Jan Lundell palaa HIFK:hon

  • 237 482
  • 911

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelicans on sen tason joukkue, että kyllä se mahdollinen tappio jostain muusta johtuu kuin maalivahdista. Silloin koko joukkue on alisuorittanut. Se on ilmeisesti taas näitä lätkän kirjoittamattomia sääntöjä, että tappiot Ilvekselle ja muille häntäpään joukkueille on ihan ok, jos Riksman on maalissa, mutta jos Lunkka vaihdetaan maaliin ja tappio tulee niin piru on irti. Joskus mietin, että kuinka tampioita ne lätkäpelaajat oikeasti ovat. Jos olisin valmentaja niin sanoisin niille, että työntäkää ne kirjoittamattomat säännöt ja lainalaisuudet hanuriin, täällä pelataan vain voitosta.

Ei täällä kukaan ole semmoisesta puhunut. Ihan itse vedit tämän, että mahdollinen tappio johtuisi siitä, että Janne on maalissa. Monet ovat vain ihmeissään, kun Riksman pelasi viime pelin niin huikeasti ja nyt laitettiin Janne maaliin (itse en kyllä lukeudu näihin).

Pelicansia on kyllä aivan turha lähteä aliarvioimaan. Siellä on huikea ykköskenttä (Tyrväinen-Helminen-York), joka on liigan ehdotonta eliittiä. Ei tuo (F)Lopin johtama kakkonenkaan huono ole. Pelicansin materiaali on huomattavasti parempi kuin moneen kauteen. Vaikea ottelu tulossa, oli siellä maalissa Juuso tai Janne.
 

Don Sukoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotta en syyllistyisi Jannen dissaamiseen, joka katsotaan rikokseksi ihmisyyttä vastaan, sanon että mielipiteeni olisi absoluuttisen sama, jos Raumalla olisi pelannut Janne. En käsittäisi ollenkaan Riksmanin peluutusta tänään. Ja uskon, että meidän Ymmärtäjät eivät olisi silloin ollenkaan niin paljon mv-valinnan takana kuin nyt. Riksman on liian etäinen ottopojaksi.

Näin juuri. Jos kykenisin katselemaan tätä kautta irrallaan kahdesta edellisesta kaudesta, pystyisin paremmin hyväksymään maalivahtivalinnan. Silloin kääntäisin ajattelun siihen muottiin, että on luotu selkeä suunnitelma Juuson pelaamisen, harjoittelun ja levon suhteen fokuksena kevät 2011. Ei otettaisi riskiä selän kanssa ja harjoittelun/levon rytmiä ei muutettaisi, vaikka väliin tulisikin hyvä peli alle. Kokonaiskuva pysyisi selkeänä ja jämähtäneet ajatukset siitä, että maalivahtia ei kuuluisi vaihtaa hyvän pelin jälkeen, ei häiritsisi tavoitteeseen pääsyä, vaan ikäänkuin katsottaisiin näiden asioiden yli. Paskan liekit.

Seurattuani nyt kolmatta vuotta tätä maalivahtirulettia on pakko nostaa kädet pystyyn -en ymmärrä. En ymmärrä nimenomaan sitä, että miksi niin usein kuuma maalivahti vaihdetaan seuraavaan matsiin. Ja olen tehnyt tämän havainnon myös Lunkan osalta. Tässä vaiheessa kautta ei kukaan voi olla puhki ja tarvita lepoa. Tosin tähän on pakko todeta, että olihan Juuso saikulla -mutta siltikin. Tässä tullaan tähän ikuisuuskysymykseen missä osa arvostaa tinkimätöntä suunnitelmasta kiinnipitämistä ja toiset yksittäisten otteluiden voittamisen merkitystä. Tämä kärjistettynä. Itse olen vahvasti sitä mieltä, että kuumat pelaajat pelaavat enemmän; oli kyse sitten maalivahdista, puolustajasta tai hyökkääjästä.

Tikulla silmään, joka vanhoja muistelee, mutta suoraan sanottuna kyrpi viime vuonna, kun Noronen pistettiin penkille kiitokseksi parista loistavasta pelistä ja päinvastoin. En haluaisi nähdä tätä toimintaa tänä vuonna. Juuson ensimmäinen hyvä peli ja luukkua avaamaan. En löydä järkeä. Juuso ei olisi pelannut varsinkaan edellisen pelin viimeisiä minuutteja kuten pelasi mikäli selkä ei toimisi. Hän päinvastoin todisti olevansa valmis laatikkoon myös tänään.

Lopuksi totean, että toivon Lunkan pelaavan -tietenkin- nollapelin. Ihan sen takia, että kannatan HIFK:ta ja johan menisi herkulliseksi tämä vääntö.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Suosikkijoukkue
HIFK
Huikeeta settiä! Yli 30 uutta viestiä tässä ketjussa puolen päivän jälkeen, kun Janne ilmoitettiin maaliin. Mahdollista vain IFK:ssa. :D

Toivottavasti Janne pelaa hyvin, mutta itse olisin suonut Riksmanille mahdollisuuden tavoitella nollapeliä. Samapa tuo, kuka siellä pelaa, kunhan koppi tarttuu. GO IFK!
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Kaksi asiaa, jotka ovat ristiriidassa keskenään:

-Kun pelataan kahdella veskalla, pitää molemmille tulla pelejä

-Voittanutta ja poikkeuksellisen hyvin pelannutta maalivahtia ei ole mitään järkeä vaihtaa seuraavaan matsiin. En nyt jaksa luetella kaikkia tapauksia, mutta katsokaa viime kaudelta Lunkan sisääntulot (muistaakseni 8 kpl) Nortin aikana. Hän tuli yli puolessa tapauksista peliin Norosen voiton jälkeen ja hävisi.

Ensimmäinen asia näistä on fakta, jota kukaan ei kiistä. Mutta jälkimmäistä en ymmärrä.

Paras tilannehan on silloin, kun valmennus osaa lukea tilannetta ja peluuttaa maalivahteja niin, että vaihdon taustalle ei aina tarvita heikompaa peliä. Tällöin molemmilla maalivahdeilla on hyvä "flow", homma on hanskassa ja peli rullaa. Onko maalivahti peluutettava loppuun jos hyviä pelejä vain tulee ja tulee, jos kuitenkin tiedetään, että taustalla oleva jannu klaaraa kyllä hommansa varsin hyvin?

Voi olla että olen yksin tämän mielipiteeni kanssa, mutta olen sitä mieltä, että jos pelisäännöt veskareiden ja valmennuksen kesken ovat selvät ja luottamus molemmin puoleinen, voidaan vaihtelua tehdä vaikka nollapelin jälkeen. Ei se pro tarvitse jokaista peliä hyvän fiiliksen ylläpitoon.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kandee noista peluutuksista muistaa se, että Dufvalla / Jypillä on ihan toisenlaiset näytöt kuuman veskarin hunchaamisesta kuin HIFK:lla. Puhun ihan menestyksestä. Samalta näytti Tepsin viime kevät. HIFK:n veskarivalinnoista ei pahemmin keskusteltaisi, jos meillä olisi vedetty pari kautta erinomaisesti kahden veskan rosterilla. Ja on tosiaan koutsien asia valita mv siitäkin riippumatta kumpi voitti edellisen. Mutta vaatii aika paljon ballseja tehdä näin ja onnistuakin usein. Tämä on Dufvalla ja Siekkisellä selvästi hanskassa. HIFK:lla ei.

HIFK:n mv-peluutus on parin viime kauden aikana ollut hyytävän omituista, joten ikävää, että sitä täytyy pelätä. Mitä luottamista on valmennukseen (ja mulle on aivan sama päättäkö veskarin Sakke, Nenä, Rautio vai Mummo Ankka), joka peluutti hyytävän paskaa Housua illasta toiseen ykkösenä? Sekin on fakta, että Sakke oli puikoissa viime kaudellakin, jolloin Lunkka oli syksyllä hyvä ja joulukuusta lähtien säälittävä imuri yli 4 maalin GAA:lla. Jos yhden veskan suoritustaso heittää noin paljon yhden kauden aikana, olisiko syytä katsoa veskarin itsensä lisäksi myös siihen valmennukseen, jota hän on saanut kyseisen kauden aikana? Ja ketä kiinnostaa oikeasti miten kahvarat ja kumppanit kierrättävät veskariaan. Mun mielestäni silloin, kun mv-kuvio on sekava (ifk:ssa aina), olisi syytä edes pitää siitä kiinni, että voittaja pysyy maalissa. Riskien minimointia ja sama etu molemmille, Riksmanille ja Lunkalle. Ei Janneakaan kannata pistää syrjään voittomatsin jälkeen.

Sitä kylvää, mitä niittää ja HIFK:n maalivahtikuviossa kaikki on päin helvettiä: valmennus, peluutus ja loppupeleissä jopa itse veskaritkin viimeistään keväällä. Näin ei voi jatkua. Ja mikä helvetin tasonmittaus joku Tsekin 2-liiga on? Jos ottaa veskan Tsekin divarista tai Suomen mestiksestä, voi hyvinkin onnistua. Mutta SM-liiga on toistaiseksi ainakin divaritasoa vaikeampi. Lunkka, Riksman, Nieminen...kaikki nämä olisivat Mestiksen huippuja, eivät he niin huonoja ole. Tilastoja ei kannata käyttää niin, että yhdessä väittelyssä dissaa totaalisesti kaikkien tilastojen merkityksen ja tulee sitten seuraavaan vääntöön sopivien tilastojen kanssa. Tässä toteutunutta viime kaudelta siltä ajalta, kun pari oli Noronen-Lundell ja muutenhan meillä onkin mv-puolella vaihtunut ainoastaan Noronen Riksmaniksi. Kakkonen on sama, samoin valmentajat:

-5.12. Lukko-HIFK, 6-2 (Lundell) > ja tämän jälkeen Noronen otettiin
-8.12. Kalpa-HIFK, 4-0 (Lundell)
-11.12. HIFK-Ilves (VL) , 4-3 (Noronen)
-12.12. HPK-HIFK, 4-1 (Lundell)
-29.12. Jyp-HIFK, 4-3 (Noronen)
-2.1. HIFK-Kärpät, 0-2 (Noronen)
-5.1. HIFK-Tappara, 4-6 (Lundell kentällä 8 min, 3 sisään, Noronen 52 min myös 3 sisään)
-8.1. TPS-HIFK, 1-4 (Noronen)
-9.1. Ässät-HIFK, 6-2 (Noronen)
-14.1. HIFK-Blues, 3-2 (Noronen)
-16.1. Pelicans-HIFK (VL), 3-4 (Noronen)
-21.1. HIFK-Ilves, 6-1 (Noronen)
-23.1. Lukko-HIFK, 6-2 (Noronen)
-28.1. HIFK-Saipa, 3-2 (Noronen)
-30.1. Kärpät-HIFK, 4-2 (Lundell)
-2.2. HIFK-Kalpa, 2-5 (Noronen kentällä 52min, ulosajo, 5 sisään. Lundell 8 min 0 sisään)
-4.2. HIFK-Jyp, 3-0 (Noronen)
-6.2. HPK-HIFK, 4-2 (Lundell)
-9.2. HIFK-Blues, 3-2 (Noronen)
-11.2. Jokerit-HIFK, 2-4 (Noronen)
-13.2. HIFK-Ässät, 3-1 (Noronen)
-16.2. Tappara-HIFK, 1-5 (Noronen)
-18.2. HIFK-Pelicans, 4-2 (Noronen)
-20.2. Saipa-HIFK, 5-2 (Ahlqvist)
-2.3. HIFK-TPS, 3-2 (Noronen)
-5.3. Ilves-HIFK, 1-4 (Noronen)
-6.3. HIFK-Lukko, 3-2 (Noronen)
-9.3. Kalpa-HIFK, 4-2 (Noronen)
-13.3. HIFK-HPK, 4-1 (Noronen)
-16.3. Blues-HIFK, 1-3 (Lundell)
-18.3. HIFK-Kärpät, 6-0 (Noronen)
-20.3. TPS-HIFK, 3-2 (Noronen)

Yht. 31 matsia:
Noronen 25 matsia (ja lasken mukaan sen Kalpan ulosajomatsinkin hänelle saaden siitä tappion Noroselle): 16 suoraa voittoa, 2 VL-voittoa, 7 tappiota, sarjapisteet 50p
Lundell 5 matsia: 1 suora voitto, 4 tappiota, sarjapisteet 3p
Lisäksi 5.1. matsiin Tapparaa vastaan lähdetiin Lunkalla ja 8 minsassa hän päästi 3 maalia ottelun päättyessä Tapparan voittoon 4-6. Lundelliin hävitiin tuo matsi.

Lunkka avasi pelin 6 kertaa:
(-8.12. oman tappio-ottelunsa 5.2. jälkeen) teoriassa Noronen olisi voinut pelata
-12.12. Norosen voiton jälkeen
-5.1. Norosen voiton jälkeen
-30.1. Norosen voiton jälkeen
-6.2. Norosen voiton jälkeen
-16.3. Norosen voiton jälkeen

Käteen jää 5 yritystä Norosen voittaman ottelun jälkeen ja neljässä tappio, yhdessä voitto. Yksi ottelu oman Lukko-tappion jälkeen, siinä tappio.

Ei kovin imartelevaa dataa siitä, onko HIFK:ssa kannattanut vaihtaa voittanutta maalivahtia ja tarkemmin: onko Nokan-Raution-Saken HIFK:ssa kannattanut laittaa Lunkka kehiin, kun ykkönen on voittanut? Ei ole. Tämä on faktaa, ei luuloa. Omituistahan tässä on se, että Noronen myös hävisi ja tarjolla olisi ollut Lunkalle pelejä Nortin tappion jälkeenkin! Esimerkiksi 9.1. Noronen hävisi aivan pystyyn Ässille, Bluesia vastaan ei vaihdettu Lunkkaa. Minä vain kysyn ja ihmettelen ja jos Lunkka pelaa tänään upean voittomatsin, nautin aivan kybällä! Tässä spekuloin vain HIFK:n mv-pelin yleisellä outoudella. Ei ole kyse Jannen dissaamisesta. Ihmettelisin samaa, jos mv:t olisivat toisinpäin. Mutta laskekaa vaan Jannen kiusaamiseksi se, että preferoisin tilannetta, missä joukkue nimeltä HIFK keräisi mahdollisimman paljon sarjapisteitä.

edit: obi-wanille: My point exactly! Nimenomaan olen sitä mieltä, että mitään peluutussääntöjä ei tarvitse olla, jos valmennus osaa haistaa kumpi on parempi tänään. Ja mielestäni Dufvalla on aika hyvät näytöt tästä. Kun vertaa Kojon/Saken kykyä analysoida sopiva paikka veskarin vaihtoon, niin katso toteutumaa viime kaudella. Surkeaa. Niinpä kehtaan ja uskallan heittää ilmoille epäilyksiä, kun herrat Kojo & Sakke vaihtavat maalivahtia voitetun ottelun jälkeen. He vaikuttavat niin sokeilta, kun tuohon lisätään vielä Housun ylipeluutus, että kohta tulee jo tilastollinen osumakin. Meikäläisellä ei ole mitään huuhaa-mutua, vaan karua näyttöä siitä, miten on käynyt ja sinä varmastikin fiksuna sällinä tajuat, että maalivahtien henkilöllisyydellä ei ole mulle merkitystä. Parempi torjukoon, mutta eihän heitetä voittajaa ulos kevyin perustein??
 
Viimeksi muokattu:

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Näyttäähän tuo surkealta ja vituiksihan tuo meni. Siis viime kaudella. Tuo Allun pelihän taisi olla tuolla kun kaksi muuta olivat klesana. Mut joo.

En silti suoraan lähtisi hakemaan tuosta vertailukohtaa, vaikka ansiollisesti tutkittu tilasto onkin. Yksi äärimmäisen ratkaiseva tekijä on se, miten maalivahdit toimivat keskenään. Tässä kun vertaillaan tilannetta, jossa Nortti tuli kesken kauden, oli sen jälkeen jokainen Lunkan peli astetta vaikeampi, ainakin näin uskoisin. Kaveri tulee ja ns. nappaa duunin ja sen jälkeen onkin sitten jokainen peli ollut liian paljon näyttöjen antoa. Nyt jos rullataan tasaisesti kauden alusta, jätkät tulee hyvin toimeen keskenään ja molemmat puhaltavat yhteen hiileen, voi homma toimia täysin eri tavalla.

Spekuleeraustahan tämä on ja toisaalta turha minnun edes viime kautta pyöritellä. Kunhan tämä kausi menee putkeen niin en jaksa viime kautta miettiä.

Fakta on kuitenkin se, että Juuso on varsin pätevä kassari ja Janne on omassa hommassaan myös erinomainen. Lähtökohdat on hyvät, toivottavasti työkaluja käytetään oikein.

Toki voisin itse lähteä mukaan henkeäluovaksi "jukkatammeksi". Mulla on omat kamatkin :D
 

Cover

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rikollislauma
Mun mielestä ollaan pahasti hakoteillä, jos veskarit päätetään kolmesta seuraavasta pelistä etukäteen. Päivän kunto pitäisi ratkaista aina.
Ja ei, mulla ei ole Jannea vastaan mitään, enkä väitä, että Janne mokaisi tämän iltaisen matsin, mutta jos molemmat on terveenä, niin päivän kunto pitäisi ratkaista ehdottomasti!

No, onneksi meillä on kaksi hyvää veskaria, ja Lundell pelasi alkukauden hyvin, jatkakoot samaan malliin, mutta sitä en vaan voi ymmärtää että pelaava veskari päätetään viikkoa ennen ottelua.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei varmaankaan kukaan vähättele Lunkkaa tai toivo hänelle epäonnistumisia -päinvastoin-, mutta varmaan on syytä vähätellä koko organisaation maalivahtipeliä ja sen valmennusta viimeiseltä n. kymmeneltä vuodelta. Se miksi siitä vaahdotaan Jan Lundell-ketjussa eikä jossain Sakke-ketjussa (vaikka syytä ehkä olisi) johtunee siitä että miehessä ruumiillistuu koko tämä ajanjakso.

Otetaanpas tähän pieni muistelu kultaiselta 2000-luvulta IFK:n maalissa

00-01 Ahonen / Lindfors - Ahonen selkeä ykkönen ja Lindfors komppasi. Vielä raakile Ahonen pelasi lupaavasti mutta pudotuspeleissä nousi seinä vastaan ensimmäisellä kierroksella

01-02 Riksman / Lindfors - Lindfors pelasi enemmän, mutta huonommalla voittoprosentilla. Ei pudotuspelejä

02-03 Stathos / Laaksoharju - Draper hankittiin ykköseksi, mutta ei ottanut kiinni edes rantapalloja. Stathos hankittiin stuntiksi. Hyvä runkkari, hävisi 100-0 pudotuspelit Lehtoselle

03-04 Stathos / Lundell - Stathokselta identtinen kausi edelliseen verrattuna. Voitti runkkarissa, hävisi pudotuspeleissä. Keväällä hankittu Laaksoharjun korvaaja Lundell pelaa elämänsä kevään

04-05 Stathos,Vokoun / Lundell - jostain kumman syystä Pena luottaa vielä Stathokseen mutta työsulku tuo saman kevään Maailmanmestarin imuroimaan Lukko-sarjaan. Lundell pelaa taas keväällä

05-06 Askey, Lundell / Rämö - Ehkäpä vuosikymmenen paras IFK-maalivahtitandemi hajoitetaan ja Askey myydään euronkuvat silmillä Jokereihin. Ensimmäistä kertaa Lundell nostetaan selkeäksi ykköseksi. Saipa-sarjasta vaivoin jatkoon ja välierissä HPK-kyykyttää

06-07 Lundell / Ahlqvist - Lunkka pelaa melkein koko kauden. Hyvät tilastot runkosarjasta huonot pudotuspeleistä

07-08 Lundell / Ahlqvist, Nieminen - Sama virsi kuin edellisellä kaudella. Keväällä Nieminen nousee ykköseksi kun parempaakaan ei ole saatavilla. Puolivälierissä kuokkaan.

08-09 Pitkämäki, Nieminen / Ahlqvist - Housu floppaa ja Niemisestä tehdään ykkönen. Pudotuspeleissä voitto % 0

09-10 Nieminen, Noronen / Lundell - Nieminen ei vakuuta ja Norosesta hankitaan ykkönen. Lunkka selkeä kakkonen. Puolivälierissä lauluun.

HIFK:ssa siis viimeisen kymmenen kauden aikana ollut laskutavasta riippuen n. yhdeksän ykkösmaalivahtia.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Laitetaas tänne nyt vielä Ropposen mielipide asiasta. Tämä on lainattu Goalie Pron forumilta:

Ropponen @ GP kirjoitti:
Itse pyrin vaihtamaan maalivahtia ennen kun tuo huono peli tulee ja muutenkin tekemään asiat suunnitelmallisesti siten että saadaan ykköselle ja kakkoselle oikea kuormitus sekä levon/harjoittelun/pelien suhde. Tosin aina tämä ei ole mahdollista kun päävalmentajalla saattaa olla eri mielipide ja luonnollisesti hän sanoo viimeisen sanan.

Jukka
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Ymmärtää kyllä historian valossa tämän maalivahtimurheen, mutta harvoimpa teillä on ollut noin hyvää ja voittavaa joukkuettakaan, jolla pelitapa mahdollistaa voittamisen joka pelissä. Engren-Leggio viime kaudella, eli siellä voi olla se Läski-Salonen maalissa, jos homma pelittää tunne ja pelitapatasolla, vrt case TPS 2010.

Missä Ylösen Engren on nyt, siellä missä Leimeen Tepsikin, pohjalla. Kaikesta sitä murhetta kantaa liigan näyttävintä kiekkoa pelaavan joukkueen kannattajat :D Nauttikaa nyt joskus hetkestäkin, jookos?

Maalivahdit on murhe, puolustus on murhe, ja ykköskenttä on murhe. Ja silti jätkät on sarjakärjessä yhdessä murhaavan, robottimaisen JYPin kanssa. Ja mihin se pääsee kun potentiaali lyödään kevääksi kasaan.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Laitetaas tänne nyt vielä Ropposen mielipide asiasta. Tämä on lainattu Goalie Pron forumilta:

Järkevä kommentti todelliselta ammattilaiselta, ja itse täysin samoilla linjoilla.

Näemmä monet haluavat kuitenkin tuuliviirimäisiä maalivahtipäätöksiä, joissa veskarit saavat tiedon pelaamisestaan mahdollisesti pelipäivän aamuna. Takaisiko tällainen "voittavaa maalivahtia ei vaihdeta" ajattelu optimaalisen keskittymisen otteluun, hyvän lepo / treeni / peli -suhteen onkin sitten eri asia. Tai rakennettaisiinko sillä veskarin itseluottamusta, kun jokainen pieni epäonnistuminen johtaisi penkitykseen.
 

Don Sukoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näemmä monet haluavat kuitenkin tuuliviirimäisiä maalivahtipäätöksiä, joissa veskarit saavat tiedon pelaamisestaan mahdollisesti pelipäivän aamuna. Takaisiko tällainen "voittavaa maalivahtia ei vaihdeta" ajattelu optimaalisen keskittymisen otteluun, hyvän lepo / treeni / peli -suhteen onkin sitten eri asia. Tai rakennettaisiinko sillä veskarin itseluottamusta, kun jokainen pieni epäonnistuminen johtaisi penkitykseen.

Tuohan ei pidä paikkaansa miltään osin.

1. Kukaan ei ole halunnut tuuliviiripäätöksiä, vaan päinvastoin perustelleet oman logiikan, jolla veskareita peluutetaan.
2. Kukaan ei ole väittänyt, että pieni virhe jotaisi penkitykseen.

Ihmetystä herättä se, että ensimäisen onnistueen pelin jälkeen penkitetään. Joku voisi tulkita tätä tuuliviirimäiseksi.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Otteluketjussa käytyäni totean, että välillä mua oikein kunnolla vituttaa osa kannattajista. 7-3 taulussa ja keskitytään ihan vääriin asioihin.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Lundell oli taas vanha kunnon Längell tänään! Perus kolme maalia omiin on kyllä aivan liikaa taas! Okei meidän viisikko puolustus oli tänään taas välillä mallia HV, mutta mielestäni Pelicansin kaikki maalit olisi ollut torjuttavissa.

Riksman maalin taas lauantaina, ja sitten Janne pelaamaan näitä Havajimatseja.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
mutta mielestäni Pelicansin kaikki maalit olisi ollut torjuttavissa.
Sorrun nyt sen verran videoclippailuun toteamalla, että kyllä Pelsujen ensimmäinen maali "hieman" hankala torjuttava oli. Veto B-pisteen kaarelta, joka ottaa kimmokkeen ~1,5 metriä ennen maalia.

Mutta kuten totesit, hawaijimatsi ja niissä harvoin veskarit loistaa. Uotilan maali oli ainoa, joka meni kiistatta helposti, mutta mitä väliä?
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Lundell oli taas vanha kunnon Längell tänään! Perus kolme maalia omiin on kyllä aivan liikaa taas! Okei meidän viisikko puolustus oli tänään taas välillä mallia HV, mutta mielestäni Pelicansin kaikki maalit olisi ollut torjuttavissa.

Riksman maalin taas lauantaina, ja sitten Janne pelaamaan näitä Havajimatseja.

Tuli katsottua maalit narulta Nelosen netistä ja heräsi kysymys koskien lainaamaani viestiäsi: mitä vittua?

Eka oman pakin putkesta, toinen läpiajosta jossa ei vaan ulottuvuus riittänyt. Kolmas näkyi huonosti ja se saattaa menä Jannen piikkiin mutta silti, mitä vittua?
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei tota flopille merkattua ekaa maalia olisi ottanut Ukko Isäjumalakaan kiinni. Kankaanperän kuuluisi melkein saada jotain pisteitä kun niin nätisti ohjasi luistimella.
 

Iris

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Pelicansin The Kolmannen maalin jälkeen tiesin, että tämä ketju säikkyy ja säkenöi taas kun jengi on ehtinyt hallilta himaan. V*tun homo-lunkka. Hovinen - Lundell tänään 100-0 Chicagoon.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
.... jonka lisäksi ja / tai oheistuotteena on tullut kohonnut itseluottamus, minkä huomaa jo miehen jutteluistakin.

...Käyhän täällä toki useamminkin.

Hyvä huomio!

Olen (täälläkin) moneen otteeseen yrittänyt tuoda esiin omaa näkemystäni (ei siis välttämättä faktaa) siitä järjestyksestä, jossa nämä MV-pelin eri osa-alueet kehittyvät tai murenevat, eivät vain Jannella vaan kaikilla maalivahdeilla:

=> kaikki lähtee teknisestä osaamisesta ja kaverin fysiikasta!!

=> kun tekniikka ja kundin fysiikka ovat kunnossa on pelin eri osa-alueet (pelin lukeminen, sijoittuminen, torjuntakulmat yms.) helpommin hallittavissa eikä veskarin tarvitse ottaa eteen tulevia tilanteita esim. "epänormaalisti" sijoittuen tai jotain heikkoutta / vammaa peitellen (esim. Da Hattu ja kilpikäden alakulma viime kausilla).

=> kun edellä mainittu toimii ja kiekko tarttuu kasvaa itseluottamus joka taasen ruokkii pelaamaan rohkeammin ja (kuten Jannen tapauksessa) haastamaan vastustajaa pelkän vedon odottelun sijasta (miettikääpä esim. niitä rankkarikisoja joissa Janne on ollut maalissa). Ja tässä "pössiksessä" pelaava maalivahti ei murene tehdyn maalin jälkeenkään millään; analysoi vain nopeasti mitä olisi voinut tehdä kys.tilanteessa toisin, tekee nopean (1 sek.) mielikuvaharjoituksen (osa jopa sen "varjotorjunnan") ja jatkaa peliä.

=> jos edellä mainittu ei toimi niin täältä saa lukea kuinka "pää ei kestä"... Totta tuokin, mutta pään kestävyys ei juonnu heikosta päästä vaan itseluottamusta kalvavista, maalivahtipelaamiseen liittyvistä ongelmista, jotka johtavat helposti ns. ylipelaamiseen.

Kaiken takana tosin on edelleen se kenttäpuolustuksen toimiminen tai toimimattomuus! Miettikääpä hetki vaikka sitä edellistä Ässä-matsia => ei siellä maalilla ollut seuraavassa Kärppämatsissa eri Kilpeläinen vaan Pata sai vastustajan kuriin ja autteli "hiukan" enemmän kaveria. Toki Eerolla oli "parempi päiväkin"...

Jannesta => menee mainiosti SM-liigajoukkueen kakkosena vielä jonkin aikaa jos ehjänä pysyy (on yksi liigan kovimmista tontillaan) ja toivottavasti nousee uransa lopetettuaan HIFK:n maalivahtivalmentajaksi!?

"Täällä käymisistä"; tuli tuossa loppukesästä duunissa vähän enemmän rautaa kaulaan, joten työ haittaa aika raskaasti harrastuksia...
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Niin ja se jäi vielä sanomatta, että maalivahtipelistä jotain ymmärtävien keskuudessa on kohtuu selkeä konsensus seuraavasta => hyvä maalivahti on erittäin harvoin kovin näyttävä!

Kun pelaaminen on tasapainoista ja hallittua ei kaverin tarvitse tehdä näitä haamu- / sankaritorjuntoja vaan peruspelaaminen riittää (vrt. Miller Buffalossa).
 

Cover

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rikollislauma
Jan Lundell tänään Kiekko-Vantaan maalilla, kun Kiekko-Vantaa hävisi 3-6 JokiPojille. Lundellille siis omiin 6 ja torjuntaprosentti 80%.

Outoa, Bluesia vastaan mies kuitenkin oli hyvässä vedossa.
 
Suosikkijoukkue
Rochester Diablos
Jan Lundell tänään Kiekko-Vantaan maalilla, kun Kiekko-Vantaa hävisi 3-6 JokiPojille. Lundellille siis omiin 6 ja torjuntaprosentti 80%.

Outoa, Bluesia vastaan mies kuitenkin oli hyvässä vedossa.

Yhden ottelun tilastoja ei kannatta tuijottaa, varsinkaan näkemättä ottelua. Yhdessä pelissä voi sattua mitä tahansa ja yleensä 5 peliä on minimi ennen kun tilastoja kannattaa ryhtyä tulkitsemaan ja 10 peliä sitten antaa jo luotettavamman kuvan.

Se mitä itse olen Lundellin pelejä nähnyt tällä kaudella niin otteet ovat olleet erittäin hyviä. Nyt kun liigassa ei ole tullut paljoa peliaikaa viime aikoina, niin on fiksua pitää tuntumaa yllä joillain mestis peleillä kun se kerran on mahdollista.

Jukka
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Yhden ottelun tilastoja ei kannatta tuijottaa, varsinkaan näkemättä ottelua. Yhdessä pelissä voi sattua mitä tahansa ja yleensä 5 peliä on minimi ennen kun tilastoja kannattaa ryhtyä tulkitsemaan ja 10 peliä sitten antaa jo luotettavamman kuvan.

Samaa mieltä. Lisäksi ainakin itsestäni tuntuu, että Lundellin yksittäiseen epäonnistumiseen kiinnitetään huomiota paljon herkemmin kuin monen muun maalivahdin vastaavaan. En tiedä, että johtuuko tämä ajoittain liiankin kriittisistä IFK-faneista vai historiasta siivouskomero-legendoineen, mutta tilastojen valossahan lähes koko 2000-luku on mennyt päälle 90 prosentin lukemilla, yleensä vieläpä reilustikin päälle. Sitten puhutaan, ettei pää kestä kovia pelejä. 2000-luvun pleijaristatsit kertovat kuitenkin muuta;

2003-2004 HIFK Playoffs 11 1.44 .949
2004-2005 HIFK Playoffs 3 1.56 .925
2005-2006 HIFK Playoffs 12 2.67 .926
2006-2007 HIFK Playoffs 5 2.88 .920
2007-2008 HIFK Playoffs 2 5.95 .846
2008-2009 KLH Chomutov Playoffs 4 1.98 .939

Tiedän kyllä, ettei numeroita pitäisi liian orjallisesti tuijottaa, mutta 07-08 -kautta lukuunottamatta Lundellinhan voisi tämän valossa kuvitella onnistuneen omalta osaltaan hyvinkin kovissa peleissä 2000-luvulla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös