Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Ihminen on käynyt kuussa – totta vai tarua?

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana JjZz, 17.08.2010 klo 06.40.

 1. Aatos Jäsen

  Lainaus:
  Noihin peileihin tykitetään lasersäteitä, josta voidaan laskea mm. maan ja kuun välinen matka. Apollo 15 miehistö taisi asentaa suurimman heijastimen ja sekään ei muistaakseni ole juurikaan puolta metriä suurempi halkaisijaltaan.

  http://www.physics.ucsd.edu/~tmurphy/apollo/doc/Dickey.pdf
   
 2. ms.qvist Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
  Lainaus:
  Kyllähän sitä voi väittää ja uskoa mitä tahansa mutta aika heikoilla salaliittoteoreetikot tämän asian suhteen ovat. Jokainen, aivan jokainen, heiden argumenttinsa kyetään kumoamaan vaikka kuinka monta kertaa mutta näiden tosiasioiden tuominen julki liene turha koska mikään fakta sasa heitä luopumaan uskostaan salaliittoon, mikä on kovin tyypillistä salaliittoteoreetikoille.

  Ohessa muutamia NASA:n kuvia lisää:

  http://www.nasa.gov/mission_pages/LRO/multimedia/lroimages/apollosites.html

  Kuvissa LRO-satelliittin kuvia Kuun pinnalta ja laskeutumismodulien seuduilta. Esim. kuvassa Apollo 14:sta näkyy varsin selkeästi astronauttien kulkulyreitti, tieteellisiä instrumentteja sekä laskeutumismoduli varjoineen. Tulevaisuudessa entistäkin parempia kuvia lienee tiedossa kunhan Kuuta tutkitaan ja kuvataan tarkemmin.

  Samaten Venäläinen (Neuvotoliittolainen) Lunhod-kuukulkija on onnistuttu kuvaamaan. Lunhod-1 oli ensimmäinen liikkuva robotti Kuun pinnalla.

  vlad.
   
 3. vilpertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Chokes
  Lainaus:
  Onko tasta peer reviewta?

  Mind-control-chipithan nakyvat selvasti mm. noissa youtube-videoissa mitä tässä ketjussa on linkitetty, eriskummallisena ja taysin selittamattomana pikselina.
   
 4. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Laiskottaa sen verran, etten jaksa kaivaa lähdettä. Tuli vaan yhtäkkiä mieleen, että eikös joku tiedemies kumoillut telkkarissa näitä salaliittoväitteitä, heittäen lopussa ässän hihasta. Jostain kuukiveksi väitetystä tms. jollain mutua järeämmällä menetelmällä löydettiin sellaisia kemikaalisfysikaalisia yhdisteitä, joita ei ole voinut maapallon olosuhteissa syntyä. Tieteellisesti selitetty, eikö. Todennäköisesti se ei ollut lähelläkään noin, kuten selitin, mutta ehkä joku fiksumpi muistaa paremmin tai tietää asian oikean laidan.
   
 5. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
 6. hablaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  snow mocking team
  xkcd.com tarjoaa tähän (kuten niin moneen muuhunkin asiaan) täysin tyhjentävän vastineen: xkcd: Moon Landing
   
 7. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Kun miettii ilmastonmuutosta ja lentoliikenteen roolia siinä niin on varsin ymmärrettävää ettei kuussa ole käyty hiljattain
   
 8. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Eri avaruutta tutkivat järjestöt kamppailevat jatkuvasti rahoituksen kanssa. Kuussa uudelleen käynti olisi vähän saman kuin jos vuorikiipeilijä joka valloitti Everestin, haluaisi säästää rahaa jotta pääsee kiipeämään saman reitin heti kuin mahdollista. Sinänsä se olisi mahtavaa, mutta vielä mahtavampaa olisi vaihtaa reittiä tai jopa vuorta.
   
 9. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Lainaus:
  Ainakin NASA on yrittänyt kovasti saada hämäyksen onnistumaan. Moni olisi uskonut jo yhdestä kerrasta, mutta päättivät varmuuden vuoksi feikata kuussa käynnin kuusi kertaa.
   
  rosvokonna ja Txjokeri tykkäävät tästä.
 10. Undrafted Jäsen

  Joskus törmäsin minusta hyvää pohdintaa aiheesta. Mikäli jenkit olisi kuulennot feikanneet, useamman kerran, nin millä todennäköisyydellä neukut ei olisi asiasta tienneet ja olleet tuomatta feikkausta julkisuuteen?
   
 11. PeteX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
  Area 51 dokkarissa kerrottiin, että tällä salaisella alueella harjoiteltiin toimintaa kuun pinnalla ja ehkä osittain tästä syystä salaliittoteoriat alkoivat elämään.
   
 12. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Tämä on juurikin se tärkein yksittäinen asia. Neuvostoliitto ei koskaan sanonut mitään puhtaasti sen takia, koska kuussa oltiin. Tai ne oli.

  Sitä emme tiedä minkä verran tavaroita on paiskottu eri toimistoissa ja kuka on saanut kenkää. Hiljaisuus on myöntymisen merkki. Neuvostoliitolla tietenkin oli omat keinonsa varmistaa oltiinko siellä ja siellä ne oli.

  Mikään propagandakoneisto ei olisi voinut väittää muuta, niin siksi oltiin vain hiljaa, varmaankin muutama vodkapaukkukin meni kiroillessa.
   
 13. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Hei perustetaan seuraavaksi ketju "Litra vettä painaa kilon - totta vai tarua?"
   
 14. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Minusta Jatkoajan Flat Earth society olisi paljon parempi ketju. Alkulöylyt voi käydä ottamassa näiltä sivuilta:

  https://litteamaanpiiri.com/

  https://theflatearthsociety.org/home/

  (linkit vievät sivuille joiden nimet näkyvät osoitteessa - d'oh)
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2019 klo 17.03
 15. Konalan Kettu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ei muuten paina. Tällä kiusasin lukioikäisiä lapsiani. Litran massa on vakio ja "noin" kilo, mutta se "painaa" vähemmän johtuen ilmakehän nosteesta. Itseasiassa paino muuttuu ilmanpaineen, lämpötilan, koseteuden, leveuspiirin, korkeuden ja ties minkä vaikutuksesta.

  Mitä tulee salaliittoteorioihin niin mun mielestä hauskin peruste on tämä valokuviin perustuva logiikka. Kuva on väärennetty => siis kuussä ei käyty. Sotien aikaan monia kuvia väärennettiin jälkikäteen esim Normandiasta, mutta se ei tarkoita ettei maihinnousua tapahtunut. Luulisi esim Neuvostoliiton älähtäneen jos olisivat epäilleet jenkkien huijaavan.
   
  Jesus Shaves tykkää tästä.
 16. kamrat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  urheiluseura HIFK
  ....ja "painon" yksikköhän on newton.
   
 17. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Lainaus:
  Tähän on tarjottu sellaista selitystä, että Neukut ajatteli, ettei niitä kukaan kuitenkaan usko, niin on parempi olla hiljaa.
   
 18. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Neukut luovutti rehellisesti. Se on hyvän pelaajan merkki milloin tajuaa tilanteensa. Pallopeleissä pelataan loppuun asti, koska säännöt niin vaatii. Silti monissa muissa lajeissa tarjotaan kättä eiköhän tämä ollut tässä ja luovutetaan kunnialla.

  Tietenkin virallisiin tilastoihin pitää jotain saada ja se saadaan, kun on luovutus.
   
 19. Sistis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Olen itse kuullut sellaisenkin selityksen, että kyseessä oli kansainvälinen salaliitto, ja Neuvostoliitto oli vain mukana juonessa.

  Kyllähän salaliittoporukka aina selityksen keksii. Motivaatio ja logiikka ovat toisarvoista asioita.
   
  Alfred E Neuman tykkää tästä.
 20. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Sky News näyttää kuvia 50-vuotisjuhlien kunniaksi.

  Harmi, että siellä ei koskaan käyty.
   
  ADX_03 tykkää tästä.
 21. Sistis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Olen pohtinut hieman sellaista, että kumpi olisi helpompaa, lavastaa operaatio niin uskottavasti, että kilpaileva supervalta uskoo kaiken toteutuneen, kuten myös suurin osa maailman väestöstä, ja huijaus ei paljastu kymmenienkään vuosien aikana, vai käydä oikeasti kuussa? Veikkaan jälkimmäistä.
   
 22. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Ainahan totuus on helpompaa. Ei tarvitse miettiä mitään säätöjä ja voi pileissä kertoa mitä oikeasti tapahtui. Eikä miettiä kenelle nyt saa sanoa mitäkin ja kuka tietää mistäkin.

  Apollo 13 -leffassa on juhlat. Nehän nyt ei tietenkään sinne päässeet ja sehän todistaa kuinka kukaan ei siellä ole ollut.
   
 23. laalki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Philadelphia Flyers
 24. redpecka Jäsen

  Jos lennot on feikattu, luulisi että se siitä, hyvähyvä, meni suurimmalle osalle läpi. Yes!

  Mutta ei. Vieläkin jatketaan viidenkymmenen vuoden jälkeen samaa valhetta. Oikein kaivetaan verta nenästä. Kuunäytteitä haettiin tai "haettiin" 382 kiloa ja tästä määrästä on vielä 80% tutkimatta, tai "tutkimatta". Ehkä se on ollut helppo olla tutkimatta kiviä joita ei edes ole olemassa tai joku luotain on käynyt pari murikkaa hakemassa ehkä. Tutkijat ("tutkijat") väittävät, että toiminta on järkevää, koska aikoinaan ei ollut analyysitekniikat vielä niin kehittyneitä kuin nyt muka tänä päivänä. Että tänä päivänäkin pääsee korkkaamaan matskua kuin se olisi eilen kuusta haettu. Justjoo, uskoo ken tahtoo.

  Linkki toiseen aiheeseen, mutta ajassa 56 minsaa puhutaan tästäkin. Tai "tästäkin". Ursan esitelmä: Teemu Öhman – Kuun synty, kehitys ja tutkimuksen tulevaisuus

  Mutta aloitteleville salaliittoteorisoijille sanoisin tästä kuu-casesta, että päättäkää ensin epäilettekö koko hoitoa eli kaikkia mitä oliko niitä kuusi käyntiä vai mitä, vai otatteko kannan, että on siellä kyllä toki käyty, mutta ensimmäinen oli feikki koska oli pakko Neuvostoliiton lyömän paineen alla tehdä vilunkia säilyttääkseen kasvot ja uskottavuuden. Mutta jos valitsette tämän jälkimmäisen, silloin ei saa käyttää joitain valokuvia myöhäisemmiltä laskeutumisilta jossa ei vaikka näy tähtiä tai varjot ei täsmää tähden valon kanssa tai lippu liehuu liikaa.

  Tässä linkissä enemmänkin sitten Apolloista tai "Apolloista". Itselläni vielä vähän kesken kun olen nukahtanut joka kerta illalla tähän luentoon. Ursan esitelmä: Jari Mäkinen – 50 vuotta kuuhunlaskeutumisesta
   
 25. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Uskotko myös maan olevan litteä?