Ilves kaudella 2008-2009

  • 405 658
  • 896
Tila
Viestiketju on suljettu.

Teela

Jäsen
Tapaus Nickersson:
Eli ajatukseni menee siten, että eikös olekin hassu arvostustaso SM-liigassa, kun parhaalla AHL-kaudella 0+3 pinnaa tehnyt ja noin 30 000 euroa siellä tienannut Matt on Suomessa niin kallis, ettei kotimaisilla seuroilla ole varaa maksaa Mattin palkan veroja. Onko kotimaiset seurat niin köyhiä, vai onko miehen hintalapussa hieman ylihintaa?

Laita nolla lisää tohon hintaan, jolloin ollaan lähellä sitä summaa jonka Matt tulevalle seuralleen kustantaa kaikkine sivukuluineen. Jokainen voi itse päättää onko seurat köyhiä vai miehen pyynnissä ylihintaa. Vaikka näkisinkin miehen mielelläni Ässäpaidasa, en tuolla hinnalla.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Laita nolla lisää tohon hintaan, jolloin ollaan lähellä sitä summaa jonka Matt tulevalle seuralleen kustantaa kaikkine sivukuluineen. Jokainen voi itse päättää onko seurat köyhiä vai miehen pyynnissä ylihintaa. Vaikka näkisinkin miehen mielelläni Ässäpaidasa, en tuolla hinnalla.


Veikkaanpa, että viime kesänä palkkapyyntö on saattanut olla kovaakin luokkaa, mutta päättyneen kauden aikana hän palasi kuitenkin Yyterin Zeuksen istuimelta takaisin keskinkertaisen ulkomaalaisvahvistuksen statukseen. Hänen edustamansa tyylisuunnan pelaajalle (fyysinen peruspakki ilman suuria hyökkäyspään vahvuuksia) ei myöskään ole niin huutavaa tarvetta yhdessäkään seurassa, että hänelle lyötäisiin paniikissa järjetön sopimustarjous kouraan.

Itselläni ei ole mitään sitä vastaan, että Nickerson jossain vaiheessa vielä esiintyisi Ilves-paidassa, mutta hintalappu pitää olla järkevässä suhteessa saatuun lisäarvoon. Ei siis kiekollisen kärkipakin palkkaa kakkosparin kaverille.
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
- Onko meillä nyt strategia, mitä seurataan vai onko vain yksi ylimenokausi Sakelle? Ilves on tehnyt kahdeksan uutta pelaajasopimusta ja vain yhdellä on vuotta pidempi sopimus. Vanhoistakin runkopelaajista vain Anttilan sopimus jatkuu ja hän lienee ensi kaudella muualla. Eli jos suuntastrategia on tämä, niin miksei useampia pidempiä sopimuksia? Ymmärrän toki, ettei Toivosta ja kumppaneita ole helppoa sitoa pidemmäksi. Tosin Jyväskylässä kysytään, että miksei muka ja tekivät kolmen vuoden pahvin liigan kärkipelaajan kanssa.

- Pelaajiston samankaltaisuus. Paljon "laput silmillä" rymisteleviä hyökkääjiä. Tosin täytyy sanoa, että valitun strategian mukaisia eli tällöin kysymyksen aiheena olisi tietenkin, pärjääkö ryminäkiekolla ja jaksetaanko sitä läpi runkosarjan.

Kunto se latasi taas täyslaidallisen terävästi ajateltua analyysiä. Olen oikeastaan kaikesta samaa mieltä, mutta kun pelkästään päätä nyökyttelemällä ei keskustelua synny, puutun ylläoleviin yksityiskohtiin.

Sopimukset ovat toki lyhyitä, mutta tilannehan on tällä hetkellä se, että vain osaa pelimiehistä sopimukset sitovat - eli niin kuin yllä Kunto itsekin toteaa että vain Anttilan sopimus jatkuu ja hänkin lienee ensi kautena muualla.

Voi täydellä syyllä kysyä, kannattaako todellisten huippujen kanssa laatia pitkiä papereita tilanteessa, missä ne NHL:n suhteen ovat yhtä tyhjän kanssa. Anttilan monivuotinen sopimus ei paljon Ilvestä lämmitä, kun mies suuntaa Atlantin tuolle puolen - ja samalla tavoin olisi ollut aivan turhanaikaista tehdä monivuotisia diilejä muutaman muunkin takuulla Amerikan ammattilaiskaukaloihin suuntaavan kanssa.

Ja sitten tuo toinen pointti:

Minusta on hyvä, että valitaan ensin selkeä strategia ja sitten siihen sopivat pelaajat. Moneen vuoteenhan tässä touhussa ei ole ollut johtoajatuksen poikastakaan.

On tietysti erikoista ottaa suunnaksi juuri ryminäkiekon tie aikana, jolloin tuomarilinjaa kiristetään, mutta se tie on nyt valittu - ja toimiessaan se on myös tie, millä voittoputkessa saadaan hyvin väkeä katsomoon.

Varmasti on niin, ettei koko pitkää kautta mikään porukka jaksa täysillä rymistellä, mutta paras puoli tässä on se, että jos rymistelemällä päästään pleijareihin kohtuullisista asemista, niin niissä kamppailuissa voi pitkän sarjan monissa taistoissa koeteltu palava taistelutahto tuoda kovastikin hyvää tulosta.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Voi täydellä syyllä kysyä, kannattaako todellisten huippujen kanssa laatia pitkiä papereita tilanteessa, missä ne NHL:n suhteen ovat yhtä tyhjän kanssa. Anttilan monivuotinen sopimus ei paljon Ilvestä lämmitä, kun mies suuntaa Atlantin tuolle puolen - ja samalla tavoin olisi ollut aivan turhanaikaista tehdä monivuotisia diilejä muutaman muunkin takuulla Amerikan ammattilaiskaukaloihin suuntaavan kanssa.

Joo eipä tästä oikein vääntöä saada aikaiseksi. Itse koin joukkueen rakentamisen heikoksi puoleksi sen, että 19 vakikokoonpanolaisen kanssa sopimus päättyy tähän kauteen, joten se laittoi minut miettimään, onko kyseessä sittenkään pidemmälle suunnatun strategian seuraaminen vai vain ylimenokausi Saken suuntaviivoilla. Jos strategiaa (eli rymistelykiekkoa) noudatetaan Ilveksessä pidempään, niin silloin on melko luontevaa odottaa jatkosopimuksia Järvisestä Marjamäkeen.

Pienen eriävyyden mielipiteesi haluan tarjota eli kysyit onko kovien miesten kanssa edes järkevää pyrkiä pidempiin sopimuksiin, jos paperit ovat yhtä tyhjän kanssa. Minusta on, sillä Venäjästä on kasvamassa lähes yhtä suuri uhka kuin NHL:stä. Sillä erotuksella, että Venäjä-pykälää ei vielä lue poikien soppareissa niin usein ja sieltä on tulossa seuroille aikamoisia lottovoittoja, jos sopimuksenalainen pelaaja halutaan naapuriin. Ruotsalainen Linköping sai noin 20 miljoonan kruunun potin, kun lainasi kaksi kovan luokan pelaajansa (Matias Weinhandl ja Tony Mårtensson) kaudeksi Venäjälle. Tätä vasten teoreettisessa ajatusleikissä, jos esim. nelikosta Platt, Tukonen, Toivonen tai Marjamäki yhdellä tai useammalla olisi pidempi sopimus, ei Ilves ainakaan tilanteessa häviäisi. Jos pelaaja ei kelpaisi maailmalle, niin jatko Ilveksessä voisi olla useamman mieleen, tai vastaavasti jos venäläinen oligarkki väkisin haluaisi Masin kaudeksi 2009-2010 Venäjälle, voisi olla mahdollisuus rahastukseen. Parin kovan luokan agentin kanssa kesällä jutellessa kävi ilmi, että he ovat tehneet kaikkien aikojen suurimmat sopimuksensa tänä kesänä Venäjälle. Pelkät allekirjoitusrahat ovat olleet huikeita. Jyväskylässäkin varmaan myhäillään vieläkin. Voihan tässä käydä niinkin, että Anttila valitsee kauden päätteeksi Magnitogorskin 1.5 miljoonaa euroa, Chicagon 0.5 miljoonan taalan sijasta (AHL-komennuksella 70 000 taalaa). Ja Ilves kuittaa vielä kipurahoja 0.5 miljoonan euron edestä. Mutta kärkipelaajan sitominen pidemmäksi aikaa on luonnollisesti monesta muusta seikasta kiinni kuin Ilveksen tahdosta. Mutta aina toki voi löytyä joku Jarkko Immonen tai Tuomas Pihlman, joka on valmis moiseen.

Toisaalta voi olla, että Ilves vaihtaa taas ensi keväänä suuntaa ja tätä vasten vuoden sopimukset olisivat täysin ymmärrettäviä. Jukka Rautakorpi on jättänyt pari edellistä seuraansa taloudelliseen pulaan vaatimalla ensin haluamilleen pelaajilleen pitkiä sopimuksia ja sitten on itse jättänyt seuran. Pelaajat eivät ole olleet uuden valmentajan mieleisiä ja seura on paininut kalliiden sopimusten kanssa.

Kokonaan toinen keskustelun aihe on sitten tämä räiskettä ja rytinää-kiekko. Kuten menneinä vuosina kirjoitin laajemmalti suomalaisen kiekon suuntaviivoista ja siitä, että jääkiekkoliiton edustajat ihannoivat Tomek Valtosen tapaisia kiekkoilijoita, kun samaan aikaan kansainväliset asiantuntijat puolestaan huokailivat, että Suomesta tulee pääosin 3-4 ketjun työmyyriä. Tosin he ovat myös kiitelleet suomalaisten työmoraalia. Minusta nykyaikaa kuvaa kuitenkin hyvin se, ettei Tomekista tullutkaan ensimmäinen detroitilainen vain läpi löi toisen koulukunnan kasvatti eli Valtteri Filppula. Tällöin väistämättä tulee mieleen, että Sakke on joko nero eli on aikaansa muutaman vuoden edellä ja näkee sen, että tämä suuntaus viekin parempaan tulokseen tai sitten vastaavasti hän on vain jämähtänyt siihen vanhaan koulukuntaan, joka ihastelee työmyyriä taitoniekkojen sijaan. Tunnollisten itseohjautuvien työmyyrien kanssa työskentely on kyllä mukavampaa.

Itse olen varmaan eniten puhunut strategian valinnasta ja sen noudattamisesta täällä. Nyt homma näyttää toimivan. Ilves on valinnut strategian ja Hade on sitä noudattanut hienosti. Joukkueen työmoraalin pitäisi olla huipputasoa ja jos jengi jaksaa pelata kovalla sykkeellä päätyyn heittäen ja ryskäten, niin kansa viihtyy, se on varmaa. Taklaaminen illasta toiseen vaatii fysiikalta paljon, mutta välipäiviä ei saa olla sillä, jos haalarimies ei töitä tee, näyttää suoritus silloin hampaattomalta.

Se ei varmasti ole yllätys, että itse pidän Ilveksen uutta strategiaa rohkeana. Olisin itse toivonut, että Ilves olisi ajanut 1-2 omaa nuorta hieman isompaan rooliin ja säästyneen rahan olisin sijoittanut kärkiosaamiseen. Mutta kun kiekossa tapahtuu loukkaantumisia kiihtyvällä tahdilla, voi toteutuma olla hyvinkin erilainen.

Kaiken kaikkiaan iso plussa joukkuerakentamisen loogisuudesta ja kaudestahan tulee valtakunnallisesti ajatellen tasaisuuden ansiosta ennakolta 2000-luvun mielenkiintoisin.
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pienen eriävyyden mielipiteesi haluan tarjota eli kysyit onko kovien miesten kanssa edes järkevää pyrkiä pidempiin sopimuksiin, jos paperit ovat yhtä tyhjän kanssa. Minusta on, sillä Venäjästä on kasvamassa lähes yhtä suuri uhka kuin NHL:stä. Sillä erotuksella, että Venäjä-pykälää ei vielä lue poikien soppareissa niin usein ja sieltä on tulossa seuroille aikamoisia lottovoittoja, jos sopimuksenalainen pelaaja halutaan naapuriin. Ruotsalainen Linköping sai noin 20 miljoonan kruunun potin, kun lainasi kaksi kovan luokan pelaajansa (Matias Weinhandl ja Tony Mårtensson) kaudeksi Venäjälle. Tätä vasten teoreettisessa ajatusleikissä, jos esim. nelikosta Platt, Tukonen, Toivonen tai Marjamäki yhdellä tai useammalla olisi pidempi sopimus, ei Ilves ainakaan tilanteessa häviäisi. Jos pelaaja ei kelpaisi maailmalle, niin jatko Ilveksessä voisi olla useamman mieleen, tai vastaavasti jos venäläinen oligarkki väkisin haluaisi Masin kaudeksi 2009-2010 Venäjälle, voisi olla mahdollisuus rahastukseen. Parin kovan luokan agentin kanssa kesällä jutellessa kävi ilmi, että he ovat tehneet kaikkien aikojen suurimmat sopimuksensa tänä kesänä Venäjälle. Pelkät allekirjoitusrahat ovat olleet huikeita. Jyväskylässäkin varmaan myhäillään vieläkin. Voihan tässä käydä niinkin, että Anttila valitsee kauden päätteeksi Magnitogorskin 1.5 miljoonaa euroa, Chicagon 0.5 miljoonan taalan sijasta (AHL-komennuksella 70 000 taalaa). Ja Ilves kuittaa vielä kipurahoja 0.5 miljoonan euron edestä.

Tämä Venäjä-aspekti on kyllä huomionarvoinen. Siinä voi tosiaan olla lottovoittoja tarjolla.

Kannattaa kuitenkin muistaa lottovoiton vastakohta: huippukaveri tekee kolmen vuoden sopimuksen ja rikkoo itsensä harjoitusmatsissa. Kolme vuotta kuluu vuoroon lasaretissa, vuoroon sairauslomalla, silloin tällöin puolikuntoisena kaukalossa ja niin pois päin... Mutta kärkipelaajan palkka juoksee - ja syö budjettia rotan lailla!

Muistetaan vielä sekin, että - niin kuin me molemmat tiedämme - kolmen vuoden sopimus, ei ole yhtä kuin kolme kertaa tämän vuoden palkka. Välttämättä ei olisi löytynyt rahaa kiinnittää kovin montaa kärkimiestä usean vuoden sopimuksilla.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itse olen varmaan eniten puhunut strategian valinnasta ja sen noudattamisesta täällä. Nyt homma näyttää toimivan. Ilves on valinnut strategian ja Hade on sitä noudattanut hienosti. Joukkueen työmoraalin pitäisi olla huipputasoa ja jos jengi jaksaa pelata kovalla sykkeellä päätyyn heittäen ja ryskäten, niin kansa viihtyy, se on varmaa. Taklaaminen illasta toiseen vaatii fysiikalta paljon, mutta välipäiviä ei saa olla sillä, jos haalarimies ei töitä tee, näyttää suoritus silloin hampaattomalta.

Aina yhtä ansiokkaiden kommenttiesi inspiroimana tuli mieleen ajatus: jospa tällä "työmoraali"-kampanjalla tavoitellaankin pitkän tähtäimen projektina juuri ammattimaisen huippu-urheiluhengen kotiuttamista aina niin laiskanpulleasta ja letkeästä kaverifiiliksistään tunnettuun ilvespesään? Kun niinimäkijääskeläiset ja muut harjoittelematta lahjakkaat on siivottu nurkista, on mahdollisuus rakentaa useamman vuoden jatkumo oikeasta tekemisen kulttuurista, mihin myös sisään otettavat junnut kasvatetaan. Onko tämä puhdasta toiveajattelua vai näkyisikö tuossa linjanvetoa?
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tällä hetkellä siis sopimuksenalainen SM-liigapelaaja ei voi kesälläkään siirtyä NHL:ään ilman liigaseuran suostumusta, vaikka (käytännössä kaikissa) soppareissa NHL-pykälät onkin.

Uskotko siis ihan vakavissasi että yhden esimerkin ottaakseni Ilves estäisi ensi kesänä Anttilan lähdön NHL:ään?
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Edellä mainittuun liittyen: NHL-seurathan ovat toistaiseksi pysyneet sanojensa takana ja kunnioittaneet pelaajien sopimuksia euroliigoihin. Case Radulovien lisääntyminen voi kuitenkin muuttaa tämänkin tilanteen ainakin venäläispelaajien osalta.

Koko IIHF:n kattavaa siirtosopimusta tuskin saadaan aikaan enää koskaan, mutta ihmettelen, miksei esim. SM-liiga ja Elitserien ole lähtenyt neuvottelemaan kahdenvälistä sopimusta NHL:n kanssa "siirtosopimuksettoman aikakauden" menettelymalleista.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Edellä mainittuun liittyen: NHL-seurathan ovat toistaiseksi pysyneet sanojensa takana ja kunnioittaneet pelaajien sopimuksia euroliigoihin. Case Radulovien lisääntyminen voi kuitenkin muuttaa tämänkin tilanteen ainakin venäläispelaajien osalta.

Koko IIHF:n kattavaa siirtosopimusta tuskin saadaan aikaan enää koskaan, mutta ihmettelen, miksei esim. SM-liiga ja Elitserien ole lähtenyt neuvottelemaan kahdenvälistä sopimusta NHL:n kanssa "siirtosopimuksettoman aikakauden" menettelymalleista.

Hyviä pointteja. Tätä samaa asiaa olen itsekin joskus ihmetellyt, että kieltääkö joku pykälä SM-liigaa ja Elitserieniä tekemästä oman sopimuksen NHL:n kanssa?

Lisäksi tuo HN:n pointti on se, mistä jokaisen liigaseuran tulisi tiukasti pitää kiinni. Eli jos suuri ja mahtava NHL-seura jonkun sopimuksenalaisen liigapelaajan haluaa, niin silloin siitä tulee maksaa.
Muistissa ovat yhä Rajamäen ja Niinimäen tapaukset. Niistä ei vissiin kovin paljon kostuttu?
 

Atte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves ja Tampere United
Koko IIHF:n kattavaa siirtosopimusta tuskin saadaan aikaan enää koskaan, mutta ihmettelen, miksei esim. SM-liiga ja Elitserien ole lähtenyt neuvottelemaan kahdenvälistä sopimusta NHL:n kanssa "siirtosopimuksettoman aikakauden" menettelymalleista.

Juuri Kummola ilmoitti pari päivää sitten, että Venäjää ja Tsekkiä yritetään vielä kerran saada mukaan, mutta ellei onnistu, on Ruotsin kanssa sovittu, että sopimus NHL:n kanssa tehdään heidän kolmen kesken. Oli sama haastattelu, jossa puhuttiin Skandinaavian liigasta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Omasta mielestä taistelee tiukasti liigan kovimman vahvistuksen tittelistä tullessaan.
Tulee vähän myöhässä, mutta ehdottomasti näin. Goren oli AHL:ssa kovan luokan voimahyökkääjä ja Moose-fanien suuri suosikki. Hän pääsi kokeilemaan välillä NHL:ssä (esimerkiksi 28 peliä kaudella 2005-06) ja siellä Goren olisi uskoakseni tällä hetkellä, jos hänen luistelunsa olisi yhtään parempaa. Hänellä on ehdottomasti NHL-tason laukaus (ranne on kovempi kuin monen liigapelaajan lyöntilaukaus), hän on erittäin vahva laidoilla, hän on hyvä pelintekijä, pelaa suoraviivaisesti ja fyysisesti ja osaa myös puolustaa.

Miehen heikkoutena on hieman puutteellisen lähtönopeuden lisäksi se, että hän on kahden ensimmäisen ketjun pelaajia ja hän ei ole vahvoista AHL-peleistä huolimatta kuitenkaan ihan riittävän hyvä NHL-tasolla kahteen ensimmäiseen ketjuun. Hän sai NHL:ssä näyttöpaikkoja, mutta joutui pelaamaan nämä melko pienessä roolissa ja paikoissa, joissa olisi pitänyt onnistua heti. Ei missään nimessä reilua Gorenia kohtaan, mutta se vaan on pelin henki.

Tullessaan Goren olisi varmasti kova vahvistus mille tahansa liigajoukkueelle ja taistelisi tosiaan liigan parhaimman ulkomaalaispelaajan tittelistä tosissaan. Kuten nimimerkki Rafael edellä kertoi, minäkin veikkaisin (edellyttäen, että Goren pelaisi "lainajaksolla" potentiaalinsa mukaisesti), että meillä kannattajilla tulisi ikävä Gorenia 12 pelin jälkeen, kun mies lähtisi tuossa vaiheessa pois. Sen verran laadukkaasta pelaajasta on nimittäin kyse hänen kohdallaan.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei ole olemassa mitään "nykyisiä korvauksia", kun ei ole voimassaolevaa siirtosopimustakaan.

Ilmaisin käsitykseni kieltämättä puutteellisesti, tarkoitin, että eikö edellisessä voimassaolleessa siirtosopimuksessa korvaus pitkälti perustunut pelattujen NHL pelien määrään?
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Juuri Kummola ilmoitti pari päivää sitten, että Venäjää ja Tsekkiä yritetään vielä kerran saada mukaan, mutta ellei onnistu, on Ruotsin kanssa sovittu, että sopimus NHL:n kanssa tehdään heidän kolmen kesken. Oli sama haastattelu, jossa puhuttiin Skandinaavian liigasta.

Katos vaan. Kyseinen nyanssi on päässyt ohi silmien.

Tämähän olisi pitänyt olla takataskussa vaihtoehto b:nä jo viime vuoden kevään neuvotteluissa, koska eri maiden kannat olivat hyvin pitkälti selvillä. Nythän on jo menetetty kahta kautta koskevat siirtokorvaukset.
 

Atte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves ja Tampere United
Katos vaan. Kyseinen nyanssi on päässyt ohi silmien.

Tämähän olisi pitänyt olla takataskussa vaihtoehto b:nä jo viime vuoden kevään neuvotteluissa, koska eri maiden kannat olivat hyvin pitkälti selvillä. Nythän on jo menetetty kahta kautta koskevat siirtokorvaukset.


Tossa on muuten linkki haastatteluun. Siirtokorvauksia käsitellään tuossa lopussa. En jaksanut eilen niin myöhään sitä etsiä.

http://www.ksml.fi/kiekko/uutiset/14-joukkueen-sm-liiga-saattaa-olla-liian-suuri(207817).ece
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kuten menneinä vuosina kirjoitin laajemmalti suomalaisen kiekon suuntaviivoista ja siitä, että jääkiekkoliiton edustajat ihannoivat Tomek Valtosen tapaisia kiekkoilijoita, kun samaan aikaan kansainväliset asiantuntijat puolestaan huokailivat, että Suomesta tulee pääosin 3-4 ketjun työmyyriä. Tosin he ovat myös kiitelleet suomalaisten työmoraalia. Minusta nykyaikaa kuvaa kuitenkin hyvin se, ettei Tomekista tullutkaan ensimmäinen detroitilainen vain läpi löi toisen koulukunnan kasvatti eli Valtteri Filppula. Tällöin väistämättä tulee mieleen, että Sakke on joko nero eli on aikaansa muutaman vuoden edellä ja näkee sen, että tämä suuntaus viekin parempaan tulokseen tai sitten vastaavasti hän on vain jämähtänyt siihen vanhaan koulukuntaan, joka ihastelee työmyyriä taitoniekkojen sijaan. Tunnollisten itseohjautuvien työmyyrien kanssa työskentely on kyllä mukavampaa.

Tästä aivan varmasti paikkansa pitävästä analyysistä nousi mieleen seuraava syy- ja seuraussuhteiden ketju.

1) Suomalainen kiekkokasvatus on pitkään suosinut näitä Tomek Valtosen kaltaisia työmyyriä.

2) Vaikka kansainvälinen kiekkoilu on viime vuosina alkanut kääntää huomionsa aivan erityyppisiä pelaajia kohtaan - kuvattakoon heitä vaikkapa taitokoulukunnan edustajiksi - niin eihän se muuta miksikään sitä tosiseikkaa, että

3) Suomessa rytistä-ja-rymistele -näkemyksen jo varhain omaksuneet pelimiehet ovat valtavana enemmistönä; ja siksi joukkuetta koottaessa saatavilla olevista lahjakkaista tyypeistä enemmistö edustaa juuri tämän kiekkoilukäsityksen omaavia urheilijoita.

4) Ilveksen valitsemaan strategiaan on siis voinut vaikuttaa paitsi päävalmentajan näkemys pelistä ja sen tulevaisuudesta, myös - ja ehkä ratkaisevasti - tarjonta. Taitopelaajia on paha ostaa, jos niitä ei ole kaupan!
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mr. Smithille ja Nuckille tarjoilisin hieman jäitä pipojen alle viilentämään odotuksia Gorenia kohtaan - sikäli, mikäli mies edes saapuu Tampereelle.
Totta, siksi kirjoitinkin viestiini tarkentavan lauseen "edellyttäen, että Goren pelaisi "lainajaksolla" potentiaalinsa mukaisesti". Hänen tilanteensa tulisi luonnollisesti olemaan erilainen kuin koko kaudeksi joukkueeseen sopimuksen tehneillä pelaajilla. Siksi häneltä ei voisi vaatia mitään mahdottomia, mutta jos Goren pelaisi potentiaalinsa mukaan, hänestä olisi varmasti Ilvekselle paljon hyötyä.

Siinä mielessä Gorenin onnistumista voisi vaikka vähän ennustaa hyväksi, että mies on hyvän asennepuolen pelaajia. Tämä ilmenee parhaiten kentältä, mutta myös pienemmistä asioista. Kun on tullut seurattua erilaisia farmipelaajia ja näiden liikkumista farmin ja NHL:n välillä, niin joidenkin kohdalla henkinen puoli pettää siinä vaiheessa, kun siirto NHL:stä AHL:aan tulee. Näissä tapauksissa pelaajat surffailevat kentällä joskus useitakin pelejä (Fedor Fedorov surffaili tosin parikin kuukautta ja sai joukkuekaverinkin lyömään tästä hyvästä), kunnes löytävät taas pelinsä.

Manitoba Moosen entinen valmentaja Alain Vigneault ja nykyinen valmentaja Scott Arniel ovat sen sijaan kumpikin kehuneet Goren asennepuolta näiden sarjaporrasliikkeiden aikana. Hänen pelissään ei monille pelaajille tyypillistä "sarjanollausta" huomattu. Tämä on mielestäni yleisesti ottaen hyvä merkki jokaisen pelaajan asenteesta pelaamiseen ja joukkueeseen.
 

juho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kannattaa kuitenkin muistaa lottovoiton vastakohta: huippukaveri tekee kolmen vuoden sopimuksen ja rikkoo itsensä harjoitusmatsissa. Kolme vuotta kuluu vuoroon lasaretissa, vuoroon sairauslomalla, silloin tällöin puolikuntoisena kaukalossa ja niin pois päin... Mutta kärkipelaajan palkka juoksee - ja syö budjettia rotan lailla!
Mistä hyvästä seura maksavat kovia vakuutusmaksuja? Onko vakuutuksissa yleensä joku raja paljonko ne korvaavat? Jos ei, seuroillahan ei pitäisi periaatteessa olla mitään syytä valittaa kalliiden pelaajien loukkaantumisesta. Tietysti on selvää, että kesken kauden tapahtuneessa loukkaantumisessa pelkkä pelaajan säästynyt palkka ei välttämättä paljoa lämmitä, kun korvaavaa pelaajaa ei ole helppoa löytää, ainakaan samaan rahaan. Mutta mikäli kyseessä on useamman vuoden sopimus, eikä pelaaja sätki kentällä buranan voimalla, ei hän kai rasita joukkueen budjettia?
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mistä hyvästä seura maksavat kovia vakuutusmaksuja?

Vakuutusmaksujahan on nostanut aivan hurjalla tavalla nämä hankalat tilanteet, missä erinomaista palkkaa ansaitseva - sanotaan nyt vaikkapa 24-vuotias - pelimies loukkaantuu pahasti ja hän sitten nauttii sitä täyttä vakuutusturvaa hamaan loppuun saakka.

Tästähän on tehty vastaehdotuksia, missä turvaa pyrittäisiin rajaamaan lyhyemmäksi ajaksi...
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä rasittaa. Ja rajusti.

Kelan sairauspäivärahat tulevat ymmärtääkseni työnantajalle, jos se maksaa loukkaantuneelle pelaajalle sairausaikana palkkaa ja vakuutuksen kautta pitäisi korvaukset hoitokuluja tms. kattamaan, joten jääkö tällaisessa tilanteessa tappioksi muuta kuin seurojen (yleensä) maksamat vakuutusmaksut sekä sairauspäivärahojen ja palkan erotus?
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Vakuutusmaksujahan on nostanut aivan hurjalla tavalla nämä hankalat tilanteet, missä erinomaista palkkaa ansaitseva - sanotaan nyt vaikkapa 24-vuotias - pelimies loukkaantuu pahasti ja hän sitten nauttii sitä täyttä vakuutusturvaa hamaan loppuun saakka.

Tästähän on tehty vastaehdotuksia, missä turvaa pyrittäisiin rajaamaan lyhyemmäksi ajaksi...

OT, mutta tuli tästä mieleen, että mites toi Haden tilanne sitten kun mies joutui jättämään pelaajauran kesken klesan selän takia, niin onko joku taho (Kela, vakuutusyhtiö?) maksanut hänelle korvauksia? Ja kuinka pitkään sitä korvausta saa? 35-vuotiaaksi? Vai 42? Sen ikäisenähän Ilveksessä on vielä pelattu huipputasolla.
 

Mr_T

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kelan sairauspäivärahat tulevat ymmärtääkseni työnantajalle, jos se maksaa loukkaantuneelle pelaajalle sairausaikana palkkaa ja vakuutuksen kautta pitäisi korvaukset hoitokuluja tms. kattamaan, joten jääkö tällaisessa tilanteessa tappioksi muuta kuin seurojen (yleensä) maksamat vakuutusmaksut sekä sairauspäivärahojen ja palkan erotus?

Uskoisin jatkuvasti loukkaantuneena olevan huippupelaajan kuormittavan seuran taloutta melko merkittävästi. Seura maksaa joka tapauksessa sivukulut, oli pelaaja loukkaantuneena tai ei. Lomia taitaa myös kertyä aivan normaalisti myös vempalla olevalle pelaajalle.

Kelan korvaama määrä lienee 30 - 40 % kokonaiskustannuksista. Mikäli tilanne on vieläpä sellainen, että seura on sitoutunut maksamaan myös pelaajan verot, Kelan osuus kustannuksista on vielä pienempi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös