No ei voi verrata normaalikauteen tätä systeemiä mitenkään. Ensinnäkin, yksi pelaa vaikka 50 peliä ja toinen 60 peliä. Siinä on siis 10 peliä vähemmän toisella jotka pahimmillaan voisi hävitä kaikki, tai sitten voittaa kaikki, tai sitten jotain siltä väliltä.
Lähtisitkö juoksemaan kilpaa säännöillä, että sinä juokset 60 km ja muut juoksee 50 km ja sitten voittaja on se joka juoksee nopeimmin? Lisänä vielä, muut saa juosta 50% matkasta jonka jälkeen saa lopettaa. Siinä voi se vika 10 km alkaa painamaan, kun muut saa vetää sen 50 km vähän nopeempaa tahtia.
Hohotusta tuolle vertauskuvalle.Lähtisitkö juoksemaan kilpaa säännöillä, että sinä juokset 60 km ja muut juoksee 50 km ja sitten voittaja on se joka juoksee nopeimmin? Lisänä vielä, muut saa juosta 50% matkasta jonka jälkeen saa lopettaa. Siinä voi se vika 10 km alkaa painamaan, kun muut saa vetää sen 50 km vähän nopeempaa tahtia.
Hohotusta tuolle vertauskuvalle.
Parempi vertauskuva olisi, että ensin mä juoksen puolen vuoden aikana 50x1km lenkin ja lasketaan noiden keskiarvo.
Sä sitten juokset puolen vuoden aikana 60x1km lenkki ja lasketaan sen keskiarvo.
Sitten näitä keskiarvoja verrataan.
Parempi keskiarvo voittaa.
Normaalillakin kaudella Ilves kohtaa Sportin kuusi kertaa ja Kärpät neljästi. Yhdet joukkueet kohdataan lepoedun kanssa, toiset keskellä pahinta tappioputkeaan. Jotkin joukkueet kohdataan loukkaantumissumassa, toiset parhaalla kokoonpanollaan.Mää hohotan tolla vertaukselle.
Väität siis että kaikki vastustajat eli lenkit ovat samanlaisia peräjälkeen.
Ei se kuule noin mustavalkoisesti mene.
Normaalillakin kaudella Ilves kohtaa Sportin kuusi kertaa ja Kärpät neljästi. Yhdet joukkueet kohdataan lepoedun kanssa, toiset keskellä pahinta tappioputkeaan. Jotkin joukkueet kohdataan loukkaantumissumassa, toiset parhaalla kokoonpanollaan.
Ei ole lenkit samanlaisia, mutta pitkän kauden aikana suurimmat erot tasoittuvat. Sillä, onko erojen tasoittumiseen 50 vai 60 ottelua aikaa, ei ole kovinkaan suurta merkitystä lopputuloksen kannalta.
Jokainen peli merkkaa normaalisti yhtä paljon. Tämä kausi on sikäli poikkeuksellinen, että vähemmän pelaavien joukkueiden pelit ovat merkanneet enemmän kuin enemmän pelaavien. Mutta ero on aika pieni, onko yksi peli 1/50 vai 1/60 runkosarjasta.Jotkut joukkueet kyntää ja ailahtelee 2/3 osan kautta ja alkaa tekemään loppukiriä sen 1/3 loppua kohti. Paitsi jos siltä lähtee 10/20 pelistä yhtäkkiä pois kesken loppukirin. Tuosta voisi olla kiinni vaikkapa säälipaikka. Väitän, että 1/6 osa kauden peleistä varsinkin lopussa merkkaa aika paljon joillekkin joukkueille. Toisille taas ei merkkaa mitään.
Sportilla on kuitenkin täsmälleen sama tilanne, eli yhtä hyvin voidaan itse olla se kaveri, joka rankaisee.
Jokainen peli merkkaa normaalisti yhtä paljon. Tämä kausi on sikäli poikkeuksellinen, että vähemmän pelaavien joukkueiden pelit ovat merkanneet enemmän kuin enemmän pelaavien. Mutta ero on aika pieni, onko yksi peli 1/50 vai 1/60 runkosarjasta.
Ennen kautta oli selvää, että kukaan ei tiedä montako peliä millekin joukkueelle tulee. Tilanne oli siis kaikille sama. Jos kausi loppuu joltain HPK:lta "kesken", se on voi voi.
Ei ne merkkaa yhtään sen enempää kuin alkukaudesta, koska saman verran niistä on pisteitä jaossa. Suuremman merkityksen illuusio johtuu siitä, että pelejä on vähemmän jäljellä, jolloin tiedetään paremmin miten yksittäinen voitto saattaa vaikuttaa sarjasijoitukseen. Otetaan hassunhauska kolikkoesimerkki: pelaat peliä, jossa saat heittää viisi kertaa kolikkoa, ja sinun pitää saada vähintään kolme klaavaa. Olet heittänyt jo neljä kertaa, tuloksin klaava-klaava-kruuna-kruuna. Yksi heitto siis jäljellä, ja pakko saada klaava. Merkkaako tämä heitto enemmän, kuin edelliset neljä?Jossain vaiheessa kautta, yleensä lopussa, tulee se tilanne että samoista sijoista tappelevien keskinäiset pelit merkkaa enemmän kuin normaalisti alkukaudesta. Silloin se yksikin peruutettu peli voi merkata säälikierrosta tai kesälomaa. Eli edelleenkään tämä nykyinen systeemi ei vertaudu lähellekkään normaalia p/o laskentaa.
Tässä on nyt kolme eri nimimerkkiä ottanut kantaa vähän eri twistillä mun alkuperäiseen kommenttiini ja tuntuu menevän vähän aiheesta pikkuhiljaa ohi.
En ottanut kantaa, onko tämä epäreilu tai huonoista huonoin tapa ratkoa runkkarin sijat, mutta kommentoin siihen kun alunperin väitettiin tämän olevan ihan tai lähes samanlainen systeemi kuin normikaudellakin. Ei ole (paitsi siltä osin, että lasketaan pisteet/peli).
Ainakin tämä on lähinnä sitä normaalikauden systeemiä mihin näillä eväillä päästään. Normikauden lopussa viimeisissä peleissä on usein tilanne missä toisella joukkueella on playoff-paikka panoksena ja toisella ei ole panosta lainkaan. Se on mun mielestä jopa isompi muuttuja kuin tämän kauden pelimäärät. Suurin ero normikauteen tässä on kuitenkin alkukaudella liigassa pelanneet NHL-miehet joita ei normikaudella olisi täällä ollut. Seuraavaksi merkittävin ero lienee lyhyemmät Play-Off -sarjat.Tässä on nyt kolme eri nimimerkkiä ottanut kantaa vähän eri twistillä mun alkuperäiseen kommenttiini ja tuntuu menevän vähän aiheesta pikkuhiljaa ohi.
En ottanut kantaa, onko tämä epäreilu tai huonoista huonoin tapa ratkoa runkkarin sijat, mutta kommentoin siihen kun alunperin väitettiin tämän olevan ihan tai lähes samanlainen systeemi kuin normikaudellakin. Ei ole (paitsi siltä osin, että lasketaan pisteet/peli).
Juuri näin. Mäkiniemi on ainakin saanut mut syömään sanani ja kaveripiirin sanoja myös. Itse olin tuominnut Mäkiniemen jo kakkosmaalivahdiksi ja maalannut uhkakuvia ensi kautta varten. Tärkeimmät pelit on tietysti vielä edessä, mutta kyllä Mäkiniemi on osoittanut olevansa maalivahti, joka pystyy voittamaan otteluita, aivan kuten Dostal. Samalla, kun kehutaan Mäkiniemeä niin on myös hienoa, miten puolustus on petrannut omassa päässä.On se helvetin hyvä, ettei lähdetty pari kuukautta sitten hätäilemään maalivahtikaupoille, vaikka sitä kovasti useammalla sektorilla vaadittiin.