Ilves-Hockey Oy:n tulevaisuuden näkymät

  • 557 376
  • 1 593

HärmänSusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tästä naapurista haluan kommentoida sen verran, että onhan Ilveksellä mennyt hommat reilusti parempaan suuntaan. Alkukausi meni erittäin hyvin ja hienoa, että meni. Mitä olen vuosia Ipaa seurannut, niin nyt johdossa ei ole turhia haihattelijoita, vaan ehkä enemmänkin pragmaatikkoja, jopa kunnon konservatiiveja. Eli ei hötkyillä, vaan rakennetaan talous edellä fanien kannalta ehkä tuskastuttavankin hitaasti.

Itse olen tykännyt siitä, että pohjia rakennetaan viisaasti ja tuntuisi siellä olevan ajatustakin. Verrokkina vaikka Ässät, joiden tekemisessä on puuttunut punainen lanka täältä Pirkanmaalta katsottuna, samanlaista hurlumhei-meininkiä ja pelkoa tulevasta en koe Ilveksen fanien perseiden alla olevan.

Ehkä haluan sen sanoa, että tulevina vuosina alkaa minuakin kylmäämään se, että Ipalla on nousun aika alkanut ja se tietää tiukkaa vääntöä ja tappionkin mahdollisuuksia Tapparan fanille. :-)
 

Hakanen

Jäsen
Ylläoleva @-One- kirjoitus tyydyttää, siitä kiitokset kirjoittajalle. Hyvin järkeenkäypää analysointia.

Kuulemani mukaan, usealta taholta, ongelma on meidän toimitusjohtajassa. Ikuinen Sulo Vilen odottaen pelaajamarkkinoilla ”hyvää halvalla”. Ei puhu eikä puhise. Ei käy asiakkaissa mutta nauttii yllättäen hallituksen täydellistä luottamusta? Jotenki tuo hallitus tuntuu kehräävältä kissalta, sinänsä ei mitään uutta.

Mitä pitäs tehdä? Jos hankitaan kärkiosaamista niin sehän välillisesti auttaisi KooVeeta minkä tärkeä pysyä Mestiksessä,
 

Hakanen

Jäsen
Foorumilla kohtuu luotettava kirjoittaja kertoo Ilveksen velkamäärissä ja maksuaikatauluissa olevan epäselvyyksiä.

Joku lainoittaja on suututettu niin että lainan eräpäivän (lähitulevaisuudessa?) jälkeen ulosottaja tulee vierailulle. Tyypilliseen tapaansa vihjaus jätetään tälle tasolle sekaannusta tuomaan. Huolestuttava asia mutta sopii pelaajabudjetin passiiviseen käyttöön, nähtävästi totta tämän suututetun sanotut toimenpiteet, ulosotto ...

Samainen luotettava lähde puhuu myös omalla kielellään uudesta velasta jonka uusi johto olisi ottanut mutta samantien riitauttanut? Tuntuu oudolta. Onko Jalo nostellut uusia lainoja jota viisaampi hallitus on ryhtynyt oitis purkamaan?
 

Mary Mackey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nimimerkki @Hakanen ei selvästikään osaa lukea eikä ainakaan referoida tekstejä. Kannattaisi siis pitää ns. turpansa kiinni.

Yhtään lainaa ei ole menossa ulosottoon. Eikä uusi johto ole ottanut mitään uutta velkaa. Yhtiöllä on erimielisyyksiä tietystä tase-erästä ulkopuolisen tahon kanssa, mutta se ei ole Ilveksen talouden kannalta fataalia.
 

Hakanen

Jäsen
Olen hyvin herkeämättä kannustanut Ilvestä läpi Vinnien mustan aikakauden, sen johdosta odotan auringon nousevan uuden johdon kautta. Taannoin suutahdin ja haukuin Jalon kun nimipelaajia ei tullut tahtiin kuin odottelin mutta ymmärrykseni on parantunut. Tai sitten ei.

Foorumilla oli selitystä vahvistusten tulemattomuuteen kun tämä luotettava kirjoittaja avasi velkatilanteen johtavan puolen miljoonan lainojen erääntymiseen 2018 lopulla. Joku näistä lainoittajista oli kyllä tämän foorumin samaisen Mary Mackey nimimerkin mukaan suututettu niin pahasti että ulosottoon mennään. Siksipä tässä kynsiä joulunpyhät on pureskeltu milloin pamahtaa. Nythän tilanne alkaa näyttämään paremmalta, ei pamahtanut ulosotto ja luotettava kirjoittajakin puhuu ettei lainottajat nyt niin suuttuneita olekkaan kuin hän alunperin on puhunut. Hyvää huttua.

Pelaajapuolella täytynee sitten olla varovaisia odotuksissa edelleen. Foorumin ylläpitäjä vahvistaa Maryn aloittamat johdatukset missä ex-pääomistaja Vinnie hakee Ilvekseltä rahaa omaan taskuunsa. Haastavaa on Ilves-kissan jaloillaan seistä kunmaailman suurin Ilves-fanikin haluaa vetää mattoa alta.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Pelaajapuolella täytynee sitten olla varovaisia odotuksissa edelleen. Foorumin ylläpitäjä vahvistaa Maryn aloittamat johdatukset missä ex-pääomistaja Vinnie hakee Ilvekseltä rahaa omaan taskuunsa. Haastavaa on Ilves-kissan jaloillaan seistä kunmaailman suurin Ilves-fanikin haluaa vetää mattoa alta.

Enää puuttuu, että Talous-Esa mainitaan jossain viestissä. Mene pois, pimeä menneisyys.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eiköhän riitä, että sonnanpöyhintä ja salaliittojen keksiminen sun muut kuvitelmat ja tiedän mutten kerro- jutut pidetään siellä yhdellä foorumilla. Halukkaat voivat seurata sieltä tarinan etenemistä. Jos tämän ketjun asiat saataisiin pysymään enemmän tosiseikkojen eikä arvailujen varassa.
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eiköhän riitä, että sonnanpöyhintä ja salaliittojen keksiminen sun muut kuvitelmat ja tiedän mutten kerro- jutut pidetään siellä yhdellä foorumilla. Halukkaat voivat seurata sieltä tarinan etenemistä. Jos tämän ketjun asiat saataisiin pysymään enemmän tosiseikkojen eikä arvailujen varassa.

Olen täysin eri mieltä. Jos viittaat niihin totuuksiin, jotka jokainen saa eteensä seuraamalla pelejä ja lukemalla haastatteluja lehdistä, niin voidaan esittää kysymys, että miksi tämä foorumi edes on olemassa. Juuri siksi, että noihin totuuksiin saadaan vielä vähän jotain lisää, vaikka se sitten välillä olisikin aivan tuulesta temmattua. Siksi tätä kiinnostaa lukeakin.
 

Hakanen

Jäsen
Tuolla ilvesfoorumilla on suuria ylläpidollisia ongelmia mitkä eivät pahemmin lisää kiinnostusta kirjautua kyseiselle sivustolle..

Siellähän sivuston moderaattori (ylläpitäjä) retostelee omissa mielipidekirjoituksissaan tietävänsä henkilöt foorumilla olevien nimimerkkien takana. Näinhän se asia on ja pitääkin olla kun modella on oltava pääsy käyttäjätietoihin mihin normikirjoittajat eivät pääse. Moderaattorin tehtävä on kuitenkin erittäin vaativa, luottamuksellinen ja vastuullinen. Yhdenvertaisuuttakin keskusteluissa pitäisi ylläpitää. Seuratessani ilvesfoorumin moderaattorin kirjoituksia, esim. aihe Ilves & Media sivut 262-264, niin koen moderaattorin väärinkäyttävän asemaansa ja olen jyrkästi eri mieltä hänen antamista ohjeistuksista. Hänhän käytännössä kehoittaa ihmisiä hankkimaan vale-identtiteetin ja sitten vasta kirjautumaan foorumille. Kun moden rima on näin alhaalla, uskon tällaisen tasapainoisemman ylläpidon (kuten Jatkoaika) olevan paljon turvallisempi ja henkisesti rikkaampi paikka vaihtaa mielipiteitä. Täällähän porukkaa on enemmänkin jolloin heikolla jäällä asiaa puhuvat tuuppaavat siirtymään noihin fake-promotion palstoille.

Lopuksi nuo ilvesfoorumin moden ohjeet jäivät vajaaksi. Kertokaas tietävämmät miten näitä hänen neuvomiaan tekaistuja identiteettejä tehdään tai mistä niitä saa? Ovatko ne ilmaisia?
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
On sen verran hervotonta tarinaa taas, että korjaus lienee paikallaan.

Siellähän sivuston moderaattori (ylläpitäjä) retostelee omissa mielipidekirjoituksissaan tietävänsä henkilöt foorumilla olevien nimimerkkien takana. Näinhän se asia on ja pitääkin olla kun modella on oltava pääsy käyttäjätietoihin mihin normikirjoittajat eivät pääse.

Kyse on yhdestä henkilöstä, ei monikko. Kyseinen nimimerkki on kirjoittanut asioita, joiden perusteella voi yhdistää nimimerkin henkilöön. Kyseinen nimimerkki tietää, että hänen henkilöllisyyttänsä ei ole selvitetty käyttäjätietojen kautta. Nimimerkkiä ei ole liitetty oikeaan nimeen eikä edes vihjailtu suuntaa.

Moderaattorin tehtävä on kuitenkin erittäin vaativa, luottamuksellinen ja vastuullinen.

Näin on. Kymmenes vuosi lähti juuri käyntiin. Tänä aikana nolla henkilötietovuotosyytöstä ylläpidon suuntaan.

Yhdenvertaisuuttakin keskusteluissa pitäisi ylläpitää.

Siksi moderaattorit osallistuvat keskusteluihin omilla nimimerkeillään.

Seuratessani ilvesfoorumin moderaattorin kirjoituksia, esim. aihe Ilves & Media sivut 262-264, niin koen moderaattorin väärinkäyttävän asemaansa

Missä kohtaa?

ja olen jyrkästi eri mieltä hänen antamista ohjeistuksista. Hänhän käytännössä kehoittaa ihmisiä hankkimaan vale-identtiteetin ja sitten vasta kirjautumaan foorumille.

Kirjoitin, että saa rekisteröityä tekaistulla identiteetillä. Ihmisten pitää voida kirjoittaa täysin anonyymisti. On hyväksyttävää rekisteröityä nimimerkillä Matti Meikäläinen ja sähköpostiosoitteella matti.meikalainen@hotmale.com

Tekaistu identiteetti on eri asia kuin identiteettivarkaus.

Foorumille rekisteröityy tai jättää rekisteröitymättä. Vakavia syytöksiä en jätä oikomatta.
 
Viimeksi muokattu:

Tori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Näyttäisi keskustelu hieman etääntyvän itse otsikosta niin vaihteeksi hieman aiheesta, eli Ilves Hockey Oy:n tulevaisuuden näkymät.

Kun puhutaan IH Oy tulevaisuuden näkymistä niin Kansi Areena nousee oitis mieleen. Sinne mennään ja nähtävästi kaksi kautta vielä Hakametsässä mistä olisi kiva lähteä kunniakkain tuloksin. Jalo antoi ymmärtää että Ilveksen vertailukelpoinen liikevaihto kasvaa tänä vuonna yli 10% eli mennään viimekauden 5,4me kohti 6,0me:n ylitystä. Tällä vertailukelpoisella liikevaihdolla tarkoitan sitä, missä Ilveksen kohdalla verrataan viimekauden ruonkosarjaan päättyvää liikevaihtoa tämän vuoden vastaavaan. Näin ainakin Jalon puheista ymmärsin ettei hän edellyttänyt PlayOff-sijoitusta tuon 6,0me liikevaihdon ylitykseen. Pidän tässä mielessä Ilveksen liikevaihdon kasvua todella vahvana, kenties kovimpana koko Liigassa, mutta tästähän saamme parempaa ymmärrystä kun syksymmällä alkaa taloustuloksia tulla ulos poislukien Rauman Lukko.
 
Viimeksi muokattu:

Hakanen

Jäsen
Therveiset Floridasta Ilves-kansa. Hienosti on kiekko liikkunut vaikka tappion miekkaa nieltiinkin tänään, onhan se terävä purtavaksi tuottaen pahaa oloa. En oo kerenny omin silmin näkemään tätä uutta Hasekkia, kiitän vaan nöyrästi ku tällainen on tolppien väliin saapunut.

Kiukkua syksyn purin ku mua harhaan johdettiin, sitten on selvinnyt että Mary ja HeGe ajaa Ilvestä alas muttei me enään siitä välitetä vaan palaan Hakametsään selkä palanneena jo HPK peliin. Tuonkin täältä mukanani itse Dounald Duckkin, kaippa se tuomaroida osaa ku tänään nuo palkitut seeparat veti aika vihkoon ...
 

Hakanen

Jäsen
Oon turhan väritön maskotiksi vaikkakin selkäpinta on hetkellisesti mamun musta ja vatsa vaalea kuin Lapin talvi. Nenän punotusta pitää ruveta laskeen loman jäljeltä vaikkei mieli tekis kun juomalasit pitäs jättää täyttämättä ja panna ranne jäähylle. Täällä Floridassa on nähny monenlaista hiihtäjää, ei tosin norjalaisia, mutta yössä viihtyviä pitkän matkan lykkijöitä ja syövät tex-mexiä. Kaikilla viikset. Kerran jouduin tekemisiin heidän kanssaan ja tää yks 165 senttinen mursunviiksi heitti kallonsa takaviistoon saadakseen näkökontaktin minuun. Sit se sano niin painavaa että hoksasin GeneMattille ja Parikalle tarvittavan pitkää pahvia. Matkailu opettaa mut mää unohan aina nää opit vauhdilla ja rymyän ku rymyän.
 
Viimeksi muokattu:

Tori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ehkäpä sopivaa uutista tähän tulevaisuuden näkymät ketjuun, Jalo ennakoi Iltalehdessä vahvaa taloudellista tulosta Ilvekselle. Kun vuosikymmeniä tehtiin negatiivista tulosta niin yllättävän hyvin näyttää kurssi kääntyvän uuden johdon voimin. Vahva liikevaihdon kasvu ajaa eittämättä Ilvestä kohti parempia urheilullisia sijoituksia. Tuon liikevaihdon kasvun tulkitsen ennakoidusta positiivisesta tuloksesta pohjautuen 6me kulubudjettiin, vertailukohtana oli viimekautinen 5.4me.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ehkäpä sopivaa uutista tähän tulevaisuuden näkymät ketjuun, Jalo ennakoi Iltalehdessä vahvaa taloudellista tulosta Ilvekselle. Kun vuosikymmeniä tehtiin negatiivista tulosta niin yllättävän hyvin näyttää kurssi kääntyvän uuden johdon voimin. Vahva liikevaihdon kasvu ajaa eittämättä Ilvestä kohti parempia urheilullisia sijoituksia. Tuon liikevaihdon kasvun tulkitsen ennakoidusta positiivisesta tuloksesta pohjautuen 6me kulubudjettiin, vertailukohtana oli viimekautinen 5.4me.
Ilvesfoorumilla olleiden tietojen mukaan osakaskokouksessa kerrottiin runkosarjan liikevaihdoksi 6.3 miljoonaa (ilmeisesti NHL-korvaukset mukaan laskettuna). Playoffien kanssa odotan tuon nousevan yli 6.5 miljoonan, ja olettaen että kulubudjetissa on pysytty (pl. playoffien kulut), odotan 300-500 kilon voittoa.
 

Hakanen

Jäsen
Ei pitäisi Jalon tässä vaiheessa rummuttaa vahvaa taloudellista tulosta kesken tilikauden kun samanaikaisesti "Maailman Suurin Ilves-fani" kurkkii nurkan takana mistä rahastaa lisää.

Tulee mieleen Simpsonit. Homerilla menee hyvin jolloin Monotogomery Burns jo hieroo käsiään miten sen idiootin saa ruotuun, neuvonantajana luonnollisesti aina tunnollinen Mr Smithers a'ka Jääskeläinen ...

Vilpittömästi toivon olevani väärässä mutta foorumin tietojen pohjalta hait uivat Ilveksen ympärillä.
 

Optimisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ei tarvitse MSIF:n paljoa Aamulehteä tai Iltalehteä väijyä tietääkseen, että Ilves tasapainottaa talouttaan vauhdilla. Sen verran vielä löytyy jo pelkästään närpiöläiselle lojaaleja lakeijoita. Ja eiköhän tuolla vielä tuloslaskelmakin käsissä pysy.

300-500k€:n tulos kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta (mitä se onkin), mutta edelliskautta isompi luku viivan alla on hyvinkin mahdollinen. Ja se ei ole huonosti se. Liikevaihdon kasvu on kuitenkin se tärkein mittari, kun lähestytään ajallisesti Keskusareenaa.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jalon lausunnon pohjalta 160k€ voitto on siis minimi eli olisiko haarukka sitten noin 200k€ - 350k€? Vielä ei osaa lukea Ripan tulosennakoita, että ovatko ne varovaisia, optimistisia vai realistisia. Honkalehto ilmoitti julkisuuteenkin vielä 4 kk tilikauden päättymisen jälkeen tappiot reilusti alikanttiin ja kesken kauden ne sitten heittelivätkin parhaimmillaan yli puoli milliä pieleen. Tilikautta on jäljellä vielä kuukausi.

NHL-korvaukset ja tv-rahat ovat olleet menobudjettia suunnitellessa tiedossa, joten tätäkin vasten on sitten osattu rakentaa yhteistyötä mm. KOOVEE:n ja Kaupin kanssa. Mielenkiintoista olisi tietää, mikä on KOOVEE-yhteistyön kustannus Ilvekselle. Tällä kaudella yhteistyötä hyödynnettiin ainakin kohtalaisesti, mutta jatkossa tuon osuus korostuu, mikäli Ilves onnistuu haalimaan itselleen junnulupauksia ulkoapäin. Oma junnutuotanto sakkaa ainakin hetkeksi ja tarvitsemme Matinpalon tapaisia hankintoja. Toki Matinpalo nappasi ansiokkaasti paikan pelaavasta kokoonpanosta.

NHL-korvauksista osaa menee, kuten kuuluukin, Ilves ry:lle. Toivottavasti sielläkin osataan sijoittaa tulevat rahat mm valmennukseen.

En voi olla vieläkään olla ihmettelemättä, että minne Ilveksen rahat valuivat Jalon aikakausien välissä. Pudotuspelituloja ei ole paljon tullut tässä välissä, mutta siirtokorvauksia on tuloutunut kiitettävästi tuona ajanjaksona. Uskaltaisin sanoa, että ollaan oltu siirtokorvauksissa Liigan TOP-5:ssa. Ja niinäkin kausina, kun on tullut molempia (NHL-, ja pudotuspelituloja) on pupellettu isojakin tappioita.

Imagollinen nousu on ollut huipputasoa. Aika harvassa ovat mediassa olleet negatiiviset kirjoitukset Ilveksestä viimeisen kahden vuoden aikana. Vetovoiman näkökulmasta tärkeintä on, miten Ilves nähdään ulkopuolisen silmin. Lähes poikkeuksetta - ellei jopa poikkeuksetta - Ilveksen urheilullinen nousu varteenotettavaksi seuraksi noteerattiin puolueettomien kiekkotoimittajien tahoilta. Urheilullista menestystä katsotaan luonnollisesti ensisijaisesti sijoitusten perusteella. Ammattilaiset (valmentajat ja pelaajat) noteeraavat sitten lisäksi muitakin asioita, jotka nostavat Ilveksen tämän kauden arvoa. Jotain on joukkueen tekemisessä mennyt oikein, kun esimerkiksi kauden lopussa aikavälillä 8.3 -27.3 Ilves pelasi 19 päivän sisällä 11 ottelua, joista neljä viimeistä Liigan runkosarjan ylivoimaisesti voittanutta Kärppiä vastaan. Liike oli hyvällä tasolla ja jotkut pelaajat urakoivat valtavia peliminuutteja pelaten kovalla tasolla.

Vetovoima näkyy siirtomarkkinoilla jo osittain. Ensimmäistä kertaa Ilves oli markkinoilla muiden kanssa samaan aikaan, mutta myös parantuneella imagolla (mm. ensimmäinen liikevoitto takataskussa pitkään aikaan). Ilves ei tietenkään ole lähelläkään siirtomarkkinoiden kovimpia rohmuja, mutta ehkä keskikasti alkaa olla näpeissä. Perinteisesti Ilves on ollut siirtomarkkinoiden häviäjä (varsinkin Liigan sisällä), mutta tällä kertaa tulemme olemaan voiton puolella.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
NHL-korvauksista osaa menee, kuten kuuluukin, Ilves ry:lle. Toivottavasti sielläkin osataan sijoittaa tulevat rahat mm valmennukseen.
Tämä on muuten erinomainen huomio, en ainakaan itse ole tullut asiaa ajatelleeksi. Onko tietoa, millainen tuo jakosuhde on?

Muutenkin olisi tosiaan mielenkiintoista tietää, miten paljon tällä kaudella on laitettu ekstraa juurikin esimerkiksi Kauppiin ja KOOVEEseen. Menobudjetin ylittäminenhän ei tosiaan tarkoita välttämättä huonoa taloudenpitoa (jos liikevoitto on silti satoja tuhansia), vaan taustalla voi olla järkevää rahan investointia tulevaisuutta silmällä pitäen. Tästäkin huolimatta veikkaan edelleen, että voittoa tulee >300k.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämä vuosi on paketissa ja ensi kauden pohjat myös hyvin pitkälle rakenneltu. Ilveksen seuraava iso haaste ajoittuu ensi syksyyn, kun seuraavaa päävalmentajaa kaudelle 20-21 kartoitetaan. Pohjat eivät vielä kestä tässä kohtaa epäonnistunutta valmentajavalintaa ja jos viimeinen Hakametsän kausi on kentällä pettymys tulee areenastartista haasteellinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös