Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Periaatteessa näin kai voisi jatkaa niin kauan kuin voitetaan? Minun puolestani Zapo voi mennä maaliin SKA:ta vastaan. Tässä on helvetin monta peliä vielä edessä ja siihen
Kyllä Zapokin käy. Hyvä tilanne kun on kaksi hyvin pelaavaa veskaria. Jotenkin vain haluaisin nähdä Kalninsin maalissa juuri rottia vastaan, mutta sen päätöksen tekee valmennusjohto enkä minä.
 

Ergie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kyllä oli "Jänis" tänään taas hyvässä vedossa! Jotenkin on niin rauhallisen oloista pelaamista. Kirsikkana kakun päällä vielä syöttöpiste.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lähtökohtaisesti paikkaa Jani Kauttoa.
Mulla oli kyllä täsmälleen sama mielessä. Jääkiekon kehitysmaista roudattu kääpiö, joka pelannut urallaan mm. Unkarissa. Ei terve.
Otanta on pieni, mut suhteellisen kova kaveri tää tulee olemaan Vantaalla :)

Kyllähän noista statseista näki ettei mikään täys turisti tuu olemaan, mut on kyllä ekat pelit pelannu yli odotusten.
 

Buster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Brian O'Neill
Jäi viime kaudella nimi mieleen kun Jokereita vastaan pelasi, mutta siltikin sai kesällä vähän silmiä hieraista kun oli kuitenkin aika epätavallinen ja odottamaton haku. Mutta vakuutti viilipyttymäisellä tekemisellä jo harjoituspeleissä ja toimistolta hyvää silmää sekä rohkeutta signata Kalnins, vaikka vahvan sesongin Rigan maalilla vetikin ja jatkoi MM-kisoihin.

Kuten todettua niin tuntuisi maallikon silmään rauhallisesti operoivan peruspaketti kasassa. Ei kiirettä ja lukee peliä hyvin, eikä ylipelaa syöttöjä tai laukojia. Taitaa ne refleksitkin olla kunnossa, kun aika erinomainen veto saa olla, että suoraan uppoaa.

Eilen otteluseurannassakin todettiin, että ei mitenkään erityisen räjähtävästi ponkaissut/ylipelannut poikittaissyöttöihin. Vaan tuli hyvässä tasapainossa ja paketti kasassa. Ei ikään kuin metsästänyt sitä mahdotonta torjuntaa, vaan hoiti ne kaikki otettavissa olevat. Täydellinen veto/one-timer menee jos menee.

Jos nyt jotain, niin mailapelissä ei ole tuntunut olevan ehkä ihan mukavuusalueellaan.

Jännä seurata ja odotella, että mikä on Kalninsin perustaso. Toivottavasti tietysti mahdollisimman lähellä tätä. Aina saa yllättyä kun vastus onnistuu tekemään maalin.
 
Puheet katoavat, kirjoitukset säilyvät

Pazix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Kaks pelattua ottelua. Kaks päästettyä maalia. Pelaa todella eleettömästi. Mulla on tosi luottavainen olo siihen, että tämä kaveri kun pelaa meidän maalilla niin helppoja ei mene taakse.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Hyvä aloitus tosiaan Kalninsilta. Kausi on toki vielä nuori, mutta molempia veskareita uskaltaa ainakin peluuttaa, mikä ei olisi itsestäänselvyys jos startti olisi ollut synkempi. Jokerien pelejä pitää kyllä katsella tänä vuonna muutama enemmän kuin viime vuosina, kun Kalninsin matseja kerta näkee selvästi helpommin tv:stä kuin monen muun Latvian kärkivahdin.

Jokereilla on myös ihan hyvät mahdollisuudet jatkosoppariin Kalninsin kanssa, jos ovat vaan valmiita maksamaan hieman suurempaa palkkaa. Tämä kausi menee vielä suurella todennäköisyydellä maltillisella (vain vuoden) sopparilla, mutta jossain vaiheessa Janis halunnee itselleen suuremman eurokasan. Pitää muistaa että latvialaiset vievät paikan ulkomaalaiskiintiöstä siirtyessään venäläisiin jengeihin, joten niissä ei pelaa kuin muutama aivan terävimmästä kärjestä. Tilanne on eri kuin Kazakstanilla tai Valko-Venäjällä joita ei lasketa ulkomaalaisiksi, mutta silloin ei taida saada pelata maajoukkueessa tms outoa. Näin ollen Kalninsilla ei ole montaa paikkaa mihin siirtyä kun venäläiset eivät tuhlaa kakkosen paikkaa ulkkariin. Tietysti jos suostuu lähtemään jonnekin Habarovskiin, niin sinne kyllä palkataan keskitasoisempia ykkösiä, mutta onhan Helsinki "hieman" parempi kaupunki. Paluu Dinamo Rigaan olisi taas järkevää vain jos Kristers Gudlevskis jättää joskus joukkueen, mutta tuota ei tarvitse spekuloida ennen kuin se on ajankohtaista.


Mutta vakuutti viilipyttymäisellä tekemisellä jo harjoituspeleissä ja toimistolta hyvää silmää sekä rohkeutta signata Kalnins, vaikka vahvan sesongin Rigan maalilla vetikin ja jatkoi MM-kisoihin.
Sen verran täytyy korjata, että Kalnins ei pelannut yhtään peliä edes MM-leirillä loukkaantumisen takia. Terveenä hän olisi taistellut kolmosvahdin paikasta Langnaun ykkösen Ivars Punnenovsin ja Columbuksen farmivahdin Matiss Kivlenieksin kanssa. Lopulta Kalnins ja Punnenovs putosivat molemmat pois vammojen takia, joten oppipojan paikka meni ilman taistelua Kivlenieksille. Tämän väännönkin takia hyvä kausi olisi Kalninsille tärkeä. Jos toinen Latvian ykkösveskoista on poissa, tulee noiden nuorehkojen kaverien paras saamaan vastuuta ihan MM-kisoissa asti. Junnuista tulee toki lisäpainetta 1-2 veskarin verran, mutta se tapahtuu vasta joidenkin vuosien kuluttua..
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä Janis on kyllä todella eleetön kaveri, huokuu sellaista rauhallisuutta ja varmuutta. Saa nähdä kääntyykö joskus vähän flegmaattisuudenkin puolelle. Viime vuosina meillä on ollut vähän erikoisempiakin tyylejä pelaavia kassareita (Helenius, Rämökin alkuvuodesta) ja Zapokin sortuu joskus kaikenlaiseen ylipelaamiseen. Tätä vasten kyllä todellinen viilipytty ja ainakin juuri nyt näyttää homma toimivan. Toivottavasti saa startin SKA:ta vastaan niin näkee heti sitten kunnon testin miten pärjää isoja vastaan.
 
That's all folks!

Buster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Brian O'Neill
Sen verran täytyy korjata, että Kalnins ei pelannut yhtään peliä edes MM-leirillä loukkaantumisen takia.
Näinhän siinä käy heti kun muistin varassa joutuu menemään, kun ei puhelimella operoidessa oikein jaksa erikseen faktoja tarkistaa. Olikin se MM-esiintyminen toissakaudelta, jolloin pelasi debyyttikautensa Rigassa. Meinaan muistin myös, että olisi vain tuon viime kauden pelannut latvialaisten riveissä ja toissa kaudella vielä Unkarissa, mutta oli sekin muistikuva väärä.

Nyt kun pelit alkaa mukavan alun jälkeen väkisinkin kovenemaan, niin on tosiaankin mielenkiintoista nähdä miten Kalnins ja tietysti joukkuekin pärjää kun ilta illan jälkeen alkaa tulemaan näitä kovemman korin joukkueita, joilla laajuutta riittää ja kärkikin on terävämpi. Alkaa virheet näkyä tulostaululla. Erityisesti ensi viikko kutkuttaa sen suhteen kun Traktor (toki vaisu alku kauteen), Magnitogorsk ja Avtomobilist vastassa samalla viikolla. Jos mennään kassareiden osalta vieläkin vuorotahtiin, niin Kalnins pääsisi napsimaan Mozyakinin rannareita. Se olisi aika mielenkiintoista, kun minun silmään Kalnins on välillä vähän mielenkiintoisesti tolpalla operoinut eritoten jäissä ja Mozyakin tykkää niistäkin kulmista säännöllisesti kokeilla jos vain jossain näkyy reikä.

e: Mutta vaikuttaa kyllä erinomaiselta veskatilanne. Zapo saanut tosissaan kilpailijan, joka pysynee vielä ehjänäkin ja ei varmaan liikaa syö palkkaakaan. Tässä vaiheessa tuntuu parhaalta maalivahtikaksikolta, mitä KHL-taipaleella ollut. Tosin varmaan samalta tuntui avauskausillakin kun Helenius sekä Karlsson olivat molemmat vireessä samaan aikaan. Viime kaudella taas Rämö oli niin paljon rikki, vaikka poffeissa sitten urotekoihin kunnossa pystyikin ja kesällä jatkon olisin mielelläni nähnyt hänelle sorvattavan. Nyt on jälkikäteen helppo sanoa, että onneksi meni näin.
 
