Mainos

Hyönteisruoka

  • 16 677
  • 149

Tuamas

Jäsen
Jauhelihan voisi korvata hyönteisperäisellä vaihtoehdolla.

Nykyiset mukalihavalmisteet häviävät vielä kovin oikealle mm. suutuntumassa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
En tiedä, tuskin tulen hyönteisiä syömään tulevaisuudessa ellei olosuhteet pakota siihen. En ole niin ennakkoluuloinen mutta nyt on aika hyvin tämä nykyinen ruokaympyrä hallussa. Upeita makuja on maailma pullollaan ilman luteitakin.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aasiassa minäkin maistoin ensimmäiset ötökkäni, pussissa oli ainakin sirkkoja ja toukkia. Muistaakseni kaikkiaan neljää eri hyönteistä, mutten millään saa enää päähäni mitä kaikkea. Hyvältä maistui aina siihen asti kun puraisin sisältä mätää (tms) toukkaa. Sen jälkeen ei maistunut, mutta nyt kokemuksesta on sen verran monta vuotta, että aion kokeilla Hervannan kansainvälisessa kaupunginosassa erään pubin tarjoamaa pähkinä & sirkka -sekoitusta oluen kera. Olutta oli kyytipoikana Aasiassakin ja se on maistunut myös myöhemmin.

Mikäs pubi tätä tarjoilee? Hervannassa tulee käytyä lähes viikottain ja tämä täytyisi kyllä ehdottomasti käydä testaamassa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Nykyiset mukalihavalmisteet häviävät vielä kovin oikealle mm. suutuntumassa.

Nyhtökaura on suutuntumassaan jo melko lähellä nyhtöporsasta. Välillä noita tulee kokkailtua, ja mielestäni paras osoitus siitä, että lihankorvikkeet alkavat olla jo lähellä lihaa, oli se, että mökillä nyhtökauraa valmistaessani vanhempieni koira tuli grillin viereen kuolaamaan...
 

Tuamas

Jäsen
Nyhtökaura on suutuntumassaan jo melko lähellä nyhtöporsasta. Välillä noita tulee kokkailtua, ja mielestäni paras osoitus siitä, että lihankorvikkeet alkavat olla jo lähellä lihaa, oli se, että mökillä nyhtökauraa valmistaessani vanhempieni koira tuli grillin viereen kuolaamaan...

Juu, se ei ole enää hirveän kaukana, muttei vielä ihan iske.

Parasta olisi kun bulkkiruuat voisi vääntää maun siitä kärsimättä kasvistuotteista tai hyönteisproteiinista ja hifistelyt sitten lähitilalta luomua tai riistaa.
 

Räpylätassu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Avalanche
Fazer tuo sirkkaleivän markkinoille. Myynnissä aluksi vain pääkaupunkiseudulla, huomisesta lähtien. Leipä sisältää n. 3 prosenttia sirkkaa, eli jokaiseen leipään on mennyt 70 sirkkaa.

Jos joku aikoo ostaa, raportaikaa maku ja rakenne tänne, kiitos!

Linkki Fazerin kotisivulle, Fazerin uutiseen.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaosseura
Fazer tuo sirkkaleivän markkinoille. Myynnissä aluksi vain pääkaupunkiseudulla, huomisesta lähtien. Leipä sisältää n. 3 prosenttia sirkkaa, eli jokaiseen leipään on mennyt 70 sirkkaa.
Sikäli ei ole mitään hyönteisruokaa vastaan, mutta väkisinkin tulee mieleen että mikäs tässä se pointti on? Hyönteisillä ilmeisesti yleensä korvataan proteiinintarvetta, mikä sinänsä on aivan OK, mutta leivän jatkeeksi... miksi? En toki kategorisesti dissaa että maistuisi pahalta (kerta en ole maistanut), mutta näin ajatuksen tasolla tuntuu jopa vielä vähemmän järkevältä kuin juuresleipä.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Sikäli ei ole mitään hyönteisruokaa vastaan, mutta väkisinkin tulee mieleen että mikäs tässä se pointti on?

Varmasti näin alussa pääasiassa huomioarvo.

Hyönteisillä ilmeisesti yleensä korvataan proteiinintarvetta, mikä sinänsä on aivan OK, mutta leivän jatkeeksi... miksi?

Varmaankin se, että jengi ostaa nykyisin lähes kaikkia elintarvikkeita, kunhan niissä mainitaan riittävän suuri (lisätty) proteiinipitoisuus. Hiilarihyrräleipä on monella pannassa, mutta nyt kun siihen saadaan (tulevaisuudessa) halvalla proteiinijatketta, niin ajatukset voivat muuttua.

En toki kategorisesti dissaa että maistuisi pahalta (kerta en ole maistanut), mutta näin ajatuksen tasolla tuntuu jopa vielä vähemmän järkevältä kuin juuresleipä.

Hyönteisproteiinijauhe ei käsittääkseni maistu yhtään millekään eli maku tulee pelkästään leivotun leivän kautta. Mitä vikaa muuten on juuresleivässä?
 

Undrafted

Jäsen
Tyttö oli kuullut uutisen ja toivoi, että ostaisimme kokeeksi. Täytyy siis lauantaina mennäkin tuon listan mukaiseen kauppaan katsomaan josko olisi tarjolla vai meneek kuumille kiville. Leipä tuskin maistuu yhtään erilaiselta mutta hyvin tuolla avataan mahdollisuus käyttää hyönteisiä ruuassa. Pehmeä alku ja uusia tuotteita tulee varmasti jatkossa tiuhaan.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaosseura
Hyönteisproteiinijauhe ei käsittääkseni maistu yhtään millekään eli maku tulee pelkästään leivotun leivän kautta. Mitä vikaa muuten on juuresleivässä?
Niin tarkoitus ei ollut siis sanoa että hyönteisleivässä sikäli olisi mitään negatiivista. Lähinnä, jos kerta tarkoitus on vähentää eläinperäistä proteiinin tarvetta, niin tuntuu jotenkin todella keinotekoiselta jutulta. Mieluummin sitten jotain lihankorviketta, tai miksei sirkkoja sellaisenaan (valmiiksi kypsennettynä ja maustettuna, mikä jottei).

Juuresleivässä ei sikäli myöskään ole mitään vikaa. Ärsyttää vain markkinointi tyyliin "Pentti ei ennen voinut syödä kasviksia. Nyt Pentti voi syödä kasviksia" - kun niitä juureksia on siellä vehnän seassa ihan minimaalinen määrä, vehnäleipää se on edelleen. Voisin silti nähdä vehnän jatkeena pienen määrän juureksia järkevämpänä juttuna kuin lisäproteiinin.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Niin tarkoitus ei ollut siis sanoa että hyönteisleivässä sikäli olisi mitään negatiivista. Lähinnä, jos kerta tarkoitus on vähentää eläinperäistä proteiinin tarvetta, niin tuntuu jotenkin todella keinotekoiselta jutulta. Mieluummin sitten jotain lihankorviketta, tai miksei sirkkoja sellaisenaan (valmiiksi kypsennettynä ja maustettuna, mikä jottei).

Juuresleivässä ei sikäli myöskään ole mitään vikaa. Ärsyttää vain markkinointi tyyliin "Pentti ei ennen voinut syödä kasviksia. Nyt Pentti voi syödä kasviksia" - kun niitä juureksia on siellä vehnän seassa ihan minimaalinen määrä, vehnäleipää se on edelleen. Voisin silti nähdä vehnän jatkeena pienen määrän juureksia järkevämpänä juttuna kuin lisäproteiinin.
On noita lisäproteiinileipiä ollut myynnissä jo useamman vuoden, en tosin muista millä olivat jauhoja jatkaneet (todennäköisesti soijaproteiinilla). Ötököissähän parasta on että voi tuottaa missä tahansa ja kasvatukseen tarvittava ravinnon ja veden määrä minimaalinen verrattuna nykyisin lihatuotannossa oleviin otuksiin (kuluttavat vähemmän kuin mitä edes broileritehtaassa menee hukkaan, jostain nautafarmista puhumattakaan). Luonnonvaroja käytetään jo nykyisellään tolkuttoman paljon yli sen mitä resursseja olisi tarjolla (että ei muuta kuin blackfridayta vaan ja ostamaan uutta n. takuuajan loppuun kestävää härpäkettä) niin helvetin hyvä että jotain tuotantometodeja saataisiin markkinoille joilla resurssienkäyttöä saataisiin edes hieman suitsittua.

Voi kyllä maapallon nauta-, possu- sekä kanapopulaatiot romahtaa jos ötökät iskevät läpi kunnolla myös länsimaissa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Voi kyllä maapallon nauta-, possu- sekä kanapopulaatiot romahtaa jos ötökät iskevät läpi kunnolla myös länsimaissa.

Pohjois-Koreassa ei ole tuotantoeläimiä käytännössä ollenkaan.

Miksi ne eivät voi ja elä hyvin ötököillä, jos se kerran on niin itsestäänselvä ratkaisu?
 
Pohjois-Koreassa ei ole tuotantoeläimiä käytännössä ollenkaan.

Miksi ne eivät voi ja elä hyvin ötököillä, jos se kerran on niin itsestäänselvä ratkaisu?
Mitä siitäkään tulisi jos kansa saisi syödä kyllikseen?

Suhtaudun ihan myönteisesti hyönteisiin ruokavaliossa. Jos kohtuullisenkaan hyvältä maistuu eikä ole epäterveellistä, niin mikäs siinä.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Minä olen popsinut sirkkoja, toukkia ja jopa muurahaisia Aasialaisessa keittiössä. Ei ollut isäukko (ehkä) väärässä sanoessaan, että Aasialaisittain maustettuna vanhoista kengänpohjistakin saa maistuvaa. Ainakin nuo ötökät maistuivat ihan hyvältä kaikkien yrttien ja mausteiden kera.

Jokunen vuosi sitten tarjolla oli hunajaa kennossa. Sitä siinä sitten imeskelin ja ihmettelin, että mikäs kennossa liikkuu. Kennon sisässä oli vielä eläviä mehiläisen toukkia ja kuulemma tarkoitettu myös syötäväksi. ne jäivät kyllä syömättä.
 

Undrafted

Jäsen
Oma raja menee elävissä syötävissä, enkä usko innostuvani rapsakoista hyönteisistä kun en välitä frittimuikuistakaan. Jauhoina ja rouheena eri juttu ja aikomus kokeilla kyllä. Sen verran epäeettinen olen, että maku edellä teen ratkaisuni.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ei ollut isäukko (ehkä) väärässä sanoessaan, että Aasialaisittain maustettuna vanhoista kengänpohjistakin saa maistuvaa. Ainakin nuo ötökät maistuivat ihan hyvältä kaikkien yrttien ja mausteiden kera.

Harmillisesti minulla ei ollut mahdollisuutta tutustua ukkoon, mutta noinhan tämä menee. Kunnon mausteet sillä lailla, että raaka-aineen maku peittyy, niin taatusti on hyvää.

Pahin mahdollinen loukkaus kokille on lisätä mausteita maistamatta annosta, mutta niinhän valtaosa ihmisistä tekee. Tai ainakin suomalaiset.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Bongasin sirkkaleipää Prismassa ja kilohinta vajaa 16€, joten jäi leipä kauppaan. Odotellaan miten sirkat leviää muissa tuotteissa.

Hyvää leipää kyllä oli. Hyönteisethän tuossa ovat vielä mainostemppu, mutta itse leipä oli kyllä maukasta.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Hyvää leipää kyllä oli. Hyönteisethän tuossa ovat vielä mainostemppu, mutta itse leipä oli kyllä maukasta.
No jos tuolla kilohinnalla olet ostanut, niin sanoisin että lähinnä epäeettinen teko on ollut. Näin se vaan menee se "sirkat kuluttaa vähemmän kuin nauta" jutut roskiksesta alas, kun tyhmät ostaa kalliimpaa kuin joku ulkopaisti. Sanon suoraan, että vituttaa tällänen kusettaminen. Jos oikeasti halutaan maailmaa pelastaa ja ne sirkat on nyt se juttu, niin sitten sen pitää olla myös kuluttajalle edullisempaa. Vitun vaikee on mulle perustella, miksi pitäisi vaihtaa muka kuluttavista lehmistä sirkkoihin, jos sirkoista joutuu maksamaan 2x mitä lehmästä ja saakin jonkun prosentin sitä sirkkaa, suhteessa ihan kunnon lihaan.

Älkää tukeko tälläistä toimintaa. Se on tehokkain tapa korjata näitä vääristymiä! Se pakottaa kehittymään, kun ei lähde näiden massojen ja idioottien mukaan näihin hysterioihin. Heti alkaa joku helvetin härkkiskin oleen järkevää, kun se saadaan painettua halvimman proteiinilähteen alle kilohinnaltaan. Siihen asti se on vain yks helvetin kusetus. Ja ne kusetetut olette te jotka menette ja ostatte ja samalla tätä touhua tuette. Maailma ei pelastu sillä että me luodaan aina van hankalampia ja kalliimpia keinotekosia asioita, koska loppujen lopuksi se lisä tulee edelleen sieltä maasta ja se edelleen kuluttaa luonnonvaroja. Kestävä kehitys vaatii sitä että liikkuu aina vain vähemmän rahaa! Ei enemmän.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Melko harvoin olen @BlackWolf on kanssa samoilla linjoilla vapaan puolella, mutta ylläolevaa viestiä komppaan kyllä täysin. Hyönteisten ja ei tule vähentämään maapallolle kohdistuvaa rasitusta paskan vertaa jos tuote lanseerataan luksustuotteena ja tavoiteltu kuluttajaryhmä ihmiset ketkä maksavat leipäkilosta naudan ulkofileen hintoja. Tuosta ei hyödy kuin hipsterleipomon pitäjä ja deliosaston kauppias kun nauraen marssivat pankkiin. Hyönteiset pitäisi saada nimenomaan siksi halvan bulkin lähteeksi mitä eniten kulutetaan. Hyönteisjauheliha ja hyönteislauantai/lenkkimakkara kun kustantavat 2€/kg niin saattaa olla jo jotain käytännön vaikutusta kulutustottumuksiin.
 

Undrafted

Jäsen
Lihankorvikkeena sirkat pitäisi saada hinnallisesti samaan kuin varsinainen liha, niin useammalla ekologinen puoli kääntäisi kulutustottumuksia. Mikäli hinta saadaan selvästi halvemmaksi, niin entistä useampi muuttaa tapojaan. Itse nikottelen 9-10 euron kilohintaa leivissä, joten tuo sirkkaleivän hinta sai kääntymään tehokkaasti kannoillani. Mikäli tulee sirkkajauhoja jauhohyllyyn, niin voin katsoa millaista hintaa pyytävät ja sitten harkita itsetehdyn leivän tai lettujen raaka-aineisiin lisättäväksi.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
No jos tuolla kilohinnalla olet ostanut, niin sanoisin että lähinnä epäeettinen teko on ollut. Näin se vaan menee se "sirkat kuluttaa vähemmän kuin nauta" jutut roskiksesta alas, kun tyhmät ostaa kalliimpaa kuin joku ulkopaisti.

Jep, ihan asiaa kirjoitat kokonaisuudessaan.

Tuo sirkkaleipä tosin on vain konseptin lanseeraustuote, joka on painettu markkinoille vauhdilla tuota launchingia varten ja se näkyy myös hinnassa. Lisäksi on näemmä haluttu lähteä enemmän premium-puolelta liikkeelle, ehkä ennakkoluulojen takia, en tiedä. Eli ko. leipä ei edustane kovinkaan pitkälle hyönteisruokien tulevaisuutta.
 
Viimeksi muokattu:

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Jep, ihan asiaa kirjoitat kokonaisuudessaan.

Tuo sirkkaleipä tosin on vain konseptin lanseeraustuote, joka on painettu markkinoille vauhdilla tuota launchingia varten ja se näkyy myös hinnassa. Lisäksi on näemmä haluttu lähteä enemmän premium-puolelta liikkeelle, ehkä ennakkoluulojen takia, en tiedä. Eli ko. leipä ei edustane kovinkaan pitkälle hyönteisruokien tulevaisuutta.
Ehkä kirjoitin vähän turhankin kärkkäästi tuon avauksen, en toki ollut syyllistämässä sinällään juuri sinua. Minua vaan vituttaa juuri tämä touhu että muka tehdään jotain kestävän kehityksen nimissä, sitten isolla mainostetaan että miten se sirkka kuluttaa niin ja niin vähän ja nyt maailma pelastuu ja sitten siellä on perässä se hinta, mikä on tyyliin 5x sen tuotteen hinta mitä sen pitäisi korvata.

Siksi minä en usko tähän sirkkaruokaan pätkän vertaa, enkä oikeastaan mihinkään muihinkaan tälläisiin hömpötyksiin. Kun aina se hintalappu on helvetillinen suhteessa siihen alkuperäiseen. Koska minä ainakin ostan ennemmin sitä aitoa lihaa halvemmalla kuin korvaan sen jollain härkäpavusta tms. väkisin moninkertaisesti prosessoidulla menetelmällä saadulla korvikkeella. Uskallan väittää että näin tekee 99.9999% muistakin ihmisistä. Tämä sama pätee siis ihan kaikkeen, oli se sitten sähköntuotanto tms. ei vaan nämä viherhömpötykset oikein aukene, kun niitä tehdään hömpötyksen takia. Sitten kun ne on kaupallisesti kannattavia, niin ne kyllä lyö läpi, se aika vaan on hyvin kaukaista tulevaisuutta.
 

Tuamas

Jäsen
Sirkat nyt vain on mahdollista saada tuotettua selvästi lihaa edullisemmin, koska proteiinintuotto käytettyihin resursseihin nähden on käsittääkseni ylivertainen lihaan nähden.

Sirkat eroavat nyhtökaurasta ja härkäpavuista siinä, että niitä ei juuri tarvitse prosessoida ja tuotanto on sarjatuotannon jälkeen huomattavasti lihantuotantoa tehokkaampaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös