Tampereen Ilves on varmastikin Suomen Top10 urheilubrändejä joukkueurheilussa Suomen toiseksi suurimmalla talousalueella ja menestynein joukkue Suomen seuratuimmassa urheilulajissa.
Tuossa tiivistyy yksi ongelma, mikä Ilves-perheessä on. "Menestynein joukkue Suomen seuratuimmassa lajissa" on toki totta, mutta koska mestaruudet ovat tulleet vuosina miekka ja kilpi ei niiden nimissä kannata henkseleitä enää kauheasti paukutella.
Kyllä jalkapallon Suomen mestareitakin katsottaessa HPS on Suomen toiseksi eniten mestaruuksia voittanut joukkue yhdeksällä mestaruudellaan, vaikka nykyään pelaakin kolmosdivisioonassa.
Ilves-fanit muistuttavat aina tuosta, miten seuralla on mestaruuksia enemmän kuin millään muulla jääkiekkojoukkueella Suomessa. Mutta kun katsotaankin SM-liigan ajalta eli 1975-> näyttää mestaruustilasto tältä:
TPS 10
Tappara 8
Jokerit 5
Kärpät 5
HIFK 4
JYP 2
Ässät 1
Ilves 1
HPK 1
Ja tuo tilasto on siis lähes viimeisen 40 vuoden ajalta. Ne ihmiset, joilla on vahvoja muistikuvia Ilveksen dominoinnin vuosista alkavat olemaan jo aika iäkkäitä. Nuoremmat muistavat sen, että Ilves on voittanut mestaruuden kertaalleen viimeisten 40 vuoden aikana. 30-60-lukujen mestaruuksia paremmin muistetaan se, että Ilves on viimeisten kymmenen vuoden aikana jäänyt kolmesti sarjajumboksi.
Tuo SM-liiga-ajan mitalitilasto kertoo muutenkin parempaa kieltä seurojen menestyksestä, sillä kun 30-luvulla pelailtiin kolmen tai neljän joukkueen sarjaa, ei mestaruuksien voittaminen ollut järin vaikeaa, kun jo lähes joka joukkue ylsi mitaleille. Ja vielä 40-luvullakin sarja oli 7-8 joukkueen sarja eli mitaleille ja mestaruuksiin yltäminen oli huomattavasti helpompaa kuin nykyisessä SM-liigassa.
Menneet mestaruudet ovat hieno asia, mutta niiden ei pidä antaa luoda illuusiota siitä, että niiden ansiosta seuran olemassaolo olisi itseisarvo. Tuskin kukaan olisi jalkapallopiireissä 50-luvulla uskonut, että HPS päätyisi kolmosdivariin tai samaan aikaan arvannut, että Ilveksen pahin mestaruushaastaja Hämeenlinnan Tarmo luopuisi koko kiekkotoiminnastaan 70-luvulla.