Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Jānis Kalniņš vahvistamaan Jokerien maalivahtiosastoa

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana powerplaymaker, 15.06.2018 klo 10.24.

 1. Aake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuodesta 1983, HJK
  Lainaus:
  Samat havainnot itsellänikin. Zapolski on vähän vanhemman koulukunnan Pohjois-amerikkalainen maalivahti, jonka tekniikka alkaa olla kulmikasta verrattuna nykyhuippuihin. Sivuliuku tuottaa joskus ongelmia, kun paketti ei pysy kasassa sivuttaissyötöistä tulevissa vedoissa ja mies tavallaan menee "ohi" tilanteista. Toinen ongelma on juurikin nuo lirut, joita menee enemmän kuin moderneille, paremman tekniikan omaaville veskoille. Tuntuu, että nämä ongelmat Zapolla pienenevät kun hän saa hyvän putken alle ja pysyy rauhallisena (sinänsä ihan loogista - näinhän se on kaikilla veskoilla).

  Kalnins taas on melko passiivinen maalivahti, joka ei höntyile eikä tee yhtään ylimääräistä liikettä maalissa. Positiivinen puoli on että hän rauhoittaa koko joukkueen, eikä paketin läpi mene juurikaan vetoja kun tekniikka pysyy peruspelaamisessa hyvin kasassa. Negatiivinen puoli on, että maailmanluokan vetäjä päästessään paikkaan laittaa kovalla prosentilla kiekon maaliin syvällä pelaavaa pienikokoista vahtia vastaan. Onneksi näitä maailmanluokan vetäjiä ei ole liiaksi, ja onneksi Jokeripuolustus pelaa hyvin pois nuo Kalninsille vaikeat vedot.

  Molemmat ovat ok-plus KHL:ssä, mutta Kalnins on kehittynyt ja on tällä hetkellä ykkönen. Itse olen aina ollut varmemman, vähemmän säkenöivän maalivahdin kannalla juurikin sen takia että jengi pysyy rauhallisena ja tietää tasan tarkkaan mitä saa.
   
 2. Vahamestari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Nhl-sympatiat Nashvilleen
  Lainaus:
  Lyhennetty.
  Hyvä kirjoitus ja täysin samaa mieltä.
  Lainatusta osasta kävin jo viime keväänä vääntöä myös täällä jatkoajassa Rämö vs Zapo. Jokainen joka on joskus itse pelannut pallopelejä tajuaa mikä ero on varmalla tai epävarmalla maalivahdilla. Epävarmakin voi pelata hyvin, kuten Zapo ajoittain esimerkiksi voittoputki viime kaudella. Mutta jos ajatellee vaikka pleijareita, joissa yksikin liru voi koitua kohtaloksi, en valitsisi kahdesta maalivahdista sitä, jonka edessä puolustus joutuu ylipelaamaan puolustusalueella siitä syystä, että luotto ei ole maalivahtiin 100%.

  Janis on lunastanut paikkansa Jokereiden ykkösmaalivahtina, mutta Zapo toimii hyvänä back uppina
   
 3. Delter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Se Lokomotivin toinen (?) etunurkasta sisään oli sellainen maali, että jos ottelu olisi hävitty ja jos Zapolski olisi ollut maalilla, kaikki huomio olisi käännetty tuohon yhteen helpohkoon takaiskuun ja Zapolskin haukkumiseen. Ja todennäköisesti voitetunkin ottelun jälkeen Zapolskin imurointi tuotaisiin framille; "Sille menee aina yksi helppo".

  Toistaiseksi Kalnins on otteillaan hankkinut itselleen jonkinlaisen immuniteetin asiantuntevien jokerifanien silmissä, mutta eiköhän kevääseen mennessä ne puukot löydy taas selkään lyötäviksi. Eli aivan samalla tavalla kuten Karlssonille ja Zapolskille kävi.
   
  massaonvoimaa tykkää tästä.
 4. massaonvoimaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:

  Minä olen ainakin sitä mieltä, että se oli liian helppo jonka Kalnins päästi. Tuossa yllä se tulikin että Jokereilla on 2kpl ok+ veskareita. Tämän pelkään olevan isoin yksittäinen este jatkoon pääsylle jopa ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta kun marginaalit pienenee.
   
 5. powerplaymaker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Detroit Red Wings
  Lainaus:
  No juurikin näin. Siitäkin huolimatta, että kiekko muutti vielä vastustajan jalasta suuntaa. @massaonvoimaa
   
 6. Mordjinn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Oman mutun perusteella Zapolle pomppii enemmän "paskatsägä" maaleja. Tilastoa ei ole, vain fiilis. Kumpikaan Lokomotiv matsin Lokomaaleista ei ollut sellainen, maalivahdista riippumatta. Molemmissa oli kuitenkin laukaus kohti maalia. Sen sijaan toiseen päähän paskatsägiä meni pari-kolme.

  Kaikille veskareille tulee noita "syöttö pomppii sisään omista" tai "kenttämestarin erikoinen osuu veskariin ja siitä ineen" maaleja. Kyse on siitä että tuleeko niitä kerran kymmenessä matsissa vai joka toisessa.

  Tässä maalivahdin pelityyli vaikuttaa paljon ja rauhallinen "passiivinen" veskari on oman silmään ja fiilikseen se parempi vaihtoehto.
   
 7. Tattari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kanta- ja Päijät-Häme Länsi-Uudenmaalta käsin
  Lainaus:
  nyt menee vähän ot:ksi, mutta kun tuli tällainen tässä yhteydessä mieleen. Hämeestä voisi löytyä kyllä erinomainen++ veskari kuin nyrkki silmään. Huhujen mukaan kyselyjä tullut idästä. Tuppaa kakkoseksi tullessaan viemään ykkösen paikan. Näin kävi Mestiksessä ja Liigassa. A-nuorissa ei ehtinyt, kun siirtyi eteen päin. Okei katselen oransseilla laseilla, mutta hyvinkin objektiivisesti. Oli Marjamäen mj-ryhmässäkin jo tsekattavana.
   
 8. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Tänään 36/36. Nyt on aika antaa Jänikselle enemmän pelejä. 60/40 vähintään peluutus tästä lähtiin. 50/50 peluutuksesta pitäisi alkaa luopumaan jo tässä vaiheessa kautta, kun Kalnins on kumminkin selvästi Zapoa edellä.
   
 9. Subrosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KHL-Jokerit
  Lainaus:
  Tästä olen lähtökohtaisesti samaa mieltä. Tietysti lähivalmentajat toivottavasti näkevät täsmälleen mikä pelirytmi auttaa Kalninsia saamaan itsestään eniten irti, mutta merkit ovat olleet ilmassa. Jos peliaika palvelee, tulisi kaikki sijoittaa siihen, että parempi maalivahti on pudotuspelejä silmällä pitäen parhaassa saavutettavassa kunnossa. Kaikille asia ei ole näin, mutta itse uskon jo tässä vaiheessa kautta yhteenkasvaviin ketjuihin ja joukkueeseen - aika simppelillä tavalla. Alkuvuodesta näytöt ovat yllätyksiä lukuunottamatta kasassa ja miehet näyttäneet parhaan kykynsä mukaan todellisen luontonsa. Tämä ei aseta hitaasti syttyviä puoliammattilaisia ja loukkaantuneita helppoon asemaan, mutta yllätyspooli on avoin. Käytännössä loukkaantuneista vain N. Jensen ja Anttila ovat toistaiseksi voittaneet suhteellisen peliaikansa, jos toipuvat ajoissa ennen tosikoetuksia.
   
 10. spede1967 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ja espoolaisena Kiekko-Espoo
  selkeä ykkönen ei muuta
   
 11. ketjuruletti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Jänis-Jänis-Jänis-Zapo-Zapo -tahdilla?
  Vai Jänis-Jänis-Zapo-Jänis-Zapo?

  Miten päin tahansa, pitäkää huoli että ykkösveska pysyy kunnossa pleijareita varten. Nimimerkillä Rämöä muistava.
   
 12. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Tekisin seuraavissa peleissä näin:

  Vastustaja maalivahti
  Severstal Zapo

  Salavat ufa Kalnins

  Omsk Kalnins

  Spartak Zapo

  Tsska Kalnins

  Riika Kalnins

  Dynamo Kalnins

  Sochi Zapo
   
 13. hashomer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Sharks, Rishon Devils & Rishon Legion
  Oli aivan huikea esitys eilen! Toivottavasti otteet myös pysyy hyvänä.

  Ehkä meillä sittenkin on tarpeeksi hyvä veska pleijareihin?
   
 14. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Jos suoritustaso säilyy tällä tasolla niin kyllä.

  Jäniksellä ei vaan KHL:stä tuota pudotuspelikokemusta vielä löydy, niin sinällään katsomaton kortti.

  Zapolskin kohdalla ollaan nähty, miten runkosarja ja pleijarit on eri maailmansa.
   
 15. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Tää latvialainen autovaras on hyvä poika! Nyt viimein tää kaveri pelaa nää isot pelit. Tarvittavat torjunnat voittamiseen, siinä resepti.
   
  spede1967 tykkää tästä.
 16. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Eka ja vika tänään meni helponnäköisesti, muuten oli MIES paikallaan.

  Kiip app guut wörk duud and greit kristmas foor juu änd joor fämli!!!
   
 17. Mordjinn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Yksi helppo byyri, mutta onneksi kenttäpelaajat olivat tänään maalintekopäällä. Hyvin jäivät kiinni, eivätkä TsSKAn maalinedushurtat päässeet mässäilemään reboundeilla.
   
 18. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Jäniksellekkin 1+1 jatkot! Hienoa.
   
 19. spede1967 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ja espoolaisena Kiekko-Espoo
  yllättänyt minut aikakin, tosin statsit oli viime kaudelta ihan hyvät mutta silti ....
   
 20. Hera80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Möröllinen Jokerit
  Tämä kaveri lukee peliä hyvin ja tekee oikeita ratkaisuja maalintekotilanteissa. Ja etenkin poikittaisliikkuminen on aivan eri tasolla kuin virkaveljellä Zapolla. Maskit, vapaat pelaajat kulmilla tai ruuhkatilanteet eivät tuota tälle kaverille sellaisia ongelmia kuin meidän toiselle mokelle. Siinä missä Zapo joko antaa hallitsemattomia ribareita tai liukuu tilanteen ohi, niin Janiksella on kyky ajoittaa liikkuminen ja sijoittuminen siten, että kykenee torjumaan tasapainoisesti. Täältä siis varaukseton peukku jatkolle ja kesällä hiotaan sitten syvyyspelaamista paremmalle tasolle, jotta kaudella 2019-2020 ollaan entistä parempia.

  Ja ylläoleva ei tarkoita sitten sitä, että Zapo olisi mielestäni huono maalivahti. Kunhan hieman vertailin kavereita keskenään, ei muuta.
   
  Aake tykkää tästä.
 21. Aake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit vuodesta 1983, HJK
  Lainaus:
  Kalnins on hyvä scouttaus kaikin puolin. Mietin että voi olla Jokereiden onni että kaveri ei ole isokokoisempi. Noin hyvää peruspeliä ja tekniikkaa esittävä Pekka Rinteen kokoinen maalivahti olisi jo kauan sitten tsekattu isomman liigan toimesta. Voihan eteenpäin jatkaminen vieläkin olla mahdollista, mutta se edellyttää vielä parin puutteen korjaamista.

  Agressiivisuutta ja oikea-aikaisia vastaantuloja vaadittaisiin vielä lisää, mutta eiköhän pidetä Kalnins täällä vielä pari vuotta kehittymässä niin voi olla että tässä on ihan oikea kv-tason tekijä.

  EDIT Latvialaiset ovat muuten KHL-aikakautena olleet ihan huippuäijiä. Kulda oli ainakin yksi minun suosikkejani.
   
  flintstone tykkää tästä.
 22. Pazix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit.
  Kalnins on mielestäni selkeä ykkönen meidän maalille. Varmaa peliä illasta toiseen kun on torjunta vuorossa. Huonot pelit on tällä kaudella jäänyt olemattomiin. Olisiko yksi tai kaksi huonoa peliä pelannut. Ehdottomasti parempi ja paljon varmempi meidän veskareista. Saa nähdä jatkaako huomenna maalissa.
   
 23. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Nyt ei Jänikselle tarttunut gamesaverit. Toki puolustus pelasi aivan käsittämättömän paskasti edessä, mutta olis siinä ollu paikkoja ottaa, varsinkin kun itse syötti rybyn paikkaan.

  Hieman alkaa huolestuttamaan playoffit....
   
 24. massaonvoimaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Jätä tuo hieman pois. On isoin kysymysmerkki kevääksi. Tällä hetkellä ei näytä voittajakaksikolta vaan siltä että ollaan todellisissa ongelmissa jo ekalla rundilla.
   
 25. sämpylä89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Jos oli Janis SKA:ta vastaan epävarma, niin hyvin on poika kasannu päänsä. Kaksi erää pelattu ja Jäniksellä useampi voittava torjunta. Antaa mahdollisuuden voittaa.