Ilves-Hockey Oy:n tulevaisuuden näkymät

  • 561 800
  • 1 598

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mitä tämä ryöstäminen käytännössä on? Eikö Manngard ole ennemminkin työntänyt rahaa Ilvekseen kuitatessa tappioita?

Sinäkin olet tätä palstaa lukenut vuosikausia, niin etten ymmärrä, etteikö tämä kuvio ole sinulle jo tuttu...

Tätä on vaikea selittää lyhyesti. Mutta näissä ketjuissa on vuosien varrella puitu asiaa puolelta jos toiselta. Rahaa, joo tavallaan, joita nyt sitten kuitataan uusina osakkeina osakeannissa, jossa omistusosuuden olisi pitänyt pienentyä.

Samaan aikaan firma köyhtyy ja surkastuu suhteessa muihin sm-liiga joukkueisiin, eli siinä mielessä fanien ja kannattajien ryöstämistä.

Ja en panisi päätäni pantiksi, etteikö taustalta löytyisi ihan oikeastikin jotain outoa. Miksi pidetään kiinni seurasta, joka tuottaa 500 000 tappiota vuosittain? Se on jolle kulle hyvä bisnes. Joidenkin puheiden mukaan se ei olisi sitä Manngardille, mutta Sjöblomin aikoinaan pudottaneille perskärpäsille se olisi.

Mutta olisiko Manhattanin omistaja niin pöljä, että maksaisi vuosittain 500 000, että hänen suomalaiset kaverinsa saisivat jatkaa puuhastelujaan. Kyllä siinä täytyy olla jotain muutakin. Se on todennäköisesti hyödyllinen vedätys kaikille sisäpiiriläisille. "Hauskinta" Ilveksen kannattajien näkökulmasta tässä on se, että tuo touhu jatkuu vuosi vuoden jälkeen.
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olen tässä miettinyt tuntemuksiani ja oikeastaan ketuttaa yllättävän vähän. Kai tähän helvetin sirkukseen on jo niin tottunut ettei enää jaksa välittää.
Keväällä kun kuulin ensimmäisen kerran Honkalehdon olevan vt. toimarina hakemassa saataviaan pois (varmaan sponvisionin kautta näitä olemassa) niin arvelin tämän olevan syksyn tulos.
Nyt enää mietityttää verottajan kanta jos kiva-Essi ostaa omalta firmalta sponsori myynnin ja tekee sitä itse sponvisionin palveluksessa niin meneekö veronkierroksi. Vai lakkautetaanko sponvision yhteistyö?

Summa summarum. Olemme Liigan pelleporukka ja olleet sitä jo vuosia. Miksi nykytilan parantamiseen kykenemättömät ihmiset eivät poistu? Mitä helvettiä ne tästä saavat irti? Epävarman elannon vai ovatko he kasvaneet niin kiinni tuhuun etteivät ymmärrä suksia uusille laduille?

Nimim. 0 kotiottelua hallissa ennenkuin omistus vaihtuu.
 

Myyntimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mitä tämä ryöstäminen käytännössä on? Eikö Manngard ole ennemminkin työntänyt rahaa Ilvekseen kuitatessa tappioita?

Jos joukkueella on yleisökeskiarvo yli Liigan keskiarvon, kohtuulliset sponsoritulot (ainakin oli), hyvä juniorituotanto ja koko lailla Liigan halvin roosteri, niin jokuhan sieltä rahaa kahmii itselleen. Kuka se voisi olla? Joku pienomistajako? Sehän jäisi kiinni siitä. Ainoa, joka voi suhmuroida niin, että asiaa ei joko huomata tai sille ei voi mitään (tyyliin lainataan rahaa ylisuurilla koroilla), on pääomistaja (eli se, joka omistaa yli 50% osakkeista). Puljaus tapahtuu usein bulvaanien ja/tai lakeijoiden firmojen kautta. Kyse voi olla esim. ylisuurista korvauksista jostain työsuoritteista tai omien palveluiden (bulvaanien) myyminen seuralle ja yleensä ylihinnalla (tai suoritettta ei ole kilpailutettu).
Tuskin tulos kusee sen vuoksi vuosi toisensa perään, että toimistolla juodaan paljon kahvia tai mailat maksaa niin paljon (nekin on saatu yleensä alehintaan Hiitelästä).
 
Ainoa, joka voi suhmuroida niin, että asiaa ei joko huomata tai sille ei voi mitään (tyyliin lainataan rahaa ylisuurilla koroilla), on pääomistaja (eli se, joka omistaa yli 50% osakkeista). Puljaus tapahtuu usein bulvaanien ja/tai lakeijoiden firmojen kautta. Kyse voi olla esim. ylisuurista korvauksista jostain työsuoritteista tai omien palveluiden (bulvaanien) myyminen seuralle ja yleensä ylihinnalla (tai suoritettta ei ole kilpailutettu).

En ole vedätyksien asiantuntija mutta tämähän olisi varmaan ihan toimiva kuvio jos tulos pyörisi nollan kiepeillä. Mutta nyt kahmitaan rahaa joka lainataan takaisin joka kauden päätteeksi tai vaihdetaan se tappiota tuottavan yrityksen osakkeisiin? Eikö tämä kierre lopulta johda siihen että ne rahat häviävät savuna ilmaan? En siis oikein saa mitenkään päin tuota tuottavaksi bisnekseksi että jaetaan rahaa mikä lopulta maksetaan takaisin kauden päätteeksi. Kannattaa toki lukea ensimmäinen lause vielä.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Onhan tämä Tampereen Ilves instituutio monellakin tapaa..
Seuran pääomistaja ei halua luopua, vaikka tappiota tulee merkittävästi kausi kaudelta. Hän sen sijaan lainaa rahaa toimintaan hyvällä korolla. Sitten yritetään myydä pientä siivua seurasta ylihintaan, että voitaisiin rahastaa toisten taskuilla, kun ei mene kaupaksi niin Manngard lunastaa osakkeet itselleen pilkkahintaan. Hänellähän on seuralta saatavia, joiden muodostumisesta ei kellään ole tarkkaa tietoa ja nämä hän kuittaa ottaen lisää osuutta seurasta.
Julkisuuteen annetaan tietoa, että kyllä kyseinen herra luopuisi, mutta kukaan ei halua ostaa. Ilmestyy ostajaehdokas ja iskee paniikki, hänet pitää hiillostaa ulos mitä omituisimmin verukkein.
Jostain muodostuu aina puolen miljoonan tappiot, vaikka sen pitäisi olla melkeimpä mahdotonta. Eikä niitä kukaan selittämään pystykkään.. paitsi vanhoina rasitteina ja raskaalla organisaatiolla.
Samat veljet pyörii Manngardin hovissa ja kauniita puheita viljellään siitä, että nyt on tekemisen meininki. Samalla joukkueen rosteri halpenee ja heikkenee vuodesta toiseen. Kenenköhän taskuihin meni esim. korvaus Kolppasesta, ei se ainakaan pelaajabudjettiin siirtynyt.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Aikamoisia salaliittoteorioita siitä, että tuollaisen kituvan organisaation tuhkista joku omistajista suorittaisi jotain isomman luokan petoksia ja pumppaisi rahaa taskuunsa.

Todennäköisin selitys on varmaankin se, että Ilveksessä eletään kädestä suuhun ja Manngard pumppaa rahaa, koska on ensinnäkin sitä jo niin paljon pumpannut ja ajattelee toiveikkaasti kurssin kääntyvän (peliaddikti rulettipöydässä). Lisäksi ympärillä hyörii aseenkantajia, jotka höynäyttävät Manngardia.

Minulle pisti silmään se, että sanottiin jaetun jotain infokansioita potentiaalisille suuromistajille ja muille merkkaajille. En ymmärrä, Suomessa varmaan 90% lätkäbisneksen sijoittajista laittavat rahansa ihan muista syistä, kuin jossain tienausmielessä, eli lähinnä rakkaudesta lajiin ja seuraan.* Huono on tilanne Ipalla, jos oikeasti joudutaan metsästämään jotain urpoja sijoittajia, että katsokaa nyt miten hieno tuote meillä on.

* tai ehkä Ipalla on eri tilanne, mutta Ässien osakkeenomistajien joukosta en tunne sellaisia tahoja, jotka varsinaisesti olisivat ajatelleet tienaavansa, päin vastoin jaetut osingot saatetaan jopa lahjoittaa takaisin ry:lle junioritoimintaan.
 

"Jalkakynä"

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Minulle pisti silmään se, että sanottiin jaetun jotain infokansioita potentiaalisille suuromistajille ja muille merkkaajille. En ymmärrä, Suomessa varmaan 90% lätkäbisneksen sijoittajista laittavat rahansa ihan muista syistä, kuin jossain tienausmielessä, eli lähinnä rakkaudesta lajiin ja seuraan.* Huono on tilanne Ipalla, jos oikeasti joudutaan metsästämään jotain urpoja sijoittajia, että katsokaa nyt miten hieno tuote meillä on.

* tai ehkä Ipalla on eri tilanne, mutta Ässien osakkeenomistajien joukosta en tunne sellaisia tahoja, jotka varsinaisesti olisivat ajatelleet tienaavansa, päin vastoin jaetut osingot saatetaan jopa lahjoittaa takaisin ry:lle junioritoimintaan.

Niin sijoittaja haluaa tietää minne rahat menevät. Miksi sijoittaa? a) Joukkue vahvistuu b)Maksetaan vanhoja velkoja c)joku muu...

Jo kymmenen vuoden ajan mm. täällä on muutaman nimimerkin johdosta koitettu kertoa ns. toisenlaista tietä menestykseen. Ei ole kelvannut. Lisäksi Ilves ry on mahdollistanut, että voittavan joukkueen olisi voinut koota teemalla "omat pojat".

Ilves-Hockey Oy:n ympärillä on vain yksi ongelma. Kukaan ei luota. Luottamus on kadotettu. Ja ilman luottamusta ei voi menestyä.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Säästän lukijat pitkältä esseeltä. Sen sijaan siteeraan Ilves-Hockey Oy:n hallituksen jäsentä henkilöstä Esa Honkalehto. Kesän aikana on saanut kuulla tärkeiden sidosryhmien (yhteistyökumppanit, osakkeen ostajakandidaatit, Ilves ry, pelaajat, valmentajat) närkästyneet kommentit tästä ja tänään olemme sitten saaneet lukea tärkeimmän sidosryhmien eli fanien kommentit. Ja sitten tuohon siteeraukseen. Pohjatietona se, että Honkalehdollahan oli tapana mennä Ilveksen heikossa urheilullisessa menestymisessä pienen pelaajabudjetin taakse. Hän toi esille useaankin otteeseen sen, että tilanne muuttuu oleellisesti, kun IH OY lopettaa noin 200 000 euron vuotuiset lyhennykset Vinnielle (Liiga-Ilves ry). 2008 joulukuussa Honkalehto ennusti, että on vaikea nähdä kasvua liikevaihdolle, sen sijaan tulos tulee nousemaan selkeästi voitolliseksi, kun lyhennykset vihdoin loppuvat (oliko tuolloin jäljellä hänen mukaan yksi vai kaksi). Kun tätä kävin läpi hallituksen jäsenen kanssa, niin hän totesi, että "Essi on talousasioista pihalla kuin lumiukko, eikä ymmärrä näistä lyhennyksistä mitään". Voin kuvitella mitä tunnemyllerrystä tämä hallituksen jäsen on viime aikoina käynyt läpi.

Honkalehtohan on varmasti Ilves Hockey Oy:n historian kalleimpia henkilöinvestointeja. Pelottaa ajatella kokonaissummaa (palkat, sivukulut, bonukset ja myyntiprovikat). Ilveksen toimiston väelle valinta lienee helpotus. Tiukka kaveri olisi lakaissut suurimman osan mukavista kavereista ulos. Nyt ei liene pelkoa.

Päivän positiivisin uutinen tuli kuitenkin Kainulaisen suusta. Heikosti siteeraten Kainulainen totesi lopettavansa paskapuheet... Ilmeisesti tätä päivää ei kuitenkaan vielä lasketa. Osakeannin etenemisestä teinkin aikoinaan yhteenvedon hänen lausunnoistaan. Nyt siihen saatiin vain pieni lisädetalji eli karkeasti osakeannin 75 lisäpäivää eivät tuoneet euroja taloon. Keskitynkin tähän kokoamaan Kainulaisen lausunnot tj-hausta.

  • Toukokuun lopussa hän totesi, että Virolainen irtisanoutui toukokuun alussa
  • Samaisena päivänä Kainulainen totesi, että ovat saaneet jo useita hyviä hakemuksia
    • Välikommenttina kysyn, että hakiko IH Oy edes virallisesti toimitusjohtajaa? UTJ: sta oli aikoinaan näyttävä hakuilmoitus...
  • Tänään Ilves uutisoikin, että Honkalehto on toiminut jo huhtikuusta alkaen liiketoimintajohtajana. Siis ennen kuin Virolainen irtisanoutui?

Herääkin kysymys, että kuinka huonoja nuo muut useat hakijat olivat?

Yksi Essin tavaramerkeistä oli palstakirjoittajien metsästäminen. Aikoinaan riitti kun yritti saada selville muutaman kirjoittajan henkilöllisyyden. Tämän päivän kirjoitusten perusteella Essillä on iso urakka, jos aikoo jatkaa salapoliisina.

Hallituksella on varmaan ollut tuskallista pohtia, että koska tämä pitkään kytenyt uutispommi ladataan. ilmeisesti turnausvoitto sai heidät ajattelemaan, että NYT. Yleensä, kun seurat julkaisevat hyviä uutisia, niin kausarimyynti saattaa pompata. Turnausvoitto hyödynnettiin nyt sitten tällä vastapallolla.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Yksi Essin tavaramerkeistä oli palstakirjoittajien metsästäminen. Aikoinaan riitti kun yritti saada selville muutaman kirjoittajan henkilöllisyyden. Tämän päivän kirjoitusten perusteella Essillä on iso urakka, jos aikoo jatkaa salapoliisina.

Tiukkaa (ja surullista) tekstiä Kunto. Ei ole vaikea uskoa, että nuo pitävät paikkansa, vaikka huhuihin tuleekin aina suhtautua varauksella. Toki Honkalehtohan on jo osoittanut useaan otteeseen tuon asiantuntemuksena talousasioista, eli eipähän tuossa ole mitään kyseenalaista.

Mitä muuten tuo viimeinen tekstin pätkäsi tarkoitti? Voisitko avata vaikka jollain esimerkillä, kun en ihan ymmärtänyt mitä ajoit takaa?
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tiukkaa (ja surullista) tekstiä Kunto. Ei ole vaikea uskoa, että nuo pitävät paikkansa, vaikka huhuihin tuleekin aina suhtautua varauksella. Toki Honkalehtohan on jo osoittanut useaan otteeseen tuon asiantuntemuksena talousasioista, eli eipähän tuossa ole mitään kyseenalaista.

Mitä muuten tuo viimeinen tekstin pätkäsi tarkoitti? Voisitko avata vaikka jollain esimerkillä, kun en ihan ymmärtänyt mitä ajoit takaa?

Honkalahdolla oli aikaa metsästää kirjoittajia, jotka kirjoittivat Ilveksestä hänen mielestään negatiivisesti. Kun hän soitti minulle ja yritti ripittää, oli keskustelun aiheenamme minun kirjoitukset siitä, kuinka minun mielestä Ilveksen hoitaa tätä Poika&Ilves-strategiaa. Itse pystyn seisomaan noiden kymmenen vuoden takaisten kirjoitusten takana vielä tänä päivänäkin... Helposti. Essin mielestä minä ja muut kirjoittajat aiheutimme negatiivista julkisuutta Ilves Hockey Oylle. Minun näkemykseni puolestaan oli, että he toiminnallaan aiheuttivat erittäin negatiivista julkisuutta Ilvekselle.

Myöhemmin kuulin, että olivat toimistolla iloinneet, että Kunto vaiennettu ja seuraavaksi vuorossa on nimimerkki .... Jääköön sanomatta. En ollut ainoa, jota he yrittivät vaientaa.

Luulisi, että jälkikäteen ovat hävenneet toimintaansa.
 
Honkalahdolla oli aikaa metsästää kirjoittajia, jotka kirjoittivat Ilveksestä hänen mielestään negatiivisesti. Kun hän soitti minulle ja yritti ripittää, oli keskustelun aiheenamme minun kirjoitukset siitä, kuinka minun mielestä Ilveksen hoitaa tätä Poika&Ilves-strategiaa.

Luulisi, että jälkikäteen ovat hävenneet toimintaansa.

Ei jumalauta. Nämä jutut Ilveksen puuhastelusta muuttuu aina vaan absurdeimmiksi. Teejii soittelemassa nettikirjoittelijoille. Ei herranjumala. Toivottavasti Honkalehto ymmärrät edes hävetä kun nyt luet tämän kuitenkin. Vaikka syyhän on siinä että Kunto on tuomassa negatiivisuutta kertomalla jotain helvetin totuuksia.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Koko teksti.

Ei hyvää päivää... Aivan järjetöntä toimintaa koko seuralta, jos mitään kritiikkiä ei voida ottaa vastaan. Varsinkin kun seuran hoitaminen on ollut oikeastaan koko 2000-luvun ajan naurettavaa pelleilyä koko johdolta. Sinänsä kai ihan hyvä, että ovat kiinnostuneita fanien mielipiteistä, mutta luulisi ettei olisi aikaa metsästää jokaista foorumikirjoittelijaa.
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Yksi Essin tavaramerkeistä oli palstakirjoittajien metsästäminen. Aikoinaan riitti kun yritti saada selville muutaman kirjoittajan henkilöllisyyden. Tämän päivän kirjoitusten perusteella Essillä on iso urakka, jos aikoo jatkaa salapoliisina.

Hallituksella on varmaan ollut tuskallista pohtia, että koska tämä pitkään kytenyt uutispommi ladataan. ilmeisesti turnausvoitto sai heidät ajattelemaan, että NYT. Yleensä, kun seurat julkaisevat hyviä uutisia, niin kausarimyynti saattaa pompata. Turnausvoitto hyödynnettiin nyt sitten tällä vastapallolla.

Näin on näkyleipä.

Nämä Jatkoajan nimimerkit ovat salaisia, mutta itse asiassa ne ovat salaisia vain suurelta yleisöltä. Hyvin verkostoitunut ilvesläinen kyllä tietää, kuka kukin on. Essi on ollut hommissa pitkään, mutta yhä kaikesta ulkona kuin se lumiukko.

Parikin tuttua on minulle naureskellut, kuinka Essi utelee tutuiltaan, kuka saisi selville netin kiekkokirjoittajat, painostaa kyselypalstan ylläpitoa (siis Ilves.comin, ennen kuin se suljettiin) heristelee sitten toimistolla pientä nyrkkiään ja ilmoittaa, kuinka hän sulkee mm. sen saatanan Mad Dogin suun.

Not gonna happen, boy!
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Eipä näihin juuri enää lisättävää. Ilves on ilves ja Honkalehto on Ilveksen tärkeä palanen, josta pidetään kiinni.

Kannattajille ainoa tehokas äänestämiskeino on jäädä kotiin. Muussa tapauksessa rahoitetaan ja mahdollistetaan näiden osaamattomien ja haluttomien toiminta, joka on vahingollista perinteikkäälle seuralle.

Sinänsä olisi mielenkiintoista tietää syitä sille, että Ilveksen toimitusjohtaja on vaihtunut viime vuosien aikana niin monta kertaa? Onko uudet kaverit pyrkineet taistelemaan tuulimyllyjä vastaan ja siksi törmänneet seinään vai mikä on mennyt pieleen? Mikäli tuloksia on uskominen, lienee vaikea alittaa nykyisen tj:n asettamaa rimaa..
 

sivurauta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat ylipäätään tamperelaiselle jääkie
Ehkä Kainulainen on tyytyväinen siihen kuinka paljon tuotteeseen nähden kauppa on käynyt. Onhan tuo Ilveksen osakekauppa samaa kuin torilla olisi kaksi mansikanmyyjää. Toisella on oranssinsiniset mansikat täyttä priimaa ja makeus maistuu jo katsoessa suuhun asti. Toisella on taasen pari päällimmäistä mansikkaa pikkaisen kiillotettuna ja rasian alaosaa katsomalla näkyy useampia mätäpaiseita rasian pohjalla. Hinta on kuitenkin molemmilla sama. Kumpaa ostat?

Vinnie on varmasti tehnyt joskus hyvääkin seuran eteen, mutta jos kaikki sijoitustoiminta pitäisi lopulta olla tuottavaa niin miksi maailmassa on yhtään köyhää ihmistä?
 

Paatelainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Taisin olla seuraavana vuorossa.

Toimistohan sai silloin ulkopuolisilta ilmiantajilta apua tässä nimimerkkijahdissaan. Oli tyyppejä, jotka jopa täysin oma-aloitteisesti jakoivat tunnettujen nimimerkkien henkilöllisyyksiin liittyviä tietojaan, päättelyitään ja puhtaita arvauksiaan (tietysti varmoina faktoina) Takojankadun kanssa.

Kun tuli mun vuoroni, laitettiin asialle ensin tiedustelija varmistamaan saadun ilmiannon todenperäisyys. Totesin tiedustelijalle, että en usko Jatkoajan ylläpidon luovuttaneen rekisteröitymistietojani kenellekään, joten kyse on pelkästä spekulaatiosta ja toimistolla riittänee tärkeämpääkin tekemistä kuin ajan tuhlaaminen sellaiseen. Varsinaista kovistelusoittoa ei sitten koskaan tullut.

Aivan uskomatonta touhua, ei voi muuta sanoa.
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Kannattaa kuitenkin palstakirjoittelussa pysyä siinä määrin "totuudessa" ja asiallisuudessa että isomman rikoksen tunnusmerkit eivät täyty, nimittäin setä Sinisen avulla kyllä selviää nimimerkki jos toinenkin.

Siltikin: en tajua miksi jonkun urheiluseuran TJ puuttuu nettikirjoitteluun jos kirjoittelu ei täytä minkään rikoksen tunnusmerkkejä. Ja jos täyttää niin tällöin puuttuja pitäisi olla juurikin setä Sininen.

Mutta. Kertoohan tuo että Ilves-Instituutiota ei pidä parjata, muutoin tulee organisaatiolle "paha mieli" ja "kyynel" silmäkulmaan.
 

Tuamas

Jäsen
Sen verran nyt korjataan edellisen sivun juttuja, että ei Ilves Hockey Oy:n kulurakenne ole mitenkään erityisen raskas, ei erityisen kevytkään, mutta suurin ongelma on liikevaihdon (eli myynnin) pienuus.

Tunnusluvuista ja muutenkin materiaalia läpikäymällä on vaikea nähdä kuinka Manngard muka jotain itselleen saisi, lähinnä pohjaton kaivohan tuo hänen rahoilleen on.


Honkalehdon osalta sinänsä myös hauskaa että jannu jonka yhtiön (OY SPONSVISION EUROPE LTD) pääasiakas on Ilves Hockey Oy morkkaa edellisiä toimareita talouden ongelmista (joista suurin on myynnin heikkous), joista itse on ainakin osin vastuussa (sekä kun Honkalehdon viimeisillä kahdella kaudella tehtiin puolta miljoonaa turskaa / kausi) ja vielä mielenkiintoisemmaksi asian muuttaa kun yhtiön tunnusluvut kertovat että
liikevaihto ~320k €
Palkat 98k €
ja
liiketulos ~97k €


Eli palkkoja on maksettu liki satatonnia ja silti on tehty liikevoittoa ~30% liikevaihdosta.
Sanoisin että melko hyvä bisnes ja sanoisin että melko mielenkiintoista kuinka Ilves Hockey Oy:n sponsorimyynti voi olla noin katteellista. Toki tuossa on muukin asiakaskunta, mutta taitaa olla niin peanuts että volyymituote on lähinnä Ilves.

Onkohan aivan varma että Ilves Hockey Oy:lle suoraan palkattavat myyntihessut eivät A) saisi parempaa myyntitulosta B) maksaisi vähemmän?
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Pienenä jatkona edelliseen ohessa suora lainaus Honkalehdon yrityksen sivuilta:
-----
1. Ilves-Hockey Oy / Ilveksen SM-liigajoukkue

Olemme hankkineet kaudelle 2013-14 n. 65 % Ilveksen yrityskumppaneista ja hyvässä yhteistyössä Ilveksen toimiston henkilökunnan kanssa varmistaneet myös sopimusten mukaisten toimenpiteiden toteutumisen. Yritysmyynti kuluvalle kaudelle jatkuu yhä ja seuraavan kauden valmistelut ovat jo alkaneet.

Siirtymäkauden ajan ( 1/2013-8/2013 ) Juha Hautamaa toimi Ilveksen vt. urheilukoordinaattorina ja vastasi kauden 2013-14 SM-liigajoukkueen kokoamisesta yhdessä seura- ja valmennusjohdon kanssa.
-----

Tulee kaksi ajatusta mieleen. Jos kerran Honkalehdon putiikki on hoitanut todella tuon liki 65% niin mitä sillä toimiston omalla väellä tehdään?

Toisaalta,kuten Tuomas kirjoitti, olisiko sittenkin kokonaisuuden kannalta halvempaa hoitaa itse tuota sponsori/yhteistyökuviota?

Anyway, itselle tuli paskan maku suuhun kun tuon uutisen Honkalehdon uudesta tulosta luin. Oli ajatuksissa ostaa pari kausikorttia, että pääsee pojan kanssa pelejä seuraamaan. Mutta nyt en taida ostaa.

Paskan saa pyytämättäkin, sehän meiltä jokaiselta putoaa (yleensä) pönttöön. Takojankadulla se tipahti suoraan keskelle toimistoa.
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ässien Tuamas osuu analyysissään nappiin. Tässäkin ketjussa esitetyt salaliittoteoriat siitä, kuinka Manngardit täyttävät omia taskujaan, ovat puhdasta hevonpaskaa.

Vinnien virhe on ihan yksinkertaisesti siinä, että hän kerran toisensa jälkeen laittaa sitä rahaa liian vähän - ja etenkin liian myöhään. Mutta Vinnien pankkitililtä ne pääomat ovat poissa.

Vinnielle Ilves on huono bisnes, Essille erinomainen.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Onkohan aivan varma että Ilves Hockey Oy:lle suoraan palkattavat myyntihessut eivät A) saisi parempaa myyntitulosta B) maksaisi vähemmän?

Mutta kun nämä myyntihessut eivät olisi ilveshenkisiä, olisivat ilvesperheen ulkopuolisia eivätkä tuntisi perinteitä. Tuo Sponsvisionin kuvio on aika selvä, jos joku haluaa tukea Ilvestä niin Honkalehdon poppoolle pamahtaa siitä provikat, riippumatta siitä laittaako kukaan Sponsvisionissa tikkuakaan ristiin tuon sponssin hankkimisen eteen. Toisin sanoen Ilvestä on kupattu isosti jo aiemmin, ja nyt vielä päästetään kuppaajan omistaja Ilveksen toimariksi. Double facepalm.

Ässillä oli muuten vastaava kuvio Anis Heikkilän aikana ja sen purkaminen oli yksi merkittävä askel Ässien talouden tervehdyttämiseen. Kyllähän tässä vähän mietityttää että mitäs jos Ilves olisikin päättänyt pistää aikoinaan Honkalehdon pihalle ja olisi nimittänyt Hirsimäen toimariksi? Pahimmassa visiossa Ässät olisi vielä ottanut Honkalehdon toimariksi. Ässät oli konkurssikypsä, riitelevä pesä ja Ilveksellä meni varsin hyvin kymmenen vuotta sitten. Vaikka Ässillä onkin paljon vielä kehitettävää niin kovin eri suuntiin ovat nämä kaksi organisaatiota matkanneet.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
(siis Ilves.comin, ennen kuin se suljettiin)

Uskaltaakohan tästä nyt jo kirjottaa, kun palsta on ollut suljettuna jo vuosia...

Palstalta vuosi käyttäjätietoja ulos. Näillä .comin käyttäjätiedoilla osan pystyi sitten yhdistämään JA nimimerkkejä palstalla (ne onnettomat jotka samalla nimimerkillä operoivat) ja kun osan käyttäjien henkilöllisyys oli tuttu katsomosta ja .commista, voitiin JA nimimerkit haarukoida muutenkin.

Sitten alkoikin sähköpostiosoitteet rekkaroinneissa olla ilmasmeilein jäljittämättömissä olevia höpöhöpö osoja ja monella henkilöllä oli useampia nimimerkkejä. Jotkut huolimattomat jäivät tästä ”kiinni” unohtaen millä nimimerkillä olivat viimeksi kirjoittaneet ja no… olihan ne viimeset kuukaudet .comin palstalla aika kaoottisia erilaisne ajojahteineen.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Kyllähän tässä vähän mietityttää että mitäs jos Ilves olisikin päättänyt pistää aikoinaan Honkalehdon pihalle ja olisi nimittänyt Hirsimäen toimariksi? P

Tuo nyt ei ollut mikään realistinen skenaario, sillä Honkalehtohan aloitti Ilveksen toimitusjohtajana vain pari kuukautta ennen kuin Hirsimäki aloitti Ässissä, joten ei tuossa vaiheessa kenellekään tullut mieleenkään Honkalehtoa jo pois potkia (itse asiassa Honkalehdon Ilves teki ensimmäiset neljä vuotta voitollisen taloudellisen tuloksen ja selviytyi urheilullisesti kaikilla ko. kausilla puolivälieriin). Toki Ilves olisi voinut alunperinkin ylentää Hirsimäen markkinointijohtajasta toimitusjohtajaksi Honkalehdon palkkaamisen sijaan, mutta Hirsimäkihän oli Ilveksessä tuota vakanssia jo aiemmin johtanut huonolla menestyksellä. Hirsimäen markkinointijohtaja-potkuissa sinällään ei ole dramatiikkaa (ainakaan Hiitelän ja Jatkoajan maalailemaa), että koko markkinointijohtajan vakanssi lakkautettiin samassa yhteydessä kun toimitusjohtajan vakanssista eroutui urheilujohtaja omaksi vakanssikseen.

Tuolloin haettiin siis ulkopuolista tuulahdusta, eikä Hirsimäen nosto toimitusjohtajaksi ollut mikään vaihtoehto. Ironista sinänsä, että nyt tuo silloinen ulkopuolinen tuulahdus (Honkalehto) on itse esimerkki vanhasta ummehtuneesta ilmasta.

Mitä asiaan muuten tulee, niin jonkunhan tuota pestiä täytyy hoitaa. Ilmeisesti hakijoita ei pahemmin ollut, kun kerran Honkalehto on tuota väliaikaisesti hoitanut jo kuukausikaupalla ja nyt vasta virka vakinaistetaan. Tärkeämpää kuin johtajien nimet on kuitenkin tekeminen, Honkalehdolla on paljon tehtävää edessä ja ennusmerkit eivät ole hyvät. Tosin eivätpä Honkalehdon kausien välissä yrittäneetkään onnistuneet asiassa lainkaan, joten voi kysyä, että onko toimitusjohtajalla edes mahdollisuuksia onnistua tämän hetken pomojen alaisuudessa.
 
Viimeksi muokattu:

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Millaisia vuotoja tarkoitat - järjestelmään (softa, rekisteröinti, suojaus, jne.) vai järjestelmänvalvojiin liittyviä? Ylläpitotaho ainakin kieltäytyi jyrkästi luovuttamasta mitään rekisteröinti- tai käyttäjätietoja Ilves-Hockeylle tai millekään muullekaan (pl. viranomais-) taholle.

Näin on. Ylläpito asettui rohkeasti vastustamaan Ilveksen vaatimuksia siitä, että toimivalle johdolle pitäisi paljastaa jokaisen kriittisen kirjoittajan henkilöllisyys.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös