Ilves kaudella 2009-2010

  • 299 921
  • 609
Tila
Viestiketju on suljettu.
En näkisi Rajalan lähtöä huonona vaihtoehtona seuran kannalta, sillä onhan Ilveksellä monta paikkaajaa omissa junioreissa. Lisävastuuta olisi tarjolla mm. Raskille, Antoselle, Pelliselle, Myttyselle tai Soinnulle, joita kaikkia pidän erittäin potenttiaalisina liigapelaajina, mikäli heille vain uskalletaan antaa riitävästi vastuuta.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Yritettiinhän Ovechkiniakin aikoinaan houkutella Kanadan junioriliigoihin, mutta mies totesi osuvasti, että miksi hän lähtisi pelaamaan Venäjän liigaan verrattuna heikkotasoisempia vastustajia vastaan. Kehittävämpi vastus oli tarjolla kotimaassa.

Tonillekin on parasta totutella muutama kausi pelaamista aikuisia äijiä vastaan. Kulttuuriin totuttelu yms. on soopaa ja pelitapaankin sopeutuminen ei oikeasti vaadi ammattilaiselta kuin parit prospect ja training campit.

Täytynee lisäksi ottaa huomioon, ettei yhdenkään SM-liigaseuran tarvitse päästää sopimuksenalaista pelaajaansa mihinkään muuhun sarjaan ilman korvausta. CHL:n ja SM-liigan välillähän ei ole siirtokorvaussopimusta, joten tarvittaessa siirrosta pitäisi neuvotella joukkueiden kesken. Yleensä täältä siirtyneet pelaajat ovat olleet niitä, joilla on ollut vasta ns. juniorisopimus.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365 ja Real Madrid
En näkisi Rajalan lähtöä huonona vaihtoehtona seuran kannalta

Tottakai se on seuran kannalta huono asia, kun lahjakkain junnu vaihtaa mannerta. Ensimmäinen kunnolla lahjakas juniori sitten Pertun. Rajalasta voi tulla uusi Raipe. Pertusta ei enään... Hän ei ole iki-Ilves. Toni on niitä pelaajia joita Tamperelainen kansa tulee hallille katsomaan ja jonka nimeä huudetaan katsomossa.
 
Minun mielenkiintoani joukkuetta/seuraa kohtaan ei Rajalan lähtö vaikuta, sillä mielestäni siellä on muitakin mielenkiintoisia pelaajia. Ainahan sitä maitojunalla takaisin pääsee, jos ura ei saa heti tuulta purjeisiin.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Sen voi juuri ymmärtää, jos Suomen A-junnuista haluaa lähteä Amerikan junnusarjoihin kehittymään, mutta SM-liigatason pelaajalle kyseessä olisi mielestäni selkeä harppaus taaksepäin. Missään nimessä junnusarjassa pelaaminen, on se sitten Amerikassa tai Suomessa, ei kehitä niin paljoa kuin pelaaminen aikuisten sarjassa. Pidän myös mestiksessä pelaamista parempana vaihtoehtona.

Vaikea uskoa, että Rajala tuonne lähtisi, mutta varmaksi ei tietysti voi mennä sanomaan, kun päätöksiä tehtään Atlantin tuolla puolen. Sormet ristiin.
 

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Vaikka puhutaan ns. junioriliigoista, niin mitä olen kuullut asioista:

- ammattilaisliigoihin verrattavat puitteet, pukukopit, valmennus, organisaatio
- kova taso, 16 ykköskierroksen varausta tänä vuonna CHL:stä http://chl.ca/fullstory.php?select=1&id=1182
- pelejä paljon 70-100 kaudessa
- yleisömäärät (jopa 10 000 katsojaa peleissä)
- vain kaksi ulkomaalaista/joukkue
- mediaa kiinnostava sarja, tv-lähetykset etc.

Miten Suomessa, esim. A-jun. pelien taso / yleisömäärät ?

Ei tuo huono vaihtoehto ole lähteä Kanadan juniorisarjoihin pelaamaan, jos tavoite on pelata joku päivä nhl:ssä !
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei tuo huono vaihtoehto ole lähteä Kanadan juniorisarjoihin pelaamaan, jos tavoite on pelata joku päivä nhl:ssä !

Kannattaa ihan alkuun lukea vaikkapa tämä juttu kolmen vuoden takaa. Itse toivon todella, että Rajalan tapainen hiomaton timantti ja raakile ei lähde heti 18-vuotiaana Kanadan juniorisarjoihin. Vaikka kaikki on loppujen lopuksi yksilöstä itsestään kiinni, niin eurooppalaisten ja varsinkin pohjoismaalaisten huippulupausten tapauksessa CHL ei välttämättä ole se paras vaihtoehto. Ellen ole aivan väärässä, niin Rajala tulisi ensi kaudella pelaamaan (lähes) koko kauden SM-liigassa miehiä ja ammattilaisia vastaan, kun taas WHL:ssä vastassa olisi samanikäisiä junioripelaajia, joista suurin osa ei koskaan tule pelaamaan ammattilaisjääkiekkoa. NHL:n suurimmat eurooppalaistähdet ovat lähes kaikki pelanneet jossain Euroopan laadukkaista pääsarjoista(Elitserien, SM-liiga, Venäjän liiga jne.) ennen siirtymistä NHL-organisaatioihin.
 
Viimeksi muokattu:

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365 ja Real Madrid
HFBoardsin mukaan Rajala oli Facebookissa kertonut, ettei ollut edes tietoinen draftista, eikä ole menossa CHL:ään.

Kiitos Toni! Ainaha mie oon tienny, että meirän Tonilla on järkiä pääsä! Olettaen, että juttu on totta. Ja miksei olisi? Eikai Edmontonissakaan haluta Rajalaa enää junioreihin pelaamaan. Ja olen melko varma, että SM-Liiga on fyysisesti vähintään yhtähaastava ja "pohjoisamerikkatyylinen" kuin joku WHL vai mikä se oli.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tällä vuosituhannella 27:stä suomalaisvarauksesta vain 3 ei ole siirtynyt sinne heti. Jani Rita, Ville Peltosuo ja Heikki Hyvönen ovat nuo poikkeukset.

Jos en ihan höpöjä puhele, niin Peltosuokin lähti kyllä reissuun, mutta sitten joku meni pieleen ja passitettiin maitojunalla takaisin.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tästä olisi mukava kuulla muutamia esimerkkejä keskustelun etenemiseksi.

Yritetään vääntää joitakin keskustelua elävöittämään:

Ihan viimeisimpänä esimerkkinä voi ottaa vaikkapa Tommi Kivistön, jolle povattiin vielä viime kesänä rankingeissa jopa ykköskierroksen varausta. Lopulta kaveri meni viimeisellä rundilla, kun kehitys jäi junnaamaan paikoilleen.

Robert Nyholm ja Jan-Mikael Juutilainen sopivat myös tähän kategoriaan. Kumpikin oli ikäluokkansa suuria lupauksia omassa roolissaan, mutta ovat nyt vajonneet massaan.

Ilveksestä Niko Snellman oli hyvää vauhtia kasvamassa liigakelpoiseksi rymistelijäksi ja oli liigajoukkueen porteilla lähtiessään junioriliigaan. Palattuaan hän putosi jonotuslistan häntäpäähän. Loukkaantuminen toki vaikutti tähän, mutta voi myös todeta saman ikäluokan muiden Ilves-nuorten menneen ohi taidollisen kehityksen ansiosta.

Sami Sandell oli B-nuorissa tutkaparina Perttu Lindgrenille ja hänelle povattiin valoisaa tulevaisuutta nimenomaan hyökkäävässä roolissa. NHL-varaustakin pidettiin lähes selviönä. Ameriikoissa hänet väännettiin kuitenkin väkisin puolustavaan moodiin ja voikin sanoa hänen menettäneen ainakin osan entisestä vahvuudestaan.

On toki päinvastaisiakin esimerkkejä. Juha Alénille ratkaisu lähteä CHL:ään oli varsin onnistunut ja hänen rajoittunut liike ei noussut haittatekijäksi pienessä kaukalossa. Hänen kaltaista löysähanskaista pelaajatyyppiä myös arvostetaan sikäläisissä sarjoissa enemmän kuin täällä. Sama pätee Mikko Kuukkaan ja Masi Marjamäkeen, jotka ovat taistelijaluonteina arvostettuja tekijöitä missä tahansa sarjassa.

Oskar Osala pääsi myös rapakon takana hyvään vauhtiin, kuten myös Juuso Puustinen ensimmäisellä kaudellaan. Kumpaakin näistä yhdistää kuitenkin se, että he katsoivat, ettei junioriliiga ole enää tietyn vaiheen jälkeen paras mahdollinen paikka kehittyä ja palasivat Suomeen tekemään varsin onnistuneet debyytit SM-liigassa. Puustisen osalta voi sanoa paluun tulleen yksi kausi liian myöhään, koska toinen kausi junioriliigassa ei enää ollut odotusten mukainen.

Voisikin todeta, että CHL voi olla hyvä paikka kehitykselle siinä vaiheessa, kun ei ole vielä mahdollisuutta pelata SM-liigassa. Jos luvassa on oikeasti vastuuta liigajoukkueessa, on parempi jäädä tänne kehittymään, koska vastus on kovempaa ja valmennus tuntee pelaajan yksilölliset kehitystarpeet paremmin. Muutenhan valmennuksen laadusta on hyvin vaikea tehdä rehellistä vertailua - missä tahansa voi joutua koirankoppiin tai päästä päävalmentajan luottomieheksi. P-Amerikassa kyyti voi kuitenkin olla kylmempää, kun ohessa pitää pystyä käsittelemään kulttuuri- ja kielikysymykset.

Lisäksi onnistujia yhdistää se, että he ovat kaikki olleet fyysisesti valmiita vastaamaan eurooppalaisiin kohdistuvaan erityishuomioon. Rajalan kaltainen taitopelaaja ja huomion keskipiste olisi takuuvarma maalitaulu junioriliigassa, jota pyrittäisiin taklaamaan sääntöjen rajamailla pelistä toiseen scouttien miellyttämiseksi.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tällä vuosituhannella 27:stä suomalaisvarauksesta vain 3 ei ole siirtynyt sinne heti. Jani Rita, Ville Peltosuo ja Heikki Hyvönen ovat nuo poikkeukset.

Jos en ihan höpöjä puhele, niin Peltosuokin lähti kyllä reissuun, mutta sitten joku meni pieleen ja passitettiin maitojunalla takaisin.

Niin ja itse asiassa Heikki Hyvönenkin suuntasi kyllä heti rapakon taakse, mutta peliäkään hän ei päässyt London Knightisin riveissä pelaamaan ja palasikin lopulta hyvin nopeasti takaisin Jokereihin, kun rapakon takaa ei löytynyt peliaikaa.

Mutta kun tässä nyt ollaan Ilveksen ketjussa ja oletetaan Rajalan myös seurassa jatkavan, niin olisi mukava kuulla kommentteja minkälaista roolia Rajalalta on ensi kaudella realistista odottaa liigassa?
 
Viimeksi muokattu:

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Mutta kun tässä nyt ollaan Ilveksen ketjussa ja oletetaan Rajalan myös seurassa jatkavan, niin olisi mukava kuulla kommentteja minkälaista roolia Rajalalta on ensi kaudella realistista odottaa liigassa?

Rajala on ensi kaudella samanikäinen kuin Perttu Lindgren oli tulokaskaudellaan. Tähän astisella urallaan Toni on ollut jatkuvasti Perttua edellä. OK, jos viime kautta verrataan A-junnuesitysten osalta Pertun kautaan 04-05, niin Perttu oli siellä parempi, mutta Toni pisti vastaavasti huomattavasti komeammat junnukisatehot ja pääsi pelaamaan äijissäkin useampia pelejä.

Sentterin ja laiturin vertaaminen ei tietenkään ole ongelmatonta, mutta kyllä Tonilta on lupa odottaa kärkiketjuihin oikeuttavia otteita. Se tietysti sisältää myös sen, että on kypsä myös henkisesti, eikä odota minkään tulevan hopeatarjottimella. Viime kauden perusteella ei ole syytä epäillä sitä, etteikö asennetta löytyisi, mutta draft-viikonloppuna Toni antoi muutaman turhautumista viestivän kommentin. Jos alhainen varaus harmittaa, se on käännettävä omaksi eduksi kovina näyttöhaluina, tsemppinä ja taisteluna.

Ilveksen laituriosastolla ei ole taitoa liiaksi, joten Toni saa varmasti hyvän näyttöpaikan. Eikä miehestä nelosketjussa ole edes hyötyä. Joko Genowayn tai Määttäsen vierellä ja ylivoimaminuuttien kera on se, mitä Mälkiältä odotan tulevan aluksi. Sen jälkeen riippuu siitä, miten Toni ottaa haasteen vastaan.
 

"Jalkakynä"

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ilveksen laituriosastolla ei ole taitoa liiaksi, joten Toni saa varmasti hyvän näyttöpaikan. Eikä miehestä nelosketjussa ole edes hyötyä. Joko Genowayn tai Määttäsen vierellä ja ylivoimaminuuttien kera on se, mitä Mälkiältä odotan tulevan aluksi. Sen jälkeen riippuu siitä, miten Toni ottaa haasteen vastaan.

Minä puolestaan odotan, että Ilves pelaisi mahdollisimman nopeaa ja kiekollista peliä. Sentterin on kyettävä antamaan Toni Rajalalle täyteen vauhtiin laitaan kiekko. Rajala on juuri silloin parhaimmillaan, kun saa laidan vierestä tehdä peliä tai käyttää hyvää liikettään ajaakseen maalintekopaikoille. Genoway on hieman siinä ja siinä onko hän sopiva sentteri Tonille, viime kauden pikavisiitillään Genoway tuppasi yksin kuskaamaan kiekkoa alhaalta ylös. Toisaalta Sakari Pietilän hyökkäyksiin lähdöissä jokainen pelaaja joutui improvisoimaan erittäin paljon, joten en antaisi tälle kauheasti arvoa.

Toivottavasti näkisimme hyökkäävää ja aloitteellista kiekkoa Ilvekseltä, liian monta kautta olemme yrittäneet sumputtaa keskialuetta ja kääntää nopeasti pystyyn. Ilves.comin puolella Jarkko Kauvosaari antaaa viitteitä tulevan kauden systeemeistä;
"Meillä on luistelu- ja kaksinkamppailuvoimaa, ja niitä hyödynnetään. Aktiivista ja aggressiivista joukkuetta vastaan on aina vaikea pelata, ja sellainen joukkue aiomme olla, vakuuttaa Kauvosaari.

Tuosta lauseesta on tietysti vaikea tehdä minkäänlaisia pelitavallisia päätelmiä, mutta jotenkin tuntuu että Ilves pelaa aika pelkistettyä kiekkoa tulevalla kaudella. Valitettavasti. Luotetaan kaksinkamppailuihin ja omista pois keinolla millä hyvänsä. Tämän jälkeen pyritään aktiivisesti luistelemalla karvaamaan kiekkoa pois vastustajan alueella ja riistoista iskemään maaleja. Tämä kaikki on vain spekulointia, mutta ottaen huomioon Mälkiän taustat niin saattaa käydä ettei Toni Rajala pääse käyttämään Ilveksen tulevan kauden pelitavassa kaikkia vahvuuksiaan 100% hyödyksi.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toivonen lähtee takaisin St. Louisiin. Korhosellako pitäisi ensi kausi pärjätä, vai etsiikö Hade korvaajan?

Vähän puskista tuli. Keklulla on ilmeisen kova luotto Toivosen kykyihin, koska tämä oli Ilveksessä jopa osittainen pettymys odotuksiin nähden. Laadukas vahti toki, mutta ei kuitenkaan dominoinut SM-liigassa, vaan oli pikemminkin samaa kauraa näiden lassiloiden ja tarkkien kanssa.

Toivosen palkkasummalla saataneen uusi kaveri melko helposti. Valitettavasti siirtokorvauksia ei ole ymmärtääkseni luvassa, koska Bruins on ne jo kertaalleen maksanut Kerholle.
 

Fordél

Jäsen
Jaahas, että heinäkuuta elellään ja ykkösveska puuttuu. En kyllä ymmärrä miksi Toivonen lähtee rapakon taakse, koska mahdollisuudet nykyisen kaksikon syrjäyttämiseen ovat varmasti aika pienet.

Kukahan sitten tulisi korvaamaan Toivosen? Aika vähissä ovat kotimaiset nimet tällä hetkellä. Liigasta vapaana on oikeastaan vain Oksa, joka ei nyt kauheasti nappaa. Ruotsin sarjoista löytyisi Myllyniemi ja onkohan Noronenkin vielä vapaana? Haiskahtaisi kyllä siltä, että uusi ykkönen on ulkomainen maalivahti ja eiköhän tuolta rapakon takaa joku löydy. Ellei sitten tuo Myllyniemi tule...
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Me on hävitty jne.

Tosin Urheilulehti tiesi jo vuosi sitten Toivosen lähtevän NHL:ään tai vähintään KHL:ään, eikä mies pelaisi Ilveksessä peliäkään. Niin vaan pelasi. Vahvistusta uutiselle odotellessa, adios.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Jos toteutuu niin maalivahdin hankkimisen ei pitäisi Toivosen palkalla olla liian kova haaste kun Eu-pelaajatkin ovat käytettävissä.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eivätkös Sulkanen ja Pätsi ole käytettävissä? Kyllä Korhosen kanssa heilläkin kauden pelaa siinä missä edellisetkin.
 

Fordél

Jäsen
Eivätkös Sulkanen ja Pätsi ole käytettävissä? Kyllä Korhosen kanssa heilläkin kauden pelaa siinä missä edellisetkin.

Pätsi on ainakin LeKin miehiä ja ihan sopimuspelaajana, ei laina-ukkona. Kyllä Ilveksen pitää saada vähän kovempi nimi Korhosen kaveriksi kun kumpikaan näistä.
 

Tipe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kädettömät pakit, hasardihankinnat & hukatut 87:t
Itse kuulin Toivosen lähipiiristä huhua jo pari viikkoa sitten, että St. Louis pohti vakavasti miehen roudaamista takaisin jenkkeihin. En tiedä sitten sen paremmin, että pitääkö Urheilulehden uutinen paikkaansa vai ei, mutta sen voi sanoa, ettei se aivan tuulesta temmattu kylläkään ole.

Toivonen itse oli kyllä keväämmällä vakavasti jäämässä Ilvekseen, sillä viihtyi kuulemma hyvin. Mies on kuitenkin St. Louisin omaisuutta ja Ilveksen kanssa voimassa oleva sopimus on tämän lähteen mukaan jonkinlainen "takasopimus" (en tiedä tarkalleen miten nuo sopimuskuviot tällaisissa tapauksissa meneevät), eli siis kaikki riippuu lopun kaiken St. Louisin tahdosta.

Toivottavasti Hannu jäisi tänne, toinen kausi voisi olla viime kautta onnistuneempi. Useinhan tosiaan ensimmäinen kausi jenkeistä paluun jälkeen menee pelaajalta pettymyksen nieleskelyyn.
 

mtuq

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse en kyllä keksi Bluesin osalta mitään käyttöä "toivotaan että tarttuu" Toivoselle, vaikkakin HIFK-fanina toki luotan Kekäläiseen.

Veikkaan, että Hannu lähtee vielä kerran rapakon taakse, pelaa farmissa enimmän ajan, mutta saanee muutaman näyttöpaikan ylhäällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös