Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Jari Kurri jokerijohtajana

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana faro, 02.10.2013 klo 22.29.

 1. faro Jäsen

  No niin eli odotetusti sieltä tuli sitten Jari Kurri Jokerien GM hommiin. Mutta vähemmän odotetusti Jokerit ilmoitti, että Jari Kurrista tulee ensi kauden joukkueen rakentaja. Ihmeellinen ratkaisu, sillä Kurri ei ole ikinä koonnut seurajoukkueita. Se on kyllä totta, että Jari jos joku tuntee Suomen EHT pelaajat, joista Jokereiden KHL tiimi tulee koostumaan, mutta laitettiinko Kurri nyt vähän liian suuriin saappaisiin? Noh annettaan kuitenkin kaverin näyttää ja dumataan vasta sitten jos aihetta on. Kova on kuitenkin Kurrin tehtävä.
   
 2. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Mikäs se Kurrin rooli nyt varsinaisesti on? Toisessa ketjussa joku kirjoitti, että toimitusjohtajaa haetaan edelleen. Eli ilmeisesti ainakaan Kekäläisen saappaisiin Kurri ei tule. Lisäksi Vuorinen kasannee joukkueen, kun roolina on utj. Eli onko Kurri neuvottelemassa sopimuksia? Vai skouttailee lähinnä pelaajia?

  Jos rooli on yksi yhteen Kekäläiseen kanssa, niin veikkaan että metsään meni ja kovaa. Kekäläisellä oli kuitenkin vakuuttavat taustat ennen toimarin paikkaa Jokereissa. Kurri on lähinnä pyörinyt maajoukkueen mukana roolissa, joka vaikutti ulkopuolisen silmiin lähinnä suojatyöpaikalta. Totuus maajoukkueroolista voi toki olla ihan toinenkin.
   
 3. iibor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers
  Lainaus:
  Vuorinenhan ei kasaa joukkuetta, vaan toimii pelaajakoordinaattorina joka raportoi pelaajista Kurrille ja tämä varsinaisen joukkueen kokoaa.

  En tiedä, annetaan mahdollisuus niinkuin uusille pelaajillekin aina. Hirveästi ei odotuksia ole, mutta plussana ehdottomasti Jarin kontaktit Suomen maajoukkuepelaajiin.
   
 4. faro Jäsen

  Lainaus:
  Kurri vastaa joukkueen rakennuksesta ja pelaaja hankinnoista. Vuorin hoitaa sitten scouttaus puolen. Näin siis Jokereiden nettisivuilla.
   
 5. Major Malfunction Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  scholl
  Aloittaako Kurri hommansa vasta kauden jälkeen vai mennäänkö vanhalla Harry & Kale -linjalla ja maksetaan liiton pussista Jokereiden palkkoja?

  EDIT: Jatkoajan juuri ilmestyneen uutisen mukaan liitto maksaa perinteisesti Kurrin palkan.
   
  Viimeksi muokattu: 03.10.2013 klo 10.51
 6. Jack Daniel's Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NY Islanders
  Peräänkuuluttaisin Kurrilta nyt radikaalia muutosta Jokerijoukkueen rakenteeseen. Kurrin tulisi jatkaa IFK:n viitoittamalla tiellä ja alkaa levittää kaunista gooni- ja tappelukulttuuria kotoliigassamme. Olen huolestuneena seurannut goonikulttuurin kuolemankamppailua, mutta vielä ei ole liian myöhäistä. Kanadan ja Alaskan mutasarjoista löytyy kyllä varmasti kelvollisia tapauksia Jokerien tarpeisiin, myös Venäjältä kannattaa kysellä, sieltä se Gillieskin löytyi.

  Kun nykytyylillä ei kannua näemmä saada, niin katsotaan auttaisiko sellainen sopivan (epä)terve kauhuntasapaino asiaan. Broad Street Bulliesin tai Wimbledonin Crazy Gangin hengessä.

  Asiapitoisen ja vakavamielisen viestin kauniiksi lopuksi sellainen huomio, että Vitjazin virallisena pelaajahankinnoista vastaavana toimi seuran hulluina vuosina Alexei Zhamnov, taitopelaaja parhaasta päästä.
   
 7. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Näin mä olen sen ymmärtänyt:

  Jokerien kuvio menee valmiina siten, että isoin pomo on Hjallis joka on hallituksen puheenjohtaja ja seuran omistaja 51 prosentin osuudella venäläisten käyttäessä 49 prosentin optionsa kuluvan kauden jälkeen. Seuraavina ovat vielä tuntematon (palkataan myöhemmin) Jokerien toimitusjohtaja tehtävänään Jokerien liiketoiminta ja isot asiakkaat eli pitkälti taloudellinen puoli. Hän raportoi suoraan Hjallikselle. Samalla tasolla on Kurri GM tehtävänään Jokerien joukkueen ja valmmenuksen kasaaminen sekä muu urheilutoiminta (juniorit, yhteistyösuhteet siinä jne). Hänkin raportoi suoraan Hjallikselle. Kurrin lähin alainen on Vuorinen, pelaajakoordinaattori tehtävänään mm. scouttaus ja hän raportoi Kurrille.

  Toivon että onnistuvat tehtävissään ja omalta puoleltani annan siihen täyden mahdollisuuden ja tuen. Katsotaan sitten aikaisintaan vuoden, parin päästä mitä on saatu aikaan.
   
 8. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Minulla on sellainen tunne, että Kurri saattaa olla hyvä joukkueen kasaamisessa. Tuskin hän mikään synnynnäinen sopimusneuvottelija on, mutta hän ymmärtää jääkiekosta enemmän, mitä hänelle annetaan krediittiä. Toivon, että hänellä tosiaan on suuri rooli joukkueen kasaamisessa.
   
 9. jokerit67 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, #13
  Lainaus:
  Vuorisen työnkuvaan kuuluu tietääkseni tämä osa, eli junioritoiminnan kehittäminen jne. Olisi mielenkiintoista tietää miten Vuorinen meinaa jatkossa aikansa jakaa Central Scoutingin ja Jokereiden välillä, kun toiselle scoutataan junnuja ja toiselle valmiita pelimiehiä. Myös Vuorisen apuna olevista scouteista, jos heitä (toivottavasti) on, olisi mielenkiintoista kuulla lisää.
   
 10. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Anteeksi että tulen tänne huutelemaan, mutta mielipiteeni Kurrin palkkauksesta: huono palkkaus Liigaan, mutta loistava ja täydellinen kaappaus KHL:n. Kannattaa katsoa KHL:n ja sen seurojen johtoportaita, siellä on paikat täynnä eritoten jääkiekko legendoja! Niissä organisaatioissa toki muut tekevät ne työt, mutta Fetisovit, Kasatonovit ja Tretjakit sun muut patsastelevat aitioissa. Siihen maailmaan Kurri on paras mahdollinen valinta, siellä naama ja maine merkitsee eniten ja sillä pääsee muiden maineikkaiden sekaan patsastelemaan aitioihin ja kabinetteihin. Kaikki täkäläiset legendat, muodostaa oman rinkinsä ja Putinin kavereita. Ei siihen rinkiin pääse mikään Matti Möttönen vaikka olisi kuinka hyvä GM, vaan Kurri pääsee niihin rinkiin kyllä.

  Vuorisen palkkausta en taasen ymmärrä.
   
 11. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Boldaus minun ja siinä myös pointti. Tiedotteen mukaan Kurille on luvassa oikeita töitä.
   
 12. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Narrit, Spurs
  Sami Hyypiällä ei ollut mitään valmentaja- tai managerikokemusta jalkapallossa, mutta niin vaan Leverkusen tästä huolimatta on tälläkin kaudella Saksan Bundesliigan kovimpia porukoita.

  Annetaan Kurrille aikaa näyttää osaamistaan. Kaveri on kuitenkin legenda, joka on elänyt koko elämänsä jääkiekkoa. Ei tämä tee hänestä vielä onnistunutta joukkueen rakentajaa, mutta ei kokemuksen puute nimenomaisesta hommasta tarkoita, etteikö hän voisi myös onnistua. Ainoa asia mikä itseäni epäilyttää on se, että onko Kurrista sanomaan Hjallikselle vastaan.

  Vuorinen ilmeisesti on kehityskelpoinen nuori kaveri. Jos ei parempaa ollut saatavilla, niin näillä mennään. Katsotaan mitä hänkin saa aikaan.
   
 13. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1979-2013, Frölunda Indians
  On mielestäni päivänselvää, että Jokerit ja Hjallis eivät saaneet niitä henkilöitä organisaation avainpaikoille, jotka olivat ykkösvaihtoehtoina. Kurri olisi ollut mahdollisuus kiinnittää jo elokuussa, samoin Vuorinen ja mikäli olisivat olleet kokoajan ykkösvaihtoehtoja tehtäviin olisi päätökset palkkauksesta voitu tiedottaa jo silloin. Nyt jouduttiin tyytymään kakkoskorin mahdollisesti kolmoskorin vaihtoehtoihin ja pahaa pelkään, ettei kummankaan kompetenssi ole sillä tasolla, jolla tehdään merkittävä ero KHL:n muihin organisaatioihin. Olisi ollut erityisen tärkeää, että Jokereilla olisi ollut kyseisissä tehtävissä sellaiset tekijät, joilla KHL:n rikkaimpien seurojen etumatka olisi ollut organisaation avaintehtävillä kiinni kurottavissa. Esimerkkinä vaikka JYP, jonka UTJ:n ammattitaidolla on kurottu rikkaimpien seurojen etumatka kiinni ja menty edelle urheilullisella menestyksellä mitattuna. Se, ettei Jokerit ja KHL kiinnosta suomalaisia jääkiekko-osaajia kertoo koruttomasti sen, ettei siihen kokonaisuuteen ole kovin vankaa luottoa Suomikiekon ytimessä.

  En silti halua dumata Kurria ja Vuorista. Näyttäkööt ensin kykynsä.
   
 14. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Minkä arvioisit syyksi ettei ykköskorin kaverit lähteneet Hjalliksen jollaan?
   
 15. C.Orr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1979-2013, Frölunda Indians
  Lainaus:
  Hjallis, Hjallis ja kolmantena Hjallis.

  Vakavasti puhuen, uskon esim. Holtarin kohdalla (jonka uskon olleen ykkösvaihtoehto) vaikuttaneen sen, että usko yhdistelmään Jokerit ja KHL ei ole vahva eikä KHL:ää nähdä mahdollisuutena vaan uhkana.
   
 16. Masculine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Holtaria ei olla kosiskeltu tuohon GM:n paikalle, eikä tuo pelaajakordinaattori ilmeisesti yksin sitten ollut tarpeeksi kiinnostava vaihtoehto. Jari Kurri on mielestäni nimenomaan KHL:n suuntaan paras valinta tuolle paikalle, sillä hän luo seuralle oikeasti tunnettavat kasvot. Vuorinenhan siis tosiaan vaan scouttaa pelaajia ja hoitaa junnupuolta, joka on Bluesissa todella hyvällä mallilla. En usko Vuorisen epäonnistuvan tuossa työssään ja jos Kurri onnistuu kasaamaan ne haluamansa pelaajat, niin minä olen luottavaisin mielin. Painotan nyt vielä, että tämän parin toimivuus on mielestäni parempi KHL:ssa, joka mielestäni on tärkeämpää, kuin ottaa joku paremmin Liigaan sopiva tiimi vain tämän viimeisen kauden takia.
   
 17. Micqou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Avs, Mikko Rantanen
  Lainaus:
  Kuluva kausi on kuitenkin viimeinen mahdollisuus voittaa mestaruus seuraavaan vuosikymmeneen.
   
 18. blue line Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Tuli muuten mieleen, että Kurrin GM nimitys Jokereihin tuli mainittua elien myös NBC:llä Pierre McGuiren toimesta Det-Buf matsin aikana. Tähän ei Tom of Nybondasilla yllettäisi.
   
 19. Tertsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, 235:n suomalaistehot
  Lainaus:
  Torilla tavataan vai miten se meni. :D
   
 20. Keltainen Jaffa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, NHL:n ja KHL:n suomalaiset, Jokerit
  Wanhaan hyvään aikaan meillä oli kovan vaatimustason omaava Kekäläinen joka ei sietänyt vapaamatkustajia ja panosti ammattitaitoisiin sekä laadukkaisiin työntekijöihin. Nyt meillä on Jari Kurri, joka hymyssä suin saattaa GM:n paikalta peluuttaa Leijonien hyökkääjiä ja kannustaa Jutia rillaamaan viimeiseen asti vaikka joukkueen varusteet menisi väärällä koneella väärään maahan.

  Olen siis näin etukäteen huolissani, että liian löperöllä vaatimustasolla ollaan lähtemässä kasaamaan KHL-joukkuetta. Mutta antaa Kurrin näyttää. Enhän minä oikeasti tiedä hänen asenteestaan mitään, kunhan nyt vain ennustelen, että voin sitten jos ekat KHL-kaudet menee mönkään lohduttautua sillä, että "kyllä minä tämän arvasin heti".

  Oikeastaan ihan sama kuka sieltä olisi tullut, aina siinä on omat riskinsä.
   
 21. Infinity Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, maajoukkue
  Lindbohm lainalle Ässiin ei ainakaan vakuuta, vaikkei Kurri olekaan välttämättä ollut tässä mukana. Nuorten maajoukkuetason pakki muualle. Don't get it.
   
 22. Action Bronson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen suurin ja kaunein
  Terve Jari

  Kaikkea hyvää, mutta hirveän pitkämieliseksi en kanssasi rupea. Kyllä jo ensi kauden jengi pitää näyttää siltä, että lähdetään pelaamaan eikä pelailemaan. Lisäksi toivottavasti otat alusta asti tiukan puristuksen Hjalmarin kepeksistä eikä toisin päin. Armoa ei anneta eikä pyydetä.
   
 23. Konkkis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KiVa
  Itselleni tuli pelkästään hyvä mieli, kun yksi suurimmista suomalaisista jääkiekkolegendoista hymyili Jokerien väreissä tittelinä GM. Leipää ja sirkushuveja on kansalle luvassa ja kulissien takana on kasa ammattilaisia hoitamassa käytännön asioita.

  Ja jos tosissaan uutinen on huomioitu rapakon takana uutisissa, nuff said. Mooses on Moses mutta Hjallis on bisnes.
   
 24. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Mä en ymmärrä, miten tulevan KHL-Jokerien GM:ksi on valittu mies, jolla ei ole mitään koulutusta, tietotaitoa ja ennen kaikkea kokemusta miljoonien eurojen liikevaihdon pyörittämisestä.*

  Vaikkei Kurrin tuleviin tehtäviin kuuluisikaan millään lailla konkreettisesti talouspuoli, niin olisi varmaan hyvä auttavasti osata ja ymmärtää jotain liike-elämästä.

  Jokerit on joka tapauksessa vaikeassa haastavassa ja ennen kaikkea uudessa tilanteessa, nyt kun KHL-siirto toteutuu.

  Jokeri-fanina olisi huomattavasti luottavaisemmin mielin, mikäli paikalla olisi joku meritoitunut urheiluBISNEKSEN ammattilainen, eikä jäykkänä kivipatsaana eteensä tuijotteleva Kurri.

  * siis ainakin mulle on aika epäselvää, mikä Kurrin rooli oikeasti on, tuleeko joku tj erikseen vai miten?
   
 25. Malmi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexaa
  Lainaus:
  Hjallis etsii toimitusjohtajaa parhaillaan.