Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Jäädytetyt pelinumerot

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana M10, 30.11.2006 klo 14.31.

 1. spaceman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, #26, #15, #11, #45
  Aivan huikeaa. Iso respect "Lupulle".

  Sinne hallin kattoon ei ihan kuka tahansa pääsekään. Paitamuodossa etenkään.
   
 2. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Lehtisen paita tulee tuon myötä roikkumaan sitten 3 eri hallin katossa. Ei huano!

  Onko muuten ainoa suomalainen? Kurrin paita on Edmontonissa ja varmaankin Jokerien paita jaffalla, mutta onko maajoukkuepaitaa? Selänteellä on Anaheimissä ja maajoukkuepaita jaffalla, mutta onko siellä jokereidenkin paita samassa rivissä? Ja eihän ne silloinkaa kuitenkaan eri halleissa ole. Ja luulenpa että moinen on kansainvälisestikin äärimmäisen harvinaista, ellei jopa ihan ainutlaatuista koska noita maajoukkuepaitoja ei vissiinkään ole missään ennen jäädytetty.
   
 3. Iesnes Jäsen

  Lainaus:
  Kurrin #17 on jäädytetty maajoukkueessakin, joten kolmen eri joukkueen toimesta mutta "vain" kahdessa eri hallissa. Selänteen numeroa Jokerit ei ole vielä jäädyttänyt.

  Hieno ja ansaittu tunnustus tosiaan Lehtiselle. Aliarvostettu, mutta elintärkeä pelaaja niin Dallasille kuin Leijonillekin.
   
 4. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Jokerit on kuitenkin poistanut Selänteen pelinumeron käytöstä jo 90-luvun alussa, vaikkei numeroa ole kattolehtereille jäädytettykään.
   
 5. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Lainaus:
  Toivottavasti saavat. Ei siinä ole mitään järkeä, että esim. Bobby Hullin lakana roikkuu jossain aavikolla katossa. Ymmärtäisin jo vähän paremmin jos nykyinen joukkue ei olisi saanut nimeä Jets, mutta kun sai nimenkin, niin hullua on että toisella joukkueella on saman nimisen kilpakumppanin pelaaja ja historiatiedot. Kuitenkin tärkeintä nuo on faneille ja heille se pitää suoda.
   
 6. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Hienompi juttu Jerelle, äijä teki hienon uran Dallasissa ja saa nyt korkeimman mahdollisimman tunnustuksen siitä.

  Sergei Zubovia vielä kaipailisin Dallasissa jäädytettäväksi, sitähän vissiin harkittiin jo kolme vuotta sitten. Kuten harkittiin myös Lehtisen kanssa.

  Lainaus:
  Aasinsiltana: Numeronsa jäädytetyiksi sekä NHL:ssä että eurooppalaisessa pääsarjajoukkueessa ovat saaneet ainoastaan Dominik Hasek (Buffalo ja Pardubice), Peter Forsberg (Colorado ja MODO) sekä Jari Kurri (Edmonton ja Jokerit). Lehtisestä tulee näillä näkymin neljäs moisen kunnian saanut pelaaja, sillä Blues pelasi vielä Liigaa nostaessaan Lehtisen paidan kattoon.
   
 7. Captain Kalmah Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Oulun Kärpät
  Jere Lehtinen taitaa olla ainoa suomalainen, joka on päässyt lähimmäksi tätä legendaarista "kolmen kullan kerhoa": '95 Maailmanmestaruus, '99 Stanley Cup ja '06 Olympiahopea.

  Huikea pelaaja, huikea ura ja täysin oikeutettu kunnianosoitus. Hattu päästä!
   
 8. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
  Lainaus:
  Näin on. Seuraavaksi lähimpänä ovat tietääkseni Selänne (Stanley Cup, olympiahopea, MM-hopea) ja Timonen (Stanley Cup, olympiahopea ja kolme (!) MM-hopeaa.

  Ja Lehtinen kyllä ansaitsee paitansa kattoon. 3 selkeä on laiturille huikea saavutus ja siihen päälle vielä yli 500 paunaa taalajäillä.
   
 9. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
 10. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Nyt kun Paul Kariya pääsi Hockey Hall of Fameen niin veikkaan että Anaheimissakin varmaan ruvetaan suunittelemaan # 9 paidanjäädytys seremonioita. Ilmeisesti siellä on jo jotain sotakirveitä haudattu kun Kariya viime keväänä vilahti Ducksien somessa jopa niin että minäkin sen näin.
   
 11. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Tässä ketjussa ei ole vielä mainittu mutta aiemmin keväällä heti lopettamispäätöksen yhteydessä New Jersey Devils ilmoitti jäädyttävänsä Patrik Eliaksen pelinumeron:

  Lainaus:
  Patrik Elias of Devils announces retirement from NHL | NHL.com
   
 12. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Philadelphia sitten jäädyttää Eric Lindrosin numero 88 ensi tammikuun 18 päivä jolloin vastassa on Toronto.
   
 13. Götze Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers & Borussia Dortmund
  Lainaus:
  Loistavaa. Paras ja viihdyttävin pelaaja, jonka olen nähnyt oranssia nuttua kantavan. Edelleen meikäläisen kaikkien aikojen suosikkipelaaja.
   
 14. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Aika monen mielestä kyseessä ole paras ja viihdyttävin pelaaja koskaan missään. Väittävät ainakin että vastaavaa yhdistelmää taitoa, kokoa, fysiikkaa ja ilkeyttä ei ole nähty sitä ennen eikä jälkeen.

  Todella sääli vain että ura jäi niin lyhyeksi terveysongelmien takia.
   
 15. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, LA Kings, Manchester United
  Colorado Avalanche jäädyttää Milan Hejdukin pelimumeron 23. Koko uransa Avsien riveissä pelannut Hejduk voitti urallaan muun muassa Stanley Cupin 2001, Rocket Richard Trophyn 2003 ja Olympiakultaa Naganossa 1998. Kausia Denverissä hälle kertyi kaikkiaan 14.
   
 16. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
 17. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:
  Onko lie ensimmäinen pelaaja, jonka numeron jäädyttää sama seura joka on ostanut ukon ulos sopimuksestaan...?
   
 18. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Panthers jatkaa valitsemallaan linjalla:

  Florida Panthers to Retire No. 37 in Honor of Founder H. Wayne Huizenga | NHL.com

  Järjetöntä toimintaahan tuo on, kun varmasti muita ja sopivampia keinoja löytyisi omistajien kunnioittamiselle kuin pelinumeron jäädyttäminen. No toisaalta onhan tämä yksi keino luoda perinteitä nuorelle organisaatiolle ja erottua sieltä muiden joukkueiden joukosta.
   
 19. Ralph Jäsen

  Lauantaina Denverissä nousee Milan Hejdukin numero 23 kattoon. Hänestä taitaa tulla toinen tshekkiläinen, jonka numero on jäädytetty NHL-joukkueen toimesta. Ensimmäinen oli Dominik Hasek, vai unohtuuko minulta joku? Patrik Eliaksesta tulee ensi kuussa heti kolmas. Ja sitten on aktiivipelaaja nimeltään Jaromir Jagr.

  Hejdukista tulee Avalanchen kuudes pelaaja, jonka numero jäädytetään ja siitä tuli mieleen, että mikä mahtaa olla suurin lukema samaan aikaan joukkueessa pelanneista, joiden numero on jäädytetty saman joukkueen toimesta? Hejduk ja kaikki viisi edellistä (Joe Sakic, Ray Bourque, Patrick Roy, Peter Forsberg ja Adam Foote) pelasivat Avalanchessa samaan aikaan kausilla 1999-00 ja 2000-01 eli koko kuusikko voitti yhdessä Stanley Cupin. Löytyykö Oilersin ja Wayne Gretzkyn menestysvuosilta enemmän kuin kuusi?

  Hejdukin jälkeen Avalanche hiljenee vuosiksi jäädytettävien paitojen suhteen, veikkaisin. Ainoa jollain tavalla mahdollinen olisi Alex Tanguay, mutta riittääkö kuitenkaan? Noin 600 runkosarjaottelua ja 85 pudotuspeliottelua pelasi Avalanhessa, jossa vietti uran ensimmäiset ja parhaat vuotensa. Olisi myös noita 2001 Stanley Cup -voittajia ja tekihän hän voittomaalinkin. Jos pelimääriä vertaa Bourque'n vastaaviin, Tanguaylla riittää helposti. Tanguay pelasi Avalanchessa sekä numerolla 40 ja 18, mutta kyllä se olisi tuo 40, oka jäädytettäisiin.

  Tanguayn jälkeen ei olekaan enää ketään, vain spekulaatiota nykypelaajista, mutta tuollaisista alle 26-vuotiaista on paha sanoa mitään vielä miten ura lopulta menee Avalanchessa. Mutta jos pitäisi arvailla, niin sekä numerot 29 että 92 ovat seuraavat katossa. Mutta tosiaan eihän sitä tiedä mitä tuleman pitää. Esimerkkinä numero 9.
   
 20. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Stan Mikita taitaa olla ensimmäinen. Olisiko Hasek sitten seuraavana.
   
 21. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Paul Kariya?

  Mietiskelit näitä "eniten jäädytettyjä numeroita samaan aikaan joukkueessa pelanneista", niin tosiaan Oilersilla löytyy tuo samaiset kuusi sieltä Gretzkyn vuosilta, eli herra 99 itse ja lisäksi Kurri, Glenn Anderson, Paul Coffey, Mark Messier ja Grant Fuhr. Enempää en kyllä jaksa alkaa historiaa kaivelemaan, mutta joku tietävä voi kertoa että onko noista Montreal Canadiensin monesta jäädytetystä numerosta ja nimestä yli kuusi sellaisia jotka olisi samaan aikaan pelanneet?

  Lainaus:
  Stan Mikita on kanadalainen. Syntyjään Slovakiasta.
   
 22. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Niin on ja ensimmäinen Tshekkoslovakiassa syntynyt pelaaja, jonka paita on jäädytetty.
   
 23. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Ei ole, vaan Slovakiassa syntynyt. Vuosina 1939-45 oli "muodollisesti itsenäinen" Slovakian valtio, ja Mikita syntyi siellä vuonna 1940. Toki eihän Ralph mitään syntymäpaikkoja tainnut edes arvuutella, vaan kansalaisuuksia.
   
 24. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Kiitos historian tunnista. Jäänyt vain mieleen se kun Mikitaa usein tituleerataan (näköjään virheellisesti) ensimmäiseksi Tshekkoslovakiassa syntyneeksi NHL-pelaajaksi.

  No mutta kiitos, taas opittiin. Osaan jatkossa oikoa niitä toimittajia, jotka tuolla tavalla virheellisesti kirjoittavat.
   
 25. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Pilkunnussintaa, mutta Ralph nimenomaan puhui tshekkiläisistä kiekkoilijoista. Tshekin valtio syntyi vasta 1993 vuoden alussa, jolloin Tshekkoslovakia jakautui kahtia, Tshekiksi ja Slovakiaksi.

  Mikita on syntynyt nykyisen (ja silloisen) Slovakian alueella, joten ei täsmää Ralphin kysymykseen siltäkään osin. Ja tosiaan, Mikita on 8-vuotiaasta lähtien ollut Kanadan kansalainen, eikä koskaan ole edustanut Tshekkoslovakiaa tai Slovakiaa millään tasolla..