Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään Kalnins voitti veskareiden taistelun, otti muutaman todella ison torjunnan ja antoi mahdollisuuden voittoon. Kenttäpelaajat ja fanit kiittävät. Tätä lisää kiitos.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Huomenna Janis samanlaista peliä sitten! Tuommosella maalivahtipelillä mitä oli eilen, tää sarja voitetaan. Kalnins otti niitä torjuntoja mitä Zapo päästi läpi. Tässä tulee se ero.
 

SonOfMothMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On aika nostaa tätä ketjua ylös. Loistava peli tänään! O'neillin kanssa parhaat Jokerit Moskovassa.
Kalninsilta todella varmoja torjuntoja ja muutenkin hieno peli.
Olisi ansainnut nollapelin
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kalnins oli tänään voittava veskari. Hieno peli ja varmaa työskentelyä. Paikkasi todella monta kenttäpelaajien nukahdusta sitä yhtä lukuunottamatta.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Koko joukkueen Dynamo-peikon lisäksi erityisen tärkeää saada Kalninsille tuolla noin kova voittava suoritus. Ei pitäisi jatkossa kummitella viime kevään Game 6 kun tuo sakki kohdataan.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kalnins tänään todella varman oloinen muuri maalilla. Suoraan sanottuna oli koko ajan sellainen tunne että ”mitään helppoa ei tänään mene”!

Ja tätä on viime aikoina harvoin Jokerit maalilla nähty!
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kalninsilta taas hieno peli. Otti monta todella pahaa paikkaa ja perustorjunnat varmasti. Oli tänään se voittava maalivahti jonka joukkue tarvitsi ja sen yhden maalin verran vastustajan virkaveljeä parempi. Kiitti bojoista Janis.
 

Frankster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eilen totesin kämppikselle peliä katsoessani, että yhtäkkiä huomasin että en pelkää vastustajan vetoja kohti maalia. Luottamus maalivahtiin löytyy. Ajattele, että olin jopa unohtanut että tämmöinen tunne voi olla, niin juurtunut oli tämä viime kauden zapperin&jäniksen tandemi, jossa mikään ei toiminut. Tän kauden ensimmäiset 6 peliä tuskin tarvitsee edes mainita. Hyvä jänis!
 
don't grow up... it's a trap!

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Jäätävä peli. Tasaisen hyviä pelejä ollut pitkän aikaa. Riittääkö keväällä on toinen juttu, mutta hyvin pelaa nyt.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onneksi meillä on maalivahti, johon pystyy luottamaan.

Tänään voitto vain ja ainoastaan Kalninsin ansiosta muun joukkueen keskittyessä koomailuun.
 

Hapsiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Onko jollain dataa paljonko Kalninsin torjuntaprosentti on 5 viime pelissä?! Taitaa olla ns. voittavan veskarin lukemat...
 
Kaikki käy kun panee tarpeeksi hiivaa...

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Loistava peli sekä TsSKAta että Severstalia vastaan. Melkein jo alan uskomaan ettei helppoja lörppiä mene ineen määräänsä enempää. Jatkoajan 2-0 hyökkäyksen torjuminen oli kruunu. Kiitti bojoista Janis.
 
Veskari, ja pelaajat muutenkin huipputasolla, ovat parhaimmillaan yleensä hieman alle kolmekymppisinä. Silloin on jo valtavasti kokemusta ja näkemystä pelistä, ja paikat usein vielä hyvässä kunnossa. Kalnins täyttää joulukuussa 28 eli hyvältä näyttäisi sen suhteen meille.

En ole mikään maalivahtien fanipoika ja reeneissä kehotan aina kenttäpelaajia laittamaan kiekkoa tylysti maaliin joka kerta täysillä ilman mitään armoa veskareille ikinä missään kohtaa. Ja veskakoutsit yleensä puhuvat mulle jotain mitä en pysty aina ymmärtämään tekniikasta ym. että oli hyvä peli, vaikka päästi kuusi börsää. Arvostan toki suuresti veskakoutsien työtä, mutta mulle on ihan sama mitä veskarit tekevät, kunhan ovat aina kiekon tiellä.. tyyli on vapaa.

Kaikesta huolimatta tajuan, että maalivahti on oikeasti ylivoimaisesti joukkueensa tärkein pelaaja pienten marginaalien sarjoissa, eli käytännössä kaikissa ammattilaissarjoissa. Kun näissä peleissä voitetaan veskari vs veskari taisto, ollaan aina hyvin lähellä pisteitä. Helpompi hengittää ja kenttäpelaajillakin rennompi fiilis, kun ei tarvitse jokaista vastustajan ripulirannaria jännittää, että hörppääkö vai ei. Kalnins on nyt näillä esityksillä antamassa meille mahdollisuuden pisteisiin joka pelissä, vaikka kenttäpeli välillä sakkaisikin. Toivotaan, että äijällä pää kestää.. ja miksei kestäisi!
 
Ne, jotka asioista eivät tiedä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta.. heille vain hymyilen.. eilistä viisaampana

Hevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Meillä on nyt voittava maalivahti ja se on Janis. Toivon että taso pysyisi kauden loppuun asti samanlaisena eikä notkahdusta tulisi viime kauden tapaa. Niemi saa kyllä treenailla kovaa mikäli Kalninsin meinaa vielä haastaa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Jäniksen palkka viime "verovuodelta" 170k. En ole varma voiko suoraan laskea näin, mutta jos arvioisi, että palkka koko kaudelta on tuo x2, niin 340k on aika pieni raha kaverista, joka on meidän 1. maalivahti tällä hetkellä. Voihan olla, että laskutapani on väärä tai, että palkkaa on nostettu tälle kaudelle, kun optio. Rahastointimahdollisuuttakaan ei ulkomaalaisilla ole.
 
VÄLIKAUSI!

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Lähtökohtaisesti paikkaa Jani Kauttoa.
Mulla oli kyllä täsmälleen sama mielessä. Jääkiekon kehitysmaista roudattu kääpiö, joka pelannut urallaan mm. Unkarissa. Ei terve.
Pakko nostaa nämä esiin, koska en voi sanoa olevani jälkiviisastelija, kun heti ensimmäisten joukossa täällä Janista puolustin. Ei siksi, että Jokerit mihinkään suuntaan itseäni hetkauttaisi, vaan siksi, että Riikassa asuessani näin paljon Janiksen pelejä. Mahtavia mielipiteitä kerrassaan :D nyt ainakin tilastot näyttävät melko komeilta, kun Jatkiksen haastattelun kautta niihin törmäsin. Hyvä Kalni!
 
Kaarina on koti ja Paimio synnyinpaikka, mutta sydän sykkii ainoastaan Stadin Kingeille <3

—> "Ainakin Morley oli täysin näkymätön tänään Kunykin verrattuna." - Käyttäjä Jääkaappi perustelee, miksi Kunyk on parempi kuin Morley. Morely ollut viestin kirjoitushetkellä jo useamman viikon loukkaantuneena, eikä pelannut ottelussa...

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kalnins on mielestäni edelleen aliarvostettu fanien keskuudessa. Väittäisin asian olevan toisin jos selässä lukisi suomalainen "Säteri" tai ulkkareista "HellbergKarlssonSalak", jotka suuri yleisö tuntee vähän paremmin.

Aliarvostuksella tarkoitan sitä, että Jänis tarjoaa lähes jokaisessa pelissä mahdollisuuden voittoon, mikä ei viime- ja kuluvalla kaudella ole ollut todellakaan itsestäänselvyys toisen maalivahdin kanssa. Jotenkin tuntuu, että ei saa suitsutusta juurikaan siitä että melkein pelistä toiseen on yhtä hyvä tai parempi kuin vastapuolen maalivahti. Sitten kun tulee se yksittäinen huono peli, niin alkaa osan kohdalta hetken kestävä "noniin, ei se yllä yläkulmiin, noniin tässä nähtiin taas kuinka viime kevään Game 6 on hänen oikea tasonsa".

Musta tuntuu, että osalle on jäänyt vähän vääristynyt kuva siitä, minkälaista maalivahtipeliä tarvitaan keväällä. Joka pelissä ei tarvitse ottaa Rämön 84 koppia. Sen pelin maalivahtisuoritus ei voi olla mikään vaatimus, koska se oli kovin maalivahtisuoritus missään, minkä olen omin silmin nähnyt tai koskaan edes kuullut. Rämöhän ei ollut jumala koko kautta, vaan runkosarjassa oli jopa se epävarmempi maalivahdeista ja yleinen konsensus oli se, että Zapolla pudotuspeleihin. Täytyy toivoa, että Niemen kohdalla tarinan kulku on sama kuin Rämöllä. Muuten mennään Kalninsilla, mikä sekin on hyvä vaihtoehto.

Väitän, että viime kevään Dynamo-sarja olisi voitettu pelkästään paremmalla ylivoimalla ja sillä, että Marjamäen neronleimaus Zapolskista kakkospelin aloittavaksi ei olisi toteutunut.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lainaan itseäni joulupäivältä 2018...

Tämä kaveri lukee peliä hyvin ja tekee oikeita ratkaisuja maalintekotilanteissa. Ja etenkin poikittaisliikkuminen on aivan eri tasolla kuin virkaveljellä Zapolla. Maskit, vapaat pelaajat kulmilla tai ruuhkatilanteet eivät tuota tälle kaverille sellaisia ongelmia kuin meidän toiselle mokelle. Siinä missä Zapo joko antaa hallitsemattomia ribareita tai liukuu tilanteen ohi, niin Janiksella on kyky ajoittaa liikkuminen ja sijoittuminen siten, että kykenee torjumaan tasapainoisesti. Täältä siis varaukseton peukku jatkolle ja kesällä hiotaan sitten syvyyspelaamista paremmalle tasolle, jotta kaudella 2019-2020 ollaan entistä parempia.
...ja totean, että eteenpäin on kaveri mennyt. Silti jätän kysymysmerkin tähän ? näin, koska on eri asia pelata hyvin runkosarjassa kuin pudotuspeleissä. Mitä tapahtuu Janiksen pään sisällä kun maalille tullaan lujempaa ja kovempaa, paineiden samalla kasvaessa. Meneekö paketti sekaisin ja sen johdosta itseluottamus. En voinut laittaa kysymysmerkkejä kahden viimeisen kysymyslauseen perään, kun olin jättänyt sen jo aiemmin.
 
Kattilallinen perunoita on parempi kuin tyhjä ämpäri
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy