Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Ihmettelyketju

Viestiketju osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Ramchester, 03.05.2006 klo 09.14.

 1. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Neljä ääntä on tietääkseni näissä vaaleissa minimivaatimus valtuustopaikkaan, ja nolla ääntä varavaltuutetun pestiin.

  Sitäkin välillä miettii, että mihin tarvitaan tuonkokoisia kuntia ja niihin valtuustoja (muuta kuin pestien järjestämiseen kepulaisille).

  Sattumoisin oman vuokra-asuntoni asunto-osakeyhtiössä tässä samalla kadulla asuu reilusti enemmän ihmisiä kuin koko Kyyjärvessä, noin 1200-1300 ihmistä. Eipä ole meidän yhtiössämme omaa valtuustoa lautakuntineen, varavaltuutettuineen ja kunnanviskaaleineen. On toki asunto-osakeyhtiön hallitus, hallituksessa pari asukasjäsentä ja yhtiön toimari. Kunnan minimivaatimus asukkaille saisi olla vähintään noin 5-10 000 hujakoilla ennen kuin mitään kunta-statusta ja valtuustoa tarvittaisiinkaan. Joku lähialuetoimikunta voisi olla, mutta eipä juuri muuta.
   
 2. Varis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KiVa, EK65
  Salibandyliigassa yhdistyivät taannoin helsinkiläiset Tapanilan Erä ja SSV. Uuden joukkueen nimi on EräViikingit ja se näkyy pärjäävän hyvin, sillä runkosarjasta tuli tänä vuonna kakkostila ja nyt tuolla pelataan ratkaisevaa välierää. Pelipaikkana on kuitenkin Myyrmäen Vantaan Energia Areena. SSV on käsittääkseni itähelsinkiläinen seura ja Erä sitten luonnollisesti Tapanilasta. Ei pääse kummankaan seuran fanit ihan hetkessä katsomaan uuden seuran pelejä Myrtsiin. Kai tuohon joku syy on, mutta hassulta kuulostaa.
   
 3. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  A) katsojakapasiteetti
  B) ei seuralla ole juurikaan faneja, katsojamäärät ovat aina olleet ihan olemattomia
   
 4. Varis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KiVa, EK65
  Lainaus:
  Eikö nämä perusteet ole vähän ristiriidassa keskenään? Olisi voinut luulla, että ne olemattomat fanit olisivat mahtuneet SSV:n käyttämään Pasilan Urheiluhalliin tai Tapanilan Erälle. Jos siellä on optimistisesti ajateltu että playoffit keräävät jengiä paikalle enemmän, niin se on tietysti ihan hyvä asenne, mutta ei kai kukaan mihinkään Myyrmäkeen lähde.
   
 5. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Ovathan ne, kai siinä on saatu hyvät puitteet kohtuuhintaan. Toki saattaa olla, että salibandyliigan tulevat vaatimukset täyttyvät tuolla ja sen takia on jo "etukäteen" muutettu.

  Eli ajateltu vähän pidempää tähtäintä, kun sitä fanipohjaa ei kummallakaan ollut, niin mikäs siinä yrittää rakentaa sitä sitten Myyrmäen kirkkaiden valojen kautta.
   
 6. Moto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kesät, talvet HIFK
  Olisiko siinä Energia Areena sitten laittanut pöytään tarjouksen, mistä ei voi kieltäytyä? Halli lienee aika vähällä käytöllä, mikä on kyllä noin hyvälle sisäpallopelihallille harmi. Ja laskevat ehkä aika hyvän pysäköintipaikkakapasiteetin ja joukkueiden kotinurkilta melkein ovelle tuovan tiiviisti liikennöidyn linjan 560 varaan.

  Myyrmäessä on tietysti myös Atlas, joka pelaa niin miehissä kuin naisissa pääasiassa Myyrmäen urheilutalon kusisessa salissa, mutta handiksen katsojamäärät lienevät siinä määrin pienempiä, että ei ole kannattanut niitä houkutella.
   
 7. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Maailman viimeinen 1800-luvulla syntynyt ihminen kuollut - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

  On siinä ihmiselämään mahtunut. Vaikka varmaan ei vanhoilla päivillään enää ihan kehityksen mukana pysynyt, niin silti. Ei jumalauta.
  - Eli pitkään kuninkaan johtamassa Italiassa, ja todennäköisesti nuorena tyttönä ihmetteli vanhempien ihmisten puheita Italian yhdistymisestä. Muutos kuninkaasta Mussoliniin ja lopulta yhdentyneeseen Eurooppaan on varmasti aikamoinen matka.
  - Kahden maailmansodan jälkeen voi olla kohtuullisen vaikea uskoa tilannetta, että Saksa, Ranska ja Italia käyttävät samaa valuuttaa "vapaaehtoisesti", eikä esimerkiksi sodan seurauksena. On siinä voinut hieman käsi täristä, kun yli satavuotiaana on kädessä eurot ja pitäisi kertoimena käyttää lukua 1936,27. Tuon kertoimen googlasin.
  - Ensimmäisinä vuosikymmeninä autot olivat vähän kuin avaruusmatkat nyt, hieman toki kärjistäen. Tuskin tämäkään mimmi mietti, että jonain päivänä Italiassa on yli 30 miljoonaa kärryä, jotka kulkevat ilman hevosta ja huippunopeus menee kolminumeroiseen lukuun kilometreinä tunnissa.
  - Sähkö alkoi vasta saamaan asemaa kotitalouksille käytännöllisenä asiana Emman syntymän aikoihin. Todennäköisesti hän eli sähköttömässä talossa ainakin jokusen vuosikymmenen, olettaen hänen asuneen Verbaniassa tai vastaavalla pienellä paikkakunnalla. Televisiota tuskin hän katsoi lapsena, mutta kuolinvuoteellaan hän saattoi soitella Skypellä 5-6 sukupolven päässä oleville sukulaisille.
  - Oletan mimmin olleen katolinen. Kun hän synty, paavina oli Leo XIII. Lopulta Franciscus oli hänelle 11. paavi. Hän oli jo lähes 30 kun Vatikaani itsenäistyi ja sai olla kolmen ei-italialaisen paavin "alaisena". Ehkä on huomion arvoista, että nuo kolme olivat varmasti aika velikultia Emman syntyessä. Puolan itsenäistyessä Emma saattoi hyvin olla jo menettänyt neitsyytensä, ja Johannes Paavali II syntyi yli 20 vuotta hänen syntymänsä jälkeen. Saksalaista paavia hän tuskin uskoi esimerkiksi vuonna 1945, kun Saksa oli hävinnyt maailmansodan toistamiseen ja tiedot tuhoamisleireistä tulivat ilmi. Edellinen saksalainen paavi oli vuodelta 1057, mikä sekään tuskin nosti osakkeita. Lopulta Euroopan ulkopuolelta tulleen paavin alaisena hän sitten kuoli, eikä noita euroopan ulkopuolisia ole liikaa ollut viime vuosisatoina.
  - Jos Emma olisi nuoruudessaan halunnut lähteä Amerikan ihmemaahan, olisi matka yhteen suuntaan kestänyt lähemmäs viikon. Jos hän olisi tahtonut tehdä saman eläkeikään päästyään, olisi hän selvinnyt alle päivällä vaikka ajanotto aloitettaisiin siirtymisestä lähimpään kansainvälisen lentokentän omaavaan kaupunkiin.
  - Hän ehti nähdä käytännössä siirtomaavallan loppumisen, Neuvostoliiton syntymisen ja hajoamisen, natsismin ja fasismin nousun ja tuhon ja ties mitä. Yhdysvalloissakin päästiin Mckinleystä Trumpiin.

  Aika jännä tuota on miettiä. Jos vuonna 1399 syntynyt olisi elänyt 500 vuotta, olisi todennäköisesti maailma muuttunut vähemmän. Vuonna 1999 syntyneellä 117-vuotiaalla voi olla hieman ihmeteltävää viimeisinä vuosinaan... On se aika jännä. Se on jännä.
   
 8. pernaveikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Crusaders, Lechia
  Lainaus:
  Oikeastihan Myrtsi on todella hyvien kulkuyhteyksin päässä, jos jaksaa vartin keskittyä. Se on vain sitä ihmeellistä mielen maailmaa ja psykologiaa kuinka ei nyt sinne muka pääse.
   
 9. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Erinomainen pohdiskelu siitä, kuinka paljon voi tapahtua ja muuttua reilussa vuosisadassa ja hyvä katsaus Emman elämän aikana tapahtuneisiin vaiheisiin, mutta pakko tarttua tuohon "jos vuonna 1399 syntynyt olisi elänyt 500 vuotta"-heittoon.

  Vuodesta 1399 vuoteen 1899 tapahtui aika tolkuttomalla tavalla asioita ja maailma muuttui suht totaalisesti sekä teknologisen kehityksen kannalta että henkisesti. Keskiaikaisesta mentaliteetista matka teknologiseen, imperialistis-teolliseen ja kansallisromanttiseen vaiheeseen on niin huima, ettei siinä ihmismieli yhdellä yksilöllä pysyisi edes kasassa. Vuoden 1399 henkilö kökkisi maaorjana jossain ritarien raiskaamana, vuoden 1899 henkilö olisi voinut halutessaan ajella sähköisellä maanalaisella Lontoossa tai vaikka Budapestissa, soittaa puhelimella ja ihmetellä luuriin, että onpas Georges Méliès keksinyt taas hienoja trikkejä uusiin elokuviinsa, kohta se varmaan keksii tieteiselokuvat kun Jules Verne on scifi-kirjoja jo vuosikymmeniä kirjoitellut.

  Vuoden 1399 henkilö ei myöskään tajuaisi maailman eri valtioista mitään koska suurinta osaa niistä ei nykymuodossa olisi eikä kummoistakaan kansallismielisyyttä tai valtiokeskeistä ajattelua olisi olemassakaan. Hyvä jos oman kylän lisäksi oman maakunnan asioista jotain tietäisi.

  Toki siis viime vuosisadalla on kehitys kehittynyt todella huimasti ja maailma muuttunut, mutta kyllä suuria murroksia ja harppauksia on tapahtunut aiemminkin hyvin vauhdikkaasti ja mullistavasti. Uskoisin, että kun viimeinen 1700-luvulla syntynyt kuolla kupsahti joskus 1800-luvun alkupuolella niin aikamoinen kehitys oli sinäkin aikana ehtinyt tapahtua. Toki teknologisesti ja ns. nippeliosastolla vähäisempi kehitys kuin mitä nyt.

  Kiinnostaisi kyllä tietää mitä kaikkea on tapahtunut sitten kun viimeinen 1900-luvulla syntynyt henkilö kuolee joskus 2120 hujakoilla. Ollaanko tuolloin Marsissa Tähtiliiton nimissä vai onko kaikki mennyt päin persettä, maailma on palanut viimeisessä isossa sodassa ja rotat, torakat ja nandi-heimon miehet ovat vallanneet rauniot?
   
 10. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Apulannasta kertova Teit meistä kauniin tulee taas telkkarista tänään. Siitä on suunnilleen jotain puolitoista kuukautta kun tuo viimeksi telkkarissa nähtiin, mikä mahtaa olla syynä että se esitetään taas?
   
 11. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Nelonen on hommannut lisenssin ja ilmeisesti saa näyttää x vuoden kuluessa niin monta kertaa kuin kehtaa. Tulee todennäköisesti seuraavaksi parin viikon sisään sitten Herolta.

  Ensiesityksestä ei kyllä mielestäni ole edes tuota puoltatoista kuukautta, ainakin tuntuu kuin hyvin äskettäin tuota olisin sivusilmällä vilkuillut (harkitsin katsomista ihan ajatuksen kanssa, mutta lähes ensimmäisessä kohtauksessa ilmestynyt kovin angstinen roopesalminen tiputti mielenkiintoa huomattavasti. Ei myöskään ollut elokuvana kummoinen vaikka varmaan Apulannan nousun paremmin kokeneille vähintään kunnon nostalgiatrippi).
   
 12. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  On siitä aikalailla tarkalleen, se tuli 8. päivä maaliskuuta telkkarista ekan kerran. Eiköhän tuo vielä tosiaan ennen kesää näytetä kertaalleen.
   
 13. A Siente Jäsen

  Ei kylläkään ole eka kerta kun joku ohjelma/elokuva tulee useamman kerran telkkarista.
   
 14. Rankkari Jäsen

  Ihmettelyä herätti, kun kuukausien tauon jälkeen sivusto vaati lisävahvistamista sisäänkirjautumiseen. Miksi?
   
 15. A Siente Jäsen

  Lainaus:
  Älä suotta heittäydy hurjaksi ja kerro mistä sivustosta on kyse. Oletan sen liittyvän Jatkoaikaan, mutta en voi olla siitä täysin varma. Joten tähän on aika mahdotonta vastata.
   
 16. Derby Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, NJ Devils
  Ihmetyttää että maailmassa on ihmisiä jotka pitävät Amy Schumeria hauskana. Ansaitsisin jonkun mitalin siitä että taistelin kyseisen ämmän "the leather specialin" läpi. Tunnin verran Amy puhui pillustaan, ryyppäämisestä ja siitä kuinka huora on.
   
 17. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Sama. Katsoin Areenasta sitä jotain Inside Amy Schumeria pari jaksoa, ja en ajatellut loppua ~sataa jaksoa kyllä katsoa, koska alkoi toistaa pahasti itseään jo tuossa ajassa. Muutama ihan hauska juttu, lähinnä räävittömyytensä, ei niinkään tarkkanäköisyytensä vuoksi.
  Ja on se myös vähän omituisen näkönen muia.
   
 18. Alejandro Jäsen

 19. sonnychiba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Enemmän ihmettelen tuota olympiastadionia. Vaihteeksi voisi olla vaikka Turun tuomiokirkko, Turun linna tai Näsinneula.
   
 20. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Ihan käsittämätöntä perseilyä koko kolikko, ensin sisällissodan teloituskuva toiselle puolelle ja vuosilta 1917-1939 relevanttina kohteena vittu olympiastadion, joka toki valmistui ko. aikavälillä mutta ei nyt ihan keskeisin tuo ajankohdan rakennus ole.

  Joku kesähessu päästetty hoitamaan.
   
 21. nummenkallio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga, 1üga, Kouvolan pikkucasuaalit
  Aivan saatanan mauton tuo teloituskuva tuossa juhlarahassa. Suomessa ei ole montaa niin häpeällistä asiaa kuin sisällissota. Siinä ei ole mitään juhlimista kummallakaan puolella, että suomalaiset ovat tappaneet toisiaan. Ja tämä mielipide sellaisen suusta, jonka suvussa on ollut valkoisia.
   
 22. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Ymmärrän, että joillakin on tarve käydä vuoden 1918 sodan traumaa läpi, mutta en pidä juhlakolikkoa hyvänä keskustelunavauksena. Eiköhän some täyty taas kerran mielipiteistä, joilla on hyvin vähän tekemistä asiallisen keskustelun kanssa. Tyylitöntä.
   
 23. Radiopää Jäsen

  Onko kyseisen rahan hyväksynyt valtiovarainministeri Orpo, valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Hetemäki vai Suomen pankin pääjohtaja Liikanen? Nyt olisi selityksen paikka.

  Miksi kolikon vuodet ylipäätään on 1917–1939? Eikö olisi oleellisempaa tehdä kolikot vuosista 1917–1937, 1937–1957 jne. Mitäköhän siinä kolikossa mahtaa olla, johon osuu Helsingin olympiavuosi, vissiin Coca-Cola-pullo. 90-luvun kolikoihin ehdotan kuvitusta juopottelevista miehistä kuvaamaan konkurssin tehneitä yrittäjiä ja näiden yläpuolelle isolla teksti LAMA. Toisella puolella voisi Olympiastadionin jatkoksi olla kuva Globenista. Sarjan viimeisiin kolikoihin sitten jokin keskustaajaman ulkopuolella oleva ABC-myymälä tai suomalaista sielunmaailmaa hyvin kuvaava Levin laskettelukeskus, jossa kaikki on kopioitu joko Keski-Euroopasta tai Pohjois-Amerikasta.

  Markka-ajan viimeisessä 20 markan setelissä oli lainaus Tuntemattomasta sotilaasta. Suomen 100-vuotisjuhlarahaan sopisi lainaus Ismo Alangon Kun Suomi putos puusta -biisistä.

  Lisäys: Ilmeisesti prosessi on mennyt niin, että rahan on hyväksynyt valtiovarainministeri Orpo, joka on jo julkisuudessa vaatinut rahaa vedettäväksi pois myynnistä. Ei sitten jaksanut tutustua kolikoon tarkemmin ennen kuin kirjoitti nimensä alle.
   
 24. nummenkallio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM-liiga, 1üga, Kouvolan pikkucasuaalit
  Lainaus:
  Suomessa taitaa olla enää hyvin vähän ihmisiä, jotka tuon sodan omakohtaisesti muistavat. Liekö heitä ollenkaan. Historiaa ei tietenkään pidä unohtaa, mutta minusta koko sodasta ja sen jakolinjoista pitäisi pikemminkin yrittää päästä yli. Näitä sodan muistelijoita on molemmilla puolilla, ja minusta tuo muistelu on hieman kummallista, kun nämä ihmiset eivät ole itse sitä sotaa kokeneet. Tulee vähän mieleen se, kun innokkaimmat Karjalan palauttajat ovat yleensä kuuluneet suuriin ikäluokkiin, vaikka he eivät ole Karjalassa ehtineet kuin korkeintaan syntyä. Tuota vanhemmat ovat usein sanoneet, että turha sitä on haikailla takaisin kun sitä ei enää entiseksi saa, ja tuota nuorempia asia ei taas ole kiinnostanut. Minusta kansalaissotakin on sellainen asia, jonka pitäisi antaa vähitellen vain olla.
   
 25. Radiopää Jäsen

  Yhdessä noista juhlarahoista on kuvattu se kuva, jossa mies kantaa rantaan huuhtoutunutta syyrialaispojan ruumista. Tekstinä "Globaali oikeudenmukaisuus". Tämäkin siis valtiovarainministerin hyväksymä Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaraha.