Ilveksen talousasiat

  • 1 109 926
  • 4 182

"Jalkakynä"

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Viimeksi ulosmarssi oli suunnattu hallitusta kohtaan. Hallitusta vaihtui tämän jälkeen osittain, mutta Erkki Lagestam ja Vinnie jäivät.

Meskanen yritti yritysmaailmasta tutuin keinoin saada laivan raiteilleen ja osittain saikin. Kuten todettua kaaoksen keskellä eri ryhmittymät alkavat heittämään puukkoa sinne ja tänne. Ja tätä puukkojen iskuja tehostetaan vielä "sisäpiiripaljastuksilla" lehtiin.

Toivottavasti Jouni Jääskeläinen ei palaa enään hallitukseen puheenjohtajaksi. Siinä tapauksessa uskon kannattajien jälleen heräävän.
 

ilveksenmiäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kesytetty kissimirrilauma & joukko puuhastelijoita
Mara tuskin pelaa millään talkoopalkalla. Saa todennäköisesti saman summan, minkä IFK:kin olis maksanut tältä kaudelta. Siihenhän niitä rahoja keväällä etsittiin sieltätäältä. Ensi kaudelle palkka todennäköisesti tipahtaa siihen, mitä Ilves normaalisti suostuisi hänet palkkaamaan.

Eikös niitä rahoja lähinnä Toskalaan ja Koistiseen keräilty? Tai siis lähinnä Koistiseen...
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Mieleen tulee A. F. Airon haastattelu, jossa häneltä kysyttiin alueellisen puolustus ja liikekannallepanojärjestelmän luomisesta, joka oli hänen yhden "miehen show". Airo oli sitä mieltä, että isommalla kokoonpanolla järjestelmästä olisi tullut keskinkertainen. .

Armeijajohtaminen on vähän eri asia kuin ihmisten johtaminen. Armeja haluaa johtaa tahdottomia joukkoja, jotka tekee kuten käsketään.

Nykyihminen on koulutettu ja osaava, ja halua perustelut kulloisellekin toiminnalle.

. "Demokratia" tulee peliin juuri tässä vaiheessa, jollain täytyy olla valta vaihtaa kapteeni tarvittaessa.

Ei, en tarkoita demokraattista päätöksentekoa, vaan kuuntelevaa päätöksentekoa.

Sellaista, jossa isompi porukka keskustelee, ja sen jälkeen ilmaisee kantansa, ja päättäjä päättää. Päättäjä, joka voi päättä myös päinvastoin kuin oma kanta on aluksi, jos selkeästi muut on erimieltä, tai pitää päänsä kun katsoo sen olevan oikeat tie. Mutta keskustelun jälkeen, jossa jokainen on saanut oman perustelunsa esittää ja se kuunnellaan.

Tarkoittaa siis hallitusta, jollaista olen kuvannut aikasäeminkin. Hallitusta, jossa on erialojen osaajia, jotka ammentaa omasta kontaktipiiristään tietoa organisaation sisään ja jakavat sitä näissä kokouksissa, joita pidetään hallituksen ja operatiivisen johdon kanssa vaikka kerran kk:ssa.

Omistajia hallituksessa ei tule olla, ainakaan enemmistönä. Omistajat on Ilveksessä faneja, joten jos hallitus on 5 henkeä, voi omistajia olla korkeintaan 2.

!! akuutti tilanne… Mikään tilanne ei tässä bisneksessä tule niin yllättäen, etteikö siitä ehdi keskustella. JA jos tulee, päätöksen tekee ao. toimintahaaran päällikkö, TJ tai UTJ.

Esimerkiksi valmentajapotkuista pitäisi aina olla laaja-alainen kokous. Valmentaja potkuja esittää UTJ ja vain UTJ jonka jälkeen sen esittelee hallituskelle, joka kokoontuu (TJ mukana) keskustelemaan ja tekemään päätöksen. Jos hallitus on koottu laaja-alaisena osaamisten suhteen, tulee pohdittua kaikki ei urheilullisetkin seuraukset jne.

TJ päättä operatiivisesti taloudesta
UTJ operatiivisesta urheilutoimesta
Hallitus kokousta ja evästää linjaa.
Isot asiat käsitellään aina yhdessä.

Hallituksen PJ ei päätä koskaan itse mitään operatiivista. Hänellä ei ole operatiivista toimintaa. Hallituksen PJ edustaa hallituksen kantaa, josta on keskustellut hallituksen kanssa. Hallitus ohjaa ja evästää TJ:tä ja UTJ:tä, mutta nämä tekevät ao. päätökset.

Minä väitän, että tällaisen apparaatin johtaminen vaatii kovaa luontoa ja oikeaa otetta. Luottamus on luotava nimenoman pienen yhteisön sisään, ulkosuhteista ei kannata pitää niinkään lukua. "Toimiston ovien tiimoilla" pyöriskelevät kuppikunnat on jätettävä omaan arvoonsa, paloi niitä siltoja mihin päin hyvänsä.

Niin, eli kuten Hannu Meskanen… Marraskuu 2010

Hannu Meskanen kirjoitti:
Edellä Tarinankertoja visioi ideaalista omistusrakennetta ja johtamistapaa. Osittain olen asiasta samaa mieltä, mutta toisaalta haluan painottaa huomattavasti enemmän vahvaa johtajuutta. Vahva johtajuus ei ole samaa kuin yksisilmäinen diktatuuri vaan sitä, että viime kädessä joku ottaa vastuun tekemisistä. Oma kokemukseni yritystoiminnasta on, että ruotsalaistyyppinen liiallinen keskusteleminen johtaa tehottomuuteen ja sekasortoon, kun vastuu- ja valtasuhteet hämärtyvät.

Ja kuinkas kävikään… Selkäänpuukottamista ja kuppikuntia..

Vahva johtajuus on taas ajautumassa karille Ilveksessä. Opitaanko tästä mitään? Jos Hannu jatkaa (kuten aamun 957:lla väläytteli), voiko tästä jotain oppia? Olisiko se ”ruotsalaistyylinen” keskusteleva tapa sittenkin tuonut parempia tuloksia? Olisiko sittenkin saatu kaikki yhteisten tavoitteiden taakse? Olisiko sittenkin ollut vähemmän taustahämmentäjiä ja sopankeittäjiä?

Toimintaedellytyksien kuntoon saattaminen on ollut tietty asia 1 agendalla, mutta kyllähän sitä pitäisi pystyä katsomaan vuosikymmenten tähtäimellä ja laitaa se organisaatiorakenne kuntoon. JA ensimmäinen asia pitäisi olla ”me” henki, jota taas ei synny ilman sitä, että kaikki kokevat voivansa osallistua…
.. se että osallistujat ovat omistajia on iso ongelma, koska valtasuhteet valikoituvat näin osakeomistajuuden perusteella, EI niin, että ”Paras argumentti voittaa”.

Siksi omistajille pitäisikin keksiä joku oma ”kerho”, joku sellainen tapa osallistua, mikä ei ole operatiivinen, mutta vaikuttava. Sellainen, jossa kaikki vaikuttamaan haluavat voivat avoimesti kohdata toisensa ja puhua ja antaa mielipiteensä kuulua. ”Kerho” johon operatiivinen johto osallistuu. Siis tarkoitan mallia useammin kuin yhteisökokous.

Se voi tuntua vaikealta, ja sitä se onkin, mutta lopputuloksena on taatusti parempi ”me” henki kuin silloin, kun joku tulee ja lyö nyrkin pöytään ja sanoo ”me tehdään kuten mää sanon” läväyttämällä osakekirjat pöytään.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Uusia käänteitä. HPJ:n pestistä luopunut Hannu Meskanen ilmoitti 957:n haastattelussa, että harkitsee HPJ:na jatkamista.
 

PJx

Jäsen
Armeijajohtaminen on vähän eri asia kuin ihmisten johtaminen. Armeja haluaa johtaa tahdottomia joukkoja, jotka tekee kuten käsketään.

Nykyihminen on koulutettu ja osaava, ja halua perustelut kulloisellekin toiminnalle.
Olisit nyt kuitenkin lukenut mitä kirjoitin. Kysymys ei ollut missään määrin armeijan johtamisesta vaan pikemminkin johtamisjärjestelmän kehittämisestä. Kysymys oli siitä että vaikenevan kenraalin mielestä huippuluokan tuotos vaati työn tekemistä ilman "poliittisia" kompromisseja.

No armeijahan tehdään melkoisen redundantiksi (ei kovin kustannustehokas malli), jolloin systeemi kestää, vaikka siitä "poistaisi" oleellisen osan. Sellaisella mallilla ei urheilussa toivottua tulosta tule...

Ja mitä johtamismallin onnistumiseen tulee, niin siinäkin paras on usein hyvän vastakohta. Urheilussa tavoite on olla paras, joten tulos on luonnollisesti usein melko huono. Normaalielämässä pyritään välttämään huonoja päätöksiä, urheilussa pitäisi löytää ne parhaat päätökset senkin uhalla, että ...

Niin ja taisinpa vielä kirjoittaa, että kova jätkä osaa kuunnella...
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
ajatuksia Meskasen haastattelusta
(linkki radio 957)

****
Meskasen tullessa mukaan kassasta puuttu 1.5 miljoonaa…

Oisko pitäny päästää Ilves konkkaan tuolloin? Oltasko nyt karsinnoissa, mutta tulossa ylöspäin?

No turhaa spekulointia, mutta tulipahan mieleen…


****


Seppo Hiitelä vastaa valmentajavalinnasta… jne jne. En ota kantaa urheilupuoleen, mutta kuitenkin
”Seppo Hiitelä oli valittu UTJ:ksi jo 2kk aikaisemmin”
mitä –ttua! Enkö ole valinnan takana?

Mutta voih… ”Se että on YKSI epäonnistunut, ei tarkoita etteikö voisi onnistua jatkossa” ... Hiitelän asema ei siis muutu.. Hyvää yötä

****

Mutta urheilupuolta ei kommentoi Meskanen, paitsi tietty niitä kesän Mara ja Vesku hankintoja. Ja nyt on maalivahtitilanne on, että
”kolme kaveria jotka kilpailee tasaisesti peliajasta”
Aittokallio? eipä ole peliaikaa näkynyt.. Ja tuskin tekee ”toskaloita” 10 vuoden päästä maailmalta palatessaan…
****
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Kysymys oli siitä että vaikenevan kenraalin mielestä huippuluokan tuotos vaati työn tekemistä ilman "poliittisia" kompromisseja.

Ja juuri tämä EI pidä paikkaansa. siis urheilubisneksessä, varaisinkaan kuppikunnittuneessa Ilveksessä.

Tärkein aspekti on saada kaikki menemään yhteen suuntaan (armeijsassa se voidaan käsekä, normielämässä se ei toimi). Niin kauan kun on taustajoukoissa kiistoja, on tilanne nyt nähdyn kaltainen. joku kertoilee jollekin toimittajalle jotain oman näkemyksensä… niin miksi? Ilkeyttään? Ei vaan siksi, että ei ilmeisesti saa sitä kuuluksi organisaation sisällä.

Oppia kandeis hakea Ruotsista, ei viimevuosisadan sodista…

Niin ja taisinpa vielä kirjoittaa, että kova jätkä osaa kuunnella...

”kova jätkä” on suomalainen paradoksi. Jäänne ”mangment by perkele” ajalta, joka oli ihan kova juttu viimevuosisadalla.

Päättäjä päättää, kyllä, mutta keitä se on kuunnellut ja kenen kanssa se on keskustellut, sillä on iso merkitys. Ei ruotsalainen yhteyskunta tuota sattumalta Ikeoita ja Henkkoja ja maukkoja. Se on taito saada isot ihmisjoukot toimimaan ”me” hengellä. Se on johtajuutta, mutta ei ”kovaa jätkäyttä”.

Ei Japanilaisten tuottein laatu ole sattumaa, vaan kyseessä on TEAM work malli, jossa jokainen tuotetta/osaa valmistava osallistuu prosessin ja tuotteen kehittämiseen. Ei Linux ole sattumalta vakaampi ja turvallismepi kuin windows, vaan siihen saa osallistua ja ehdottaa ja korjailla kaikki, vaikka joku onkin päättämässä lopullisesti. Ei Wikipediankaan pitänyt toimita, vaan silti moniääninen yhteisö pystyy tuottamaan kattavaa tietopalvelua…

.. ja se ainainse Steve Jobs, mies joka halusi kuulla kaikki hulluimmatkin ideat, joka piti erittän matalaa kynnystä esitysten ja ehdotusten suhteen.. vaikka itse päättikin lopulta.

moniäänisyys on vaikeampaa mutta tuottaa parempaa päätöksentekoa, koska useamman ihmisen tietotaitoa tulee hyödynnetyksi.

kukaan ei koskaan hallitse kaikkea.



.. ja jos palataan ilmiselvään Ilveksen kuppikuntataustaan.. Millä ne irtiotot ja veneenkeikutukset saadaan loppuun? Lyömällä nyrkkiä pöytään? Vai ottamalla kaikki mukaan päätöksentekoon?

Päätöksentekoon esim millainen se organisaatiorakenne sitten jatkossa olisi ja millainen vaikutuskanava esim omistajataholla olisi? Millainen kerho pitäisi perustaa?

ei niin, että
”tässä on teille kerho, tulkaa jutteleen”

vaan

”Kertokaa millasen kerhon te haluatte ja tehään sellanen”


Muussa tapauksessa veneenkeikuttajat sen kun jatkaa.. tulipa hyvään aikaan tämäkin UL:n ja IS:n juttu. Ja ne oilsi ollut estettävissä jos se kanava sanoa nämä olisi olemassa itse organisaatiossa, ja se ottais niitä huomioon.
 

scholl

Jäsen
Ilves-kannattajat ovat aika väsyneitä. Energiaa ei tule mistään viime kauden mestaruudesta. Emme ole oikeasti voittaneet yhtään mitään sitten vuoden 1985. Joku voi tietysti muistella 1998 tai 2001, mutta eihän ne himmeämmät mitalit mestaruuksia vastaa millään tavalla, vaikka niitä tulis miten.

Nyt tässä on vielä Raipe-dilemma. Legendan tielle on aika hankala lähteä hyppimään.

Niin eihän tämä tilanne Raipen vika ole. Nyt pitäisi vielä tämän kauden aikana reagoida. Kun katsoo Ilveksen historiaa niin ei sitä kenenkään siellä tarvitsisi hyväksyä, että seura on noin taantunut, kun joutuvat seuraamaan vierestä kuinka nopeasti Pelicans on nostettu konkurssikypsästä seurasta liigan kärkipäähän.
 

Fordél

Jäsen
Niin eihän tämä tilanne Raipen vika ole. Nyt pitäisi vielä tämän kauden aikana reagoida. Kun katsoo Ilveksen historiaa niin ei sitä kenenkään siellä tarvitsisi hyväksyä, että seura on noin taantunut, kun joutuvat seuraamaan vierestä kuinka nopeasti Pelicans on nostettu konkurssikypsästä seurasta liigan kärkipäähän.

Pelicans on kyllä hyvä esimerkki myös Ilvekselle. Siellä nousu ei tapahtunut taaksepäin katsomalla ja sisäänpäin kääntymällä vaan Lahdessa uskallettiin katsoa rohkeasti tulevaisuuteen ja kääntyä ulospäin, tunnustaa omat heikkoudet ja paikata osaamisaukkoja ulkopuolelta. Ilveksessä piiri pieni pyörii ja mitään aitoa muutosta ei tapahdu. Päinvastoin, piiri pyöritää itsensä vain syvemmälle tähän soppaan.
 

Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Keväällä 2010 Ilveksessä vaadittiin suurta muutosta ja suuria uudistuksia. Tässä yhteydessä hallitukseen nostettiin Helenius ja Meskanen, joista viimeksimainittu myöhemmin siirtyi puheenjohtajaksi. Sitten alettiin odottaa niitä muutoksia ja uudistuksia. Niitä oli vaikea havaita, ja vähitellen nousi epäilys ettei niitä tulekaan. Puhetta oli paljon, mutta tuloksia tai muutakaan havaittavissa olevaa ei vaan alkanut realisoitua.

Sitten Meskanen ilmoitti eroavansa, [yhteenvetona] koska ei saa Ilvestä kuntoon taloudellisesti eikä urheilullisesti. Ajateltiin että no niin, siinäpä suoraselkäisen miehen rautaista puhetta. Ensimmäinen ulkoapäin havaittava jämäkkä päätös oli nyt syntynyt.

Eipä sittenkään! Nyt Meskanen oli sanojensa mukaan keskustellut perheensä kanssa ja ilmoitti että ei ehkä eroakaan. On yllättävää kuinka monessa suomalaisessakin perheessä vaimo tekee päätökset myös toisen puolison asioissa. Samantekevää eroaako vai ei, mutta tekisi nyt asiat selväksi itsensä ja Ilveksen kanssa. Joko tai, mutta ei molempia. Ei Ilvestä näin saa kohdella. Uskottavuutta pitäisi rakentaa eikä tuhota. Pitäisi ehkä kutsua naispuolinen jäsen sinne hallitukseen päätöksentekoa jämäköittämään.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sitten Meskanen ilmoitti eroavansa, [yhteenvetona] koska ei saa Ilvestä kuntoon taloudellisesti eikä urheilullisesti. Ajateltiin että no niin, siinäpä suoraselkäisen miehen rautaista puhetta. Ensimmäinen ulkoapäin havaittava jämäkkä päätös oli nyt syntynyt.
Missä vaiheessa Meskanen ilmoitti eroavansa? Iltalööpit vääristelivät asioita jälleen kerran. Hän ilmoitti ettei aio jatkaa tehtävässä, ts. asettua ehdolle seuraavaa puheenjohtajaa valittaessa. Myöhemmin hän kuitenkin sanoi, että harkitsee asiaa vielä. Missään vaiheessa hän ei syyksi sanonut sitä, "ettei saa Ilvestä kuntoon" vaan sen, että duuni on henkisesti liian raskas. Meskanen on toistuvasti selittänyt, että talous on menossa parempaan suuntaan. Urheilulliselle menestykselle hän ei (toivottavasti) voi tehdä mitään.

On mahdotonta tietää, mikä tilanne oikeasti on ja onko hallitus puuttunut urheilupuolen asioihin tms. Ei auta kuin toivoa, että parempaan päin ollaan tosiaan menossa taloudellisesti.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Missään vaiheessa hän ei syyksi sanonut sitä, "ettei saa Ilvestä kuntoon" vaan sen, että duuni on henkisesti liian raskas. Meskanen on toistuvasti selittänyt, että talous on menossa parempaan suuntaan. Urheilulliselle menestykselle hän ei (toivottavasti) voi tehdä mitään.

"Päätökseni perustuu sihen faktaan, että en ole saanut organisaatiota voittavaksi. On siis syytä antaa tilaa uusille voimille, jotka toivottavasti pystyvät parempaan." Meskasen viesti Ilveksen keskustelupalstalla (linkki Ilveksen keskustelupalstalle).

Kyllä tuosta voi minusta tulkita Meskasen viittaavaan juuri urheilulliseen puoleen.
 

PJx

Jäsen
Minä väitän, että Ilves (ja myös paikallisvastustaja) kärsivät ennen kaikkea urheilullisen substanssin puutteesta. En ollenkaan usko, että se lähtisi sinänsä omien reviirien (=toimivallan) mustasukkaisesta puolustamisesta. En myöskään usko, että täällä olisi pyörinyt harvinaisen paskoja valmentajia.

Sen uskon, etteivät pelaajat (ainakaan Tamperelaiset entiset ja nykyiset junnut) ole kovinkaan ihastuneita seurojen kaikkiin toimintatapoihin. Ei näistä välttämättä huudella paljoa ulospäin, mutta kiekossa piirit ovat pienet... Aina välillä sitä kuitenkin kuulee jotain.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
"Päätökseni perustuu sihen faktaan, että en ole saanut organisaatiota voittavaksi. On siis syytä antaa tilaa uusille voimille, jotka toivottavasti pystyvät parempaan." Meskasen viesti Ilveksen keskustelupalstalla (linkki Ilveksen keskustelupalstalle).

Kyllä tuosta voi minusta tulkita Meskasen viittaavaan juuri urheilulliseen puoleen.

En ollutkaan tuota viestiä nähnyt. Itse olen sitä mieltä, että HPJ:n työtä ei pidä arvostella sarjatilanteen perusteella. Hallitusta voi tietysti kritisoida Hiitelän nimittämisestä sekä tästä valmentajahässäkästä, jos hallitus on päättänyt että Seppo valmentaa..

Vituikshan tää menee mutta en usko, että kovin paljon parempaa jälkeä olisi kukaan toinen HPJ saanut aikaan.
 

Sir Justiina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ja mitähän huomenna?

Kun seuraa näitä juonenkäänteitä, tulee väistämättä mieleen haetaanko tässä nyt jotain halpaa medianäkyvyyttä?

Haavi auki saa olla liki päivittäin. Suoraan sanoen tämä fetissi on nyt niin pitkällä, että mun rahkeet kattohuoneistossa on koetuksella.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Vituikshan tää menee mutta en usko, että kovin paljon parempaa jälkeä olisi kukaan toinen HPJ saanut aikaan.

Jos oletetaan, että Meskasen puheet taloudellisesta tilasta pitävät paikkansa, niin vaikea yhtäkkiä uskoa parempaankaan.

Tässä nyt vaan tullaan siihen nimitykseen, mikä urheilutoimenjohtajan kohdalla tehtiin. Seppo Hiitelä on nimi ja meriitit on aika kaukaa menneisyydestä. Sen jälkeen käsittääkseni aika kaukana jääkiekkobisneksestä. Kontakteja ei varmasti ihan hirveästi Tampereen ulkopuolella. Hallitukselle (jota Meskanen siis johtaa) toki helppo valinta. Hiitelän Seppohan se on kova kiekkomies ja on mestaruuskin sieltä niinkin kaukaa kuin vuodelta 1985.

Melko huolestuttavia on tiedot Ilveksen pelaajahankinnoista ja miten niitä tehdään. Jossain oli Hiitelän kommentti, joka meni kutakuinkin niin, että "listoja on tutkittu, mutta ei löytynyt". Siis eh.

Pelaajatarkkailuun pitää käyttää aikaa. Pitää olla kontakteja (ei pelkästään pelaajakontakteja) ja täytyy pystyä tekemään nopeita ratkaisuja. Jos agentti tarjoaa pelaajaa X, niin pitää nopeasti pystyä tekemään päätös. Siitäkin on vielä pitkä matka siihen, että pelaaja koskaan Ilves-paitaa päälleen vetää. Siinä ei käsittääkseni ihan pelkkä listojen luku riitä. Olisi mukava kuulla, että mihin kaikkiin suuntiin Hiitelällä on kontakteja, jotka pelaajista pystyvät jotain oikeasti sanomaan. No, on selvää, että tämmöisiä tietoja en koskaan tule saamaan.

Kun nyt ihan tarkkaan miettii, niin Pekka Kangasalustahan oli jossain vaiheessa pelaajakoordinaattorin roolissa Ilveksessä. Nyt mies on heilunut hyvän tovin Ilveksen valmennusaitiossa. Seppo Hiitelä (utj) heiluu myös valmennusaitiossa. Kuka helvetti sitten hoitaa pelaajakoordinaattorin ja urheilutoimenjohtajan töitä? Vastaukseksi ei kelpaa, että Hiitelä ja mahdollisesti Kangasalusta sivutoimena.

Eli kyllä epäonnistuneita tahoja Ilveksen organisaatiosta tälle kaudelle em. perusteella löytyy aika paljon. Sarjasijoitus ei valehtele ja se on kuitenkin se mittari, jolla onnistumista mitataan. En tältä kaudelta paljoa odottanut, mutta vielä vähemmän sain.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
On mahdotonta tietää, mikä tilanne oikeasti on ja onko hallitus puuttunut urheilupuolen asioihin tms.

Ei kai tuosta urheilupuolen asioihin puuttumisesta ole mitään epäselvää Hiitelän valmentajapestin osalta.

Hienoa jos Vincent itse on pysynyt urheilupuolen päätöksistä erossa, kuten nimimerkki Ahde kertoi. Seuraava askel terveepään organisaatioon on se, että vaatii sitä ehdottomasti myös muilta hallituksen jäseniltä. Jos ei vaadi, onko sillä mitään merkitystä, että itse pysyy taustalla?
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Eipä sittenkään! Nyt Meskanen oli sanojensa mukaan keskustellut perheensä kanssa ja ilmoitti että ei ehkä eroakaan. On yllättävää kuinka monessa suomalaisessakin perheessä vaimo tekee päätökset myös toisen puolison asioissa. Samantekevää eroaako vai ei, mutta tekisi nyt asiat selväksi itsensä ja Ilveksen kanssa. Joko tai, mutta ei molempia. Ei Ilvestä näin saa kohdella. Uskottavuutta pitäisi rakentaa eikä tuhota. Pitäisi ehkä kutsua naispuolinen jäsen sinne hallitukseen päätöksentekoa jämäköittämään.


Ottamatta kantaa Hannu Meskasen henkilöön, tai Perhe Meskasen sisäiseen päätöksentekoon totean, että olipa hauskasti sanottu sieltä takarivistä. Kiitos päivän nauruista. Talous on kuitenkin onneksi pelättyä paremmassa kunnossa, joten kiitokset Hannulle, tai Rouva Meskaselle jämäkästä taloudenhoidosta.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Talous on kuitenkin onneksi pelättyä paremmassa kunnossa, joten kiitokset Hannulle, tai Rouva Meskaselle jämäkästä taloudenhoidosta.

Ilveksen taloudesta liikkuu niin huvittavan montaa erilaista huhua, että ei tässä pysy edes mukana enää. Oma perstuntumani on se, että tarinat Ilveksen heikosta (lähellä konkurssia olevasta) taloudesta ovat vähintään liioteltuja. Mitään en kuitenkaan (taaskaan) mistään tiedä, joten vähän kummissaan tätä on tullut seurattua.

Eli ihan mielenkiinnosta olisin kysellyt, että mistä tämä yläpuolella oleva tieto on peräisin?
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Ilveksen taloudesta liikkuu niin huvittavan montaa erilaista huhua, että ei tässä pysy edes mukana enää. Oma perstuntumani on se, että tarinat Ilveksen heikosta (lähellä konkurssia olevasta) taloudesta ovat vähintään liioteltuja. Mitään en kuitenkaan (taaskaan) mistään tiedä, joten vähän kummissaan tätä on tullut seurattua.

Eli ihan mielenkiinnosta olisin kysellyt, että mistä tämä yläpuolella oleva tieto on peräisin?

Niin en tietenkään tiedä kuuluuko kiitos Hannulle vai kotijoukoille? Meskanen on kuitenkin tuonut julki asioita joiden perusteella esillä ollut konkurssiuhka ei ole ollut todellinen. Vero- eikä palkkarästejä ei ole ja rahalaitoslainaa on kohtalaisen vähän. Velkojat ovat omaa väkeä, joten on varsin epätodennäköistä, että he hakevat Ilvestä konkurssiin. Meskanen kertoi myös, että 1,5 miljoonan kassavaje on supistunut merkittävästi, joten oikealla tiellä ollaan, vaikka puurtamaan vielä joudutaankin
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Velkojat ovat omaa väkeä, joten on varsin epätodennäköistä, että he hakevat Ilvestä konkurssiin.

.. silti, velka on velka, on se sitten omistajalta tai pankilta.

Toki pääasia että sitä ei ole verottajalle, mutta eihän se nyt muuta sitä tosiasiaa, että rahaa kuluu enemän kuin tulee sisään, jos velaksi eletään (on se velka isiis keneltä tahansa).

Ja sitä että jos on miljoona velkaa (1,5 - osakeanti 0,5) niin onhan se pois maksettava... Ilveksen tapauksessa ne muutettanee osakkeiksi, eli omistajat pitävät Ilvestä pystyssä "talkoilla".
Ei ole tervellä pohjalla tämmönen toiminta.

Edelleen ihmetyttää, jotta mihin ne rahat valuu, kun ne ei valu joukkueeseen...

Mieleen tulee myös, olisiko sittenkin pitänyt antaa Ilveksen mennä konkaan parivuotta sitten...
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Tämän päivän Arvaaja ties kertoo että Ilves oli hoitanut Mark Leen oleskelu- ym asiat päin vittua(ei ollut siis hoitanut mitenkään). Miten on ammatilaisseurassa tällainen koomailu edes mahdollista?
 

Crueman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers
Tämän päivän Arvaaja ties kertoo että Ilves oli hoitanut Mark Leen oleskelu- ym asiat päin vittua(ei ollut siis hoitanut mitenkään). Miten on ammatilaisseurassa tällainen koomailu edes mahdollista?

Itsehän vastasit jo kysymykseen. Ammattilais(ittain)johdetussa ja -hoidetussa seurassa tuo ei olekaan mahdollista.
 

Jakedeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämän päivän Arvaaja ties kertoo että Ilves oli hoitanut Mark Leen oleskelu- ym asiat päin vittua(ei ollut siis hoitanut mitenkään). Miten on ammatilaisseurassa tällainen koomailu edes mahdollista?

En ole lukenut lehteä, joten kysyn, että mitä ''oleskelu'' -asiat tarkoittaa?
 

sikaniska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, FC Saku, Tottenham
En ole lukenut lehteä, joten kysyn, että mitä ''oleskelu'' -asiat tarkoittaa?

Ja onko lehden jutuissa totuusperää? Johan Urheilulehtikin uutisoi Ilveksen ongelmista, joita osa piti täysin tuulesta temmattuna. No, täytyy lukaista kyseinen juttu ennen kuin laitan tämänkin jutun samaan kategoriaan urheilulehden ja iltalehden vastaavien "uutisointien" kanssa.

Kuten joku jossain totesi: Ilveksen kritisoimisessa ja Haaviston kannattamisessa alkaa olla samoja piirteitä: se on muodissa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös