Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Hyvät ja huonot selostajat

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Inge Glid, 27.01.2013 klo 18.43.

 1. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Kukas tämä selostaja Usa-Saksa pelissä? Mielummin tuota kuuntelee kun Mertsiä tai Saukkosta. Saukkonen varmaan vittuillakseen laitettu ilmaiskanavalle.
   
 2. Dank Sinatra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Red Devils
  Lainaus:
  Julius Sorjonen.
   
 3. J.J.Jasper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Sorjonen hyvä esimerkki siitä, että ilmeisesti kuka tahansa päästetään nykyään selostamaan. Ääni kuin variksella, kirkuu jo kun kiekko ylittää siniviivan ja vieraskieliset nimet kaverille ihan hepreaa.
   
 4. Mechalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
  Lainaus:
  Tähän täytyy todeta että itse ainakin nykyisin urheilutoimittajaksi/-selostajaksi opiskelevana olen ehkä hieman jäävi arvostelemaan ketään tulevaa kollegaa, ja ainakin omaan silmääni mitä Jullea olen kuunnellut niin hän on erittäin ammattimainen selostaja. Toki ääni ei ehkä kaikkia miellytä, mutta se on taas niitä kuuluisia makuasioita.
   
  Arsu79 tykkää tästä.
 5. Noma Jäsen

  Lainaus:
  Itsekin pidän Sorjosen ulosannista ja työskentelystä muuten, mutta vieraskielisten nimien lausumisessa on kyllä paljon tekemistä.
   
 6. Mechalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
  Lainaus:
  Monestihan paras keino tuollaisissa tapauksissa on joko Forvo tai kysyä urheilijalta itseltään.
   
 7. Van Cleef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
  Kun puhutaan hyvistä selostajista mieleen tulee väistämättä Eurosportin pyöräilyselostaja Peter Selin. Ensimmäisen kerran kun kuulin, niin tyyppi vaikutti vähän oudolta, mutta mieshän on ihan jäätävä lajissaan. Se laji tarvitsee hyvän selostajan kun kieltämättä etapit ovat välillä aika tapahtumaköyhiä. Etenkin kun hänellä on vielä seuranaan joku kommentaattoori niin lähetyksistä nauttii. Ilmankin kyllä. Nytkin Italian ympäriajoa tullut seurattua.

  Mika Saukkonen on taas sitten skaalan toisessa päässä. Karmeaa kuunneltavaa jo parikymmentä vuotta. Ilmeisesti jokin suojatyöpaikka selostamossa kun parempiakin olisi laittaa MTV:llä siihen rooliin. Vaikka Sorjonen tai Tuominen.
   
  Arsu79 ja Objekt. harrastaja tykkäävät tästä.
 8. Useful Idiot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Saukkosen pesti Maikkarilla on nerokas juoni. Ihmiset ostaa kanavapaketteja Mertarannan takia.
   
  Arsu79 tykkää tästä.
 9. Vesuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vyborg Jesters
  Lainaus:
  Ennuste kahdeksan vuoden takaa kun Maikkarin oikeudet julkistettiin...


  Lainaus:
  Valitettavan hyvin osui tuo ennuste kohdalleen. Studiota ei ei tainnut alussa ollenkaan, nyt on sen minkä mainosten väliin mahtuu. Saukkonen oli itsestäänselvyys selostajaksi.
   
  Barnes tykkää tästä.
 10. kendomiäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  suomikiekko
  Paljon keskustellaan näköhään selostajista. Oma mielipide on se että mtv:n ryhmästä parhaat ovat Toni Tuominen ja Teppo Laaksonen. ostan joka keväisiin kisoihin c moren mutta muutosta koko kiekko tuote kaipaisi mielestäni.

  Jani Alkio ja Antti Mäkinen ovat maan parhaat selostajat mitä on tullut kuunneltua.. lisäksi Telian tiimissä ja myös jopa Elisan mestis selostajissa on kyllä porukkaa joista saisi hyvän tiimin rakennettua.

  Jos maikkari haluaisi räväyttää niin palkkaisi Juho Kokon selostajaksi. Käsitääkseni hyvin nuori jantteri vielä mutta ikäisekseen todella kypsä.. saanut myös paljon kehuja mitä täällä lukenut.. siitä pikku hiljaa projektia rakentamaan uudeksi leijona ääneksi??
   
  Arsu79 tykkää tästä.
 11. Wizzö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mörkö
  Lainaus:
  Järkyttävää paskaa ainakin venäläispelaajien nimien lausuminen.

  Dadonovaaaah, Kutsheerovaaah jne..

  Ihan kuin olisi Venäjän naismaajoukkue kehissä.
   
 12. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Maikkari vois rävyttää ja palkata J-P Jalon. Missä J-P tällä hetkellä selostelee?
   
 13. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
  Lainaus:
  J-P Jalo selostaa kuin selostaakin MM-kisoja. Tosin Radio Novalla.

  Vuosi sitten kuuntelin hieman autoillessa Jalon selostusta ja kyllä ammattimies on ammattimies. Jalo hoiti kyllä hommaa äärimmäisen tyylikkäästi, enkä näe mitään syytä miksi ei tekisi niin nytkin. Harmillisesti piilotettu radion puolelle.

  Linkki vie Radio Novan tiedotteeseen aiheesta.
   
  aurora borealis ja mustaoranssi tykkäävät tästä.
 14. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  Mertarannasta voi olla montaa mieltä, mutta kyllähän tuo eilinen reaktio jatkoaikamaaliin näytti taas miksi hän selostaa näitä pelejä.
   
  KaljaVeikko tykkää tästä.
 15. Lainaus:
  Itse en ymmärrä (asia joka ei avaudu minulle, heh), että mihin normaali jääkiekosta ymmärtävä katselija tarvitsee selostajaa? Ja varsinkaan en ymmärrä, miksi se silloin olisi Mertaranta ja siitä vielä maksaisi extraa?
  Siis kuunneella ihmistä, joka ei ymmärrä jääkiekosta, ei osaa lukea peliä, tuomareiden päätöksiä, jää kiinni omaan näkemykseen, vaikka 9 kameraa ja hidastusta näyttää toisin, sekä hokee vuodesta toiseen samoja fraaseja. Kehittymättä millään alueella lainkaan.
  Ja sitten saman henkilön mielestä joku muu selostaja on totaalisen huono.
  Eihän katsoja hallissakaan tarvitse selostajaa jääkiekkoa katsellessaan.

  Toki kunnon selostaja ryyditettynä asiansa osaavalla kommentaattorilla on ihan miellyttävä homma, mutta niitä pareja on harvassa.
   
  Arsu79 ja V-G- tykkäävät tästä.
 16. se7en Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
  Lainaus:
  Vastasit oikeastaan itse jo esittämääsi kysymykseen. Jääkiekosta ymmärtävä ei tarvitse selostajaa mihinkään.

  Mertsranta sen sijaan on suosittu sen vuoksi, että hän on maailmanluokan tunnelmanluoja. Jos pystyy asiantuntemukseltaan unohtamaan Mertsin puutteet niin äijä on yksinkertaisesti erinomainen.

  Kyllä mies itsekin tietää mikä hänen hommansa on. Se ei ole asiantuntijarooli vaan tunnelmanluoja.

  Lisäksi päin vastoin kuin monet muut Mertaranta hallitsee artikuloinnin ja verbaliikan.

  Edit. Sikäli on muuten mielenkiintoista, että monien mielestä Mäkinen on paras ja Mertaranta surkea, vaikka herrat ovat hyvin samanlaisia selostajia. Mäkisen mukatietämystä arvostetaan vain jostain syystä enemmän. Tunnelmanluonnissa hän selvästi pyrkii Mertsin tasolle, mutta sehän ei olekaan niin helppoa. Kuunnelkaa ja verratkaa.
   
  Hokimään, Wizzö, KaljaVeikko ja yksi muu tykkäävät tästä.
 17. Van Cleef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
  Wizzö tykkää tästä.
 18. IcePhoenix Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  St. Louis Blues, Oulun Kärpät, Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Kyllä Mäkinen enemmän jääkiekosta ja kentän tapahtumista ymmärtää, kuin Mertaranta. Kritisoijien mielestä pätee liikaa, mutta itse tykkään. Mertaranta osaa luoda fiilistä, mutta kentän tapahtumista hän on usein aivan pihalla.
   
  V-G- ja Alamummo tykkäävät tästä.
 19. Isäntä Jäsen

  Mertarannan taso selostajana tuli mielestäni tällä kaudella jopa pahiten esille kun hänet päästettiin selostamaan "suosikkijoukkueensa" Manchester Unitedin muutama ottelu Mestareiden liigassa. Olivatkin sitten selostuksesta päätellen ainoat ottelut, jotka hän "suosikeiltaan" oli nähnyt 20 vuoteen. Selostukset olivat yksinkertaisesti surkeita. Mertaranta-Rönkä parivaljakko oli mahtavinta ikinä Kakkosen Valioliiga-lauantaissa kun sitä esiteininä katsoi. Olisi mielenkiintoista kuunnella nyt jälkeenpäin olivatko ne oikeasti niin hyviä. Toki vertailukohtiakin olisi ollut vähän vaikea hakea tuolloin.

  Yleisesti Mertarannan selostuksista tulee nykyään se vaikutelma, ettei hän juurikaan seuraa jääkiekkoa tai jalkapalloa muuten kuin itse selostamiensa pelien kautta. Sitten tekee hätäiset valmistelut ja lukee muutaman uutisen jostakin pelaajasta ennen selostusta. Jää jotenkin kuva, ettei häntä kiinnosta koko urheilu enää. Vertaa vaikka johonkin Matti Härköseen, joka pystyy selostamaan jotain naisten salibandyn Slovakia-Latvia ottelua siten, että katsojalle jää vaikutelma selostajasta, joka on nähny kymmeniä otteluja kaikilta pelaajilta. Lauri Kottonenkin on hyvä pallopelien selostaja. Ville Kuusinen oli myös todella hyvä kun tuurasi muutaman Jokerien pelin pari vuotta sitten, osoitti tietävänsä paljon myös jääkiekosta jalkapallon lisäksi.

  Hiihdossa Mertaranta oli ihan hyvin kartalla sitä selostaessaan. Tämä tuntui sopivan hänelle lajinakin paljon paremmin kun reagointiaikaa oli enemmän. Lisäksi tietysti auttoi kun oli mukana koko kauden ajan. Hiihto- ja yleisurheiluselostuksista on muutenkin jäänyt kuva, että lajit aidosti kiinnostavat häntä.
   
  Patarouva tykkää tästä.
 20. Arenberginmetsä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FPS, HPK, Tappara
  Lainaus:
  Amen. Selin on muuttanut monen pyöräilyä sattumalta seuranneen elämän tai ainakin elämäntavat. Toinen ansiokas on tietenkin Aki Kauppinen, jonka saa snookerin aivan uudelle tasolle.

  Mika Saukkosesta on sanottava, että on hän parantanut kyllä selostuksiaan. Tänäänkään ei nähnyt mistä jäähyt tulivat ja muutamat linerit on liian ennalta opetellun kuuloisia, kuten vaikka yläkalevin viljely. Plussaa kuitenkin siitä, että ei lue wikipediaa ja tilastotietoa selostuksensa perustaksi.
   
  ColCbj tykkää tästä.
 21. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tämä on totta. MM-kisoissa tiedot varsinkin NHL-pelaajista tuntuvat olevan lähinnä luettu tilastoista. Nykypäivänä olisi kovin helppoa saada vähän enemmänkin lihaa luiden ympärille varsinkin isompien maiden pelaajista.

  Lainaus:
  Oikean kuvan olet saanut, sillä tämän vuoden puolella Mertaranta on ihan haastattelussakin sanonut näiden kahden olevan nykyään lempilajinsa selostaa.
   
  Isäntä tykkää tästä.
 22. Leon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Liverpool, HIFK
  Ei mulla varsinaisesti ole mitään Saukkosta vastaan, homma on vain hiukan liian vaativa hänen kyvyilleen. Mertarantaa on edelleen todella vaikea kuunnella, mutta Cmore on Maikkaria pienempi paha, kun eivät mene joka helvetin pelikatkolla mainoksille. Siinä on jäänyt aika monta hidastusta näkemättä, kun katsojia arvostetaan n. pennin verran. Ei mikään ihme, että kanava on henkitoreissaan.

  Mertaranta kuitenkin tekee kotiläksynsä. Kumpikaan ei tajua lätkästä hölkäsen pöläystä. Mertsi esittää ymmärtävänsä, Saukkonen ei edes yritä esittää. Siitä hänelle kiitokset. Enkä vaadi keneltäkään pelaajien nimien täydellistä lausumista, koska se on yksinkertaisesti vaikeaa välillä. Pitäisi silti pystyä selostamaankin siinä ohessa. Mutta joka kerta, kun Saukkonen lausuu Marchessault'n nimen, tekisi mieli vastata "terveydeksi".
   
  Wizzö tykkää tästä.
 23. Mechalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
  Lainaus:
  Hassua sinänsä, jutun kirjoittaja on luokkakaverini HEOssa ja pääsi tosiaan Maikkarille harjoitteluun. Itsehän olin HIFK Fotbollilla työharjoittelussa ja pääsin kirjoittamaan muutamia juttuja heidän nettisivuilleen.
   
 24. Arsu79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Arsenal, New Jersey Devils
  Lainaus:
  Mutta paljon mieluummin Mäkistä kuuntelee kuin Mertsin ääripuolueellista selostusta. Voi olla samaan aikaan isänmaallinen ja asiantunteva selostaja eikä kilahtaa joka kerta, kun Suomi kärsii järkyttävästä tuomarilinjasta.
   
 25. Mechalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
  Jos tänne saa tämän tiedon julkaista niin juuri saamani tiedon mukaan HC Giants etsii selostajaa kotipeleihinsä, itselleni nimittäin soitettiin juuri äsken mutta lupauduin jo selostamaan Kiekko-Espoon pelejä tulevalle kaudelle.
   
  Barnes tykkää tästä.