Jalkapallo – yleinen keskustelu

  • 1 111 706
  • 7 426
Suosikkijoukkue
Jyp, Arsenal, Sens, sympatiat Madridin joukkueille
Jos vastustaja on lähtökohtaisesti parempi hallitsemaan palloa, niin silloin omassa pallon hallitsemisessa korostuu se miten sitä silloin käytetään. Sitä pitää osata silloin käyttää mahdollisimman fiksusti. Inter hyökkäsi erinomaisesti nopeasti ylöspäin, samoin kuin eilen Arsenal. Kuitenkin tärkeää on, että palloa ei lähdetä roiskimaan pitkillä, vaan se pelataan ylöspäin nopeasti, vaikka lyhyestikkin, niin että pallo pysyy ns. varmasti omilla hallussa. Barcelona on erinomainen joukkue prässäämään ja sen puolustuspelin koko kivijalka on oikeastaan tuo prässi. Sen puolustus ei ole lähtökohtaisesti niin hyvä, että jos sitä vastaan hyvä joukkue pääsee jouksemaan vauhdilla tyyliin 3vs4, etteikö voisi tulla ns. tuhojakin. Samoin sen pallon hallitsemisessa rytmitys muodostuu tärkeäksi, eli jos on tarve, niin uskalletaan pelata hitaasti, pitäen pallo hallussa. Näin saadaan lepoaikaa ja ei vastustaja saa heti palloa takaisin prässin alla.

Täten tuo pallon hallitseminen liittyykin siihen prässiin, joka korostui tuossa Interillä jopa niin, että Xavi pakotettiin pelaamaan melkein aina selkä peliin päin Interiä vastaan ja useimmiten vielä väärälle jalalle pakotettiin.

Edellä mainitun lainauksen kohdalla hyvinkin samoilla linjoilla. Näyttää vaan todellisuudessa olevan niin, että Barçan kaltaisen pallonhallintajoukkueen parhaimpana päivänä tuollaisen oman, pallollisen pelin pelaaminen sitä vastaan reilu 90 minsan ajan on äärimmäisen haastavaa huippujoukkueillekin. Ei Interkään vuosi sitten Barcelonassa pystynyt pitämään pakettiaan kasassa koko peliä, vaan lopussa Inter oli 1-0-tilanteessa ottavana osapuolena ja pelasi melkein käsipalloryhmityksessä boksin reunalla. Eilen Arsenal tosissaan uskalsi pitää palloa riittävän paljon (pallonhallintaprosentti Arsenalilla taisi olla jotain 40 %), mutta sitä auttoi varsinkin toisella puoliajalla myös Barçan prässin hajoaminen.

Joka tapauksessa palloakin on yksinkertaisesti uskallettava pitää, ei yleensä millään alle 30 %:n pallonhallinnalla Barçan kaltaisilta joukkueilta voi vaan voittaa (vaikka Sporting Gijon tällä tyylillä taisikin ottaa pisteen viime viikonloppuna Barçalta). Jos muistan oikein, toimiva käytännön esimerkki oman pelin pelaamisesta Barçaa vastaan sen hyvänä päivänä oli muutaman vuoden takainen UCL-välierä Chelsea-Barcelona, jonka Iniesta käänsi lopussa Barcelonalle. Siinä pelissä Chelsea ei tasoitusmaalia edeltänyttä reilua viittä minuuttia lukuun ottamatta ollut missään vaiheessa muistikuvieni mukaan sillassa, vaan uskalsi pitää palloa.

Jos mennään yksittäisten saavutusten taakse niin kyllä mielestäni italialainen futis on alamäessä eurooppalaisessa vertailussa. 2000-luvulla italialaisista suurseuroista UCL-finaaleissa on ollut AC Milan, Inter ja Juve. Juve ei tosiaankaan ole sama Juve kuin 2000-luvun alkupuolella – joukkueen koko pelillinen identiteetti vaikuttaisi olevan jotenkin hukassa. Interillä on edelleen potentiaalinen joukkue, mutta saako siitä kukaan muu samalla tavalla kaikkea irti kuin José sai viime vuonna? Mahdollista se on, muttei helppoa. AC Milankaan ei ole ainakaan kansainvälisessä vertailussa saman tasoinen joukkue kuin se Milan, joka voitti UCL:n 2007.

En osaa sanoa sitä, onko näiden em. joukkueiden pelaaminen muuttunut kuinka radikaalisti esim. viimeisten 10 vuoden aikana – sen sijaan saman aikaisesti monen espanjalaisen ja englantilaisen seuran pelaaminen on muuttunut merkittävästi ja mennyt tempoltaan nopeammaksi sekä prässäämisen merkitys on noussut niiden pelaamisessa. Ehkä jalkapallon kehitys on edennyt viimeisten vuosien aikana vaan sellaiseen suuntaan, johon Italiassa ei ole syystä tai toisesta pystytty Josén Interiä lukuun ottamatta vastaamaan. Toki ei-pelillisilläkin (lähinnä siis taloudellisilla) asioilla on tässä kuvassa erittäin suuri merkitys.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Aamun Daily Telegraphin mukaan AC Milanin Gennaro Gattusoa uhkaa jopa 6 kuukauden pelikielto käyttätymisestään CL-pelissä Tottenhamia vastaan ja erityisesti siitä, että hän pukkasi päällään Tottenhamin valmennusryhmään kuuluvaa Joe Jordania, joka oli 1970-luvulla Skotlannin ja Leedsin tähtisentteri.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Steve Clarkes tartan army
Aamun Daily Telegraphin mukaan AC Milanin Gennaro Gattusoa uhkaa jopa 6 kuukauden pelikielto käyttätymisestään CL-pelissä Tottenhamia vastaan ja erityisesti siitä, että hän pukkasi päällään Tottenhamin valmennusryhmään kuuluvaa Joe Jordania, joka oli 1970-luvulla Skotlannin ja Leedsin tähtisentteri.

Hmm, Jordanilta oli tosiaan pelin aikana tullut aika ala-arvoista kommenttia Gattuson suuntaan, mutta se on nyt peliä vain. Toisaalta Jordanille voisi antaa myös toimitsijakieltoa vain siitä, että osui Gattuson tielle. Perkele.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Varmasti on Jordanin toimesta tullut ala-arvoista kommenttia Gennaron suuntaan, mutta ei se silti oikeuta tuollaiseen sekoiluun. Täysin käsittämätöntä toimintaa joukkueen kapteenilta. Kuusi kuukautta on kuitenkin todella pahasti yliampuvaa Uefan suunnalta, jos sellainen kakku napsahtaa..
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Huutelemista ei kai (pääsääntöisesti) ole kielletty, mutta käsiksi käyminen on. Kysykää vaikka Zidanelta.. Olihan tuo ihan mammuttimaisen typerästi tehty Gattusolta, taas mielestäni hyvinkin järkevästi hiillostettu Crouchilta ja Jordanilta. Saivatpahan ainakin Gattuson sekoamaan ja ottamaan (ensin) pelikiellon toiseen osaotteluun (ja sitten vähän pitemmäksikin aikaa, toki tästä ei lontoolaisille ole mitään hyötyä). Toki tuollaiset 6kk kiellot ovat täyttä höpöhöpöä.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Laitetaas tämä nyt vaikka tänne eli siis se ainoa oikea Ronaldo on ilmoittanut lopettavansa uransa tähän. Ronaldo Retires At The Age Of 34 - Goal.com

Ronaldo on kiistämättä yksi kaikkien aikojen hyökkääjistä ja ollut myös oma henkilökohtainen suosikkipelaajanikin. Miehen saavutukset ovat myös huikeata luettavaa:

- Kaksi maailmanmestaruutta Brasilian paidassa
- Kolminkertainen Fifan vuoden pelaaja
- MM-historian paras maalintekijä 15 osumalla
- Maalimäärä kaikissa peleissä: 515 peliä, 352 maalia

On sinällään sääli, että Ronaldon uran loppu meni paino-ongelmien kanssa painiessa ja miehestä jää viimeisimpänä mieleen iso maha. Toinen juttu mikä Ronaldon urasta tulee mieleen on miehen uraa varjostaneet vammat, joiden vuoksi Ronaldo joutui viettämään paljon aikaa sairasosastolla. Ronaldon maalimäärät olisivat takuuvarmasti olleet vieläkin paremmat, mikäli mies ei olisi kärsinyt erinäisistä loukkaantumisista niin paljoa.

Palataan vielä tähän. Ronaldo oli kans omia suosikkihyökkääjiä. Kertakaikkiaan parhaina päivinä mahtava maalipyssy. Seuratkin ( mm. Real Madrid, Barcelona, Inter, AC Milan ) kertoo jotain minkä tason kaverista oli kyse.
Ei muuta kun hyviä "eläkepäiviä" El Fenomenolle. Linkki vielä Ronaldon mahtavaan kauteen Barcassa aivan mahtavan biisin tahdissa. http://www.youtube.com/watch?v=Jvzm_yeJ4Kg
( linkissä pätkiä youbessa Ronaldon superkaudelta 96/97 La Ligassa )
 

Wristlock

Jäsen
Tässä epäilyn kohteena olevan ottelun kokoonpano Ropsin osalta: Alex Nyom, Jarkko Lähdenmäki, Stephen Kunda, Mika Gröhn (30. Valter Khorguasvili), Nchimunya Mweetwa, Chanda Mwaba, Christopher Musonda, Ville Syväjärvi, Godfrey Chibanga, Janne Turpeenniemi, Pavle Khorguasvili (52. Lawrence Lubinda).

Tätä se sitten on, kun aasialaiset vedonlyöntitoimistot pyörittävät kohteissaan tällaisia puulaakiotteluita, joissa tiettyjen pelaajien moraali ja palkka on luokkaa 500€/kk ja yksi lämmin ateria päivässä Ropsin bingolla.

Voi vain arvailla kuinka yleistä tämä pelien järjestäminen on Suomessa erityisesti divaritasolla.

Kaikille kenkää ja Kiistalalle ensimmäisenä!
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jäljet johtavat ilmeisesti Christopher Musondaan, tuohon 25-vuotiaaseen Sambian ihmeeseen joka pelasi 300e/kk+ruokapalkalla. Kyllähän siinä alkaa ~10 000e kiinnostamaan.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
On kyllä perseestä, jos se on Musonda. On meinaan noista Sambian Palloseuran pojista harvoja, kuka pystyy Veikkausliigassa pärjäämään.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
On kyllä perseestä, jos se on Musonda. On meinaan noista Sambian Palloseuran pojista harvoja, kuka pystyy Veikkausliigassa pärjäämään.

Helvetinmoinen harmi tosiaan. Lisäksi ainoa afrikkalainen pelaaja, jonka tunnisti kauempaa blondatun tukan takia. Mutta eniten pelkäsin, että se olisi ollut Alex Nyom, koska maalivahdin kai olisi helpointa vaikuttaa ottelun lopputuloksiin. Ja helvetti mistään RoPS ei tule saamaan Alexin tasoista maalivahtia ikuna eikä ikinä, joten onneksi ei ollut hän. Mutta Kiistala on kyllä melkoinen seppä valitsemaan näitä pelaajia.

Sitten on tosin iso ongelma siinä, että mitä jos mitään ei pystytä todistamaan. Itse antaisin tosin ilman muuta Musondalle kenkää mikäli voidaan osoittaa hänen tosiaan tunteneen tämän Singporelaisen huijarin, vaikka muuhun ei todisteita olisikaan. En kylläkään tajua miksi yleensä edes yrittää värvätä laitahyökkääjä otteluiden tuloksiin vaikuttamiseksi. Aika ihme hommaa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
The live owl mascot booted off the pitch by Deportivo Pereira defender Luis Moreno during a match in the Colombian league has died after a 30-hour battle to save its life - News - MirrorFootball.co.uk
Luis Moreno sai kahden ottelun pelikiellon, kun potkaisi elävän huuhkajan kuoliaaksi kesken ottelun ja on nyt esittänyt julkisen anteeksipyynnön asiasta. Huuhkaja oli vastajoukkueen maskotti Kolumbian liigassa. Luis Moreno on itse saanut lukuisia tappouhkauksia tapahtuman jälkeen ja Kolumbia on sellainen maa turvallisuuden kannalta, että ehkä kannattaa ottaa tappouhkaukset tosissaan.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
BBC Sport - Football - Bournemouth v Oldham
Lauri Dalla Valle on vaihdettu kentälle Bournemouthin joukkueessa 70. minuutilla. Lauri vuokrattiin viime viikolla Fulhamista Bournemouthiin, kuten tiedetään. Hiienoa, että pääsee nyt pelaamaan oikeita aikuisten pelejä ykkösjoukkueessa, on sarjataso mikä hyvänsä.

Lauri teki 3-0 maalin 80. minuutilla, pelattuaan 10 minuuttia. Loistavaa.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Serie A:lle kun ei tainnut olla kuluvalle kaudelle omaa keskustelua lainkaan, laitetaan eilisen ainoasta matsista eli Cesena vs. Juventus -koitoksesta harvinaisen räikeä tunarointi tänne nyt kun se YouTubesta jo löytyi.

Ottelu oli ihan hyvää viihdettä, Cesena jatkoi kotonaan Juventuksen tahmeaa kautta ja matsi tuli sopivasti ns. Prime Timessa Canalin jälkilähetyksenä yöllä 01:00 alkaen kun ei uni kuitenkaan meinannut tulla silmään hyvin sairastetun ja nukutun loppuviikon jäljiltä.

Tässä siis mainitsemani tunarointi Cesenan Emanuele Giaccherinin toimesta. Melkein olisi voinut sisään laittaa.
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Jalkapallo: Medo valittiin Sierra Leonen maajoukkueeseen - Ilta-Sanomat
Suomen kansalaiset Medo, Patrick Bantamoi ja Hakan Obi Metzger on nimetty Sierra Leonen maajoukkueeseen 27. maaliskuuta 2011 Niger-otteluun. Medo on tähän saakka aina kieltäytynyt aikuisten maajoukkue-peleistä Sierra Leonen paidassa. Saa nähdä meneekö Medo ja co. nyt mukaan Afrikan turnauksen karsintapeliin. Medoa ainakin on tottunut pitämään jo niin suomalaisena pelaajana, että aika erikoista olisi, jos Medon kuulisi pelanneen Sierra Leonen joukkueessa, mutta tehköön miten parhaaksi näkee itse tässä asiassa, kun Suomi-oven löi FIFA lopullisesti kiinni jokunen aika sitten.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Daily Star: Simply The Best 7 Days A Week :: Football :: Bolton goalkeeper Jussi Jaaskelainen tells Edwin van der Sar: You're too young to retire
Jussi Jääskeläinen on kertonut Daily Star-lehdelle, että ManU:n mv Van der Sar on liian nuori lopettamaan peliuransa keväällä 2011 ja kehottaa pelaajaa jatkamaan uraansa. Illalla on ManU-Bolton ottelu, joten tämä lienee pientä boostia siihen otteluun enemmän kuin totista neuvonantoa ManUn maalivahdille, joka onkin pelannut hienon kauden, usein vuotavan ManU-keskuspuolustuksen takana.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Aamun brittiroskalehdet ovat keksineet jo niin pitkän listan ostokohteita huhuihinsa ManU:lle ja Liverpoolille, että pakko naurua pidätellen kertoa niistä:

ManU: Van der Vaart, Sneijder, Adam, Rodwell (Welbeck osana kauppahintaa Evertoniin). Poispäin Wes Brown (Tottenham, Everton tai Sunderland)
Liverpool: Albrighton, Jeffren, McCarthy (Wigan) ja Gago. Poispäin Joe Cole (Aston Villa ja West Ham)
 

Hans Geering

Jäsen
Suosikkijoukkue
Doncaster Spinners
Mitähän tähän oikein voi sanoa, kyllä on alas vajonnut suomalainen jalkapallo, TamU:n sotkut, ROPS:n pelaajat ja sitten vielä tämä... On siinä Mixulla tekemistä.

(linkki vie YLE:n tekstitv sivulle, uutiseen Suomen FIFA-rankingista)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös