Niin, siis mikä tässä on poikkeuksellista? Se että alus upposi iskun seurauksena vai se että isku onnistui? Kyseisellä merialueella taistelut käydään aika lähietäisyydellä, joten en ihmettele yhtään että torpedo osui. Tuskin P-Korea on aikaisemmin torpedoja kahinoissa edes käyttänyt. Tykkitulella kahinat on aikaisemmin käyty. Noin yleisesti ottaen torpedot on edelleen ohjuksia tehokkaampia laivan upottajia. Tämä siis jos ajatellaan tilanne, jossa kummatkin osuvat kohteeseen. Fregatti tai hävittäjä saattaa hyvinkin kestää parikin subsoonista merimaaliohjuksen osumaan, mutta yksi torpedon osuma vie aluksen pohjaan melko varmasti. Uppoamisessa saattaa tosin kestää jonkin aikaa, mutta pohjaan menee.
Niin tuskin on käytetty torpedoja mutta me emme voi tietää onko niitä käytetty vaiko ei, ja jos nyt käytettiin niin mikseipä ennenkin, edellinen on sitten omaa spekulaatiotani.
Tähän mennessä tilanne on kuitenkin tykistötaisteluissa ollut se, että pohjoiskorealaiset alukset on joko karkotettu kyseiseltä merialueelta tai muutamissa tapauksissa alus on upotettu, upotetut alukset ovat kyllä usein olleet torpedoveneitä tai tykkiveneitä. Eli tässä suhteessa poikkeuksellista on se, että pohjoiskorealaiset onnistuivat upottamaan Etelä-Korean laivaston pinta-aluksen. Siinä olet oikeassa, että torpedo upottaa aluksen suuremmalla varmuudella osuessaan kuin tykkituli. Fregattiluokan alus kestää kuitenkin useamman tykistökranaatin osuman vrt. torpedoon, jossa taistelulataus on aivan toista kokoluokkaa. Vastaavasti torpedo- tai tykkivene, joita varsin usein PK:n laivaston alukset kyseisellä merialueella ovat olleet, eivät välttämättä kestä kuin yhden tai kaksi kunnollista tykistökranaatin osumaa, mistä johtuen PK on tähän mennessä ollut pääasiassa se valtio, joka on menettänyt aluksia kyseisellä merialueella.
Pienoissukellusveneet, joita PK on myös käyttänyt, ovat sitten eri asia. Niitä PK:n on arvioitu pääasiassa käyttävän erikoisjoukkojen kuljetuksiin, miinoituksiin ja tarvittaessa muihin taistelutoimiin pinta-aluksia vastaan. Onhan PK:n laivastolla myös "normaalin" kokoluokan sukellusveneitä, kuten ex. Neuvostoliittolaisia Romeo, Whiskey ja mahdollisesti vielä Golf-luokan sukellusveneet, joten teoriassahan voi olla mahdollista, että sellainenkin alueella on ollut ja pinta-alus on ollut vain "harhautus". Mutta turhat ja liialliset spekulaatiot sikseen. Mielenkiintoista kuitenkin seurata mihin tämä kehittyy vai kehittyykö mihinkään erikoisempaan suuntaan.
vlad.