Ilveksen pelaajistoa koskevat huhut, spekulaatiot ja toiveet

  • 2 419 193
  • 6 701

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Työssäni joudun luomaan strategioita ja olla mukana toteuttamassa niitä. Meilläkin - vaikka olemme maailman suurimpia IT-taloja - tapahtuu kömmähdyksiä. Ja kun kömähdys tapahtuu, päädytään lähes poikkeuksetta siihen analyysiin, että toteuttamiselta puuttui johdon tuki.

Ilveksen osalta suuri osa kirjoituksistani käsittelee strategiaa ja sen toteuttamista. Entiset toimijat, jotka ovat myös tänä päivänä mukana, osoittivat useaan otteeseen, että he eivät pysty luomaan olosuhteita, jossa valittu strategia toteutetaan. Moni mieltää, että puhun pelkästään Poika ja Ilves- projektista, mutta jos matkaatte ajassa taaksepäin, niin meillä on ollut muitakin strategioita, jotka ovat päättyneet onnettomasti ja itse väitän, että ylimmän johdon (Vinnie ja apuri) maltti, visio, kyky valita henkilöt etc.. eivät ole pelanneet Ilveksen eduksi. Päinvastoin.

Negatiivinen sävy jää kirjoituksistasi edelleen aina jälkimauksi. Itse olen ainakin pitkästä aikaa nähnyt viimeisen puolen vuoden aikana positiivisia kehitysaskeleita, mutta niin kuin sanoit, mielipidekysymyksiähän nämä ovat.

Osut tässä kohdalleni oikeaan ja kiteytät eromme hyvin. Puoli vuotta. Lokakuusta tähän päivään. Minä näen vielä liian paljon huonosti hoidettuja asioita tuossa ajanjaksossa. Alla muutamia esimerkkejä.

Vinnie-paketti oli minusta heikko suoritus. Uusi toimiva johtomme antoi matkan varrella erittäin sekavia lausuntoja pakettien myynnistä. Puhuttiin, että hyvin menee kaupaksi, mutta totuus lienee toinen ja tämä lopulta myönnettiinkin.

Lausunnot taloustiedoista. Jotkut mieltävät minut kesähallituksen mieheksi, vaikka tunnen heistä vain Ilves-vuosieni pohjalta Markku Tuomisen. Minulle he olivat vain yksi toimija tässä välissä. Pidin heidän rehellisistä talouslausunnoista. He myönsivät tullessaan, että Ilveksellä on tiukka tilanne ja elämme kädestä suuhun. Myöhemmin olen kuullut huhuna, että kesän aikana Ilves sai kotiutettua tuona aikana mainosrahaa, kun Ilves-henkiset lähtivät tukemaan projektia. Heidän erotessaan Vinnie loihti lausumaan, että ei tässä ole niin paha tilanne ollenkaan ja tätä mantraa tukivat uudet toimijat. Kuitenkin kauden aikana ja varsinkin sen jälkeen tuli esille, että palkkoja oli rästissä ja vakuutusmaksuista jouduttu tekemään järjestelyitä. Tuo johtaa ehdottomasti siihen, että löytyy myös muita osapuolia (varustehankinnat, kuljetukset), joiden saamiset eivät liene ajan tasalla (tämä siis oma otaksuntani). Itse arvostan rehellisyyttä, enkä näe siinä mitään pahaa, jos myönnetään, että tilanne on todella tiukka. Se voi johtaa jopa parempaan lopputulokseen. Ihmiset heräävät auttamaan. Nyt Vinnie riensi paikalle sanomaan, että "no hätä" ja uskon, että tämä taas aiheutti vastareaktion, että Vinnie on taas puikoissa ja johtaa omalla suvereenilla tavallaan orkesteria. "No hätä" ja taloussotkut eivät soi samaa säveltä. Ja tiedottiko Ilves virallisesti edes tilikauden tuloksesta? Ei se ole häpeä tiedottaa, että puoli milliä tuli takkiin ja eritellä hieman syitä.

Lokakuu UTJ-haku. Heikko suoritus julkisuudessa mitaten. Tavoitteena saada valinta tehtyä viimeistään vuoden 2012 aikana. Ei ratkaisua. Hautamaa paljastui hiljalleen taustatoimijaksi. Luottamusta eivät nostata nämä viransijaisuudet, omistajien ja toimijoiden nivoutuminen yhteen monen yrityksen kautta jne. Positiivisena vastapainona NHL-miehet.

Marraskuu nosti myös paljon kohua Ilveksen sisällä. Yhtiökokouksen jälkeen kuohui, eikä syyttä. Ontuvia ja muuttuvia selityksiä tuosta mystisestä 1,2 millistä. En puhu tästä sen enempää.

Joulukuu. Tuokkola. Näen tässä paljon positiivisuutta. Taisin tuolloin kirjoittaakin, että miksi miestä ei tuoda mukaan saman tien. Jotkut selitteli, että tulee säästää siinä, että KalPa maksaisi kaverin palkan. Itse perustelin, että Tuokkolan mukaantulo veisi budjetistamme 1-2% ja voisi tuoda palkinnoksi vaarallisen jumbosijan välttämisen (joka tosin tuo rahaakin, mutta lokaa imagoa). TPS:n suoritus Virran ja Pajuojan johdolla oli niin heikko, että he olisivat voineet olla lyötävissä, jos olisimme reagoineet ajoissa. Uskon, että jos meillä olisi ollut organisaatiossa enemmän jääkiekkotietämystä, olisimme saattaneet välttää tuon jumbosijan nopeammalla reagoinnilla ja paremmilla hankinnoilla.

Tammikuu. Raipen potkut, kapteenin myynti ja lukuisat Mestishaut. Moni halusi tulkita, että vaadin Raipen jatkoa. Kritisoin voimakkaasti sitä tapaa, miten Vinnie toimi asiassa. Minulle Vinnie ei ole suoraselkäinen. Ja hänen toimintansa on ollut saman suuntaista useammassa vastaavassa tilanteessa. Nyt myös mainostamansa oman pojan kanssa. Kapteenin myynti - on siinä taustalla mitä tahansa - on myös heikko signaali ulospäin. Imagoa eivät nostaneet myöskään lukuisat Mestishaut.

Helmikuussa kuljimme pääosin mollivoittoisasti, ei juuri positiivista signaalia ulospäin. Viestintä edelleen hieman hapuilevaa osakejärjestelyistä ja "syytä" vieriteltiin lehdistön ja huhujen niskaan.

Itse näen vasta maaliskuusta alkaen (pl. joulukuun Tuokkola) joitakin positiivisia merkkejä. Voittoputki (tosin melko identtinen edelliskauden lopun kanssa) ja karsintojen klaaraus. Hirvonen tuo puuttuviin elementtiin - pelien analysointi, koosteet - mielestäni hyvää lisäarvoa. Masin valinta tuo minulle toivoa. Minun tietojeni mukaan Masi ei jatkaisi, jos organisaatioon ei tehdä muutoksia. Vastapainoksi pelaajajulkistukset jättivät minulle melko neutraalin maun. Olin ennustanut, että emme ole haluttujen pelaajien ykkösvalinta ja nyt julkistetut pelaajat eivät poikenneet tuosta ennustuksestani. Vain vahvisti sitä, että Ilvestä ei nähdä vielä mielekkäänä kohteena ammattilaisten silmissä.

Viime viikkoina tuli myös Markku Lehtolan eroilmoitus, joka ajankohtana herätti kummastusta. Jossakin taisi olla vielä, että Markku oli eronnut jo maaliskuun puolella ja julkisuuteen tuo tuotiin huhtikuun puolella. Luonnolliselta olisi tuntunut ero kauppojen tai tilikauden jälkeen. Ehkä tuo oli vain normaali toimenpide. Tiedä häntä.

Tässä siis kiteytettynä oma näkemykseni puolesta vuodesta. Ja tämä pitkälti aivan tiedotteiden, ottelutulosten ja havaintojeni perusteella. Tässä tulemme siihen, että minulla ei ole sisäpiiritietoa, jota sinulla - Saarinen tai joku muu lukija - voi olla. Minä en ole tietoinen tulevasta omistajasta, uudesta hallituksesta, uudesta toimitusjohtajasta. UTJ:sta minulla on ollut haju muutaman viikon ajan. Jos toteutuu, niin tulee itselleni tuttu kilpakumppani vuosien takaa. Mutta tämä vain huhuna.

Jos tarkastelen ajanjaksoa Lokakuusta tähän päivään ja vertaan muihin liigaseuroihin, niin päädyn arvosanaan 5-. Toiveenani on, että vuoden päästä ollaan arvosanassa 7, joka olisi valtava harppaus. Tämä mahdollistuisi sillä, jos hallitus löytää Ilvekselle oikean omistajan ja vanhat toimijat poistuvat kartalta.

Mutta nämä ovat mielipiteitä, miten kukin arvostaa esim. tässä tapauksessa kuluneet kuusi kuukautta. Mielestäni olimme tuonakin ajanjaksona liigan heikoin pelitulosten ja sotkujemme kanssa. Ehkä minä pidän hyvän suorituksen rimaa vain korkeammalla kuin moni muu?
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ainakin viime visiitillään Ilveksessä Pesosen asennoituminen jätti kovasti toivomisen varaa. Joukkueen huippupalkkaa nauttivan urheilijan pitäisi olla jonkin sortin esikuva. Ja mieluummin hyvässä kuin pahassa...

Joo, Pesosella on nyt enemmän kuin näytönpaikka. Ehkäpä Marjamäki potkii miestä "munille", jos asenne uhkaa marraskuussa hiipua.

Muutenkin Pesosen pitäisi kokeneena pelaajana olla esikuva koko joukkueelle ja olla hereillä illasta toiseen. Toivottavasti Tuokkola viltittää heti jos asenne alkaa hiipua, ja toivottavasti tämä näkyy myös sopimuksessa.

Toisaalta kaikella tällä on aika vähän merkitysträ pitemmällä tähtäimmekllä, jollei OMISTUSJÄRJESTELYITÄ saada kuntoon.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Marjamäen ja Pesosen istuttamisessa samaan kenttään voisi olla juuri se itu, että Pesonen ei "kehtaisi" löysäillä ja luistaa vastuista, jos toisella laitaa toinen painaa 110% lasissa. Toisaalta, saattaisi sitä esimerkkiä kaivata välillä nämä meidän kaksi muutakin kärkilaituria eli Keränen ja Jekimovs.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Tässä siis kiteytettynä oma näkemykseni puolesta vuodesta.

Kunnon (yllätyksettömästi) loistavaan tapahtuma-analyysiin lisäisin vielä semmosen, että tietyt nimimerkit ja toimijat nostattivat odotuksia vahvistuksista ja niiden tasosta, joka aiheutti sen, että iso osa faneista oli ihan ok. nimet (tilanteeseen nähden) kuullessaan pettyneitä. JA se aiheutti ihan turhan ja tarpeettoman negatiivisen Some kuohunnan.

Ja syy ei ole edes näillä "siipelijöillä", jotka asoita vuotavat, vaan ensin Tarvainen puhuu hyvissä ajoin isoista satsauksista sponsseille. Eihän nyt sponesseihin uskoa tarvi valaa, vaan faneihin. Sponssit seuraa perästä (varsinkin kun lähes kaikki sponssit Ilveksellä on fanipohjalta likkeellä). Sen jälkeen bisnesklubilta höpötellään julki kaikenäkösiä "nyt satsataan" puheita faneille ym. odotuksia nostattavaa. Hautama ilmottelee pelaajajulkasupäivämäärän, joka ei pidä paikkansa, Oksanen höpöttelee budjettisatsauksista Aamlulehteen vaikka missään ei ole ilmotettu budjetin nososta, vaan tämänkin vuodon Tarvainen joutu selittelemään "ei puhuta luvuista"

Summasummarum.. Koska rakenteet eivät ole kunnossa, ei vastuita ja velvollisuuksia ole määritelty, eli ei edes teoriassa voi olla mitään mihin toimijoita voisi tiedotuksessa ja viestinnässä sitouttaa.. ja tulos on tämä.

Talot rakennetana aina perustuksille. Ne pitäisi laitaa ensin kutoon, jotta se rakennelma siinä päällä pysyy kasassa. Tällä tarkoitetaan organisaation kuvausta, selkeää rakennetta, vastuita ja strategioita, enkä puhu Kunnon tarkoittamista pelillismenestykselliskaupallisstrategioista, vaan strategoista toimintamalleina. Miten organisaato toimii millaisissakin tilanteissa, kuka vastaa ja kenelle.

Ei paloharjoituksiakaan pidetä huvin vuoksi, vaan siksi, että kun hätä on päällä, osataan toimia oikein. Sama koskee tämmösen yleisön silmän alla olevan firman, kuten Ilves, tiedotuspoliiiikka. Se pitää olla olemassa, että siihen voi ihmiset sitouttaa. Ja kriisitilanteissa ne sovitut kuviot toteutetaan, mielellään etukäteisharjoitelutina.

Ja kas, meillä on ilman mitään epätoivoisia SoMe hallintayrityksiä hyvä mediakuva ulospäin.

.. no joku voi sanoa, että tämmöset toimintamallit on olemassa, mutta se on sitten viä huonompi tilanne, jos olemassaoleviin malleihin ja toimintatapoihin ei pystytä ihmisiä sitouttamaan.


Organisaatiomuutokset on ihan avainasemassa siinä, kestääkö Ilveksen orastava nousu myös Tuokkolan parinkauden jälkeen.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Ilvestä joudutaan kasaamaan järkevästi, koska seuralla on niin julmetusti massia kiinni sellaisissa pelaajissa, jotka eivät kuulu nykyisen päävalmentajan suunnitelmiin.

Ilveksen pitääkin tehdä löytöjä. Olen ymmärtänyt, että totisesti niiden löytöjen eteen on töitä tehtykin. Aika näyttää työn lopputuloksen. Onneksi siihen yhteen kärkisentteriin on vielä varaa. Mutta mistäs moinen sitten?

Ilveksen Tarvainen saattoi sortua ylisanoihin, kun kertoi merkittävistä panostuksista. Joukkue näyttää mun silmään ihan kivalta (pl. se ykkönen puuttuu), mutta ei tässä vielä hehkutuksiin ole aihetta. Ei tuossa joukkueessa mitään nimimiehiä ole eikä raha haise. SM-liigatasolla Ilveksestä löytyy tasan yksi TOP-pelaaja (Marjamäki) ja yksi pelaaja, jolla on siihen täydet edellytykset (Koistinen).
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Ilvestä joudutaan kasaamaan järkevästi, koska seuralla on niin julmetusti massia kiinni sellaisissa pelaajissa, jotka eivät kuulu nykyisen päävalmentajan suunnitelmiin.

Tämäkin on aika vanha virsi. Hurme, Peltola, Hulkkonen, Tukio, Kesä...ketä vielä? Näitä nimiä ainakin on pyöritelty aikanaan tuossa listassa, joka "ei kuulu päävalmentajan palettiin". Toivon mukaan vuoden päästä keväällä, kun Tuokkolan ensimmäinen täysi kausi on takana ja tuon pakkiosaston tutkaparin (Tukio&Kesä) sopimukset umpeutuvat, päästään eroon näistä riippakivistä.
 

Sir Justiina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joukkuetta kasataan kivasti ja Tuokkola kehittää ja plaaplaaplaa.

Ihan silkka fakta on edelleen, että yhtään kategorian A pelaajaa ei ole signattu. Kyynikko voisi jälleen kysyä että kohtaako ne puheet ja teot?

Ja jos oikein kyynisesti haluaa katsoa:

-Pesonen tulee Tampereelle kun joku vaan "huomaa" kysyä...

- Jekimovs istui filtti olkapäillä kun piskuinen Saipa pelasi kauden tärkeimpiään...

-Asplund/ Rajala....No way, mestisksen kurko on ollut J-M Järvinenkin. Tai Tomi Pekkala.

Kukkonen: JJ-Pakka veti vetelän rinnalla surkean sesongin, mutta silti...

Kovasti lyöty rumpua tietyiltä tahoilta, että rahaa palaa ja eteenpäin on menty? Ihan konkreettisia näyttöjä taitaa kyllä puuttua edelleen? Oikein kun kyyniseksi heittäytyy, Kuortaneet ym kaikuvat kovasti taas jo 200 kertaa ennenkin kuulluilta rintakehänpumppauksilta.
 

Fordél

Jäsen
Ihan silkka fakta on edelleen, että yhtään kategorian A pelaajaa ei ole signattu. Kyynikko voisi jälleen kysyä että kohtaako ne puheet ja teot?

Omassa roolissaan Marjamäki on mielestäni kategorian A pelaaja. Pesonenkin on parhaimmillaan sitä.

Ja vertailuna niin monta A kategorian pelaajaa oli SaiPalla kauteen lähdettäessä? Salcido? Jep. Rissanen? Ei. Gilliati. Arpa, joka osui. Nieminen, kehittyi A kategoriaan kauden aikana.

Teoista ja puheista en tiedä kohtaavatko, mutta ainakin teot ovat joukkueen kasaamisen suhteen kerrankin ihan fiksuja. On kiinnitetty oikeanlaisia pelaajia Tuokkolalle ja kaiken maailman Tukion kolmen vuoden pahvit tai ylikalliit Koistiset ovat pysyneet poissa. Kyllä niistä teoista voi antaa tunnustusta. Nyt kasataan ihan hyvännököistä ja tasapainoista JOUKKUETTA (kuin SaiPalla konsanaan). Vielä kun sillä on osaava valmentaja niin itse olen ainakin ihan luottavainen tulevaa kautta kohtaan.

-Asplund/ Rajala....No way, mestisksen kurko on ollut J-M Järvinenkin. Tai Tomi Pekkala.

Nää vertailut on aikalailla tyhjän kanssa. Ihan samalla tavalla Mestiksen kärkeä ovat ollet Jarno Koskiranta, Antti Erkinjuntti, Juha Leimu, Antti Ore tai vaikka Antti Niemi. Näistä muuten kolme ensiksi mainittua pelaa paraikaa finaaleja. Jokainen pelaaja on kuitenkin yksilö yksilö ja arviointi pitää tehdä myös tapauskohtaisesti. Se Mestiksen kurko voi hyvin olla viiden vuoden päästä Stanley Cup -voittaja kuin lapsesi jumppamaikka.
 

Crueman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers
Ja vertailuna niin monta A kategorian pelaajaa oli SaiPalla kauteen lähdettäessä? Salcido? Jep. Rissanen? Ei. Gilliati. Arpa, joka osui. Nieminen, kehittyi A kategoriaan kauden aikana.
Miksi helvetissä pitää tyytyä vertaamaan SaiPaan?
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365 ja Real Madrid
Tehkää vertailu Tapparaan. Miten Tappara nousi sijalta 12. sijalle 2? Kuinka paljon se pelaajamateriaali oikeasti muuttui?
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ja vertailuna niin monta A kategorian pelaajaa oli SaiPalla kauteen lähdettäessä? .

Tähänkö on menty.. verrataan Saipaan ja jos ollaan samoilla kinthailla, niin menee hyvin?

Kyllä on Ilves rima matalalla. Saipa meni peliajreihin pienemmällä pelaajabudjetilla kuin Ilves.. jep, jotain tehtiin siellä oikein. Miten se liittyy Ilvekseen tai Ilveksen joukkueen kokoamiseen?

Ei mitenkään. Ilveksen resursseilla, jotka ovat siis nytkin, jumboillessa, SaiPaa suuremmat, pitäsi jo pelkällä rahan voimalla olla korkeammalla.

Ilveksen resurssipotentiaalin kannalta Ilveksen joukkueenkasaamista tulee verrata Liigan TOP 6 joukkueisiin, ja kun ollaan sillä tasolla, voidaan puhua suoritumisesta about ok.

Tuokkola kasaa joukkuetta, siis valmentaja. Kuten monet nimimerkit ovat todenneet, Hautamaa vain tekee soppareita. Eli Ilvestä johdtaan taas kerran valmentaja edellä, vailla pitempiaikasta strategiaa tai pelillisen identitettin valintaa. Joukkueenkasausammattitaito katoaa siten jälleen Valmentajan mukana ja mitään pitkäjänteistä ei synny.

Saipallakaan ei ollu... Voi hyvää päivää sentään.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tehkää vertailu Tapparaan. Miten Tappara nousi sijalta 12. sijalle 2? Kuinka paljon se pelaajamateriaali oikeasti muuttui?

Tässä. Lopuksi se ei vaadi pelaajistossa paljoa, mutta toisaalta on kivempi näköjään itkeä, kuten täällä monikin tekee.

Ja jos tosiaan odottaa Ilveksen hankkivan liigan sisältä Jekimovsia ja Pesosta kovempia tekijöitä, niin ruvetkaa kannattamaan jotain KHL-seuraa. Jos odotukset on pilvissä tällaisina aikoina, niin voi olla, että tippuu korkealta, mutta hyvää viihdettähän tuo teidän itku on seurattavaksi.
 

Sir Justiina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jatketaan nyt vielä.....

Myyntipuheet näyttää tehoavan hämmästyttävästi, ei niinkään mittavasti täällä, mutta esim comin puolella koukkua niellään sumeilematta. Naapuri menettänee muutaman todella kovan luokan mekaanikon, mutta tulopuolella taitaapi olla 4(?) aivan EHT-tason seppää. Me menetimme ketä menetimme, ja tulopuolella on ilkeästi sanottuna tyypillistä Juhaa. Pesonen ja Saipasta kaapattu arpa+tulevaisuuden nimet kenestä valmennuksemme taikoo kesässä aivan jotain spesiaalia...

Oikein ilkeitä kun aletaan olemaan niin Kuortane-hömpötyksenkin ylle voisi heittää repaleista hyttysverkkoa. Yhtään naiskiekkoa väheksymättä, niin siellähän seurat ovat jo tehneet vuosia yhteystyötä kyseisen keihäänheittolaitoksen kanssa. Joten tätä kautta uskomattoman kovakuntoinen ja loukkaantumismahdoton Ilves kuulostaa juurikin kuin Köyliön Esalle myyty räsymatto mökin terassille.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Miksi helvetissä pitää tyytyä vertaamaan SaiPaan?

Tähänkö on menty.. verrataan Saipaan ja jos ollaan samoilla kinthailla, niin menee hyvin?

Näitä kommenteja nähdessäni alkaa väkisin ihmetyttämään, että mitkä odotukset toisilla on? Olisiko reality checkin aika?

- Ilves on ollut neljän vuoden sisään kolme kertaa karsinnoissa.
- Ilveksen tämän kauden paras pistemies löytyy koko liigan pistepörssin sijalta 35.
- Seuraava olikin heti perään sijalla 54.
- +/- -tilaston kärki toki valloitettiin. 7 ilves peluria kymmenen kärjessä. Tosin väärässä päässä. Yhteenlaskettuina miinuksina kuunioitettavat -154. (mainittakoon, että sija 11 menee Niinimäelle)
- Ilves on tehnyt viimeisen viiden vuoden aikana niin paljon tappiota, etten halua edes lähteä tarkkaa lukemaa tarkistamaan.
- Hallituksia on jo viime kesästä ollut enemmän kuin useammilla joukkueilla 5-10 vuoden säteellä.

Eli kyllä SaiPa, joka

- Ei ole karsinut kertaakaan sarjan auettua.
- On taistellut joka vuosi ainakin tiettyyn pisteeseen säälipaikasta
- Tänä vuonna myös meni sääleihin
- Teki viime kaudella 144 000 voittoa
- Palkkasi tälle kaudelle nuoren nälkäisen valmentajan
- Kasasi tälle kaudelle Joukkueen nimettömistä pelaajista

on ihan hyvä vertailukohta ensi kaudelle. Ilves roikkuu viime vuosien näytöillä jossain divarin ja liigan välissä, joten on suorastaan loukkaavaa lappeenrantalaisia vastaan vähätellä näiden suorituksia. Totta kai Ilveksen tavoitteet pitää olla pitkällä tähtäimellä paljon korkeammalla kuin SaiPan, mutta tällä hetkellä ollaan aika helvetin kaukana SaiPasta. Pienin askelein otetaa tota eroa kiinni, mutta jos ensi kaudella taistellaan SaiPan kanssa säälipaikasta, niin eteenpäin on menty.

Eli kyllä, tähän on tultu että SaiPasta(kin) voidaan ottaa mallia.
 

Fordél

Jäsen
Tähänkö on menty.. verrataan Saipaan ja jos ollaan samoilla kinthailla, niin menee hyvin?

Kyllä on Ilves rima matalalla. Saipa meni peliajreihin pienemmällä pelaajabudjetilla kuin Ilves.. jep, jotain tehtiin siellä oikein. Miten se liittyy Ilvekseen tai Ilveksen joukkueen kokoamiseen?

Ei mitenkään. Ilveksen resursseilla, jotka ovat siis nytkin, jumboillessa, SaiPaa suuremmat, pitäsi jo pelkällä rahan voimalla olla korkeammalla.

Turhan ylimielistä puhetta hienoa lappeenrantalaista seuraa kohtaan. Aika tyypillistä mitä on Ilvesleiristäkin totuttu kuulemaan viime vuosina. Kait se kehitys alkaa tosiasioiden tunnustamisesta. Niin jotkut viisaammat sanoo.

Vertasin SaiPaan siksi, että pelaajamateriaali on suurin piirtein samanlainen. Kyllä, Ilveksellä resurssit ovat kovemmat, mutta johonkin ne tuntuu tuhlaantuvan. Materiaalissa ero ei näy merkittävästi esim. SaiPaan verrattuna.

Se on se missä ollaan tässä ja nyt. Tosiaan meidän pitäisi olla korkeammalla, mutta kun ei olla. Miksi? Koska raha ei yksin ratkaise vaan myös osaaminen. Siitä osaamisesta kannattaa varmaan jauhaa toisissa ketjuissa. Täällä voidaan ottaa siitä se osa, mikä kohdistuu joukkueen rakentamiseen. Siinä on mun mielestä havaittavissa pitkästä aikaa ihan positiivista kehitystä. Toki kaikki lähtee niistä rakenteista ja taustoista, joissa pitää tapahtua helkkaristi kehitystä, mutta niistä en jaksa nyt jauhaa vaikka ovatkin tätä yhden joukkueen kasaamista paljon tärkeämpiä asioita.

Ilveksen resurssipotentiaalin kannalta Ilveksen joukkueenkasaamista tulee verrata Liigan TOP 6 joukkueisiin, ja kun ollaan sillä tasolla, voidaan puhua suoritumisesta about ok.

Riippuu mihin vertaa. Tuo on yksi tapa ja hyvin perusteltu. Itse olen nyt verrannut Ilveksen menneisyyteen ja peilannut siihen. Tämä siksi, että matka sinne TOP 6 joukkoon on pitkä. Pitkästä aikaa näkyy kuitenkin positiivisia merkkejä ja siltä kannalta katsottuna suoriutuminen on ok. Potentiaalin nähden toki edelleen alisuoritamme, mutta olemme alisuorittaneet jo niin kauan, että ehkä ihan hyvä välillä tarkastella suhteessa niihin pääkilpailijoihin.

Tuokkola kasaa joukkuetta, siis valmentaja. Kuten monet nimimerkit ovat todenneet, Hautamaa vain tekee soppareita. Eli Ilvestä johdtaan taas kerran valmentaja edellä, vailla pitempiaikasta strategiaa tai pelillisen identitettin valintaa. Joukkueenkasausammattitaito katoaa siten jälleen Valmentajan mukana ja mitään pitkäjänteistä ei synny.

Tämän kaiken keskellä voi olla tyytyväinen siihen, että kasataan kerrankin joukkuetta valmentajan pelitapaan sopivaksi. Niinhän se on tehtävä joka tapauksessa eikä siinä mitään. Varsinkin kun pelillisessä identiteetissä ollaan palaamassa lähemmäs juuria ja omia vahvuusalueita. Se isompi kuva on edelleen ongelmallinen ja odottaa ratkaisua. Kun se saadaan ratkaistua niin varmasti päästään tekemään pidempiaikaisia strategioita.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Eli Ilvestä johdtaan taas kerran valmentaja edellä, vailla pitempiaikasta strategiaa tai pelillisen identitettin valintaa. Joukkueenkasausammattitaito katoaa siten jälleen Valmentajan mukana ja mitään pitkäjänteistä ei synny.

Ensinnäkin, joukkuettahan rakennetaan aina valmentajan kanssa. Ei tule mitään, jos hän ei ole yksi tärkeimmistä joukkueen kasaajista. Toisekseen, mitä ihmettä tässä vaiheessa voitaisiin tehdä toisin? Niin kauan kuin omistajapuolelta ei ole uutisoitavaa, niin pitää toimia näiden toimijoiden varassa. Hautamaa teki mielestäni myös hyvää työtä siirtorajan kynnyksellä. Viinanen, Huhtanen ja Pentikäinen täyttivät jokainen omat tonttinsa loppukaudesta. Nyt on hankinnan kohdalla ollut ajatus tai tavoite. Realisoituuko toiveet sitten eism. Asplundin tai Rajalan kohdalla, jää nähtäväksi.

Ideaalitilanteista ja resursseista voidaan haaveilla sitten kun on saatu edes omistuspohja kuntoon. Tässä vaiheessa on ihan turha huudella top-6 joukkueen resursseista, jos kukaan ei halua Vinnien kanssa Ilvestä tukea. Ensi kauden joukkueenrakennus on huomattavasti paremmassa tilanteessa kuin vaikkapa vuosi sitten.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Naapuri menettänee muutaman todella kovan luokan mekaanikon, mutta tulopuolella taitaapi olla 4(?) aivan EHT-tason seppää.

Niin, siellä taitaa olla tulopuolella Jormakka, Kuusela ja Puistola, jotka eivät ole sen kummempia tasoltaan, kun nämä meille tulleet Pesonen ja Jekimovs. Lisäksi se, että Tapparalta on lähdössä mahdollisesti Nieminen, Koskiranta, Mäntylä, Leimu, Metsola ym., niin tuokin kommenttisi vaikuttaa vain turhalta negailulta ja muulta paskanjauhannalta®, mikä on toisaalta tällä hetkellä joillakin muodissa.
 

Sir Justiina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin, siellä taitaa olla tulopuolella Jormakka, Kuusela ja Puistola, jotka eivät ole sen kummempia tasoltaan, kun nämä meille tulleet Pesonen ja Jekimovs. Lisäksi se, että Tapparalta on lähdössä mahdollisesti Nieminen, Koskiranta, Mäntylä, Leimu, Metsola ym., niin tuokin kommenttisi vaikuttaa vain turhalta negailulta ja muulta paskanjauhannalta®, mikä on toisaalta tällä hetkellä joillakin muodissa.

Paskanjauhantaa tai ei, niin todella iso näkemysero siitä, joutuiko Tappara "pyytämään" Jormakkaa, Kuuselaa ja Puistolaa, mikäli he ovat naapuriin tulossa todellakin. Ja lähtijälistasi on huomattavan ylimitoitettu, voisin vaikka vedon lyödä.

Jos Rautakorpi/Tappara olisi tahtonut esim kaksikon Jekimovs-Pesonen ennemmin kuin kaksikon Jormakka-Kuusela, voidaan jokainen aprikoida olisiko näin käynyt...
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vielä kun joku kertoo, mitä tarkoitetaan A-kategorialla. Osaan sitten itsekin ottaa kantaa.

"Kovempi kuin kukaan, joka Ilvekseen saapuu" voisi olla hyvä määritelmä.

Todellisuudessa nämä vinkujat odottavat oikeasti jotain KHL/NHL -meritoitunutta pelaajaa Ilvekseen, joita liigaan ei ole tullut viime kausina juuri ollenkaan. Eli ovat kiertäneet vaikka Jokerit ja Kärpät kaukaa, mutta nyt niiden pitäisi ilmestyä jumbo-Ilvekseen.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ja lähtijälistasi on huomattavan ylimitoitettu, voisin vaikka vedon lyödä.

Itseasiassa siitä unohtui ainakin Tapparan ykkössentteri Aleksander Barkov. Tällainen pajatson tyhjeneminen on tosin tuttua SM-liigassa ja esimerkiksi Pelicans viime kevään jälkeen epäonnistui paikkaamaan tätä pajatson tyhjenemistä. Enkä mä näe yhtäkään noista Tapparaan huhutuista sen varmempana korttina, kun Ilvekseen tulleet.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Tehkää vertailu Tapparaan. Miten Tappara nousi sijalta 12. sijalle 2? Kuinka paljon se pelaajamateriaali oikeasti muuttui?

Vastaus: Oikeasti aivan helvetisti.


Koko edellisen kauden parhaimmisto jäi Tapparaan ja heikoimman puoliskon tilalle ovat tulleet T. Aalto, Kankaanperä, Mäntylä, Clarke, Connolly, Kaksonen, Koskiranta, Lucenius, Umicevic, Malinen ja V.Nieminen!

Ei tule mieleen, onko koskaan mikään joukkue pelaajamateriaaliltaan edes parantunut enempää kahta peräkkäistä kautta vertailtaessa.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Koko edellisen kauden parhaimmisto jäi Tapparaan ja heikoimman puoliskon tilalle ovat tulleet T. Aalto, Kankaanperä, Mäntylä, Clarke, Connolly, Kaksonen, Koskiranta, Lucenius, Umicevic, Malinen ja V.Nieminen!

Ei tule mieleen, onko koskaan mikään joukkue pelaajamateriaaliltaan edes parantunut enempää kahta peräkkäistä kautta vertailtaessa.

Sitten, kun miettii, että ketkä noista oli ns. varmoja kortteja ennen kautta, niin saadaan tulokseksi yhtälailla pyöreä nolla. Tuon ryhmän kokonaisvaltainen onnistuminen oli Tapparalle lottovoitto.

Kovin muutos Tapparassa tuli oikeasti valmennusosastolla, mikä meilläkin on nyt parantunut valovuodella.
 

Edustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, CFC, Bayern, BVB
Sitten, kun miettii, että ketkä noista oli ns. varmoja kortteja ennen kautta, niin saadaan tulokseksi yhtälailla pyöreä nolla.

Kyllä noista Kankaanperä, Mäntylä ja Nieminen aika varmoiksi korteiksi voidaan laskea. Toki Rautakorven palkkaaminen oli silti se ylivoimaisesti suurin ja varmin kortti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös