Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Ihminen on käynyt kuussa – totta vai tarua?

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana JjZz, 17.08.2010 klo 06.40.

 1. JjZz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Ajattelin avata tällaisen mielenkiintoisen (tai "mielenkiintoisen") ketjun, kun en ainakaan haulla löytänyt vastaavaa.

  Tästä asiastahan on väännetty kättä, on puhuttu tappavasta aurinkosäteilystä ja ilman ilmakehää liehuvasta lipusta, mutta noihin en osaa sanoa juuta enkä jaata. Tuo lippuhan liehui ollessaan astronautin kädessä, jolloin lippuun on voinut vaikuttaa ihan vain liikkeen jatkumisen laki.

  Enemmän minua mietityttää se, että en ole yhdessäkään valokuvassa tai videossa nähnyt lipun roikkuvan, vaikka kuussa on painovoima.

  Lisäksi eräs toinen kuun painovoimaan liittyvä seikka. Kuun vetovoimahan on noin 1/6 maan vetovoimasta. Eli siis esine, joka painaa maassa kuusi kiloa, painaa kuussa kilon. Päteekö tämä 1/6 myös putoamiskiihtyvyyteen? Maassahan on yhdentekevää, painaako esine kilon vai kuusi kiloa, putoamiskiihtyvyys on aina 9,81 m/s2. Ainoastaa ilmanvastus aiheuttaa eroja. Kuussa näita ilmanvastuserojakan ei synny.

  Kaiken järjen mukaan siis kuussakin putoamiskiihtyvyys on sama kuin maassa. Pisti vaan miettimää, kun noissa Nasan videoissa nuo astronautit loikkivat hirveitä loikkia kuun pinnalla, ja putoavat selvästi hitaammin kuin maassa putoaisivat.

  Tällaista potaskaa mietiskellessä meni viime yö rattoisasti. Jos joku asiantuntija voisi vähän valaista asiaa, niin pääsisin ehkä ensi yönä taas nukkumaan.
   
 2. Kersakovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, AFC(NFL)
  Lainaus:
  Mistä olet saanut päähäsi, että putoamiskiihtyvyys kuussa olisi sama kuin maan pinnalla? Sehän riippuu kuun massan suhteesta säteen neliöön (g=Gm/r², jossa G on gravitaatiovakio) Käy nyt vaikka lukemassa Wikipediasta artikkeli painovoimasta, jonka jälkeen todennäköisesti saat yösi nukuttua paremmin.

  Muihin mainitsemiisi asioihin en viitsi puuttua millään tavalla, koska melkoisella varmuudella salaliittoteoreetikot toisesta ketjusta tulevat pian julistamaan omaa totuuttaan. Sen takia oma osallistumiseni varmasti äärimmäisen mielenkiintoiseen ketjuun olkoon tässä.
   
 3. H.Incandenza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
  Lainaus:
  Se lippuhan on pujotettu jonkun kepin tms. läpi, joka pitää sitä oikosellaan sen jälkeen kun se oli isketty kuuhun pystyyn. Muutenhan siitä ei olisi paljoa iloa ollut kuvissa kun olisi roikkunut tankoa vasten.
   
 4. Hirmumyrsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ei Mitään Käyttöä Jätkät ja Märkä Uni Rosterit
  Lainaus:
  1. Legendaarinen selitys, mutta riippuva lippu on valtiolle häpeä joten kyllä sen melkein kannattaa virittää rautalangalla (tai metellitangolla) näyttämään siltä että se liehuu. Ja liikkeen jatkuvuuden laki ei vaadi kaasukehää toimiakseen.

  2.Tummensin kohdan jossa teit pienen loogisen virheen. Painovoima ja vapaa putoamiskiihtyvyys ovat käytännössä sama asia. Auttaa kun muistaa että musta aukko on lopulta vain niin tiivis/suuri massa että vapaa putoamiskiihtyvyys ylittää valon nopeuden jolloin a) valo ei pysty karkaanmaan aukon pinnasta ja b) siksi kyseisestä aukkoa ei voi suoraan havainnoida.
   
 5. JjZz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Pahoitteluni jos pahoitin mielesi jotenkin. Mutta kiitos valaisusta.
   
 6. Kersakovi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, AFC(NFL)
  Lainaus:
  Hupsista, taisi tulla noustua sängystä väärällä jalalla. Tarkoitus ei missään nimessä ollut äksyillä tai vittuilla sinulle henkilökohtaisesti, mutta jälkeenpäin luettuna viestini on ehkäpä aavistuksen liian hyökkäävä. Eli ennemminkin pahoittelut lähtevät täältä sinulle! Ja hyvä, että sait selvyyttä tuohon painovoima-asiaan.
   
 7. JjZz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Joo siis lähtökohtani olikin se että fysiikan tuntemuksessani on aukko, en vain tajunnut että missä menen metsään. Tosin täytyy myöntää että otsikko on vähän turhan laaja ja jopa suuruudenhullu, kun asiani koski kuitenkin vain painovoimaa.
   
 8. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Myytinmurtajat mursivat kaikki salaliittoteorian myytit eräässä erikoisjaksossaan. Ei keksitä siis enempää ruutia, eihän?
   
 9. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
 10. varjo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
  Luettuani alustuksen en enää ihmettelekään mistä salaliittoihmisiä löytyy, nykyään ihmettelen mitä Suomen koululaitos tekee väärin.
  Ja jos Suomen koululaitos on kuitenkin kansainvälisestä huipulla, mitä muissa maissa tehdään väärin...
   
 11. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
  Lainaus:
  Lohdutuksen sanana esimerkiksi peruskoulutuksellinen takapajula USA, jossa osa oppilaista joutuu oppimaan koulussa kreationismia ja sen perusteella uskoo, että maapallo luotiin 10 000 vuotta sitten...
   
 12. Morgoth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Surulliseksi vetää. Jotain koululaitoksessa tuntuu olevan pielessä tai ehkä se on vain niin että tälläinen huuhaa vetää tiettyjä ihmisiä aina puoleensa. Jäämme vain odottamaan salaliittoteoreettikon siirtymistä WTC-ketjusta tänne.

  Vaikka USAssa tämänkin paskan juuret ovat. ID, kreationismi, WTC-hörhöilyt, UFO-hörhöilyt, kuu-hörhöilyt. Lista on loputon.
   
 13. Realcowboy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Erään sukulaiseni mies uskoi kuolemaansa asti (ja valisti aiheesta useasti), että kuussa ei ole käyty.
  Tässä tapauksessa selittävä tekijä oli poliittinen aate, eli koko tapaus oli Yhdysvaltain propagandaa.
  Jos kuussa kävijä olisi ollut Neuvostoliitosta, olisi sen kunniaksi varmaan järjestetty juhlat.
   
 14. Yläpesä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lääketieteen tohtori Luukanen-Kilden mukaan natsit kävivät kuun pimeällä puolella jo 40-luvulla ja asensivat sinne svastikan merkiksi. Tämäkin on salattu koulujen oppikirjoista ja ihmisten mielistä mind-control-chipien avulla.
   
 15. LaTe_Show Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Rockies: 1980-1981.
  Lainaus:
  Pakkohan tämän on olla totta, sillä onhan tästä aiheesta tulossa elokuvakin.
   
 16. Stonewall Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  RoKi, Liverpool
  Lainaus:
  Täältä tullaan. Uskon vilpittömästi, että kuussa ei ole käyty. Perustan väitteeni a) siihen, että Yhdysvallat yrittää todistella siellä käyneensä ja b)NASA olisi muka asian tehnyt. Kuten kaikki hyvin tietävät Yhdysvallat on kaiken pahan alku, joten se, että he jotain väittävät tehneensä ei voi pitää paikkaansa.
  Oikeastaan tähän ei ole edes mitään lisättävää, mutta totean kuitenkin, että NASA ei voi mitenkään kyetä sanomaan mitään avaruudessa toimimisesta. Perustan tämän siihen, että ns. tieteeseen uskovat pitävät NASA uskottavana lähteenä. Miten NASA voisi olla uskottava? Sehän on selkeän puolueellinen toimiessaan avaruuhallinnon alallla. Tottakai se väittää käyneensä kuussa. Ihmettelen miksi ihmiset uskovat virallista totuutta noin lammasmaisesti.

  Koko väitteen takana on NWO, jonka komiteat mm. Rooman klubi ja Bilderberg-ryhmä ajavat maailmanhallitusta. En ole varma miten arabit tähän liittyvät, mutta CIA jokatapauksessa kouluttaa heitä.
  Viimeisimpänä vastaansanomattomana todisteena on todettava, että CIA ei ole kiistänyt kuussa käyntiä. Kaikki tietävät USAn hallinnosta, että se on toteuttanut ainoastaan CIAn kiistämät asiat kuten sekaantumisen Kennedyn murhaan. Tämänhän he ovat jyrkästi kieltäneet, joten on aivan selvää, että kuussa ei ole käyty.

  ;)
   
 17. Halmela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  maajoukkue
  Lainaus:
  Puhumattakaan siitä mahdollisuudesta, että USA on räjähdepurkanut kyseisen svastikan gigatermostaatilla, ja se on pudonnut vapaan pudotuksen nopeudella afganistaniin.
   
 18. muaddib Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Neutraalit Tarkkailijat
  Lainaus:
  Lisäksi on looginen mahdottomuus että USA on käynyt kuussa. USA on nimittäin tieteellisesti todistettu (Jatkoaika et al 2001-2010) koulutuksen kehitysmaaksi. Tämä on tieteellinen fakta, koska yksi nettihörhö, joka ei saa edes skandeja toimimaan koneessaan, tiputtelee kaikenmaailman fysiikan Nobel-"voittajia" vapaan pudotuksen nopeudella asfalttiin. Nobel-palkinnothan jakaa ja sopii keskenään Vatikaanin, Kokoomuksen, Temppeliritarien ja Teksasin kuvernöörin valitsema "elin".

  Ja miten muka Forrest Gump olisi osannut ohjata avaruusalusta?
   
 19. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
 20. ms.qvist Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
  Lainaus:
  Tutkimusten mukaan 40% yhdysvaltalaisista uskoo siihen, että maapallo on vain reilut 6000 vuotta vanha. Tätä asiaa myös Dawkins jaksaa hämmästellä.

  vlad.
   
 21. jussi_j Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Kuun pinnallehan on jätetty jotain peilejä joita avuksi käyttäen voidaan tarkkailla kuun sijaintia. Eikö noista kuukäynneistä ole kuussa todisteita, joita voidaan nähdä maasta käsin ihan melko vaatimattomillakin laitteilla? Noi peilit nyt ainakin luulisi näkyvän.
   
 22. Yläpesä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
 23. JjZz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Kun tutustuin tuohon wtc-ketjuun, minua alkoi suuresti kaduttaa että avasin tämän ketjun. Toivottavasti modet tajuavat sulkea tämän ketjun ennen kuin täällä päästään vauhtiin.
   
 24. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Miten se selitetään, että Neuvostoliitto ei ole asiaan puuttunut mitenkään? Jotenkin tuntuu, että siellä Kuussa on juurikin tuosta syystä oikeasti käyty.

  Tai sitten NL oli vain jenkkien kanssa liitossa ja kylmät sodat ja muut ovat pelkkää salaliittoa.

  Mielestäni tästäkin asiasta on tosin väännetty aikaisemminkin, varmaankin WTC-ketjussa.
   
 25. BigRedBob Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies