Itsenäisyyspäivän Linnan juhlat & lieveilmiö liveseurantaketju 6.12.2015

  • 69 129
  • 634

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Veikkaisin näin äkkiseltään että sitä pitää pystyssä ihan koko kansa, veikkausvoittovaroin...

Tämä pitänee paikkansa, koska tosiaan tukia saa oopperakin. Viittasin enemmän ihmisiin, jotka oopperassa käyvät.

...Mutta jos itse asiasta keskustellaan niin väittäisin että suurin osa esittävän taiteen tekijöistä on vasemmalle kallellaan, tiedä sitten mistä se johtuu.

Varmaa aika isoja eroja siinä, mitä teet taiteena. Oletko oopperan baritoni tai vaikka teatteri- ihminen.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Saisivat poliisit ampua minun puolestani vaikka kaikkia anarkisteja noilla kumiluodeilla. Naurettavaa touhua vuodesta toiseen. Harmi, ettei Suomessa ole enää työleirejä, sillä sellainen olisi ainoa paikka anarkisteille.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Joskus viimeisinä vuosinaan hän kerran sanoi, että tietääkseen hän ei ole tappanut ketään. Minusta se oli hienoa kuulla.
...

mitä isäsi siis tarkoitti tällä? Eikö hän ollutkin mukana sodassa? Eli oliko ollut sellaisissa tehtävissä, ettei tarvinnut ammuskella muutenkaan vai mitä?
 

J.Petke

Jäsen
Tänä iltana eniten häikäisi Kiira Korven pitkät valot. Puku sinänsä ei oikein sopinut kurvittomalle Korvelle.

Tällä Varustelekan perustajalla oli tyylikäs perinnepuku.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
mitä isäsi siis tarkoitti tällä? Eikö hän ollutkin mukana sodassa? Eli oliko ollut sellaisissa tehtävissä, ettei tarvinnut ammuskella muutenkaan vai mitä?
Ei kaiketi osunut kehenkään. Eikä se varmaan kovin yllättävää ole.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ei kaiketi osunut kehenkään. Eikä se varmaan kovin yllättävää ole.

Näin voi käydä hyvin monella tapaa. Joko olet jossain takana rintamalta ja joudut vain harvoin ylipäänsä taistelukosketukseen vihollisen kanssa. Tai sitten olet rintamalla ja toimit kuten Rahikainen toimi ja ammut pää alhaalla kohti taivasta... :)
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Rauhanomainen mielenosoittaja ja poliisi ampuu silmään.

Ja vielä kimmokkeen kautta. Tämä natsifasistirunkkarisikafilth vetää silmän silmästä ja vielä lavastaa sen vahingoksi. Rasismi pois baareista!

Pakko todeta, mutta kovin vahvaa kuvaa ei tämä tietty väestönosa ainakaan tänään saanut omaan silmääni luotua. Jotenkin tuosta koko toiminnasta tuli mieleen Pekka Siitoimen velipuoli, joka kannattaa täysin vastakkaisia ideoita kuin Pekka itse. Rasismia en halua tukea, mutta tällainen toiminta ei nyt ainakaan helpota maahanmuuttajien, turvapaikanhakijoiden tai maahanmuuttajataustaisten ihmisten elämää. Jotenkin surkuhupaisaa menoa kun vertailee eri keskustelupalstoilla heitettyjä juttuja ja toteumaa keskenään... Ainakin henkilökohtaisesti tulen jatkossa pysymään mahdollisimman kaukana millään tapaa siitä väestöstä, joka tuolla "vastamielenosoituksessa" heilui. Vaikka yksittäiset ryhmittymät tai toimijat voivat saada aikaan mitä tahansa, niin luulisi tuolta löytyvän edes jokunen tolkullinen kaveri argumentoimaan. Suurta myötähäpeää aiheuttivät nuo Keson lähetyksessä esiintyneet kaverit ja luulisi edes jonkun tolkullisen kaverin päässeen ääneen.

Jännä kyllä nähdä millainen maa Suomi on 2017. Nykytilanne ei nyt ainakaan kovin hyvää tulevaisuutta lupaa.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
mitä isäsi siis tarkoitti tällä? Eikö hän ollutkin mukanaa sodassa? Eli oliko ollut sellaisissa tehtävissä, ettei tarvinnut ammuskella muutenkaan vai mitä?

Oli JR8:n konekiväärikomppaniassa. Loppuvaiheessa korpraali, mutta hyökkäysvaiheessa käsittääkseni enimmäkseen konekiväärin syöttäjänä.
Isäni halusi tulkita näkemänsä ja kokemansa loppuvaiheissaan armollisina. Termiä " tietääkseen" käyttämällä hän soi armoa itselleen. Olihan isänikin kiväärinjohtajansa päiväkirjoihin pohjautuen toisinaan ampujanakin, mutta jos hän johonkin osui, niin hän varmaan uskoi vain haavoittaneensa.
Toisessa maailmansodassa ammuttin kuteja aivan helvetisti, olisiko ollut yksi kymmenestätuhannesta, joka hipaisi.
Luultavasti hän näki syöttämiensä patruunoiden aiheuttavan myös kuolemaa. Mikä ei ollut hänestä hieno homma, mutta ei ollut vaihtoehtoakaan.

Parhain päin selittelyä päivien vähetessä saattoi tuo tietysti olla, totuuden säätämistä.
Mutta minulle kaikista pienistä jutuista jäi mieleen pohjavire: sotaa pitää välttää.

Ja jos sotaan joudutaan,niin kaverit ja huumori ovat elinehto selviytymiseen.
Isäni kävi Tampereella ensi-ilta näytönnössä katsomassa Molbergin version Tuntemattomasta. Ei pitänyt.
Ilman huumoria siellä ei olisi jaksettu, oli hänen kommenttinsa
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Kiitos suorasta vastauksesta.

Täältä myös kiitos hyvästä vastineesta. Sulla on ollu ( ?) fiksu faija. En toki minäkään ole sodissa taistellut, kaikki suvun miehet kyllä oli ja muutama selvisi meille junioreille sitä todellisuutta valottamaankin. Nuo luokkasota - asiat oli vielä kovasti pinnassa 50 - ja vielä 60 - luvullakin. Yhteen aikaan oli tosiaankin muodissa veteraanien halveksinta, jota silloin en kyennyt ymmärtämään, mutta näin jälkeenpäin koen sen olleen vain sitä irtiottoa siitä edellisestä sukupolvesta ja niistä sodan tuomista traumoista, jonkinlaista terapiaa vissiin sekin, mutta eikös nämä jääneet viimeistään sinne 70 - luvulle, en ainakaan muista, että moisia kommentteja olisi tarvinnut kuunnella miltään suunnalta enää vuosikymmeniin. Mutta jotta ymmärtää, miten kipeitä aikoja nuo oli meitä edeltäneelle sukupolvelle, kertoilen pienen tarinan oman sukuni historiasta asiaa valaisemaan. Pappani oli kapinan aikaan kallellaan punaisiin, ei varsinaisesti ollut missään sotimassa, mutta laittoivat hänet varoittamaan punakaartia jämsään, että lahtarit on tulossa pohjoisesta. Jalkaisin juoksi Jyväskylästä jämsään ja päätyi hennalaan teloitettavaksi. Selvisi sieltä ulos ruumissäkissä kuolleeksi tekeytyen, eikä uskaltanut vuoteen perhettään katsomaan vaan eli metsissä. Jotkut arvet kai tuo ukkoon sitten jätti. Talvi - ja jatkosotaan lähti sitten omat pojat, niin kuin muistakin torpista silloin. Enoni selvisi tuosta souvista niukin naukin, haavoittuen kahdesti ja toisella kerralla miltei lopullisesti. Pääsi sitten lopulta vuonna -47 sotasairaalasta, eli sai vasta sitten sotareissunsa loppuun, oli kotiovella pappani vastassa, paiskoen enoni kamat pihalle ja huutaen, ettei tähän torppaan lahtarin kätyri astu, oli sentään oma poika ja sentään vielä elossa. Tällä alleviivaan sitä, että tottakai, meidän historiassa, niin kuin monen muunkin maan historiassa nämä poliittiset kuohunnat on aiheuttaneet syviä viiltoja moneen sieluun, ehkä isääsi haukkunut oli jonkun tällaisen kokemuspohjan kautta sappensa kiehumaan saanut, mene tiedä, mutta se upein asia suomessa on minusta ollut kuitenkin, että vaikeista paikoista on selvitty, koska aina on löytynyt yhteisymmärrystä asiat tässä maassa selvittää ja toivottavasti on jatkossakin. Kumma kyllä pappani ja enoni kykenivät välinsä selvittämään ennen pappani kuolemaa, mutta voit vaan kuvitella, mitä kärhämää ja joskus väistelyä on enoni ja hänen sisarustensa kanssa vuosien saatossa joutunut kuulemaan, kun heissäkin jokainen on jonkun puolen asiaan valinnut, eikä kannastaan luovu vaikka mikä olisi.

Ehkä juuri siksi, mikä on oma suku -ja henkilöhistoria olin niin kovin mielissäni, ettei nuo järjettömyydet eskaloituneet mihinkään peruuttamattomaan, kun kummassakin kaaderissa lopulta on ihan tavan suomalaisia ja tärkeämpääkin tekemistä olisi kuin keskinäinen sapelien kalistelu.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Sinä voit veikata mitä lystäät, olen ollut nettomaksaja koko aikuisen ikäni enkä siitä valita. Kateellisia en ole koskaan ymmärtänyt.

Tuskin olet ollut ellei palkkasi ole ollut 18v lähtien mallia "kova"

Tässä tilastoja, Suomessa nettomaksajia ovat neljä ylintä tulodesiiliä, kuusi alinta ovat saamapuolella

Näin hyvinvointivaltio tasoittaa tuloeroja – tulonsiirrot jopa 75 prosenttia bruttotuloista | Yle Uutiset | yle.fi

Veikkaisin näin äkkiseltään että sitä pitää pystyssä ihan koko kansa, veikkausvoittovaroin. Mutta jos itse asiasta keskustellaan niin väittäisin että suurin osa esittävän taiteen tekijöistä on vasemmalle kallellaan, tiedä sitten mistä se johtuu.

Se johtuu siitä yksinkertaisesta syystä että nämä esittävän taiteen tekijät eivät pysty elättämään itseään taiteella ilman julkisen vallan tulonsiirtoja. Eli on täysin luonnollista olla kallellaan siihen suuntaan jotka laittavat fyffet taskuun ja ruoan pöytään.

Kiitos :D Samoin ensimmäisestä lyhyemmästä versiosta. Vittu missä poliisivaltiossa tässä eletään. Rauhanomainen mielenosoittaja ja poliisi ampuu silmään. Ja eihän sieltä paikalta pois löydä yhdellä silmällä. Onneksi Gestapo opasti.

Vapise Kola Olli.

Tämä läski sanoi striimissä lähtevän himaansa osuman jälkeen, ei kuulemma tuolla silmällä voi hillua ulkona. Kas kummaa sama fätso elämäntapaluuseri heilui tunnin päästä 5 korttelia kauempana taas lähetyksessä. Ei ehkä löytänyt kotia.

Ko. jantteri oli kyllä täydellinen esimerkki vasemmistosta, pääsee Dan Koivulaakson seuraksi youtube-klippeinä vasemmiston uskottavuuden ja älyllisen pohjan osalta.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Näin voi käydä hyvin monella tapaa. Joko olet jossain takana rintamalta ja joudut vain harvoin ylipäänsä taistelukosketukseen vihollisen kanssa. Tai sitten olet rintamalla ja toimit kuten Rahikainen toimi ja ammut pää alhaalla kohti taivasta... :)
Talvi- ja jatkosodassa kaatui NL:n sotilaita noin 400 000. Suomalaisia sotaan osallistui yhteensä n. 600 000 miestä, ja lisäksi ulkomaiset vapaaehtoiset + saksalaisten apujoukot jatkosodassa. Lisäksi kun otetaan huomioon että tuosta 400 000:sta osa on kuollut epäsuoraan tuleen, miinoihin, yms., ja jotkut Häyhät ja Törnit listivät yksinään satoja, niin sanoisin että alle puolet sotiin osallistuneista itse konkreettisesti ampui vihollisen kuoliaaksi.
Jos haavoittuneet lasketaan, niin sitten varmasi useampi.

Pitää muistaa että oli varmaan paljonkin hiljaisia rintamalinjoja jossa erityisesti jatkosodassa porukka vain pelaili korttia ja piti asemia, eikä vihollista välttämättä näkynyt vilaukseltakaan moneen kuukauteen.
edit. Toki jos sodasta selvisi hengissä, ja sen vietti pääosin aktiivisella rintamalla, niin aika velikulta sai olla jos ilman kaatoja palasi.
 
Viimeksi muokattu:

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Ko. jantteri oli kyllä täydellinen esimerkki vasemmistosta, pääsee Dan Koivulaakson seuraksi youtube-klippeinä vasemmiston uskottavuuden ja älyllisen pohjan osalta.
Taitaapi molemmilla puolilla ääripäät olla ihan yhtä uunoa porukkaa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Isäni halusi tulkita näkemänsä ja kokemansa loppuvaiheissaan armollisina. Termiä " tietääkseen" käyttämällä hän soi armoa itselleen. Olihan isänikin kiväärinjohtajansa päiväkirjoihin pohjautuen toisinaan ampujanakin, mutta jos hän johonkin osui, niin hän varmaan uskoi vain haavoittaneensa.

Jenkeissä kun aikoinaan teloitettiin rikollisia ampumalla niin firing squadin aseisiin oli laitettu yksi räkäpää, kukaan ampujista ei tiennyt kenen aseessa se oli. Tämä siksi että kaikki saivat henkisesti armollisen jossittelun mahdollisuuden siitä ettei itse ollut tappamassa.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Jenkeissä kun aikoinaan teloitettiin rikollisia ampumalla niin firing squadin aseisiin oli laitettu yksi räkäpää, kukaan ampujista ei tiennyt kenen aseessa se oli. Tämä siksi että kaikki saivat henkisesti armollisen jossittelun mahdollisuuden siitä ettei itse ollut tappamassa.

Olen ollut aina siinä uskossa että tuota tapaa käytetään maailmanlaajuisesti teloituskomppanioissa, mutta voin olla väärässäkin.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Jenkeissä kun aikoinaan teloitettiin rikollisia ampumalla niin firing squadin aseisiin oli laitettu yksi räkäpää, kukaan ampujista ei tiennyt kenen aseessa se oli. Tämä siksi että kaikki saivat henkisesti armollisen jossittelun mahdollisuuden siitä ettei itse ollut tappamassa.
Just tässä luen Saksan loppuvaiheista 2. maailmansodan lopussa kun NL ja liittoutuneet puskevat kilpaa kohti Berliiniä. On se pakostikin ollut aivan käsittämättömän toivoton tilanne saksalaiselle sotilaalle, kun täysin ylivoimainen vihollinen puskee päälle ja on sinua tulossa tappamaan. Jos et kuole vihollisen luotiin, niin sekään ei auta mitään koska saksalaiset rupesivat myös lopussa noudattamaan samaa ohjesääntöä joka oli Stalinilla Stalingradissa eli "ei askeltakaan taaksepäin". Rintamien takana oli varta vasten perustettuja ryhmiä jotka etsivät rintamalta perääntymään lähteneitä sotilaita ja suorittivat välittömiä teloituksia. Myös antautuminen viholliselle tulkittiin maanpetturuudeksi ja oli kuolemantuomion arvoinen teko. Toki todennäköisyydet paluulle Saksaan tapettavaksi eivät aina olleet kovin korkeat, koska kuolema useissa tapauksissa koitti jo NL:n puolella.

Sen toivottomuuden ja voimattomuuden tunteen on ollut oltava jotain aivan mieletöntä. Ja varmaan myös jonkunlaisen vihan sitä natsihallintoa vastaan. Kun sulla ei ole mitään muita kuin huonoja vaihtoehtoja ja jokainen niistä johtaa kuolemaan. Ei se ole mikään ihme että noissa olosuhteissa moni on löytänyt Jumalan. Olkoonkin sitten monen kohdalla vaikka mitenkä oman mielikuvituksen tuotetta.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ilta-Sanomien mukaan Helsingin poliisi on illan aikana ottanut kiinni yli 130 anarkistireppanaa. Eli vissiin käytännössä kaikki sen puolen edustajat.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Siinä Haukion toisella puolella oli 90-vuotias lotta, joka ei näyttänyt päivääkään yli 60-vuotiaalta. On kyllä järkyttäviä eroja ihmisten vanhenemisissa.
Katsoin itsekin, että jonkun veteraanin tytär tullut saattajana mukaan. Kuusikymppiseksi olisin tosiaan itsekin veikannut, mutta ikää olikin se 90 (vai 92?). Huhhuh.
 

Nick Neim

Jäsen
Katsoin itsekin, että jonkun veteraanin tytär tullut saattajana mukaan. Kuusikymppiseksi olisin tosiaan itsekin veikannut, mutta ikää olikin se 90 (vai 92?). Huhhuh.
91 oli kuulemma täyttänyt, mainittiin muistaakseni siinä myöhemmin. Kyseessä oli tosiaan Ella Simola, joka toimi ilmeisesti lottana.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Kyseessä oli tosiaan Ella Simola, joka toimi ilmeisesti lottana.

Olen muuten presidentin kanssa samaa mieltä siitä, että eilisen juhlan hienoimmat "juhlapuvut" olivat nämä pari nähtyä lotta-univormua.

Etenkin toinen noista puvuista oli vielä ihan todella hyvässä kuosissa, aivan kuin vastikään olisi ensikertaa puettu.

Ja vaimo huomautti mielestäni hyvin, että on sekin hienoa, jotta se univormu, mitä tyttönä on käytetty, niin yhä sopii passelisti päälle.
 

cornix

Jäsen
Missä lienee luvattu miesylivoima ja pelokkaat natsit?

Siellä mellakkopoliisien takana. Sä sanoit että Suomessa on 40-50 näitä uusnatseja, miten parisataa anarkistia voi pelata alivoimaa?

Aika heikko lopputulos kyllä takkutukilta, ei kovin järkevältä vaikuttanut organisointi sen mitä streamia katselin ja mobilisointikin otti osumaa tuon tapahtuman polarisoinnin vuoksi.
 

Nick Neim

Jäsen
Siellä mellakkopoliisien takana. Sä sanoit että Suomessa on 40-50 näitä uusnatseja, miten parisataa anarkistia voi pelata alivoimaa?
Siis hetkinen, oliko siellä pelkästään uusnatseja? Vai miten tuo heittosi oikein pitäisi ymmärtää?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Sä sanoit että Suomessa on 40-50 näitä uusnatseja, miten parisataa anarkistia voi pelata alivoimaa?..

Minä en ole väittänyt mitään. Sen sijaan olen siteerannut Suomen sisäministeriön tekemää selvitystä äärioikeistolaisesta liikehdinnästä ja selvityksen mukaan toiminta on marginaalista. Jonkin sortin aktiiveja on selvityksen mukaan ehkä parisen sataa, mutta aktiivisimmin tapahtumiin osallistuvia ihmisiä ehkä muutama kymmenen.

Kyseessä oli sama selvitys, jota sinä pidit huonona ja vihjailit, että sinulla on asiasta parempaa tietoa kuin sisäministeriöllä.

Mitä eiliseen kulkueeseen tulee, niin eikös siellä nyt ollut muitakin kuin uusnatseja? Ainakin täällä @Merovingi ilmoitti mm. libertaarien osallistuvan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös