Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Jäädytetyt pelinumerot

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana M10, 30.11.2006 klo 14.31.

 1. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Lainaus:
  Virallisesti paitaa ei olla nostettu kattoon, vaikka pelinumeroa ei toki olekkaan käytetty Hasekin lähdön jälkeen. Ensi kaudella sitten nousee paita kattoon oman ymmärrykseni mukaan.
   
 2. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  NBC:n nettisivujen mukaan Dallas harkitsee Jere Lehtisen #26 ja Sergei Zubov #56 paitojen jäädyttämistä. Toivottavasti ainakin toi Lehtisen paidan jäädytys toteuu!
   
 3. Kouhia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Aamulla uutisia Ampparit.comin kautta selatessa huomasin suomikiekko.comin uutisen aiheeseen. Muuten hyvä ja asiallinen juttu, mutta tekstin lopussa oli jotenkin näin:

  "Pienen esteen numeroiden jäädyttämiselle aiheuttavat Dallasin nykyiset supertähdet Jamie Benn ja Tyler Seguin, jotka käyttävät Lehtisen (14) ja Zubovin (91) entisiä pelinumeroita."

  Luin uutisen varmaan kolmeen kertaan läpi, mutta noin siinä tosiaan seisoi. Nyt juttu kylläkin jo korjattu, hyvä niin. En vaan voi käsittää mistä jutun kirjoittaja on nuo numero kaivanut, varsinkaan kun kuvassa oli Lehtinen #26.

  Pitkän NHL-uran pelanneen suomalaisen paita kattoon Dallasissa? SuomiKiekko

  E: Ja näköjään siellä on joku kommentoinut samaa jutun lopussa.
   
 4. Janders Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Alkuperäisessä haastattelussa Lites jutteli haluavansa tulevaisuudessa jäädyttää Bennin ja Seguinin numerot, koska se tarkoittaisi sitä, että kyseiset herrat olisivat siinä vaiheessa pelanneet lukuisia hyviä vuosia seurassa ja cuppeja olisi voitettu. Toisaalta siinä englanninkielisessä haastattelussa mainittiin kyllä muistaakseni hyvin selkeästi kaikkien neljän herran pelinumerot, joten en ymmärrä mitä tämä suomikiekon toimittaja-apina on sekoillut. Kuka jotain jääkiekosta ymmärtävä ei muka muista Lehtisen kaltaisen suomalaislegendan pelinumeroa? Ei voi jummartaaa.
   
 5. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Ja näin nyt siis käy tammikuun 17 päivä.
   
 6. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Brodeurin pelinumero #30 nousee tänään Prudential Centerin kattoon. Brodeur sai myös pronssisen patsaan jäähallin ulkopuolelle.

  http://devils.nhl.com/club/news.htm?id=867825&navid=DL|NJD|home

  -----
  Avausviestin olen päivittänyt viimeksi kesällä 2013. Foote, Bure, Lidström ja Modano saivat numeronsa jäädytettyä 2013-14 kaudella, mutta ne olivat silloin jo tiedossa ja ovat avausviestissä. Canadiens jäädytti viime kaudella Guy Lapointen pelinumeron, ja sen tulen lisäämään avausviestiin. Onko tässä kahden viimeisen vuoden aikana ollut muita pelipaidan jäädyttämisiä kuin nuo ja nyt tämä Brodeurin?
   
 7. SamTheMan Jäsen

  Eikös Selänteen paita ainakin nostettu Anaheimin toimesta kattoon? Taisi olla ensimmäinen Ducks pelaaja, jolle tämä kunnia suotiin.
   
 8. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Näinhän se oli tosiaan. Ei tullut Teukka mieleen välittömästi. Hasek taisi myös saada numeronsa kattoon samoihin Selänteen kanssa, että lisätäänpä nuo kaksi listalle.

  Niin ja olihan siellä vielä Rob Blaken seremoniat myös samalla viikolla.
   
 9. SamTheMan Jäsen

  Lainaus:
  Hasek tuli äsken myös mieleen, mutta muistit näköjään itsekin. Kattavan listan olet jaksanut vääntää, kiitos siitä. Noita on aina välillä mukava katsella ja muistella näitä legendoja.

  Koska mahtaa olla Jere Lehtisen vuoro?
   
 10. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Seuraava jäädytettävä paita lienee Iginlan paita Calgaryssa, elleivät päätä siellä hilata Kiprusoffin paitaa kattoon sitä ennen. Jagr tuskin saa paitaansa kattoon missään seurassa jossa on pelannut. Tai no Martin St. Louis'n seremonia saattaa olla tulossa lähiaikoina.
   
 11. pikkuvaimo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Harley-Davidson ja Mercedes-Benz
  Mahtaakohan Kipper saada paitaa kattoon?
   
 12. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  En jaksa jokaista joukkuetta miettiä, mutta olisikohan Avalanchen puolelta luvassa Milan Hejdukin paidan jäädytys lähivuosina? Tällä hetkellä eniten pelattuja pelejä Avalanchen paidassa ja tulee olemaan myös vähintään viisi seuraavaa kautta listan kärjessä. Lisäksi pisteitä ja maaleja toiseksi eniten, oli voittamassa Stanley Cupia ja on toiminut kapteeninakin.
   
 13. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Voihan se olla että Jagr saa paitansa kattoon Floridassa. Niillä kun ei ole kenenkään pelaajan paitaa katossa ja tuskinpa ne Olli Jokisenkaan paitaa rupee sinne kattoon nostamaan. Joten jos ne haluaa paidanjäädytyskemuja seuraavan 10 vuoden aikana pitää, niin melkeen Jagr ois sitten se ykkösvaihtoehto. Eihän Raymon Borque kovin montaa kautta siellä Coloradossa pelannut ja silti sen paita siellä jäädytettiin.

  Kuitenkin Jagr on tod.näk NHL:n kolmanneksi paraspistemies kun lopettaa uransa ja takuuvarma HHOF mies joten ehkä kun aikaa kuluu tarpeeksi niin siellä Pittsburghissa jossa Jagr vietti 11 kautta niin niitä kemuja harkitaan kanssa.

  Lainaus:
  En kyllä Kiprusoffin usko. Calgaryssä kun sellaiset lätkälekendat kuin Al MacInnis ja Joe Nieuwendyk saivat tyytyä numeroiden kunnioittamislakanohin. Eikä Theoren Fleury ole saanut edes sellaista lakanaa vaikka pelinumeroa 14 ei kai hänen jälkeensä ole kukaan Flamesissa käyttänyt.

  Lainaus:
  Sais kyllä tulla jo. Lehtinen on ollut aina yksi suosikkipelaajistani joten mielestäni kyllä ton kunnian myös Dallasissa ansaitsis.
   
 14. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
 15. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Eipä taida vielä olla. Mutta Edmontonissa joku paikallinen lehtimies oli kovasti sitä mieltä että nyt kun Taylor Hall treidattiin veke niin Oilersin pitäisi viimein jäädyttää Kevin Lowen #4.
   
 16. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Tampa Bay Lightning jäädyttää Martin St.Louisin pelinumeron 26 tämän kauden aikana (tammikuun 13.päivä). Kyseessä on Lightningin organisaatiohistorian ensimmäinen pelinumeron jäädytys.

  Martin St. Louis #26 | NHL.com
   
 17. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Kris Russell otti käyttöönsä #4, joten eipä ole Lowen pelipaita nousemassa lähiaikoina hallin kattoon.
   
 18. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Messieriä lukuun ottamatta kaikki Oilersin NHL-ajan pelinumerot on jäädytetty sen jälkeen, kun pelaaja on valittu Hockey Hall of Fameen. Moosen tapauksessa valinta oli toki ihan selviö ja tapahtui seuraavana kesänä.

  Lowen kohdalla ehkä odotettiin sitä, saisiko hän saman kunnian. Hall nähtiin kuitenkin tulevana supertähtenä ja siten sellaisena pelaajana, jolle nelosen pystyi antamaan. Russellia ei voi pitää samassa kategoriassa, joten ehkä nelosen jäädytyssuunnitelmista on tosiaankin luovuttu.
   
 19. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Torontossa sitten jäädyteltiin numeroita oikein kunnolla kun 11 honor/kunnioitusnumeroa jäädytettiin pysyvästi. Nyt jäädytettyjä numberoita on siis 13. On tavallaan hassua että Toronto viivytteli aika pitkään noiden numeroiden jäädyttämistä kun ensimmäinen pelinumero joka on jäädytetty amattiurheilussa oli Toronton Ace Bailey pelinumero 6 vuonna 1934.

  Montreal edelleen johtaa kuitenkin NHL:län jäädytyskabaa 15 numerolla. Ymmärtääkseni Boston Celtics taas on jäädyttänyt 21 numeroa joka on kai tän saran ennätys.
   
 20. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  St.Louis Blues jäädyttää tällä kaudella Bob Plagerin pelinumeron #5.

  Blues to retire Plager's No. 5 | NHL.com

  Tuo numerohan on ollut kierrossa Bluesissa ja esimerkiksi uransa juuri päättänyt Barret Jackman pelasi sillä pitkään siellä. Nyt lähtee sitten pois kierrosta ja Plagerin veljeksien paidat on Bluesin hallin katossa.
   
 21. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Vanha viesti, mutta menkööt.

  Lainaus:
  Luin jokin aika sitten HfBoardsilta, että MacInnikselle kyllä tarjottiin paidan nostamista Calgaryn areenan kattoon, mutta hän itse kieltäytyi, koska halusi Bluesin jäädyttävän hänen numeronsa ensin. Syynä olisi ollut se että MacInnis koki pelanneensa parhaat pelinsä nimenomaan St. Louisin riveissä.
   
 22. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Mä en nyt sanois noin. Kun Hall sai ottaa sen #4 niin silloin se tuli takaisin käyttöön. Sitten kun numero on takaisin käytössä niin sitten se on takaisin käytössä. Jos ne nyt Edmontonissa päättäis jäädyttää Lowen numeron niin kyllä se Russel sitten joutuu uuden numeron valitsemaan. Yleensä tollasissa tapauksissa sitten siihen tilaisuuteen kuuluu osana se että jos jollain pelaajalla on se jäädytettävä numero käytössä niin hän sitten luovuttaa paittansa. Tällainen tilannehan on nähty mm. Jari Kurrin ja Phil Esposito pelipaidan jäädyttämisen yhteydessä. Kuten sanoit niin Russeli ei ole samanlainen superstara kuin Hall joten häneltä on helppo viedä pelinumero. Ja toisaalta jos kaikkien aikojan paras pakki Ray Bourque on aikoinaan vastaavassa tilanteessa joutunut vaihatmaan numeroa niin varmaan se myös muiltakin onnistuu.

  Mutta jatketaan aiheesta. Winnipeg Jetshän kunnioitti sen vanhan WHL Jetsin historiaa ja nosti kattoon "HOT Line" ketjun numerot. Eli #9 Bobby Hull, #14 Ulf Nilsson ja #15 Anders Hedberg. Lisäksi Jetsien omistaja Mark Chipman sanoi että ainakin Thomas Steenin #25 tulee sinne vielä nousemaan, kun Steenin numeron se vanha Jets ehti jäädyttää. Uskon että myös Dale Hawerchukin #10 nousee myös sinne kattoon, ja varmaan Teemukin saa sinne jonkun # 13 varustetun lakanankin. Kun katteli tota Jetsien alumni tapahtumaa niin kyllä Selänne ja Hawerchuck oli selkeesti ne suosituimmat pelaajat.

  Mutta noi lakanat on varmaan sitten mallia "honored" ellei sitten Jets saa historiaansa ja tilastojaan takaisin Arizonasta. NBA ja NFL puolella on vastaava tapaus nähty kun Charlotte Hornets ja Cleveland Browns saivat tilastonsa takaisin vaikka se alkuperäinen joukkue oli muuttanut muualle. Silloin noi numerot voisi olla jopa virallisesti jäädytettyjä kun pelaajat ovat pelanneet kyseisessä seurassa.Tosin, onhan tulla NBA:n puolella nähty myös tapaus kun Miami Heat jäädytti Michael Jordanin #23 vaikka mies ei koskaan Miamissa pelannut. Ilmeisesti omistaja oli tuumannut että Jordan olisi ansainnut "League-wide retirementin" eli saman kunnian minkä sai Jackie Robinson #42 MLB:ssa ja Wayne Gretzky #99 sain NHL:lässä.
   
 23. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
 24. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, LA Kings, Manchester United
  Hienoa. Onnea ikitaistelija Jere Lehtinen. Olenkin jo odotellut milloin kyseisen kunnian mies saisi. Yksi omista suosikkipelaajista ja eipä Suomessa montaa kovempaa pelimiestä löydy.

  Stanley Cup, MM-kulta, 3 Selke Trophyä, SM-kulta, hopeaa Torinosta ja World Cupista, 3 olympiapronssia.... Käsittämättömän upeita saavutuksia pitkällä uralla.

  Ja loppuun vielä. Muistan edelleen Leijonien pronssipelin Vancouverin olympialaisissa Slovakiaa vastaan ja Lehtisen monet upeat blokkaukset. Kyynel tuli silmäkulmaan, kun tajusi pelin olleen ikitaistelijan viimeinen peli leijonapaidassa.
   
 25. pakki3000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Saisi muuttua tämä pelinumeroiden jäädytys koskemaan ainostaan nimen nostamista kattoon. Typerää estää uusia pelaajia käyttämästä näitä perinteisiä ja "normaaleja" numeroita.