Viimeksi muokattu:
Puheet katoavat, kirjoitukset säilyvät

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jänis Kalun kausi jos menee nähdyn lailla, nii mitä on kannattajat mieltä siitä että, haluisitteko jatkosopparin Kalulle, vai pitäskö lähtee metsästämään sitä suomalaista kassaria? Tästä ulkomaalaisesta maalivahtikaksikostahan on jonkun verran ollu parranpärinää.
 

Pazix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Jänis Kalun kausi jos menee nähdyn lailla, nii mitä on kannattajat mieltä siitä että, haluisitteko jatkosopparin Kalulle, vai pitäskö lähtee metsästämään sitä suomalaista kassaria? Tästä ulkomaalaisesta maalivahtikaksikostahan on jonkun verran ollu parranpärinää.
Jos jatkaa samaan malliin niin ilman muuta Kurrin pitää pakottaa kalnins kirjoittamaan nimi alle sopimuspaperiin. Tästä miehestä tuli välittömästi minun suosikkimaalivahtini. Zapolskiin en enään paljoa luota.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Voitosta huolimatta paluu Jumala moodista takaisin kuolevien joukkoon.
Ok, pelasi tästä voiton ja ihan puhtaat paperit täytyy antaa mutta olihan siinä vajaa kymmenen kertaa kiekko aivan kateissa.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Voitosta huolimatta paluu Jumala moodista takaisin kuolevien joukkoon.
Ok, pelasi tästä voiton ja ihan puhtaat paperit täytyy antaa mutta olihan siinä vajaa kymmenen kertaa kiekko aivan kateissa.
Niin onhan 3 kertaakin vajaa 10. Paljon tuli noita sylkyjä joista rankaistiin pariin kertaan. Se oli näemmä ihan tarkoituksellista joten parempaa liimaa varusteisiin ja huolellisuutta maalinedustan siivoamiseen. Kyllä se tästä. Tästä on varaa parantaa ja potentiaalia näyttäisi olevan.
 
"He jotka eivät asiosta tiedä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta. Heille vain hymyilen."

hartzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään oli huteraa ja epävarmaa, jo alkulämmöissä ei hanskaan jäänyt mitään. Onneksi joukkue on niin vahva tällä hetkellä, ettei maalivahdin hienoinen notkahdus maksanut peliä.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Huonoin matsi Janis Petkeltä so far ja viime vuonna olisi tällä mv-pelillä hävitty tän illan matsi yhdeksän kertaa kymmenestä. Erityisesti ihmetytti mihin se eleettömyys ja kiekkokontrolli hävisi. Mutta eteenpäin, iltoja tulee.
 
That's all folks!

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toivottavasti tämä kaveri saa pelata tänään entisen kotiyleisönsä edessä, merkitsisi varmasti paljon. Luotan toki valmennusjohtoon, että näin myös käy. Sivistyneitä ihmisiä kun ovat. Klo 19.30 kiekko putoo jäähän, game f#####g day!
 
Kattilallinen perunoita on parempi kuin tyhjä ämpäri

Subrosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toivottavasti tämä kaveri saa pelata tänään entisen kotiyleisönsä edessä, merkitsisi varmasti paljon. Luotan toki valmennusjohtoon, että näin myös käy. Sivistyneitä ihmisiä kun ovat. Klo 19.30 kiekko putoo jäähän, game f#####g day!
Joo, Kalninsille toivoisi näytönpaikkaa uudessa joukkueessa oman yleisön edessä, jos hän sen vain itse haluaa. Peli Riikaa vastaan on nyt muutenkin kiinnostavampi kuin aikaisemmilla kausilla, vaikka noita on yritettykin hehkuttaa erityismatseina. Vaikea kuitenkin innostua taulukon hännillä lasittunein katsein luistelevasta joukkueesta. Mutta nyt on riikalaisilla taisteluilme päällä! Nälkäisin voittakoon ja Kalninsin (?) pää kestäköön.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Varman tuntuista suorittamista Kalninsilta ex-kotiyleisön edessä. Ei noille maaleille (ainakaan ensimmäiselle) voinut yhtään mitään.
Maalivahtipeli siis kunnossa.
 

Subrosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kun kukaan muu ei sitä sano tai ajattele, niin itse olen sitä mieltä, että Barsin tasoinen joukkue olisi upottanut voittopyrkimykset tänään jo moneen kertaan, ellei Kalnins olisi venynyt muutamaan tärkeään torjuntaan. En sano, ettenkö ole huolissani Jokerien maalivahtipelin varmuudesta kauden edetessä, mutta tänään Janis varasi joukkueelle tilaisuutta voittaa aivan loppuun saakka.
 

Quaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
O'Neill, KiVa
Melko alas valahtanut tämä ketju. Kertoo ehkä siitä, että mies on onnistunut. Tänään Severstalia vastaan kaksi päästettyä maalia, jotka kumpikin vaihtoi suuntaa omasta pelaajasta. Hyvin luotettavaa pelaamista muuten läpi koko pelin ja mm. yksi läpiajotorjunta. Aivan eri fiilis itellä kun Kalnins on maalissa vs. Zapo. Valitettavasti.
 

Petsku 67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit/Suomen maajoukkue
Melko alas valahtanut tämä ketju. Kertoo ehkä siitä, että mies on onnistunut. Tänään Severstalia vastaan kaksi päästettyä maalia, jotka kumpikin vaihtoi suuntaa omasta pelaajasta. Hyvin luotettavaa pelaamista muuten läpi koko pelin ja mm. yksi läpiajotorjunta. Aivan eri fiilis itellä kun Kalnins on maalissa vs. Zapo. Valitettavasti.
Olen täysin samaa mieltä!Zapon täytyy parantaa paljon,jos meinaa saada pleijareissa kunnolla vastuuta.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Tää kaveri on mun ykkösjänis tän kauden veskaripaletissa. Vaan tuntuuko muistakin, että torjuu aika paljon kiekkoja eteensä? Monesti pitäisi pystyä ohjaamaan kiekot kulmiin. Onneksi pakit ovat pystyneet jeesaamaan hyvin.
 
VÄLIKAUSI!

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kalnins kyllä vakuuttaa tosiaan. Nyt on jo sen verran pelattu, että uskaltaa naurahtaa heille, joita ennen ensimmäistäkään peliä kovasti huvitti tämä Unkarin liiga -hankinta, joka tuli paikkaamaan Jani Kauttoa.

Näillä näytöillä on hyvin lähellä ykkösvahdin viittaa kevättä ajatellen. Jaksan uskoa, että Zapo vielä parantaa, ja toivon mukaan ennen pudotuspelejä on fiilis, että meillä on kaksi varmavireistä maalivahtia. Mahdollisesti tulee pitkiä jatkoaikapelejä taas, joten olisi hyvä että toista veskaa voisi peluuttaa edes sen 1-2 peliä / playoffkierros. Rämö hajosi vähemmän yllättäen sen ennätyspelin jälkeen, ja Sorokin vaihdettiin myös pois kesken seuraavan game 6:n, joten olisi erittäin toivottavaa saada Zapolle hyviä ja virheettömiä pelejä alle.

Se täytyy sanoa, että eilisistä maaleista ainakin ensimmäinen ja toinen olisi Zapolskin ollessa maalissa kutsuttu osan toimesta helpoiksi ja ihmetelty miten ei löytänyt maskin takaa kiekkoa tai miten ei torjunut epäonnekasta jalasta kimmonutta vetoa. Nyt oli kaksi sellaista maalia, jotka monesti ensiksi näyttää vähän helpohkolta, mutta eivät sitä ole. Harmi, että vain toisen ollessa maalissa, nämä mielletään monilla helpoiksi. Tuntuu kuin osa oikein toivoo, että Zapolski epäonnistuisi, mikä on hieman omituista.

Selvennyksenä vielä, että pidän Kalninsia tällä hetkellä parempana mv-vaihtoehtona ja Zapolski on ollut erävarma alkukauden, mutta välillä menee naurettavuuksiin miten joku tilanne pistetään Zapolskin piikkiin.
 
Viimeksi muokattu:

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä mäkin pidän Kalninsia varmempana vaihtoehtona. Zapolle tuntuu usein tiukoissa peleissä menevän se yksi kriittisen tärkeä hörppy (voi näyttää helpolta) mutta siltä sellaisia "ihmeellisiä" pomppuja vaan säännöllisesti uppoaa vaarattoman näköisistä tilanteista.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
Jukurit - HPK
 • 2.95
 • 3.75
 • 2.20
KalPa - TPS
 • 2.08
 • 4.20
 • 2.90
SaiPa - JYP
 • 2.00
 • 4.15
 • 3.10
Sport - Ilves
 • 2.60
 • 3.85
 • 2.40
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy