihin viimeisimmän WC:n jäljiltä. Ottakaa pojat roolia!

Kyllä, kyllä. Ovat ne ruotsalaiset Niemisenkin huomanneet.

Alkaa mennä vähän OT, mutta sanotaan tähän nyt vielä se, että nämä miehet (Ruutu & Nieminen) ovat äärettömän tärkeitä maajoukkueelle. Eikä ole mitään syytä hävetä pelaajia, jotka saavuttavat tällaisen maineen.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
sopuli kirjoitti:
Ainakin kahdesti NHL:ssä Jarkko on pistänyt pienet rottailut kehiin kentällä, mutta sitten kun on pitänyt vastata teoistaan mies onkin kaatunut saman tien jäähän. You know, turtle, kilppari, käpertynyt kuoreensa suojaan. Nyt taas joku suuttuu...
Voitko tarkentaa että mistä tapauksista on kyse / mikä on lähde? Onhan tuo mahdollista, mutta en ole asiaa aikaisemmin kuullut ja jotenkin tuntuisi että tuosta olisi kuullut...

edit: vai oliko kyse tästä Dion Phaneufin kyykytyksestä? Näköjään. Eihän Rudi herrasmiehenä voi nyt alkaa olla selässään makaavaa hakkaamaan... Se että Calgary-fanit tuon perusteella pitävät Rudyä kilpparina, kertoo siitä että Calgaryllä on todella kovia faneja. Vanha totuushan on että mitä kovempi fani, sitä pahempi puusilmä.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
jupster kirjoitti:
En oikein ymmärrä tuota "taklauksen tarpeettomuutta tuossa tilanteessa" - argumenttia. Milloin taklaus sitten on tarpeellinen?
Silloin kun sillä pelastaa ihmishenkiä tai estää toista sattumasta. Viimeksi näin oli kuin Reagania ammuttiin.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Ioota Rhoo kirjoitti:
Ruutu on jo nyt mielestäni kohonnut Tikkasen rinnalle legendaarisena ärsyttäjänä, jota kaikki joko vihaavat tai rakastavat.

Jep. Mutta lisäksi Jarkko on yhtä paljon Esaa fyysisesti kovempi kuin Tiki oli Ruutua käsiltään taitavampi.

Liiottelematta Jarkko Ruutu on jo suomalainen lätkälegenda.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
En todellakaan pidä Ruudun pelityylistä mutta niin kauan kun mies pysyy kansainvälisessä vauhdissa niin hänet täytyy ehdottomasti valita maajoukkueeseen. Olisi täysin järjetöntä olla käyttämättä hänen vahvuuksiaan Suomen hyödyksi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
dana77 kirjoitti:
Voitko tarkentaa että mistä tapauksista on kyse / mikä on lähde? Onhan tuo mahdollista, mutta en ole asiaa aikaisemmin kuullut ja jotenkin tuntuisi että tuosta olisi kuullut...
En minäkään ole kuullut fyysisestä kuoreensa vetäytymisestä Ruudun kohdalla ja pienen kyselyn jälkeen tästä ei olla tietoisia parin muunkaan Canucks-fanin kohdalla. Kiinnostaisi siis tietää, koska näin on tapahtunut. Toisaalta eihän tämä yllättäisi, sillä kyllä kovat, fyysiset pelaajat tähän joskus turvautuvat - esimerkiksi Adam Foote meni Todd Bertuzzin jalkoihin itse, kun Foote pelasi vielä Coloradossa. Ja ennen kuin kukaan ehtii sanomaan mitään, niin todettakoon, että Foote nyt ei ole mikään tappelija. Toisaalta ei tätä ole kyllä myöskään Jarkko tai Buzz.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ioota Rhoo kirjoitti:
Kyllä, kyllä. Ovat ne ruotsalaiset Niemisenkin huomanneet.

Alkaa mennä vähän OT, mutta sanotaan tähän nyt vielä se, että nämä miehet (Ruutu & Nieminen) ovat äärettömän tärkeitä maajoukkueelle. Eikä ole mitään syytä hävetä pelaajia, jotka saavuttavat tällaisen maineen.
Lisäksi kaksikko on vielä kämppäkavereina Torinossa. Ihan siltä varalta, että nämä hedströmit voisivat tulla kyselemään hotellihuonetta...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös