Jarkko Ruudun taklaus Artturi Lehkoseen

  • 253 666
  • 1 511
Tila
Viestiketju on suljettu.

Subbani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sipsit
Ei tältä herralta nimeltä Jarkko Ruutu kyllä temput lopu. Voiko enään turhempaa taklausta saattaa loppuun, joka on helvetti niin pahasti myöhässä ja vielä ''kiekottomaan''. Anteeksi vaan, mutta tämä on kuvottavaa Jarkko Ruutu.

En kyllä lähde tässä puolustelemaan mitenkään Ruutua, että Lehkosella oli pää alhaalla jne. Voi hyvä jumala mikä metsästys.
 

Nicotsein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Pittsburgh Penguins (Geno <3)
Hohhoijjaa mikä poru tästäkin saatiin. Täysin neutraalista näkökulmasta voin sanoa että eihän tuo edes ole mikään TÖRKEÄ temppu, niinkuin monet apinat täällä vuodattaa. Lehkonen jää ihailemaan mahtavaa syöttöään ja Ruutu tulee vähän myöhässä, estäminen 2min. Tai mm. änärissä tosta ei sais yhtään mitään muuta kuin tuon 2min.

Keep your head up, boy!
 

Knight21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tampa Bay Lightning, sympatiat Pelicans
http://www.urheilulehti.fi/jaakiekko/miksi-paatit-teloittaa-juurikin-artturi-lehkosen-37-vuotias-jarkko-ruutu

Jarkko Ruutu on säälittävä tapaus ja oksettava ihminen, en tiedä minkä aivovamman on kyseinen olio saanut, mutta ei käy täysillä.

No jaa... paikalla olleena tulihan taklaus hiukan myöhässä, mutta tietääkseni taklauksella ja taloituksella on aika suuri ero. Seppänenkin voisi ehkä hiukkasen miettiä, mutta tämähän on liigan linjan mukaista. Jos pelaaja loukkaantuu tulee pelikieltoa, ja jos asialla on jokereiden nro 25, valtakunnanmedia leimaa teurastajaksi.

Ja vielä loppukaneettina tuohon Seppäsen juttuun; onkohan kyseessä julli, vai miten ihmeessä hän saa tähänkin revittyä mukaan ensi lauantain paikallisväännön?
 
Viimeksi muokattu:

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ruutu tulee vähän myöhässä, estäminen 2min.

Keep your head up, boy!

Ei se homma nyt ihan noin toimi. Lehkonen on jo aikapäiviä sitten luopunut kiekosta ja Ruutu kelaa kiekottoman miehen pystyyn. Ei sitä kukaan voi keskialueellakaan kiekotonta miestä yhtäkkiä vetää pystyyn ja saada siitä 2 min tuomiota, vaikka kuinka "puhtaasti" tulisikin.

Olipa kyllä harvinaisen turha temppu. Pääasiallisesti Ruutu pelaa sopivasti rottaa ja pääsee halutessaan jokaisen joukkueen ihon alle, mutta sitten tapahtuu näitä täysin käsittämättömiä aivopieruja joissa tekee itsestään täyden pellen.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
No onhan se vähän myöhässä kun kiekko on ollut jo noin sekunnin toisella KalPan pelaajalla siinä vaiheessa kun Ruutu yrittää teloittaa Lehkosen. Valoja päälle.

Jarkko on aika paska teloittaja sitten. Missä oli vauhti, loikkaus ennen kontaktia ja miksi vitussa ne kädet eivät olleet ylhäällä? No ilmeisesti Jarkko on niin paska pelaaja, että ei osaa edes teloittaa vastustajia oikein.

Teloituspuheista en edes halua sanoa mitään.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Videosta noin näppituntumalla näyttää että Lehkosella ei ole kiekkoa n. 1-1.5 sekuntiin ennen kuin taklaus napsahtaa.

Turha
, muttei erityisen törkeä taklaus.

Huonoa tuuria, että löi päänsä. En jaksa uskoa, että tästä nousisi edes kummoista kohua jos tekijä ei olisi Ruutu.

Kuten joku kirjoittikin, niin NHL:n puolella tästä olisi käyty muistuttamassa, viilennytty hetki jäähyboksissa, ja jatkettu peliä.

Kertoo myös hienosta kurinpitojärjestelmästämme SM-Liigassa, että KalPan pelaajat pelkäävät niin paljon pitkää pelikieltoa etteivät viitsi edes mennä muistuttamaan Rudia joukkuetoverinsa puolesta.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Mun mielestä tuo taas on törkeä juuri siksi, ettei noin myöhään ajeta taklausta loppuun, kun selvästi nähdään, että vastustaja ei sitä missään nimessä osaa odottaa. Turha selittää mistään "olisi pitänyt pään pystyssä", kun taklaaja ajaa kiekottoman miehen pystyyn ja aivan tasan satavarmasti tietää, ettei kaveri odota minkäänlaista pommia. Oksettavaa ja peliä halventavaa toimintaa Ruudulta.

Viisi peliä minimissään.
 
Vaikka NHL:n puolelle usein turha verrata, niin kyllähän peleissä näkee usein taklauksia, jotka suoritetaan n. 2 sekuntia puolustajan kiekosta luopumisen jälkeen.

Minä en näe. Ilmeisesti me katsellaan eri pelejä. Ja tällä kaudella siellä lähtee kyllä tosi herkästi estämisestä boksiin niistäkin tilanteista, joissa hyökkääjä dumppaa siniviivalta kiekon päätyyn ja pakki tekee vähänkin myöhässä pienen sivuttaisliikkeen hyökkääjän luistelulinjalle. Selostajien mukaan tulkintaa on tiukennettu tälle kaudelle.
 
NHL:ssä tommosta taklausta ei olisi edes voinut tapahtua, koska siellä pelaajat eivät jää ihmettelemään sitä omaa syöttöään viideksi sekunniksi vaan pää on heti ylhäällä.

Jaa. Nää on ilmeisesti jotain lavastettuja pätkiä sitten:

Tootoo late hit on Hejda - YouTube
Aaron Rome hits Nathan Horton Jun 6, 2011 - YouTube
JANNIK HANSEN gives a dirty late hit on ANDREW FERENCE Stanley Cup Finals Game 7 - YouTube
Cam Janssen With a Huge but Late hit on Tomas Kaberle - YouTube
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kertoo myös hienosta kurinpitojärjestelmästämme SM-Liigassa, että KalPan pelaajat pelkäävät niin paljon pitkää pelikieltoa etteivät viitsi edes mennä muistuttamaan Rudia joukkuetoverinsa puolesta.

Tämähän on KalPassa jo perinne. Sami Kapanenhan joku vuosi pari takaperin huusi kovaan ääneen, että ei hyväksy tappeluja. No viime vuonna se merkitsi KalPalle vain putoamista puolivälierissä kun Koskisen kimppuun käynnyttä Blues-peluria ei koulutettu millään tavalla.

En kyllä yhtään ihmettele että Oulusta tulee näitä "turha selittää mistään pään pystyssä pitämisiä" Siellähän pelaa tää Mäntymaa, joka on tunnettu siitä, että katse seuraa sitä omaa syöttöä, vaikka maailman tappiin. Ennen sentään sukeltelitte Janne Pesosen johdalla. Nykyään teidät vain tyrmämään ja Ara jatkaa ainaista itkuaan.

Taklaukset ovat vähentyneet vuosien mittaan ja pelaajien taso on huonontunut, joka on johtanut siihen että taklauksia ei enää odoteta ja kentällä voi tyyliin olla missä asennossa tahansa. Tämä on todella huolestuttava piirre ja vielä huolestuttavammaksi sen tekee se, että kannattajienkin asentaissa löytyy todella paljon näitä, jotka eivät ollenkaan laita näitä tilanteita edes osittainkaan taklattavan vastuulle. Jos Lehtonen olisi pelannut niin kuin tilanteessa olisi kuulunut pelata mitään ei olisi sattunut. Sitten vielä mediakenttä ES-Eskot etunenässä lietsovat jotain aivan älyttömiä teloituspuheita niin tästä kärsii suomalainen jääkiekko todella pahasti. Tämän tilanteen opetus olisi pitänyt olla, että pään pitää olla pysyä pystyssä ja kentällä on oltava kokoajan hereillä, mutta tämä kääntyikin vain taas uudeksi lypsämiseksi Jarkko Ruudun nimellä. Lehtosesta tehtiin säälimättömän teloitusyrityksen uhri, joka selvisi vain vaivoin hengissä.

Oletataan, että Jarkko Ruutu saisi nyt sen Jani82 kovasti vaatiman kymmenen pelin kakun. Tai vaikka viiden. Mitkä luulisitte olevan seuraukset? No ensinnäkin taklaukset vähentyisivät entisestään, joka taas lisäisi tämä ongelmaa, että pelaajat jatkaisivat pelaamista siinä illuusiossa että ei sieltä mitään taklausta kuitenkaan tule ja pelaavat pää entistä syvemmällä siellä perseessä. Sitten kun kerran sadasta se vastustajan pelaaja taklaakin ja taklattava pelaaja ei ole jälleenkään valmiina ottamaan sitä taklausta vastaan ja mahdollisesti loukkaantuu tilanteessa. No siitäkin sitten jauhettaisiin täällä jatkoajassa kenties sivun tai kymmenen verran riippuen taklaajan edustamasta joukkueesta.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Miten tämä kaikki itku ja valitus negatoi sen, että Ruutu tuli tilanteeseen helvetin myöhässä? Jos et itse pysty tätä päättelemään, niin vastaan puolestasi: Ei mitenkään.

Miten niin helvetisti myöhässä? Jos taklaus tulee about puoli sekunttia liian myöhään niin en näe, että se on aivan helvetisti myöhässä vaan hiukan myöhässä. Raja on aika häilyvä kuten näemme ja tämän takia juuri, jos tästä tuomitaan älytön rangaistus niin pelaajat tuppaavat entistä enemmän varomaan ja jättämään taklaamatta, koska pelkäävät saavansa pelikieltoa.
 
Raja on aika häilyvä kuten näemme ja tämän takia juuri, jos tästä tuomitaan älytön rangaistus niin pelaajat tuppaavat entistä enemmän varomaan ja jättämään taklaamatta, koska pelkäävät saavansa pelikieltoa.

Sehän on oikein hyvä, jos pelaajat pyrkivät välttämään puoli sekuntia myöhässä tulevia taklauksia.
 

Janders

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Joo vedellään vaan "varmuuden vuoksi" myöhäisiä pommeja, voihan olla, että ne joskus sattumalta osuvatkin sääntöjen puitteisiin.
 
Suosikkijoukkue
AIK
Tässä nyt kun puidaan sitä viivettä ja kiekollisuutta/kiekottomuutta niin Jakke itsekin otti matsin aikana vastaan taklauksen jossa kiekosta luopumisesta oli kulunut huomattavasti pidempi aika. Nimi selässä painaa vaan liikaa munattomille liigatuomareille. Erona vain se että Jakke tajusi pitää päänsä ylhäällä, poitsu taas tajusi pitää päänsä alhaalla taklauksen aikana ja aina suihkutuomioon asti.
 
Erona vain se että Jakke tajusi pitää päänsä ylhäällä, poitsu taas tajusi pitää päänsä alhaalla taklauksen aikana ja aina suihkutuomioon asti.

Mä en oikein ymmärrä, että miten sen Lehkosen pää on tuossa alhaalla? Kiekon peräänhän se katselee, mutta ei se mitenkään kumartuneena tai pää alaspäin ole. Toki kun mittaa on vain 178 senttiä, niin siinä mielessähän sillä on pää alhaalla aina, paitsi hypätessä ja varpailleen noustessa. Joku Marko Anttila kun tollasta päin täräyttää, niin päähän osuu väkisinkin. Minullakin on ihan luonnostaan suorana seistessä pää 8 senttiä korkeammalla kuin Lehkosella (olettaen ettei sen virallisiin mittoihin ole lätkäisty vähän Lapin-lisää), mutta ei siinä nähdäkseni mistään tajuamisesta ole kyse.
 
Viimeksi muokattu:

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Piti mennä nukkumaan mutta enhän mä saatana malttanu olla laskematta frameja..

Videosta noin näppituntumalla näyttää että Lehkosella ei ole kiekkoa n. 1-1.5 sekuntiin ennen kuin taklaus napsahtaa.
Hyvä näppituntuma. Kiekosta luopumisesta taklaukseen 29 framea ~ 1.2 sekuntia.

Tuossa pikseleitä tiiraillessani tein myös seuraavanlaisia havaintoja. Ruudun oikea olkapää osuu nähdäkseni sittenkin Lehkosta päähän samanaikaisesti, kun vartalot muutoinkin osuvat vastakkain.

Toiseksi Lehkosen väitetty syötönihailu ei mielestäni ole niin paha kuin täällä yleisesti ollaan päätetty. Lehkonen selkeästi havaitsee toisen karvaajan (Ben-Amor), eikä tämä voi olla vaikuttamatta siihen, että Lehkonen ei osaa millään tavalla varautua laidan puolelta myöhässä tulevaan Ruutuun.

Pitäydyn kuitenkin alkuperäisessä mielipiteessäni siitä, että en lähtisi kovaan ääneen vaatimaan lisärangaistuksia mutta en kyllä yllättyisi (enkä pitäisi vääränä) jos niitä tulisi. Muistetaan se, että SaiPan Rissanen sai kolmen ottelun pelikiellon tätä kevyemmästä kontaktista kiekottomaan Ramstedtiin.

---

Yleisellä tasolla ihmettelen kovasti näitä kommentteja, jossa tällainen taklaus olisi jotenkin hyväksyttävä tai jopa toivottava suoritus keltään pelaajalta perusteena se, että "oppiipahan pitämään pään ylhäällä". On melko sairasta toivoa sääntöjenvastaisia (myöhässä) ja ennen kaikkea muiden pelaajien terveyttä uhkaavia taklauksia. En ole koskaan ymmärtänyt sitä, että jonkun mielestä on oikein taklata tilanteesta täysin pihalla olevaa vastustajaa vain, koska sen voi tehdä.

Monesti tällaisten argumenttien esittäjät perustelevat mielipidettään sillä, että pelaajat alkaisivat enenevissä määrin tehdä tahallisesti kentällä sellaisia päätöksiä, joissa he itse asettavat itsensä haavoittuvaan tilanteeseen. Tämä on kuitenkin täysin käsittämätön väite, sillä peli on sen verran nopeaa, että jokainen haluaa täysin varmasti pelata itselleen mahdollisimman turvallisesti vaikka liiga rankoisikin kovalla kädellä vastustajaa kunnioittamattomista taklauksista.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Linja on viime viikkoina ollut, että puun takaa saa tulla ja kylkiluita ja leukaluita saa mennä poikki, eikä ole nähty päävideotuomarin toimesta aihetta viedä kurinpitäjälle käsittelyyn. Tuosta taklauksesta 2 minuutin jäähykin on liikaa jos sama linja pitäisi.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Se, että 17-vuotias pelaaja ei osaa odottaa taklausta ei pitäisi vaikuttaa mihinkään. Ei ainakaan ennen kuin he pelaavat neonkeltaisilla liiveillä joille on taattu koskemattomuus. "Enää" katso nyt se tilanne videolta ja seuraa huomioiko Lehkonen muuta kuin sokkona heitettävää 3 metrin syöttöään?
Niin Ruutu näkee kokoajan, että kiekko on seuraavan KalPa-pelaajan hallussa eli Lehkonen on kiekoton pelaaja.
Tämä tekee tuosta taklauksesta törkeän kun pitää taklata vaikka näkee pelaajan kiekkottomaksi ja myös sen ettei vastustaja nää taklausta.

Jos tästäkin huolimatta taklaa niin kyseessä ei ole mitään muuta kuin vastustajan kunnioituksen puute.
Silloin rangaistuksenkin tulee olla todella kova eli luokkaa +10 peliä.
 

Mosabacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jälkijunasta

Tilanne on ruodittu tehokkaasti ketjussa läpi. Tuon lisämausteet soppaan.

1) Mietin, että Ruutu tiesi menevänsä myöhässä taklaamaan, mutta halusiko hän oikeasti vahingoittaa Lehkosta. Veikkaan, että ei, mutta halusi jostain käsittämättömästä syystä taklata tilanteen jälkeen kaverin jään pintaan. Tulee rangaistukset tai ei, elämä jatkuu.

2) Mielenkiintoisinta minun mielestäni on se, että yleensä (tai ainakin ennen) tuollaisissa tilanteissa järjestetään torikokous ja hierotaan edes hieman naamaa hanskalla, niin nyt Ruudun kimppuun ei mene kukaan. Käsittämätöntä puuhastelua! Ruutu pääsee näistä tilanteista aina kuin koira veräjästä. On erikoista, että yksi kaveri saa sikailla, mutta ei saa koskaan nyrkistä. Onko Ruutu tapellut kertaakaan Sm-liigassa?

3) Säälittävää on se, että Ruutu kalastaa teatraalisesti kaatumalla jäähyn vastustajalle, vaikka hänen olisi pitänyt puolustautua mahdollisten nyrkkien varalta. Mitä pitää tapahtua, jotta KalPan pelaajat puolustavat joukkutoveriaan?

4) Olisi mielenkiintoista haastatella Ruutua aiheesta. Mitä ajattelit, kun menit taklaamaan Lehkosta? Miksi kaaduit kuin rätti KalPan pelaajan tönäistessä sinua?
 

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
+10 peliä kakkua. Ei vittu mikä vitsi. Seuraavaksi varmaan myös takaa koukkimisesta 5 ottelu banaania vai?
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
+10 peliä kakkua. Ei vittu mikä vitsi. Seuraavaksi varmaan myös takaa koukkimisesta 5 ottelu banaania vai?
Kovia taklauksia liigaan kaivataan mutta ei tahallisia vahingoittamisyrityksiä kuten tuo Ruudun taklaus ja kun kyseessä ei todellakaan ole ensikertalainen niin rangaistuksen on pakko on tuota luokkaa.
Tuota taklausta kun Ruutu ei voi puolustella mitenkään sillä hän näkee missä kiekko on ja sen, että Lehkonen on kiekoton ja ei havaitse häntä.
Mutta päättää siltikin ajella loppuun asti, joka kertoo siitä ettei vastustajaa kohti ole mitään kunnioitusta.

Nämä ovat ne rangaistusta suuresti koventavat seikat.
 

Senmutsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämähän on KalPassa jo perinne. Sami Kapanenhan joku vuosi pari takaperin huusi kovaan ääneen, että ei hyväksy tappeluja. No viime vuonna se merkitsi KalPalle vain putoamista puolivälierissä kun Koskisen kimppuun käynnyttä Blues-peluria ei koulutettu millään tavalla.

En kyllä yhtään ihmettele että Oulusta tulee näitä "turha selittää mistään pään pystyssä pitämisiä" Siellähän pelaa tää Mäntymaa, joka on tunnettu siitä, että katse seuraa sitä omaa syöttöä, vaikka maailman tappiin. Ennen sentään sukeltelitte Janne Pesosen johdalla. Nykyään teidät vain tyrmämään ja Ara jatkaa ainaista itkuaan.

Taklaukset ovat vähentyneet vuosien mittaan ja pelaajien taso on huonontunut, joka on johtanut siihen että taklauksia ei enää odoteta ja kentällä voi tyyliin olla missä asennossa tahansa. Tämä on todella huolestuttava piirre ja vielä huolestuttavammaksi sen tekee se, että kannattajienkin asentaissa löytyy todella paljon näitä, jotka eivät ollenkaan laita näitä tilanteita edes osittainkaan taklattavan vastuulle. Jos Lehtonen olisi pelannut niin kuin tilanteessa olisi kuulunut pelata mitään ei olisi sattunut. Sitten vielä mediakenttä ES-Eskot etunenässä lietsovat jotain aivan älyttömiä teloituspuheita niin tästä kärsii suomalainen jääkiekko todella pahasti. Tämän tilanteen opetus olisi pitänyt olla, että pään pitää olla pysyä pystyssä ja kentällä on oltava kokoajan hereillä, mutta tämä kääntyikin vain taas uudeksi lypsämiseksi Jarkko Ruudun nimellä. Lehtosesta tehtiin säälimättömän teloitusyrityksen uhri, joka selvisi vain vaivoin hengissä.

Oletataan, että Jarkko Ruutu saisi nyt sen Jani82 kovasti vaatiman kymmenen pelin kakun. Tai vaikka viiden. Mitkä luulisitte olevan seuraukset? No ensinnäkin taklaukset vähentyisivät entisestään, joka taas lisäisi tämä ongelmaa, että pelaajat jatkaisivat pelaamista siinä illuusiossa että ei sieltä mitään taklausta kuitenkaan tule ja pelaavat pää entistä syvemmällä siellä perseessä. Sitten kun kerran sadasta se vastustajan pelaaja taklaakin ja taklattava pelaaja ei ole jälleenkään valmiina ottamaan sitä taklausta vastaan ja mahdollisesti loukkaantuu tilanteessa. No siitäkin sitten jauhettaisiin täällä jatkoajassa kenties sivun tai kymmenen verran riippuen taklaajan edustamasta joukkueesta.

Uskomatonta settiä Steegililtä! Arvon palstaveli on huolestuneempi taklauksien mahdollisista vähenemisistä kuin pelaajien terveydestä. Aika huolestuttavaa ajattelua. Jääkiekko on peli, jossa pyritään voittamaan vastustaja tekemällä maaleja. Taklaukset kuuluvat ilman muuta peliin ja niiden tulisi edistää joukkueen pyrkimystä edellä mainittuun tavoitteeseen. Silti taklauksilla ei saa olla itseisarvoa vastustajan vahingoittamiseksi... paitsi Steegilin logiikan mukaan; käyköön taklattavalle miten vain, kunhan vain taklausten määrä ei ole uhattuna. Ei ne Aran "itkemiset" päävammoista ole aivan turhia. Ja onpa niistä itkeneet muutkin kuin ko. valmentaja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös