Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Jari Kurri jokerijohtajana

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana faro, 02.10.2013 klo 22.29.

 1. gcz_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
  Ok, DeSimone pois listalta.

  Jokereilla ei joka tapauksessa ole varaa noin moneen hutiin, vaan keskitason resursseilla pitäisi onnistua hankkimaan priimaa jokaisella haulla. Eihän tuo aina voi onnistua, mutta Jokereilla tulokset ovat olleet korkeintaan keskinkertaisia.

  Olin toki itsekin pääosin tyytyväinen kahteen ensimmäiseen KHL-kauteen joukkueen rakentamisen osalta, mutta nuo joukkueet olivat toisaalta hyvin yllätyksettömiä ja useimpien hankintojen taso tiedettiin jo etukäteen kovaksi. Muutamalla paremmalla täsmähankinnalla noista jengeistä olisi saattanut saada sen verran enemmän irti, että kaudet olisivat jatkuneet hieman pitempään.

  Tämä kausi onkin sitten ollut kokonaisuudessaan heikko suoritus ja kyllähän esim. sentteriosaston kapeudesta huudeltiin täällä jo loppukesästä. Hishon oli karmaiseva hutihankinta ja tuo on merkittävä syy tämän kauden konttaukseen.

  Lainaus:
  McLean lähti Jokereista Itävaltaan pelailemaan, joka kertoo siitä, että peliura oli tuolloin ehtoovaiheessa. Huono haku. Olimb oli puolestaan liian heppoinen KHL:ään, eikä ainakaan Jokereissa kyennyt järkevään sentteripelaamiseen.
   
 2. koodinimi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Ihan hauskaahan tälläsiä täysin subjektiivisia (esim. H.Karlsson on laatijan mukaan tasoa "ynnämuut"?) listoja on puuhastella... Tuossa aiemminkin mainittiin, että Broc Little tuli Jokereihin sellaisella profiililla, että mikä tahansa liigajoukkue olisi 100% varmasti ottanut miehen rosteriinsa. Täälläkin oli aikamoinen mestaruussaunan lämmitys käynnissä kun soppari julkaistiin. Voisi ihan yhtähyvin julkaista listan "jatkoajan fanien hehkuttamat, jotka olikin ihan paskoja". Nuo onnistuneiden hakujen -listalle päässeet ovat kaikki jo aiemmin tasonsa esittäneitä pelaajia, eikä siellä ole yhtään ns. yllätystä.

  edit.
  Lähiaikoijen isoimpana virheenä pidän ehdottomasti nykyisen rosterin jättämistä vajaaksi.
   
 3. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Itse olin ennen kautta kohtuullisen luottavainen ja tyytyväinen kasatusta joukkueesta, enkä ala sen enempää jälkiviisaaksi. Sentterivajeen määrällisesti huomasi toki jo silloinkin, mutta Hishonin totaalinen floppi oli hieman yllätys. Riskihankinta Hishon oli joka tapauksessa aivotärähdyshistorian vuoksi ja siksikin olisi pitänyt panostaa enemmän senttereihin.

  Hankinnat olivat kuitenkin suurelta osin hyvin tiedettyjä ja tasonsa osoittaneita eli ei siellä mitään kovin totaalisia arpoja ollut joukossa osittain Hishonia lukuunottamatta. Jos ihan yksityiskohtaisesti lähtee katsomaan hankintoja läpi:

  Zapolski - Jokereitten resursseilla hyvä haku eikä ole omasta mielestä edes pettänyt. Hoitaa oman ruutunsa hyvin.

  Genoway - Todistanut tasonsa KHL:ssä ennen Jokereita
  Jalvanti - Hieman kyseenalainen haku, mutta ollut myös EHT:llä ja lähtokohtaisesti rotaatiopakki, joten ei valittamista
  Lauridsen - Täsmähaku kovuuteen eikä ole pettänyt odotuksia. Sitä saatiin mitä odotettiin
  Rissanen - Sama kuin Lauridsen

  Pakkien osalta suurimmat ongelmat ovat olleet runkopuolustajien tasonlasku lähinnä Jaakolan ja Lajusen osalta. Toki olisihan Lauridsen/Rissanen linjalla voinut olla varmempikin haku olemassa, mutta en mä noista edelleenkään valita. Kauteen lähtiessä kärkiviisikko Jaakola-Genoway-Lajunen-Kulda-Jensen täytettynä rotaatiopelaajille on sitä, mitä Jokereitten resursseilla on saatavilla ja hyvin kasattu omasta mielestä.

  Anttila - Nelosketjuun täsmähaku, josta tiedettiin mitä saadaan ja saatu juuri sitä. Ei valittamista.
  Hishon - Ottaen huomioon lyhyehkön ammattilaisuran ennen Jokereita, vaikkakin ihan kohtuullisella menestyksellä, oli 2-sentterin ruutu ehkä hieman liikaa ladattu Hishonin harteille. Olisi pitänyt olla myös toinen kiekolliseen peliin pystyvä sentteri Hishonin lisäksi Niemen ja Wirtasen edelle. Tästä mainitsin jo ennen kauden alkua. Kyllä mä silti edelleen sitä mieltä olen, että Hishon on pelimies, joka ei vaan sopeudu ympäristöön, kaukaloon ja pelitapaan ja tulos on... Floppi.
  Marjamäki - Täysin sama kuin Anttilassa. Ei näihin pelaajiin kaadu Jokereitten mahdollinen menestys, mutta saattavat olla hyvinkin ratkaisevassa osassa mahdollistamassa menestystä.
  Niemi - 3-4-rotaatio-ketjuun ihan ok haku lähtökohtaisesti, josta tiedettiin mitä saadaan. Olisi tosin pitänyt myös tietää, että se taso ei välttämättä riitä KHL:ään. Nyt joutunut liian suureen rooliin Hishonin flopatessa.
  O'Neill - Todella hyvä haku, joka osoittanut tasonsa jo ennalta. Alku tahmeaa, mutta sitten päässyt hyvälle tasolle. Kovin paljon kovemmilla statseilla varustettuja pelaajia ei Jokereihin ole mahdollista hankkia. En tästä pysty Kurria kritisoimaan vaan ennemminkin annan sulan hattuun.
  Pihlström - Todistanut tasonsa ja tiedettiin 110% varmasti mitä saadaan.
  Salminen - Todistanut tasonsa sekä Liigassa että KHL:ssä aikaisemmilla kausilla. Hyvä haku ennakkoon, joka ei vaan nyt toimi.

  Kyllä noi kaikki vaan on Jokereitten resursseilla ollut pääosin hyviä hakuja ja joukkue on tälläkin hetkellä huomattavasti laadukkaampi rosteriltaan kuin mitä peliesitykset osoittaa. Taas kerran päädyn itse valmennuksen ja joukkueenjohdon suuntaan. Miten voi noin moni tasonsa jo todistanut pelaaja flopata totaalisesti tai vähintään kokea selvää tasonlaskua? Ei se ole mitään pelaajan henkilökohtaisen osaamisen puutetta vaan viittaa huonoon valmennukseen ja johtamiseen joko suoraan taktisella puolella tai mentaalisella puolella tai kokonaan joukkueen ympärillä pyörivään sotkuun (joukkueen jatko KHL:ssä, epätietoisuus omasta tulevaisuudesta yms). Ei esimerkiksi Jaakolan tai Salmisen henkilökohtainen taitotaso ole todellakaan kesässä hävinnyt minnekään, mutta tämä ympäristö ei saa heistä mitään irti tällä hetkellä. Isoin huti tällä kaudella pelaajien sijaan on valmennus, joka ei ole saanut joukkuetta pelaamaan haluamallaan tavalla (onko valmennuksella edes selvää yhteisymmärrystä mikä on haluttu tapa pelata?) tai ei ole osannut motivoida pelaajia. Yhden tai kahden yksilön floppaamisen voi laittaa pelaajan omaksi syyksi, jos muu joukkue suorittaa hyvällä tasolla, mutta näin massiivinen lista tasonlaskijoista ja flopeista ei mene mun korvien välissä enää ihan täysin pelaajan piikkiin.

  Ihan vastaavanlaisesti viimeisen Liigakauden joukkue oli huomattavasti parempi kuin mitä tuloksista voi lukea. Ja kas kummaa, silloinkin kiikasti valmennuksesta ja taustasotkuista. Mä näen näiden kahden kauden välillä todella paljon yhtäläisyyksiä.

  Nykyisellä valmennustiimillä ei ole mitään perusteita jatkaa seuraavalle KHL-kaudelle yhdessä, mikäli sarjassa siis jatketaan, vaan muutoksia on pakko tulla. Kaikesta huolimatta pitäisin Jalosen päävalmentajana, mutta apuvalmentajista vähintään toinen saisi lähteä kiertoon. Se on ehkä eniten yllättänyt, että kiekkokontrollin ja hyvin koordinoidun taktisen puolen spesialisti Jalonen, ei ole saanut mitään taktista rotia tuohon laumaan yksilöitä. En usko, että kovin moni Jalosen joukkueita ja pelitapaa hyvin tuntevista henkilöistä tunnistaisi tämän kauden Jokereita Jalosen valmentamaksi joukkueeksi, mikäli eivät tietäisi Jalosen olevan päävalmentaja. Mä epäilen vahvasti, että toi valmennustiimikään puhaltaisi yhteen hiileen ja olisi samoilla linjoilla taktisista asioista. Siltä se ainakin katsomoon näyttää.
   
 4. massaonvoimaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  McMulliganin listalta uupuu vielä Keränen. Siihen kun lisää Salmisen ja Hishonin niin vaikea Kurrinkaan päätä on silitellä. Varmasti valmennukselle kuuluu osansa, mutta ei nuo hankinnatkaan kovin onnistuneita ole. Oma näkemys myös Hishonista(ja Keräsestä) on se, että eivät vain riitä KHL:ssä. Se mistä Kurria oikeastaan kritisoin eniten on joukkueen rakenne. Jos näitä arpoja, jotka eivät ole tasoaan todistanut KHL:ssä on budjettisyistä pakko hankkia, niin hankitaan sitten pakeiksi tai laitureiksi, mutta ei senttereiksi. Nyt kahdella sentterillä neljästä oli 0 KHL ottelua ennen kauden alkua. Iso riski siis, joka on realisoitunut.
   
 5. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  @McMulligan pisti hyvän tekstin ja itse aika pitkälti samoilla linjoilla.

  Hishonista: Katelkaas uudestaan miehen statseja. Ennakkoon oli hyvä haku. On Kanadan nuorten maajoukkueissa ja esiintynyt edukseen, alemmissa sarjoissa menestystä, varaus pienellä numerolla jne. Ei huonot edes pääse lähelle kanukkien maajoukkuetta. Vieläkin näkee, että pelimies kyseessä, mutta ei vaan oppinut isoon kaukaloon. Eikä näköjään tule oppimaan.

  Seuraavan kauden joukkue on helppo täydentää: kaikki totaaliflopit ulos ja senttereitä tilalle. Sellaisia, joilla on voitonnälkää. Valmennus pitää saada kans muistutuksen paskasti vedetystä kaudesta. Ihan mediaesiintymisten perusteella Tampereen pölvästille kenkää. Helminen puhuu niin pehmeitä otteluhaastatteluissa, että hävettää narrien puolesta.

  Olisi mukava tietää sen verran taustoja, että onko palkoilla, KHL:ssä pelaamisen jatkuvuudella jotain tekemistä huonojen esitysten kanssa vai ovatko nämä vaan harrastajia. Kilpailun puute pelipaikoista tietysti vaikuttaa. Joka tapauksessa seksikkäät vastustajat kuten ska ja cska saa joukkueesta irti erinomaista peliä ja keskikastia ja huonoja vastaan jengi konttaa joka toisen pelin. ja nyt kun on jatkopelit jo vaarassa, niin nähtiin hieno SKA voitto ja sen jälkeen konttausta huonoja vastaan.

  Päivän posit: Jos Playoffeihin mennään, niin vastaan tulee ekalla kiekalla ska tai cska ja tokalla se toinen noista, jota emme ekalla kiekalla pudottaneet. Varmat sarjavoitot, kun luulisi vastustajien olevan tarpeeksi seksikkäitä. Toki kolmannella tiputaan, kun tota pellelaumaa ei jaksa muut vastustajat kiinnostaa.
   
 6. joceri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Faktahan on se, että isoihin rooleihin hankituista pelaajista Salminen, Niemi, Hishon ja Keränen ovat täysin epäonnistuneet ja ei näitä nyt lähtökohtaisestikaan voi pitää kovin hyvinä hankintoina:

  -Hishon: Paljon loukkaantumisia, pelannut pääasiassa AHL:ssä keskinkertaisilla tehoilla. Melkoinen riskihanta kärkisentteriksi.

  -Niemi: Huono loppukausi Kärpissä, taisi joutua viltitetyksikin. Riittääkö taso alkuunkaan KHL:ssä?

  -Salminen: Huono kausi takana. Kenkää Sveitsistä ja keskinkertaisia otteita SHL:ssä.

  -Keränen: Yksi suonenvetokausi Liigassa ja sen jälkeen hyvin vaisua tekemistä.


  Lisäksi, jos otetaan huomioon esim. Lajusen jatkosopimus, joka ei mielestäni alkuunkaan riitä TOP-2 kiekolliseksi pakiksi KHL:ssä, mutta tässä roolissa vetää meillä kuitenkin jo kolmatta kautta, niin ei joukkueen kasaamisesta kovin hyvää arvosanaa voi antaa.

  Ensimmäisellä KHL-kaudella Lev Prahan konkurssi taisi pelastaa Jokerit, jolloin vielä loppukesästä joukkueeseen tipahti todellisia vahvistuksia. Täysien hutihankintojen lista on kuitenkin aivan liian pitkä tälle tasolle: McLean, Harju, Olimb, Kennedy, Pelletier, Hishon, Salminen, Niemi, Keränen...

  En tästä kuitenkaan lähtisi syyttämään Kurria, vaan Vuorista, jonka rooli skouttauksessa/hankinnoissa on käsittääkseni paljon suurempi.
   
 7. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Itse olin pääasiassa hyvin tyytyväinen hankintoihin ja jos hankinnat analysoi kunnolla - analysointia ei ole todellakaan kuluvan kauden pisteet - varmasti olisi saatu parempi Jokerien joukkue käytettävissä olevalla rahalla, mutta olisiko saatu saatavilla olevista pelaajista? Peliesitysten perusteella on 100 prosentin varmuus, että vaikka joukkue on epäonnistunut, syynä ei ole joukkueen kokoaminen sellaisenaan. Tässä mielessä on älyllisesti epärehellistä mennä sen taakse, että joukkue meni vituiksi ihan Vuorisen ja Kurrin työpöydällä.

  Yhä enemmän kuuluu taustoista ongelmia ja jos valmennukseen keskitytään, Helmisen nimi ei jää mainitsematta, mutta ei jää Virran ja Jalosenkaan. Muut tekijät mistä huhutaan, ovat palkkojen maksamattomuus, johtajuuden puute. Jälkimmäinen ei kaiketi koske Reginiä niinkään, vaan toimistoa ja ennen kaikkea omistajia suhteessa KHL:ään ja ensi kauteen. Toinen pakeni ensin eduskuntaan ja sitten merelle, toinen jo aikoja sitten Moskovaan.
   
 8. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Olimb lähti omasta tahdostaan ja pienemmälle liksalle. Juuri ennen poistumistaan oli joukkueen parhaimpia. Ei tainnut henkilökemiat kuitenkaan natsata. Ei kuulu hyviin hankintoihin kun meni noin, mutta ei toisaalta floppi-listallekaan.
   
 9. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Ei tehtyjä hankintoja kannata miettiä pelkästään yksilöinä, vaan kannattaa miettiä, miten ne ovat sopineet jo olemassa olevaan kokonaisuuteen. Aivan ilmeistä tällä hetkellä on se, että kärkiketjuista puuttuu pelintekotaitoa. Luulen, että Salmiselta, O'Neililta, Hishonilta, Keräseltä ja Niemeltä odotettiin tällä osastolla enemmän. Kapasta, Aaltosta ja Kozunia ei ole kyetty paikkaamaan tällä osastolla edes lähelle. Se sitten heijastuu myös muihin, kuten Huhtalaan ja Jormakkaan. Olen käsittänyt, että varsinkin Huhtalan suhteen jokerijohdossa on oltu toiveikkaita. Myös Larsenin vaihtuminen Genowayhin on ollut pieni steppi alaspäin.

  Toinen kokonaisuuteen liittyvä asia on pelaajabudjetti. Minun käsittääkseni tämän vuoden joukkue oli yhtä kallis kuin edellisen vuoden joukkue. Sitä voi sitten itse tykönään miettiä, että onko budjetti oikein kohdistettu. Jos rahaa olisi ollut enemmän kärkimiehiin käytössä, niin ehkä hankitut pelaajat olisivat olleet jotain muuta kuin nykyiset.

  Kolmas kokonaisuuteen liittävä asia on Kohelo-arjen muuttuminen arjeksi. Kyllähän tuosta joukkueesta paistaa innostuksen puute tekemiseen ja en laita sitä valmentajien piikkiin kuin osan. Monella perheen isällä on nähtävästi liian vähän pelit mielessä ja näyttämisen halua, jotta jokainen peli olisi yhtä tärkeä. Olisi ensiarvoisen tärkeää, että Jokerit saisi mahdollisimman nopeasti tulevaisuudessa siirrettyä varaamiaan nuorehkoja 20-24-vuotiaita pelaajia joukkueeseensa.
   
 10. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Aivan. Mutta mitäs kun joukkueen pelaajista yhdeksän kymmenestä ei sovi olemassa olevaan kokonaisuuteen? Sama juttu niin viimeisellä Liigakaudella kuin nytkin. Aivan sama minkälaista seppää tuohon jengiin tuo, kaikki floppaa tai pelaa korkeintaan keskinkertaisesti. Mitä Kurri voi tässä tilanteessa tehdä? Tai mitä pitäisi tehdä? Ehkä Yari on tehnyt itsekin jo saman johtopäätöksen eikä hankkinut edes täyttä kokoonpanoa loppukaudeksi.
   
 11. gcz_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
  Mielestäni Helmistä on turha syyttää Jokereiden ongelmista ja jos Helminen on väärässä tehtävässä, niin se on Jalosen ja Kurrin vastuulla laittaa Helminen kiertoon. Vähän vastaava tilanne oli viimeisellä liigakaudella, kun Lämsän ja Valtosen erimielisyydet söivät koko joukkueen moraalin. Kurrin ratkaisi asian tuolloin antamalla Lämsälle fudut ja nostamalla Valtosen päävalmentajaksi. Jälkikäteen ajateltuna tuo oli väärä valinta, kun Valtonen paljastui keskenkasvuiseksi nulikaksi. Jos tällä kaudella on samanlaisia ongelmia, niin Kurrin pitäisi nousta ihan oikeasti johtajaksi ja tehdä asialle jotain.

  Koko touhussa näkyy kyllä aikamoinen ero Kekäläiseen. Keklu on käsittääkseni erittäin autoritäärinen kaveri, joka kyllä laittaa perseilijät kuriin tarvittaessa. Vaikea kuvitella, että Kurrilla olisi samanlaista auktoriteettia ja johtamiskykyä.
   
 12. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Epävarmuus jatkosta. Eiköhän tämä selitä epätasaisia otteita toimiston pöydiltä aina jääntasolle saakka.

  Lisäksi kuten miljoona krt todettu kärkihankinnat Hishon, Salminen, Keränen kaikki aivan sukkahousuja. Yhdestä päästiin eroon vaikka kaikki kolme olisi pitänyt potkia helvettiin samalla ja nuorempia lupauksia jostain sisään.

  Kuviteltu tilanne kauden ajalta:

  Kurri: "Nyt sun täytyy Salminen nostaa tasoa tai pelit ei jatku Jokereissa ensi KHL kaudella."

  Salminen: "Yritetään tottakai. Mutta pelaako Jokerit edes KHL:ää ensi kaudella?"

  Kurri: " Noh, ei meillä mitään syytä ole tiedossa miksi ei pelattaisi... " Katse lattiaan ja kohti helpompia asioita... -;)

  Epävarmuus.
   
 13. gcz_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
  Jos ensi kaudesta on jokin epävarmuus olemassa, niin silloinhan pelaajien kannattaisi pitää taso korkealla, jotta neuvotteluasemat ensi kauden osalta olisivat suotuisammat. Tällä hetkellä jonkun Salmisen, Hishonin tai Niemen arvostus pelaajamarkkinoilla on sulanut aika pahasti. Nykyisen tilanteen selittäminen ensi kautta koskevan epävarmuuden perusteella aliarvioi pelaajia mielestäni, varsinkin kokeneiden pelaajien kohdalla. Kyllä ne ymmärtävät, että taso pitää pitää korkealla, vaikka nykyinen sopimus saattaisikin katketa KHL-rahoituksen loputtua. Enemmän minä olisin huolissani näistä monivuotisen sopparin omaavista vanhemmista pelaajista, joilla se moraali löystyy yllättävän nopeasti, kun rahakas lähitulevaisuus on varmistettu turvallisessa ja mukavassa ympäristössä.

  Toki jos palkanmaksussa on jotain häikkää, niin sen osalta ymmärrän, että pelaaminen ei juurikaan sillä hetkellä napostele. Samahan on näkynyt tällä kaudella mm. Slovanissa.
   
 14. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Toki tällainen mahdollinen "epävarmuus" vaikuttaa jokaiseen yksilöön eri tavalla, mutta ammattipelaajan motivaation tasoon sen ei pitäisi vaikuttaa - ainakaan negatiivisesti. Aika usein nähdään, ihan luonnollisesti, pelaajien pelaavan erityisen hyviä kausia juurikin silloin, kun sopimus on katkolla ja edessä sopimusneuvottelut.
   
 15. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  On myös aivan eri asia pelata seuraavasta sopimuksesta motivoituneena, kun soppari päättyy kauden lopussa ja voi jo neuvotella uusista sopimuksista. Kun taas Jokereilla iso osa pelaajista on sidottu ensi kauden joukkueeseenkin ja koko ensi kauden yllä leijuu synkkä epävarmuuden pilvi, etkä voi sopimuksen takia neuvotella siirrosta muuallekaan. Samaan aikaan varteenotettavat työnantajat palkkaa tai on jo palkannut joukkueisiin keskeiset kärkipelaajat. Eli potentiaaliset työpaikat vähenee jatkuvasti, mikäli se skeida hyppää oikeasti tuulettimeen.

  Toiseksikin, ihmisiä ne lätkänpelaajatkin ovat. Jos aamulla vituttaa lähteä töihin, eikä työkavereiden ja varsinkaan esimiesten naamat miellytä, niin tuskin siinä ihan 110% työpanostakaan saa puristettua itsestään irti.
   
 16. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:
  Mutta sitten kun on sopimus enskaudelle mutta se kausi onkin "synkkien pilvien varjossa" niin ei se oo sama asia. Jos Jokerit nyt ei jatkakaan niin paskarakoonhan siinä pelaajat joutuu, koska parhaat sopimukset on valtaosin jo jaettu euroalueen kiekkomarkkinoilla ennen sitä.
   
 17. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Jos hetkeksi siirtyy miettimään ensi kautta KHL:ssä (olettaen että pelit jatkuu), on Kurrilla aika kova savotta koota kilpailukykyinen joukkue nykyisen sekasorron keskellä. Kuinka moni oikea vahvistuksen tasoinen pelaaja on tällä hetkellä valmis laittamaan nimensä Jokereitten paperiin, kun Jokereiden jatko sarjassa on epävarman näköistä ainakin ulospäin? Jos jatkorahoitus ja luottamus Jokereista työnantajana varmistuu joskus loppukaudesta, on parhaat kalat ehtineet jo uida toisiin verkkoihin. Veikkaanpa ettei Jokerit ole tällä hetkellä se houkuttelevin joukkue pelaajien ja agenttien silmissä.
   
 18. Mordjinn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Eihän tämä ole ongelma kun suurella osalla joukkuetta on jatko ensi kaudelle (ja tähän surullinen hymiö).
   
 19. McMulligan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Toi on mun mielestä lähinnä positiivinen ongelma. Jokereilla on ihan liian iso vaihtuvuus kaudesta toiseen ja tässäkin joukkueessa on potentiaalia paljon nähtyä parempaan. Tohon muutamat täsmävahvistukset ja muutama nykyinen soppari ulos niin hyvä tulee. Paitsi jos ne potentiaaliset täsmävahvistukset on jo ehtineet tehdä sopparin muualle kun Jokereitten tilanne jatkon osalta on niin epävarma.
   
 20. Mordjinn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Toki. Mutta ensi kaudella varsinkin Hishonista, Salmisesta ja Jaakolasta on saatava PALJON enemmän rahalle vastinetta. Kuitenkin vievät 1.-2. kentän äijän liksan (eli paikan) budjetista. Jostain pitäisi kaivaa rahat ihan ensiksi vähintään kahteen kovanluokan KHL sentteriin ja kiekolliseen pakkiin tai kahteen.
   
 21. TommyT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Tulipa tässä perjantai-illan ratoksi sellainen ajatus mieleen, että voisiko tämän koko tämän hetken kurimuksen syy ja alkulähde olla sitten kuitenkin tälläisessä asioiden kulussa:

  - todellisuudessa Jokereiden budjetti tälle kaudelle oli leikattu isosti jo keväällä ja Kurri&Vuorinen oli hankalassa paikassa kun vanha pajatso tyhjeni Reginiä lukuunottamatta ja tiedettiin että yhden suhteella yhteen ei millään saataisi korvaavia laadultaan vastaavia pelaajia
  - uutena strategiana tuotiin sisään "leveys vs kärki" joka tarkoitti sitä, että koitetaan hankkia joskus urallaan onnistuneita mutta järjestään laskusuhdanteessa olevia tai jo pahasti kiville ajaneita pelaajia useampia halvalla ja toivotaan sormet ristissä että homma jotenkin ihmeellisesti kääntyisi samanlaiseksi suonenvedoksi kuin mitä joskus NHL:ssä (aikanaan) on keväisin nähty free agent/veteraanivetoisilta joukkueilta
  - tärkeänä syynä tähän oli että kausarimyynnin, sponssien ja yleisen uskottavuuden kannalta saatiin näin myös homma näyttämään ikäänkuin hyvältä kun voitiin kertoa tarina että on hankittu leveyttä kun löytyy paljolti Liigassa ja AHL:ssä joskus aikanaan menestyneitä ukkoja (paino sanoilla joskus aikanaan)
  - todellisuudessa toki tiedettiin että kaikki vahvistukset on omalla tavallaan wild cardeja eikä mitään takeita ole että laskevat trendit kääntyisivät ylöspäin, ainakaan kaikkien kohdalla samanaikaisesti
  - nyt sitten riskit realisoituneet yksi kerrallaan eli konsistenssi puuttuu ja Reginin takaa ei useimpina iltoina löydy yhtään ketään; sen sijaan että meillä olisi keskinkertaisuuksia jotka olisivat vielä menossa urallaan eteenpäin ja silloin tällöin yllättäisivät positiivisesti ja ylisuorittaisivat, meillä on alaspäin trendaavia keskinkertaisuuksia jotka harvoin ylisuorittavat ja sen sijaan tasaisesti alisuorittavat
  - tämä sitten kertautuu siinä että joukkueen sisällä on huono kemia kun osa on puhtaasti vapaamatkustajana paikassa missä ei todellakaan pitäisi olla (KHL)
  - lisäksi voi hyvin olla että koutsien puolella on heikkoutta ja taloudelliset resurssit voi edelleen olla pienentynyt (=mahdolliset palkkojen leikkaukset kauden 2-4. ketjujen miehiltä jotka alisuorittavat eli ei mahista mennä muuallekaan pelaamaan, palkkarästit, huonompi asioiden hoito ylipäänsä you name it)

  Ulospääsyä ei ylläolevasta oikein taida olla tällä kaudella ja vaatii suht kokonaisen resetin joukkueen rakennuksessa - haasteena että ensi kauden resursseista ei ole tuon harmainta aavistusta jolloin mikään systemaattinen työ ei ole mahdollista. Jos ensi kaudella pelataan, on joukkue sketsattu kasaan jämäpelaajista joskus kesä-elokuussa ja muistuttaa sitten Rigan, Bratislavan ja monen venäläisen talousvaikeuksissa olleen jengin karusellia jossa ukkoa vaihtuu melko satunnaisesti. Sillä erotuksella että omasta junnutuotannosta ei tule ketään KHL-tasolle toisin kuin muualla edes jotain huonoimmillakin.
   
 22. Trymuch Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KalPa
  Toisaalta jos Salminen olisi löytänyt yhtä hyvän pelivireen vaikka Hishonin rinnalla kun aikoinaan Torpedossa Immosen kanssa, niin tällä hetkellä oltaisiin sarjataulukossa ihan jossain muualla. Jos Keränen olisi onnistunut edes kohtuullisesti ja jos Jaakola olisi samalla tasollaan kuin viime kaudella, nyt taisteltaisiin Bobrov-divisioonan kärjessä ihan siinä SKA:n tuntumassa.

  No jossittelu on helppoa, eikä näistä kolmesta jampasta kukaan onnistunut. Jaakolan notkahdusta ei kukaan osanut ennakoida. Kun lasketaan vielä mukaan Rissasen, Marjamäen, Anttilan ja Lauridsenin tuleminen, saatiin sitä viime kaudella puuttunutta fyysistä preesensiä roppakaupalla lisää. Joten kyllä ennen kauden alkua oli oikeasti ihan hyvät perusteet odottaa parempaa kautta kuin Erkan viimeiseltä. Oikeastaan Zapolskia pidettiin potentiaalisena heikkona lenkkinä, mutta sitähän hän ei ole ollut.

  Toki Salminen-Hishon-Keränen -kolmikko oli ehkä hieman riski statukseltaan, mutta tuskin kukaan osasi ennakoida kaikkien floppaavan.
   
 23. Jokeri23 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, HerTo
  Ilmeisesti olen vähemmistössä koska en edes odota mestaruutta. Tämä kausi on toki ollut vaatimaton, mutta kahteen edelliseen olin erittäin tyytyväinen. Mielestäni Kurri ja kumppanit ovat suoriutuneet tähän mennessä hyvin, kaksi kolmesta on hyvä saavutus. Tämä saattaa olla välivuosi, ensi kaudella uudestaan!
   
 24. sporttipappa Jäsen

  Lainaus:
  Tosi harmi että olimb itse lähti omasta tahdostaan pois. Kuitenkin parhaita pelaajiamme. Tällä kaudella sama dominointi on jatkunut Ruotsin pääsarja SHL:ssä, tehot 3+5 23 otteluun.

  Kurrilla on mennyt vihkoon raskaasti. Samaa munattoman johtamisen mallia ilmentää koko joukkue, eikä pidä vähätellä GM:n merkitystä asiassa. Tiedä sitten onko Kurri vain marionetti, sirkuspelle, joka käy vitsailemassa yhteistyökumppaneille jotain hauskaa. Mediallehan Kurri vitsaili viaplayn studio-osuudessa, että siirtorajalla Mosesta yritettiin hankkia, mutta ei onnistunut.
   
 25. Clubittaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Jarille ohjelista (mahdollista) seuraavaa KHL-kautta varten:

  ULOS:
  - Helenius
  - Jaakola
  - Kulda/Rissanen
  - Jalvanti
  - Niemi
  - Hishon
  - Salminen
  - Talaja
  - Marjamäki

  Osta vähintään viisi puhdasta sentteriä + kaksi laituria, jotka osaavat pelata myös keskellä.

  X-Regin-X
  O'Neil-X-Jormakka
  Huhtala-X-Joensuu
  Anttila-Wirtanen/X-Mäki/X
  (X-X/Wirtanen-X/Mäki)

  Kakkosen keskelle ihannehankinta olisi Kontiola. KHL:ssä tasonsa osoittanut, tunnettu Suomalainen taituri. Toisi myös lisää katsojia hallille. Kolmosen keskelle lähtisin katselemaan Liigassa tasonsa näyttäneitä, hyvää tulosta tekevää pelaajaa, joka kykenisi stunttamaan myös ylempänä. Aaron Gagnon olisi yksi tällainen nimi. Kärkiketjujen laiturit ovat myös tärkeitä hankintoja, tämän kauden tyylinen floppaaminen olisi anteeksiantamatonta. Irtoaisikohan se Moses SKA:sta? Mielellään mahdollisimman vähän arpoja.

  Pakistoon tarvitaan aivan järjetön määrä lisää kiekollista osaamista. Tällä hetkellä ainut pakki, joka selviää ahtaista paikoista kiekon kanssa ulos on Genoway. Lajunen osaa vetää kovaa, siihen jäävät hänen vahvuutensa. Loput ovat mallia peruspakki, joita ei voi menestystä tavoittelevassa joukkueessa olla 7/8. Eli Genowayn lisäksi vähintään yksi kiekolliseen peliin kykenevä puolustaja mukaan, mieluiten kaksi.

  X-Genoway
  X-Lajunen
  Jensen-Lauridsen
  Rissanen

  Maalissa voi jatkaa Zapolski, mutta kakkoseksi tarvitaan Heleniusta paljon pätevämpi kaveri. Helenius on kolmen KHL-kauden aikana hävinnyt järisyttävän määrän pisteitä Jokereille.

  Zapolski
  X
  Kautto
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2017 klo 11.58