Kyle

Jäsen
Avataampa otteluita ja peliesityksiä koskeva ketju, ettei pelaajistoa koskeva ketju täyty näistä.

Kuinka monta helppoa menee Mäkiniemelle? Miksi Meskanen et osu edes ladon seinään? Olisiko Elorinteesta aloittajaksi? Miksi Maccelli et syötä? Mitä Ikoset tekevät Liigassa? Miksi kapteeni Suomi on omissa maailmoissaan? Osaako Salmelat luistella takaperin? Miksi Myrrä ei huuda? Missä viivelähdöt? Välit kiinni! Mestis tason erikoistilanteet!

Ilveksen seuraavat neljä ottelua:

23.2 vs. Kärpät
26.2 vs. Sport
27.2 vs. HPK (v)
2.3 vs. HPK (v)

Helmikuu on ollut pelitahdiltaan ja vastustajiltaan kovat, kun vastassa on ollut niin Kärppiä, Tepsiä, Lukkoa kuin Kalpaakin. Pelkästään sarjataulukkoa tuijottamalla voisi ajatella, että tulevat ottelut olisivat pisteodotukseltaan otollisemmat kun kohdataan kolmen pelipäivän sisään kolme pudotuspeliviivan alapuolella olevaa joukkuetta. Helppoja otteluitahan ei kuitenkaan ole luvassa, kun esim HPK:lla on ihan sarjan kärkipään jätkiä jokaisella pelipaikalla ja kaiken lisäksi joukkue on päässyt jopa pieneen lentoon. Tällä hetkellä neljä voittoa viidestä edellisestä kamppailusta.
Tänään vielä vastassa Kärpät.

Ilveshän on tahkonnut kolme ottelua lyhyen ajan sisään Kärppiä vastaan ja ennen neljättä kohtaamista, pidän pistekertymää ja ilmettä kentällä hyvänä.
12.2 vs Kärpät 3-4 (3-3)
19.2 vs. Kärpät 3-4 (3-3
20.2 vs. Kärpät 2-1

Pisteet tässä vaiheessa Ilvekselle 5-4. Tänään on mielenkiintoinen ottelu kun Kärpät varmasti hakee nyt puolestaan revanssia ja varmasti heillä on paljon hampaankolossa edellisistä otteluista. Näkisin että henkisesti tämän illan ottelu on molemmille joukkueille todella kova. Ilveksen pukukopissa oli Oulun pelin jälkeen havaittu pienen tuskan tippumista hartioilta. Tänään ei ole oikein varaa notkahdukseen, jotta kyseinen positiivinen henki kantaa pidemmälle. Voitto tänään niin pisteet tästä neljän sarjasta menisi 8-4 Ilvekselle, mikä olisi jo lähihistorian tuntien kova juttu Ilvekselle Kärppiä vastaan. Jos tulee tappio niin pisteet 5-7 ja voidaan todeta, että ihan ok, mutta vastustaja oli parempi.
 
Viimeksi muokattu:

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Nyt punnitaan valmennus, miten saavat pidettyä fokuksen tässä (todennäköisesti suurelta osin) luomassaan positiivisessa nousujohteisessa tekemisessä. Valtava parannus tapahtunut joka osa-alueella lyhyehkössä ajassa, mutta edelleen pieni pelko on että jokin pienikin takapakki voi luhistuttaa taas kaiken.

Mutta kovempi usko on, että luhistumiset on luhistu tältä kaudelta ja mikään ei enää pysäytä tätä nykyistä kehitystä. Melkein osoittaisin osaltaan sormella myös ensin Myttystä ja Väyrystä, jotka toivat Myttysen osalta kokemusta ja rauhallisuutta ja Väyrysen osalta työntekoa ja päättäväisyyttä joukkueeseen. Lopuksi A. Salmelaa, joka toi alakertaan kokemusta, rauhallisuutta ja hyökkäykseen viivapelotetta. Parikka viimeistelee alakerran, Peltola kunnossa ollessaan olisi ihan jäätävä kirsikka siihen kakun päälle.

Paljon tosiaan kertoo tämän kuun vikat pelit, että miten oletettavasti peli tästä kevättä kohti kehittyy ja mitä on lupa odottaa.
 

arkunnaula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Ilves, Koovee, Uplakers
Tänään ei kaaduttu maalivahtiin eikä puolustukseen. 0 maalia tolla yyvee ajalla on surkea esitys. Se tulee olemaan tänä keväänä isoin haaste koska onhan tuolle jengille yhden maalin tekeminenkin aivan helvetin vaikeaa. No katsellaan viikonloppuna miten hommat jatkuu. Vituttaa
 
Viiri viidessä vuodessa!

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Olipahan halutonta yyveetä. Huomas, että Macceliikin alko ketuttaan kun kukaan ei pistäny myllyä pyöriin sen kanssa..

Mutta hyvä asia se, että on saatu omaa maalia tilkittyä todella hyvin joka tolla yv-tehottomuudella onkin elintärkee asia. Ei se yv noin huonoo onneks joka ilta ole, nyt vaan sattu se pohjanoteeraus valitettavasti ja se makso 3 pistettä.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ihmeellistä jähmettymistä ylivoimalla. Jos kiekottomien liike on olematonta, alivoiman työ helpottuu valtavasti. Samoin tietysti syöttöjen laatu, joka myös tasaviisikoin oli heikkoa. Vastaanotot toki monesti myös.

Oli muuten aika surkuhupaisa hetki, kun Kärpät pelasi kakkosylivoimaa vastaan Maalahden ja Päkkilän syötöt Maccellille pois. Nämä kaksi sitten syötteli ees taas saamatta mitään aikaan. Ja kaksi muuta kököttää maalilla (sinänsä hyvä asia, turhan usein siellä ei ketään), eikä kumpikaan liiku tarjotakseen syöttöpaikkaa. Ikään kuin ainoa suunnitelma on, että Maccelli pyörittää, ja jos se estyy, muuta ideaa ei ole.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei yhtään auta ylivoimaa, jos/kun Joona Ikonen loukkaantui taas. Ei siinä pointilla ole oikein laukojia. Mese on ainoa, joka nykyjoukkueesta on pystynyt maalin tekemään one-timerilla tai Aremaisesti ranteella. Myttynen ja Päkkilä eivät ole osanneet. Joonaa tuossa olisi voinut koittaa, mutta nyt on vaihtoehdot vähissä. Kun ei Jooseakaan ole haluttu noissa kokeilla.

Vastustajalla on aika helppo tilanne, kun riittää että pelataan Meskanen pimentoon. Viivalta toki on nyt Salmela onneksi tykittelemässä.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Ilveksen ylivoima on helposti luettavissa, kun Mese odottaa lapa ylhäällä koska pääsee huitaseen. Sitten vetelee liian usein pölyt kiekon päältä tai muuten ei saa kunnon osumaa. Kyllä tuossa rightin laukojan paikalla voisi Antosta kokeilla.

Tosin Arehan nakutteli omalta paikaltaan maaleja ihan seisoviltakin jaloilta ja ilman syöttöä. Myttysestä ei siihen tunnu olevan. Suomi menee siellä maalinkulmalla vähän hukkaan. Variaatioita kaivataan tähänkin, kuten muuten muuhunkin Ilveksen hyökkäyspelaamiseen. Liikaa joudutaan lyömään rännikiekkoa tai sitten pelaajat yrittävät henkilökohtaisella taidollaan luoda paikkoja.

Myrrän seuraava missio lienee sitten tässä nyt, kun puolustuspelaamiseen saatiin edes hieman parannusta. Hitaissa lähdöissä on se ongelma, että vastustaja on useammin hyvin ryhmittynyt ja maalipaikat pitää hakea pitkien hyökkäyksien kautta. Taitoa Ilveksessä on, mutta en vieläkään ole vakuuttunut pelitavallisista variaatioista, vaikka peli koko ajan näyttää kehittyvän.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
En ole ikinä ymmärtänyt, että miksi ylivoimaa pitää aina jauhaa samalla kaavalla. Pienilläkin kokeiluilla saadaan alivoimaneliön työ pirun vaikeaksi. Esim. MM-kisoissa aikanaan Granlund ja Immonen teki harvinaisen yksinkertaisen kuvion keskenään ja se toimi. Immonen oli maalin edessä maskissa, kun kiekko tuli Granlundille, niin laski nopeasti pisteiden väliin valmiina ampumaan. Yhtäkkiä siinä keskelläkin oli tilaa. Hyvin simppeli kuvio, jonka varman ko. parivaljakko oli keskenään sopinut.

Miksei Meskanen voi välillä mennä vaikka siihen neliön keskelle? Suomi pyörittämään Aren paikalle ja siinä on tarjolla Meskanen ja Salmela ilman että pitää laittaa koko neliön läpi syöttöä. Tai ihan sama mikä se kuvio on, mutta niin kauan kun kuviot pysyy koko kauden samana, niin se YV-tehokkuus laskee koko kauden.

Ärsytti jo se, että kaikki tilanteet pelattiin alkukaudesta Ruotsalaisen kautta vaikk ase tehokas olikin. Nyt ollaan ihan purjeessa, kun se ei enää tapitakkaan siinä omalla paikallaan.

Mutta samaa mieltä kuin yllä, kiekottomat liikkumaan enemmän, kyllä siinä paikkoja tulee väkisinkin. Ja Suomi pyörittämään YV:tä, se etukulman kuvio on jo nähty. Päkkilästä tykkään, mutta avut ei ainakaan vielä riitä YV:n pyörittämiseen.
 
7.2.2017 Uusi Ilves

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Päkkilästä tykkään, mutta avut ei ainakaan vielä riitä YV:n pyörittämiseen.
Kakkosylivoimassa toki Päkkilän rooli kaiketi olla "leftin Meskanen", kun Maccelli pyörittää vasemmalla. Se on sitten toinen asia, pitäisikö Maccellin olla vasemmalta ampuvana mieluummin "Ruotsalaisena" oikealla puolella. Pääsisi laukomaan paremmin, kunhan muistaisi käyttää hyvää laukaustaan pelkän syötön hakemisen sijaan. "Meskaseksi" sitten joku joukkueen lukuisista righteista, eli Antonen, Ikonen, Ikonen tai Airola. Itse asiassa oli noita sentään Meskasen lisäksi enempi kuin äkkiseltään ajattelin, eikä ihan kehnoimpia laukauksiakaan noilla.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Oli muuten aika surkuhupaisa hetki, kun Kärpät pelasi kakkosylivoimaa vastaan Maalahden ja Päkkilän syötöt Maccellille pois. Nämä kaksi sitten syötteli ees taas saamatta mitään aikaan. Ja kaksi muuta kököttää maalilla (sinänsä hyvä asia, turhan usein siellä ei ketään), eikä kumpikaan liiku tarjotakseen syöttöpaikkaa. Ikään kuin ainoa suunnitelma on, että Maccelli pyörittää, ja jos se estyy, muuta ideaa ei ole.
Minusta tämä vaikutti siltä, että ennen tätä YV:tä oli sovittu joku kuvio, jossa Maccellille syötetään vauhtiin läpisyöttö Kärppien nelikon läpi. Tätä sitten yritettiin väkisin, vaikka Kärpät ei kuvioon langennut. Yhtä kaikki, lopputulema oli todella ponneton ja staattinen ylivoimakerta.

Kakkosylivoimassa toki Päkkilän rooli kaiketi olla "leftin Meskanen", kun Maccelli pyörittää vasemmalla. Se on sitten toinen asia, pitäisikö Maccellin olla vasemmalta ampuvana mieluummin "Ruotsalaisena" oikealla puolella. Pääsisi laukomaan paremmin, kunhan muistaisi käyttää hyvää laukaustaan pelkän syötön hakemisen sijaan.
Amen. Maccellilla on aina ollut joku ihme fiksaatio leftin miehenä pyörittää ylivoimaa vasemmalta. Laukaisu-uhka on silloin pyöreä 0, ja alivoiman on helpompi pelata syöttölinjat pois.
 
On vain yksi... #41

Yksi seura, Tampereella, se on Ilves ainiaan.

arkunnaula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Ilves, Koovee, Uplakers
Kyllä sen nyt jo uskaltaa sanoa ääneen kun turpaan tulee TAAS että toi Mäkiniemen Eetu päästää muuten AINA väärään aikaan maalin selkänsä taakse. Joka kerta kun peli on tiukka tai Ipalla on momentum niin Eetu perseilee. Hyi saatana. Huomenna otetaan pataan Kerholta ja sen jälkeen voidaan todeta Myrrän Jokelle että nyt meillä on semmonen tilanne että jonkun on lähdettävä..
 
Viiri viidessä vuodessa!

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Kyllä Ilvekselle tulee valitettavan kiire kuuden joukkoon. Harmittaa kyllä, kun Ilves pelasi niin hienon alkukauden, mutta se on nyt muisto vain. Tällä menolla säälit kutsuu, mutta onneksi on vielä aikaakin. Mutta ei hyvältä näytä.
 
" Don´t drink and drive. But if you do, call me."

- Saul

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Kriisifruttia, kriisifruttia.

Tästä kaudestahan tulee ihan mieleen Sjöblumin kausi, kun sarjakärjestä lähti sukellus ulos pleijareista. HPK:kin alkaa tekemään tuloaan. Vikalla kiekkalla ohi. Silloinkin se alkuhuuma kesti joku viitisentoista peliä.
 
Rautakorpi nosti Tapparan kärkikastiin mutta vei samalla kaiken viihdyttävän mitä jääkiekko voi antaa. -Huapala

Rantsukoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olikohan Ilves kuinka tosissaan Laurikaisen perässä? Huhuja oli jo alku-keväästä lähtien. Nyt taisi jäädä Mustapekka käteen. Huomenna nollille ja säälipaikkakin uhattuna. Nyt meillä vetelee Mieho ykkösen keskellä, mutta Konna oli kuulemma liian huono meille. Suomen tekeminen on aikamoista puurtamista, mutta tekee sen minkä voi. Vähän turhautuminen näkyi jo tänään.

Joukkueen potentiaali on nytkin top6-tasolla, mutta jänne ei meinaa millään riittää. Tasaisuuden puutteeseen ei kai voi kun valmennuksen suuntaan kääntyä. Vaikea nähdä nopeaa käännettä parempaan. Sijat 7-10 lienee silti haarukassa.
 

Mustanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ainahan ne säälit on ollut meidän juttu. Viimme vuonna oli hyvä meininki, mutta Vuhaninnuha pilas sen. Nyt ollaan taas siinä missä ennenkin.
No, jos omiin tehdään 7 maalia niin kyllä on huono voittaa, joten kyllähän siina maalin eessä oli haasteita kun sitä kiekkoa ei saatu sudittua pois yms.
Sinällään tämä koronakiekko on niin mautonta, että nippa nappa liekki hehkuu.
 

Jpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä tämä kevät jää Ilveksen osalta jatkopelissä pelaamatta, lainojen lähdettyä olisi pitänyt reagoida ja kovasti. Nyt mennään niillä joita on ja toivotaan parasta.

Lisäksi tämän iltainen Ilveksen järjestämä pregame livestriimi ei mennyt nappiin... Tillua ei näkynyt, mutta etäyhteyden avulla Seppä oli läsnä ja lopputulos oli kröhöm... heikko.

Mutta kaippa Ilves vielä joskus tulee, ehkä sitten vuonna 2031.
 
Ilves, se kaunein ja suurin!

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Nöyryyttä. Sitä koko joukkue kaipaa. Seitsemän maalia omiin Sporttia vastaan. Neppaillaan ja pomputellaan. Jätkät ei oo tajunneet, että ne ajat meni jo. Puolustuksen kautta pitäisi lähteä liikkeelle. Oikoteitä ei ole.
 

friikki otus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nöyryyttä. Sitä koko joukkue kaipaa. Seitsemän maalia omiin Sporttia vastaan. Neppaillaan ja pomputellaan. Jätkät ei oo tajunneet, että ne ajat meni jo. Puolustuksen kautta pitäisi lähteä liikkeelle. Oikoteitä ei ole.
Tämä!
Viimeiset päivät lähteneitten kanssa oli kuin karnevaaleissa. Loppua kohten koko joukkueen taso vähän hiipui, ja se oli vähän odotettavissa.

Mutta tälläisestä neppailusta/perseilystä minäkään en tykkää!
Oli odotettavissa että kärkijätkät siirtyy muille maille. Joten miksi tähän ei reagoitu pelillisesti? Uutta pelisuunitelmaa ei tehty millään tavalla. Muutama yksilö kannattelee hyökkäyspeliä ilman mitään järkeä!

Nyt annan valmennukselle lampaanperseen tästä. Vaikeat ajat on menossa. Mutta onko valmennus tilanteen tasalla?
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nöyryyttä. Sitä koko joukkue kaipaa. Seitsemän maalia omiin Sporttia vastaan. Neppaillaan ja pomputellaan. Jätkät ei oo tajunneet, että ne ajat meni jo. Puolustuksen kautta pitäisi lähteä liikkeelle. Oikoteitä ei ole.
Nöyryyttä kaipaa koko organisaatio. Voi luoja tota hallituksen pj:tä. Äijä oikeasti kävi selittelemässä jostain olemattomista hankinnoista, jotka korona vei. Eikö nämä ymmärrä, että Ilveksen kannattajat on jo kuulleet kaikki saamattomat selitykset männävuosina. Hyi helevetti mitä puuhastelua.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Eilisestä suorituksesta huomionarvoisinta lienee se, että Juho Liuksiala naputti kolme tehopistettä. Ja sen lisäksi pääsi vielä kertaalleen laukomaan vapaana maalin edestä, joten olisi voinut tehdä toisenkin.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Nöyryyttä kaipaa koko organisaatio. Voi luoja tota hallituksen pj:tä. Äijä oikeasti kävi selittelemässä jostain olemattomista hankinnoista, jotka korona vei. Eikö nämä ymmärrä, että Ilveksen kannattajat on jo kuulleet kaikki saamattomat selitykset männävuosina. Hyi helevetti mitä puuhastelua.
Lammasfarmarin käsissä näköjään myös petolauma muuttuu vähitellen lammaslaumaksi. Kuka kaivaa taas pedon esiin?
 

vilho

Jäsen
Nöyryyttä. Sitä koko joukkue kaipaa. Seitsemän maalia omiin Sporttia vastaan. Neppaillaan ja pomputellaan. Jätkät ei oo tajunneet, että ne ajat meni jo. Puolustuksen kautta pitäisi lähteä liikkeelle. Oikoteitä ei ole.
Näinpä. Matsin jälkeen studiossa herrat Saravo & Kapanen analysoivat hyvin Ilveksen tilannetta - välillä pelataan hyvin tai suorastaan loistavasti, mutta harvoin kaikki osa-alueet toimii samanaikaisesti. Jos hyökkäyspeli toimii, puolustuspeli falskaa. Jos puolustuspeli toimii, hyökkäyspäässä ei saada mitään aikaiseksi. Jos molemmat toimii, maalivahtipeli pettää. Lääkkeeksi tähän tarjosivat juurikin puolustuksen kautta lähtemistä ja vaikka 1-1 tasurien tavoittelua. Kun puolustuspeli toimii pelistä toiseen, Ilveksellä on kyllä aseet tehdä se 3 tai 4 maalia per peli mitä tahansa joukkuetta vastaan, materiaali on sellainen. Syksyllä materiaali oli sellainen, että Ilves pystyi tekemään vaikka 6 maalia halutessaan ja huononakin päivänä tuli se 3. Sitten vielä Dostal maalilla otti kaiken mahdollisen ja osan mahdottomistakin ja se vääristi kyllä tilannetta aika rajusti.

Nyt vastustajat saa illasta toiseen 5v5 pelissä maaleja todella halvalla ja vastaavasti Ilves joutuu tekemään valtavasti töitä yhden maalin eteen. Esimerkiksi eilen Tommilan ja Westermarckin maalit: ensimmäisessä kunnon sohlaus omalla alueella ja huolimaton purkukiekko, jälkimmäisessä todella kevyt alueelletuonti ja laukaus neljän Ilves-pelurin keskeltä ja kädet kohti kattoa. Muistaako joku, koska viimeksi Ilves on tehnyt vastaavia maaleja?

Ilves tulee vielä. Kolmannes runkosarjasta pelaamatta. Henkilökohtaisesti mua huolestuttaa maalivahtitilanne - onko Mäkiniemi-Kolppanen kaksikko sellainen, jolla voidaan taistella matsista toiseen voitoista?
 

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tähän pitää hieman tarttua. Myrrä on tehnyt äärettömän kovaa tulosta tällä kaudella. Tuolta meidän osiosta ja omalta palstalta voi käydä lukemassa, kuinka ennen Kiven potkuja ja niiden jälkeenkin joukkue oltiin jo tuomittu taistelemaan pelkästä säälipaikasta. Myrrä yhdessä muun valmennuksen kanssa on saanut revittyä sen potentiaalin irti, mikä oli nähtävissä. Ja vieläkin, varsinkin pakistosta, löytyy käyttämätöntä potentiaalia, kuten Oskari Laaksonen.Ja nyt se mutta. Myrrä on päässyt "valmiiseen pöytään" valmentamaan. Kivi yhdessä Myrrän ja Salon kanssa on tehnyt pitkään pohjia, mitä nyt niitetään. Ensi kaudella nähdään jo paremmin, miten menee, kun heti alusta asti on päävalmentajana ja vastaa joukkueesta. Vielä, kun luotettavan huhun mukaan Salo valmentaa ensi kaudella Saksassa tarvitsee Myrrä samanlaisen "pelineron" apuvalmentajan tiimiinsä. Tampereella ei varmasti yhtään ihmeteltäisi, mikäli Pekka Kangasalusta olisi yksi osa valmentajistoa ensi kaudella.Todettakoon vielä loppuun, että itse olin hieman pettynyt, että päävalmentajaksi nousi Salon sijaan Myrrä, mutta en ole enää.
Pitää omaa tekstiä hieman yli vuoden takaa lainata.

Myrrä pääsi melkoiseen kuherruskuukauteen, pahaa pelkään, että reaaliteetti alkaa iskemään nyt päälle. Toivon tosissani, että ei olla haukattu kasaa paskaa. Materiaali ei voi olla niin huono, miltä se on nyt näyttänyt.
 

friikki otus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pitää omaa tekstiä hieman yli vuoden takaa lainata.

Myrrä pääsi melkoiseen kuherruskuukauteen, pahaa pelkään, että reaaliteetti alkaa iskemään nyt päälle. Toivon tosissani, että ei olla haukattu kasaa paskaa. Materiaali ei voi olla niin huono, miltä se on nyt näyttänyt.
Toivon kanssa samaa. En tietenkään ole ammattilainen, mutta jo alasarjoissa on nähtävillä, että jos joukkue on neppailemassa, niin sitä on vaikea saada enää ruotuun. Koutseilla pitää olla auktoriteettia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy