Mainos

Jalkapallo – yleinen keskustelu

  • 1 175 206
  • 7 663

Clubber"s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Lahti pelaa sittenkin liigaa ensi kaudella? hakalla ja kuka se toinen oli on häslinkiä lisenssin kanssa. Kovin kaukaa häslinki ei voi kestää, sitten häslätään ykkösessä mikä sekin on tietysti täynnä mielenkiintoisia joukkueita.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Laitetaanpa tännekin tämä matkailumainos, Only a game? -näyttely avattu Turun Logomossa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Chelsea ja Liverpool yrittivät molemmat hankkia Mario Gomezia 31.1.2011. Chelsean tarjous oli £36m, mutta Bayern hylkäsi molempien joukkueiden tarjoukset, kertoo BBC.
 
Viimeksi muokattu:

Rapukäsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Chelsea ja Liverpool yrittivät molemmat hankkia Mario Gomezia 31.1.2011. Chelsean tarjous oli £36m, mutta Bayern hylkäsi molempien joukkueiden tarjoukset, kertoo BBC.
Jotenkin ei kyllä jaksa uskoa, että kumpikaan mainituista seuroista, olisi tosissaan Gomezia pyrkinyt hankkimaan. Ainakaan mainitulla summalla. 5 miljoonaa olisi voinut olla realistisempi tarjous kyseisestä herrasta. Sekin olisi ollut aika paljon kyseisestä kasasta sitä itseään.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Urheilulehden Timo Innanen tekee vuoden mokan!

- kertomalla 31.1, että Shefki Kuqi kelpaisi vain Veikkausliigan ylemmän keskikastin joukkueeseen esim. KuPSiin, mutta ei Interiin, Honkaan tai HJK:hon!

- 10.2 Shefki Kuqi siirtyy erittäin todennäköisesti Valioliigan kärkiseura Newcastleen!

Ei kelpaa Honkaan, mutta menee Newcastleen. Uskomatonta Innanen!
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Seriffi halusi siirron, joten junnu-Carrol sai tehdä tietä. Harakoiden ysipaidalle on taas käyttöä.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Olipa uutinen. Jotenkin salaa olen aina fanittanut tämän pienen suuren miehen meininkiä, härkämäisiä otteita kentällä ja sitä sitkeätä peräksiantamattomuutta. Helvetin hienoa uran kannalta ja toivottavasti saa peliaikaa + paljon maaleja.

Kiinnostus N:Castlea kohtaan nousi jälleen pykälän. *peukalo*
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Laitetaas tämä nyt vaikka tänne eli siis se ainoa oikea Ronaldo on ilmoittanut lopettavansa uransa tähän. Ronaldo Retires At The Age Of 34 - Goal.com

Ronaldo on kiistämättä yksi kaikkien aikojen hyökkääjistä ja ollut myös oma henkilökohtainen suosikkipelaajanikin. Miehen saavutukset ovat myös huikeata luettavaa:

- Kaksi maailmanmestaruutta Brasilian paidassa
- Kolminkertainen Fifan vuoden pelaaja
- MM-historian paras maalintekijä 15 osumalla
- Maalimäärä kaikissa peleissä: 515 peliä, 352 maalia

On sinällään sääli, että Ronaldon uran loppu meni paino-ongelmien kanssa painiessa ja miehestä jää viimeisimpänä mieleen iso maha. Toinen juttu mikä Ronaldon urasta tulee mieleen on miehen uraa varjostaneet vammat, joiden vuoksi Ronaldo joutui viettämään paljon aikaa sairasosastolla. Ronaldon maalimäärät olisivat takuuvarmasti olleet vieläkin paremmat, mikäli mies ei olisi kärsinyt erinäisistä loukkaantumisista niin paljoa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
"Läski" oli vanhoilla päivillään niin laiska välillä kentällä, että tilastoidut juoksumäärät jäivät pienemmiksi kuin maalivahdella otteluiden aikana, jonnekin 2-3 km välille.

Uran loppuajan liikalihavuus ja peliesitykset eivät kuitenkaan vähennä pelaajan arvoa kaikkien aikojen maalintekijänä, kun oli vielä kunnossa. Yksi episodi Ronaldon uralla, josta mielellään kuulisi puolueettoman totuuden, on v. 1998 MM-kisojen finaalipäivä, jolloin Ronaldon väitettiin nielaisseen kielensä aamupäivällä ja joutuneen sairaalaan hoidettavaksi. Alustavassa finaalin kokoonpanoissa ei ollutkaan Ronaldon nimeä Brasilian joukkueessa. Lopulta Ronaldo saatiin kuitenkin pelikuntoiseksi ja hän pelasi tosi vaisun finaalin. Ranska juhli MM-kultaa 3-0 voitollaan ja Zinedin Zidanesta tuli kansallissankari Ranskaan kahdella maaalillaan, mutta mitä oikeasti tapahtui Ronaldolle finaalin pelipäivänä jäänee ikuiseksi mysteeriksi, koska kukaan ei kai ole koskaan virallisesti vahvistanut mitä ongelmia Ronaldolla sen päivän aikana oli.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Ronaldon maalimäärät olisivat takuuvarmasti olleet vieläkin paremmat, mikäli mies ei olisi kärsinyt erinäisistä loukkaantumisista niin paljoa.

Varmasti olisi myös ollut kovemmat luvut jos olisi ollut parempi motivaatio harjoitella tai enemmän kurinalaisuutta. Tietenkin jotkut noista polviin liittyvistä loukkaantumisista eivät olisi sen kummemmaksi muuttuneet, mutta kun loukkaantumisten aikana halusi aina itsensä ylipainoseksi lihottaa niin olihan palautuminen loukkaantumisista selvästi vaikeampaa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Tämäkin peli sen näytti, miksi Serie A:n seuraaminen on jäänyt viime vuosina todella vähälle. Hidasta paskaa + Interin ylivoimaa viime vuodet.

Tuolta live-seurannasta tuli napattua tämä ja otankin pieneksi keskustelun avaukseksi. Eli miksi Italia on jäänyt jälkeen jalkapallon huipulla? Noh Inter Josen alaisuudessa menestyi, mutta oliko se enemmän poikkeus, kuin sääntö? Jose-setä elää sinänsä jotain espanjalaisen ja italialaisen nykyjalkapallon välimmaastoa, että hänessä kiteytyy molemman parhaat puolet.

Italiassa eletään yleisesti vieläkin 90-lukua siinä mielessä, että joukkueet pelaavat aluepuolustusta(kuten nykyisin kaikki), mutta prässääminen ei ole kovinkaan merkittävässä roolissa. Tärkeämpää on olla pallon alla ja siellä sitten pitää linjat tiivinä. Nykyisin kuitenkin suurin osa euroopan huippujoukkueita perustaa enemmän tai vähemmän peliään prässiin. Siis siinä mielessä prässiin, että heti pallon menetyksen jälkeen voidaan prässätä suorastaan hullun rohkeasti ylhäältä. MM-kisoissa tästä paras esimerkki Chile. Tämä sitten taas vaatii pelaajilta paljon fyysisesti ja taktisesti. Italiassa löytyy taktinen puoli, muttei mielestäni fysiikkaa. Italiassa löytyy valtavasti taitoa, pelisilmääkin, mutta nuorissakaan tempo ei ole läheskään samaa kuin esim. Espanjassa tai varsinkaan Englannissa(siellä mennään jo yli). Täten sitten Euro-peleissä helposti näkyy tämä ongelma, eli a)ei osata antaa vastustajalle riittävää prässiä b)ei osata pelata sen valtavan prässin alla.

Toinen mikä ongelma taas on myös 90-luvun peruja tulee esiin hyökkäyspäässä. Italiassa peli elää edelleen paljon niin että se on ylitaktisoitu. Eli siis joukkueilla on todella tiukat roolit pelaajille ja ei juurikaan vapauksia. Jose hyvänä esimerkkinä taas osasi roolittaa Interissä pelaajat joille antaa vapauksia ja kelle ei. AC taas edustaa sitä ääripäätä, kun tuntuu että siellä, varsinkaan Ronaldinhon kera, ei ollut pelaajilla juuri mitään rooleja. Tällöin, kuten eilenkin, peli menee helposti yksin kuskaamiseksi, hitaaksi siirtelyksi, seisovaksi, jne.

Jos katsoo vaikkapa Ranskan tai Saksan liigojakin, niin huomaa että Saksa on mennyt jo ohi ja Ranskakin nykyvauhtia tulee menemään ohitse, vaikka se on selvästi ns. kasvattiliiga, toisin kuin Serie A. Toki Saksaa ja Ranskaa katsoo muutenkin mielummin, kun katsomot ovat täynnä...

Ei sinällään, mielestäni on hienoa että eri maissa pelataan eri tavalla. Eri joukkueet ja eri valmentajat sekä pelaajat lähestyvät jalkapalloa eri tavalla. Mutta mielestäni tärkein syy juurikin Italian ns. alamäkeen on se, että kun keksivät hyvän jutun aikanaan millä tuli menestystä, niin tavallaan jäätiin sitten sen kanssa paikalleen, eikä kehitytty. Samaan aikaan Espanja etunenässä on kehittämässä nykyjalkapalloa ja nyt kaikkialla ollaan otettu enemmän tai vähemmän elementtejä Espanjasta. Tämän hetken kolme itselleni merkittävintä asiaa jalkapallossa on 1)pallon hallitseminen 2)välimatkat 3)prässi. Näistä kaksi viimeistä sitoutuvat enemmänkin yhteen ja samalla vaikuttavat sekä ylöspäin että alaspäin pelatessa, niin pallon kuin ilman sitä.
 
Suosikkijoukkue
Jyp, Arsenal, Sens, sympatiat Madridin joukkueille
En tuohon Italian jalkapalloon ole kovinkaan paljoa perehtynyt ja italialaisten joukkueiden pelejäkin tulee lähinnä nähtyä UCL:ssa, joten vaikea sanoa kokonaisuudessaan, mistä italialaisen futiksen alamäki johtuu. Tässä kuitenkin jotain omia arvailujani/pohdintojani asiasta.

Tosiaan tuo italialaisten peli on usein silmiinpistävän matalatempoista europeleissä. Vahva hyökkäyspään prässääminen ei myöskään käsitykseni ole mukaan ole italialaisten joukkueiden agendalla kovin ensisijaista (pois lukien ehkä tappiotilanteissa pelin lopussa), vaan joukkueet luovuttavat ihan suottakin useita kymmeniä metrejä kentästä suosiolla vastustajalle.

Noista merkittävimmistä asioista futiksessa olen eaglen kanssa samaa mieltä, mutta palaisin vielä tuohon pallon hallitsemiseen. Toki pallon hallitseminen on paras tapa määrätä peliä. Kuitenkaan molemmat joukkueet eivät yleensä hallitse palloa pelissä yhtä paljon ja joissain peleissä normaalistikin palloa hallitsevien joukkueiden on keksittävä jotain muuta. Paras esimerkki on varmaan monen eurooppalaisen suurjoukkueen matsit Barçaa vastaan. Barçan kaltaista yleensä melko suvereenisti palloa hallitsevaa joukkuetta ei mielestäni monikaan joukkue voi haastaa niiden pelillä, vaan sitä vastaan tulee pelata juuri niin kuin Josén Inter pelasi viime kaudella UCL:ssa Barcelonaa vastaan. Varsinkin siinä ekassa pelissä Milanossa Interin kärjet (Milito etunenässä) prässäsivät hyvin koko pelin ajan Barçaa vastaan ja aina pallon voitettuaan Interin tietyt etukäteen määritellyt pelaajat lähtivät vetämään kovaa vauhtia ylöspäin (käsitykseni mukaan jollain tasolla jo etukäteen sovittuja "linjoja" pitkin), ettei vastustaja ehdi ryhmittämään puolustustaan kunnolla. Eli joillain pelaajilla oli vapaus nousta, kunhan pitäydyttiin samalla omilla tonteilla hyökkäyspäässä (jossain määrin poislukien kuitenkin kapellimestarina häärinnyt Sneijder), josta mahdollisen pallon menetyksen myötä voitiin taas aloittaa prässi välittömästi. Tällainen pelaaminen vaatii pelaajien hyvin sisäistämän pelitavan (eli taktisen puolen) lisäksi etenkin hyökkäyspään pelaajilta äärimmäisen kovaa fyysistä kuntoa ja nopeuskestävyyttä (eli fyysistä puolta).

Monilla italialaisilla joukkueilla on tuo puolustaminen kai sen verran DNA:ssa, että modernimpi vastahyökkäyksiin ja hyökkäyspään prässiin perustuva pelitapa voisi olla niille helpompi omaksua kuin pallonhallintaan perustuva pelitapa. Niin kuin taisit todeta, italialaisjoukkueet tahtovat sortua europeleissä vastustajan prässin alla, kun eivät ole siihen tottuneet niin paljon omassa sarjassaan.

Ilmeisesti italialaisessa futiksessa on vaan jumiuduttu niihin Arrigo Sacchin aikoina kai jo huippuunsa vietyihin taktisiin kuvioihin ja ne on osa italialaisen futiskulttuurin DNA:ta. Poikkeuksiakin toki voi olla - käsitykseni mukaan esim. tämän hetken Napoli pelaa italialaiseksi joukkueeksi poikkeuksellisen vahvaa hyökkäyspään prässipeliä.
 
Viimeksi muokattu:

puumaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sport liigaan kaudelle 14-15
Tuolta live-seurannasta tuli napattua tämä ja otankin pieneksi keskustelun avaukseksi. Eli miksi Italia on jäänyt jälkeen jalkapallon huipulla? Noh Inter Josen alaisuudessa menestyi, mutta oliko se enemmän poikkeus, kuin sääntö? Jose-setä elää sinänsä jotain espanjalaisen ja italialaisen nykyjalkapallon välimmaastoa, että hänessä kiteytyy molemman parhaat puolet

En nyt välttämättä allekirjoittaisi, että Italia olisi jäänyt jälkeen jalkapallon huipulla. Ainakaan jos mittarina pidetään Champions Leagueta, jossa Italia on kuitenkin 2000-luvullakin toiseksi menestynein maa Espanjan jälkeen, siis jos vain sarjan mestaruuksilla mitataan. Tosin tosi laihojakin vuosia joukkoon mahtuu ja tässä on kaikki edellytykset taas todella huonolle vuodelle.

Tosin siitä olen samaa mieltä, että pelin tempo on paikka paikoin tuskastuttavan hidas ja tunnelma välillä puolityhjissä katsomoissa kuin Veikkausliigassa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
En nyt välttämättä allekirjoittaisi, että Italia olisi jäänyt jälkeen jalkapallon huipulla. Ainakaan jos mittarina pidetään Champions Leagueta, jossa Italia on kuitenkin 2000-luvullakin toiseksi menestynein maa Espanjan jälkeen, siis jos vain sarjan mestaruuksilla mitataan. Tosin tosi laihojakin vuosia joukkoon mahtuu ja tässä on kaikki edellytykset taas todella huonolle vuodelle.

Niin Italian menestys painottuu kuitenkin sinne 2000-luvun alkupuolella laajemmissa määrin. Samoin Italialaiset joukkueet ovat pelaajamateriaaliltaan/nimiltään kuitenkin Euroopan aivan huippua, mutta menestys ei niinkään. Uskonkin että tämä nykyinen trendi korostuu tässä muutaman tulevan vuoden aikana, jos Italiassa ei herätä siihen, että noin hitaasti palloa ei voi enää pelata.

Toki pallon hallitseminen on paras tapa määrätä peliä. Kuitenkaan molemmat joukkueet eivät yleensä hallitse palloa pelissä yhtä paljon ja joissain peleissä normaalistikin palloa hallitsevien joukkueiden on keksittävä jotain muuta. Paras esimerkki on varmaan monen eurooppalaisen suurjoukkueen matsit Barçaa vastaan. Barçan kaltaista yleensä melko suvereenisti palloa hallitsevaa joukkuetta ei mielestäni monikaan joukkue voi haastaa niiden pelillä, vaan sitä vastaan tulee pelata juuri niin kuin Josén Inter pelasi viime kaudella UCL:ssa Barcelonaa vastaan. Varsinkin siinä ekassa pelissä Milanossa Interin kärjet (Milito etunenässä) prässäsivät hyvin koko pelin ajan Barçaa vastaan ja aina pallon voitettuaan Interin tietyt etukäteen määritellyt pelaajat lähtivät vetämään kovaa vauhtia ylöspäin

Jos vastustaja on lähtökohtaisesti parempi hallitsemaan palloa, niin silloin omassa pallon hallitsemisessa korostuu se miten sitä silloin käytetään. Sitä pitää osata silloin käyttää mahdollisimman fiksusti. Inter hyökkäsi erinomaisesti nopeasti ylöspäin, samoin kuin eilen Arsenal. Kuitenkin tärkeää on, että palloa ei lähdetä roiskimaan pitkillä, vaan se pelataan ylöspäin nopeasti, vaikka lyhyestikkin, niin että pallo pysyy ns. varmasti omilla hallussa. Barcelona on erinomainen joukkue prässäämään ja sen puolustuspelin koko kivijalka on oikeastaan tuo prässi. Sen puolustus ei ole lähtökohtaisesti niin hyvä, että jos sitä vastaan hyvä joukkue pääsee jouksemaan vauhdilla tyyliin 3vs4, etteikö voisi tulla ns. tuhojakin. Samoin sen pallon hallitsemisessa rytmitys muodostuu tärkeäksi, eli jos on tarve, niin uskalletaan pelata hitaasti, pitäen pallo hallussa. Näin saadaan lepoaikaa ja ei vastustaja saa heti palloa takaisin prässin alla.

Täten tuo pallon hallitseminen liittyykin siihen prässiin, joka korostui tuossa Interillä jopa niin, että Xavi pakotettiin pelaamaan melkein aina selkä peliin päin Interiä vastaan ja useimmiten vielä väärälle jalalle pakotettiin.
 
Viimeksi muokattu:

puumaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sport liigaan kaudelle 14-15
Niin Italian menestys painottuu kuitenkin sinne 2000-luvun alkupuolella laajemmissa määrin. Samoin Italialaiset joukkueet ovat pelaajamateriaaliltaan/nimiltään kuitenkin Euroopan aivan huippua, mutta menestys ei niinkään. Uskonkin että tämä nykyinen trendi korostuu tässä muutaman tulevan vuoden aikana, jos Italiassa ei herätä siihen, että noin hitaasti palloa ei voi enää pelata.

No jaa, viimeisestä neljästä pystistä kaksi on kuitenkin matkannut Italiaan. Onhan se pelin tempo kovin usein sitä mitä se on, mutta jostain menestymättömyyden trendistä en vielä puhuisi. Eiköhän se mestaruus taas seuraavan viiden vuoden sisällä kerran ainakin Italiaan osu. Sanoisin, että taloudellinen kilpajuoksu saattaa olla se kompastuskivi, verrattuna joihinkin muiden huippuliigan seuroihin, joilla tuntuu tätä nykyä olevan pohjattomat rahakirstut.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
No jaa, viimeisestä neljästä pystistä kaksi on kuitenkin matkannut Italiaan. Onhan se pelin tempo kovin usein sitä mitä se on, mutta jostain menestymättömyyden trendistä en vielä puhuisi. Eiköhän se mestaruus taas seuraavan viiden vuoden sisällä kerran ainakin Italiaan osu. Sanoisin, että taloudellinen kilpajuoksu saattaa olla se kompastuskivi, verrattuna joihinkin muiden huippuliigan seuroihin, joilla tuntuu tätä nykyä olevan pohjattomat rahakirstut.

Niin, sinä puhut yksittäisistä joukkueista ja niiden voitoista, minä puhun laajemmasta kuvasta. Jos vähänkin laajennetaan yksittäisten mestaruuksien ulkopuolella, niin esim. UEFA-pointseissa Italia oli 2006 vielä kakkosena, nyt se on nelosena ja vitonenkin hengittää jo enemmän tai vähemmän niskaan. Italiasta oikeastaan vain Milan ja Inter ovat viime vuosina pärjänneet Euroopassa, Romakin jotenkuten. Esim. Juventuksen ja sen aiemmin kovan ylemmän keskikastin trendi on selvästi laskenut.
 

puumaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sport liigaan kaudelle 14-15
Niin, sinä puhut yksittäisistä joukkueista ja niiden voitoista, minä puhun laajemmasta kuvasta. Jos vähänkin laajennetaan yksittäisten mestaruuksien ulkopuolella, niin esim. UEFA-pointseissa Italia oli 2006 vielä kakkosena, nyt se on nelosena ja vitonenkin hengittää jo enemmän tai vähemmän niskaan. Italiasta oikeastaan vain Milan ja Inter ovat viime vuosina pärjänneet Euroopassa, Romakin jotenkuten. Esim. Juventuksen ja sen aiemmin kovan ylemmän keskikastin trendi on selvästi laskenut.

No ajattelin, kun Interin viime kautisesta menestymisestä puhuttiin poikkeuksena. Nuo maapisteet on tosiaan romahtanut, jota osittain selittänee myös Calciopoli ja sen seuraukset. Eurooppaliigan menestyksestä en pahemmin ollut edes tietoinen, kun se jää niin täysin sieniliigan varjoon. Mutta isolla kädellä italialaiset seurat siinä näköjään jäivät taas alkulohkoihinsa.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Nuo maapisteet on tosiaan romahtanut, jota osittain selittänee myös Calciopoli ja sen seuraukset.

Aika vähän kuitenkaan, eihän Calciopolista suuremmin kärsinyt kuin Juve ja sekin aika nopeasti tuon jälkeen nuosi CL-juokkueeksi mutta nyt on sitten toki taantunut. Toki nykyinen taantuminen voi olla yhteydessä Calciopoliin. Joka tapauksessa suurin syy maapisteisiin on se että Serie A:n keskikastin jengit ovat pärjänneet aika huonosti UEFA/Europa liigassa ja toisaalta siitä että CL:gassakin on ollut vain yksittäisiä piikkejä. Jollain Valioliigalaisella CL pelaamisella jossa saadaan monena vuonna useita joukkueita välieriin olisi voinut vielä paikatakin, mutta sillä että joku välillä voittaa ei oikeastaan. Sillä ei ole suurtakaan merkitystä pisteiden suhteen voittaako pokaaleja vai ei, vaan sillä että saa tasaisesti useita joukkueita pitkällä.

UEFA cup oli aiemmin hyvinkin tärkeä maapisteiden suhteen, nykyisinkin on toki merkittävä (Europa liiga), mutta ei niin ratkaiseva koska viime kaudesta pistelaskua muutettiin niin että CL:gasta saa selvästi enemmän bonuspisteitä. Osittain italialaiset ovat tehneet sen itse koska varsinkin nämä keskikastin joukkueet ovat tainneet kakkosmiehistöillä UEFA cupia pelailla.

Taloudellisestihan Italiassa on ongelmia, tai lähinnä infra on täysi susi. Serie A:n joukkueet eivät saa kovin hyvin tuloja stadioneilta, edes isot Inter, Milan, Juve, Roma eivät saa kovin hyviä stadiontuloja, pienet joukkueet varmaankin ihan pähkinöitä. TV rahat ovat selvästi suurin tulonlähde, nythän tästä kaudesta lähtien on siirrytty kollektiiviseen sopimukseen joten saa nähdä jatkossa miten vaikuttaa tuloihin. Isojen tulot tietenkin pienenevät mutta kokonaisuutena potti taitaa kasvaa.

Kauppalehti Optiassa oli yksi jalkapallo juttu tammikussa, siinä Rudi Völler sanoi että Italiassa tehtiin virhe aikanaan kun satsattiin kaikka rahat pelaajiin eikä infraan. Tämä on varmasti totta, rahaahan Italialaisilla kuitenkin joskus vuosien 1985-95 paikkeilla oli, europeleissä suorastaan dominoivat noina vuosina ja vähän jälkeenkin.
 
Viimeksi muokattu:

ditrim

Jäsen
Taloudellisestihan Italiassa on ongelmia, tai lähinnä infra on täysi susi. Serie A:n joukkueet eivät saa kovin hyvin tuloja stadioneilta, edes isot Inter, Milan, Juve, Roma eivät saa kovin hyviä stadiontuloja, pienet joukkueet varmaankin ihan pähkinöitä. TV rahat ovat selvästi suurin tulonlähde, nythän tästä kaudesta lähtien on siirrytty kollektiiviseen sopimukseen joten saa nähdä jatkossa miten vaikuttaa tuloihin. Isojen tulot tietenkin pienenevät mutta kokonaisuutena potti taitaa kasvaa.

No kyllähän nämä asiat on sielläkin tiedossa ja Juventukselle onkin nousemassa Delle Alpin/Olympicon tilalle ihan oma superstadion, joka varmasti repii lisää kansaa lehtereille, nyt kun massit menee suoraan tiimille eikä stadionin vuokraan. Muut seuraa sitten perässä kun huomaavat sen kannattavan. En yhtään ihmettele miksei fanit jaksa lähteä ihan paskalle stadionille katselemaan juoksuradan takaa pelejä, kun saman näkee kotoakin. Lopulta taas työväen suosikkijoukkue voittaa ja porskuttaa, ja muidenkin pitää alkaa tehdä töitä tosissaan. Kilpailu kärjessä kiristyy kun Juventus porskuttaa, senhän ne kaikki muut haluaa voittaa.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
No kyllähän nämä asiat on sielläkin tiedossa ja Juventukselle onkin nousemassa Delle Alpin/Olympicon tilalle ihan oma superstadion, joka varmasti repii lisää kansaa lehtereille, nyt kun massit menee suoraan tiimille eikä stadionin vuokraan.

Ongelma ei ole pelkästään se että ihmisiä saataisiin stadioneille mutta myös maksukyky tai halu. Toki uusi stadion todennäköisesti huokuttaa ihmisiä maksamaan enemmän, mutta silti tuo ei välttämättä ole ihan helppoa. Onko tilanne päästetty niin pahaksi että Italialaiset eivät halua kovin paljon maksaa lipuista ja oheispalveluista? Entä yritykset, millainen kulttuuri yrityksissä on? Viedäänkö vieraita otteluihin? Voi olla että fasiliteetteja ei ole, mutta kyllä kai esimerkiksi Giuseppe Meazzalla kuitenkin jonkun verran aitioitakin on.

Inter esimerkiksi sai kaudella 09-10 €38.6M stadiontuloja, joka oli noin €10M enemmän kuin edellisellä kaudella, koska Inter voitti kaiken mahdollisen ja kyllä siellä katsojiakin ihan hyvin oli. Esimerkiksi Benfica ja Celtic olivat silti stadiontuloissa hieman edellä vaikka Inter pelasi superkauden.

Mielestäni on ollut noin 20 vuotta selvää että stadioneihin satsaaminen kannattaa. Aika hidasta touhua Italiassa on tämän suhteen ollut, en ymmärrä miksi jotain Juventuksen esimerkkiä pitäisi odotella kun olisi voinut vaikka 15 vuotta sitten tutustua millaisia vaikutuksia stadioneiden muutoksella on ollut Englannissa.

MM-kisoja varten rakennettiin Delle Alpi ja San Nicola Bariin, kummatkin juoksuradoilla. En tiedä mikä idea näissäkin oli, vaatiko joku taho juoksuratoja? Ei Italiassa kuitenkin yleiurheilukisoja sillä tavalla pidetty että näillä mitään merkittävää merkitystä olisi ollut. Wikipedian tietojen mukaan Delle Alpilla ei koskaan pidetty yleisurheilukisoja koska ei ollut lämmittykenttää, aika uskomatona.

edit. Kyllä siellä ilmeisesti joitain kisoja olikin, kun wikipediassa mainitaan että koskaan ei pidetty major kisaa, mitä nyt sitten majorilla tarkoittavatkaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös