Aasiassa minäkin maistoin ensimmäiset ötökkäni, pussissa oli ainakin sirkkoja ja toukkia. Muistaakseni kaikkiaan neljää eri hyönteistä, mutten millään saa enää päähäni mitä kaikkea. Hyvältä maistui aina siihen asti kun puraisin sisältä mätää (tms) toukkaa. Sen jälkeen ei maistunut, mutta nyt kokemuksesta on sen verran monta vuotta, että aion kokeilla Hervannan kansainvälisessa kaupunginosassa erään pubin tarjoamaa pähkinä & sirkka -sekoitusta oluen kera. Olutta oli kyytipoikana Aasiassakin ja se on maistunut myös myöhemmin.
Nykyiset mukalihavalmisteet häviävät vielä kovin oikealle mm. suutuntumassa.
Mikäs pubi tätä tarjoilee? Hervannassa tulee käytyä lähes viikottain ja tämä täytyisi kyllä ehdottomasti käydä testaamassa.
Nyhtökaura on suutuntumassaan jo melko lähellä nyhtöporsasta. Välillä noita tulee kokkailtua, ja mielestäni paras osoitus siitä, että lihankorvikkeet alkavat olla jo lähellä lihaa, oli se, että mökillä nyhtökauraa valmistaessani vanhempieni koira tuli grillin viereen kuolaamaan...
Sikäli ei ole mitään hyönteisruokaa vastaan, mutta väkisinkin tulee mieleen että mikäs tässä se pointti on? Hyönteisillä ilmeisesti yleensä korvataan proteiinintarvetta, mikä sinänsä on aivan OK, mutta leivän jatkeeksi... miksi? En toki kategorisesti dissaa että maistuisi pahalta (kerta en ole maistanut), mutta näin ajatuksen tasolla tuntuu jopa vielä vähemmän järkevältä kuin juuresleipä.Fazer tuo sirkkaleivän markkinoille. Myynnissä aluksi vain pääkaupunkiseudulla, huomisesta lähtien. Leipä sisältää n. 3 prosenttia sirkkaa, eli jokaiseen leipään on mennyt 70 sirkkaa.
Sikäli ei ole mitään hyönteisruokaa vastaan, mutta väkisinkin tulee mieleen että mikäs tässä se pointti on?
Hyönteisillä ilmeisesti yleensä korvataan proteiinintarvetta, mikä sinänsä on aivan OK, mutta leivän jatkeeksi... miksi?
En toki kategorisesti dissaa että maistuisi pahalta (kerta en ole maistanut), mutta näin ajatuksen tasolla tuntuu jopa vielä vähemmän järkevältä kuin juuresleipä.
Niin tarkoitus ei ollut siis sanoa että hyönteisleivässä sikäli olisi mitään negatiivista. Lähinnä, jos kerta tarkoitus on vähentää eläinperäistä proteiinin tarvetta, niin tuntuu jotenkin todella keinotekoiselta jutulta. Mieluummin sitten jotain lihankorviketta, tai miksei sirkkoja sellaisenaan (valmiiksi kypsennettynä ja maustettuna, mikä jottei).Hyönteisproteiinijauhe ei käsittääkseni maistu yhtään millekään eli maku tulee pelkästään leivotun leivän kautta. Mitä vikaa muuten on juuresleivässä?
On noita lisäproteiinileipiä ollut myynnissä jo useamman vuoden, en tosin muista millä olivat jauhoja jatkaneet (todennäköisesti soijaproteiinilla). Ötököissähän parasta on että voi tuottaa missä tahansa ja kasvatukseen tarvittava ravinnon ja veden määrä minimaalinen verrattuna nykyisin lihatuotannossa oleviin otuksiin (kuluttavat vähemmän kuin mitä edes broileritehtaassa menee hukkaan, jostain nautafarmista puhumattakaan). Luonnonvaroja käytetään jo nykyisellään tolkuttoman paljon yli sen mitä resursseja olisi tarjolla (että ei muuta kuin blackfridayta vaan ja ostamaan uutta n. takuuajan loppuun kestävää härpäkettä) niin helvetin hyvä että jotain tuotantometodeja saataisiin markkinoille joilla resurssienkäyttöä saataisiin edes hieman suitsittua.Niin tarkoitus ei ollut siis sanoa että hyönteisleivässä sikäli olisi mitään negatiivista. Lähinnä, jos kerta tarkoitus on vähentää eläinperäistä proteiinin tarvetta, niin tuntuu jotenkin todella keinotekoiselta jutulta. Mieluummin sitten jotain lihankorviketta, tai miksei sirkkoja sellaisenaan (valmiiksi kypsennettynä ja maustettuna, mikä jottei).
Juuresleivässä ei sikäli myöskään ole mitään vikaa. Ärsyttää vain markkinointi tyyliin "Pentti ei ennen voinut syödä kasviksia. Nyt Pentti voi syödä kasviksia" - kun niitä juureksia on siellä vehnän seassa ihan minimaalinen määrä, vehnäleipää se on edelleen. Voisin silti nähdä vehnän jatkeena pienen määrän juureksia järkevämpänä juttuna kuin lisäproteiinin.
Voi kyllä maapallon nauta-, possu- sekä kanapopulaatiot romahtaa jos ötökät iskevät läpi kunnolla myös länsimaissa.
Mitä siitäkään tulisi jos kansa saisi syödä kyllikseen?Pohjois-Koreassa ei ole tuotantoeläimiä käytännössä ollenkaan.
Miksi ne eivät voi ja elä hyvin ötököillä, jos se kerran on niin itsestäänselvä ratkaisu?
Ei ollut isäukko (ehkä) väärässä sanoessaan, että Aasialaisittain maustettuna vanhoista kengänpohjistakin saa maistuvaa. Ainakin nuo ötökät maistuivat ihan hyvältä kaikkien yrttien ja mausteiden kera.
Bongasin sirkkaleipää Prismassa ja kilohinta vajaa 16€, joten jäi leipä kauppaan. Odotellaan miten sirkat leviää muissa tuotteissa.
No jos tuolla kilohinnalla olet ostanut, niin sanoisin että lähinnä epäeettinen teko on ollut. Näin se vaan menee se "sirkat kuluttaa vähemmän kuin nauta" jutut roskiksesta alas, kun tyhmät ostaa kalliimpaa kuin joku ulkopaisti. Sanon suoraan, että vituttaa tällänen kusettaminen. Jos oikeasti halutaan maailmaa pelastaa ja ne sirkat on nyt se juttu, niin sitten sen pitää olla myös kuluttajalle edullisempaa. Vitun vaikee on mulle perustella, miksi pitäisi vaihtaa muka kuluttavista lehmistä sirkkoihin, jos sirkoista joutuu maksamaan 2x mitä lehmästä ja saakin jonkun prosentin sitä sirkkaa, suhteessa ihan kunnon lihaan.Hyvää leipää kyllä oli. Hyönteisethän tuossa ovat vielä mainostemppu, mutta itse leipä oli kyllä maukasta.
No jos tuolla kilohinnalla olet ostanut, niin sanoisin että lähinnä epäeettinen teko on ollut. Näin se vaan menee se "sirkat kuluttaa vähemmän kuin nauta" jutut roskiksesta alas, kun tyhmät ostaa kalliimpaa kuin joku ulkopaisti.
Ehkä kirjoitin vähän turhankin kärkkäästi tuon avauksen, en toki ollut syyllistämässä sinällään juuri sinua. Minua vaan vituttaa juuri tämä touhu että muka tehdään jotain kestävän kehityksen nimissä, sitten isolla mainostetaan että miten se sirkka kuluttaa niin ja niin vähän ja nyt maailma pelastuu ja sitten siellä on perässä se hinta, mikä on tyyliin 5x sen tuotteen hinta mitä sen pitäisi korvata.Jep, ihan asiaa kirjoitat kokonaisuudessaan.
Tuo sirkkaleipä tosin on vain konseptin lanseeraustuote, joka on painettu markkinoille vauhdilla tuota launchingia varten ja se näkyy myös hinnassa. Lisäksi on näemmä haluttu lähteä enemmän premium-puolelta liikkeelle, ehkä ennakkoluulojen takia, en tiedä. Eli ko. leipä ei edustane kovinkaan pitkälle hyönteisruokien tulevaisuutta.