Ehkä tuo on myöskin paikkakuntakohtaista kun osa opiskelukavereistani (lähinnä paikalliset pohjanmaalaiset) ei osannut yhdistää turkinpippuria mihinkään muuhun kuin Fazerin karkkipussiin.
Pakko sen verran noita pohjanmaalaisia tukea, että itsellenikin tulee turkinpippurista ensimmäiseksi mieleen Fazerin karkki, toiseksi joku vastaava karkki toiselta tuottajalta ja kolmanneksi temperamenttinen turkkilaisnainen. Jos kuitenkin noista suipoista pizzakebabbiloiden paprikatyyppisistä härpäkkeistä puhutaan, niin itse tunnistan nuo parhaiten ihan yleisenimikkeellä "chili". Jalluja en noista saa väännettyä, mutta en noita osaisi turkinpippurin nimikkeellä kyllä tilata.
Ei siinä, tuo liika "yleispätevyys" tuntuu varsin häiritsevältä pizzerioissa. Vaikka jonkun täytteen ihan virallista nimeä ei tietäisikään tähän turkinpippurin tapaan, niin ei saatana voi salamia korvata lauantaimakkaralla tai myydä purkkitonnikalaa katkarapuina. Tietty standardimaisuus pitäisi saada tavalla tai toisella aikaan noihin ja jallun pitäisi luurata siellä missä jallu luuraa, ei siellä missä paikan kokki saa parhaan alennuksen vähän vastaavasta tuotteesta.