Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Jäädytetyt pelinumerot

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana M10, 30.11.2006 klo 14.31.

 1. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Joo, tuossa varmasti kyllä hämää se kun Mikita muutti 8-vuotiaana nimenomaan Tshekkoslovakiasta Kanadaan sukulaisten luokse, mutta ei se ei poista tietenkään sitä että sitä ennen kerkesi jokusen vuoden olla olemassa tuo Slovakian valtio jossa Mikita kerkesi syntyä.

  Kukahan lie muuten oikeasti ensimmäinen Tshekkoslovakiassa syntynyt NHL-pelaaja? Peter ja Anton Stastny varmaan aika lähellä, kun ei niitä sieltä kotoisin olleita pelaajia nyt niin hirveästi ollut ennen vanhaan. Vaclav Nedomansky pelasi änärissä 70-luvun lopulla, mutta on syntynyt vuonna 1944 ja virallisesti tuolloin ei tosiaan mitään Tshekkoslovakiaa ollut olemassa, vaan Slovakia oli se oma nukkevaltionsa ja Tshekin osat kuluivat tuona aikana Böömin ja Määrin protektoraattiin joka siis oli Natsi-Saksan alaisuudessa.

  Vähän jos aiheen ohi mentiin...
   
 2. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Minä olen tietävä. Kaudella 1952-53 pelasi kahdeksan: Jean Beliveau, Emile Bouchard, Bernie Geoffrion, Doug Harvey, Elmer Lach, Dickie Moore, Jacques Plante ja Maurice Richard.

  En jaksa tarkistaa, mutta seuraavalla kaudella varmaan oli samat kahdeksan, mihinkäs ne sieltä lähtisi. Sitten Lach lopetti, mutta taas kaudella 1955-56 tuli tilalle Henri Richard jolloin oli varmaan taas kahdeksan. Mutta heti tuon jälkeen lopetti Bouchard ja siitä se lähti purkautumaan.

  Eli vastaus on Kanada.
   
 3. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Kaiken "tietävä" Wikipedia väittää, että juuri Stastnyn veljekset Anton ja Peter ovat ensimmäiset Tsekkoslovakiassa syntyneen NHL-pelaajat kaudella 1980-81. QuantHockeyn mukaan kuitenkin Jiri Chra (s. 1950) pelasi Toronton maalilla kaudella 1979-80 ja sai seuraavalle kaudelle seuraa vuonna 1954 syntyneestä Slava Duris'ista. Näitä pioneereja seurasivat sitten Ivan Hlinka, Jiri Bubla, Peter Ihnacak, Miroslav Frycer, Jaroslav Pouzar jne..
   
 4. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Eilen oli seremoniat Ratellen kunniaksi ja samalla Rangers ilmoitti että ensi kaudella jäädyttävät Vic Hadfieldin #11. Eli Messierin #11 saa seuraa Madison Square Gardenin katossa.

  New York Rangers Twitterissä: "Next season the G-A-G line will be back together in the rafters @TheGarden when Vic Hadfield’s 1️⃣1️⃣ is retired.… "
   
 5. FiFi93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils, Česká republika
 6. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Tuli katsottua eilen jälkilähetyksenä. Bill Dalyn ja Devilsin omistajien (liian pitkiä) lätinöitä lukuun ottamatta vaikuttava tilaisuus. Hyvä puhe Eliakselta. En ymmärtänyt yhtään, mitä hän sanoi tshekiksi vanhemmilleen, mutta pala siinä nousi kurkkuun silti itselläkin.
   
 7. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Vegas Golden Knights jäädytti numeron 58 tänään seremoniassa. Sillä kunnioitetaan 1.10.2017 tapahtuneessa ammuskelussa henkensä menettäneitä ihmisiä.
   
 8. agent082 Jäsen

  Toivottavasti on jonkun vilpitön päätös, eikä mainostoimiston suunnittelema juttu.
   
 9. Grainger Jäsen

  Lainaus:
  Vastaus on sama kahdeksan, mutta löytyy tuoreempikin tapaus kaudelta 1972-73 samaisesta Canadiensista, jossa samaan aikaan pelasivat herrat Guy Lapointe (#5), Guy Lafleur (10), Yvan Cournoyer (12), Henri Richard (16), Serge Savard (18), Larry Robinson (19), Bob Gainey (23) ja Ken Dryden (29).
   
 10. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Mä en nyt oikein tiedä että mitä mieltä tästä pitäisi olla. Joo se ammuskelu oli kauhea tapahtuma ja varmasti toi Golden Knightsin lähemmäs fanejaan, sekä myös kasvatti joukkuetta nopeammin yhteen. Mutta eihän niillä 58 kuolleella ollu mitään tekemistä jääkiekon kanssa.
   
 11. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Vähän sama fiilis asiasta. Ei tiedä oikein mitä mieltä olla asiasta.
   
 12. Pica Jäsen

  Erikoinen ratkaisu kun yksittäisen pelaajan ”elämäntyöstä” seuran eteen annettava kunnianosoitus jaetaan random porukan kesken. Estääkö tämä ryhmäjäädytys Pensiä dumppaamasta Letangin viimeisten vuosien capin Golden Knihgtsien maksettavaksi?
   
 13. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jarmo Kekäläinen & Elias Pettersson
  Minnesotakin tosin jäädyttänyt faninsa eikä helvetti ole vielä jäätynyt.
   
 14. Linnunpelätin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki, Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Ymmärtääkseni fanit kuitenkin liittyvät jollain tapaa jääkiekkoon, voin toki olla väärässäkin.

  En kyllä tiedä oikein itsekään mitä mieltä tästä olisi, kai tämä on vain näitä vain jenkeissä -juttuja.
   
 15. Salming Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Vegas Golden Knights
  Lainaan itseäni Vegas-ketjusta:
  Lainaus:
   
 16. Gemondo Jäsen

  Niedermayerin toisesta numeron jäädyttämisestä tuli mieleeni että kuinkas harvinainen tapaus tämä NHL:ssä on, että saman pelaajan numero killuu kahden areenan katossa? Itse en äkkiseltään keksi ketään muuta.

  Gretzky-viisastelijat voivat passata tämän.

  Edit. Toisesta samaa aihetta käsittelevästä ketjusta jos oikein katsoin niin Roy, Bourque, Gretzky, Messier, Hull & Howe taitavat olla ainoat kyseisen kunnian ennen Niedermayeria saaneet pelaajat. Suht kovaan joukkoon pääsee Niedermayer.
   
  Viimeksi muokattu: 09.07.2018 klo 23.27
 17. Oskar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
  Laitetaan nyt tännekkin tuon kausiosion lisäksi eli Paul Kariyan ja Scott Niedermayerin numerot pääsevät Honda Centerin kattoon. Hieno kunnia entisille kapteeneille. Anaheim Ducks on ennen tätä jäädyttänyt vain Teemu Selänteen numeron.
   
 18. kretski683 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit SM-liigassa
  Lainaus:
  List of National Hockey League retired numbers - Wikipedia

  Tim Horton (Sabres ja Maple Leafs) + nuo edellä mainitut
   
 19. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Bruins jäädyttää ensi kaudella Rick Middletonin #16: Bruins To Retire Rick Middleton's Number 16 Jersey | NHL.com

  Lista vähintään 100 pistettä playoffeissa yhdelle organisaatiolle tehneistä pelaajista joiden pelinumeroa kyseinen organisaatio ei ole jäädyttänyt lyheni tämän myötä yhdellä. Middleton teki aikoinaan tasan 100 pistettä playoffeissa Bruinsin riveissä pelatessaan. Kyseisellä listalla uransa lopettaneista on nyt seuraavat pelaajat:

  Sergei Fedorov, Detroit Red Wings (163p)
  Jacques Lemaire, Montreal Canadiens (139p)
  Brian Propp, Philadelphia Flyers (112p)
  Steve Larmer, Chicago Blackhawks (111p)
  Kevin Stevens, Pittsburgh Penguins (106p)
  Rick MacLeish, Philadelphia Flyers (105p)
  Al MacInnis, Calgary Flames (102p) *Flamesilla on se 'Forever a Flame' kunnianosoitus joka hieman korvaa pelinumeron jäädyttämisen siellä.
  Ron Francis, Pittsburgh Penguins (100p)

  Runkosarjan osalta vastaava lista 1000 pistettä yhden organisaation riveissä tehneistä pelaajista jotka eivät ole saaneet numeroaan jäädytetyksi kyseisen organisaation toimesta onkin tyhjä. Tai no on siellä vastikään uransa lopettaneet Sedinin kaksoset sekä Iginla mutta heidän aikansa tulee pian. Toki Iginlan osalta nähtäväksi jää millä tapaa Flames sitten kunnioittaa hänen peliuraansa, numeron jäädyttämisellä vai lisäämällä tuonne 'Forever a Flame' ohjelmaan. Noiden takana sitten Shane Doan on eniten pisteitä tehnyt uransa jo lopettanut pelaaja jonka pelinumeroa ei ole vielä jäädytetty, mutta hänkin lopetti vasta vuosi sitten ja tuon aika koittaa varmasti pian. Sitten takana tulevatkin yllä jo mainitut Sergei Fedorov (954), Steve Larmer (923), Brian Propp (849) ja Jacques Lemaire (835).
   
 20. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  Middletonin paidan kattoon hilaamisen myötä voisikin sitten olettaa, että seuraava jäädytettävä numero on nykypelaajan. Olisi siellä vielä Park, Cheevers ja Cashman, mutta kun eivät ole tähän mennessä numeroaan jäähän saaneet niin tuskin ollenkaan, varsinkaan kun siteitä nykybruinsiin ei kummemmin ole. #16:han ehti pelata myös seuran nykyisen presidentin kanssa, ja on ollut pitkään mukana alumni-toiminnassa.
   
 21. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Coyotes to Retire Shane Doan's No. 19 Jersey on Feb. 24 | NHL.com

  Sieltä tuli samantien sitten tiedote Shane Doanin pelinumeron jäädyttämisestä ensi kauden aikana.

  Edit. Tuon tiedotteen mukaan Doan olisi ensimmäinen Coyotesin pelaaja jonka numero jäädytetään, ja aiemmat (Numminen, Roenick, Tkachuk ja Jetsin aikaiset Hull, Steen ja Hawerchuk) olisi ainoastaan tunnustettu Coyotesin 'Ring of Honoriin'.

  Doan will become the first Coyotes player to have his jersey retired at Gila River Arena. Former Coyotes players Keith Tkachuk (7), Jeremy Roenick (97) and Teppo Numminen (27) along with former Winnipeg Jets players Bobby Hull (9), Thomas Steen (25) and Dale Hawerchuk (10) have been inducted into the Coyotes' Ring of Honor.

  Olin siinä uskossa että nuo aiemmat oli myös virallisia pelinumeroiden jäädyttämisiä mutta ei näköjään. Siellä on sitten samanlainen järjestely kuin Calgaryssäkin.
   
  Viimeksi muokattu: 01.08.2018 klo 21.22
 22. Doaner Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shane Doan
  Lainaus:
  Vielä 2006-2007 kaudella kunnioitettiin Winnipeg aikaisia perinteitä. 5.4.2007 nousi Dale Hawerchukin #10 ring of honoriin. Sitä aikaisemmin toki Bobby Hullin #9 sulatettiin katosta Brett Hullille 2005 syksyllä. Sittemmin näistä Jets aikaisista jäädytetyistä numeroista on luovuttu. Muunmuassa Martin Erat pelaili #10 paidalla aavikolla, nykyään Clayton Keller kantaa #9 ja Nick Cousins #25 (Thomas Steen).

  Nykyään Coyotesin Ring of Honorissa on Nummisen #27, Tkachukin #7 ja Roenickin #97. Numerot on aateloitu ylä- ja alakatsomon väliseen seinään näytille, ei hallin kattoon. Numerot eivät ole enää nykypelaajien käytössä. Shane Doanin #19 on siis ensimmäinen paita joka nousee hallin kattoon Arizonassa. Ja veikkaan että se on ainoa, joka kattoon ikinä nostetaan.
   
 23. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Tuo väärinkäsitykseni johtui siitä kun täällä Suomessa uutisoitiin Nummisen seremonioiden aikana laajasti kyseessä olevan pelinumeron jäädyttäminen, ja kun aikoinaan tuon listan jäädytetyistä numeroista keräsin kasaan eri joukkueiden wiki-sivuilta oli nuo kuusi numeroa siellä mainittu jäädytettyinä pelinumeroina (ja ovat edelleen sitä Coyotesin wiki-sivulla). Lisäksi vastikään Jere Lehtisen pelinumeron jäädyttämisen yhteydessä mainittiin kaikkialla kyseessä olevan neljäs suomalaispelaaja joka saa sen kunnian ja Numminen tosiaan mainittiin yhtenä niistä. Mutta eihän tuosta tosiaan sitten ollut kyse. Onhan tuo 'Ring of Honor' pitkälti verrannollinen pelinumeron viralliseen jäädyttämiseen, mutta kuten Doanin tilanne nyt osoittaa on kyseessä silti erilliset kunnianosoitukset. No hyvä että tuli tuokin väärinkäsitys nyt selvitettyä.

  On muuten huonosti nostettu eri joukkueiden NHL-sivuilla helposti esille nämä pelinumeron jäädyttämiset ja muut vastaavat kunnianosoitukset. Katsoin eilen illalla kaikkien joukkueiden kotisivut ja vain muutamalla joukkueella ne oli siellä selkeästi ja helposti esitettyinä (Blackhawks, Blues, Bruins ja Rangers). Muutoin ei löytynyt juuri edes mainintoja jäädytetyistä pelinumeroista, ainakaan nopealla vilkaisulla.
   
 24. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Sedinien pelinumerot jäädytetään ensi kaudella:

  Lainaus:
  Canucks to retire Sedins' jerseys next season

  .....................

  Red Wings jäädyttää Red Kellyn pelinumeron #4 tämän kauden aikana:

  Lainaus:
  Detroit Red Wings to retire Red Kelly's No. 4

  Kellystä tulee yhdeksäs pelaaja jonka pelinumero on jäädytetty kahden eri NHL-joukkueen toimesta. Ne muut kahdeksan pelaajaa ovat Gordie Howe (DET/HFD), Bobby Hull (CHI/WPG), Ray Bourque (BOS/COL), Wayne Gretzky (EDM/LAK), Mark Messier (NYR/EDM), Patrick Roy (COL/MTL), Tim Horton (BUF/TML) ja Scott Niedermayer (NJD/ANA).
   
 25. M10 Jäsen

  Dallas Starsin GM Jim Nill oli kertonut toimittajalle, että Sergei Zubovin #56 tullaan jäädyttämään.