Siipi- ja lihakarjan kohtelusta Suomessa ja varsinkin maailmalla on melko värikkäitä tarinoita ja ihan aina ei homma ole eettistä. Kai niitä sirkkojakin voi kaltoin kohdella mutta näin maallikkona sitä kuvittelisi että ne tyytyvät vähän vaatimattomampiin oloihin sen kummemmin kärsimättä. Sirkkojen kasvattaminen on myös huomattavasti tehokkaampaa kuin eläinten. Siihen tarvitaan vähemmän tilaa ja hommasta käsittääkseni koituu vähemmän päästöjä. Jos muutama argentiinalainen härkä jätetään kuljettamatta tänne ja syödään sen sijaan ravintolan takahuoneessa kasvavia sirkkoja, on se kotiinpäin. Olkoonkin, etteivät sirkatkaan se kaikista ekologisin vaihtoehto ole.Ei hyönteisten syöminen ole pätkääkään eettisempää kuin muidenkaan eläinten syöminen, muun väittäminen on itsepetosta. Eläviä olentoja hyönteisetkin ovat, ja niiden tehokasvattaminen einesruokien ainesosiksi ei eroa merkittävästi siitä, että teuraseläinten kaikki osat ja ns. jätepalat käytetään vastaavaan tarkoitukseen.
Minä olen tinkinyt omista leivänpäällisistäni säästösyistä. Perkeleen sirkat kun heikentävät tilannettani tulevaisuudessa entisestään.Eikä monen vanhuksen huono syöminen ja jopa leivän päällyksistä tinkiminen säästösyistä ole mitään dystopiaa vaan ihan arkea ns. hyvinvointi-Suomessa.
Se alkuperäinen kysymykseni jäi vastaamatta. Miksi sirkkamössö on huonompaa kuin broilerimössö?