Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Ihmettelyketju

Viestiketju osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Ramchester, 03.05.2006 klo 09.14.

 1. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Toinen ja kolmas sukupolvi kokevat asioita edelleen voimakkaasti ja jakolinjoja on edelleen olemassa. Vuoden 1918 sodan traumojen purkaminen valtiollisella tasolla toteutuu toivottavasti jossain vaiheessa, tämä kolikko ei ole hyvä avaus.
   
 2. Alejandro Jäsen

  Lainaus:
  Luulin sinun vain vitsailleesi, mutta tämähän on totista totta: http://www.talouselama.fi/uutiset/k...hassa-on-hukkuneen-pakolaispojan-kuva-6643880. Erittäin hämmentävää, sanoisin.
   
 3. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Taiteilija halusi herättää huomiota ja saada huomiota omille kipoilleen ja kupeilleen.

  Vasemmistoliittolainen reagoi näin? Olisin kuvitellut, että kolikko olisi sen sijaan voinut närkästyttää oikeistolaisia. Siis se, että asiasta yhtä halutaan muistuttaa, sanoo kolikon suunnittelut palkittu muotoilija Ilkka Suppanen. – Mutta nasta juttu joka tapauksessa. En voi sanoa kuin vau. Ei minun aiemmista kipoistani ja kupeistani ole noussut tällaista kohua. Taisin onnistua, sanoo Suppanen.


  Juhlakolikossa aito kuva joukkoteloituksesta, kohu nousi välittömästi – ”Vau, nasta juttu” - Aamulehti
   
 4. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  En ole mielestäni mikään mielensäpahoittaja, mutta onhan tuo teloituskuva aika mauton. Tuo Suppanen vaikuttaa noiden edellisen viestin kommenttien perusteella varsinaiseltä mäntiltä muutenkin.

  Ja "globaali oikeudenmukaisuus" yhdistettynä kuvaan hukkuneesta pakolaisesta. Noin jyrkkään rotuvihaan törmää vain alan foorumeilla (luulisin).
   
 5. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Siis Suppanen ihmettelee kuinka vasemmistoliittolainen paheksuu juhlarahaa, jossa on kuvattuna hyvin tunnettu valokuva punakaartilaisten teloituksesta. Seuraavaksi varmaan käy ilmi, että yhdessä kolikossa on pedobearin kuva, jota taiteilija perustelee väitteellä, ettei halua ajatella onko karhu pedofiili vai ei.

  No, ei se ole yhden huomiohakuisen ja historiaa vähättelevän taiteilijan vika, että hänen teoksensa menee läpi sekä Rahapajan taiteellisen toimikunnan että valtiovarainministerin seulan läpi. Osaako joku näppärämpi netinkäyttäjä löytää kyseisen toimikunnan jäsenet?
   
 6. ISH Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
 7. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Hyvä esimerkki, miksi kannattaa lukea ne paperit, joihin vetää nimikirjoituksensa. Nyt tulee seurannee mielenkiintoinen selittelyepisodi, kun media kysyy Orpolta miksi hän vastustaa omaa päätöstään. Tässä tapauksessa olisi ehkä kannattanut nukkua yön yli ennen twiittaamista...
   
 8. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Olisi edes katsonut asetuspaperiin painetut kuvat.

  Valtiovarainministeriö on ilmoittanut kumoavansa Petteri Orpon allekirjoittaman lain. Ja tämän Orpo tietenkin tulkitsee onnistumisekseen vähän niin kuin se Nokian vesilaitoksen työntekijä, joka sulki itse avaamansa hanan.
   
 9. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Juuri näin. Uskoisin, että Orpon lähipiirissä käydään tiukka keskustelu asioista, joihin voidaan käyttää "nimikirjoitusleimasinta" eli ministeri allekirjoittaa paperit ilman tarkempaa tutustumista.
   
 10. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Onneksi ollaan Suomessa, jossain Saksassa tai Ranskassa, Italiasta puhumattakaan moisesta touhusta olisi pakotettu ministeri pakkaamaan kamansa. Juhlaraha jostain keskitysleiriltä tai fasistien vitsat... Hah.

  Ihmeteltävä on tosiaan, että eikö kukaan siis edes katsonut noita kuvia, vai mitä helvettiä? Eikai kenenkään - paitsi artistin - mielestä nuo voi olla soveliaita, itsenäistä Suomea juhlistavia rahoja.
   
 11. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  Asiat on ihmisillä kyllä liian hyvin, jos jaksaa mielensä pahoittaa jostain väsyneetä kolikosta. Eiköhän tätäkin mässäilyä saada lukea vielä kaks viikkoa ja loppujen lopuksi kaikki ovat taas poteroissaan loukkaantuneena ja huutelemassa iskulauseitaan. En kyllä tiedä, minkä helvetin takia joku johtava poliitikko edes ottaa osaa johonkin kolikkojen ulkonäön ihmettelyyn. Eikö sillä tosiaan parempaa tekemistä ole?
   
 12. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Mielensäpahoittajat toki erikseen, omalla kohdallani olen lähinnä huvittunut tästä koko hommasta, kun tiesin että nuo on saaneet hyväksynnän ihan ministeritasolla asti. Ei mieli siis pahoittunut, mutta facepalmia ja hihittelyä aiheutti, vähän niinkuin muutkin isojen kihojen perseilyt!
   
 13. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC
  Lainaus:
  Miten ihmeessä satavuotista Suomea voidaan juhlia noin masentavilla aiheilla? Vainajia, sotalapsia, pakettipeltoja... vain lama puuttuu. Tässä maassa ei ole kai tapahtunut itsenäisyyden aikana mitään ilahduttavaa asiaa, jota voisi kolikolla juhlistaa. Hämmentävää.
   
 14. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Eikö yhdessäkään kolikossa ollut Nokian puhelinta?
   
 15. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Ehkä tämä virhe onkin merkki siitä, ettei asiasta ole Suomessa puhuttu riittävästi ja siksi joillekin asian vakavuus ei ole hahmoteltavissa.

  Lainaus:
  Tummensin viimeisen virkkeesi, koska se kertoo sen, että sinun kannattaisi tutustua asioihin ennen kuin vähättelet toisten ihmetystä. Huom. ihmetystä, ei mielensäpahoittamista. Varmasti joku mielensäkin pahoittanut ja toisille taas on yksi ja sama, koska markan myötä meni koko itsenäisyys ja historia. Ei Suomi 100 vaan EU 22. Kai sillä kuitenkin jotain väliä on, mitä Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden juhlarahoissa on.
   
 16. Styge Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pens, änärin suomalaiset
  Lainaus:
  No suurimman osan elämään se helvetin kolikkosarja ei vaikuta mitenkään. Ihan hyvin niissä voisi olla feministinen naisen karvakainalokuva, karvaiset sääret ja Radiopään tuppikulli. Miten jostain kolikosta joku oikeasti saa tehty jotenkin merkittävän asian? Ja vielä poliittisesti. Keskittyis ne poliitikot tekemään jotain oikeita asioita.
   
 17. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Niin kuin esimerkiksi lukemaan heille kuuluvia lakiasetuksia? Jos tätä tarkoitat, olemme ehdottaman samaa mieltä.
   
 18. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Ei voinut enää suomalaisempaa ideaa tuolla taiteilijalla olla: haasteet ja saavutukset. Niinhän se menee, että kaikkein suurimmankin ilon hetkellä suomalainen etsii jostain negatiivisen tulokulman.

  Uskomatonta suorittamista.
   
 19. Sphinx Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Olihan siinä itsenäisellä Suomella heti haastetta kerrakseen punikeissa ja juhlarahassa kuvataan miten tästä haasteesta selvittiin...

  Mä ihmettelen tätä tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaaran lausuntoa: "Tasa-arvolaki lähtee siitä, että kun tehtään valinta tilanteessa, jossa on sekä mies- että naishakijoita, niin silloin täytyisi ansiovertailu valinnantekijällä olla käytettävissä, jotta voidaan arvioida sitä, kuka hakijoista on ansioitunein. Tällä estetään tilanteet, joissa valinta tapahtuu jollakin muulla kuin sukupuolen perusteella."

  Voi tietysti olla, että toimittaja on kämmännyt ja siteeranut Maarianvaaraa "vähän sinne päin", mutta muuten kyllä ihmettelen miksi ansiovertailu tarvitsisi tehdä, jos valinta on joka tapauksessa pakko tehdä sukupuolen perusteella? Siis jos tarkoitus on estää tilanteet, joissa valinta tehtäisiin jollain muulla perusteella kuin sukupuolen perusteella?
   
 20. Radiopää Jäsen

  Sarjakuvapiirtäjä Ville Ranta on ottanut kantaa juhlaraha-asiaan.

  Lainaus:
  Tämä ajatus tulee tosiaan mieleen, kun lukee kolikot suunnitelleen Suppasen kommentin.

  Lainaus:
  Sulka Orpon hattuun! Taisi kuitenkin olla koukku Orpon suuhun ja siltä näyttää, että Orpo nieli syötin.

  Molemmat lainaukset Ylen uutisista.
   
 21. MAKE #89 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Kieltämättä Suomessa juhlapäiväperinne ja "kansakunnan muisti" on luonteeltaan kovin ahdistunutta ja synkistelyyn taipuvaista. Nämä esillä olleet kolikot ovat hauskasti jatkumoa tälle perinteelle. Siinä mielessä en kyllä jaa taiteilijan näkemystä, etteikö Suomessa näitä asioita osata tai haluta käsitellä. Pikemminkin kaipaisi muutakin muistamisen arvoista kuin sodat ja muut kärsimykset.

  Sisällissodan muistaminen juhlakolikossa teloituskuvalla on kyllä huikaisevan makaaberia. Ehkä tuotakin aihetta olisi voinut lähestyä vähän rakentavammalla otteella.
   
 22. El Gordo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Vaikeahan tuosta Suomen sisällissodasta on mitään kovin ylevää kuvaa juhlakolikkoon painaakaan, sen verran raakaa viattomien lahtaamista se oli puolin ja toisin. Ei alkanut kovin hienoissa merkeissä itsenäisen Suomen taival, mutta hyvä kun alkoi.
   
 23. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Vuoden 1917 juhlarahaan olisi voinut laittaa - ansaitusti ja arvostaen - vaikkapa tämän kuvan Svinhufvudin I hallituksen istunnosta, joka johti Suomen itsenäistymiseen 100 vuotta sitten: https://sananvapauteen.fi//drupal/s..._senaatti_HKM.jpg.pagespeed.ic.HO17paRUkB.jpg

  Kipuilua ja kansallisia traumojahan Suomen historia on täynnä sisällissodasta sotavuosien kautta suomettumisen aikaan ja edelleen lama-ajan kansantaloudellisiin ja inhimillisiin tragedioihin. Mielestäni niitä ei pidä tapahtumina hävetä eikä unohtaa, etenkään nykyisten yhteiskunnallisten kipukohtien osalta, mutta ei myöskään vatvoa ja elää uudelleen sukupolvesta toiseen. Eikä niiden paikka rehellisimmilläänkään ole juhlarahoissa.

  Sen sijaan juhlarahoissa olisi - erityisesti itsenäisyyden juhlavuonna - syytä muistaa ja kunnioittaa Suomen demokraattista, vakaata, vapaata ja tasa-arvoista yhteiskuntajärjestystä sekä esimerkiksi kulttuurin, koulutuksen, urheilun, tieteen ja teknologian moninaisia saavutuksia - myönteisen vapauden virstanpylväitä, jotka kestävät milloin tahansa vertailun kansainvälisestikin.
   
 24. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Detroit Red Wings
  Tilastokeskukselta tuli kirje kotiin, jossa halutaan kysellä henkilökohtaisesti opiskeluista ja koulutuksesta. Kirjeessä valiteltiin, kun en ole vastannut kysymyksiin (?) netissä ja he ovat nyt "valmiita haastattelemaan" minua.

  Siis mitä helvettiä, minulla ole aikaa mihinkään haastatteluihin ja kieltämättä ei voisi vähempää kiinnostaakaan ja kaiken lisäksi en kyllä tiedäkään mistään aikaisemmista kyselyistä. Kirjeessä myös lukee, että tilastokeskus ottaa minuun pian yhteyttä ja jos ei tämä onnistu, niin neuvotaan sitten heidän numeroon soittamaan. Tämän toki aion tehdä. Jotenkin vain erittäin läpikuultavan tunkeilevaa ja äkkipikaista toimintaa. Joku sanoisi jopa hiillostamiseksi.

  Ei voi välttyä ajatukselta, että provikat kiiltää silmissä ja kaikki tehdään että haastattelu saadaan läpi. Onko tämä nyt mennyt jo siihen pisteeseen, että "vaaditaan ottamaan yhteyttä" tai muuten tilastokeskuksen tantat alkaa hengailemaan oven takana?

  E. Unohdin, että kirjeessä oli myös erikseen käsinkirjoitettu(sic) postikortti, jossa kyseltiin missä voitaisiin sopia haastattelu. Suoraan sanottuna erittäin erikoinen meininki.
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2017 klo 23.07
 25. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Lukaisin tuossa huvikseni Tintti-seikkalua Mustan saaren salaisuus. Sieltä pölähti vastaan tutun näköinen auto, aivan ilmetty Triumph Herald. Linkitetyssä jutussakin mainitaan ihan vain ohimennen, että ko. malli esiintyy tuossa seikkailussa. Ihmettelen vain sitä, että seikkailu ilmestyi 1938 ja auto heti perään 1959. Melkoinen visionääri tuo Hergé. Yritin googlaillakin asiaa, mutta en bongannut sivua, missä tuo aikaristiriita olisi otettu esille. Tai sitten se loogisin vaihtoehto, eli auton suunnitellut Giovanni Michelotti oli vain lukenut Tinttinsä huolellisesti.