Jalkapallon EM 2024 – yleinen keskustelu

  • 16 944
  • 141

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juuri näin. Onkohan koskaan aiemmin lohkokolmonen mennyt jatkoon pienemmällä pistemäärällä kuin jonkun toisen lohkon nelonen?

Ei, mutta omalla tavallaan kyllä. 1986 MM-kisoissa Portugali jäi lohkonsa (F) jumboksi, voittaen yhden pelin, mikä tänä päivänä olisi tietenkin kolme pistettä. Heikoin jatkoon päässyt lohkokolmonen (Uruguay) keräsi kaksi pistettä kahdella tasurilla. Tuolloin toki voitosta sai vain kaksi pistettä, mutta Portugalin saldo oli parempi kuin Uruguaylla (2 pistettä ja -2 vs Uruguayn -5). Toisin sanoen nykypäivänä Portugalilla olisi enemmän pisteitä, ja vertailussa se olisi pärjännyt myös 1986, jos olisi sinne asti päässyt, eli se jäi paremmalla saldolla ulos jatkopeleistä, mikä kai oli kysymyksen henki.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Lukakulta vie VAR tänäänkin maalin, kulmakarva tai vasen tissi on paitsiossa.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Iltasanomat kertoo, että kisoja "uhkaa olutfarssi"... Kentälle lentävät tuopit eivät ole kaikkien mieleen ja UEFA odottelee Italia vs Kroatia pelin raportteja ja miettii sitten mahdollisia jatkotoimia

Oluen myynti voi jopa loppua? Linkki uutiseen on tässä
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Iltasanomat kertoo, että kisoja "uhkaa olutfarssi"... Kentälle lentävät tuopit eivät ole kaikkien mieleen ja UEFA odottelee Italia vs Kroatia pelin raportteja ja miettii sitten mahdollisia jatkotoimia

Oluen myynti voi jopa loppua? Linkki uutiseen on tässä

Nostetaan 3euron pantti vaikka 30euroon.

Lunastamattomista panteista kertynyt summa ohjataan lyhentämättömänä FIFA-pomojen virkistystoimintaan.

Meinasin ensin ehdottaa "tukemaan Venäjän sotataloutta" mutta katsomossa taitaa olla joitain jotka kannattavat itänaapuriamme.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt kun politiikka on osa urheilua, niin Eurooppa on ajatusmaailmana ja sivistyksen kehtona kyllä rikki. Todella pahasti rikki. Miettikää:
  1. Serbia ja Unkari osallistuvat näihin kisoihin.
  2. Serbia pelaa harjoitusotteluita Venäjän kanssa.
  3. Turkki ja Itävalta pelaavat jatkopeleissä
  4. Valko-Venäjä osallistui karsintoihin
  5. Jne
Tuossa vain muutamia esimerkkejä. Sivistys ja länsimainen vapaus voidaan kai julistaa jollain tavalla olevan tuhon oma.

Rauhanuskonto ja Venäjän ajama suurslaavialainen kulttuuri jyrää. Nauttikaamme niistä sitten.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Laitetaan tännekkin kaavio.

Espanja–Georgia
Saksa–Tanska
Portugali–Slovenia
Ranska–Belgia

Romania–Hollanti
Itävalta
–Turkki
Englanti–Slovakia
Sveitsi–Italia

Tummennetulla ketä veikkaan itse voittajiksi. Ensimmäisellä puolella uskon, Espanjan ja Saksan ottavan vakuuttavan voiton ja Portugalin kohtalaisen helpon. Ranska-Belgiassa annan Belgialle yllätysmahdollisuuden.

Toiselta puolelta jatko menee Hollanti semivaivattomasti, Itävalta tyylikkäästi, Englanti 1-0 voitolla ja Sveitsi hoitaa Italian jatkoilla.

Ennakkoon ei todellisia herkkupaloja, Sveitsi-Italia se mielenkiintoisin ehkä. Sitä seuraavalla kierroksella kyllä vähintään alkaa kyllä tykitys.

Pelillisesti Espanja-Itävalta olisi kyllä huikea finaali ja ei olisi kyllä 0-0 nyhjäys.
 

Barney

Jäsen
Näissä kisoissa on kyllä ollut hankala löytää noista isoista maista mitään suosikkia. Englanti olisi toki se luonnollisin vaihtoehto, kun sen pelaajisto on todella tuttu, mutta ei tuota antifutista ja potentiaalin tuhlaamista voi kyllä mitenkään kannustaa. Ranskalla on todella kiinnostavia yksilöitä, mutta menee vähän samaan kastiin Englannin kanssa. Portugalissa olisi myös Ranskan tavoin kiinnostavia yksilöitä, mutta ei iske oikein tuo Ronaldo-show enää nykypäivänä, kun kyseinen pelaaja on joukkueelleen vain lähinnä taakka.

Itävalta on alkulohkojen jälkeen ehdoton ykkössuosikkini, mutta sen perässä tulee vähän yllättäen pitkäaikaiset inhokkini Saksa ja Espanja. Saksaa aloin symppaamaan jo heti, kun Nagelsmann meni sinne ja Espanjalta on ollut kiva nähdä vauhdikkaampaa futista sen vanhan hieromisen sijasta.

Mahdollinen puolivälierä Italia-Englanti kuulostaa jo niin unettavalta, että toivottavasti Sveitsi tai Slovakia yllättää. Tuossa ottelussa haisee niin vahva 0-0 ja pilkkuskaba kuin vain voi, sillä toisella joukkueella ei ole hyökkääjiä ja toisen ei anneta hyökätä. Jos Itävalta jatkaa siitä, mihin se jäi alkulohkossa, niin finaalipaikka ei todellakaan ole mikään mahdottomuus. Hollanti kaatui jo lohkovaiheessa ja Englanti sekä Italia ovat olleet kaikkea muuta kuin vakuuttavia. Sveitsi-Itävalta olisi aika kiva välierä kaavion tälle puolelle.

Toisella puolella kaaviota sitten uskon finalistin tulevan puolivälieräparista Saksa-Espanja. Ranska voi toki nostaa tasoaan, mutta vielä ei ole nähty mitään näissä kisoissa. Belgian kultaisen ikäluokan parhaat vuodet ovat jo takana ja näissä kisoissa on jo materiaaliltaan aika vaatimaton nippu kasassa. Jos puolustus pitää, niin KDB (ja Lukaku) voivat kyllä kaataa koviakin maita, mutta päätyyn asti tuskin riittää. Portugalissa olisi muuten potentiaalia, mutta siellä on yksi iso ongelma, johon on vaikea löytää ratkaisuja. Ronaldo on kentällä taakka joukkueelle, mutta jos hänet penkittää/ottaa vaihtoon, niin lopputulos voi olla vielä huonompi kiukuttelun seurauksena. Ei käy kateeksi Martinezia.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Portugalissa olisi muuten potentiaalia, mutta siellä on yksi iso ongelma, johon on vaikea löytää ratkaisuja. Ronaldo on kentällä taakka joukkueelle, mutta jos hänet penkittää/ottaa vaihtoon, niin lopputulos voi olla vielä huonompi kiukuttelun seurauksena. Ei käy kateeksi Martinezia.

Jep, täsmälleen näin.

Portugalille on käymässä samoin, kuin Ruotsille Zlatanin kanssa. Zlatan pääsi kasvamaan maajoukkuetta suuremmaksi, ja koko tivoli pyöri vuosikausia pelkästään hänen ympärillään. Sanoisin, että Ruotsin maajoukkueen nykyinen kriisi on pitkälti tästä kiinni. Zlatan-krapula on aivan massiivinen.

Onhan Ruotsilla tällä hetkellä materiaalikin vajavainen, mutta se on kuitenkin ennekin pystynyt suorittamaan hyvin myös niinä aikoina, kun sillä ei ole ollut varsinaisia tähtiä.

Portugalilla on toki vahvempi materiaali Ronaldon takana, mutta kyllähän tuossa toiminnassa on muuten vahvasti samat vibat. Ronaldon asema on vahvempi, kuin valmentajan, koko muun joukkueen tai koko liiton.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Georgian menestys ja taitavuus jalkapallon pelaamisessa ei ole varsinaisesti uusi asia.
"Suuren ja mahtavan" Neuvostoliiton maajoukkueissa pelasi aikoinaan lukuisia georgialaisia (siihen aikaan gruusialaisia), ja Tbilisin Dynamo oli aikansa suurseura Euroopan tasolla.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Portugalissa olisi muuten potentiaalia, mutta siellä on yksi iso ongelma, johon on vaikea löytää ratkaisuja. Ronaldo on kentällä taakka joukkueelle, mutta jos hänet penkittää/ottaa vaihtoon, niin lopputulos voi olla vielä huonompi kiukuttelun seurauksena. Ei käy kateeksi Martinezia.

Lisäksi yleisö vetäisi herneet nenään, jos Ronaldo olisi "penkillä".

Miehelle itselle tai hänen egolleen käy luonnon päälle, jos peli ei kulje ja penkki kutsuu.

Kieltämättä kova peluri, mutta käytös on välillä F junnun tasolla. Onko se sopivaa tuon ikäiselle ja noilla meriiteillä? Mun mielestä lähinnä surullista ja säälittävää..

Lisäksi en ymmärrä kyllä katsojiakaan. Kentälle juostaan ottaan niitä Vitun selfieitä jne. Järkkärit ovat helisemässä kun eivät pysy perässä.
Kukaan ei tiedä mitä kentälle ryntääjän mielessä on. Tähän asti on selvitty valokuvilla, mutta joku kerta sieltä tulee se kaveri joka vetää polven paskaksi potkaisemalla siihen. Se olisi katastrofi

Georgia pelin jälkeen joku yritti hypätä katsomosta niskaan? kun Ronaldo oli poistumassa kentältä...
Mitä vittua
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Rollehan pilaa Portugalilta vielä ainakin seuraavat MM-kisat. Sääli sinänsä, kun muu ryhmä on todella hyvä. Portugali-Suomi harkkamatsi kun tuli ennen kisoja, niin puhuivat kovasti, kuinka Rolle on nyt suostunut pienempään rooliin ja joukkue edellä mennään. Ja katin vitut!
 

Buster

Jäsen
Mielenkiintoisesti oli löytynyt jonkinlaista juttua maajoukkuevalmentajien palkoista, siltä osin kun julkista tietoa ollut saatavilla. Euro 2024 vs. Copa 2024. Jos meidän Riveä haluaa koittaa vielä tuonne sovittaa, niin v. 2022 verotetut tulot taisi olla 213 000 euroa.

Tietysti noissa luvuissa on eroja riippuen mistä katsoo, kun Martinezillekin jossain saatu 4 miljoonaa puntaa ja Nagelsmannille lähes viittä. Southgatelle mainittu tasan viittä ja sitten oletettavasti bonuksineen suurin luku 5,8 miljoonaa. Southgate taitaa nyt jo tuolla 4,9 miljoonan punnan palkallaan olla maailman parhaiten palkattujen koutsien listoilla jossain 12. sijan hujakoilla. Rahoille vastinetta.

  1. Gareth Southgate (England) – £4.9 million - 5,8 milj. €
  2. Julian Nagelsmann (Germany) – £4 million - 4,7 milj. €
  3. Roberto Martinez (Portugal) – £3.4 million - 4 milj. €
  4. Didier Deschamps (France) – £3.2 million - 3,8 milj. €
  5. Ronald Koeman (Netherlands) – £2.5 million - 3 milj. €
  6. Luciano Spalletti (Italy) – £2.5 million - 3 milj. €
  7. Vincenzo Montella (Turkey) – £1.5 million - 1,8 milj. €
  8. Murat Yakin (Switzerland) – £1.4 million - 1,7 milj. €
  9. Ralf Rangnick (Austria) – £1.3 million - 1,5 milj. €
  10. Domenico Tedesco (Belgium) – £1.3 million - 1,5 milj. €
  11. Zlatko Dalic (Croatia) – £1.3 million - 1,5 milj. €
  12. Dragan Stojkovic (Serbia) – £1.2 million - 1,4 milj. €
  13. Luis de la Fuente (Spain) – £1 million - 1,2 milj. €
  14. Serhiy Rebrov (Ukraine) – £1 million - 1,2 milj. €
  15. Kasper Hjulmand (Denmark) – £970,000 - 1,1 milj. €
  16. Sylvinho (Albania) – £632,000 - 750k €
  17. Michal Probierz (Poland) – £472,000 - 560k €
  18. Steve Clarke (Scotland) – £464,000 - 550k €
  19. Francesco Calzona (Slovakia) – £455,000 - 540k €
  20. Marco Rossi (Hungary) – £253,000 - 300k €
  21. Matjaz Kek (Slovenia) – £253,000 - 300k €
  22. Ivan Hasek (Czech Republic) – £210,000 - 250k €
  23. Edward Iordanescu (Romania) – £202,000 - 240k €
  24. Willy Sagnol (Georgia) – £168,000 - 200k €

Copa America 2024 managerit:

  1. Marcelo Bielsa (Uruguay) – $4 million - 3,7 milj. €
  2. Dorival Junior (Brazil) – $4 million - 3,7 milj. €
  3. Ricardo Gareca (Chile) – $3.7 million - 3,5 milj. €
  4. Daniel Garnero (Paraguay) – $3 million - 2,8 milj. €
  5. Fernando Batista (Venezuela) – $3 million - 2,8 milj. €
  6. Lionel Scaloni (Argentina) – $2.6 million - 2,4 milj. €
  7. Gregg Berhalter (USA) – $2.2 million - 2 milj. €
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös