Aluksi joudun ottamaan sen verran takaisin, että äitini toki viikkaa isommat muovikassit, joissa peitot sun muut saa kulkemaan ja kauppakassina toimii kankainen hippi-malli, mutta roskis/pullokasseja ei hänkään viikkaa.
scholl kirjoitti:
Jos viikkaisit niin ei tulisi köyhyysefektiä.
Mielestäni efekti räjähtää ilmoille siinä vaiheessa kun kaivat vanhan muovipussin taskustasi, riippumatta siitä, minkä kaupan kassi tai kuinka siististi viikattu on kyseessä.
scholl kirjoitti:
Aika erikoista muuten, että viittasit tässä aiheessa äitiisi, vaikka useimmiten loogista päättelykykyä vaativat tehtävät ovat nimenomaan miesten harjoittamia. En tällaisessa asiassa kyllä missään tapauksessa antaisi naisen sekaantua koko asiaan. Korkeintaan vasta sitten, kun järjestelmä on hyvin sisäistetty, eikä virhemahdollisuutta ole.
Nostin äitini tässä esille sen takia, että hänellä on taipumus panostaa tällaisiin (minulle) merkityksettömiin "siisteys" -juttuihin. Enkä tarkoita, että siisteys olisi merkityksetöntä, vaan viittasin näihin täysin turhiin hössötyksiin, jotka usein ovat myös käytännön kannalta toimimattomia.
Esimerkiksi lehtien liian nopea keräykseen vieminen. Tiistaina tuleva Veikkaaja saattaa olla mennyttä, jos pääsen käymään vanhemmillani vasta loppuviikosta. Toinen juttu mikä on jäänyt mieleen on untuvamakuupussi. Olin junnumpana partiossa ja leirin jälkeisen makuupussin tuulettamisen jälkeen äitini ehti silloin tällöin pakkaamaan sen viikkaamalla ensin pitkän sivun kaksinkerroin ja sen jälkeen pyörittämällä sen nätiksi lieriöksi. Kun makuupussi sen jälkeen ujutetaan kuljetuspussiinsa, ketä se kiinnostaa, missä asennossa se siellä pussissa on? Puhumattakaan siitä, että untuvapussia ei pitäisi em. tavalla ikinä pakata, täytteen keskittymisen välttämiseksi.
Siinä olet oikeassa, ettei naisten resurssit yleensä riitä suurempien kokonaisuuksien hahmottamiseen&hallitsemiseen, tämän takia mm. vanhempieni autotallin siistinä pitäminen on isäni vastuulla, ja äitini voi keskittyä näihin nyansseihin.