C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Liigassa
Tämä. Ainakin oma kirjoitteluni Jokeri-osioon on vähentynyt huomattavasti koska ei vaan jaksa sitä että samat katkerat inisijät kääntävät lähes jokaisen ketjun jokaisen keskustelun politiikkaan tai vastaavaan. Varsinkin sen jälkeen kun eräs käyttäjä päätti leimata kaikki KHL-siirron jälkeen rekisteröityneet venäjätrolleiksi/putinisteiksi/tjsp.
Kyllä mielelläni keslustelisin joukkueen tekemisistä jäällä ja muista puhtaasti urheilullisista asioista mutta tietyt vittupäät tekee sen täällä lähes mahdottomaksi.
Edelleen KHL:n poliittisesta ulottuvuudessa keskustellaan täysin muualla kuin peliesitykset ketjussa tai muissa kaukalon sisäpuolen tapahtumiin liittyvissä ketjuissa. On suorastaan älyllistä epärehellisyyttä väittää, että esim. peliesitykset ketjussa keskustellaan Putinista tms. Uhriutumisen puolelle mennään siinä vaiheessa, kun esitetään väitteitä oman kirjoitusaktiivisuuden vähyydestä pelitapahtumiin liittyen siksi, että eriävät mielipiteet ovat liian suuressa ristiriidassa omien kanssa, mielenkiinnon kohteet ovat erilaiset tai joku toinen kokee yhtälön Jokerit + KHL epämiellyttäväksi erityisesti sen poliittisen ulottuvuuden vuoksi ja huom. ihan muissa ketjuissa kuin peliin keskittyvissä ketjuissa.

MItä tulee kirjoituksesi muuhun sisältöön, viittaat ilmeisesti minuun, kun ihmettelin avoimesti sitä kuinka valtaosa hyvin myönteisesti KHL:ään suhtautuvista kirjoittajista on rekisteröitynyt Jatkoaikaan vasta Jokereiden KHL:ään liittymisen jälkeen ja valtaosalla on keskeisenä argumenttina pelin taso. Mietin pitkään kannattaako tätä edes yrittää avata, mutta jos minua tai sanomisia joko tahalleen tai tahattomasti halutaan ymmärtää väärin niin ehkä on paikallaan oikoa tuollaisia väittämiä. Alla siis kyseinen viestini.

Toin esiin siis sen, että eräänlaista korrelaatiota löytyy sen perusteella, että äänekkäimmät (ja usein agressiivisimmat) pro-KHL kirjoittajat ovat rekisteröityneet palstalle vasta KHL-aikakauden aikana ja osa heistä on omien sanojensa mukaan olleet kuitenkin kannattajia jo vuosikymmeniä. Itseäni siis tämä ihmetyttää, kun Liiga-aikanakin oli jo jos jonkinmoista tapahtumaa Jokereiden ympärillä. Siis Hartwall-Areenaan muuttaminen, mestaruus, HIFK:ta vastaan olleet play-off sarjat, oli case SBA:ta ja Erik Karlssonia jne jne, mutta eivät kokeneet noita tapahtumia niin kiinnostavina, että olisivat halunneet ottaa kirjoitteluun osaa. Siis ihmettelen sitä, että vasta KHL on saanut heidät aktivoitumaan. Eli kyllä taitaa se KHL olla heille sitten hyvin tärkeä asia. Ja pelin taso.
Kuten huomaat kirjoitukseni ei viittaa sanallakaan mihinkään leimaamiseen tai stereotypiointiin venäjätrolli/putinisti/tms, sen mukaan kannattaako KHL:ää vai ei. Toisin sanoen se on sinun oma tulkintasi, tosin lahjakkaasti metsän puolella. Eräänlaista uhriutumista tuokin. Ja jos puhutaan faktoista, niin useampi erittäin agressiivinen ja suorastaan naiivin positiivisesti KHL:ään suhtautunut kirjoittaja on sittemmin saanut bännit tai muuten vain sanktiotu urakalla. Eräänlaista korrelaatiota tuokin.

En myöskään ole asettamassa ketään fania jalustalle sen mukaan koska on rekisteröitynyt Jatkoajan käyttäjäksi. Kuten huomaat ihmettelen vain avoimesti kuinka esim. paljon julkisuudessakin ollut case SBA tai Erik Karlssonin otteet eivät saaneet aktivoitumaan aikaisemmin. Siksi esitin päätelmän, että KHL ja pelin tason täytyy olla todella keskeisessä roolissa. Voihan toki olla, että Jatkoaika on löytynyt vasta myöhemmin. Joillakin.

Ihan kuin @Cobol :kin ihmetyttää siis se että vaikka pelin taso on niin keskeisessä roolissa argumentoinnissa, niin siitä ei vaivauduta kirjoittamaan vaan mieluummin käytetään termejä "katkera inisijä" (onnittelut, tosi omaperäinen termi muuten) tai lähes yhtä luova ilmaisu "vittupää" ihan muissa ketjuissa kuin niissä, jotka koskevat peliä, pelin tasoa ja muita kaukalon sisällä tapahtuvia asioita. Eli niistä nimenomaisista asioista, joiden merkityksen piti olla niin suuri.

Edelleen ei ole minulta pois se, jos joku nauttii KHL lätkästä. Minulta sen sijaan on pois se, että Jokerit on osa KHL:n minulle erittäin vastenmielistä polittista tarkoitusta ja siksi tulen niistä jatkossakin kirjoittamaan kun aihetta on. Epäilen kovasti että aiheita tulee riittämään, valitettavasti. Ja minua saa jatkossakin kutsua vittupääksi tai katkeraksi inisijäksi. Sekään ei ole minulta pois, itseasiassa päinvastoin.

Mitä tulee ketjun aiheeseen niin vapaita paikkoja löytyy, subventoiduista lippujen hinnoista tai mahdollisista ilmaislipuista huolimatta.
 
Viimeksi muokattu:
Noin!

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, "Respect all, fear none", Stars, Pool
Kyllä tilinpäätöksen voi myöhässä toimittaa. Jotain viivästysmaksuja siitä kai tulee seurauksena.
Voi kyllä. Jos sitä ei kuulu, niin kuka tahansa voi kysellä sen perään ja sitten PRH alkaa patistelemaan. Mutta ihmetyttää että kun Jokerit itsekin tietävät olevansa suurennuslasin alla, niin istuvat asian päällä noin kauan.
 
Viimeksi muokattu:
"Nyt tuli Pesoselle noutaja, ja lujaa hei *****" - Ismo Lehkonen, 30.11.2000

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Voitko osoittaa missä kohtaa olen trollannut ansaitakseni "pro-KHL"-leimani?
Et ole missään. En ole myöskään missään todennut sinun sellainen olevan.

Totta. Tiedän hyvin sortuneeni ainakin kerran viimeisten vuosien aikana ylilyöntiin, jossa leimasin yleisellä tasolla ihan asiallisia kannattajia. Pyysin siitä anteeksi:

Minähän tuosta kirjoitin. Nyt nostan käden pystyyn virheen merkiksi. On ylhäällä.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Ei siinä kauaa mennyt kun tämäkin ketju meni aivan muiden asioiden jankkaamiseksi kuin ketjun aihe. Asialla pääasiassa aivan Samat nimimerkit kuin muissakin ketjuissa. Säälittävää porukkaa. Ei voi muuta sanoa.
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Saatiinhan täälläkin taas pari viestiä itse aiheesta mahdutettua näihin kolmeen sivuun. Minuakin kiinnostaisi ne ilmaisliput kun lapsen kanssa matsiin meno kuitenkin jonkin verran maksaa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kuten olemme tottuneet tämän palstan pro-KHL-trolleilta lukemaan, tässäkin nousee näköjään nyt olkiukko, jota vastaan voidaan sitten asian vierestä argumentoida.

Jokerit myy keskimäärin yhden lipun ilmeisimmin n. 10 eurolla, eli keskimäärin jokainen lippu on tämän ketjun kamaa. Ok, se ei sinänsä varmasti ole tämän kettjun idea, mutta se on, jos niitä ilmaisia lippuja jaetaan siten, että ne eivät ole jatkoaikalaisten vapaasti haettavissa. Suurin osa tähänkin ketjuun raportoitavista alennus- ja ilmaislipuista menevät ihan muuten kuin jossain Subissa tms.

Mua huvittaa jonkin verran se, että vaikka Jokereiden tiedetään täysin varmasti jakavan lippuja otteluihinsa minihinnoilla ja täysin ilmaiseksi, täällä muutamat naureskelevat aiheelle väkinäisesti ja yrittävät saada asian näyttämään muulta.
 
Kuten Bat Helvetistä, olen poissa kun aurinko taas saa

He jotka eivät asioista ymmärrä, voisivat luulla, että kyse on jääkiekosta. Heille vain hymyilen...
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Mua huvittaa jonkin verran se, että vaikka Jokereiden tiedetään täysin varmasti jakavan lippuja otteluihinsa minihinnoilla ja täysin ilmaiseksi, täällä muutamat naureskelevat aiheelle väkinäisesti ja yrittävät saada asian näyttämään muulta.
Se, että joku kysyy, että mihin kouluun ja milloin on jaettu vaikka 1000 lippua, ei ole trollaamista. Se on asiallinen ja tarkentava jatkokysymys joka kuuluu osana normaalia keskustelua ja informaation välittämistä.
 
"He jotka eivät asiosta tiedä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta. Heille vain hymyilen."

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Se, että joku kysyy, että mihin kouluun ja milloin on jaettu vaikka 1000 lippua, ei ole trollaamista. Se on asiallinen ja tarkentava jatkokysymys joka kuuluu osana normaalia keskustelua ja informaation välittämistä.
Totta, mutta sellaisesta en kyllä tuossa kohdassa puhunut, kuten hyvin tiedät. Pikemminkin näitä tällaisia tarkoitin:

Minuakin kiinnostaisi ne ilmaisliput kun lapsen kanssa matsiin meno kuitenkin jonkin verran maksaa.
 
Kuten Bat Helvetistä, olen poissa kun aurinko taas saa

He jotka eivät asioista ymmärrä, voisivat luulla, että kyse on jääkiekosta. Heille vain hymyilen...

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Tälle illalle Jokerit oli ainakin kutsunut yhteistyöseuran junnuja katsomaan peliä. En tiedä oliko muitakin kuin K-Vantaan junnuja ja mitä ikäluokkia. Poika pelaa melko nuorten ikäryhmässä ja siinä joukkueessa on yksistään jo +50 nappulaa ja lippuja sai perheet vapaasti.+100 lippua meni siis jo yhdelle ikäluokalle(en toki tiedä enkä kysellyt oliko muita ikäluokkia tälle illalle kutsuttu).

Jokerit on pitkään ollut avokätinen yhteistyöseurojensa junnuja kohtaan näiden lippujen suhteen. En nyt noin isossa hallissa esim Amur-matsin suhteen näkisi tässä mitään outoa. Ihan yhtälailla HIFK on tarjonnut CHL-matseihin nyt tietyille kohderyhmilleen lippulappusia joilla saa lippuja hintaan 10€. Sama oli viimesyksynä mutta silloin ulottui yllättävän moneen alkukauden liigamatsiinkin. Eli kyllä muutkin yrittää houkutella yleisöä vapareilla/alennuslipuilla. Joku voisi sanoa tätä sidosryhmistä huolehtimiseksikin..
 
vainoaja
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Tälle illalle Jokerit oli ainakin kutsunut yhteistyöseuran junnuja katsomaan peliä. En tiedä oliko muitakin kuin K-Vantaan junnuja ja mitä ikäluokkia.
Joo parikymmentä Karhu-Kissaa ja toinen mokoma K-Vantaan junnuja oli hallilla. Muita ryhmiä en ainakaan yläkerrassa havainnut. Voi toki olla, että kaikki eivät lippujaan käyttäneet, mutta tietääkseni heitä ei katsojiksi muutenkaan kirjata. Se, että junnuille tarjotaan elämyksiä on hyvä asia.

Ilmeisesti ainakaan toistaiseksi yhtään ilmiantoa väkisin tyrkytettävistä lipuista ei ole tullut. Voisi syksyllä katsella autoja vaikka en ole autoa aikeissa hankkiakaan.
 
"He jotka eivät asiosta tiedä, voisivat luulla, että kyse on vain jääkiekosta. Heille vain hymyilen."

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Ilmeisesti ainakaan toistaiseksi yhtään ilmiantoa väkisin tyrkytettävistä lipuista ei ole tullut. Voisi syksyllä katsella autoja vaikka en ole autoa aikeissa hankkiakaan.
Tyrkyttäminen ja yhteistyökumppaneiden/yhteistyöseurojen junnujen kutsuminen todellakin on kaksi aivan eri asiaa. Ja jos jonkun ala-asteen luokkia tuonne joskus matsiin kutsutaan niin onhan siinäkin se kamala riski olemassa että osa tulee omalla rahalla joskus toiste. Nämä voi nähdä monella tavalla. Jokereiden pelaajabudjettihan ei taida olla mitenkään sidoksissa lipputuloihin(?)niin en oikein tiedä mitä pahaa siinä on joskus noita jakaa? Ja jos joskus 1000 flabaa laittavat yhteistyökumppanille niin ovat varmasti kyseisestä yhteistyökumppanista kokeneet saaneensa hyötyä ja lisäarvoa.
 
vainoaja

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pelicansilla taisi olla viime viikolla joku peli johon oli avoimet ovet.

Ei siis lippuja ollenkaan. Onkohan noi sitten ilmaislippuja vai mihin kategoriaan nämä menisi?!?
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Kuten olemme tottuneet tämän palstan pro-KHL-trolleilta lukemaan, tässäkin nousee näköjään nyt olkiukko, jota vastaan voidaan sitten asian vierestä argumentoida.
En ymmärrä tarvettasi nähdä haamuja joka nurkassa. Mielestäni tämä ketju perustettiin, jotta voisi ilmiantaa ilmaislippuja ja joku, jolla ei välttämättä ole varaa ostaa koko perheelle lippuja, voi tuoda koko köörin tsekkaamaan lätkää edullisemmin.

Mutta ei, tähänkin pitää vetää mukaan trollit, Putin ja poliittiset agendat. Joo, kieltämättä täälläkin on ollut ironisia viestejä aiheesta, mutta ne haamut. Ei taas. Voidaanko täällä yhdessä vaan bongata ilmaislippuja niitä tarvitseville ja miettiä poliittisia vääntöjä tuossa toisessa ketjussa.

Ja koska offtopic näyttää olevan ketjun aihe, niin todettakoon trolleista vielä sen verran, että laajojen analyysien perusteella twitterin (venäläis)trollien tarkoituksena ei ole ajaa jotain tiettyä agendaa, vaan aiheuttaa eripuraa. (Case rokotukset esim.)
 
VÄLIKAUSI!

hartzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täältä varmasti joltakulta löytyisi tilinpäätös käden ulottuvilta, mutta ainakin Talouselämän uutisoinnin perusteella lipputulot tuoreimman tilinpäätöksen (edellisvuoden, uusinhan on myöhässä) mukaan olisivat reilu 3 miljoonaa.
2017 tilinpäätöksestä ei käy ilmi lipputulojen osuus mitenkään, eikä linkittämäsi uutinenkaan siihen täsmällisesti ota kantaa, kunhan heittää arvionsa "kolmasosasta".
 

Inttikaveri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK (Joukkue ja nimimerkki)
Ja nyt se yhteistyökumppanin nimi pöytään, kiitos. Mikä firma on kyseessä?

Tuollainen leväperäinen heittely "yks yhteistyökumppani muuten jako viis tuhatta ilmaislippua tän illan peliin" ei todellakaan kuulu tähän ketjuun. Faktat pöytään. Mikä firma on kyseessä?
En nyt tajua miten sen yhteistyökumppanin nimi vaikuttaa mitenkään todistusarvoon, mutta siis Veikkaus oli kyseessä tässä.
 
Tullimies kuubassa

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
@powerplaymaker Ymmärsin ketjun ajatuksen kyllä, enkä sitä kommentoinutkaan, vaan juuri näitä, joita sinä kutsut ironisiksi ja minä trolleiksi. Putinista en sanonut mitään. Trollata voi hyvin ilman häntäkin.

Näin ollen on ihan ok ilmoitella/bongata lippualeja yms. Otin kantaa vain tuohon "en usko" -mentaliteettiin.
 
Kuten Bat Helvetistä, olen poissa kun aurinko taas saa

He jotka eivät asioista ymmärrä, voisivat luulla, että kyse on jääkiekosta. Heille vain hymyilen...

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En nyt tajua miten sen yhteistyökumppanin nimi vaikuttaa mitenkään todistusarvoon, mutta siis Veikkaus oli kyseessä tässä.
Miten et tajua sitä? Tietysti esimerkiksi itse keksittyä valeuutista "kuulin muuten että yks yhteistyökumppani jakoi viis tuhatta lippua illan peliin" on paljon helpompi levittää jos yhteistyökumppanin nimeä ei mainita. Näinhän ne valeuutiset syntyvät. Ihan simppeli juttu.

Kiitos kuitenkin tiedosta. Eli nimimerkin Inttikaveri mukaan Veikkaus jakoi työntekijöilleen tuhat ilmaislippua eiliseen otteluun. Noin, nyt on faktat pöydässä ja jos tieto on väärä niin se on paljon helpompi kumota kun ei enää puhuta epämääräisesti "yhteistyökumppanista".
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Onko räikeä alennus, se on tulkittavissa, mutta samainen ilmaislippuja jakava Veikkaus antaa myös "kaksi yhden hinnalla Jokerien otteluihin" tarjouksen. Se on voimassa toistaiseksi ja koskee tällä hetkellä kolme ottelua. Uusia tulee pelien myötä, kuten aina ennenkin.
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Totta, mutta sellaisesta en kyllä tuossa kohdassa puhunut, kuten hyvin tiedät. Pikemminkin näitä tällaisia tarkoitin:
Tuolla kommentilla siis leimauduin pro-KHL-trolliksi? Seeelvä :D Kaikki muu on siis trollausta paitsi offtopicit.
 
Viimeksi muokattu:

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko räikeä alennus, se on tulkittavissa, mutta samainen ilmaislippuja jakava Veikkaus antaa myös "kaksi yhden hinnalla Jokerien otteluihin" tarjouksen. Se on voimassa toistaiseksi ja koskee tällä hetkellä kolme ottelua. Uusia tulee pelien myötä, kuten aina ennenkin.
Koskee siis tällä hetkellä ainoastaan näitä kolmea ottelua:

Ma 17.9.2018 Jokerit - Traktor Tsheljabinsk
Ke 10.10.2018 Jokerit - HK Vitjaz
Ma 21.1.2019 Jokerit - Neftehimik Nizhnekamsk
 

PunaKelta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit kotimaan kaukaloissa
Onko räikeä alennus, se on tulkittavissa, mutta samainen ilmaislippuja jakava Veikkaus antaa myös "kaksi yhden hinnalla Jokerien otteluihin" tarjouksen. Se on voimassa toistaiseksi ja koskee tällä hetkellä kolme ottelua. Uusia tulee pelien myötä, kuten aina ennenkin.
Itselle tuli noita "kaksi yhden hinnalla, neljä peliä 40e" tarjouksia sähköpostiin viime kaudella melko paljon. Ei taida edes riittää kahden käden sormet määrään.
 

ilu

Jäsen
Liitteenä tilikauden 1.5.2016-30.4.2017 kaupparekisteriin toimitettu tilinpäätös.
Kiitos!

2017 tilinpäätöksestä ei käy ilmi lipputulojen osuus mitenkään, eikä linkittämäsi uutinenkaan siihen täsmällisesti ota kantaa, kunhan heittää arvionsa "kolmasosasta".
Ei tosiaan käy, mikä toki oli ihan oletettuakin. Talouselämän artikkelin pohjalta ymmärsin, että lipputulotiedot perustuisivat nimenomaan tilinpäätökseen. Oletettavasti tiedot olivat kuitenkin siis markkinointijohtaja Ruohoselta lähtöisin. Vaihtoehtoisesti kyse voi olla toimittajan virheellisestä omasta arviosta (vaikea uskoa, mihin tämä perustuisi?), pelkistä irtolipuista (poislukien kausikorttimyynti) tai lipputulojen suhteesta kokonaistoiminnan budjettiin (sisältäen siis sekä liikevaihdon että vuosittaiset 15 miljoonan pääomalainat).

Lähtökohtaisesti lippujen 10 euron keskihinta kuulostaa kuitenkin uskottavalta, etenkin kun otetaan huomioon erinäiset kampanjat ja yhteistyötahot. Eikös ensimmäisellä kaudella myös kausikorttien hinta poljettu niin alas, että surkeasti päättyneen viimeisen Liiga-kauden playoffs-hyvityksellä ei kausikorttilaisille jäänyt juuri maksettavaa? Osa muistaakseni sai jopa rahaa takaisin seuraavan kauden otteluissa käymisestä. Soft power -vaikuttaminen nojaa luonnollisesti siihen, että se tavoittaa mahdollisimman monet, jolloin lippujen subventointi on jopa urheilutoiminnan menestystä vaikuttavampaa.

Tekstissäni oli myös toinen virhe, väitin että Jokerit ei kuuluu konserniin. Tilinpäätöksen mukaisesti Jokerit on osa Hjallis Promotions -konsernia. Mitään konserniavustuksia ei toki suuntaan jos toiseenkaan näiden yritysten välillä liikkuu, eikä se myöskään selitä valtavaa tappioiden määrää.

Voi kyllä. Jos sitä ei kuulu, niin kuka tahansa voi kysellä sen perään ja sitten PRH alkaa patistelemaan. Mutta ihmetyttää että kun Jokerit itsekin tietävät olevansa suurennuslasin alla, niin istuvat asian päällä noin kauan.
Jokerit on joka tapauksessa suurennuslasin alla. Muistaakseni myös aiempina vuosina tilinpäätös on toimitettu myöhässä. Tilinpäätöksen viivästyminen on yleensä merkki siitä, että sitä halutaan hetki pitää poissa julkisuudesta ja odotella uusia käänteitä, jolloin viestinnässä voidaan sanoa tilanteen kehittyneen parempaan päin. Varmasti myös Harkimolle sopisi, että uusi omistaja on puikoissa ennen viime kauden tilinpäätöksen julkistamista. Myös kauden avauksen tienoo halutaan varmasti rauhoittaa negatiiviselta talousuutisoinnilta.
 

Ushuaia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Veikkaus tarjoaa näemmä ilmaisedun loka-marraskuun otteluihin: 100 ensimmäiselle ilmainen pysäköinti Veikkaus-korttia näyttämällä. Tarkempi ohjeistus ja ottelulista tuolta: Etuasiakas
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy