-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onkohan kukkaan samaa mieltä että kaipa meidänki pitäs se pelaajabudjetti käyttää siten että selkee runko olis kasassa toukokuussa kuten meidän strategiasijoituksilla olevilla joukkueilla? Jotenki tuo johtomme laskee ylisuorittajien varaan ja kokee olevansa onnistunut ku ollaan halvin joukkue. Tämäkö on se sapluuna millä mennään? Tosin lotossakin on voittajia mutta luulin uuden johdon rakentavan kestävää urheilutoimintaa eikä juhlia baarissa positiivista tulosta ku ollaan ensimmäisiä kesälomalaisia.
Tottakai rungon pitää olla kasassa jo toukokuussa. Niinhän se Ilveksellä olikin, rahaa jätettiin jemmaan vain kahta vahvistusta varten. Samoin tekee kaikki muutkin, ei kukaan polta pelaajabudjettia loppuun toukokuussa koska aina saattaa tulla loukkaantumisia / avainpelaajien floppeja. Ilveshän on ollut siinä mielessä onnekas tällä kaudella, että Suomen loukkaantumista lukuunottamatta merkittäviltä poissaoloilta on vältytty. Jos yksikin joukosta Ruotsalainen/Tamminen/Laaksonen/Parikka olisi ollut kuukauden sivussa, tai Suomen lisäksi toinenkin kärkilaituri samaan aikaan pois, niin luultavasti paikkaaja olisi hommattu. Barker oli ihan ok haku, mutta floppasi - eiköhän tuonne puolustukseen joku hankinta vielä tehdä.

Ei tämän kauden joukkueenrakennuksen ongelma ole ollut se, että rahaa on jätetty jemmaan, vaan se, että ulkoa tuodut "runkopelaajat" eivät ole onnistuneet toivotulla tasolla Antosta, Miehoa ja Salmelaa lukuunottamatta. Leimu, Savilahti, Ahtola, Halmo, Generous - he ovat niitä, jotka hommattiin tänne runkoa muodostamaan, mutta joista ainoastaan Halmo pärjää tällä hetkellä liigavauhdissa. Eikä Halmonkaan kohdalla hinta/laatu mitä todennäköisemmin kohtaa nykyesityksillä.

Ainahan osa hankinnoista floppaa, mutta vaikea on liigassa onnistua jos viisi kahdeksasta epäonnistuu. Varmaan osasyy on ollut Ilveksen epävarma taloustilanne (ennen positiivisen tuloksen julkistamista kesällä) ja sitä myöten heikompi maine pelaajamarkkinoilla, mutta en mä synninpäästöä anna varsinkaan Leimun, Ahtolan ja Generousin hankinnoista. Vastaavasti toki Antosen ja Salmelan kohdalla täytyy kehua hyvistä löydöistä.
 
On vain yksi... #41

Yksi seura, Tampereella, se on Ilves ainiaan.

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Jep, vaikea on kyllä siitä johtoa syyttää, etteikö runko olisi ollut ajoissa kiinnitettynä, ei ole tainnut juuri ikinä ollut noin aikaisin valmiina. Ja samaa tahtia on jatkettu myös ensi kautta silmällä pitäen, etenkin hyökkäys on hyvällä tolalla jo ensi vuodeksikin. Puolustus ja maalivahtiosasto toki ovat auki vielä. Puolustukseen tullee kyllä muutoksia ensi kaudeksi ja samoin maalivahtiosastolle. Heleniuksen sopparia kyllä voisin jatkaa.

Mutta juu, pointtina kuitenkin että hyvin on tuolla saralla johto hoitanut. Ja reaktiovaraa kaiketi pitäisi vielä olla ja toivottavasti laadukkaita ukkoja myös tulisi kääntämään tätä alamäkeä.
 
7.2.2017 Uusi Ilves

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Runkohan oli ajoissa kiinnitetty, mutta valitettavasti kokeneen kaartin osalta käsittämättömillä palikoilla. Onneksi toivotaan toivotaan -osastolta löytyi ennakkoluulotonta energiaa jolla alkukausi klaarattiin hienosti. Marraskuun pimeydessä tarvittaisiin nyt niitä kokeneita kavereita kantamaan joukkuetta, mutta kiinnitettyjen yksilöiden taso ei valitettavasti oikein riitä. Mutta joukkuepelihän tämä on, toivotaan että huumori ja rentous tekemiseen vielä ennen joulutaukoa löytyy.
 

HärmänSusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tästä naapurista haluan kommentoida sen verran, että onhan Ilveksellä mennyt hommat reilusti parempaan suuntaan. Alkukausi meni erittäin hyvin ja hienoa, että meni. Mitä olen vuosia Ipaa seurannut, niin nyt johdossa ei ole turhia haihattelijoita, vaan ehkä enemmänkin pragmaatikkoja, jopa kunnon konservatiiveja. Eli ei hötkyillä, vaan rakennetaan talous edellä fanien kannalta ehkä tuskastuttavankin hitaasti.

Itse olen tykännyt siitä, että pohjia rakennetaan viisaasti ja tuntuisi siellä olevan ajatustakin. Verrokkina vaikka Ässät, joiden tekemisessä on puuttunut punainen lanka täältä Pirkanmaalta katsottuna, samanlaista hurlumhei-meininkiä ja pelkoa tulevasta en koe Ilveksen fanien perseiden alla olevan.

Ehkä haluan sen sanoa, että tulevina vuosina alkaa minuakin kylmäämään se, että Ipalla on nousun aika alkanut ja se tietää tiukkaa vääntöä ja tappionkin mahdollisuuksia Tapparan fanille. :-)
 

Hakanen

Jäsen
Ylläoleva @-One- kirjoitus tyydyttää, siitä kiitokset kirjoittajalle. Hyvin järkeenkäypää analysointia.

Kuulemani mukaan, usealta taholta, ongelma on meidän toimitusjohtajassa. Ikuinen Sulo Vilen odottaen pelaajamarkkinoilla ”hyvää halvalla”. Ei puhu eikä puhise. Ei käy asiakkaissa mutta nauttii yllättäen hallituksen täydellistä luottamusta? Jotenki tuo hallitus tuntuu kehräävältä kissalta, sinänsä ei mitään uutta.

Mitä pitäs tehdä? Jos hankitaan kärkiosaamista niin sehän välillisesti auttaisi KooVeeta minkä tärkeä pysyä Mestiksessä,
 

Hakanen

Jäsen
Foorumilla kohtuu luotettava kirjoittaja kertoo Ilveksen velkamäärissä ja maksuaikatauluissa olevan epäselvyyksiä.

Joku lainoittaja on suututettu niin että lainan eräpäivän (lähitulevaisuudessa?) jälkeen ulosottaja tulee vierailulle. Tyypilliseen tapaansa vihjaus jätetään tälle tasolle sekaannusta tuomaan. Huolestuttava asia mutta sopii pelaajabudjetin passiiviseen käyttöön, nähtävästi totta tämän suututetun sanotut toimenpiteet, ulosotto ...

Samainen luotettava lähde puhuu myös omalla kielellään uudesta velasta jonka uusi johto olisi ottanut mutta samantien riitauttanut? Tuntuu oudolta. Onko Jalo nostellut uusia lainoja jota viisaampi hallitus on ryhtynyt oitis purkamaan?
 

Mary Mackey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nimimerkki @Hakanen ei selvästikään osaa lukea eikä ainakaan referoida tekstejä. Kannattaisi siis pitää ns. turpansa kiinni.

Yhtään lainaa ei ole menossa ulosottoon. Eikä uusi johto ole ottanut mitään uutta velkaa. Yhtiöllä on erimielisyyksiä tietystä tase-erästä ulkopuolisen tahon kanssa, mutta se ei ole Ilveksen talouden kannalta fataalia.
 

Hakanen

Jäsen
Olen hyvin herkeämättä kannustanut Ilvestä läpi Vinnien mustan aikakauden, sen johdosta odotan auringon nousevan uuden johdon kautta. Taannoin suutahdin ja haukuin Jalon kun nimipelaajia ei tullut tahtiin kuin odottelin mutta ymmärrykseni on parantunut. Tai sitten ei.

Foorumilla oli selitystä vahvistusten tulemattomuuteen kun tämä luotettava kirjoittaja avasi velkatilanteen johtavan puolen miljoonan lainojen erääntymiseen 2018 lopulla. Joku näistä lainoittajista oli kyllä tämän foorumin samaisen Mary Mackey nimimerkin mukaan suututettu niin pahasti että ulosottoon mennään. Siksipä tässä kynsiä joulunpyhät on pureskeltu milloin pamahtaa. Nythän tilanne alkaa näyttämään paremmalta, ei pamahtanut ulosotto ja luotettava kirjoittajakin puhuu ettei lainottajat nyt niin suuttuneita olekkaan kuin hän alunperin on puhunut. Hyvää huttua.

Pelaajapuolella täytynee sitten olla varovaisia odotuksissa edelleen. Foorumin ylläpitäjä vahvistaa Maryn aloittamat johdatukset missä ex-pääomistaja Vinnie hakee Ilvekseltä rahaa omaan taskuunsa. Haastavaa on Ilves-kissan jaloillaan seistä kunmaailman suurin Ilves-fanikin haluaa vetää mattoa alta.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Pelaajapuolella täytynee sitten olla varovaisia odotuksissa edelleen. Foorumin ylläpitäjä vahvistaa Maryn aloittamat johdatukset missä ex-pääomistaja Vinnie hakee Ilvekseltä rahaa omaan taskuunsa. Haastavaa on Ilves-kissan jaloillaan seistä kunmaailman suurin Ilves-fanikin haluaa vetää mattoa alta.
Enää puuttuu, että Talous-Esa mainitaan jossain viestissä. Mene pois, pimeä menneisyys.
 
7.2.2017 Uusi Ilves

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eiköhän riitä, että sonnanpöyhintä ja salaliittojen keksiminen sun muut kuvitelmat ja tiedän mutten kerro- jutut pidetään siellä yhdellä foorumilla. Halukkaat voivat seurata sieltä tarinan etenemistä. Jos tämän ketjun asiat saataisiin pysymään enemmän tosiseikkojen eikä arvailujen varassa.
 
Uusi Ilves, 7.2.2017

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eiköhän riitä, että sonnanpöyhintä ja salaliittojen keksiminen sun muut kuvitelmat ja tiedän mutten kerro- jutut pidetään siellä yhdellä foorumilla. Halukkaat voivat seurata sieltä tarinan etenemistä. Jos tämän ketjun asiat saataisiin pysymään enemmän tosiseikkojen eikä arvailujen varassa.
Olen täysin eri mieltä. Jos viittaat niihin totuuksiin, jotka jokainen saa eteensä seuraamalla pelejä ja lukemalla haastatteluja lehdistä, niin voidaan esittää kysymys, että miksi tämä foorumi edes on olemassa. Juuri siksi, että noihin totuuksiin saadaan vielä vähän jotain lisää, vaikka se sitten välillä olisikin aivan tuulesta temmattua. Siksi tätä kiinnostaa lukeakin.
 
"Noin 40-vuotias mies kiisti häiriköinnin, joskin sanoi, ettei muista tapahtumista mitään."

Hakanen

Jäsen
Tuolla ilvesfoorumilla on suuria ylläpidollisia ongelmia mitkä eivät pahemmin lisää kiinnostusta kirjautua kyseiselle sivustolle..

Siellähän sivuston moderaattori (ylläpitäjä) retostelee omissa mielipidekirjoituksissaan tietävänsä henkilöt foorumilla olevien nimimerkkien takana. Näinhän se asia on ja pitääkin olla kun modella on oltava pääsy käyttäjätietoihin mihin normikirjoittajat eivät pääse. Moderaattorin tehtävä on kuitenkin erittäin vaativa, luottamuksellinen ja vastuullinen. Yhdenvertaisuuttakin keskusteluissa pitäisi ylläpitää. Seuratessani ilvesfoorumin moderaattorin kirjoituksia, esim. aihe Ilves & Media sivut 262-264, niin koen moderaattorin väärinkäyttävän asemaansa ja olen jyrkästi eri mieltä hänen antamista ohjeistuksista. Hänhän käytännössä kehoittaa ihmisiä hankkimaan vale-identtiteetin ja sitten vasta kirjautumaan foorumille. Kun moden rima on näin alhaalla, uskon tällaisen tasapainoisemman ylläpidon (kuten Jatkoaika) olevan paljon turvallisempi ja henkisesti rikkaampi paikka vaihtaa mielipiteitä. Täällähän porukkaa on enemmänkin jolloin heikolla jäällä asiaa puhuvat tuuppaavat siirtymään noihin fake-promotion palstoille.

Lopuksi nuo ilvesfoorumin moden ohjeet jäivät vajaaksi. Kertokaas tietävämmät miten näitä hänen neuvomiaan tekaistuja identiteettejä tehdään tai mistä niitä saa? Ovatko ne ilmaisia?
 

HekeK

Jäsen
On sen verran hervotonta tarinaa taas, että korjaus lienee paikallaan.

Siellähän sivuston moderaattori (ylläpitäjä) retostelee omissa mielipidekirjoituksissaan tietävänsä henkilöt foorumilla olevien nimimerkkien takana. Näinhän se asia on ja pitääkin olla kun modella on oltava pääsy käyttäjätietoihin mihin normikirjoittajat eivät pääse.
Kyse on yhdestä henkilöstä, ei monikko. Kyseinen nimimerkki on kirjoittanut asioita, joiden perusteella voi yhdistää nimimerkin henkilöön. Kyseinen nimimerkki tietää, että hänen henkilöllisyyttänsä ei ole selvitetty käyttäjätietojen kautta. Nimimerkkiä ei ole liitetty oikeaan nimeen eikä edes vihjailtu suuntaa.

Moderaattorin tehtävä on kuitenkin erittäin vaativa, luottamuksellinen ja vastuullinen.
Näin on. Kymmenes vuosi lähti juuri käyntiin. Tänä aikana nolla henkilötietovuotosyytöstä ylläpidon suuntaan.

Yhdenvertaisuuttakin keskusteluissa pitäisi ylläpitää.
Siksi moderaattorit osallistuvat keskusteluihin omilla nimimerkeillään.

Seuratessani ilvesfoorumin moderaattorin kirjoituksia, esim. aihe Ilves & Media sivut 262-264, niin koen moderaattorin väärinkäyttävän asemaansa
Missä kohtaa?

ja olen jyrkästi eri mieltä hänen antamista ohjeistuksista. Hänhän käytännössä kehoittaa ihmisiä hankkimaan vale-identtiteetin ja sitten vasta kirjautumaan foorumille.
Kirjoitin, että saa rekisteröityä tekaistulla identiteetillä. Ihmisten pitää voida kirjoittaa täysin anonyymisti. On hyväksyttävää rekisteröityä nimimerkillä Matti Meikäläinen ja sähköpostiosoitteella matti.meikalainen@hotmale.com

Tekaistu identiteetti on eri asia kuin identiteettivarkaus.

Foorumille rekisteröityy tai jättää rekisteröitymättä. Vakavia syytöksiä en jätä oikomatta.
 
Viimeksi muokattu:

Tori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Näyttäisi keskustelu hieman etääntyvän itse otsikosta niin vaihteeksi hieman aiheesta, eli Ilves Hockey Oy:n tulevaisuuden näkymät.

Kun puhutaan IH Oy tulevaisuuden näkymistä niin Kansi Areena nousee oitis mieleen. Sinne mennään ja nähtävästi kaksi kautta vielä Hakametsässä mistä olisi kiva lähteä kunniakkain tuloksin. Jalo antoi ymmärtää että Ilveksen vertailukelpoinen liikevaihto kasvaa tänä vuonna yli 10% eli mennään viimekauden 5,4me kohti 6,0me:n ylitystä. Tällä vertailukelpoisella liikevaihdolla tarkoitan sitä, missä Ilveksen kohdalla verrataan viimekauden ruonkosarjaan päättyvää liikevaihtoa tämän vuoden vastaavaan. Näin ainakin Jalon puheista ymmärsin ettei hän edellyttänyt PlayOff-sijoitusta tuon 6,0me liikevaihdon ylitykseen. Pidän tässä mielessä Ilveksen liikevaihdon kasvua todella vahvana, kenties kovimpana koko Liigassa, mutta tästähän saamme parempaa ymmärrystä kun syksymmällä alkaa taloustuloksia tulla ulos poislukien Rauman Lukko.
 
Viimeksi muokattu:

Hakanen

Jäsen
Therveiset Floridasta Ilves-kansa. Hienosti on kiekko liikkunut vaikka tappion miekkaa nieltiinkin tänään, onhan se terävä purtavaksi tuottaen pahaa oloa. En oo kerenny omin silmin näkemään tätä uutta Hasekkia, kiitän vaan nöyrästi ku tällainen on tolppien väliin saapunut.

Kiukkua syksyn purin ku mua harhaan johdettiin, sitten on selvinnyt että Mary ja HeGe ajaa Ilvestä alas muttei me enään siitä välitetä vaan palaan Hakametsään selkä palanneena jo HPK peliin. Tuonkin täältä mukanani itse Dounald Duckkin, kaippa se tuomaroida osaa ku tänään nuo palkitut seeparat veti aika vihkoon ...
 

Hakanen

Jäsen
Oon turhan väritön maskotiksi vaikkakin selkäpinta on hetkellisesti mamun musta ja vatsa vaalea kuin Lapin talvi. Nenän punotusta pitää ruveta laskeen loman jäljeltä vaikkei mieli tekis kun juomalasit pitäs jättää täyttämättä ja panna ranne jäähylle. Täällä Floridassa on nähny monenlaista hiihtäjää, ei tosin norjalaisia, mutta yössä viihtyviä pitkän matkan lykkijöitä ja syövät tex-mexiä. Kaikilla viikset. Kerran jouduin tekemisiin heidän kanssaan ja tää yks 165 senttinen mursunviiksi heitti kallonsa takaviistoon saadakseen näkökontaktin minuun. Sit se sano niin painavaa että hoksasin GeneMattille ja Parikalle tarvittavan pitkää pahvia. Matkailu opettaa mut mää unohan aina nää opit vauhdilla ja rymyän ku rymyän.
 
Viimeksi muokattu:

Tori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ehkäpä sopivaa uutista tähän tulevaisuuden näkymät ketjuun, Jalo ennakoi Iltalehdessä vahvaa taloudellista tulosta Ilvekselle. Kun vuosikymmeniä tehtiin negatiivista tulosta niin yllättävän hyvin näyttää kurssi kääntyvän uuden johdon voimin. Vahva liikevaihdon kasvu ajaa eittämättä Ilvestä kohti parempia urheilullisia sijoituksia. Tuon liikevaihdon kasvun tulkitsen ennakoidusta positiivisesta tuloksesta pohjautuen 6me kulubudjettiin, vertailukohtana oli viimekautinen 5.4me.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ehkäpä sopivaa uutista tähän tulevaisuuden näkymät ketjuun, Jalo ennakoi Iltalehdessä vahvaa taloudellista tulosta Ilvekselle. Kun vuosikymmeniä tehtiin negatiivista tulosta niin yllättävän hyvin näyttää kurssi kääntyvän uuden johdon voimin. Vahva liikevaihdon kasvu ajaa eittämättä Ilvestä kohti parempia urheilullisia sijoituksia. Tuon liikevaihdon kasvun tulkitsen ennakoidusta positiivisesta tuloksesta pohjautuen 6me kulubudjettiin, vertailukohtana oli viimekautinen 5.4me.
Ilvesfoorumilla olleiden tietojen mukaan osakaskokouksessa kerrottiin runkosarjan liikevaihdoksi 6.3 miljoonaa (ilmeisesti NHL-korvaukset mukaan laskettuna). Playoffien kanssa odotan tuon nousevan yli 6.5 miljoonan, ja olettaen että kulubudjetissa on pysytty (pl. playoffien kulut), odotan 300-500 kilon voittoa.
 
On vain yksi... #41

Yksi seura, Tampereella, se on Ilves ainiaan.

Hakanen

Jäsen
Ei pitäisi Jalon tässä vaiheessa rummuttaa vahvaa taloudellista tulosta kesken tilikauden kun samanaikaisesti "Maailman Suurin Ilves-fani" kurkkii nurkan takana mistä rahastaa lisää.

Tulee mieleen Simpsonit. Homerilla menee hyvin jolloin Monotogomery Burns jo hieroo käsiään miten sen idiootin saa ruotuun, neuvonantajana luonnollisesti aina tunnollinen Mr Smithers a'ka Jääskeläinen ...

Vilpittömästi toivon olevani väärässä mutta foorumin tietojen pohjalta hait uivat Ilveksen ympärillä.
 

Optimisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ei tarvitse MSIF:n paljoa Aamulehteä tai Iltalehteä väijyä tietääkseen, että Ilves tasapainottaa talouttaan vauhdilla. Sen verran vielä löytyy jo pelkästään närpiöläiselle lojaaleja lakeijoita. Ja eiköhän tuolla vielä tuloslaskelmakin käsissä pysy.

300-500k€:n tulos kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta (mitä se onkin), mutta edelliskautta isompi luku viivan alla on hyvinkin mahdollinen. Ja se ei ole huonosti se. Liikevaihdon kasvu on kuitenkin se tärkein mittari, kun lähestytään ajallisesti Keskusareenaa.
 
Uusi Ilves on meidän kaikkien asia!
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy